Anställd eller affärspartner?

Annika Jobbar inte Paul? Hur hinner han gå all in som bonuspappa? Det verkar ju som om han har varit ledig hela tiden dvs två år som ni har varit tillsammans 1 juni 23:40 isabellalowengrip Vi jobbar tillsammans ? han fotograferar och hjälper till med samarbeten 2 juni 08:26 EW Så du har anställt honom? Så smidigt! 2 juni 09:09
Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Här ser ni en bonuspappa som går all in i familjelivet. Alltid lika märkligt att strosa runt i SoHo ena stunden och några timmar senare hälla upp bostongurka på en korv i en park. Jag älskar det. Nästan alla barn badade efteråt, så kallt. Vid sju åkte vi hem och Sally och Gillis fick duscha av sig. // Isabella Löwengrip

Isabella får en fråga på bloggen om Paul och hans arbete. Om han inte jobbar eftersom han har tid att gå all in som bonuspappa och hur det ser ut som att han varit ledig under hela deras förhållande. 
Isabella svarar då att de arbetar tillsammans, att Paul tar bilder till henne och hjälper till med samarbeten.
Det verkar vara ett relativt lukrativt upplägg, med tanke på hur få bilder och samarbeten som faktiskt publiceras på många influencers sociala medier på en månad – alltså inte bara Isabellas – och han trots det inte verkar arbeta med annat
Jag undrar om hon anställt honom via sitt företag eller om de båda är mer som affärspartners där han fakturerar för utförda jobb?
Oavsett vilket så har viu fått förklaringen till hur Paul ständigt kan finnas vid Isabellas sida – de jobbar alltså ihop.

Skulle ni vilja jobba med er partner, eller skulle ni gå varandra på nerverna?
För vissa fungerar det toppenbra, medan andra ser det som ett straff värre än döden och som någonting man tror skulle ta knäcken på förhållandet på nolltid.

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    För mig låter det som arbetslös vilket även gäller för mängder av bloggare. Hade det inte varit för Ellos, Twist and shake, enstaka inlägg om vädret som är de arbetslösa.

      Fast nej dom får ju lön förmodligen mer än vi kan drömma om! ? Jag jobbar ca 7 dygn i månaden inte är jag arbetslös dom 23-24 andra dygnen!

        Vad jobbar du med? 🙂

          Förmodligen som personlig assistent eller vårdare av något slag 🙂

            Ja vad jobbar egentligen en övermänniska med?

            I den senaste bloggposten får vi äran att se övermänniskorna i himmelen serveras efterrätter och gott att äta, vad är livet utan övermänniskor?

            Och hur många vanliga människors värde är lika med en äkta övermänniska?

        För vissa kan det vara så men inte för de jag tänker på. Oavsett tror jag inte de haft ett jobb annars.

      Frilansare eller egenföretagare mer va?
      Jag är ju inte arbetslös 16 timmar om dygnet när jag inte jobbar.

        Fast de jobbar ju knappast 8 timmar om dagen även om det hintas om hemliga möten, spännande samarbeten. De bloggar jag kollar på kan omöjligen lägga mer än 5 timmar i veckan.

          Vad är ett ”jobb” egentligen?
          De här människorna jobbar ju med att influera andra genom att dela med sig om hur de själva är som privatpersoner. Då tar de egentligen och jobbar dygnet runt, eftersom att de är privatpersoner hela tiden.
          Det är inte som att min arbetsgivare och alla kunder sitter och analyserar allt jag kommenterar på sociala medier och ifrågasätter precis allt jag gör och säger.
          När jag slutar för dagen så tar alla kollegor och chefer och respekterar det och kräver inte att jag är tillgänglig alla årets dagar för att svara på frågor och ”kritik”.

          Jag jobbar också mycket med strategi i mitt arbete så en hel del går ut på att screena marknaden och hänga med i det senaste. Rent operativt arbete gör jag ungefär 50% av min tid. Idag har jag till exempel suttit på en workshop hela förmiddagen där jag egentligen bara stirrat in i en skärm i 3 timmar. Har jag egentligen jobbat då?

          Man behöver ju inte heller vara sysselsatt med sitt jobb 40 timmar i veckan för att inte vara arbetslös, eller?

            Här inne är det bara sjuksköterskor och förskolepersonal som jobbar på riktigt.

          Fast nu är det väl inte bloggar som ger mycket pengar längre och där arbetet ligger utan på youtube och instagram och viss mån tiktok. Youtube tar betydligt mer tid än man tror med redigering.

          Hur vet du hur mycket tid det tar och skriva ett blogginlägg?
          Jobbar du också som influencer och vet hur lätt/svårt det är att publicera content?

      Detta var ju ingen nyhet, det har Isabella berättat tidigare. Samma med paret Gabjoss ju. Paul har väl dessutom en annan business, han säljer ju tavlor och gör glaskonst.

        Och Yayanoomi, hennes man jobbar väl också med hennes instagram osv.

          Japp

        Och Elsa Billgrens man?

          Musiker.

        Kan du hitta en av Pauls kunder?

    Det är fantastiskt härligt för barn att ha ett stort nätverk med vuxna förebilder som engagerar sig och bryr sig, oavsett vad de väljer att kalla sig!!

    (bonuspappa/anställd/partner/sambo- vad som)

      Absolut!!! ?

    Nej tack vilken mardröm ? Lycklig singel!

      Min svägerska lever i ett samkönat äktenskap. De lever inte bara ihop, de arbetar även ihop. Och gör allt annat som gemensamma tjejhelger/kvällar som vi övriga tjejsläktingar har mm ihop. Aldrig är de utan varandra och jag får undrar hur fan det är möjligt ?. Nu har de inte varit ihop mer än 4 år men fy tusan va trött jag varit på min sambo om vi levt likadant. Han antagligen på mig också. Tacka vet jag egna intressen och vänner.

    Jobba med min sambo, helt klart! Vi är redan med varandra 24/7 och funkar så bra ihop. Vi har samarbetat många gånger under årens lopp i olika både större och mindre projekt (stora hemmaprojekt och studier, bland annat examensarbete osv) och jag trivs så himla bra med det! Han med. 🙂

      Har precis samma erfarenhet som du. Min man är min bästa vän. Hade han inte varit det, så hade vi inte varit tillsammans. Jag skulle gärna jobba tillsammans med honom!

        Min man är också min bästa vän men jag skulle absolut inte vilja jobba tillsammans med honom för det. Vill gärna ha lite ”egna” saker i mitt liv och inte vara ett med honom. Men ja, min bästa vän är han utan tvekan.

      Min man är också min bästa vän, men jobba ihop…. Nej. Bara nej. Han driver eget och jag har en chefsposition på ett internationellt bolag, så karriärinriktade är vi verkligen, men båda är envisa som tusan just när det gäller varandra, så det hade klaffat totalt om vi skulle jobba ihop. ? Älskar däremot att höra om hans dagar och tankar som en mer ”extern” part än någon som faktiskt arbetar på samma bolag!

    Älskar min snubbe och tycker om att arbeta med hus&trädgård tillsammans men aldrig att jag skulle vilja jobba tillsammans på ett arbete? absolut inte om en av oss skulle vara chef över den andre?

    Paul lever väl på gamla ärvda pengar. Hans CV är soprent och alla försök att kolla upp hans s k konstutbildning och utställningar har kammat noll. Så livet med Bella är nog win-win. Själv hade jag aldrig velat jobba med min make men vi har ju ”riktiga jobb” så det kanske beror på det. Skulle vi bara resa, fika och jag skulle slänga med håret och han fota det. Tja, det låter ju lätt.

      Alla försök att kolla upp Paul? Är det då du som försökt eller vem har försök? Varför försöker man kolla upp någon?

        Jag har annat att göra än att kolla upp folk men tror både BB och Fb ägnat sig åt det.

          Nja, eftersom du verkar ha bra koll på vad som finns att kolla upp och inte så verkar du inte ha mycket annat att göra. Sen om det är du som kollat själv eller om du hänger på fb och läser om vad andra påstår sig kunna gräva om honom är inte så viktigt faktiskt.

          Om du inte har kollat upp saker själv så kan du ju inte vara så säker. Du måste vara lätt att lura tänker jag.

            Det finns en grupp på fb speciellt ägnad åt Bella där ett antal personer begärt ut alla offentliga handlingar om Paul, någon har ringt skolor som kommit fram till att han aldrig varit student där eller att skolorna inte finns. Det där priset han säger sig ha vunnit finns inte. Osv osv. Vet även att någon ringt Skatteverket och han har inte deklarerat någon inkomst av tjänst eller företag sedan minst 10 år tillbaka, bara inkomst av kapital (fonder).

      Märkligt rent CV stämmer verkligen. Särskilt märkligt för en konstnär, industridesigner, fotograf.
      2020 hade hans firma 140 000 kronor i omsättning och visade minusresultat.
      2021 finns ännu inte.
      Enligt Bella så lever han på pengarna efter en försäljning av ett företag. Det gör även hon.
      Frågan är – är det ett riktigt kärlekspar eller en affärskonstellation. Är han ett förkläde för henne?
      Hans bilder imponerar inte.

        Solklar affärspartner, även om b vill hävda ngt annat

    Jag jobbar ihop med min sambo och för oss fungerar det toppen. Vi kan resa och jobba vart ifrån vi vill, vilket var vårt mål när vi valde att satsa på vårt företag.

      Får man fråga om ni har barn ihop?

    Jobbar tillsammans med min sambo sedan 15 år och det fungerar jättebra. Man får bara bestämma någonstans om jobbet är ”no-no” som samtalsämne på fritiden eller om det är ok, vissa människor vill ju absolut inte nämna något arbetsrelaterat så snart de lämnat kontoret.
    Jobbar inom en stor koncern och arbetar ganska nära varann men är noga med professionalismen såklart, det finns fortfarande avlägsna kollegor som inte ens vet att vi är ett par. Vår relation har från dag ett varit helt ok med alla chefer och de vi jobbar närmast tycker bara det är roligt.

      Varför skulle en chef inte vara okej med att två anställda är ett par? Låter lite giftigt om en chef ska lägga sig i det.

      Förutsatt att det inte är typ en handledare och doktorand eller något.

        Det finns flera stora bolag som har policies kring det där med att exempelvis arbeta på samma avdelning om man är ett par. Kan väl till viss del förstå, men hade vi arbetat på till exempel Systembolaget hade vi helst inte fått arbeta på samma avdelning/butik eller som hos IKEA där man in ett par inte ska rapportera till samma chef. Hos oss finns inte det. Sen får man väl såklart ha lite känsla för vad som funkar och inte, ingen av oss hade ju kunnat vara den andres chef till exempel.

          Jättekonstiga policies måste jag säga.

            Inte egentligen. Brukar inte bara gälla par heller, ofta gäller det även familjemedlemmar. Är för att undvika jäv, nepotism och privata konflikter som tar sig in på arbetsplatsen.

              Fast JAG tycker att det är konstigt. Det kan du inte riktigt säga nej till. Sen att du tycker annat är ju en annan sak ?

                Haha men då kan väl likväl jag argumentera emot dig med vad jag tycker? Eller måste diskussionen stanna när du uttryckt din åsikt?

                  Nej och det var inte vad jag sa heller. Bygg inte halmgubbar utan håll dig till vad jag skriver. Om det nu är diskussion du är ute efter, jag vet faktiskt inte.

              Man kan ju tycka att det är en märklig policy trots det.

              Vad är det för jäv man vill undvika med att två personal på systemet arbetar i samma butik? I en ledningsgrupp eller styrelse kan jag förstå men personal på golvet..?

                Tänkte kanske inte just på butiksjobb angående jäv eller nepotism. Finns ju den hel del jobb där även anställda på samma nivå (alltså ingen är chef över den andra) ändå kan ha olika ansvarsområden som påverkar de andras arbeten. Eller t.ex. jobb där man arbetar mer projektvis och vem som ansvarar för ett aktuellt projekt kan variera inom ett team. Men för butiksjobb och andra jobb där sådant inte är aktuellt så kvarstår ändå att man kanske vill minska risken för att privata konflikter tar sig in på arbetsplatsen, eller att privata relationer inte påverkar arbtesplatskonflikter eller dynamiken på arbetsplatsen.

                  Då kanske man ska se över sitt ledarskap om man inte kan hantera konflikter på en arbetsplats. Eller menar de att inga anställda får vara vänner privat också med risk för att privata konflikter ska gå ut över arbetet?

                    Naej, inte nödvändigtvis. Att vilja undvika konflikter som är baserade på det privata är ju en annan sak än huruvida man har kompetens att hantera en konflikt.

                    Det händer ju såklart att privata vänskaper negativt påverkar arbetsplatsen och de andra anställda, både i form av att privata konflikter tar sig in på arbetsplatsen såväl som att den privata vänskapen mellan två kollegor blir problematisk när en konflikt på arbetsplatsen uppstår (t.ex. mellan en annan kollega och en av kollegorna i vän-paret). Men problemet är väl att det är ju svårare att definera vänskap antar jag, var drar man gränsen liksom? Hur avgör man om någon är tillräckligt nära vän? Om ett par istället ingår i ett romantiskt förhållande är ju det rätt tydligt och innebär ofta en annan dynamik, i synnerher om de flyttar ihop, gifter sig eller dyl. Där finns det möjlighet att rätt enkelt definera det liksom.

                      Som tillägg till ovan, finns också arbetsplatser som försöker förhindra dessa problem med nära vänner. Men som sagt blir det svåra att definera vad en nära vän är. Men man kan t.ex. ha en policy att även anställda som bor ihop, även om det inte är romantiskt involverade utan endast vänner/rumskompisar, inte får jobba på samma avdelning/i samma team.

                      Och jag håller inte med dig. En bra chef behöver inte ”förbjuda” relationer bland de anställda med risk för konflikter. De kan hantera det. Men ja, ledningsgrupper/styrelser/eller som någon skrev tex handledare och ”elev” är skillnad. Personal på golv, där är det bara svagt ledarskap som är problemet.

                      Fast grejen är ju att allra oftast är dessa beslut inte tagna av chefen i fråga. Så det handlar inte om kompetensen hos den chefen. Beslutet tas mycket högre upp i ledet som en del av en större riskbedömning och hantering av risker. Sådana slags regler hittas ju oftast just hos stora organisationer som har ansvar och översikt över otroligt många chefer och ännu fler anställda. Det blir liksom en punkt när en organisation blir såpass stor att man vet att vissa saker kommer förekomma oavsett hur väl man ”screenar” för det. Så det är helt enkelt bara en riskbedömning där man måste utgå från okända faktorer (som att man inte tar ställning till någon specifik chefs kompetens, utan helhet och potentiella risker). Finns ju massor med regler för att undvika situationer som chefen borde vara kompetent nog att hantera, men som man ändå försöker undvikas för att minska risken i helhet för felhantering (och för att hjälpa chefernas arbetssituation och arbetsbörda för den delen).

          Jag jobbade på ett sånt ställe men det enda som hände var att när någon träffades på arbetet så undanhölls det för chefen. Sen om det blev så att folk flyttade ihop så bytte de arbetsplats av förklarliga skäl. Så arbetsgivaren tappade duktig kompetent personal på grund av det.

          Skönt att jag aldrig råkat ut för en sådan arbetsplats.

        Det är ganska vanligt att en chef har åsikter om det. Inte om huruvida ni ska/kan vara ett par eller inte, men hur det påverkar arbetsgruppen och projekt. Det kan vara så att en chef inte sätter människor som är tillsammans i en och samma ledningsgrupp t ex. Har faktiskt varit med om att två personer i en redan etablerad LGR blev tillsammans och då fick den ena byta arbetsuppgifter/ansvarsområden för att inte jäv/ifrågasättande skulle uppstå.

          Ja att sitta i en ledningsgrupp är ju en sak. Att inte få arbeta på samma plats är en annan. Som i exemplet med bolaget.

    Jag tycker att det verkar så tråkigt att jobba nära sin partner. Okej på en större arbetsplats och i olika arbetslag men att i princip bara jobba med sin partner. Nä fy

    Tack för lite egna kollegor och liv.

      Jag och min man jobbar ihop på ett litet förtag med bara 4 personer totalt, men där vi har kontoret finns det andra företag också så vi träffar andra tack vare det som vi tex kan luncha med.
      Hade det bara varit vi på ett ensligt kontor hade det aldrig funkat, man har ett socialt behov också!

    Som Adidasmannen då. ”Fotograf”, ”börshaj”, bonuspappa, suitcase pimp etc.

    Vad spelar det för roll hur de lägger upp sitt arbete sinsemellan?

      (Och neeeej jag är inget fan till Bella. Hennes blogg är något av det mest ointressanta jag kan tänka mig)

    Jag är anställd på min mans företag men vi gör helt olika arbetsuppgifter och jag är sällan på kontoret, väljer själv att arbeta största delen hemifrån. Det funkar hur bra som helst, vi är bra på att skilja på jobb och privat. Fördelen för oss är ju att det är ett eget företag så vill vi jobba hela sommaren i Spanien så gör vi det. Väldigt lyxigt just ur den aspekten.
    Men vi har lovat varandra att man MÅSTE säga till om det inte känns som att det funkar längre. Vårt äktenskap går före att jobba ihop. Funkar det inte så får jag söka nytt jobb.

      Fast då arbetar ni mest med digitala uppgifter? Svårt att jobba i Spanien om man jobbar med tillverkning eller nåt menar jag ?skulle också gärna vara EF men inte kommit på någon bra affärsidé än ?

    Finfint att kunna resa jorden runt och ”låtsas arbeta” dvs ta några kassa samarbetesbilder utomlands. Jag hade inte sagt något om hennes blogg och samarbeten varit proffsigt utförda men bloggen ser fortfarande ut som om den är skriven av en fjortis,hennes samarbetsfilmer är så stela och cringe. Bilderna som Paul tar är amatörmässiga och skulle kunna vara tagna av vem som helst. Men grattis ,tydligen genererar det cash och verkar fungera för dem.

      Äsch, varför göra mer än man måste. Så länge cashen rullar in behöver man inte överprestera tycker jag. Vem tackar en för det?

    OT ”Svensk influencer gripen för mordförsök i Spanien”. Vem kan det vara tro? Det kändes direkt som Marbella.

      Det kan väl inte vara någon Ingrosso/Wahlgren. Pernilla har ju hus i Spanien.

        Nej, är ju helt uppenbart vem det är då han varit med i utredning om annat dödsfall i Sverige. Finns ett poddavsnitt om det.

          Bor han i Spanien nu eller är han där på någon resa?

        haha förlåt men det låter faktiskt väldigt otippat att någon från wahlgrenklanen skulle göra ett mordförsök ?

      Det är inte första gången han är i farten.

      Annie ❤️

      Stod i Aftonbladet eller expressen att den misstänkte är tidigare dömd och varit inblandad i ett mystiskt dödsfall. Är nästan övertygad om att det är den person som misstänktes ha mördat en ung mamma genom att ha drogat henne så hon somnade i badkaret och dränktes. Hennes dotter var i också i hemmet när det hände.
      När jag såg honom prata första gången så märkte jag direkt att han var gravt empatistörd. Mycket obehaglig, manipulativ person. Han dömdes aldrig för mord, minns inte om han dömdes för vållande till annans död eller enbart för andra brott.
      Vet att jag tänkte att den här personen kommer döda igen. Han har noll empati och övertro på sig själv och den egna förmågan.

        Omg, ja! Den killen är psykopat! Sjukt obehaglig! ?

        Stackats, stackars mamman och barnet! Så vidrigt! ?

      Here you go. https://www.flashback.org/t3420566
      Inga namn här inne är ni snälla.
      Tack på förhand. 🙂

        Då är det nog klokt om du går tillbaka i de senaste inläggen och kollar. Tex om det med marcelos flytt.

          Tack, I am on it!

    Vi hade inte klarat av att jobba ihop. Någon hade dött och jag är av ganska segt virke så jag har nog överlevnadsoddsen på min sida i den konflikten.

      De verkar inte ha nåt val då Paul bara hängt på hennes livsstil, dvs gratisresor stup i kvarten

    Klart han gör. Lol
    Ingen av dem har alltså ett riktigt jobb. Men ”kul” att man inte behöver göra nåt för att få allt gratis å tjäna pengar

      Jag skulle gärna ha ett ”låtsasjobb” om jag kunde få betalt bra för att resa och ha det gött. Blir arbetslös i juli, om någon vet en plats där man kan få bra betalt för att inte göra något alls så hit me up. Jag är inte mån om att jobbet ska anses riktigt av andra så..

    Synd att hennes samarbeten är så otroligt dåliga. Hon åker till NY för att ta bilder på ”kampanjer” och står ändå framför något skyltfönster eller i ett badrum på hotellet och fotar pliktskyldigt? Sen säger hon resorna är jobbresor eftersom de tar med produkter att fota, då kanske man kan förvänta sig lite mer? Men hoppas företagen är nöjda. Hade ett företag anställt en PR byrå hade de aldrig accepterat så dålig kvalité på utförandet men de verkar ha andra standarder för influenser, vilket är lite märkligt tycker jag.

      Verkar ju funka eftersom hon får in pengar så.

        Kortsiktigt ja…

          Ja och när det inte funkar längre får hon väl hitta något annat. Så länge det drar in pengar så ser jag inte problemet riktigt. Eller vill du att alla ska leva med 50 års framförhållning hela tiden?

      Fast jag tycker reklaminläggen för Finnair var bra. Jag behöver flyga till USA en eller två gånger per år, och varje gång drömmer jag att få åka business class – och kunna sova!! Jag gillar Finnair och den dag jag har råd ska jag flyga med dem, det såg himla fint ut.

      Fast det huvudsakliga jobbet var ju att göra reklam för flygbolaget, som flera andra också gjort reklam för senaste veckorna och därför rest till NYC. Eftersom att folk verkar provocerade och tycker att hon har semester hela tiden när de reser så ville hon väl berätta att de gör jobb på resorna också, men jag håller med om att de kunde vara lite mer kreativa och filma och klippa lite mer i sina samarbeten, poppa till dem lite liksom. Filma när hon promenerar i träningskläderna tex eller när hon visar en klänning.

    Min man och jag jobbar ihop – jag har kontrakt och han jobbar med mig, får arvoden från företaget men tack vare mig givetvis eftersom jobbet som sådant är unikt mitt. Det funkar jättebra; vi jobbar båda hemifrån och kan lägga upp jobbdagarna som vi själva vill. Jag kan tänka mig att Paul gör nog nåt liknande, samtidigt som han jobbar med sina egna projekt, vem vet vilka planer och projekt han har? Som han kan lägga energi på utan att måsta ha ett vanligt 9 till 5-jobb under tiden. Han var väl inte direkt utfattig innan han mötte Isabella, heller?

    Jag och min sambo arbetar ihop (gjort i 6 år) och det går hur bra som helst! Men de krävs nog en speciell typ av relation/personkemi eller vad man ska säga. Hade aldrig klarat av det med något av mina ex.
    Men jag och sambon är bara ett väldigt bra team överlag, även utanför arbetet!

    Så min kommentar försvann. Vad var det som var fel, var den jobbig? Blev jag blockad också för det? Känslig?

      Nä, inte så värst.
      Jag vill bara inte ha dig här. Du kan byta ip-nummer och mailadress hur många gånger som helst, men du är fortfarande lika lättidetifierad som en struts i en grupp flamingos.

      Edit by Camilla: Som sagt…struts bland flamingos.

    Är det bara jag som tycker att Isabellas små klipp på insta story är såååå fjantiga, när typ Paul ska interjuva henne för vad de ska göra under dagen mm… ?

    Var hon inte ganska bestämd med att det inte var så bra för relationen när Odd jobbade i hennes företag? Även om läget är annorlunda nu är det ju ändå spännande att hon vågar satsa på ett liknande upplägg igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.