Tone Sekelius om mottagande efter Paradiseavslöjandet

Nya och förbättrade” Paradise Hotel offentliggjorde sin nya programledare häromdagen. Det var ingen mindre än influencervärldens Tone Sekelius och nu berättar hon om reaktionerna.
Lite transfobi – tyvärr inte helt oväntat – men hon skriver att hon är glad över att kunna få vara med och ta plats, representera och vara del av Paradise förändringar.
Det håller jag absolut med om, men samtidigt ställer jag mig tveksam till hela nysatsningen.
Som en av er skrev ”Du kan måla en gris i guld, men det är fortfarande en gris” – och lite så är det här.
Jag önskar att Tone hade kunnat få vara med och göra allt det där som hon skriver om i sitt inlägg, men i ett annat sammanhang än det här.
Inkludering är jätteviktigt, men just Paradise Hotel är det inte.

Får man kalla programmet för ”The show formerly known as Paradise Hotel” istället? Tycker det ger en mer rättvis och objektiv bild av vad det är man faktiskt pratar om.

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En del kändisar bryr sig mer om att vara kändisar än vad de GÖR.

    Ganska stor skillnad på att vara kändis för att man tex är en bra skådespelare eller gör bra musik. Än att välja att vara programledare för sjuka dokusåpor bara för att hålla sig kvar i rampljuset.

    Bra att transpersoner också får ta plats och inte gömma sig, men hur kan hon tycka att en dålig dokusåpa är rätt plats?

      Håller helt med! Hur kan någon vettig människa vilja leda den förnedrande cirkusen? Trans eller ej, människor är människor och det finns folk som är villiga att göra allt för kändisskap, pengar och inflytande.

        Fast vissa vill ju bara testa på grejer när man har chansen. Jag skulle lätt kunna tänka mig att programleda PH fast jag egentligen inte bryr mig om programmet typ. Utan enbart för upplevelse , att testa något nytt, växa som person och att inte ångra mig på dödsbädden.
        Men det är bara jag.

          Fast det sätter ju en stämpel på en.
          Finns väl bättre saker att växa av än programleda en dokusåpa av det slaget?

            Finns väl ganska mycket grejer som är bättre? Fast så kan man säga om allt.
            Hade jag fått chansen hade jag tagit den i alla fall

            Vilka tidigare programledare har blivit stämplade av det?

          Man växer inte av PH, man krymper…

            Skulle inte vilja vara deltagare, men programledare däremot. Att man krymper av det tror jag absolut inte haha

    Vet inte om det är så bra att skriva ”du kan måla en gris i guld, men det är fortfarande en gris” när inlägget handlar om en transperson…

      Fast det syftar ju till programmet och inte personer.

        Hahaha precis. Herregud

      Alla fattar att hon menar såpan och inte en person.

      Är väl själva programmet hon syftar på och inte någon enskild person.

      Inlägget handlar till en del om en transperson och del om ett mycket kritiserat programnamn har lett till Sexuella övergrepp och där produktionen inte reagerar på övergreppet förrän tittarna reagerar. Är man läskunnig så förstår man att grisen i detta fall är programmet och inte den nya programledaren. Man måste kunna ha två tankar i huvudet samtidigt. Inkludering ros, programmet och produktionen ris.

      Det syftar till The show formerly known as Paradise Hotel, inte Tone. Herregud!

      Det heter för övrigt ”sminka en gris” inte ”måla en gris i guld”..

    En vän till mig har en språkpolis på sitt jobb som chefen nu vill göra sig av med pga förstår inte skillnad på text för olika sammanhang. Det är inte SÅ allvarligt med ett slarvfel i denna typ av text. I vissa fall säljer även text med lite talspråk bättre än en helt korrekt text. I detta fall får Camilla fler kommentarer eftersom språkpoliserna inte kommer kunna hålla fingrarna borta från tangentborden. Vem vet, det kanske var fullt utstuderat av Camilla …

    Är det bara jag som tycker att traditionella dokusåpor är skitkul? Obs övergreppen ska obviously polisanmälas och prod ska se till att alla deltagare är trygga osv, inte det jag pratar om, men om man läser i kommentarsfältet här kan man tro att folk vill titta på medvetna högutbildade vegetarianer som jobbar extra med läxhjälp för barn i behov av särskilt stöd, man ba.. jag orkar liksom inte sitta och titta på mitt eget och mina vänners liv på tv? Man vill ju koppla bort, se extremer, något helt annat så långt ifrån ens vardag som möjligt och vad passar då bättre än ett svartsjukedrama som tillkommit pga snurra flaskan i Mexico?

      Hahah ja huuundra procent jag med. Älskar skiten. Men det finns ju inget mysigare för dom som önskar sig vara intellektuella att kunna slå ner på dokusåpor. Easy target.

      Hahaha samma här. Vill se idioter som tror att Sverige ligger i Brasilien göra bort sig. Inte se massa fint samarbete och woke samtal.

      Trashiga serier och såpar som motvikt till vardagen absolut för. Ej intresserad av att bli påmind om jobbet på min fritid. Dokusåpor nej tack för det handlar om verkliga människor som fläker ut sina liv på tv. Dels tycker jag det är sorgligt att se vad människor är villiga att göra för lite uppmärksamhet och pengar. Men framförallt dessa riktiga människor intresserar mig inte ett dugg.

        Håller med! Nu kollar jag iofs oerhört lite på tv öht, typ bara livesända sport, nyheter grejer, men visst kan ”totalt stänga av intellektet” program vara kul att titta på ibland, speciellt humorprogram imo, men precis som du skriver, inte med riktiga människor (som vill bli kända) som gör allt för att synas & höras i ett TV program. Jag blir fan deprimerad av att se skiten, tycker inte det är ett dugg underhållande el kul att se på. Har inget med att jag vill se intellektuella program el ngt ur det verkliga livet alls, utan just för att det är så sorgligt och känns så oerhört solkigt med program som PH och liknande. Ofräscht.

          Ja det är förnedrings tv. Själv är jag helt enkelt inte lagd åt det hållet. Vad andra går igång på får stå för dem.

      Haha samma här. Orkar inte lyssna på intellektuella kulturpoddar och läsa vetenskapliga artiklar innan jag sover på kvällen. Jag vill se enkelt drama.

      Å andra sidan kan jag tycka att det är smått underhållande att samma folk som ojar sig över att folk tittar på detta, själva uppenbarligen hänger i en skvallerblogg som skriver om dessa program och deltagare. Vad ger den här bloggen för intellektuellt till skillnad från dokusåpor?

        Man kan i och för sig oja sig och ändå kolla både ph och läsa bb. Det går inte att komma ifrån att tack vare sociala medier och influensers får så många människor inblick i mänskligt beteende som överträffar fiktionen. Oavsett vad man tycker är det lärorikt.

      Har aldrig varit så mycket för just PH eller BB, men mina ”koppla bort hjärnan”-program är Real Housewives. Att se rika människor i dyra kläder bråka om ickeproblem är det bästa för att glömma vardagen.

      Jag gillar det, men inte utvecklingen i paradise hotel. Jag har kollat på många tidigare säsonger av ph, följde bb slaviskt förr och gillar flera dokusåpor. Men ph har blivit något annat, det är inte samma sak längre. Tycker man kan gilla konceptet men ändå klaga när det går överstyr.

        Håller med! Har varit sjuk hela veckan och har precis kollat igenom en gammal säsong och det är stor skillnad. Främst för att de har castat idioter. Stor skillnad på killar som Toby jämfört med Mos, Hermansson, Smail, Samir osv som var snygga och har spelat men främst otroligt charmiga och snälla. Det har alltid varit fokus på sex och alkohol men inte alls på samma sätt. Tycker det gick utför med Marcellos andra säsong (även fast den var underhållande) som att de bara tog in liknande killar fast hjärndöda, utan charm eller personlighet.

          var haidar snäll som smällde en glasflaska i marken? :’)

      Jag tittar på det av precis samma anledning som jag läser den här bloggen. Enkelt tidsfördriv med drama om ingenting alls. Precis vad jag behöver ibland.

      HÅLLER MED! Saknar PH såå mycket, innan Tobys säsong som togs bort var det guld!! Längtade varje dag till nytt avsnitt. Sveriges unga kan verkligen göra tv, och jag tyckte de klippte allting kul och hade roliga teman och allt. De senaste åren har de dessutom castat tjejer som är typ mer dominanta och vet vad de vill, samt lite mjukare killar, och det blev så bra balans. Saknar det och hoppas nya PH kommer ha roliga personer och SKOJ drama… Annars kommer det va sjukt tråkigt om det ska va typ bara en vad, gameshow?

        Toby’s första säsong var dock SÄMST. Den var så jävla dålig. Gillade inte en enda person i den säsongen och då gillade jag ändå Adam i hans första.

    Vad har hänt med Blondinbella och hennes kusin Isolina?

      Bokstavligen ingen bryr sig.

        ?
        Alla människor som kommit och gått i Bellas liv. Är det bara Paul som gäller nu?

    Previously*

      Va?

      Både formerly och previously är korrekt.

        I det här fallet är ju referensen till ”Prince” så då är formerly det enda alternativet.

    Jättebra att man kan byta kön om man vill det, men jag vet inte om det är något man ska göra reklam för. Försök var nöjd med den du är istället. Dessutom ångrar sig otroligt många. Det finns till och med de som byter tillbaka, från man till kvinna till man igen. Men det är det ingen som pratar om, att väldigt många ångrar sig och att det många gånger beror på att man mår psykiskt dåligt att man vill byta kön (för stunden)

      Det pratas det ju visst om. Finns tex en ny p1-dokumentär om just det. Avsnittet heter Att ångra det oåterkalleliga.

      Sen vet jag inte riktigt vad du menar med att göra reklam för könsbyten. Menar du att transpersoner får vara trans så länge de inte syns i offentliga sammanhang? Får man inte prata om trans i positiva ordalag (lite som vissa länder hanterar homosexualitet)? Eller vad menar du egentligen här..?

        Förlåt. Könskorrigeringar så klart.

        Utöver det så har sr sänt reportage om forskning det, SVT har artiklar, det har tagits upp i Nyhetsmorgon, qx har skrivit om en radiodokumentär i ämnet, både expressen och Aftonbladet har haft artiklar om det osv. Bara att googla lite snabbt så ser du att etablerad media har tagit upp det flertalet gånger.

        Jag tror absolut att vi kommer att kunna läsa mer om det och ännu är det väl något tabu att ångra det. Men att påstå att ingen pratar om det… det håller jag inte med om.

        Finns även ett avsnitt av uppdrag granskning som tar upp just de som ångrar sig och hur ”lätt” många får genomgå korrigeringar som ofta är omöjliga att helt återkalla.

      Att det finns de som ångrar sig eller de som egentligen inte är trans utan upplever förvirring krings sin könsidentitet pga annan psykisk ohälsa, betyder inte att det inte också finns transmänniskor som behöver könskorrigering. Tycker dessutom att det är ganska osnyggt att kalla någons existens och vilja att vara en representant i det offentliga rummet för sin grupp för att ”göra reklam”…

        Finns det verkligen människor som fötts i fel kroppar? Verkligen? Som ”behöver” könskorrigering – som i slutänden egentligen ändå inte ändrar ens biologiska kön utan förser en med atrapper, avlägsnar kroppsdelar och fyller en med hormoner. Jag är själv inte trans så jag vet ju inte hur det känns och har mao inget tolkningsföreträde. Men att byta kön … nej, det går inte. Hur gärna man än vill. Man kan byta könsuttryck och försöka förändra sin kropp, men det blir ändå inte helt och fullständigt. En man kan aldrig bli en kvinna, och vice versa, oavsett hur gärna man vill. Sorgligt – eller en nödvändig insikt? Kan man ändra sitt uttryck och sina normer utan att ta till kirurgi … vore inte det bättre? Och inget man sen ev kommer att ångra?

    Tone ??????

    Så vad ska de nu göra i den nya versionen? Lösa världssvälten? Spela schack? Diskutera nästa års potentiella Nobelpristagare i litteratur?

    Och vem ska kolla på det här. Hela programkonceptet har ju alltid utgått från att vara ”idiot-teve” för folk som vill se solbrända unga IQ-lättviktare som super, knullar runt och snackar skit bakom ryggen på varandra. Hade väl varit smartare att bara lägga ner skiten helt och hållet.

    Känns nästan som någon skulle få för sig att göra om ”Sveriges värsta bilförare” så att man inte får se den pinsamma dåliga bilkörningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.