En uppdatering om Jeanette Svedberg

…eller vår nya ”kladd och krämdrottning”.
Läs HÄR om du inte hängt med! 

Gävles tidning – och Jeanettes hemstad – uppmärksammar granskningen.

Jeanette vägrar kommentera granskningen, men postar det här inlägget, där det tydligt framgår att hon köpt majoriteten av like:sen.

När jag uppmärksammade det så valde Jeanette att dölja inläggets antal likes.
Pengar, rakt i sjön. ?

Det är inte bara like:s som hon köper, utan hennes följarantal verkar bestå av 60% spökföljare.

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hahah! Den ofrivilliga influenserna kan ju sluta köpa följare så är hennes problem löst ???‍♀️

      Ja, men eller hur!?
      Sedan kan hon ju sluta med att LJUGA OM ALLTING! Alla hennes ”framgångar”. Om sina överfulla klinikmottagningar, att hennes kunder säljer slut på hennes produktlager, att tv- och tidningar ringt upp henne för att få med henne i div olika ”program” osv osv.
      Men hon kan främst sluta att påstå att det är hon själv som har ”utvecklat” sina hudvårdsprodukter.
      Det är inget fel med ”private label” men att säga att man har tagit fram produkterna och därmed lura sina kunder är för jävligt.

        Samma med Pernilla W som säger sig ha tagit fram produkter, det är hennes produkter … Nej det är så klart inte PW som tagit fram eller utvecklat produkterna, det där borde också granskas. Är väl samma produkter som hennes kompis Emilia släppte bara några veckor tidigare fast de har satt olika etiketter på produkterna. Ska PW också kallas kladd o kräm-drottning kanske. Sedan är det sjukt det JS gjort och sådana ockerpriser. PWs är ju iaf billiga produkter, men syns att hon inte är någon hudvårdsguru direkt hehe syns att PW inte är så kunnig inom hudvård, och hennes dotter sa nyss offentligt att hon aldrig tvättar av sig sminket innan hon går och lägger sig fast i reklam för ”sitt” märke (som hon ju sålt) så har hon väl sagt annat.

      Äee det känns så pinsamt hela grejen ?
      Ofrivilliga…åh jag har verkligen inte bett om det här? Eh, jo…?
      Inget fel att sätta sitt namn på en produkt men att påstå att man tagit fram produkten-not so nice.
      Å ett sjuhelvetes påslag också ??
      Fasen, inte mycket är genuint längre.

      Tänker att det är en jäkla tur att det mest är spöken som följer henne. Då slipper de ju skämmas ögonen ur sig av hennes åmande och kråmande och plutandes. Gick in av ren nyfikenhet någon gång och trodde inte det var sant att en vuxen kvinna beter sig på det sättet. Hela hon är en enda stor skämskudde. Detta avslöjande var liksom bara pricken över iet. Så otroligt pinsam människa!

    Det är väldigt intressanta inlägg, men måste du vara så förminskande? Det förminskar mest bara dig. Du är ju också ett fan av Kladd och Kräm. Tänkte på det häromdagen också när du skrev på Instagram att influencers är ”gulliga”. Det är ganska förminskande och inte så proffsigt.

      När det handlar om fraud kan jag tycka man kan vara hur nedlåtande som helst. Varför ska man pjoska med någon som egentligen gör något småkriminellt (försöker vaska fram pengar på följare och sponsorer och ge sken av något helt annat än vad dom är).

        Men använd det svenska ordet!!

        Vad är det för fel med att säga bedrägeri?

          Jag är ledsen, har bott större delen av mitt liv i England så kom inte på ordet.

            Svar till Jojo /-10:44

            Jag förstår exakt hur det är. Bott hela mitt vuxna liv i Tyskland och är ofta jag inte kommer ihåg orden längre på svenska och säger dem på tyska istället. ?

            Relaterar så till det här ? det är verkligen många som blir så otroligt provocerade om man använder ett engelskt ord. Jag har bott i Frankrike stora delar av mitt liv, lever med en amerikan (vi pratar även spanska) och har ett jobb där jag kommunicerar uteslutande på engelska. Det blir snurrigt ibland med 4 språk, sorry så att säga haha

              Min kompis hemma i Sverige (hon har Chilenska foraldrar men ar fodd i Sverige) ringde upp mig en dag och efter ett tag nar jag inte hittat ratt ord kanske 3-4 ggr och sagt dem pa spanska istallet sa hon ”Vi kan prata pa spanska om det ar lattare for dig”, skamdes ganska rejalt over att inte komma ihag mitt modersmal… men det kanske inte ar sa konstigt da jag bott de senaste 10 aren i Peru och knappt varit i Sverige pa besok och inte pratar svenska speciellt ofta, har en svensk kompis har som jag ses med ibland och det uppskattar jag verkligen. brukar fa messa henne ibland och fraga om vissa ord som jag bara inte kommer pa.

        Skillnad på att låta professionell och… ja, inte

        Fast har hon inte egentligen rätt, vad gör det mer rätt att prova ut vin och sen sätta sitt namn på än att prova ut en kräm och sätta sitt namn på? Även dom där vinerna är sånt som säljs till flera.

        Jag tänkte som som dig först men den där jämförelsen gav mig en tankeställare.

        Sen är prisökningen en annan sak, men jag tänker på att jag har ingen aning om vad omkostnaderna efter att den har lämnat fabriken är. Har inte heller någon aning om vad prisökningen är i vanliga fall från att en vara lämnat fabriken tills de står på hyllan i affären så jag har inget att jämföra med. I jämförelse så behöver ju även ett sånt här litet företag ta höjd för varor som inte säljs.

        Om jag tänker också så här, om man väljer att sätta så pass högt pris så måste omkostnaderna vara höga för annars skulle i alla fall jag ha valt att sätta ett lägre pris och på det sättet vända mig till en större kundkrets.

          Grejen var väl att hon själv ”utvecklat” dessa produkter och att det nu även avslöjats att det är väldigt billig hudvård som säljs till ett relativt högt pris.

          Jag håller väl med dig egentligen, självklart betalar folk för att slippa köpa hudvård i dunk och det är verkligen inte något nytt att man betalar för designen/känslan snarare än ingredienserna, något de flesta nog inte har så stor koll på ändå. Och det är ju frivilligt att köpa. Samma som med de där diademen. Det är först när det uppmärksammas vad sakerna kostat i inköp som folk reagerar, trots att de säkert köper produkter med liknande påslag ibland själva.

          På GWs vin står det väl ”utvalda viner”, så nej Jeanette, det betyder att han väljer ett vin o inte trampar det själv?

      Håller med. Behövs ingen nedlåtande hånande ton, Jeanettes inlägg och beteende talar för sig själva. Jättebra att belysa, och en mer neutral konstaterande ton hade jag upplevt som bättre.

        Tonen sätter Jeanette själv.

          Nej, Jeanette är den som med all rätt är granskad. Camilla sätter tonen i sin bevakning. Jämför med texten i tidningen, helt plötsligt blir det seriöst.

            När man gnäller och blir upprörd över ”tonen” ?‍♂️?‍♂️

            Focusera istället på lögnerna och bedrägerierna från Jeanette.

              Då kanske man inte ska bli förvånad att bloggbevakning inte tas mer seriöst än en random skvallerblogg av de flesta sen.

                Och neeeej jag anser inte att influencern här gör rätt.

                Tror inte att det är utan anledning att just Camilla gjort en uppskattad föreläsning för studenter på journalisthögskolan i Sthlm för något år sedan.
                Hon är jävligt påläst och vet vad hon pysslar med hörrudu.
                Till skillnad från många andra i bloggvärlden.

            Hm vi har nog lite olika syn på vad som är ok. Jeanette köper följare och likes, hon marknadsför generiska produkter som om de vore egenutvecklade och hon har ett mycket väl tilltaget påslag på sina produkter. Dessutom är det klart förminskande att tro att ens kunder är korkade och lättlurade. Så nog sätter Jeanette ribban. Sen kan man absolut hålla en god ton själv om man tror att resonemang går hem.

              Att inte ha en förminskande ton innebär inte att man anser att det är okej.

    ”Vill inte skaffa ett riktigt jobb, vill sälja överprisat kladd och krääääm!”

    Jeanette = döpes härmed om till ”Buffel och bågkvinnan!

      Ruffel* ?

        ? Just det! Så ska det stå.

          Möjligen ”Fiffel” eller ”Bluff”?

    Det är ju inte speciellt proffsigt det hon håller på med. Skit ska skit ha.

    Kometkarriären sjönk rakt ner i ett slukhål. Som det kan gå när inte haspen är på.
    När fan ska folk lära sig att lögner och köpta följare aldrig lönar sig?

    Problemet är ju inte att hon satt sitt namn på produkten utan de hutlösa överpriserna. Bästa hon kan göra i detta läge för att rädda sitt rykte är att pudla, be om ursäkt för att hon tappade moralen och blev för pengahungrig.

      Självklart fel att ljuga om att hon produktutvecklat dem också. Men det är dags att come clean och be om ursäkt om hon vill ta sig ur detta.

        Samtidigt , vem ska hon be om ursäkt till? Sina spökföljare? Tror faktiskt inte att Laban bryr sig nämnvärt.

          Dog ???? ofrivillig influencer i all ära!

    Det är 2022 och dessa ”influencers” måste förstå att det är så lätt att granska deras siffror och statistik numera. Och vill oftast inte företagen ha detaljer kring statiken?

    Firma Bluff&Båg. Blir ett stålbad i sommar för JS.

    Men om hon nu tjänar så våldsamt mycket pengar, varför har hon sina ”kliniker” i ombyggda cykelförråd, eller bakom ett draperi hos någon B-frisör? Shit, Jeanette, det går bra nu.

      Därför att hon eg inte är intresserad av att driva ngn ”klinik” utan bara tjäna pengar lätt.

    Hahahah vilken nolla.
    Fråga: jag GW suttit och spelat in videos där han berättar om att han varit i Frankrike, i Tyskland ja till och med i Australien för att hitta ett otroligt gott vin men inte hittat något så han bestämde sig för att ta fram det själv? ?

      Hahahahaha men förmoooodligen ?

    Fler inlägg med avslöjanden om köpta följare och likes är välkommet! Likaså om billiga produkter som KZs hundhalsband från Wish eller Alibaba. Det är intressant!

      Jag skulle vilja ha en genomgång av Mona.

        Det vore en dröm.

      Halsbanden har väl fått ett inlägg?

    Jeanette måste ju verkligen skämmas ihjäl nu, tänker jag ?

      Förutsatt att hon har nån skam i kroppen…

      Det tror jag faktiskt inte. Hon verkar vara en Katrin-person. Totalt skamlös och otroligt oskön.

      Tror inte alls hon skäms. Säkert sitter hon och intalar sig att detta sätter henne i samma liga som exempelvis Bianca. Att hon blir pirrig av att nu vara en av alla A-listers som det skrivs om. Ett ”alla lyckade människor får hat på nätet”-tänk som jag snarare tror gör henne glad. Hon är ju trots allt med största sannolikhet en ”Nettan” som var Gävle-högstadiets populäraste tjej 1987 och ränderna går väl aldrig ur.

        På Facebook klappar Jeanettes pappa händerna och skriver:
        ”Den va djäv…igt bra” om GW inlägget som Jeanette lade upp på instagram och Facebook igår.
        En annan skriver:
        ”Kör hårt, bittra människor gör allt för att förstöra och syns man i media kommer dom fram”.
        Några till skriver att ”hon ska stå på sig” och ”Avundsjuka människor finns det massor av?Go girl go”.
        Det antyder att de inte fattar för fem öre varför det stormar omkring henne.
        De verkar tro att ”hon som är en så stor profil på sociala medier” bara har råkat för ut bittra och avundsjuka människor. Jisses!?

      Hon verkar låtsas som det regnar och fortsätter visa upp sig i stringbikini. Hon skäms nog lite och tycker det känns jobbigt men samtidigt så har hon ju blivit känd genom detta och det har väl hela tiden varit hennes mål att bli känd.

    Frågan är nu hur Jeanettes framtida sångkarriär kommer påverkas av allt detta?
    Jag kommer osökt att tänka på dom två bildsköna grabbarna i tyska gruppen ”Milli Vanilli” som
    hade en dunderhit i slutet av 80-talet…

    Jeanette – oftast är det bättre att faktiskt bara hålla käften.

    My M, Jeanette och Anna Book spelar i samma liga?

      Tillsammans med Molimenti. Camilla, det var länge man hörde något om hennes verksamhet …

        OT Skulle önska en granskning av det flödande och accepterade kokainet inom influenser/kändiskretsar. Nyss greps en av Sveriges mest kända konditor/tv-programledare på Gröna Lund festandes på kokain, och jag skulle kunna nämna minst 50 övriga flunsor/kändisar som tar droger. Hur kan det ha blivit så accepterat och varför hycklas det så? Det tystas ner och hålls om ryggen. Alla blundar! Det skriks om Biancas undervikt men när kändisar grisar i droger är det tyst

          Har väl alltid varit vanligt bland kändisar. Varför är det intressant?

          Hur kan du nämna minst 50 personer? Hur vet du att dom tar droger?

          Är det skvaller, har du sett det eller det syns/märks tydligt om man är insatt i droger?

          Det gäller väl inte bara influencers och kändisar utan ”vanliga” människor också. Vet inte om det är så anmärkningsvärt egentligen, går väl trender i sånt där som med allt annat. Att det inte snackas högre om det är väl helt enkelt för att det inte är lagligt haha.

            Precis, inget nytt alls. Tror folk hade blivit förvånade om dom vetat hur vanligt det är bland ”vanligt” folk på fest också.

          Kokain har väl varit alldeles för vanligt och accepterat så länge både bland kändisar och vanlisar att det inte är någon nyhet. Samtidigt är det svårt att diskutera utan att riskera förtal.

          Och influencerkillen, som även kallas artist och entreprenör, som greps med droger för några år sedan och när det kom ut hittade han på att han blivit rånad för att flytta fokus. Att han kom undan så lätt. Runt honom svärmar kändisarna. Tänker också på kvinnan, som sysslar med film, som slog en gravid kvinna på krogen … hade vissa andra gjort så hade de blivit utfrysta för all framtid men hon får sitta i tv-soffor, hyllas och är omsvärmad av andra kändisar. Märkligt.

            Hon blev ju till och med ännu mer populär efter det känns det som och frotterar sig i de finaste kretsarna. Och hon bjuds in till tv, är med i olika program osv. Jättemäkligt. Vet de överhuvudtaget om det, tänker jag? Det gick ju aldrig till domstol eftersom hon erkände och därmed så blev det böter direkt istället. Kanske många som inte ens vet om det?

            Vem vem vem?!

              Martina Haag

            Filmkvinnan har även skällt ut mig helt hysteriskt på mitt arbete. Oskön person.

          [Borttagen kommentar]

      Vad har Anna Book gjort som liknar det här? Blev nyfiken haha.

        Har vissa svårigheter med det här som kallas sanning … Dessutom är de alla bra på att medvetet lura folk.

    Kan vi prata om Mimmi Kapells man som hugger träd till skymningen på en fredag och sedan drar igång med röjsåg fkn 04:30 en lördag? Den här surtanten hade blivit skvatt galen.

      Vad ska folk på BB göra åt det? Är du så feg så du inte kan säga till honom?

    Kvinnan har hybris. Hon gick ner i vikt med en snygg PT, fick nån artikel i kvällstidningarna om det, sen va cirkusen igång…. Ofrivillig influencer my ass!

      Exakt! Jag kommer från samma stad (Gävle) som J.S och gick i samma skola som henne under tonårstiden.
      Minns henne som en person som gärna ville hänga med ”inneklicken” men som inte riktigt ”spelade i samma liga.”
      Pratade ofta om sig själv som sångerska och artist, ville gärna synas och höras.
      Vi gick barn samtidigt och då lade hon på sig en del trivselkilon. Började träna med en PT, gick ner i vikt och det var därefter hybrisen tog fart.
      Hon hade ett samarbete med en respekterad och proffsig hudvårdssalong som senare valde att bryta med henne, anledningen ska vara att de ej ville förknippas med henne.
      Det var någonstans runt denna tidpunkt hon drog ner till Göteborg och det riktigt ”barkade iväg”.
      Min syster som bor där och arbetar i skönhetsbranschen berättade för längesen att hon straffade ut sig nästan på en gång där med.
      Att luftslottet ska brisera har många väntat på länge och i min värld är det helt otroligt att hon fått kunna hållas så länge som hon har gjort.
      Mest har jag tyckt synd om hennes barn, kan inte vara kul att se sin förälder dra sig i bikini trosorna, hångla med sopkvastar etc på nätet för alla att beskåda.
      Det värsta är att jag inte ens tror att det har slagit henne hur det känns för dem, det viktigaste är att hennes omättliga aptit på bekräftelse och pengar får sitt.
      Tror heller inte tyvärr att denna granskning bekommer henne utan det är anfall är bästa försvar – därav det patetiska inlägget om
      GW och vinet.

        Man blir ju nyfiken, exakt vad gjorde hon för att ingen ska vilja ha med henne att göra? Hur gammal är hon?

          Snart 50 bast.

        Vilken salong? Någon i Gävle?

    Alltså bara det här att man tar bort inlägg och döljer likes och så vidare talar ju mer för att hon faktiskt är skyldig än oskyldig.

    Alltså jag har tyckt att detta med granskning har varit lite töntigt emellanåt men detta är en riktigt bra sådan. Jag har nog inte fattat pengarna de gör på sina följare (eller köpta likes…). Tyvärr ligger rättssystemet långt efter så det dröjer nog innan det städats upp i det där träsket ?

    Måste säga att dessa grävande reportage är dina bästa inlägg på bloggbevakning. Tack för att du uppmärksammar oss på denna bluff och båg människa.

      Jag såg henne sitta och äta på en Sibyllakiosk i Gävle för några veckor sedan…SOS kiosken vid Gävle Sjukhus…glamouren lyste med sin frånvaro…

    Fejkföljare, fejkliv, fejkbilder, fejkutseende, fejkvänner.. När jag har fejkat något med mig själv någon enstaka gång då mår jag dåligt hur länge som helst efteråt. Tänk då att leva så varje dag. Det måste ta på deras psyke ändå.

      Tänker att det är ett symptom på något djupare.

        Det är ju ett mentalt djup hon saknar.

          Någon bristande empati/personlighets-störning, har en mamma som är ganska lik henne i beteende kring din egen självbild och totalt utan samvete eller insikt.
          Man älskar sin förälder men inte förens i nu mogen ålder förstått att det aldrig går att möta en sådan här personlighet.

            Sin*

    Det här med fake followers är verkligen intressant. Det är en väldig hets bland mina barns vänner. Kan man själv se detta någonstans?

      Undrar också var statistiken med ”66% fake followers” kommer ifrån. Har en bekant jag gärna hade velat se hur många fake followers hon faktiskt har köpt

    Sådär ser Josephine Qvists statistik också ut, hon tappar följare varje dag och så en eller två gånger i månaden rasar det in flera tusen under samma dygn.

      Gervide – Vad sägs om en granskning av Josephine? Någonting står inte rätt till där.

    Någon som vet vad hemsidan heter där man ser sifforna ovan? Tack på förhand.

      Socialblade.com

      Socialblade

    Fake it till you make it

      Fake it till du blir påkommen och utskämd.

    Någon som vet vad det kostar att köpa följare/likes?

    Vem köper ens hudvårdsprodukter av någon som använder så sjuuukt mycket filter som hon gör?

      Tror inte alls speciellt många flaskor har sålts. Skulle vara intressant med en liten Skatteverksgranskning på JS + hennes mans olika bolag och se om det förekommit rundflyttning av pengar. T.ex. har hennes man varit delägare i 35 olika bolag. Jag påstår inte att detta är sant för JS specifikt, men det är inte direkt ovanligt att bolag A (som inte har nån omsättning alls att tala om) fakturerar bolag B (med en högre omsättning) för att på det sättet påverka skatten vid utdelning för bolag B. Kan absolut tänka mig att det finns fog för Skatteverket att undersöka liknande familjebolagsförhållanden.

    Så pinsamt!! Den här jakten på likes, jag kräks å skäms på samma gång. Jobba i kassan på Ica om influencerlönen inte räcker till, betala inte dyra pengar för fakelikes!!!! ??????
    Hjälper det ens algoritmen på ngt vis?

    Fast att någon har 0 inlägg och 0 följare betyder inte att det är en fake eller köpt för man kan ha ett konto utan inlägg och följare för att följa kändisar, och sen ha ett personligt konto också utöver det. Men de som följer 0 är ju så klart fake. Köpta följare brukar följa typ minst femtusen och ofta ha siffror i slutet av sitt namn. Men annars inga tvivel om att Jeanette köpt likes och följare.

    Kollade socialblade. Tanby Klara fick ca 1000 följare på 3dagar. Det lät väl ju jäkligt mycket. Så de är nog inte bara Jeanette som köper följare

    B*na B*ngt**on hade drygt 30 tusen följare för ett par veckor sedan och nu har hon helt plötsligt passerat 60 tusen med råge…

      Vet du vad hon jobbar med? Eftersom hon verkar tjäna riktigt bra med pengar

        Hon har tidigare jobbat i restaurangbranschen. Nu under vintern har hon jobbat på Albrekts Guld i MOS men sa upp sig för några veckor sedan.

    Sådär ja, nu snackar vi, Camilla – man ska göra det man är bra på o du gräver just nu galet bra. Mer sånt!
    Ang tanten Jeanette så finns det inte mkt mer att säga än att hon är slut – överlag slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.