Riskerar Isabella Löwengrip böter för sin klaustrofobiska simtur på Capri?


Jag fick ett tips om den här artikeln i Expressen, som handlar om 22 saker du absolut inte ska göra när du är i Italien.
Ett av förbuden gäller Blå grottan på Capri, som man absolut inte får simma i.
Modellen Heidi Klum fick hela 60 000 kr i böter efter att ha plaskat runt i grottans vatten.
Frågan är vad som gäller om man blivit inlurad i den, så som Isabella Löwengrip skrivit att hon och Paul blivit?

Vem är det då som ska få böterna, om några sådana ska utdelas?
60 000 kr kan man få ganska många burkar tonfisk för till familjens kommande pizzakvällar. ?

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tror inte hon får böter retroaktivt. Dessutom finns det inga bevis för att hon faktiskt varit i grottan. Förutom hennes ord. Säger inte att hon inte varit inne i den, men det blir nog svårt att bevisa för den som vill utfärda böter.

      Man är van vid att hon säger emot dig själv. Ena sekunden går Paul alltid fem meter före, nästa inlägg så går de alltid hand i hand. Förstår mig nog inte på begrepp som Content, gäller tydligen att skriva så mycket som möjligt om Ingenting.

        Alltid ska du inte alltid ta bokstavligt, det gäller inte bara Isabella utan väldigt många slänger sig med orden alltid och aldrig utan att mena det helt bokstavligt 😉

      Lite OT men vad är grejen med Fanny Lyckman? Hon har nästan en halv miljon följare men har endast en omsättning på en miljon i sitt bolag, antalet likes på hennes bilder är för det mesta dolt men när de väl syns så är det oftast bara 500-3000 likes. Margaux tex har 100 000 färre följare men har en omsättning som är över 12 ggr så mycket och har mycket mer likes.
      Vad är det som avgör hur mycket likes och pengar man tjänar? För det verkar ju inte vara avhängigt antalet följare?

        Kanske inte gör lika mycket samarbeten?

        Margaux har flera anställda, kontor osv så därför blir det ju högre omsättning, det är inte detsamma som vinst. Dessutom så syns hon mer i media än vad Fanny gör så det kanske spelar in, och har väl en annan slags image och instaflöde typ också. Fanny gör nog inte lika mycket samarbeten heller, Margaux har anställda som säljer in samarbeten så därför blir det väl mer.

          Du har nog missuppfattat vad omsättning står för. Omsättningen motsvarar ett företags försäljning under ett år, i influencerns värld motsvarar det väl främst vad de fakturerar på ett år.
          Anställda och kontorskostnader hör till kostnader och inte till omsättning. Däremot påverkar både omsättningen och kostnaderna den eventuella vinsten.

          Margaux har haft en omsättning på ca 12 miljoner (räknar inte med hennes andra bolag) och har en vinst på nästan 4 miljoner.
          Fanny har en omsättning på 1 miljon och en vinst på 23 000 kr. Så Margaux vinst är 150 ggr så stor.
          Jag hade inte hört talas om Fanny fram tills jag läste någon artikel om att Bianca hade avföljt henne och då gick jag in och kollade och såg att hon hade så många följare men inget direkt engagemang, jag trodde ju att om man var influenser och hade ett stort konto med många följare att man automatiskt fick många samarbeten men det kanske snarare har med att göra vilken målgrupp som ens följare består av? Hur bedömer företagen vilka målgrupper olika influenser har?
          Är det därför så många influensers tigger efter likes nuförtiden? För att det ska se ut som att det har ett större engagemang och därmed få fler samarbeten?
          Har verkligen ingen koll hur sådant här fungerar.

      Lite lustigt att hon beskyller en guide att ha lurat in dem i grottan………
      Sedan 2015 blev alla på ön informerade över just att neka turister tillträde.

      LjugarBella kunde som vanligt inte hålla sig till sanning i desperat försök att skapa uppmärksamhet.
      Hon lyckades med bravur dessutom då tom kvällstidningarna sväljer hennes skrönor utan en sekunds betänkande.

      Bilden på grottan var dessutom knyckt från google……

        Can visitors swim in the Blue Grotto Capri? No, visitors can neither enter the cave by swimming nor disembark from their rowboat to swim inside the cave. However, after the cave closes to the public at 5:30 p.m. (when the rowboats and ticket office close), many swimmers enter the cave by sea.

        Hämtat från deras informationssida.
        Eftersom jag själv nyligen besökt Capri blev jag förvånad över att paret skulle blivit ”inlurade” av en skipper.

      Paul filmade ju i en halvtimme, alla skriverier och att de båda uttalat sig om det i pressen och på bloggen är väl bevis nog. Men jag tror inte heller att den italienska polisen kommer att göra något åt det. Intressant nog om guiden får ha kvar jobbet. Om så är så styrker det min uppfattning att det förekommer att vissa guider mot extra betalning tar med sig turister för att simma i grottan efter stängning. Man pratar inte så mycket om det bara.

        Fast han fotade väl undervattensbilder, och när de var där så var det nog inget magisk sken längre för det är det tydligen bara under morgontimmarna och tidig dag. Har de verkligen uttalat sig i pressen om det? Inget jag sett. Inget konstigt att inte veta att det var förbjudet, många som inte vet och det är nog ganska vanligt att folk är där och simmar efter stängning tyvärr.

      Hade inte Paul lagt upp foton?

      Paul fotade i en halv timme! Hennes inlägg räcker mer än väl.

    ”Inlurad”? Inget av det hon skrev tyder på att de blivit inlurade. Isabella och särskilt fotograf-Paul visste precis vilken grotta de gav sig in i. Att de inte hade räknat med riskerna är en helt annan sak.

      Som jag förstod det läste hon först senare att grottan var no go pga av riskerna. Det är väl det som är problemet, inte att hon inte visste det var en grotta.

        Så fotograf-Paul ska inte ha en aning om riskerna med den grottan och kameran var med i högsta hugg. Allt är content, oavsett de risker de tar. Ibland gråts det om hur synd det är om dem, ibland är de coolast i stan.

          Menar du att för att Paul är fotograf så borde han känna till riskerna? Du skriver ju själv att de inte räknat med riskerna? De har inte påstått att de inte visste vilken grotta det var men det var inga vågor när de simmade in, och eftersom att det är turister där jämt så räknade de väl inte med risker, sen visste de inte då att det var olagligt att simma i grottan men det vet alla nu.

          Självklart visste de och är heller ingen ursäkt att inte veta. Att de blev ditlurade,,, tillåt mig skratta. Blå grotan är den mest kända attraktionen och är en del av dessa båtturer. Vanliga människor som åker in via de flata båtarna. De respekterar också regler.

        Fast man är ju inte mindre skyldig bara för att man inte kan lagen/reglerna?

          Nej men har man med sig en lokal skeppare, guide eller liknande som jobbar med det här så är det väl rimligt att man litar på denne?

            Italien är känt för att vara jättestränga med böter och de struntar i vad man vet eller inte. Kan tycka att det finns undantagsfall men vet att det är svårt som turist pga mycket vet man inte men borde/måste veta enligt dem. Turister har det lite svårt faktiskt.

        Lite nyfiken blir man ju på om det verkligen inte finns några skyltar utanför? Information eller rent av varningar. Fast det kanske är mer svenskt när jag tänker efter.

        Ja det är ju inte olagligt att vara dum!

      Hon skrev inte inlurad men de visste inte om att det var olagligt däremot.

        Varför visste dom inte. Om jag ska göra
        en utflykt läser jag på om den innan. Dom är ju vuxna.

          Gör du verkligen det alltid? Jag gör ärligt inte det. Speciellt inte utomlands. Nu åker jag mest (isåfall) iväg på olika stränder, och typ kollar med lokalbefolkning osv. Men åker man på en båt och gubben säger att detta ät nice så litar man väl på det. Dumt, ja kanske. Men man är inte mer än människa ?

            Dom kan ju inte vetat om grottan utan att läsa om den. Så självklart visste de att de var olagligt men inte att det skulle bli farligt.

              Heh varför måste de ha läst om grottan? Jag har blivit tagen till ställen som jag inte läst något om innan. Inget olagligt men skulle definitivt ha kunnat hända.

                Du åker med okända till okända platser du inte vet något om?
                Wow. Naiviteten hos människor. Skulle aldrig göra något sådant.

              De tog en båttur runt ön… de visste kanske inte exakt vad som ingick i den…

          Hon skrev dessutom Själv att hon googlade upp stället kunde hitta denna info..?

    Gissningsvis skulle det väl isf vara operatören som får böta om hen lurar in turister i en grotta man inte får vara i.

    Isabella är nog bara glad att det händer nåt kring henne. Mer tråkigt än hennes reklamrese-insta får man ju leta efter.. Och följarna droppar med några hundra om dan. Gäsp.

      Du verkar ju följa den noggrant iaf 😉

        Behöver inte följa noggrant för att se tappet, har inte ens insta.

          Har inte Instagram och kan ändå uttala dig om hennes reklamrese-insta och ser tapp? Är du synsk eller nåt?

            Jag undrar samma sak som Jessica.

              Jag med ?

              Jag har insta själv men får aldrig upp eller ser nåt från henne.

            Du vet att man kan ha koll på insta utan att ha det va?

              Varför ens hålla koll då kan man ju lika gärna ha en egen. Känns väldigt märkligt

      Tycker Isabellas insta är en av de trevligare faktiskt, det är inte bara en massa putmun och poserande utan lite mer varierat och ganska rolig emellanåt. Är det fler än jag som köpt en påse bilar idag efter Isabellas test igår? Kände att jag bara måste köpa en påse och se om det är skillnad i smak haha. Följare som droppat är nog engelsktalande eftersom hon skriver på svenska numera.

        Visste du inte att bilarna har olika smak? ?

          Enligt tillverkarna är det ju inte olika smak på bilarna. Men jag tycker att iaf dom vita smakar väldigt annorlunda…

      Det har ju blivit så tydligt att både Bella och Paul tänker glassa runt i världen nu, på hennes sociala mediers kostnad. Gillar Paul men det känns lite omanligt att han mest verkar spendera tiden som hennes content? De känns så..boomer-aktiga?

        Han är verkligen bara som en personal. Heta känslor? Tillåt mig tvivla.

    Isabella igen?! Är inte den händelsen redan avhandlad här? Expressen kanske skrev om det efter Isabellas händelse för att det då blev uppmärksammat. Inlurad tror jag inte IL skrev. Heidi Klum var med ett helt gäng där och blev upptäckta av polis så lite annan sak kanske. Isabella är väldigt återkommande här.

    Bella igen..

      Hon är ute och passé och du fortsätter ge henne uppmärksamhet när det finns 100 andra mer intressanta att skriva om. Jävligt tjatigt och tröttsamt
      Häromdagen om hennes tonfiskpizza..

    Har jag gått miste om något som aldrig följt Isabella?
    Förstår liksom aldrig det intressanta med inläggen om henne.

    Eller är det samma som med Anna Book, vissa älskar inlägg om henne och andra ser inget nöje i det?
    Mitt guilty pleasure är helt klart Booken, eller var rättare sagt. Blev blockad för några veckor sedan ? lyckades gå under radarn i nästan två år, får vara glad för det lilla.
    Hur lång är listan på folk hon blockat tror ni? Typ 200 personer eller 2000? ?

      Haha älskar boken, men Bella är ju lika tråkig som färg som torkar.

      Jag följer Book med både mitt privata konto och med mitt snokarkonto. Än har båda klarat sig från block men jag tar inget förgivet. Kan ta slut vilken dag som helst.

        Booken förra sommaren alltså?? hon körde så mycket live. Minns att hon satt i köket och grät för hon saknade sin man så mycket när han var på jobbet.
        Sen i Spanien när dom badade i poolen, hon körde live när hon stod i havet också. Det var tider det, senaste månaderna har det inte hänt mycket hos henne, eller har hon börjat dra igång live igen?

        Håller tummarna för din skull att du inte hamnar på blocklistan!
        Ditt snokarkonto, har du följare, lagt upp bilder osv på det så de ser äkta ut?

          Jag är blockad. Men hittar inte henne med mitt fejkade konto. Hur får man följare på ett fejkat? Haha kanske dum fråga ?

            Börja följ random folk. Oväntat många följer bara tillbaka även om de inte vet vem du är. Speciellt om du följer en viss nisch eller vad man säger (jag började följa folk från olika större teatergrupper, då antog de väl att jag hörde dit när de såg vilka konton och folk jag följde/följer mig).

            Ooobs lägger inte lika mycket energi på detta konto som det låter nu ???

              Jag blir helt impad av vissa av er här ?

            Om du inte hittar henne så är du ju blockad med ditt fejkade konto också. När man blockas täcker det ju alla konton man har nuförtiden.

          Hahaha ja hon var ju en gift that kept on giving förra sommaren.

          Ja, jag har ett par följare (mest de som följt tillbaka när jag följt dom) och har 5-6 inlägg på kontot. Använder det inte specifikt för att snoka på bokis utan för att snoka generellt. För rädd för att råka likea ett gammalt inlägg från mitt eget konto när jag snokar runt bland folk?

            Verkligen! Var rätt varmt en period så mådde rätt dåligt förra sommaren, hennes live var guld verkligen.

            Följer du henne eller bara går in och kollar?
            Jag vågade aldrig följa henne för var rädd att hon skulle se mig mer då. Men borde kanske följa, kommentera sånt jag vet att hon vill höra, ställa frågor osv.

              Jag följer men regerar aldrig på något. Gillar inget, svarar inget på hennes omröstningar osv. Ligger JÄVLIGT lågt. *tar i trä*

          Och tvättmaskin hemma i sverige gick sönder förra sommaren och hennes vuxna barn var helt handfallna, behöver ju rena kläder till jobbet!
          Så Booken fixade något företag som kom och hämtade tvätten, tvättade och lämnade tillbaka ren, vikt och struken tvätt. Hon skrev väldigt många gånger just att tvätten var ren.
          Har för mig det var ett genuint tips från hjärtat, självklart inte reklam eller så, kan minnas fel dock.

            ????

      Jag snappade upp Isabella för ett par år sedan, när det grandiosa ljugandet stod på sin topp. Följer inte några influencers alls (är kanske för gammal för det), men läser ibland om dem – t.ex. här inne – och fascineras av det ofta verklighetsfrånvända tilltalet. I det här fallet blev det extremt, eftersom hon ljög så utstuderat mellan varven och dessutom gick ut offentligt med att hon gjorde det. Det störde mig enormt att hon tycktes komma undan med det. I min värld är sånt inte okej. Dessutom for många människor i hennes närhet mycket illa. Därför tycker jag att det är intressant och t.o.m. viktigt att Camilla ”håller ett öga” på henne. Jag är en av dem som uppskattar det. ?

        Jag har i många år också fascinerats över hur hon ”kan vara någon” utan att egentligen vara det. Vad gjorde att hon t ex kunde snärja inte bara en utan flera miljardärer om än kortfristigt? För att nu landa i en relation som inte verkar vara en kärleksrelation mellan en man och en kvinna utan snarare en kompisrelation mellan två ensamma själar som har tid och pengar till rastlöst resande. Sambon verkar vara mest sällskap och hjälp att hantera barn och hushåll. Jag får känslan av att deras barnveckor bara går ut på att härda ut till de får lämna över till exmaken och därmed kan ge sig ut på nya resor. Varför upphörde alla spekulationer om sambons läggning ner? Här finns något att gräva i…

          Ser ingen kärlek mellan dessa, han verkar väldigt obekväm med att stå nära henne. Tror att hans kompis som var med på Capri, står närmare Paul än vad BB gör.

          Ja, övertygad om att det inte är en kärleksrelation hur mycket IL än vill att det ska verka så.

        Vem far illa av att hon äter tonfisk på sin pizza?

            Kommentaren ovan menar att människor runt henne far illa. Därför undrar jag vem som far illa av det Camilla ”håller ett öga” på kring Bella på sistone. Exempelvis vad hon äter på en pizza.

              Det var jag som skrev om att människor for illa runt henne. Preteritum alltså. Dåtid. Jag skrev ingenting om att människor idag far illa. Det hoppas jag att ingen i hennes omgivning längre gör. (Inte av hennes matlagning heller.) Men det har definitivt varit så tidigare. Jag och säkert flera med mig har svårt att lita på ”den nya” Isabella. (Som ju trots allt envisas med att bygga vidare på gamla lögner – t.ex. den högst inaktuella presentationen på hennes blogg.) Därför är jag intresserad av att fortsätta följa vad som händer. En pizza är kanske måttligt intressant. Men även den här bloggen kan väl ibland få ägna sig åt såväl stort som smått. Jag uppskattar det Camilla skriver och kan se humorn i att ta upp även småsaker ibland. Skulle jag sluta uppskatta innehållet skulle jag nog helt enkelt sluta titta in här. Det är alltid en smidig lösning om man tröttnar på det som skrivs.

          Tonfisken får illa haha

        Mm lite intressant är det för att hon var otroligt hyper där ett tag, knappt kontakt med jorden kändes det som.

      Blockad från stories. En jäkla sorg… Orka skapa ett nytt konto? Nja, verkar inte hända så mycket spännande som förr.

        Till och med hennes tråd på fb är död. Brukade skrivas massa varje dag, låg alltid på första sidan under kändisskvaller, igår låg hon på sida två. Så händer inte mycket.

        Hon var verkligen underhållning.
        Men att inte vara så mycket på instagram är nog bra för henne och hennes mående tror jag.
        Såg man en timmes live förra sommaren hann hon ju skratta, gråta, sjunga, vara förbannad, vara såå lycklig och kär, gråta lite till, dansa runt, gråta, skratta, vara arg, glad, kaxig. Väldigt pendlande.

    Lite eget ansvar får hon väl ha och ta reda på vad som man får och inte får göra dit man ska.

      Instämmer helt. Man tar väl reda på saker om resmålet man ska till. Eller saker man gör på resan.

      Jag har åkt på guidade turer utomlands. Utgår från att det är lagligt att åka dit de tar en. Eller ifrågasätter du allt en guide säger att ni kan göra på en tur?

        Du vet folk här är ju du himla perfekta ? Dessutom väldigt ensam hem undrat hur det kommer sig? ?

        Så du skulle inte misstänka något som du skulle göra ngt efter turen..?

        Om någon föreslår att besöka en attraktion efter stängning, ja då hade jag faktiskt kollat upp det. Alltså, Bella skrev ju att hon googlat bilder på grottan så det var ju inte sådär helt spontant ”kika in här vettja” där man kanske inte hinner fundera/inte har tillgång att kunna kolla upp.

    Tror inte att någon kommer att lägga resurser på att bötfälla henne i efterhand för detta. Men vad vet jag. Italienska rättsväsendet kanske har lite att göra just nu.

    Bella-Booring!

      Ja Bella är helt ointressant just nu. Ingen mer än hon själv kan väl tycka att hon är en entreprenör längre. Det trista dagboksskrivandet har ju miljoners bloggare sysslat med i 25 år. Men hon har ju varit driftig, for better and for worse, tidigare så jag är lite nyfiken på vad som komma skall. Bella är min guilty pleasure.

        Det är kanske dags för en ny omröstning? ?

      Bellas blogg är ju supertrevlig?!!

    Bella är så ointressant! ☺️

    Expressens artikel är såklart inspirerat av Bellas blogginlägg.

    Eftersom det ligger kvar gissar man någon annan äger rättigheterna. Eller inte fick betalt?
    https://www.picuki.com/profile/gabriellelowengrip
    Det var tider, det

    Har verkligen så svårt att tänka mig att Paul inte hade någon aning om att det kunde vara olagligt och farligt att besöka denna grotta. Ok att Bella litade på turguiden och Paul. Men Paul är ju den som dykt mycket i sina dar, han tar undervattensfoton i sitt dagliga jobb liksom och han är väl inte född igår. Tror knappast att det var Bella som var drivande i grottbesöken och fotandet i grottor och han visste ju att hon inte kände sig säker i vattnet, han borde faktiskt ha kollat upp bättre och hållit bättre koll medan de var där. Hoppas han ser sitt eget ansvar också och inte bara skyller på skippern.

    Tror snarare Paulette får böter för sin idiotiska guidning och Belsabub bara för att hon är den hon är. Grottlögnen blir bötfälld just för att hon uppmanar folk att simma där och sedan när skippern förklarar att det är olagligt så kastar hon honom under bussen. Paulette fortsätter bara att kånga smink och andra reklamprodukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.