Gissa priset

Bildkälla: Monas Universum blogg

Tidigare i somras köpte jag en ny klänning och eftersom jag får otroligt många komplimanger för den, både i mina sociala medier men framför allt privat så måste jag berätta mer om den.
[…]

Pure Madeleine och har lyckats med det otroliga att rita en klänning som passar de flesta kroppsformer.
Alla dessa är samma modell men i olika tyger och mönster. Jag har två sedan tidigare och de är FANTASTISKA. De sitter som en smäck på och döljer det man eventuellt vill dölja.
Sorry för taskig bild men det var lite svårt att ta en bild själv. Det fina med dessa klänningar är att de inte krymper och det är galet bra kvalitet dessutom sys varje klänning bara upp i ett begränsat antal. // Monas Universum

Monas Universum tipsar sina läsare om en klänning på bloggen, en klänning som ska vara så pass fantastiskt att den nog nästan kan åstadkomma fred på jorden om den bara ansträngde sig lite.
Hon hyllar den till skyarna och menar att den passar de allra flesta kroppsformer, och att den tas fram i en och samma modell, bara i olika tyger och mönster.

Så här reagerade Monas läsare på klänningarnas pris:

Vad tror DU att klänningarna kostar?
De varierar lite beroende på tyg, men i runda slängar?
När du gissat klart kan du klicka HÄR för att se de faktiska priserna.
Med facit i hand nu då…
Reagerar du på samma sätt som Monas läsare eller tycker du att priset var fullt rimligt?

189 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha! Humor på riktigt. 3000 kronor för dom där? Nej tack.

      Precis, Jessica, du har helt rätt. Ingenstans på tillverkarens hemsida sägs att de sys i Sverige eller EU med justa arbetsvillkor. Små upplagor innebär bara att hon har bra kontakter i Indien där jag tror de sys, ser så ut (går förbi affären ofta så ska gå in och kolla vad tvättlappen säger?). Och för dem som undrar:silke innebär barnarbete, i Kina lr Indien, det odlas inte i Europa i någon utsträckning. Men, hon gör bra med pengar denna kvinna. Shabby säljer även på Östermalm.

        Ja, vad bra!!
        Vill du så kan du väldigt gärna skriva här under din text och berätta vad det stod på lapparna i klänningarna. Det vore jätteintressant!!

          Oj Oj, Jaag trodde att jag kommenterade inlägget från kvinnan som sa att hon skulle gå förbi affären o kolla på lapparna i klänningarna om vart dom var tillverkade…. har det inlägget försvunnit eller har jag blivit blind?

      Tragik på riktigt är alla i väst inklusive du och dina 60 likes som antingen på inte fattar alt inte bryr sig om varför klänningen på bilden kostar 3000 kr och klänningen på HM 300.

        Vadå alla i väst? ?

        Kämpa!

        Lurendrejeri är vad det är. Du borde skämmas som försöker försvara detta skit. Man behöver inte vara Einstein för att fatta att detta enbart handlar om att profitera den egna vinsten på bekostnad av produktion av ännu mera fastfashion under slavlika förhållanden.

    Hahaha alltså inte billigt men med tanke på reaktionerna gissade jag på typ 10.000.

    Egentligen är det väl vad kläder borde kosta med justa arbetsvillkor och bra kvalitet. Nu tyckte jag ju inte ens dessa var snygga och om jag tyckt det hade jag nog googlat fram ngt liknande för 300-500:-.
    Konstigt att ngn kommenterat att man inte får öppet köp om man handlar via nätet. Trodde det var lag på det.

        Och villkoren för säljaren blir betydligt sämre om man inte informerar om det, ett år istället för 14 dagar, så oerhört dumt att ljuga om det.

          Visar bara ytterligare på hur oseriöst detta är.

          De skriver på hemsidan ”På grund av det lilla sortimentet kan vi inte tillhandahålla bytesrätt eller öppet köp.” Vilket bara är bs. Undantag från bytesrätten gäller enbart vid specialtillverkade varor utifrån kundens beskrivning, vilket alltså inte dessa kläder är. Ett litet sortiment av varor är inte ett undantag från bytesrätten.

    Ser ut som vilken klänning som helst från Jotex, så max en 500 hundring är den värd.

      Stil är inte samma sak som värde. En handsydd klänning skapad och sydd i Sverige kan omöjligen kosta lika mycket som ifall ett barn har sytt den i Indien.

        Sys klänningarna i Sverige, kunde inte hitta det på deras hemsida? Då är priset okej men fortfarande sticker inte modellen eller tyg trycket ut så den ser ej ut att kosta mer än en femhundring.

        Men du, anonym 18:24, de här klänningarna sys uppenbarligen inte i Sverige. Hade det varit fallet så hade Madeleine Elfmark skrivit det på sin hemsida. Men det har hon inte gjort. Varför alla som kan använda hjärnan förstår att de inte är sydda på justa villkor. Kämpa, anonym!

          Snarare du som inte fattar? Poängen var att om man enbart går på hur det ser ut, alltså att det ser ut som en random klänning från Jotext, då handlar det om utseende och därmed smak och still. För du kan inte se på ett plagg online om den är tillverkad under bra eller dåliga arbetsförhållanden.

          Sen tror jag ingen, inte Anonym 18:24 heller, tror att denna klänning är tillverkad under bra arbetsförhållanden. Men poängen kvarstår att om det ”ser ut som vilken klänning som helst från Jotex” så är det en smak/stilfråga och inte kvalitet/etisk fråga.

          Men lol det är ju du som är trög, kämpa själv hahahah

      Jotex säljer gardiner och möbler

        Haha Ellos eller Cellbes som hon gör samarbete med, menat jag.

        Bianca följer inte Philippe på instagram längre…

          Jäsp..

          note to self döp aldrig framtida barn till ett namn med en stavning som någon aldrig någonsin kommer pricka rätt. tycker synd om phillipe som förmodligen fått rätta folk hela livet ?

            Phillipe 😀 (namn har stor bokstav)

      En av klänningarna som kostar 3200 kronor i 100% silke. Min kvalificerade gissning är att det är omöjligt att hitta en ny långklänning i det materialet för 300-500kr. Så nej, denna är inte värd max 500kr: https://puremadeleine.com/produkter/safir/

        Kämpa!

        Siden är inte ett lyxmaterial som många västerlänningar tycks tro. Det kommer i en rad olika kvaliteter. Den vanligaste är billig och inte särskilt tålig. Dessa klänningar kostar max 50 SEK plagget att producerat. Materialet ännu lägre. Det dyraste här är transport och tull. Gör maten på det. Ägaren har i nästan 20 års tid garvat hela vägen till banken över all lättlurade kunder.

          Siden och silke är inte samma sak. Sen behöver inte silke heller vara av lyxkvalitet, men silke är generellt ett dyrare material än siden.

            Blandar du möjligtvis ihop satin och siden/silke? Silke är som jag förstått det materialet som utvinns för att producera siden. Satin är istället ett sätt att väva tyg, så materialet kan va både polyester eller viskos tex.

              Det stämmer.

            I svenskan skiljer vi på råvaran silke och den färdiga produkten siden. Engelskan ex använde samma ord ”silk”. Vad gäller råvaran silke är kvaliteten densamma i stort sett. Skillnaden ligger i processen att framställa själva tyget som kan vävas i olika tekniker såsom duchesse, satin mm.
            Så blir mycket förvånad om du äger ett plagg av silke. Du kanske blanda ihop det med engelskans silk. ?

      Jotex säljer väll heminredning?

        Enbart

      Verkligen! Eller valfri trasa från Shein.

      Jotex säljer gardiner, inte kläder och har aldrig gjort hahahah

      Skulle aldrig köpa kläder som ett barn tillverkat. Barn har ingen känsla för kvalité.

      Jotex säljer inte kläder.

    När kläder sys i liten upplaga istället för att massproduceras så blir ju priset därefter. Inga som helst konstigheter och inget att uppröras över.

      Men hörru, det är ju inte i Sverige de sys.

        Du kommenterade nog på fel inlägg för det har jag inte påstått?

          Anonym 20:32Men liten upplaga i Indien tror du motiverar priset? Nope, funkar inte så.

            Kämpa, foolmeonce

              Hm, det är faktiskt du som verkar vara den som kämpar och är lite småtrög. Liten upplaga nyttjar exakt samma produktionsmetod som all klädtillverkning. De tillverkas i en sweatshop och varje sömmerska syr sin del av plagget. Om du för en sekund tror att dessa klänningar sys upp av ett skrädderi är du väldigt naiv. Dessutom går det lätt att se på bilderna att varken material eller sömnad är av den kvaliteten.

      Rolig du är, uppsydd i liten skala betyder att hjärnan bakom detta åker till Thailand och köper upp hela utbudet hos de små stånden längst med stranden.

    Förväntade mig att de skulle vara mycket dyrare haha. Sen att jag aldrig lagt 3k på en så ful klänning är en annan femma.

      Var det adressen som fick dig att tro det?

    OT men Marcello går alltså ut och frågar om han kan jobba och gå på match trots positivt coronatest. Sedan lägger han ut att 1177 skulle påstått att det är okej, trots att motsatsen klart och tydligt stateras på deras hemsida. Vad bra att använda sin stora plattform till att sprida osanning. Har man en smittsam sjukdom så ska man inte ut och smitta andra, just covid-19 ökar ju dessutom rejält just nu. Hur tänker folk egentligen.

      Saxat från Folkhälsomyndighetens hemsida:

      Om du är symtomfri men väljer att ta ett självtest, får du själv ta ställning till hur du ska göra om svaret blir positivt.

          Det som står där är ju att man ska stanna hemma om man har symptom som kan bero på Covid 19. Något annat står ej.

            Du menar alltså att dom skulle avse att vid obekräftade covid 19-symtom så ska man stanna hemma, men vid symtom med bekräftad covid-19 så är det fritt fram att vistas ute bland folk? Hur tänker du dig då, att sjukdomen endast smittar fram tills den är bekräftad?

              Men snälla – jag menar ingenting! Jag hänvisade till FHoM ovan samt, läs själv. Inte heller står det på 1177 att man ska vara hemma om man är positiv och symptomfri.

      Fan blir less på folk. Åkte nyligen på det från jobbet, låg i 2 veckor och mådde riktigt dåligt. Även om han mår bra så kan han smitta nån annan så hen blir jättedålig.

      Är vaccinerad med tre sprutor (tack och lov) men de gör ju inte en immun mot sjukdom för det. Nä, positivt test (eller symptom överhuvudtaget) – stanna hemma.

        (Såg nu att han höll sig hemma, klokt ??)

          Satt han hemma och hade tråkigt och ville skoja till det med att provocera nu igen?

            Nä han kollade på matchen hemma ist för stt gå ut bland folk. Han tog sitt ansvar ?

              Du missde nog att han la ut en story från en fotbollsmatch där han låtsades att den var nu. Oerhört mogen kille.

        Dessutom! Många gravida måste gå hemma från jobbet redan från vecka 20 pga risk. Men de som testat positiva ska få leva normalt. Det låter verkligen…vettigt 🙂

          Det är inget krav längre att gravida ska få gå hem från jobbet tidigare pga covid. Så finns många gravida idag som jobbar lika länge som man gjorde innan covid.

            Ja det är upp till arbetsgivaren. Vår säger nej :/

        Fick det efter midsommar. Var inte kul och kan fortfarande tappa andan på ett sätt jag inte gjort innan. Sov dåligt (som i vaknade 6-10 ggr per natt med nära noll i djupsömn) i flera veckor. Sömnen är ok nu och andan kommer väl om ett par månader så är glad att jag tagit tre sprutor och slapp få det värre. Men det var inte kul. Det var en konstig upplevelse att frysa trots att det var 35 grader inomhus (det var värmebölja).

          Usch ja, känner igen det ?

    Jag ser nog inte riktigt hur den är smickrande. Personligen tycker jag inte att den är fin och att den ser ut att vara från typ Ullared eller sån där postorder.
    Men så är jag ju inte riktigt målgruppen heller.

      Tänk vad bra det går för folk som blandar in Mona för att göra reklam för deras saker ;))))

    Så mycket för den trasan. Finns liknande på Ullared för 129 kr.

      Som är sydd av ett barn troligtvis.

        Oftast inte barn men fattiga vuxna under dåliga arbetsförhållanden.

      Ja, givetvis. Det krävs massproduktion i Asien för att få ner priset- det fattar du väl att en person som är sitt företag och syr klänningar för hand måste ta ett annat pris.

        Men nu gör hon inte det. Vore så fallet stod det på hemsidan eftersom det vore en usp. Och det står inte. Klänningarna görs inte i Sverige.

        Men inte en chans att det sitter en sömmerska och tråcklar ihop den där klänningen? Vad skulle fördelen med handsytt vara i det här fallet?

        Alla plagg är handsydda. och storlek på kollektion spelar ingen roll eftersom lön till sömmerskan är den samma. Dessutom att det inte framgår på hemsidan vilka leverantörerna är borde få varje normalbegåvad individ att dra öronen åt sig.

          Handsydda? Sitter det en sömmerska med nål och tråd och syr? Vad menas med handsydda egentligen?

            Sömmerskor sitter på långa rader med sin symaskin och syr, ofta en del av ett plagg. Ex en ärm, dragkedja mm. Alla plagg är sydda med en symaskin. Det som skiljer när du går till en skräddare är att det är samma person som syr hela plagget. Är det fråga om större kollektioner sys delarna i plagget av fler personer.

              Jag har ändå förstått det som att man med handsydd menar sydd utan maskin. Vilket kanske är rimligt om det är viktigt att varje stygn hamnar på rätt plats i en figursydd kavajaxel men helt orimligt i en vanlig klänning

    Materialet verkar vara 100% silke samt
    i skrå vilket gör att priset är mer än rimligt.

      Absolut. Men den är ju fortfarande ful. Personligen tycker jag att den SER billig ut, men 100% silke låter väldigt svalt och skönt.

        Håller med om att de är fula som stryk och hade inte gissat på att det skulle vara silke. Ser ut som vilken pes-dynga som helst. Antar att smaken är som baken.

          Det är väl bara 1 av klänningarna som är silke?

        Ja det är garanterat svalt att gå runt med ett gäng trådar på kroppen. Silke är vad man kallar råmaterialet för på svenska.

    Priset har jag ingenting att säga något om. Däremot reagerar jag på att det påstås att butiken inte tillämpar byte eller öppet köp (på nätet).

      Olagligt.

    På tal om…klänningar?

      Precis, sånt där OT ska man ta på öppet spår.

    Hade aldrig betalat 3000 för det där skräpet.

    Kan vi normalisera att betala mer för kläder? Speciellt om hållbart material, goda arbetsförhållanden vid tillverkning osv. gör priset högre. Istället för att köpa tio sommarklänningar från Shein kan man ju välja att köpa en eller två dyrare klänningar som man kan använda flera år.

      Nä det lugnt. Satan vad tråkigt att använda samma klänning i flera år..

        Hahahaha jag förstår dig att du tycker så.
        Men när man blir lite äldre, sisådär 58år, så är det så jäkla skönt att inse att man har 32 olika klänningar i neutralt snitt o färg och fin kvalite (ingen strykning, aldrig skrynklig) att använda till vardags och ibland fest (klackar, fixa frillan) Då kan man ibland köpa lite billigare klänningar som sticker ut lite mer.
        Det var skillnad från mina unga år, party och ny outfit 1-2ggr/v.

          Har du 32 klänningar? Herregud, folk har så orimligt mycket kläder

            Jag har 2 klänningar, 1 par jeans, 2 tunnare sommarbyxor, 1 kostymbyxa, 3 kjolar, några blusar och toppar, 3 varma tröjor. Det är min garderob. Har varit så de senaste 10 åren. Köper nytt när något går sönder och inte går att laga. Allt är i neutrala färger som funkar ihop.

              Jag har en klänning. Vävt den själv av lin odlat i min trädgård. Färgad med ekologiska rödbetor som jag gödslat med guldvatten.

              Vinner jag?

                Du vinner

                  Tjohoooo!

              Men det måste vara sjukt ovanligt. Och slita väldigt mycket på det du har? Tvätta ofta också…

              Alla har ju olika intressen också. Säger inte att det är bra att shoppa massor men många skulle nog inte kunna ha en såå liten garderob. Du bryr dig säkert om nåt annat som inte de lägger tid och pengar på. Är man ointresserad är det ju ingen grej eller svårt att jaha lite kläder?

                Men kan inte mode och kläder vara ett intresse utan att man för den delen köper 32 klänningar i 32 neutrala nyanser. Det kan ju inte vara själva köpet som är det roliga och intressanta med mode och kläder?

                  Absolut. Tänkte på den här ovan som hade extremt lite kläder, alla i neutrala färger. Praktiskt men inte så kul.

        Skojar du? Köper du helt nya klänningar till varje sommar, sparar aldrig och använder nästa år? Jag är intresserad av kläder och stil men skulle aldrig göra så!

        Men kanske vårt mindset är felaktigt? Det är först under de senaste 30 åren det har blivit normalt att äga tusen olika plagg. Vår planet klarar inte av det!

      +1

      Fast hon använder ju inte den i flera år. Historien upprepar sig. Har alltid handlat på Ellos, använder bara MissMe jeans (tills hon blev osams med försäljaren), ska börja importera Jesusåterfldarbyxir, använder bara linnekläder osv osv. Det är en galen konsumtion.

        Tre såna här klänningar har hon.
        Och när hon hittar något hon vill ha så köper hon alla färger….
        Men som någon skrev, dom var fattiga när hon var liten, så då är det ok att överkonsumera tycker hon.

          Trams, de var inte fattigare än nån annan. Ingen var rik i Jordbro, det var därför de hamnat där. Och fattig är relativt. Om man är fattig för att man inte kan köpa ett gäng klänningar á 3000ish kronor då kan man undra vad fattig är.

      Jag betalar absolut 3000 för en klänning. Gjorde det senast i går. Men skulle aldrig betala 3000 för en av dom klänningarna Mona visar.

    Folk skänte ju pengar för nåt år sen till Mona så att hon kunde betala skadeståndet till ex-maken och hans fru. (Pengarna gick dock till annat). Sen samlades det pengar på nytt. Hela tiden shoppades det saker, kopiösa mängder. Shoppandet fortsätter och lär nog aldrig ta slut. Det är bara så motsridigt.

      Det är inga billiga saker som handlas heller. I klimatkrisen spår åks det bil till grannen, gud nåde om man skulle gå eller cykla. Konsumera konsumera. Santidigt ojar man sig över fattigpensionärerna och delar gärna ut mat i sin 3000-krs dyra klänning. In your face-liksom. Men det beror ju bara på att hon växte upp så fattigt…mm säger så va.

        Ja, en fattig uppväxt med Zoegas kaffe (som btw sponsrar kaffet till soppköket).

      Hon vill ju bara visa upp klänningen för att den är dyr. Göra folk avundsjuka och skapa reaktion. Ge henne inte det.

        Vem är avundsjuk på den stilen? Nä jag tror bara hon vill hjälpa sin kompis som säljer dessa plagg.

          Tillfälliga kompis tills nåt knasar. Behöver inte heller vara ömsesidigt kompisutbyte. Hon har alltid haft svårt med vänskap, förväxlas lätt med utnyttjande för egen vinnings skull. Och då blir man genomskådad till slut.

            Det är inte så ofta numera hennes kompisar figurerar i hennes blogg, förut gjorde dom det hela tiden.

              De vill ju inte vara med ? någon frågade om kompisen som har ett fik. Då kom svaret att hon inte ville synas. Dagen efter stor det att de ska dit och fika. Hm.

                Haha, jag tänkte också på det.

    OT, förlåt!!

    Är det någon som vet om all I am beauty finns i butik i Stockholm?!

      Butik verkar finnas på Sibyllegatan enligt hemsidan.

      Ja på Lyko i Modo gallerian finns det litegrann! Sist jag kollade iaf.

        Gulle dig!

      Eftersom det verkar vara ett samarbete med Lyko så gissar jag att det eventuellt finns i deras fysiska butiker. Tror inte att det säljs någon annanstans.

    Jag skulle betalat ca 600 för den men gissade att priset låg kring 1,5.

    3500 för en klänning är inget jag betalar – jag handlar allt second hand. Har en plan att börja sy mer också ??

    Plus för att materialen är viskos och siden. Polyester ger jag inte mycket för.

      1,5 miljoner ?

      Först när jag började sy kläder själv så insåg jag varför det kostar om någon faktiskt får betalt för det.

        Ja samma här när jag började sticka ulltröjor. Tar tid, stor arbetsbörda, dyrt material och relativt dyr frakt.

    O DÄR avföljde Bianca Philippe, måtte detta vara slutet på den såpan nu, i evigheternas evighet.
    AMEN.

      ????

      SNälla låt det vara sista gången

      Varför avföljde hon?

        Jag tror att de gjort slut.

          Måste bli väldigt ensamt att sitta i den stora lägenheten hon köpt…

      ‼️❌Stalker varning❌‼️

      Jag ger det till jul, då firar de säkert tillsammans igen.

      Hur kunde alla barn och barnbarn få så struliga kärleksliv när Christina och Hans varit ihop i typ 100 år och utan några offentliga skandaler.

        Vi vet ju inte hur det är bakom stängda dörrar eller hur?

      Destruktiva relationer blir som en drog. Tycker genuint synd om henne som inte verkar kunna ta sig därifrån.
      Med en trasig barndom är det väldigt lätt att dras till kaos och otrygghet, för det är det man är van vid. Där är man trygg även om man inte alls är det.

    Ser EXAKT ut som en reaklänning från Indiska för 229:-

      Nja man ser ju på fallet och trycket att det annat material.

        Det är ju det man inte gör, tyvärr. Vad än Brommamammorna i målgruppen tror.

    Betydligt snyggare klänningar hos Indiska för en bråkdel av priset av denna ??

      Visst är det härligt med barnarbetare i bangladesh! Sån tur de väljer att sy kläder istället för att gå i skola, win- lose, toppen!

        Min favvo

        Älskar folk som tror dom är bättre än alla andra kan lova du har både kläder, smink vitvaror som barnarbetet varit inblandat alt kvinnor med usel lön, men slå dig själv för bröstet du! ? Suck.

        Det är väl fantastiskt att barnen har något vettigt att göra istället för att titta på tv och spela tv-spel. Barnen i Sverige skulle behöva jobba. Jag har jobbat sen jag var 5-6 år. Jobbade dels hemma (bondgård) och sen jobbade jag som jordgubbsplockare och slet i jordgubbslandet hela dagarna. Hade även andra jobb och sålde saker t ex. Har aldrig tagit nån skada av det, tvärtom, blev stark, tålig, arbetsmoral osv. Förstår inte vad som är fel med att barn jobbar. Så länge de får pengar för jobbet och blir bra behandlade så är det väl positivt. Barnen ser hälsosamma och lyckliga ut i de länderna. Inte alls så feta och bortskämda som barnen ser ut här.

          ????‍♀️?‍♀️?‍♀️

          Men vad är det du säger?? Ser dom hälsosamma ut?

          Du måste skämta? Barn som arbetar i kass arbetsmiljö istället för att lära sig läsa och skriva? Du kan ju inte påstå att du jobbade hemma på gården och i jordgubbslandet istället för att gå i skolan?

            Helt klart ett troll.

          Mina barn får bara betalt i rödbetssaft när de skördar linet till min klänning. Jävlar vad lyckliga de är. På söndagarna får de lekamen kottar de plockat själva.

          Vinner jag?

            Leka med

          Men nu får du väl ge dig med ditt trollande. Provocera på Bloggbevakning verkar vara ditt liv. Är det verkligen så kul?

            Det som skaver är själva jämförelsen med barnarbete i 3e världen. I det andra har Lisa faktiskt en poäng.

        Indiska har inte barnarbetare. De har skolor som de garanterar att barnen får gå i och ger arbete åt deras föräldrar. Att de inte tjänar lika bra som en svensk fabriksarbetare är en annan sak.

    Det där var ingen svår modell att sy själv. 200 spänn max för tyg och tråd.

      Ta ett lakarn, sprätta hål för huvud, uppe o låt hänga ner. Gärna ett gammalt från Ikea som alltid har hål i ytterkanterna? siden eller bomull välj själv.

        Haha ?

        Lakarn?

      Får du verkligen så där mycket tyg för bara 200 spänn? Jag lyckas aldrig hitta tyg för så vettiga priser ?

        Jodå, om man hittar en tygaffär som säljer ut stuvbitar.

    Källa? bevis?

    Priset kan man väl inte säga så mycket om, men inget av hennes påståenden stämmer ju. Nej, den sitter inte som en smäck. Nej, den ser inte fantastisk ut. Nej, den skulle inte passa de flesta kroppsformer. Skulle aldrig köpa nåt sånt. Och den är alldeles för lång.

    Men fullt rimligt, om man personligen känner att det är värt det. Jag hade aldrig lagt den summan på just plaggen i fråga, men har kläder i den prisklassen, några kappor, några par skor skor, men även några klänningar, kjolar och någon kashmir kofta. Är student, jobbar inte extra, har inga besparingar och betalar för dem själv. Vi är dock två i hushållet, jag och min (också studerande) sambo, annars hade det såklart varit knepigare. Förlåt på förhand för jag vet att folk blir redigt provocerade av detta, men, det handlar (för de allra flesta) om prioriteringar. Sen är alla fria att tycka att jag är dum i huvudet om de vill, men lägger oftast hellre pengarna på en dyrare sak än tio billigare. Är dock inte helt oskyldig till att handla fast fashion, I ain’t no saint, det händer absolut ibland, men förhållandevis sällan. Jag anser mig inte ha råd, haha. Skulle jag köpa massa kläder för 100-500 kr styck skulle jag aldrig ha råd att köpa det jag verkligen vill ha.

    Är klänningarna designade just för detta märket, uppsydda under ok förhållanden och i silke så är det ju rätt billigt. Är de färdigdesignade och inköpta i bulk där man inte vet hur arbetsförhållandena ser ut är de dyra.

      Skriver under detta som tillägg till ovanstående kommentar! 🙂

    I vanlig ordning handlar det bara om konsumtion. Hade det inte varit bättre att kunna köpa ett boende?

    Jag ser att hennes säljtexter inte har ändrats med åren. ”Sjukt många komplimanger” och typ världens bästa klänning ever ever och allt vad det är. Jag gissar att kritiken mot priset kommer att mötas av ett ilsket inlägg där vi alla dumstrutar får det förklarat för oss att saker och ting i norra Europas bästa kvalité måste kosta och att tre tusen faktiskt inte är så mycket.

      Hon måste vara den kvinnan i världen som får mest komplimanger. För precis allting. Okända människor brukar stoppa henne och ge henne komplimanger. Jag vet inte, hennes fanssvans, tror dom på henne? Jag tycker hon dumförklarar sina läsare.

        Vilka är hennes målgrupp? Tanter i Stockholm med omnejd?

          Hon har någon liten svans som köper precis allt hon säljer.
          Dyra saker som inte direkt är snygga. Hon har dessutom den sämsta smaken. På riktigt.

        Haha ja jag fattar inte. Sånt händer aldrig mig, är det för att jag ser ut som ett ras?

    Allt handlar om att det ska konsumeras för kung och fosterland annars stannar Sverige. Det är ju sen gammalt att den som skaffat mest vinner i status?

    Det här är ett rätt vanligt fenomen på Östermalm. Priserna överdrivs och det sjuka är att folk faller för det. Är det dyrt måste det ju vara bra och fiiint?

      Östermalm?

    Klänningen är trist. Säkert skön men väldigt trist. Priset säger inte ett skit om arbetsförhållandena för de som syr den. Miljöpåverkan är väl som för de flesta kläder i samma material – dvs det är orimligt att äga mer än en sommarklänning.

    Oj, ser ut som något från en billig tantaffär. Inte fina alls. Max 399:- för dessa.

    Rimligheten i priset beror ju helt och hållet på var, av vem och av exakt vad klänningarna är producerade.

    Sandra Beijer shoppar designerkläder hela sommaren men hennes barn får äta på golvet för tydligen finns inga barnstolar att köpa i hela Stockholm.

    Jag tyckte klänningarna var fina, men skulle aldrig betala så mycket pengar för dom.

    Camilla…ta bort denna kommentar. Inte ok kommentar. Skäms på dig, du som skrev den 23 05.

    Jag är förbjuden att nå klänningssidan.

    Skulle även köpa två dammsugare för närmare 10 papp styck. En för varje våningsplan.

      En har hon redan, det har hon skrytit om. Men hon måste ha en till nu, till övervåningen. Suck.

    Vidrigt skrivet! Undra om du är en o samma person som skriver något negativt om Bianca i varenda jäkla inlägg?! Fattar inte ens att såna här kommentarer får stå kvar ?? Vidrigt!!

      Men Bianca ser ju inte alls ut att må bra? förstår inte hur ingen verkar göra något i hennes närmsta omgivning, hon har varit sjuk i en ätstörning i över 10 år och senast när hon gästade podden ’Inga beiga morsor’ så berättar hon att hon fortfarande spyr. Hon har pengarna att inte behöva jobba under de ex antal månader det skulle ta henne att bli frisk på ett rehab men hon väljer att fortsätta i samma mönster av destruktivitet, både gällande hennes hälsa samt relation ( philippe ). Tycker det är trist att se att allt går åt felhåll :-/

        Det är mer vanligt än ovanligt att tappa vikt, slira med sömnen, bli allmänt destruktiv o vilsen i en uppslitande separation! Lägg därtill hennes underliggande ätstörning som triggas igång med ångest o skit. De flesta ser att Bianca inte mår bra, och hur många är det inte som mår dåligt under en separation oavsett orsak till den?
        Låt henne landa/vara/göra/leva som hon vill, tids nog får ni se henne krascha, för det är det ni vill – Ni som hatar henne.
        Ni som lider av AVUND!
        Sjuka är ni. På gränsen till riktigt sjuka faktiskt. Usch

        En annan sak att beakta i detta: bianca använder sitt utseende för att sälja saker, som ambassadör för andra och egna märken. Att hon är sjuk får i det sammanhanget en större betydelse. Slj inte kläder med ätstörda kroppar. Det påverkar långt fler än den som är sjuk. Det är tydligt att B borde sjukskriva sig och få behandling och kanske kliva ur rampljuset en stund. Hon har råd med det, hon kommer inte bli bortglömd och jag tror alla unnar henne att må bättre än hon gör nu.

    Sjuka priser för en vardagsklänning

    Har hon ofta problem att klänningar krymper ?

    Inser att jag surfat FBs återbruks-grupper för mycket då min första tanke var att det var ett inlägg om hur trendigt det blivit att sy klänningar av gamla påslakan…
    Tyckte materialet, färgen och modellen påminde om alla de bilder som ploppat upp i mitt flöde de senaste dagarna ?

      Fullt rimlig tanke, klänningen hon hade på sig såg ju ut så 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.