Michaela Fornis oktoberplaner

Idag är det den första måndagen i oktober och jag ska förutom min capsule wardrobe-utmaning, även utmana mig själv i att skapa det ultimata höstmyset för mig själv och min familj. Jag vill vara en basic bitch som postar bilder på mig själv i stora, stickade koftor med en kopp te i handen och som bakar äppelpaj varje söndag.

Hur ska du ta dig an oktober? Hoppas det blir en riktigt mysig månad för oss alla i alla fall ♥ // Michaela Forni

Förutom att jag har problem med att inte säga ”äpplepaj” så låter Michaela Fornis oktoberplaner ungefär snarlikt hur mitt liv är just nu, utan att jag varken har en kapselgarderob eller en uttänkt pajbakarplan.
Kapselgraderob, det verkar vara höstens grej alltså?
Det känns liksom som motsatsen till kravlös avslappning och mys, att planera in just hur detta myyyyyys ska gå till, men alla myser på sitt eget vis. 🙂
Och basic bitch?
Vet Michaela inte vad det betyder, eller gör hon ett försök att kapa och förändra uttrycket till någonting positivt?
Det stöttar jag i så fall helhjärtat. 🙂

Kan vi inte bestämma här och nu att ”basic bitch” – från och med nu – betyder att man är mer ”low maintenance” och inte det som Paow bruakde jiddra om?
Någon som är lätt att tillfredsställa, inte kräver att bli konstant bortskämd, uppmärksammad eller överröst av gåvor eller att saker och ting blir gjorda ”på deras sätt eller inte”. Lättsam, osjälvisk och oftast en fröjd att vara runt? (källa till tolkning: Urban Dictionary)

Engla bakar förresten också äppelpaj! 
Tjohooo!
Kan inte alla dela sina bästa recept sen, för jag håller på att experimentera som tusan i köket just nu. 🙂

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Basic bitch är för mig en person som gillar det som alla gillar. Lite trist kanske men att man måste göra en grej av det känns lite kvinnohatigt…

      Det är vad jag (och de flesta andra) också har trott att det betyder. Det kommer fortsätta vara min tolkning. Gillar det andra gillar bara för att passa in. Inte riktigt ha någon egen åsikt eller smak.

        Fy, vad tråkigt det låter. Som zombies litegrann då?

          NPCs ?

      Kul om man kan nå högre i livet än en Basic bitch

      Ja jag tror inte vi behöver förhålla oss till den ”säkra” källan Urban Dictionary när vi snackar om vad en basic bitch är.

        Jag det är klart att den pretentiösa svensken alltid vet bäst. Även i detta fallet trots att uttrycket inte uppfanns av en svenskspråkig utan engelskspråkig.

      Hallå sluta hata! Jag är en basic bitch och det är jävligt bekvämt kan jag lova!
      Jag älskar musiken som spelas på radion, Spotify topp 100 är oftast riktigt bra låtar, (tycker jag och många andra)
      Jag är en vanlig tjej med ett vanligt jobb och vanliga vänner och stormtrivs.
      Man måste inte vara så jävla speciell och exotisk man kan bara vara sig själv och glad för det.
      Jag har inget behov av att sticka ut eller så utan nöjd med mitt Svene banan liv.

      Våga vara BB 😉

        Jag fattar inte heller varför det är så eftersträvansvärt att vara unik hela tiden. Jag gillar det jag gillar, råkar andra gilla samma sak så är det bara bra eftersom utbudet då ökar av saker jag gillar.

          Ja alltså statistiskt sätt så gillar ju flera människor samma sak!

            Statistiskt sett är det störst chans att man gillar det ”alla” gillar…

        Basic bitch har ofta framställts som något man absolut inte vill vara i media osv, de är alltid irriterande och töntiga som gillar ”tjejgrejer”. Det är också origin story för ”not like other girls”-tjejen, eftersom det har varit lågstatus att vara feminin vill man inte vara en sån själv. Men gen z framför allt håller på och tar tillbaka begreppet vilket är härligt! Pick me girls är en tredje variant.

        Bra video (och youtubekanal):
        https://www.youtube.com/watch?v=SWjJQcVix-M

          Vad är typen man *ska* vara då? Alltså känns som att det finns en nedlåtande attityd kring precis alla typer, som folk som absoluuut inte hör hemma i något fack (enligt de själva) benämner andra som. Så tråkigt attityd även om man såklart känner igen sig i typerna men att liksom hävda sig mot andra genom att kalla dem stereotyper är ju bara att tysta andra, och det verkar främst vara kvinnor som hamnar i de här facken.

            Cool girl (Copyright Gillian Flynn)

    ”Att vara runt” = vara i närheten av på svenska
    Håller med annars, vore bra att kapa basic bitch som känns lite väl misogynt, undrar hur unik den som kom på det uttrycket är ?

      Är antagligen själv lika basis. Synd att folk inte fattar hur nedsättande det är att kalla någon för det.

    Bästa pajreceptet är ju knäckig paj!! Går snabbt, är enkelt och så himla gott.

    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg valfri frukt/bär- täck botten i pajformen o strö ev över lite socker, potatismjöl om bären är frusna. På med kanel och kardemumma om det är äpplen i formen.

    Smält 150 g smör, rör ner 2 msk mjölk och 0,5 dl sirap. Blanda 1 dl strösocker, 3 dl havregryn, 1,5 dl mjöl, 0,5 tsk bakpulver och en nypa salt i en skål. Rör ner smörblandningen i de torra ingredienserna och bred sedan blandningen över frukten. Grädda mitt i ugnen i 20 min eller tills pajen fått fin färg.

    Blev absolut sugen på paj nu ??

    Forni borde bara sluta blogga. Hon sa i våras att hon skulle blogga varje dag. Nyss skrev hon att det är så lätt för henne att blogga varje måndag. Sen blogga hon ej på typ tre veckor haha. Tror inte hon gillar det helt ärligt?

    Låter som att den som skrivit t texten antingen är en pick-me-girl alternativt bara sexist.

    Min tanke på en basic bitch är att det är en person som gillar det ”alla” andra gillar, så ja, ooriginell och vanlig.

    Med det sagt, inte en person som tror sig vara annorlunda/mer speciell än alla andra, det är snarare pick-me-girlen som anser att man måste vara *speciell* för att ha ett värde.

      You do you. Men pratar du med en icke svensk ska du nog vara beredd på att du blir missuppfattad. Pick-me och bb är snarlika med vissa nyansskillnader båda är väldigt nedsättande. Kallar du en person med engelska som modersmål kommer personen att gå och tycka att du är oförskämd och antagligen inskränkt.

      Så.. om man gillar det andra gillar och inte riktigt sticker ut så är man en Basic Bitch, men om man sticker ut och gillar udda saker och är speciell så är man en Pick me Girl?

      Tjejer kan inte vinna.

    Jag läser det inte som att hon menar det som något positivt, utan som att hon menar att hon tänker vara en stereotyp av ”mysig höstjej”. Snygg tjej i stor stickad tröja med pumpkin spice latte framför brasan eller ute bland höstfärgade löv är väl en sån klassisk (amerikans) bild av basic tex. Jag tyckte det var rätt tydligt vilken bild hon ville förmedla när hon valde det uttrycket iaf!

    Är väl inte fel att planera in lite mys, kanske inte sikta på det ultimata myset för att inte bli allt för besviken, men jag hade uppskattat om min sambo planerat in höstmys, fixat gofika och tänt eld i brasan.

    Beträffande bästa recept på äppelpaj så är mitt:
    1. identifiera en kompetent pajbakare
    2. bjud in dig
    3. ät hens paj

      Ett litet sidospår. Har alltid undrat vad skillnaden är mellan ”vanligt” fika och gofika???

        Jag har fått höra att det är dialektalt? Att fika = typ ostmacka och kaffe. Gofika = sötsaker, kakor, tårta.

          Så använder min farmor de två. Hon växte upp på en gård på landet och gofika då var det alltid tårta. Vanlig fika var ofta mer matig smörgås istället för lunch eftersom man åt en rejäl frukost vid 9 efter att man mjölkat korna. Så man var inte så sugen på lunch men behövde något för att hålla sig till middag som åts vid 4.

        Gofika är som andra skriver bara lite extra gött. Det är ju såklart en definitionsfråga om vad man tycker är extra gött ❤️

    I en avlång sockerkaksform.

    125g smör
    1 dl socker
    3 dl mjöl

    Gör en smulddeg.

    Dela äpplen i olika storlekar från stoooora till relativt små. Olika äppelsorter är också gott.

    Ta 1/3 smulddeg i botten av den avlånga formen. Ös i med äpple, och resten av smulddeg ovanpå.

    225 grader
    25 min typ

      Oj fel. Dela äpplen till olika stora bitar. Jag struntar i om era äpplen är olika stora?

      Vad är en avlång sockerkaksform? Mina sockerkakor är runda med gpl i mitten. Är det typ en sån lång hög brödform till limpor du menar?

      Inte drygt alltså, jag har aldrig sett en avlång sockerkaka och undrar på riktigt. Vill ju baka god paj, med olika stora äpplen 😛

    Äppelpaj är inte gott. There, i said it.

      Satan, is that you?

      Håller med! Äpplen är fan inte goda varma.. usch

        Ingen frukt är god varm imo, friterade bananer, päron i ugn, ananas på pizza osv.?

      Agree!!

        Blåbärspaj är bättre!

    2 dl smör (ej margarin), 2 dl havregryn, 2 dl socker, 2 dl vetemjöl. Blanda ihop. Lägg i små klumpar över ett lager äppelbitar strösslade med kanel och extra socker om man vill det. 220 grader i 20 minuter. Äts med valfritt tillbehör såsom glass, vaniljsås, bacon – du väljer.

    Vad finns det för benämningar på manliga motsvarigheter till basic bitch, pick me girl och allt vad det heter?

    Mvh boomer

      Den manliga motsvarigheten till pick me är väl wokefishing. När män spelar feministiska på tiktok eller dejtingappar för att få likes och tjejer

      Finns inte direkt någon motsvarighet. Det närmaste är när du kallar en vit snubbe för bro.

      Förutom basic finns ju många andra

      Fashion Bitch
      Festival Bitch
      Social Media Bitch
      Boyfriend Bitch
      Boring Bitch
      Cool Girl Bitch
      Money Bitch
      Realistic Bitch
      Actual Bitch

      KAREN ?

      En simp kanske?

    En fråga som snurrat sedan Elsa nämnde sin ”capsule wardrobe”. Hur mycket kläder har en vanlig person? Tycker ändå jag har mycket, men hela min vintergarderob består av färre plagg än vad de har i sin ”capsule wardrobe”. Är det rimligt eller jag som har väldigt lite kläder?

      Alltså min vinter garderob är samma två par jeans jag alltid har, en handfull långärmade tröjor och tjocktröjor. Några finare blusar.
      Mössa, vantar, vinterjacka, ett underställ.
      Punkt…
      Å samma mjukiskläder och underkläder som man har åter runt.

        Skall skaffa ett par överdragsbyxor som är varma att ha ute

        Du beskrev mej…?

    Hon känns inte alls lika genuin längre. Influensers är ytliga men M känns så himla mkt ”allt måste vara bra hela tiden” person.

      Håller med. Jag lyssnade på hennes nya podd och får verkligen känslan av att hon är så tillgjord där, för att passa in med Rebecca, istället för att vara sig själv.

    Hon kan väl ha det ultimata höstmyset utan att posta om det. Nej just ja då har det ju aldrig inträffat!

      Har du missat att hon livnär sig på content?

        Tråkigt när man gör saker för content än genuint för sina barn

          Kan det inte vara så att man gör saker för sina barn. Och eftersom ens content beatår av ens liv så blir det också content? Kan inte de två sakerna ske utan att ta ut varandra?

    Äpplepaj. Äpplemos. Äpplekaka.
    ❗️

      Fel

        Äpplepaj finns ju inte ens med i ordlistan.
        Medan äppelpaj gör det.

        Det skiter jag i.

    Engla, det var länge sedan! Någon som följer henne fortfarande?

    Som om hon inte brukar va en basic bitch? Förlåt, inget personligt mot Michaela, men människor som går runt och på riktigt tror att de är unika i sitt slag (lite djupare, lite roligare, lite intellektuellare, starkare känsloliv etc.) är jättebasic. Finns några, men ändå otroligt få originella människor sett till folkmängden. Michaela är inte en av dom.

    Det här är den godaste äpplepajen jag vet!

    http://blogg.tresystrar.com/2017/02/23/min-basta-smulpaj/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.