Hur har Margaux Dietz statistik påverkats av skandalvideon?

Många är ni som undrat över hur Margaux Dietz statistik – följare, prenumeranter och views – sedan hon publicerade den video som nu försatt henne ute i lite av en kyla. 
Jag har tittat på Instagramföljare och Youtubesiffror i det här inlägget och det såg ut så här när jag plockade siffrorna:

Jag har fått frågan ”Varför är det inte fler som avföljt henne på Instagram?”.
Det är en fråga som kan ha många svar, men ett av de allra troligast är att människor är nyfikna, och vill veta om, när och vad hon publicerar nästa gång efter det här incidenten med flera inlägg som sedan snabbt raderades igen.
Bara att ha många följare i sig behöver inte vara positivt, om majoriteten av av följarna är där för att se vad en person stället till med härnäst.
Jag säger inte att det är så med Margaux men i andra fall har de absolut varit så, och ett sådant sammanhang är så klart inte bra att omnämnas som företag. Jämför detta med en influencer med färre antal följare, men där majoriteten av dem är positivt inställda till dem och deras innehåll.

Med det i åtanke så ska man inte enbart stirra sig blind på en siffra, för den säger ingenting om influencerns varumärke och hur starkt eller svagt det är i detta nu.
Det är fler parametrar som spelar in – på gott och ont.


Siffrorna kommer från Social Blade.

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan du inte skriva din bedömning/tolkning av siffrorna? Vet inte vad jag ska titta efter.

      Ja, eller så orkar man inte lusläsa siffrorna. ?

      Står ju klart och tydligt längst ner på bilderna hur många som avföljt senaste 30 dagarna och även hur många per dag och vilken dag. (Menar inte drygt)

        Ja och vad betyder de siffrorna? Är det mycket? Lite? Normalt? Du som tycker siffrorna är självklara – berätta gärna!

          Ja jag vet inte hur det ser ut för en ”vanlig” influencer. Antar att deras siffror också rör på sig åt olika håll.

        Hon har förlorat ca 2-3% av sina följare, ingen större förlust egentligen.

      Vore även tacksamt för de som använder skärmläsare. För dom säger inlägget ingenting.

    Vem är det Paow pratar om i sina stories på insta? Nån från Luleå som är i Dubai och spelar in po **?

      Är Paows konto borta? Hittar det inte.

        Never mind. Jag hittade.

      Hmm jag blev också väldigt nyfiken men kan inte komma på en enda influenser från Luleå som skulle passa in ?

      Josef loco

        Att någon öht följer honom är mer förvånande än att margaux ännu har följare kvar.

      Skulle så gärna vilja se mailet de skickat till Dubai samt Balis polis ? “JuSt sO yOU KnOw YoU haVe gUy iN yOuR cOnTrY tHaT aRe NOT NICE!!!!!!!!!”

        Hahaha ???

        ?????????

    Fejkföljare reagerar kanske inte så mkt 😉

    Hennes följare kanske inte bryr sig så mycket helt enkelt.

    Ibland gör människor bort sig permanent och så tror jag att det är i Margaux fall. Hon blev totalt avslöjad. Många kanske dessutom anade hennes personlighet, men nu blev det helt uppenbart.
    Känns inte direkt som att hon är rätt person att influera andra.

      Vad menar du med ”totalt avslöjad”?
      Det är ju inte som att hon medvetet underhållit grejer från följarna

      Men please, det här kommer vara bortglömt om några veckor, så som med allt annat. Har vi inte lärt oss något av alla skandaler influencers har varit i?

        J så du bestämmer att det ska vara bortglömt. Snacka om att ta sig på för stort allvar.

          Hur fick du det till att J bestämmer det?!

          Jag bestämmer? ? Jag skrev verkligen inget sånt. Fundera på hur liknande skandaler har behandlats tidigare. Allt glöms bort inom några veckor, mediecykeln är kort.

        Det tror jag absolut inte det kommer vara. Hon har gjort bort sig och köper sig snart en mäklarutbildning

          Säg som det är. Du hoppas på det.
          Verkligheten ser annorlunda ut. Resterande av världen utanför den här bloggen har redan glömt bort vad hon gjort.

            Inte de som kommenterar på hennes instagram… Inte de största dagstidningarna… Inte alla vettiga människor… Inte med flera, med flera… Inklusive många av hennes ”kolleger” som ser sedlarna flyga iväg.

        Yes de tror jag med. Fick en tillbakablick i huvudet av när Bella sitter i Nyhetsmorgon och säger att hon räknat fel, men de är okej.
        Eller vad de nu var.
        Denna gången blir de: Filma och tänkte lite tokigt, men de är okej. Sen är allt solsken igen.

      Nej det kommer glömmas bort som de mesta andra skandaler. För de flesta människorna orkar inte ha sådan ilska uppbyggd inom en under en längre period, och hennes fanbase är nog relativt orubbad. Inom ett år börjar hon nog göra samarbeten igen.

    Följer man margaux så förväntar man sig väl inget annat än content där andra exponeras.

    Det har ju droppat följare från henne länge nu, så hon är ju inte ”het” som förr och trenden är tydlig. Över 400000 hade hon tidigare, när det gick dom bäst. Många är väl köpta oxå, el har noll koll ändå.

    Tror detta var lite spiken i kistan… gör man en bild av sig som både empatilös och korkad blir det nog svårt influera. Detta med hemnes barn och exet också, fick många att förstå vad hon går för…

      Exakt!!! Ofta ser man tappet tydligare över tid. Margaux har ju tappat views på youtube jättelänge. Förut hade hon 200-250tusen titt på alla videos MINST nu har hon ofta 20-30 tusen!!! Har aldrig sett nån falla så hårt. Hon har kämpat med rubriker, innehåll å thumbnails men inget funkar.

      Var nyligen inne på Löwengrip och hon har 100 000 mindre på insta än då när det skrevs om henne pga alla hennes lögner. Är ju ett JÄTTETAPP och det skedde inte över en natt…

        Ändå hade hon en omsättning på 16 miljoner 2021. Sjukt.

      Tyckte ursäkta-podden påpekade en bra grej. Att folk har länge letat efter en anledning att cancela henne på eftersom det har varit en del snedsteg på senaste och att hon verkar ha lite konstig världsbild. Och nu har man äntligen hittat det man kan cancela henne för. Så det är inte bara den senaste videon som folk är arga för.

      Ändå hade hon en omsättning på 16 miljoner 2021, vilket är helt sjukt, har alltid tänkt att hennes fanbase främst är barn <15 år.

    Hon kanske har väldigt många betalda konton som följer henne.

    Jag är ändå förvånad över att hon inte har/hade fler följare än så?

    Det som Margaux gjorde känns som något jag hade gjort som typ 15-åring, när frontalloben inte var tillräckligt utvecklad. Får samma vibes av det här, svårt att förklara. Något som inte är helt genomtänkt, men som man får dåligt samvete för efteråt när man tänker igenom det.

    Hon kommer få väldigt svårt att hitta nya samarbetspartners. Vilket företag vill förknippas med henne?

      Säg inte det se bara på Isabella, spelar ingen roll hur många hon blåst genom åren, hur många hon skuldsatte mm, hon är fortf ”inne”, fattar inte att folk inte har mer moral än så faktiskt tråkigt att se vart samhället är på väg.

        Men isabella skadade ju aldrig nån på det här sättet

          Beror nog på vem du frågar. Var ju ett väldigt snack om att begå karaktärsmord till höger och vänster när det begav sig.

          Exakt! Och Isabella har alltid skyddat sina barn!

            Isabella är ju dock den tråkigaste av alla tråkiga som finns. Fullständigt ointressant människa.

            Roligare att titta på färg som torkar.

            Jag skulle inte kalla det att skydda sina barn när man flyger med dem privat
            flyg, när man ha med sig Nannys på resor,när man har en kock hemma fast man inte har råd…. allt detta på skattebetalarnas bekostnad. Jag kan med handen i hjärtat säga jodå hon har ”skadat ”sina barn.

          Hur menar du nu, Är det skillnad på hur man skadar folk menar du? Att ett företag går i konkurs vad kallar du det för skada?

    Minns ni den jätttestora ”skandalen” som involverade Jeffrey Star, Shane Dawson, James Charles och Tati Westbrook? Det fanns streams som visade följarnatalet live och hela youtube pratade om det. Typ.

    Siffrorna gick hit och dit, men även för dem som ökade i följare gick det ganska dåligt för i längden. Sponsorer drog sig ur, följare slutade köpa merch och produkter och sakta men säkert slocknade deras stjärnglans. Siffror är inte allt, speciellt inte så tätt inpå.

    Paolo Roberto hade inget omedelbart dropp i följarantal vad jag minns, men det var ju väldigt länge man såg honom på TV eller såg hans produkter på Ica. (Somexempel alltså, jag vet att Margaux inte köpt sex)

      Känner mig som en boomer som inte vet vem någon i den där jätteskandalen är.

        De är youtubers inom skönhet och smink, så det är väl lite av ett ”specialintresse” egentligen och har inget med ålder att göra 🙂

        Jag vet ingenting heller så du är inte ensam ?

      Har läst att det varit en skandal men aldrig fattat vad som hände? Berätta gärna

        Det är väldigt invecklat och jag minns ärligt talat inte allt, men ska göra ett försök. Andra får gärna fylla i eller rätta mig. De var väl egentligen vänner allihop, eller i alla fall kollegor. Tati och James var tajta och tati hjälpte JAmes med karriären i början.

        Jeffrey Star hade ju ett superstort sminkmärke och sammanrbetade med Shane för att ta fram en kollektion. Galma tweets från Jeffrey började dyka upp och många vittnade om att han var en rasistisk diva som behandlade andra som skit, typ. Samtidigt började även Shane få kritik för sina gamla videor där han betedde sig olämpligt. Han kallades för både pedofil och rasist. Tati tog avstånd från dem väldigt publikt och det blev någon slags juridisk tvist mellan dem, vet jag. De uttalade sig väl mindre klokt i videos typ allihop.

        Det framkom också att Jemas Charles hade för vana att ragga på heterosexuella män och unga män. När de sa att de inte var intresserade försökte han använda sitt kändissskap och rikedom för att änd få dem att ligga med honom. Jag minns verkligen inte detaljerna, men det var en stor grej att han var divig och otrevlig. Tati gjorde då en video dr hon aktivt tog avstånd från honom och ankagade honom för att ha skämt ut henne på någon familjemiddag och gud vet allt.

        Det hela blev världigt inflekterat och som jag har frstått det pågår det ännu någon slags juridisk…någonting. Mellan Star och Tati.

        Det var en enda röra och det finns massa videor som sammanfattar det jättebra, med tidslinjer och allt möjligt. Jag kan ha fått saker om bakfoten och glömt en massa grejer!

          Tack så mycket för sammanfattningen! ????

    Jag tycker vi borde lägga den här skandalen i perspektiv till andra skandaler. Tycker ni att det som Margaux gjorde var jämförbart med Paolo Robertos sexköp eller Logan Paul som filmade en död man? Visst, dåligt gjort av henne, men tycker vi kan gå vidare nu och inte älta det här i oändlighet. Hon har ju redan fått uppleva konsekvenserna…

      Efterspelet är intressant för hela branschen och någonting som givetvis ska analyseras eller i alla fall omnämnas.

      Margås hade säkerligen filmat en död man om hon hade kunnat.

        Margaux

          Men jag VET hur hennes namn stavas. Ge dig. Jag orkar inte bry mig.

            Du kan ju inte göra dig lustig över någons namn (slutade man inte med det på typ lågstadiet? Moa-toa osv) och sedan ”inte bry dig” fast att du uppenbarligen bryr dig när någon säger ifrån.

            Så du är bara lite dum?

            Det här med att medvetet göra sig rolig över någons namn är så löjligt. Och det gör tyvärr att alla dina kommentarer bara ser dumma ut. Du har säkerligen poänger, men just nu ser du mest ut som en barnrumpa som är sur.

        Men vem filmade Margaux?! Utanför hennes dörr, när hon pratar i telefon?

          Hur har du kunnat missat svaret på det? Det är en person som filmar åt M.

      Grejen är ju att det inte är lika illa för att det gick bra för mannen i fråga. Jag tycker inte heller att man kan älta allt i all oändlighet, men där i början då kameran åkte fram så kan det ju faktiskt ha handlat om en allvarligt sjuk eller skadad människa som det visades noll respekt för. Så ja det är skillnad såklart men mer av slumpen.

    Tycker att bortfallet är väldigt lite med tanke på vad som har hänt, följarna MÅSTE bli bättre på att ställa krav på vilka som ska vara förebilder/dyl, detta är inte alls ok. Man kan vara nyfiken utan att vara en följare….men inom ett par veckor är detta glömt plus att om hon lägger upp en kod då har 99,9% av följarna glömt händelsen…

    Hade varit intressant om insta tex. ställer en fråga när man börjar följa någon med ”kändiskonto” om man är positiv, neutral eller negativt inställd till personen man ska följa. Sedan följs det upp med jämna mellanrum. Det vore ju ett dröm-verktyg för företag för att se om det är en bra ambassadör för dem samtidigt som ett hjälpmedel för influencern om de börjar tappa trovärdighet (tex för mkt reklaminlägg). Då får man helt plötsligt ett mätverktyg för att göra sitt jobb bättre (både flunsan och köpande företag samt för oss som följare som kan påverka bättre än att bara följa och avfölja) 🙂

      Det där brukar väl lösa sig självt? Ta Anna Book tex. Många följare men inte så lukrativa samarbeten trots det.

    Hon gjorde fel, väldigt fel! Hon har sagt att hon inser att hon gjorde fel och att hon vill göra bättre i fortsättningen. Jag är villig att ge henne en chans till och tycker att hon är värd det.

      Håller verkligen inte med. Hon är fortfarande samma gränslösa människa utan förnuft. Ursäkten handlar om pengar, eller tror du hon gör content för din skull?

        Vilken härligt förminskade ton! Jag är inte dum i huvudet, jag vet mycket väl att det handlar om pengar. Jag struntar nog i att utveckla mina tankar inför dig.

          Haha hon skulle trampa rakt över dig om hon tjänade på det

    Det hade varit intressant att se motsvarande för Katrin och Bingo.

      Bara att regga ett konto på socialblade.com/ det är gratis

      Bingo har ökat på IG med 6700 följare snaste månaden vilket är lite märkligt för de felsta dagar minskar antalet, dock hade han ett stort uppsving med 2000 följare den 4/10, köpta följare??

      Katrine ha minskat på IG med ca 2000 följare den senaste månaden.

    Men jag fattar verkligen inte varför man måste följa henne för att ha koll på uppdateringar osv. Det går ju utmärkt att läsa ändå så länge kontot är öppet. Är det bekvämlighet?
    Men jag kanske bara är för gammal för att fatta.
    Sen undrar jag också ifall vem som helst kan få fram den statistiken och hur man i så fall gör det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.