MÅSTE BLI SMAAAAAAL!!!!

Sara Bolay födde barn den 1 november 2022 och hetsen på hennes Instagramkonto om att snabbast möjligt bli så smal som möjligt igen.
Det är alltså det allra viktigaste tydligen.

När jag ser sådana här bantningshetsiga inlägg så är jag så glad att det även finns konton som Johanna Bladhs. 
Det är så jäkla skönt att kunna läsa inlägg som det här, och då har jag inte ens fött barn.

Tack för tips!

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Zzzz….

    Bägge sidorna är så uttjatat.

    Å Johanna kommer skämmas för att hon inte är tillräckligt operfekt.

    Alla dessa konton som gör sig till center of attention och hjältar för att få skita i allt vad nyttig mat och motion är, plocka vilt ur artiklar och forskning för att visa hur ofarligt fetma är och samla in vittnesmål om hur synd det är om överviktiga.

    Höj blicken för fan!

      *skammas inte skämmas

      Nu var väl poängen i Johannas inlägg inte att visa hur ofarligt fetma är utan att inte tro och stressas till att ”återställa” kroppen? Kroppen är i ständig förändring av ålder, sjukdom, graviditet, träning och inget man kan få tillbaka. De flesta kroppar förändras efter en graviditet, det kan vara övervikt som kanske försvinner eller kan jobbas bort, men de flesta ser också antingen mindre/större/hängigare bröst, bredare bäcken, en valk/veck på magen, kanske ett kejsarsnittsärr, o.s.v. Det är ju en del av livet- konstant förändring

        Läs vad jag skrev igen. Johanna kommer få skit för att hon inte är tillräckligt operfekt och inte ska kapa ”den viktiga kroppspositiva kampen”. Sen började jag klaga på en viss typ av konton.

        Ja precis en del av livet och det är helt ok.

        Fetma är inte ofarligt – det är livsfarligt. Hälsar läkaren som för övrigt tycker att du har väldigt kloka synpunkter och att kvinnan med veckig mage ju inte alls är tjock. Tycker man att hon är tjock har man inte förstått vad fetma är.

      Förstår att vi lever i en generation som är helt galet digitaliserad osv, men egentligen är det ju så sjukt att människan idag måste bli matad med ”hej jag är tjock och glad ändå”-content istället för att bara betrakta sin omgivning och se/förstå att alla ser olika ut… Vad hände med att gå in i ett heeeelt vanligt omklädningsrum på ett badhus tex? Gör folk inte det längre? Istället sitter vi på Instagram och tror att man inte kan vara lycklig om man inte ser ut som Kylie Jenner. Så himla sorgligt

    Vissa kanske faktiskt vill ”få tillbaka sin kropp”. Och vissa skiter i vilket

    Det är dock alltid ok att döma de förstnämnda verkar det som.

    Alla är olika och så länge ingen hetsar någon annan borde det väl vara ok?

      Du har aldrig en enda slags kropp under ditt liv. Kroppen förändras naturligt med ålder och graviditeter. Det är inget som går att förhindra. Däremot kan man jobba med känslan att vara värdefull och vacker, även om kroppen ser annorlunda ut jämfört med för några år sedan. Det är först då man blir lycklig på riktigt.

      Tro mig, jag vet vad jag talar om. Jag fick ätstörningar som 9-åring. Nu är jag snart medelålders och även om min kropp inte längre än normsnygg, så har jag aldrig varit så trygg i den som nu och aldrig älskat mig själv så mycket som nu. Självförtroende och självkänsla är inget som kommer när du ser ut på ett visst sätt. Du måste jobba med dig själv och ditt förhållningssätt till dig själv/din kropp. Då blir du till slut fri från den där inre rösten som säger att du inte duger om du inte går ner 5 kilo till. Du behöver liksom inte vänta på att se perfekt ut för att vara lycklig. Du kan vara lycklig ändå.

        För mig är det det här att det alltid ska handla om att ”alla kroppar är vackra”, eller som i det du skriver ”jobba på känslan att vara värdefull och vacker” oavsett kropp.

        Jag tror inte trygghet ligger i att alla ska vara vackra. Alla människor tycker de facto inte att alla kroppar är vackra, eftersom skönhet är subjektivt och per definition handlar om estitik. Det spelar ingen roll hur kraftfull och fantastisk en kropp är, det är inte samma sak som vacker.

        Jag tycker att vi liksom behöver skifta fokus – Vi behöver inte tycka att alla kroppar är vackra, men kroppar ska inte behöva vara vackra. Kroppar, och människor, ska få finnas som de är och respekteras oavsett om de är vackra eller inte. Det här är min åsikt bara, me jag tror inte ”alla kroppar är vackra” löser problemet, den retoriken cementerar ju faktiskt att målet ändå i slutändan är skönhet.

        Alla kroppar förtjänar samma utrymme, respekt och kärlek.

          Jag håller med till viss del. För en del hjälper det att tänka att en kropp bara ska få vara en kropp, utan att hela tiden granskas eller bedömas.

          Jag vill betona att för mig handlar inte ”alla kroppar är vackra” om faktisk skönhet. När jag skriver att jobba om känslan att vara värdefull och vacker, oavsett hur kroppen ser ut, handlar det inte om visuell skönhet. Det handlar om kärleken till sig själv. Att bli trygg i sig själv och att sluta kämpa mot ideal som är ouppnåliga för de flesta. Att inte hänga upp sin lycka på hur man ser ut.

          Jag hade nyligen cancer och kroppen är ärrad och sliten. Jag försökte tänka på hur kroppen är värdefull på andra sätt än utseendemässigt. Något hände dock som gjorde att jag kom att älska min kropp ändå. Jag ser ärr, rynkor, bristningar, lös hud, avsaknad av brösten som en gång fanns och känner bara en djup kärlek och glädje över att få leva och åldras. Jag ser skönhet och jag vågar visa min kropp på ett sätt jag aldrig vågat tidigare. Vad andra tycker om min kropp har plötsligt blivit irrelevant. Jag älskar mig och det är det enda som räknas. Vad andra anser är vackert bekommer mig inte längre.

          Kärleken till min kropp är inte avhängig det faktiska utseendet. Det handlar om att mitt mindset förändrats. I slutändan tror jag man måste hitta ett förhållningssätt till sig själv som man mår bra av. Alla sätt är bra, förutom de dåliga…

          Givetvis ska alla kroppar respekterad oavsett utseende.

            Jag förstår absolut vad du menar! Jag tycker bara att när vi pratar om kroppars värde, och om att älska sin kropp för precis vad den är – Precis som du på ett så vackert och kärleksfullt sätt beskriver här – Så är det så lätt att skönhet halkar in. När du beskriver varför du älskar din kropp så pratar du ju faktiskt inte om skönhet, utan om massa andra fantastiska saker. Men det landar ofta i ”alla kroppar är vackra på sitt sätt”. Och jag vill slå ett slag för att man kanske ska tänka över just det språkbruket. Skönhet är inte samma sak som kärlek eller värde, och om vi vill att människor ska må bättre i sina kroppar så tycker jag att vi ska undvika ett språkbruk som avkräver strävan efter skönhet (eller strävan efter att tycka att man själv är vacker).

            Det betyder självklart inte att jag tycker att man inte får tycka att man själv, ens egen kropp, eller för del delen andras kroppar är vackra – oavsett hur de ser ut.

              Jag ber om ursäkt om ordet skönhet kan vara triggande för dig eller andra. Jag tror du och jag definierar skönhet på två helt olika sätt och det är där vi inte riktigt når fram till varandra. Jag har följt diskursen om kroppspositivitet vs kroppsneutralitet och tycker det finns kloka tankegångar hos bägge sidor.

              Jag tror du och jag tänker ganska lika, men vi formulerar oss olika. Det måste få vara okej. Vi kan inte alla alltid tycka likadant. Vi kan bara försöka sätta oss in i andras perspektiv ?.

                Jag är absolut inte triggad, däremot tror jag helt enkelt att det sättet att uttrycka sig är konraproduktivt. Precis som du vill jag också dela med mig av mina tankar och sådant som jag har reflekterat över och tycker är viktigt 🙂 Att jag har den här åsikten måste ju också få vara okej, precis som att det är okej att du har din.

                  Jag har aldrig sagt att din åsikt inte är okej eller mindre valid än min. Jag tycker båda har poänger. Däremot får vi enas om att inte vara eniga i frågan om skönhet, eftersom vi tolkar begreppet och innebörden så pass olika. Det är inte hela världen, varken för mig eller dig ?. I text missar man många nyanser som kroppsspråk, tonläge och mimik, så det är viktigt för mig att vara övertydlig. Jag tror både ditt och mitt budskap samt våra olika ståndpunkter förts fram på ett bra sätt.

        Sant! Jag har nog egentligen varit normsnygg hela livet men hatar mig själv väldigt mycket. Jag är aldrig bra, aldrig snygg, aldrig smart.

        Nu när jag närmar mig 35 ändras kroppen, trots att jag inte varit gravid. Självklart ser jag inte ut som 20 längre. Kanske hade det vart lättare att acceptera om jag hade tyckt bättre om mig själv.

        Jag vet inte, alla har vi en egen väg att vandra.

          Du låter fin och bra och klok och du duger som du är – jag lovar. Ta hand om dig! ❤️

      Ja det är konstigt det där. Mina ätstörningar började som liten.
      Vuxna som barn tyckte att det var helt okej att tala om för mig hur äckligt/läskigt/obehagligt smal jag var. Då var jag ett glatt barn som älskade mat och godsaker. Alla som kände mig visste att jag åt med god aptit och lite till. Men min ämnesomsättning var väldigt bra. Jag var naturligt väldigt mager.
      Ju äldre jag blev desto värre blev kommentarerna.
      Tillslut fann jag mig själ må illa av min egen spegelbild, varför är jag så jäkla smal? Varför är jag så äcklig?
      Började äta extrema mängder med allt vad onyttigt jag kunde få i mig, tryckte i mig, började hetsäta tills jag mådde illa. Mådde så illa att jag började spy.
      Sen kom paniken.
      Jag är ful jag förtjänar detta. Åt och spydde.

      Började springa, minste en mil om dagen för att jaga bort demonerna. Slutade äta.

      När jag blev inlagd vägde jag 34kg.

      Idag har jag svårt att hitta rätt 20 år senare. Antingen svälter jag eller så spyr jag. Långa stunder trycker jag i mig mängder med onyttigt och har problem med balansen.

      Så snälla sluta kommentera människors kroppar.

      Önskar att någon i min omgivning bett alla hämska människor hålla mun, så lilla 12 åriga jag fått en ärlig chans!

        Fy vad hemskt. Stackars stackars dig. Man vill bara göra allt ogjort och osagt. Men det går ju tyvärr inte. Jag har också alltid fått höra ”du som är så smal…” av allt möjligt folk. Blev ju också att jag började tänka väldigt mycket på min kropp när alla kommenterade den och kände kanske att jag skulle leva upp till det de sa. Jag fick ätstörningar när jag var 14 med tillhörande depressioner.

        Jag bara önskar dig en lycklig framtid. Vi kan inte ändra det förflutna men vi kan ändra riktningen på resten av våra liv. Vi kommer kanske inte bli helt normala i vårt ätande men vi kan ändra fokus till andra, viktigare saker. Önskar dig all lycka!

    Tragiskt känner jag rent spontant. Och är rätt trött på båda sidor ärligt talat, dvs både dom som ska tillbaka till sin ”vanliga” kropp helst innan dom lämnat BB och dom som ska visa bristningar och valkar och övertyga alla om att det OKEJ för dom har faktiskt fött barn. Dömer ingen för dens känslor, men trött på det ständiga fokuset på kroppar som inte leder nånstans.

      Fast tycker ändå det är bra att kroppar som fött barn visas upp för oftast är det bara de naturligt smala som åmar sig framför spegeln och ”tänk vad kroppen är fantastisk” när de är lika smala tre veckor efter förlossning som innan de var gravida

    Hon vill väl vara ett levande bevis på att hennes kostschema fungerar. Inte säkert att hon hade hetsat fram resultat så här snabbt om det inte fanns yttre förväntningar. Sen att det bidrar till smalhetsen är såklart bedrövligt.

    Kan Bolay lära sig använda punkt? Helt HORRIBELT att se hennes texter, otroligt att man ändå kan vara så kass på att skriva och delvis tjäna pengar på det. Typ som Paula

      Synd att du glömde just punkten i ditt eget inlägg.

    Av alla bra och fina kroppspositiva konton som finns så väljer du igen att försöka upp:a din gamla kompis Johanna Bladh, igen? Vi har redan gått igenom detta. Bladhets ständiga plattityder och oorginella takes är inget som går hem.

      Haha spot on! Ingen som har mer än två hjärnceller följer Johanna Bladh och är ”tacksam” för hennes innehåll. Hon har gång på gång gjort bort sig och bevisats ljuga och överdriva. Men det är kul att se hur alla andra granskas utom Johanna.

        Berätta när hon ljugit?

          Förutom att hon drabbas av exakt varenda graviditets- och föräldraskaps- och utseendeklyscha som finns? Jag vet inte vad som är sant och vilka kommentarer hon faktiskt får, men helt rimligt är det inte. ”Kändisars Kommentarer” har sammanställt lite på sin Instagram.

            Har inte instagram så tar gärna del av sammanfattningen här

              Hon ljuger bl a om sin jobbtitel, säger att hon är programledare eller journalist (hon jobbar med sponsvideos och sponsevents). Sedan är det en hel del grejer hon skriver att hon fått ”utstå” som inte rimligtvis kan stämma. Även om man inte har instagram kan man gå in och kolla på kandiskommentarer som har en höjdpunkt om henne bland sina storyhöjdpunkter.

            Hittar inget där om henne så

      Klarar inte av henne och det hon gör! Hon är säkert supertrevlig privat men det hon väljer att göra i soc medier är ju bara teater.

      Hon är en smal person men inte vältränad och hård. Då är det svinlätt att göra sig lustig på nått litet hudveck och lite fett på magen för man har ju liksom ingen egentlig skam. Ingen aning om hur det känns att vara överviktig på riktigt. Klart hon kan kavla ut 10.000 bilder på det eftersom hon vet att det inte är på riktigt. Det känns inte, ger inte henne ångest att lägga ut.

      det är lite som att jag skulle göra content på min spanska mamma och hur hemskt det är för mig att vara invandrare/rasifierad/mörkhyad när jag ju faktiskt aaaaldrig haft problem med utanförskap utan bara har mörkt tjockt hår och faktiskt anses rätt snygg.
      Eller att jag skulle bli ansiktet utåt för sexuellt utnyttjande för att jag flera gånger i mitt liv blivit tafsad på. Såklart inte okej men heller ingen grund för att driva kampen för ”oss som blivit utsatta utnyttjade å våldtagna”

      Hon är den nya Linnea Claesson, känns ju tillockmed som hon inspirerats av henne och Isabella. ”Det är bara att överdriva lite, det har ju killar alltid gjort så varför inte!?”

        När hon fick spons av något hudvårdsmärke slog hon på stora trumman om hur viktigt det är med att visa sin ofiltrerade hy. Normalisera synliga porer, acne, linjer, pigmentering osv. Dagen efter kommer nästa inlägg upp med fullständigt redigerad perfekt hy. Kommenterade detta och var blockad inom 10 minuter. Precis som alla andra som någonsin försöker ifrågasätta eller säga något annat än ”FINA DU!!!”

        För att inte tala om hennes vedervärdiga inlägg då en kvinna blivit mördad som självklart bestod av en ledsen selfie avslutad med texten ”kommentera ett ❤️ för Sarah och alla andra kvinnor som inte fick leva”. Så otroligt osmakligt att försöka dra trafik på det sättet

    ? Okej vissa vill snabbt gå ner i vikt efter en graviditet och för andra är det helt oviktigt. Vem bryr sig?

    Jag ser det bara som att vältränade kvinnor återhämtar sig lättare från graviditet än otränade. Min syster hade inte några särskilda spår på kroppen efter sina graviditeter efter 4 månader, men då är hon också muskulös och i allmänt bra fysisk form. Jag ser det samma om och om igen hos fitness-influencers. Johanna håller nog inte på med fitness.

      Jag varken var eller är vältränad. Dagen efter förlossningen kom jag hem och tog på mig mina jeans jag hade innan jag blev gravid. Kroppen såg precis ut som innan. Inte en bristning. Levde på skräpmat hela graviditeten och tränade ingenting.
      Tror det mer har med gener att göra.
      Min mamma var likadan.

        Tror också gener samt hur många barn. Verkar bli svårare och svårare efter varje barn man föder.

        Tror jag med!

        Jag gick ner 12 kg i början, har nu gått upp 2kg (så -10kg sen gravidstart). Föder om ca 6 veckor. Tror väl inte jag kommer gå upp så enormt mkt mer heller. Är typ otränad, ingen stor eller vältränad kroppsbyggnad. Kommer i gamla kläder mer nu än innan graviditeten ?

      Gick bara upp 6 kg under min graviditet. Åt massor och tränade noll. Direkt när jag kom hem gick jag i mina favvo jeans som blivit för stora. Avskyr att träna men går mycket. Så nej hur din kropp reagerar på graviditeten sitter i generna. Kan även nämna att huden drog ihop sig snabbt och blev lika fin som innan.

      Stämmer inte alls.

    Spännande pose på första bilden, med armen liksom runt hela midjan på baksidan. Ser obekvämt ut.

    Och algsallad är ju sviiiiingott! Beställer alltid en stor skål bredvid, bara till mig. Nu blev jag sugen.

      Överhuvudtaget är hon väldigt uppsträckt och skulle garanterat inte se lika smal ut om hon andades ut och slappnade av……. Det där är ju en typisk pose dom hör att hon ser så smal ut. Om nu detta är så viktigt……

        * som gör

    Så drar hon på sig flera storlekar för stora mjukisbyxor för att visa hur smal hon är?
    Verkligen någon jag litae på, bara utifrån det.
    Synd med smalhetsen etc också såklart..

    Vet inte hur Sara såg ut innan, men tycker att hon ser smal ut på bilderna. Om hon gärna vill träna men tycker att vädret känns tungt kan hon kanske göra lite träning hemma? jag antar att det är typ bål och bäcken och sånt som behöver stärkas efter att man har fött barn, inte typ maratonlöpning.

    Följer henne inte så vet inte hur hon är men ammar hon? Isf är det helt onödigt att försöka ”banta”. Delvis för att man behöver få i sig extremt mycket energi när man ammar så att man kan producera mat till sitt barn, samt att så länge man ammar har man hormonet i kroppen som håller den mjuk och ”gosig” – dvs du kommer inte se samma resultat av din bantning som du skulle annars. Nej, är det något du kan fokusera på efter att ha fött barn så är det att bygga muskler. Därefter, när du slutat amma, kan du dra in på kosten hit och dit om du vill, men 6 veckor efter förlossning är helt lönlöst och som upplagt för bakslag.

    Vissa människor lever så fattiga liv att vikten är nr ett prio, så sorligt. Skulle aldrig följa sån människor.

    Dessa ytliga människor är enbart tragiska. Klarar man inte av att kroppen förändras av graviditet och amning så skaffa inte barn. Det betyder inte att man inte ska äta bra och ha en aktiv/sund livsstil. Men denna sjuka fixering vid kroppens utseende och att fästa andras uppmärksamhet just på utseendet är sjuk. Och vad är det alla är så rädda för? Att åren går och att kroppen och livet förändras?
    En gång var jag 25 år och maratonlöpare. Nu är jag 40 år och har fött två barn. Klart som fan att min kropp inte ser likadan ut nu. Men varför skulle det vara negativt? Men jag mår toppen, äter varierat av allt och vi har en hyfsat aktiv livsstil hela familjen. Varför är folk så fixerade vis utseendet?

    Två sidor av samma mynt, SEEE på MIN kropp, älska mig, älska mig, älska mig.
    Duger jag nu?
    Är jag älskvärd?

    Som att hela ens personlighet ÄR ens kropp. Det är omöjligt att känna sig nöjd då, för den förändras.
    Det är exakt samma sak med personer vars hela personlighet är ett perfekt yttre, en exeptionell talang inom ett visst område, ens karriär eller sexualitet.
    Vad de människorna har gemensamt är att de alla förr eller senare blir deppiga och får/har ångest.
    Du är INTE de här sakerna,

    Du är DU, en helt unik skapelse, älskad för den du är!

    Hon ser mycket yngre ut när hon inte har så mycket fillers i läpparna. Det är en utseendeförändring hon borde marknadsföra istället för viktnedgång.

    Känns ibland som att personer med trivselvikt innan graviditet tror att de skall dansa ut efter helt slimmade.

    Oavsett kropp innan graviditet så kommer de flesta ökat en viss procent relaterat till personens grundvikt.

    Och för den enskilda individen är det givet att förändringen är lika stor oavsett vilken kroppskonstution då går in med.

    Tycker jag blir påmind om att jag borde tänka på kroppens utseende inne hos både Sara och Johanna.

    Här finns lite fler klyschor Johanna skulle kunna skriva till sina bilder

    Alla är lika mycket värda?
    Hur man får en strandkropp. Gå till stranden. Klar! ?
    Det spelar ingen roll att min mage ser ut såhär, den har burit det dyrbaraste jag har ?
    Tänk att vi kvinnor kan skapa liv?
    Ingen hade sagt så till en man?
    Osv osv osv

      Jag har blivit mer medveten om mina bristningar efter bilder likt Johannas. Jag har inte reflekterat så mycket över dom innan, dom har bara varit där. Men med bilder likt Johannas där bristningar ska vara i fokus och att man är vacker trots att man har tigerränder (avskyr det ordet för bristningar) insåg jag att tydligen var det fult med bristningar.

        Det är verkligen det här som blir så kontraproduktivt med det Johanna gör. Hade hon bara levt sitt liv och sett ut som hon gör hade det kunnat vara ett positivt inflytande. Typ gått runt i en bikini och låtit bristningarna synas utan att kommentera på det. Nu ska hon kriga för sin rätt att ”få se ut” som de flesta ser ut, vilket ju om något skapar en bild av att alla möjliga små detaljer är saker man ska vara medveten om att andra tycker är fula..

    Man ska inte önska olycka på någon men lite lagom elände kunde spridas över dessa utseendefixerade världsfrånvända dumbommar så att de kan få lite klarsyn om vad som är viktigt i livet. Samt hindras från att sprida sitt sjuka liv till andra uppväxande unga människor.

    Som att alla sociala medier kapas. I ett år. Och inte går att använda. Hör du mig Karma????

      Du önskar alltså på riktigt olycka över en annan människa för att hon själv bestämmer över hur hennes egen kropp ska se ut?

      Frisk kommentar.

        Upp till dig om du anser att sociala mediers frånvaro under en tid är riktig olycka för en människa…

          Om det är hennes jobb är det väl sjukt att önska någon blir av med det? Det sjuka är att önska att det går dåligt för någon överhuvudtaget?

          Men visst, jag hoppas din julgran brinner upp.

    När jag gick barn var mitt fokus mest på barnet!

      Mitt med men det hindrar inte någon från att ha två tankar i huvudet. Det funkar faktiskt.

    OT – någon som har koll på vilken fd anställd det är hos Blondinbella som tagit över något gammalt konto på Instagram som är ute efter att berätta hennes skit?

      Se tidigare inlägg,

    Hur kvinnor än gör så hamnar fokus på deras kroppar. Så jävla tröttsamt och bara ett sätt för patriarkatet att hålla kvinnor upptagna och på plats.

      Nu är det ju faktiskt i detta fall kvinnorna själva som har sett till deras kroppar har hamnat i focus och inte nått patriarkat.

        Och du tror inte att tanken på att måsta ha tillbaka sin kropp i samma skick som innan graviditet, är en tanke som uppstått pga det patriarkat den här människan vuxit upp i? Det ursäktar inte hennes hets och promotion av osunda ideal, men det förklarar hennes beteende och tankemönster. T o m fem veckor efter att man fått barn ska man vara k*ullbar. Herrejösses.

          Om du tror att man måste vara supersmal som kvinna för att vara k**llbar så har du nog missat hur det ser ut i verkligheten.

          Bekvämt att alltid kunna skylla på nått diffust ”patriarkat” ovsett om det handlar om att lägga ut bilder på sig själv eller att en butik inte har alla klädesplagg i storlek XXXXL.

            Avundas dig som inte tar in verkligheten, måste vara skönt ❤️

        Men med det argumentet skulle det inte finnas något som heter patriarkat, kultur ,seder etc etc? Samhället är uppbyggt av individer (t. Ex Sara) som har växt upp i ett sammanhang (t. Ex patriarkatet, en kultur).

          Tror det finns olika definitioner av patriarkat.

          I princip alla styrande i världen är män, så ja det kallar jag för patriarkat. Att män generellt är mer maktbenägna än kvinnor.

          Sedan att kultur från hollywood använder snygga skådespelarna för att det säljer bättre vet jag inte om jag kallar för patriarkat. För om man menar att patriarkat är lika med att killar föredrar unga kvinnor, vilket de gör för att unga kvinnor har bättre förutsättningar för att få barn – ja, då blir det svårt.

            Klart Hollywood är ett patriarkat. Gamla gubbar bestämmer att unga tjejer är det som ska synas. Deras fasoner färgar av sig så även kvinnliga producenter anpassar sig till reglerna som gäller.
            Patriarkatet genomsyrar hela vårt samhälle. Tråkigt nog.

        Det är intressant att man i princip aldrig ser dig kommentera på någonting, förutom där du har möjlighet att trycka till eller trycka ner en kvinna.

          Då har du missat bla min kommentar längre upp i detta kommentarsfält.
          Eller de i öppet spår i helgen.
          Eller alla om fotbolls-Vm
          Eller kommentarena om F1.
          Eller alla kommentarerna i diskussionen om när man får ha vinterdäck.

          Tror du bara ser det du vill se ??

        Exakt! Är kvinna själv. Ser ju hur kvinnor beter sig mot varandra och aaaaaalltid skyller på männen. Men de som är rövigast mot varandra är… tadaaa – kvinnor. Också kvinnor som dömer andra kvinnor. Bara att läsa i detta kommentarsfältet ?

          Alltså sånt här gör mig på riktigt mörkrädd. Män bokstavligt talat mördar, misshandlar och våldtar kvinnor, men de som är jävligast mot kvinnor är… taddaaa… kvinnor? För att vissa kvinnor snackar skit? Blir lack på kvinnor som hjälper till att sprida den här dyngan, som om vi skulle vara våra egna största fiender medan männen mördar oss.

          Vi snackar ju dessutom inte ens mer skit om kvinnor än vad män gör, har du hört hur det låter när män pratar om kvinnor? Spendera en halvtimme på flashback annars.

          Halvbra underlag för din lilla studie att välja ett forum där nästan bara kvinnor hänger, som något slags bevis för att kvinnor skulle vara elakare än män.

            TACK!!!

          Om du läser in dig på vad ett patriarkat är, och hur det påverkar oss, så förstår du att flickor växer upp med patriarkala strukturer – som att tävla med andra tjejer om vem som är sötast, vem som accepteras av killarna, vem som är k*ullbar osv. Det här är ett system som håller oss förtryckta och på plats – vi går i patriarkatets koppel. För tänk om kvinnor slutade tävla med varandra, slutade lägga ner tid och pengar på plastikoperationer, bantning och utseende och istället började backa och stötta varandra och slutade leta bekräftelse hos män. Vi skulle ta över världen, och vem förlorar på det tror du? ?‍♀️

      Håller med Lewis. Tror det har att göra med att det är enklare att konkurrera med andra tjejer genom att attackera deras självkänsla, som i högstadiet.

    Johanna Bladh är ju fruktansvärd ?. Hon la upp nån pinsam jävla video där hon ska visa sina ”rynkor” och alltså 1. Har du ett filter på som slätar ut och 2. Får anstränga sig som fan för att få fram en rynka.

    Tjejen är snorjobbig.

      Eller filmen när hon skulle dammsuga i underkläder och var väldigt noga att böja sig fram extra mycket för att det skulle bli en liten liten putmage.

    Varför kan inte folk bara acceptera att alla vill se olika ut? Trivs man bäst som slank så är det så. Vill man inte vara slank utan normalstor är det helt ok det med.

    Ingen jag känner tänker på viktminskning två veckor före jul.

      Att ha mål måste väl inte stoppas upp pga helgdagar?
      Har man ordning hela året, så kan man göra avstegen enklare enstaka högtider.

      Måste man frossa i godsaker varje högtid då? Jag äter som vanligt under högtider, någon chokladbit slinker ner, men överäter inte.

        ??

        Jag äter också som vanligt under högtider. Men jag frossar i gott året runt.

          Samma här. Bryr mig inte en sekund om vad jag stoppar i mig utan jag äter goda grejer typ varenda dag! Och typ inte ”en ruta mörk choklad” utan Marabou / kakor / läsk etc. Det är härligt!

    Jag älskar hennes bild från 21a nov där det ska vara en rosett på axeln men ser ut som en snopp ?

    Jasmine Gustafsson har nu gått ut i dokumentären på SVT ”Priset vi betalar” att hon ångrar samarbetet där hon gjorde en BBL – hon blev även tystad av kliniken enligt deras kontrakt. Vad jag kan minnas så var hon och hennes vän på Monokliniken för att göra ”spabehandlingar” – dvs absolut 0 reklam för en BBL utan de var de tyst om även om väldigt många misstänkt detta i efterhand.

      Hon säger till och med i samarbetet ”De har JÄTTE bra kirurger, nu har jag inte testat dom men…. rekommenderar”, klippet finns på Monoklinikens instagram. Känns som lite lögner i dokumentären för att se bra ut att man ”ångrar sig såååå mycket”.

      Men hon förklarade väl också varför hon gömde det bakom en ”spabehandling”? Eller var det någon av de andra tjejerna?

        Jo, hela den delen av avsnittet handlade ju om att Jasse själv fick kolla på reklam hon spelat in/varit med i och berätta hur hon egentligen inte alls kan backa kliniken pga bristande eftervård. Folk tar bara första bästa chans dom får att medvetet missförstå/misstolka/fara med osanning. Dom framstår bara som ganska korkade själva i och med att all information ju finns i samma avsnitt som dom själva uppenbarligen ”tittat” på.

          Stämmer inte riktigt, även reklamen innan hon åkte ned handlade om en resa som hon tog med sin vän Chloe på för att ”ta de lugnt, mysa och gå på spabehandlingar” 🙂

    Äh, låt alla göra som de vill med sina kroppar. Jag är själv väldigt medveten om hur jag äter och vill vara smal resten av livet. Inget fel på det, snarare tvärtom!

    Sara kommer aldrig bli nöjd med sig själv i vilket fall, men hon kan la göra en fettsugning o andra ingrepp hon redan gjort – igen?
    Hon fick en dotter så läras det som läras bör…

    Jag är mest imponerad att man har energi att ens tänka på vad man stoppar i sig med en 1 månads bebis. Själv visste man knappt vad man hette då.

    Jag blir så jävla less på hur Sara lägger ut sina ätstörda tankar, cashar in på att sprida dem tankarna etc bland sina unga följare.
    Vad fan! Ska kvinnor inte ens få föda barn utan att direkt börja vikthetsa?
    Jag har inte ens fött barn själv. Men jag blir så ledsen över hur alla hennes unga följare tror att det här är så otroligt viktigt. Och ännu vidrigare när Sara tjänar pengar på att ge dem ätstörningar och ortorexi. Det är bullshit att försöka kalla det för hälsosamt om man inte ens ska kunna äta lite sjögräsjox på sushin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.