Anna Book ryter ifrån


Bildkälla: Anna Toledano Book Instagram

I början av december postade Anna Book det här inlägget på Instagram, och har nu tvingats begränsa sin kommentarsfunktion, någonting Nyheter24 var först med att rapportera om.
Anledningen är att Anna fortsätter få nedsättande kommentarer om sig själv och sitt utseende, och blir förbannad när följarna – på än det ena, än det andra sättet – försöker vända det till att Anna bär skuld i kommentarerna hon får eftersom hon fortsätter bry sig, besvara och lyfta upp dem, istället för att bara ignorera dem.
Anna skriver att hon försökte detta mängder med gånger, men att det i hennes fall inte fungerar. Folk fortsätter ändå.
Här kommer ett litet utdrag ur hennes kommentarsfält.
Hon får även stöd från sina följare, men de kommentarer som verkar ha påverkat Anna mest – och de hon besvarar – är de som tenderar att göra en fokusförflyttning, från de som skriver nedsättande och istället över till Anna som reagerar.

I en av kommentarerna diskuteras hur det skulle se ut om människor behövde identifiera sig med Bank-id för att kunna kommentera. Hur klimatet skulle ändras då.
Vad säger ni som läser här inne – hade ni uttryckt er på samma vis som ni gör i dag på nätet – om ni var tvungna att logga in med Bank-id?
Jag hade gjort det, men det är ju för att jag redan är fullt identifierad i allt jag skriver här inne. 🙂

Hur är det med dig?

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Lätt, skulle inte ha några problem med att identifiera mig. Står alltid för mina åsikter. ?

      hade gått med på bankid, men inte ens riktiga namn publikt som användarnamn

        Exakt. Jag har ett ovanligt namn och offentligt yrke och vill inte kunna bli hittad, men kan så för det jag skriver för den jag skriver till

        Exakt, det är skillnad på att kunna bli identifierad OM man skriver något som går över gränsen, men att ens hela namn ska framgå på instagram så att varenda kotte ska kunna hitta en hemadress och arbetsplats känns inte rimligt. Tänk alla foliehattar eller kränkta män som ska komma och våldta en och ens barn för att man t ex skriver något kritiskt om mäns våld mot kvinnor. Man bör kunna ha ett alias, men den man skriver till/ansvarig utgivare eller plattformen ska kunna se ens riktiga id.

          Tänk alla kränkta influensers som skulle lägga ut namn och adress i tid och otid.

          Precis så borde det vara!

          Ja, det många uppskattar med diskussioner på nätet ofta ju är att man kan prata om exempelvis känsliga eller personliga saker anonymt. Tänk vad mycket färre ”jag är gift men kär i min kollega”-inlägg vi hade fått ta del av om det var så… hehe.

          TH 16.13 Eller alla galna kvinnor som anmäler män för våldtäkt? Tokiga människor finns överallt oavsett kön och hudfärg.

      Jag hade aldrig gått med på det. Då kan ju även människor som kritiserar de styrande i landet identifieras och utsättas för hot. Det är en farlig väg att gå och ingenting som ska finnas i ett demokratiskt och fritt samhälle…

        Riktigt bra poäng.

    bank id för sociala medier & sms – ja för att motverka brott

    sedan är det ju fritt för flashback o andra forum att finnas parallellt utan bankid, men där behöver ju ingen hålla till

      Det är ju hennes flashbacktråd hon refererar till. Det är ju där allt sånt står. Många kändisar har trådar fulla med skitsnack och hårda ord där men de flesta ignorerar vad som står där. Anna Book spelar ngn slags rysk roulette med den tråden och göder den med samtalsämnen.

        Varför håller en del på och ger sig på henne? skulle själv inte tycka det vara värt att må så dåligt och få skit. Det är inte livskvalité.

        Så det är inte att folk är inne och skriver nedlåtande om henne och hennes kropp på hennes sociala medier, utan det är över vad som skrivs på Flashback som hon är upprörd över?

          En tråd hon själv påstår aldrig har läst…

        Där satte du huvudet på spiken! Det ÄR Flashback hon refererar till men törs inte nämna detta smutsiga, idiotiska m.m media ? för att fördumma sig själv!! TookAnna skulle inte ha en enda själ som skriver och skickar DM till henne om BankID skulle införas. Sveriges artist-driftkucku nr 1.

    Hon hugger verkligen på allt. Det spelar ingen roll hur peppande man är, hon fultolkar exakt allt. Det är tragiskt för det måste vara så oerhört energidränerande för henne.

      Och är det möjligt att ha instagram och samtidigt inte ha något som helst bekräftelsebehov som Anna säger? Klart vi alla har tänker jag.

      Jag är blockad av henne fast jag aldrig ens följt henne. Tror jag varit inne någon gång och tittat på någon story. Hon verkar ju extremt lättkränkt, i alla fall utifrån av vad man läser.

        Jag är också blockad, har aldrig följt henne o har aldrig kommenterat.

    Men det här är ju bara så otroligt pinsamt. Orkar inte ens debattera nåt klimat, när man sekundärskäms av att läsa eländet.
    En sjuttonåring kan hålla på så här, inte en femtioårig kvinna.

      Ja hon underhåller det ..lite med glädje tror jag faktiskt. 🙂 Har man haft någon som söker sig till drama i livet så känner man igen beteendet.

        Just så ,anonym17:14.
        Anna har långt innan sociala medier blev stort sökt sig dramatik genom att kontakta olika tidningar för att få dem att skriva om henne.
        Det har varit många artiklar där hon drar på sig offerkoftan och vill att alla ska tycka synd om henne.Sprucken mage ett antal gånger(magmusklerna delar sig ofta på kvinnor efter graviditet och/eller vid övervikt),något som väldigt många råkar ut för och är något normalt och som man får leva med.
        En hårsnodd fastnade i hennes hår och hon fick panik och grät och grät.Yngsta dottern förd med ambulans till sjukhus(hon hade fastnat med fingret i ett notställ),ja det finns så idiotiska artiklar om Anna genom åren,märk väl att det är hon själv kontaktat tidningarna.
        De flesta varken följer henne på sociala medier eller flashback,men de har sett henne i olika idiotiska artiklar eller något program i TV,och ut i från det bildat sig en uppfattning om hennes person.
        Det de flesta minns är nog hennes bedrövliga uppträdande i ”Arga snickaren”,där visade hon upp en väldigt otrevlig personlighet.
        Tycker faktiskt att media bär ett stort ansvar här som fortsätter skriva om henne och tar med henne i lekprogram där hon blir en slags driftkucku,allt för att få så många läsare/tittare som möjligt.
        Annas dåliga mående som hon skriver om har ju alla i branschen varit medvetna om från början,även om de flesta trodde att det kanske bara var ”tonårsproblem”som skulle gå över.

    Nu igen…?

    Drottningen de luxe av alla ”filterlösa” föredettingar som inte klarar av att fixa ett vanligt jobb, men som ändå tror sig vara aktuella på något desperat sätt, har talat. Och ingen bryr sig särskilt mycket, mer än att skratta.

    Nej. Jag skriver inget jag inte står för, men inte alltid sådant jag är villig att skriva under eget namn. Skulle nog i ärlighetens namn inte skriva här alls för jag vill helst inte göra offentligt att jag läser och kommenterar här.

    Bild utan filter? Jo tjena Malena. Att hon bara orkar.

      Orka mallorca

      Ja, det ser ut som hon använt filter iaf.

    Jag förstår verkligen inte det här fenomenet.
    På något sätt har det liksom blivit legitimt att mobba just Anna Book.
    Hon har liksom varit Sveriges gemensamma mobboffer sedan hon var med i melodifestivalen 1986.

      ????

        Det är ju just precis det här jag menar.
        Varför är det så kul?
        Varför har det alltid varit roande att göra sig lustig över henne?

          Jag tror det är för att hon är så självcentrerad och hela tiden ska framhäva sig som så mycket bättre än hon är och när det inte går som hon vill så sätter hon på sig offerkoftan och skyller allt på alla andra.

            Gäller inte det de flesta bloggare? Pernilla och Bianca W klagar ju med jämna mellanrum över påhopp och avundsjuka, liksom mamma/mormor Christina S å deras vägnar. Men den som sig i leken ger får leken tåla…om man hela tiden framhäver sig själv och säljer saker med sig själv som levande reklampelare får man också räkna med en del kritik och mothugg. Därmed inte sagt att det ska övergå i rena personangrepp och kränkningar, men många bloggare är överkänsliga IMO och kör med offerargumentet så fort de ifrågasätts.

            Tror jag också

      Jag förstår inte heller. Blir illa till mods av att se hur folk håller på.

        Jaaa, och det slutar ju heller aldrig.
        Såhär har det varit långt innan sociala medier fanns. Men då var det genom nöjesartiklar och tramstrådar på sprays forum.

      Vete tusan. Jag tyckte att hon verkade snäll och go tills man såg hur hon beter sig i sociala medier… så att ”mobbningen” skulle ha pågått sedan 1986 känns att ta i. Kan väl inte rättfärdiga all skit hon får ta, men vad gäller en stor del av kritiken så är ju hennes eget beteende drivande. Om hon nu är så nöjd med allt, varför inte bara låta det vara istället för att gå igång så fort inte alla håller med om bokstavligen allt hon säger och skriver? Det skrivs romaner och blockas så fort kommentaren inte består av 150% medhåll och hjärtan. Ibland kanske man ska inse att man själv bidrar till den onda spiralen. Minsta välmenande råd får en lång uppsats om att ”kom minsann inte och tala om för mig att…”

        Det är egentligen inte att ta i, det har bara skiftat form genom åren.
        Nu är ju det mesta från tidiga år svåra att hitta, men hennes tråd på flashback nästan 71.000 kommentarer. Och den blir moddad rätt så ofta. Den tråden är startad 2005-11-11, dvs många år före sociala medier blev en grej.
        Den tidigaste tråden på flashback om henne är startad 2000.
        Runt 2004 florerade en novell om henne, en riktigt elak sådan.
        Och så vidare och så vidare.

        Den här kollektiva Book-psykosen har pågått i flera decennier.

          Men de flesta hänger väl inte på Flashback? Och vore jag offentlig person skulle jag definitivt försöka undvika att läsa om mig själv därinne med tanke på vilka totala misogyna galningar, konspirationsteoretiker och allmänna foliehattar som hänger där. Blir inte typ varenda kvinnlig ”kändis” fullständigt massakrerad där i trådar om hur fula/feta/kn*ullbara eller icke-kn*llbara de är, med ingående recensioner om allt i deras privatliv från folk som enligt uppgift ”känner folk som känner personen i fråga” eller har bott granne och minsann vet allt om hennes privatliv? Vedervärdigt att det får skrivas så om folk rent generellt, men som omskriven kan man också ha självbevarelsedrift nog att inte läsa. Och jag skulle inte kalla det allmän mobbning med tanke på att vettigt folk försöker undvika flashback (och definitivt inte tror på det som skrivs där).

            Det är ju inte bara där det diskuteras om henne. Det var bara ett exempel på att det pågått långt innan sociala medier.
            Den här novellen t.ex. publicerades inte på flashback.
            Hon har ju varit ett stående skämt överallt sedan hon blev offentlig i princip.

            Det är ju inte mycket bättre härinne. Folk vet ju till och med vilket skåp hon förvarar sin pulversås i.

      Samtidigt har hon bidragit till mkt av det som det snackas om. Hon ringer själv tidningar när det har hänt småsaker ingen bryr sig om.
      Hon har betett sig illa mot kollegor och gjort rätt sjuka saker mot kollegor och vänner (även grannar)
      Hon har knappt några vänner kvar och får inga större gig eftersom hon bränt alla sina broar.

      Om hon inte ser problemet kan hon inte rätta till det. Självinsikt och ärlighet skulle göra rätt mkt för henne.

      Visst, många har gått hårt åt henne men hon har uttryckt sig vidrigt om många människor. Man blir behandlad som man förtjänar.

    alltså Anna Book är hysterisk rolig

    Det ser ut som filter, är inte så hemma på det ? Eller?

    Hon och Läckbergskan verkar lite lika i sitt sätt att reagera och svara sina ”kritiker”. Alltid stora försvaret på minsta lilla. Tyvärr tycker många att de då är tacksamma att reta. ☹️

    Jag hade inte skrivit varken bu eller bä, hade inte varit värt att hålla på och logga in med bankid för att skriva en kommentar på bloggbevakning, oavsett ton.

    Hon skapar så mycket drama från ingenting. Jag håller med om att hon får påhopp, men hon har bäddat ganska duktigt för det själv genom att ljuga om saker och förstora upp småsaker till jättedraman, vilket bara gör ar folk tycker att det är hysteriskt kul att provocera henne. Hon hugger ju på det, vilket ingen annan ”kändis” skulle göra.
    Hon kanske skulle må bra av att rannsaka sig själv först och främst.

    Absolut, jag kan stå för det jag skriver, det jag tycker och det jag känner. Inga som helst problem. Med bild o allt. Överallt. Har man inget o dölja så är det väl inga problem? Lr borde inte va iaf. Om man inte har skyddad identitet osv, det är ett helt annat ämne.

    Helt ärligt tycker jag att det säger mer om ”er” än om Anna Book. Ja hon är dramtisk och Ja hon har gjort tveksamma val och stöttat sina barn när de gjort hemska saker (helt ärligt, skulle inte många göra det?) men det går inte att förneka att det finns ett visst drev mot henne. Folk gottar sig i att elda upp henne. Det är som den där klasskompisen som folk retade bara för att det var så *roligt* när klasskompisen gjorde galna saker av ilska. Man kan skylla på att hon låter sig provoceras men nog fan är det många som nog anser sig smartare än henne som fullt medvetet försöker väcka exakt den här reaktionen hos henne. Väx upp.

      Tror inte att hon kan skärpa till sig heller. En del människor har personlighetsstörningar i kombination med låg begåvning. Då har man inte förmågan att ransaka sig sälv och sluta vara så dramatisk. Det ska till en riktigt jävlig person att märka det och tycka att det är kul att reta upp dem.

      Som att hetsa en björn.

    Men vart blir hon mobbad, förutom tråden på Flashback? Pratar folk ens om henne annat än när hon lägger ut såna här inlägg? Eller syftar hon på kändisvärlden i Sthlm? Har inte hört folk i min närhet diskutera henne sen hon var med i Biggest Loser och skaffade nya tänder.

      Exakt, var sprids dessa lögner som hon nämner? Jag hör aldrig någon prata om henne, inte nånstans.

        Behövs det verkligen flera forum där man blir mobbad för att det ska räknas? Jag står inte bakom vem hon är som person, det finns flera saker hon gjort som jag för mig själv både ifrågasätter och förvånas över. Men aldrig har jag känt något behov av att varken följa henne eller skriva något elakt om eller mot henne. Och Ccc att du inte hört någon i din närhet prata om henne är ju urvalsbias, dvs att du skapar en sanning utifrån din egna (snäva) erfarenhet.

          Nej, mobbing är ju vidrigt oavsett var det sker. Men när hon skriver att lögner sprids så får jag intrycket att det går rykten ”på stan”, att folk i allmänhet lite överallt pratar om henne och för osanningar vidare. I verkliga livet alltså, inte på nätet.
          Jag skulle iaf ha lättare att hantera ett anonymt skvallerforum som FB, som jag dessutom kan undvika att läsa, jämfört med att folk i min omgivning pratar skit om mig.

          Japp det hade det varit om jag påstått att det som jag upplevt gäller för alla. Nu redogör jag endast för min erfarenhet och påstår inte att den är allmängiltig. Har andra någon annan erfarenhet står det dem fritt att delge den, jag ställer ju t om frågan i inlägget…

    Bank id samt för och efternamn, då skulle kommentarerna bli färre och med helt annan karaktär/innehåll. Måste man stå för sin åsikt helt öppet då tänker sig de flesta för både en och två gånger. Som klimatet är idag på sociala medier osv borde det bli lag på det.

      Skulle bli rätt ont om kommentarer skulle jag säga. Inte för att man inte vill stå för sina åsikter, men för att man kanske inte vill att varenda galen människa på 1 sekund ska kunna kolla upp adress och arbetsplats bara för att man skrivit en åsikt som de inte håller med om. Eller att en arbetsgivare ska kunna googla på mitt namn och få upp alla mina åsikter om allt från Anna Book, till bokashikompostering och hunduppfostran. I sak antagligen inget känsligt, men heller inget alla nödvändigtvis behöver kunna sammanställa på ett enkelt litet klick.

        Och då bygger det på att alla som kommenterar/vill kommentera har bankid till att börja med också.

          Jag har inget bankid i mitt land. Så där fösvinner svenska sajter för mig i sådana fall? Kanske vore till det bästa. 🙂

      Många diskussion skulle gå om intet också. Tex på Öppet spår tror jag inte folk skulle öppna upp sig och dela med sig av privata saker.

        Nä ÖS skulle gå fetbort för mig.

      Det skulle ju bara flyttad någon annanstans då bank-id inte är internationellt, Flashback tex skulle väl bara flytta till annan server och sen kan alla fortsätta kommentera som de vill, eventuellt med VPN då ifall det kom någon svensk lag. Alltså folk har ju så länge man kunnat skriva velat klottra anonymt och känns ändå väldigt fel och tystande att åsikter ska registreras i mitt namn.

      Och hur ska exempelvis brottsutsatta i hemmet söka hjälp o stöd utifrån på ett säkert sätt?

      Med tanke på vad vissa kommenterar på Facebook med öppna riktiga konton så är jag inte helt säker på att det kommer helt försvinna. Men jo många skulle nog tänka sig för en extra gång

      Jag håller verkligen med dig.
      Folk med svåra personlighetsstörningar härjar som aldrig förr på flashback. Stalking, hån, ren sadism, mot offentliga personer. Med bankid dras snaran åt hårdare, och dessa personer tvingas titta på sig själva förhoppningsvis söker dom hjälp.

    Undrar varför man fortsätter på sociala medier om det leder till psykisk ohälsa? Är det värt det? Ska man inte ordna en tillvaro så bra som möjligt för sig själv istället? Om det nu är så viktigt att lägga ut bilder på sig själv så kan man ju stänga av kommentarsfältet om det är så hemskt. Eller så triggas man av att bli arg hela tiden och ger sig själv syre av att finnas som ”utsatt”. Hade det varit jag som led av elaka kommentarer hade jag tagit bort det som påverkade mej men det är jag det 😉

    Men snälla vad hon ljuger – den där bilden har filter.

    var är alla emojis? ?

    Inget filter, men redigerat är det…hon som inte kan?

    Men VEM orkar bry sig om Anna Book?!
    Totalt ointressant.

    Drevet är vad som gör att hon fortfarande är känd. Utan det skulle ingen veta vem hon var.
    Jag säger inte att drevet är ok. Men hon lever ju på att hon är kändis, så hade hon verkligen velat att det slutat? Då har hon ju inget.

      Precis som att den här sidan lever på att det finns sådana som hon.

        Sådana som hon? Finns endast en som Anna Book!
        Finns det ngn annan kändis som ens kan försöka claima hennes tron?
        I allt är hon ändå en entertainer

          Haha sant, jag menade dock i en generell mening. Kändisar och flunsor på sociala medier. Bloggbevakning livnär sig på dem.

    Haha asså det är så hysteriskt KUL att hon inte FÖRSTÅR!!! varför man tycker att hon är underhållande NÄR HON ÄR ARG?! Det är underhållning PÅ högsta! NIVÅ! ?????

      Nej det är det inte. Bara tragiskt

    Hur orkar Anna? (och andra influensers med henne)
    Jag skulle personligen stängt ner för länge sedan och skaffat mig ett 7-16 jobb. En försörjning utan att få ta skit varje gång man öppnar munnen.

      Anna sa i en live att hon gärna skulle ta ett jobb på Ica eller återvinningen men det skulle vara oschysst mot arbetsgivaren då det bara skulle strömma in en massa folk som ville se Anna Book. Så det går tyvärr inte.

        Tror icahandlaren skulle bli glad om nån anställd drog dit kunder ?

          Lite svårt också att få ett jobb i kassan om man inte ens gått gymnasiet.

    Men camcam kanske också går anonym ibland på andra sidor. Märkligt att utgå från att bara för att man är offentlig på en sida så är man det alltid på internet.

      Precis, och även om hon inte är det nu, och kanske inte heller jag eller du, så kan det komma en situation där man behöver bolla något jobbigt eller ställa en känslig fråga, åt dig själv eller i försök att hjälpa en vän etc. Det finns så mycket mer än bara hat-kommentarer som också kommer försvinna, om man tänker lite längre.

    Det var ju någon som skrev snällt och inget dömande alls, men ändå gick A i taket och skrev riktigt taskigt tillbaka…!? H o n borde läsa vissa kommentarer bättre.

    Anna är så jävla underhållande och hon fattar ju inte att det är hon själv som hetsar till hetsning mot henne. Med jämna mellanrum så skriver hon dessa inlägg om hur HON trivs så bra med sig själv och är SÅ lycklig. Bullshit, hon trivs inte med sig själv och hon är inte lycklig, för om det var sant så skulle hon inte behöva pumpa ut samma skit typ varannan månad. Så länge hon håller på med den här sortens galenskap så kommer hon bli förlöjligad och det kommer skrivas om henne. Hon har ingen annan än sig själv att skylla.

    Det räcker med att se henne sända live. Hon är mycket märklig. Eller se arga snickaren-avsnittet.

    Hon borde ha större integritet på sin instagram, göra den privat t ex, så skulle hon må mycket bättre.

    På något sätt vill hon ju så gärna vara någon, som syns och finns.

    Lite sorgligt faktiskt.

    Man undrar ju vad som hänt med My och Kin. Att förlora vänner är hårt.

      Ja, kan ingen berätta vad som hänt mellan henne och My?

        Ja man blir ju lite nyfiken på vad som hände där. Ett tag var det ju fina hit och bästa dit när de hängde osv.

        Följer inte Anna men man ser ju av någon anledning ändå vad som händer, bl.a här.

    Världens minsta ? spelar….. ? ?

    Vore skönt om man kunde identifiera sig med bank id. Ja tack på den.

    ojoj, jag blev bannad från hennes Instagram för flera år sedan, hade kanske tittat typ 10 ggr på hennes stories och aldrig skrivit ett ord, men det räckte tydligen 🙂 Vore toppen med logging via bank -ID, men i Annas fall tror jag det även finns andra problem.

      Samma här

    Anna har ju själv sagt att hon inte vill vara kändis utan bara vill jobba med musik i sig. Varför har hon då öppet Instagram om det bara leder till negativitet? Stäng den och ha den för de nära om du ändå inte vill vara känd.

      Men hur skulle hon kunna jobba med musik eller ens som sångerska?
      Hon skriver ingen egen musik som getts ut,spelar inget instrument och har ingen bra sångröst ens.
      Hon saknar tyvärr kvaliteter för att arbeta med musik,även om hon själv tycker det,konkurrensen är för stor.
      Det duger ju inte att bara sitta hemma och kolla på Idol varje vecka och kommentera deltagarna och tro att man är musikexpert.

    Man kan ju fundera vad som är viktigare: bli av med nättroll ELLER hota vår demokrati och yttrandefrihet. ? Det ska alltid finnas rum för att kunna vara anonym på nätet. Annars befinner vi oss snart i samma situation som Ryssland.

      Menade såklart bli av med nättroll ELLER värna om demokrati och yttrandefrihet.

    Mycke finare i ansiktet nu med mer hull där än innan när hon va så utmärglad… såg sååå trött ut

    Anna Book är definitivt ingen influencer som jag ser det….sen kan man ju undra varför hon blir ovän med alla … tex My Martens som var hennes bästis under flera år… vad händer liksom

    Så mycket folk som hon har blockat hit och dit av någon eller ingen anledning så borde väl inte folk kunna kommentera på hennes inlägg ens?

    Har man inget snällt att skriva så skriv ingenting, simple as that ??‍♀️

      Då har med andra ord Anna Book inget alls att skriva om. Lika bra. Ingen större förlust.

        Tänkte mer till de som kommenterar negativt och elakt överlag där…

    Hon skriver att hon har noll filter och att bilden inte är redigerad, det KAN INTE vara sant!! Sådan hudstruktur har inte ens ett nyfött barn. Såklarr har hon använt något fotofilter, sjukt bara att inte äga det!

    BankID är toppen om man vill begränsa svenskars sociala media till endast svenska plattformar med svenskar.

    Skulle ett sådant krav komma så skulle Instagram, tiktok, Facebook osv helt enkelt bara neka svenska användare tillgång till sin produkt då det inte fungerar i praktiken.

      Jamen då får vi vår egen lilla putinbubbla! Yäy

    En idé skulle ju vara att hon har Instagram som nu men kommentarer är alltid avstängda på hennes inlägg. Så kan folk likea om de vill.
    Plus att hon borde ignorera och inte läsa meddelanden som skickas där.

    Det tragiska är ju att Anna när det är tyst om henne eldar upp diskussionen igen.
    Jag följde henne ett tag på insta (med ett konto som har mitt fulla namn) skrev något svar på någon story, fick något svar tillbaka som jag ifrågasatte och blev sedermera blockad.
    Hon kan verkligen inte ta att man tycker annorlunda än henne, hon kan inte föra diskussioner, det är liksom hon som ska ha sista ordet.

      Samma här blev oxå blockad utan ngn anledning ?‍♀️

    Jag skulle absolut kunna tänka mig att verifiera mig via bank-ID på Instagram om man ändå kunde ha kvar sitt användarnamn utåt sett. Däremot handlar det ju inte om detta, för Anna Book är ju helstolligare än helstolligast och det vet vi väl alla vid detta laget. Tror mänskan borde stänga ner sitt Instakonto helt och hållet, och finna något annat att lägga den tiden och energin på. Det verkar äta upp henne det här med folks kommentarer och jag har aldrig sett en människa feltolka så mycket! Nä, stäng ner, andas, börja med yoga eller nåt, må bättre, problem solved ?

      Eller dreja. Hon har ju talang och gjorde fina alster. Skulle hellre köpa något designat av Book än av Gynnings massproduktion.

    Är det någon som funderat på om det är så att hon gillar att bråka? Eller gillar och gillar, men att det skulle bli satan tomt om hon inte fick bråka, det är också en slags bekräftelse. Att hon faktiskt är lite nöjd över att bli nämnd exempelvis här, tillräckligt relevant för att få inlägg på en skvallerblogg. Eller är det bara jag?

    Jag menar, skulle jag ha ett sådant klimat på mitt konto skulle jag helt enkelt inte använda det. Tror inte att hon vill ha det sådär, men att det är bättre än 0 uppmärksamhet.

    Jag har jobbat inom många olika serviceyrken, t ex inom restaurang, i reception och nu som sekreterare. Mina föräldrar är lärare. I dessa jobb – och säkert mängder av andra också, som busschaufförer, städerskor, kronofogde, parkeringsvakt, et c tar man mängder av skit dagligen i sin yrkesroll. Det är dessvärre en del i att träffa mycket folk. Man minns den tionde patienten, den som skäller ut en och kallar en tjock (har hänt) men inte de nio snälla dessförinnan. Att få det i skrift så som Book får känns dock säkert ännu värre. Personligen umgås jag helst med familjen. Anonymitet i möte eller skrift plockar sällan fram det bästa hos folk. Ska man överleva i ett socialt yrke måste man lägga problemet där det ska ligga- dvs hos ouppfostrade individer.

    Hon tjatar om samma saker om och om igen.
    Inte bara på Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.