Tre inlägg som är så ?????? – Uppdatering!

Frida Söderlunds dokumentär är nu släppt i sin helhet. Jag tycker det Frida gjort är så bra och viktigt, och oavsett hur man ser på den här industrin och dess aktörer så var det HÖG tid att vi gläntade på det här locket och börjar prata om det här och den problematik som den bidragit till.

Ja, ja, JA, Linda Hörnfeldt!
Extra mycket JA för punkt nummer sju! ??????



Tydligen så är det här ett globalt problem, att vissa inbäddade inlägg från Instagram inte visas i webbläsare.
Jag kan se dem på mobilen, men inte på min desktop.

Här finns en tråd om saken.
Alla förslag på eventuell lösning uppskattas.

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inga av de inbäddade instagraminläggen syns för mig på bloggen, är det så för alla eller endast mig?

      Problemet är tyvärr hos den som tar del av inläggen – men jag har inte fått klarhet i exakt vad det beror på. ?

        Är ni helt säkra på det? Om inläggen syns första gången man besöker sidan, men inte andra så verkar det mer som att det är fel på kodningen bakom sidan.

          För mig brukar det vara tvärtom, första gången sen jag dem inte, men andra gången kommer de fram.

            Samma här. Jag såg inte bilderna förut men nu ser jag dom

        Ni som använder iPhone testa följande.

        Öppna ”Inställningar”.

        Välj ”Safari”

        Välj ”Göm IP-adress”.

        Välj alternativet ”Av”.

        En idé:

        Öppna ”Inställningar”.

        Välj ”Safari”

        Välj ”Göm IP-adress”.

        Välj alternativet ”Av”.

      Det är så för mig med också på detta inlägget, men blir inte alltid så för mig, ibland kan jag se det.

      Vilken webbläsare använder du? Funkar det om du byter, eller har du samma problem?

      Same same, men kan oftast se de inbäddade inläggen i övrigt ?

      Jag kan se inläggen första gången jag läser inlägget. Sen när jag uppdaterar sidan så är det bara vita rutor hela tiden. Ibland är det vita rutor direkt. Är lite av ett lotteri om jag kan se inläggen eller inte. Läser från mobil och har inte Facebook. Kanske därför. Vem vet.

      Jag kan se dem så länge kontot inte är privat och jag inte följer personen. Ser annars bilderna i telefonen, i Edge och i Chrome.

      Jag ser inga inbäddade inlägg heller, jag använder inte instagram hade känts bättre om du tog skärmklipp av bilder från ig då detta är en blogg och inte ig.

      Funkar alltid på dator, ibland inte på telefon

      Jag ser dom alltid!

    Håller inte med om ute-listan. Folk kommer väl fortsätta lägga upp inredningsbilder och livsstilsinfluencers finns ju många av. Och att inte visa sitt ansikte är väl beroende vad man har för inriktning på sitt konto? Om man har ett konto där man bakar surdegsbröd och visar upp känns det omotiverat att ha massa bilder på sig själv blandat med innehållet.

      Det beror väl på vad du vill uppnå med ditt surdegskonto tänker jag. Vill du bara få utlopp för ditt bakningsintresse utan vidare ambitioner, fine. Men vill du bygga en verksamhet på det kan det nog vara bra att visa din nuna ibland och vara lite personlig ?

      Och mer rörlig bild på instagram? Nej tack! Hoppas folk inte lyssnar, är tillräckligt illa som det är nu. Låt insta vara för bilder som från början, för film finns youtube och TikTok.

        Eller hur! Jag lyssnar på musik när jag scrollar. Vill inte bli avbruten i det för att lyssna på prat. Varför vill man ha videos?

    Vem är ens Linda Hörnfeldt?
    vadå ”ute att vara anonym”? som ovan säger, vill jag följa ett konto som enbart lägger ut bilder på surdeg så bryr jag mig absolut 0% om personen bakom kontot, jag vill inte lära känna den människan eller veta hur personen ser ut.

    Skulle säga att ute listor är ute 😀

      Linda är grundaren till We are influencers. Hon är den som har jobbat mest med att få fram lagar och regler till hur marknadsföring på sociala medier ska se ut tillsammans med Skatteverket. Hon föreläser, har skrivit en bok och driver två poddar in influencer och företagande.

        Minns också att hon blev inbjuden till riksdagen för att prata om reklam gällande sociala medier, för flera år sedan.

          Coolt! Det borde tas upp i riksdagen igen, speciellt nu när sociala medier gått så långt som dom gör med att marknadsföra plastkirurgi.

        Åh tack för svar! 😀 Jamen då har hon ju verkligen koll på hur man ska göra om man har som mål att växa och göra rätt. Om jag ser det ifrån det perspektivet så är ju listan helt och hållet logisk. Tack för upplysningen 🙂 Hennes jobb behövs verkligen

    Hashtags håller jag med om!!! Speciellt på Tiktok, där kreatörer lägger till helt otippade, trendande hashtags, som inte har något med videon att göra. Typ ”sheincares”, en hashtag som Shein använde vid någon sliskig kampanj. Eller ”likeforlike”, ”followforfollow”.

    Den där rekryteraren till kliniken i Turkiet i sista inslaget sa att han pga sekretess inte kunde berätta hur Sara hade misskött sin eftervård. Men sekunden tidigare var han inte sen med att berätta att de opererat halva ex on the beach. Det var den integriteten det. Hade man stött på en sådan psykopatisk person i det tidiga skedet av processen och varit lite källkritisk hade man ju förmodligen insett hur oseriöst allt är.

      För att inte tala om den där Dr Berne som är en googling bort. Inget jättebra CV kanske.

      Som jag förstod det blev infektionen snabbt livshotande. Det tyder på att infektionen kom in under själva operationen. Dvs slarv under ingreppet.

      Jag blev väldigt intresserad av om han hade någon medicinsk utbildning över huvud taget.

    Mindre video och mer bilder på Instagram. HATAR att behöva kolla på en hel jävla video av nåt när det enda man vill se är en före bild och slutresultatet. Och jag vill kunna zooma in detaljer.
    Och läser gärna längre texter på Instagram. Dvs att de som kan skriva bra och har vettigt innehåll.

      Gillar inte heller filmer, men det är tyvärr det som prioriteras i synlighet på Insta 🙁

      Håller med om det första men inga jävla noveller på insta! ? Insta är för bilder.

    Hahaha punkt 10. Får upp Kharma Sarenbrant på tiktok om hennes ”någon bor under huset”. Kollar kommentarerna ibland när klippen dyker upp, alltid skriver hon ”kolla nästa del på Youtube”, ”vi kör en live på Instagram”. Undrar alltid om någon orkar byta plattform och kolla, jag hade inte gjort det.

    Ser inte inläggen, ibland fungerar det och ibland inte.

    I kategorin ”händer på Instagram” , tankar kring Justin Biebers uttalande?

    Jag vill tro att H&M har koll på läget då de är så pass stora. Bilder har de ju säkert rätt till men någon som vet hur det fungerar med texter? Hans namn och låttexter?

      Jag har så svårt att tro att H&M skulle missa att få godkänt från en världsartist om de använder dennes namn/material. Så dumma kan de väl inte vara? Känns mer troligt att Bieber inte vet vad hans ”team” har godkänt åt honom…

      Justin Bieber är inte ensam i världen om efternamnet Bieber, bara i Sverige finns det ca 45 Bieber.

      Inlägg kommer kl 12 om det. 🙂

      Vad har Justin Bieber med den här bloggen att göra?

        ”I kategorin ”händer på Instagram” , tankar kring Justin Biebers uttalande?”

        Sociala medier?

    Såg ett avsnitt med min son som är 10 år som var kvällspigg.
    Han hade två kommentarer. 1. ”men varför, de är fina från början?” och 2. ”R.I.P med Saras IQ” när hon som hade en misslyckad operation ändå skulle tillbaka till Turkiet…

    Men det är väl som en drog. Om man nästan dör i en överdos blir narkomanen rädd ett tag. Men sen återvänder den till drogen.
    Världen är galen.

      Det blir så kontraproduktivt tycker jag när man talar om att de var fina innan. Som om dessa riskfyllda operationer och sättet de rekryterar vore rättfärdigat om man inte var normativt snygg innan. Fokus blir ju fortfarande på att förbättra ens utseende när man talar så. Ingen behöver operera sin rumpa eller bröst större.

        Ja exakt! Är man inte vacker som en fotomodell så är det fullt rimligt att göra en helt onödig operation då eller? Har du en krokig näsa, hängiga bröst eller slapp mage? Lägg dig under kniven fort som sjutton!

          Jag tror att pojken (och andra medmänniskor) tycker att alla är fina före ett ingrepp, oavsett utgångsläge.

            Exakt så. Jag får inte ens klaga på att ett hus är fult för då blir han arg och undrar om jag inte bryr mig om byggarbetaren som byggt huset att den skulle bli ledsen… 😉

              Haha åh ❤️

        Han är 10 år så jag vet inte hur långt och djupt jag kan diskutera detta. Han har en bättre kvinnosyn än de flesta vuxna män jag känner… 😉

          Nu syftade min kommentar mer generellt än specifikt honom. Är en kommentar man hör ofta när det gäller operationer och ingrepp. ” Men hon som var så fin innan!!” Osv. Givetvis kräver jag ingen djupare analys av just din tioåring, var en kommentar till den typen av argument generellt.

            Ja så tänkte jag också när jag kommenterade. Absolut inget mot barnet, fint att höra att han har en bra kvinnosyn. Dock tänkte jag också på den generella attityden att ”hon var så fin innan” som vuxna människor säger till varandra

        ”De är fina från början” tolkar jag som att de är fina som de är, vilket är något som även mina söner, nu vuxna sa när de var små och fortfarande gör. Tycker att det är ett fint sätt att bekräfta andra och boosta en svajig självkänsla.

          Beror helt på kontexten. När ett barn säger det så är det såklart bara menat som snällt och inget som behöver analyseras djupare men om en vuxen säger ”hon som var fin från början” i en diskussion om ingrepp så är det som kommentaren ovan säger kontraproduktivt och helt fel sätt att angripa det problemet.

            Så som du skriver förstår jag din poäng men det är inte så som ts skrev det. Du lägger in din egen tolkning och skriver om meningen. Hon som var fin från början, din ordalydelse är inte samma sak som de är fina från början.

    Undrar hur influencers som t.ex Bianca och Kenza, de stora enligt mig livsstilsinfluerarna, kommer utvecklas under 2023. Jag tycker mig se att de båda uppdaterar mindre och mindre, både på story och i flödet, men de är ju fortsatt störst.

    Deras stories består främst av reklam för deras märken och några enstaka små ”personliga” inblickar i vardagen, medan flödena är perfekta reklambilder med någon eller några veckors mellanrum. Tyder det på att instagram är på väg ut? Eller är de mer aktiva någon annanstans?

    Tyckte Tilda var rolig att följa på insta men hon hänvisar exakt allt till TikTok, och där hänger jag inte ens, så… Ska faktiskt bli spännande att se vad alla kommer göra med sina plattformar framöver! Känns svårt att förutspå.

      Följer varken Bianca eller Kenza men kollar Biancas flöde ibland på instagram. Är för gammal för att vara intresserad av Bianca men inser att hade jag varit 20 hade jag följt henne. Hennes flöde är som en glamtidning, fest, smink, häftiga kläder, vackra människor, bubbel, något man bläddrar i för avkoppling och verklighetsflykt.
      Det Bianca visar upp är ett enda långt glamreportage eller en 80-tals såpa. Något att drömma sig bort till.

    Jag jobbar med SEO och algoritmerna nu för tiden är mycket ”smartare” än för bara något år sedan. Utvecklingen går i rasande takt.

    Vad har hänt med Toftby? Kollade på hennes bloggning ca 90% är reklam och resten är recept med kött och ost. Är det vad hon sysslar med?

    Och varför hamnade mitt inlägg om personen med recept med kött och ost i modd. Är personen helig och får inte kritiserad så därför ska allt granskas eller är jag i modd?

      Inget av det, utan jag tror att min modd-algoritm agerar Grinchen just nu.

        Hej,
        Din kommentar kunde utgöra förtal, och därför kunde jag inte publicera den.
        Jag är hemskt ledsen.

        Med vänlig hälsning,
        Camilla

    Varför tas mina kommentarer som inte på något sätt är otrevliga bort? Svara gärna istället för att radera.

      Tas bort eller hamnar i modd? Om det senare kan det ta ett bra tag innan den visas verkar det som.

        Först hamnade ett i modd. Oklart varför. Undrade om det var för att jag, inte otrevligt, nämnde en bloggare. Skrev ett inlägg till och frågade. Det publicerades men togs sedan bort. Inget elakt eller otrevligt där heller.

          Okej, ibland hamnar man slumpmässigt i modd verkar det som. Om du såg kommentaren och den försvann verkar ju lite skumt men har själv varit ute för det. Ibland ser jag inte kommentaren på mobilen men på datorn. Killgissar att det kan ha med cachen att göra så testa rensa den.

    Vem syftar de på i Surret idag? En influencer som inte förstår sitt ”pretty privilege” och skriver/säger att hon är ful

      Matilda Djerf tror jag dom syftar på.

    Jag gillar Linda, jag tycker hon har många bra tankar angående sociala medier och influencers.
    Men samtidigt har hon ju själv svårt att få till reklammärkningningen på rätt sätt.
    För att inte tala om personer gått hennes kurser och som ändå gång på gång vill kränga kurser och medlemsportaler utan en endaste liten reklammärkning.
    Det är lite trist för det gör att jag tar det hon säger med en liten, liten nypa salt.

    Absolut inte fler videos på instagram, det finns ju både YouTube och TikTok i så fall. Jag avskyr reels så snälla, låt Instagram vara en plattform för bilder. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.