I natt släpps en dokumentär om Marguax Dietz efter skandalen

Torsdagen den 3:e november publicerar influencern Margaux Dietz en video på en utslagen man utanför hennes dörr. Videon sprids snabbt och kritiken, hatet och hoten rasar in och mediedrevet är igång. Flera företag väljer att bryta sina samarbeten med Margaux och när hennes ursäkt inte får någon effekt väljer hon att trycka på paus. I den här dokumentären får vi följa Margaux några veckor efter publiceringen när hon isolerat sig från omvärlden och den digitala världen. Ångrar hon sig? Vad har konsekvenserna blivit? Och hur har tystnaden påverkat Margaux?

Klockan 02 i natt kommer alltså SVT publicera en dokumentär om hur Margaux Dietz haft det sedan hon gick under jorden efter att ha kränkt en utslagen man i sin trappuppgång.
”Kan vi förlåta Margaux”?
Det tror jag nog, men om det här är rätt väg att gå, det återstår att se.

Vad tror ni kommer framkomma i den här dokumentären?
Vad blir hennes pudel?
Jag har mina aningar, men det återstår också att se.

Uppdatering:
Här är trailern.

Tack för tips!

256 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bara de inte försöker få det att se ut som att det är synd om henne..

      Klart de gör 🙁

        Blir faktiskt på riktigt upprörd över att skattefinansierade Svt sysslar med sånt här! Public service får ca 5 miljarder om året..
        Försöka hjälpa en influencer som tjänar miljoner på att exploatera sin son och som redan själv har en stor plattform får hjälp av Svt?!
        Margaux-washing hör verkligen inte till deras uppdrag.
        Håller fan med SD nu efter detta bottennapp; se över och göra Svt smalare. Länge sedan Svt var opartiskt också för den delen.
        Fan, nu är jag inte bara upprörd utan förbannad!
        ?

          +1!

      Världens minsta ? spelar!

      Kan vi slippa denna empatistörda flunsa, please!! ??

        Håller med!!
        Hur kan man ens följa henne?

        Och vem låg hon med för att Public service ska göra en jävla dokumentär om henne??

          Och vaaaaaaarför använder de en bild där hon ser ledsen och gammal ut? Hade jag inte vetat vem det var hade jag trott människan på bilden va 45-50
          Hon ser ju inte ut sådär. Alltid go å glad! Hatar när man försöker framställa nån som mer sympatisk/mer älskvärd/mer ångerfylld
          Visa verkligheten

      Om det där är hur de presenterar programmet, bered er på snyft-tv. ”Hot, drev”… Man går liksom ifrån det hon gjorde och attackerar istället folk som med all rätt blev upprörda..

      Det är inget att förlåta ffs. Hon kan byta ”jobb”, tack och hej! Usch kryper i skinnet av att föreställa mig henne låtsats ångerfull. Hon var ju inte ens ångerfylld när hon stängde in sonen, utan då lät det högt om ”momshaming”. Blä.

        Ja folk blev med all rätt upprörda. Men att börja skicka meddelanden till hennes mamma om att göra sen abort?! Varken margaux eller dessa ”följare” har några vidare gränser verkar det som.

          Och så är det ju tyvärr när man bjuder in hela världen till sitt sovrum mm. Finns alltid såna och kommer alltid finnas. Ändrar inte det hon gjorde på nåt sätt

            Nej jag tar henne inte i försvar om det verkade som det.

      Varför skulle man annars börja filma en dokumentär sekunden efter dramat inträffat?
      Det var ju inte direkt förra året detta hände utan oktober, inte ens två månader har gått och de har hunnit filma, klippa och släppa.

      Snacka om gigantiskt försök till damagecontrol.

      Jag är sugen på att hålla mig vaken till den släpps för det här ska bli väldigt intressant att se.

      Sorgligt att våra skattepengar går till sån här skit. Med tanke på att det inte ens gått 2 månader sedan det hände måste hon ju börjat filma typ direkt? Smaklöst.

        Svt borde anmälas. Hon har en kompis på Svt och vips så görs det en gråtdokumentär som används för att skadereducera det hon gjort. För våra skattepengar. Det är inte klokt!

          VERKLIGEN. Det här hade hon kunnat producera fram på sin egna kanal. Hon hade bara meddelat ut att hon nu anlitat ett gäng för att göra samma jobb som Svt nu gjort, sen hade det varit upp till tittarna att avgöra trovärdigheten i det hela.

          Men att Svt nu gör detta, va i hela……..

          Är det SVT så framställs dokumentören som seriös och opartisk. Fast i själva verket är den hårt vinklad och Margaux team som kontaktade SVT. De har ju jobbat hårt för Margaux comback. Dessutom viktigt att släppa den i juletider då folk ska vara extra snälla och förlåtande…

          Vem fan försöker de lura?

      Har nu sett ”dokumentären” och känner bara ne. Alldeles för tidigt att producera en. Saknade både vetenskapliga experter och granskare till påståenden som att M skulle vara ett ”barn av vår tid” och ”samtidens fenomen”. Mamman var ängslig, kompisen framstod som klämkäckt diplomatisk, managern som ville ”deleta” henne men ångrade sig och psykoskrattade, Ann Söderlund orbajsade begreppen ovan och refereade till Alex Schulman (?), och det tomathackande X:et påminde om Katrin Z.

      Strategiskt av hennes team och möjligtvis svt, att klä henne i ljusa/vita mjuka kläder för att framställa henne som oskuldsfull, samt att göra atomsfären runt henne mysig med levande ljus och kokat (?) vatten i stora inslag. Tyvärr var det inte till så stor hjälp gällande min syn på henne.

        Blir rejält förbannad att det alltid ska användas för att ursäkta olika beteenden från influencers, dokusåpamänniskor, yngre journalister osv osv ”barn av sin tid”

        Jag är lika gammal som dessa idioter å har sen tidigt kunnat TÄNKA och har därför inte satt mig i samma situationer. Visst lät det kul att va med i BigBrother å PH men tänkte att ”NEJ det kommer inte bli bra för mig”
        Visst har jag blivit erbjuden alla möjliga konstiga saker genom livet, särskilt i onyktert tillstånd men alltid sagt nej. De gånger jag hamnat i någon skit utanför min kontroll har jag ändå tagit mig ur det just för att det varit fel. Aldrig suttit å ursäktat mig.

        Vad är det för fel på min generation? 30-åringar som sitter å försöker komma undan med att de är ”så unga och ovetande” Ursäkta va??? När blev det trendigt att inte bry sig? Att bara tänka på sig själv och aldrig tänka på konsekvenserna av sitt agerande? Jag skäms fan!

        KUnde hon inte bara åkt till sydafrik hela vintern

      Jag har bara sett trailern, men jag tyckte faktiskt synd om henne. Hon gjorde något riktigt kasst, men jag önskar nog ingen människa i världen (inte ens mitt eget abusive ex) att behöva sitta och lyssna på och läsa de kommentarer om sig själv som hon gjorde i det korta klippet.

      Jag är självklart för saklig kritik, att sammarbetspartners agerar i linje med sina principer, och jag tycker att inflytande är någonting man måste förtjäna – vilket jag inte tycker att hon gör. Fel människa på fel jobb. Och alla hennes branschkollegor (skenheliga som de är eftersom många av de är samma skrot och korn) har såklart rätt att yttra sin åsikt. Men jag tycker synd om M som behöver lyssna på det. Hon är fortfarande en människa.

      Amber Heard varning på detta asså…. 😀

    Så DETTA är vad hon sysslat med på sistone, hon ska alltså göra en comeback? ?
    Kanske man istället ska göra en dokumentär om mannen i klippet och hans upplevelse/tankar/känslor kring hennes äckliga agerande?

      Ellerhur! Frågan borde vara: – Kan vi hjälpa människor som mår dåligt?

      Vansinnigt. Det är alldeles för tidigt, folk kommer gå i taket, igen. Kan inte riktigt låta bli att tycka synd om margaux för hennes otroliga naivitet, och att -återigen- ingen runt henne har satt stopp innan publicering (eftersom hon själv uppenbarligen inte är kapabel att förstå).

        Eller hur!! På tok för tidigt. Det är ju uppenbart att hon inte hunnit tänka efter. Jämför tex Stassi från Vanderpump rules som var borta ett eller två år innan hon släppte sin bok om sitt, ja alltså jag fattar ju att det var mer men alla ord blir väl fel, feltramp. Liksom då finns det ju iaf en chans att bli tagen seriöst.

          Av alla jämförelser du kunde komma på tog du nån som ingen vet vem det är?

    Känns bara som hon medverkar i det där för att få pengar och uppmärksamhet. Jag må vara fördomsfull, men pengar verkar vara extremt viktigt för henne. Känns som hon gör vad som helst för att vara i strålkastarljuset.

      Exakt, tycker fler borde bojkotta henne, inte bara för hur hon hanterade situationen utan också för hennes sons skull så att han kan få en normal barndom utan att ha en kamera i ansiktet 24/7, det är inte försent innan hon (och pappan för den delen) verkligen fakkar upp hans liv för alltid.

    Skattefinansierad dokumentär?
    Jag gillar att betala skatt men verkligen INTE just nu!!!!!

    Jag behöver en dokumentär ”Kan man förlåta SVT?”

      Känner exakt samma sak. SVT lät Soran Ismail böla ut, de lät Fredrik Virtanen böla ut, de influensers som opererat arslet i Turkiet böla ut och nu får Margaux böla ut. Kan vi förlåta SVT?

        Tycker ändå arseloperationsdokumentären var viktig och väldigt aktuell?

          Ja visst får de böla i tv… men tror för den delen inte att så många tyckte synd om dem utan snarare tycker att det är dumma som gjort detta… dvs ser man ju inte direkt ”bättre ut” för folk gör att man är med i en sån dokumentär

          Sant fast jag tycker inte dokumentären var så bra på att belysa problemet med att personer som livnär sig på att göra samarbeten och har aktiebolag inte kollar upp bättre vad operationen innebär, vad de skriver på för kontrakt och vilket rykte kliniken har. Så konstigt att en tjej som är kompis med bland annat Jasse var journalisten som gjorde dokumentären. Jag tycker att flunsornas egna ansvar för sitt bolag, vad de marknadsför till sina följare och sitt egna ansvar för att kolla upp operationer borde belysts mer. Det är alltid en risk att sövas och opereras, jag skulle vara väldigt noggrann med vilken klinik jag valde om jag skulle skönhetsoperera mig. Tycker de utmålades som oskyldiga offer, mycket ”unga tjejer” precis som vara ung och tjej innebär att du är för dum för att googla?

      Beror väl på vad den tar upp?!

      Spot on. Jag trodde först att Bloggbevakning skrivit fel kanal men tydligen inte. Det är alltså sån här smörja som den skattefinansierade televisionen lägger sina pengar på? Nån måtte ha en direkttelefon – eller kanske skulle man kalla det privata kanaler rakt in i den offentliga.

      Varför var den inte reklammarkerad från SVT, ett samarbete med Margaux Dietz. Vad kostade denna film SVT? Margaux visade inte upp sitt jag utan hon har på en månad gått från sprallig tjej till denna lugna eftertänksamma. Filmen kändes så falsk och skrek ut ”tyck synd om mig”.

    Satan, det gick snabbt.
    Nåja det är ytterligare en sak jag inte ska se.
    Inatt ska det rullas köttbullar ????

      Bra! Köttbullar är ett måste på julbordet! ??

        Hur får ni till köttbullarna så de är ”fluffiga” och härliga i konsistensen? Mina blir så himla kompakta ?

          Riv ner 2 skivor formfranska till 1kg köttfärs, blöt upp det med mjölk och grädde och låt svälla i några minuter, det ska bli som en smet som inte är för rinnig! Blanda i kryddor i smeten, sen i med köttfärs och 1 ägg. Blanda inte färsen för länge! Då blir köttbullarna sega/kompakta ?

          Jag som inte ens gör köttbullar gissar hejvilt, smeten ska svälla tillräckligt och man kanske ska vara nätt på handen när man rullar dom.

          Jag kanske ska testa imorgon istället för att titta på när polarna rullar köttbullar.

          Jag fördrar att använda nötfärs istället för blandfärs, det gör dom lite ”fluffiga” i konsistensen.
          Lycka till med köttbullsbaket ???

            Jag tycker tvärtom, använder oxå nötfärs och mina blir kompakta och lite torra, som gummibollar?Trodde det var för att det var för lite fett i? Nån skrev de skall svälla, vad har man i då, som sväller? Gör inte ofta köttbullar just, så tips?

              Ströbröd va?

                Aha, givetvis ?Liite trött nu, tack! Googlade nyss och man kan tydligen ha i havregryn oxå så dom sväller och blir saftiga (stod det iaf, återstår att se..) Får göra nytt försök imorgon, för de gummikulor jag gjort idag kommer absolut ingen bli glad av.

                  Förlåt, men började skratta när jag läste gummikulor?
                  Hoppas det går bättre idag ?

          Googla Lilians Mannerströms recept ??

          Jag använder blandfärs och sedan ett gammalt beprövat humsorstrick, en matsked sötstark senap i smeten.
          Har inte så mkt ströbröd heller. Steker sedan i smör i en gjutjärnspanna. Vill man ha de extra juliga går det bra med lite kryddpeppar i.

            Tycker malen kryddnejlika ger en helt underbar julsmak ?

            Var det Elsa Billgren som tipsade om att baka dem i ugnen lite innan stekning för bästa fluff?

          Grädde (vispgrädde) och äggulor.
          Många har i ströbröd men jag gillar inte konsistensen då, tycker de sväller för mycket.
          Blandfärs innehåller mer fett så då blir de också mjukare.

          pröva mer bakpulver

            Mer? Bakpulver?

    Sjukaste jag hört. Vilken bortkastad tid att göra dokumentär av sånt här ”content” helt ärligt.

      500 spänn på att alla som gnäller över vilken dum dokumentär detta är kommer titta på den för att sen gnälla ännu mer över hur dpligbden var. ?

        Här! ?‍♀️

    Alltså seriöst, orkar inte

    Hur gick ens svt med på detta?!

      Vad menar du? Det är ju svt s egen idé & filmatisering, inget de ”gått med på”

        Ännu värre!

        Tveksamt.

        Gissar att hon själv initierat.. Alternativt någon kompis.

        Ann Söderlund är hennes kompis.

      Vad menar du nu? Är du antisemit?

    Skandal SVT

      Ja. Alldeles för tidigt för att göra en dokumentär. Hon borde tagit ett års paus. Levt utan kamera och telefon.

      Det här är ju bara ett skrik på uppmärksamhet igen. Pinsamt SVT.

        Hon skulle VERKLIGEN ha tagit ett år från det här ”jobbet” och reflekterat vad i sjutton hon faktist gått och byggt sin ”karriär” på. Jag hade gått med på att svt gjort en dokumentär om det hade varit om det hela stora kring Margauxs hela ”nisch” – hennes sons exploatering, pappan som publikt var emot det och sen fruktansvärt ”crinchaktigt” vände kappan… Och till slut detta senaste fruktansvärda video.

        Hade det varit en granskande dokumentär om hela Margauxs verksamhet med KRITISKA frågor, till att börja med om filmandet av sonen osv, då hade jag köpt (läs: betalat! =skattepengar) det.

      Tycker också det var konstigt tidigt att göra en dokumentär om, men Skandal! innan man sett den ens..?

        Man kan väl höra en dokumentär när som helst i ett händelseförlopp?

    Hon ger sig inte. Hon och Arnold SKA vara i rampljuset. Det är hennes enda intresse. Trodde nästan hon skulle lägga undan mobilen och ge sonen en normal barndom. Men icke.

      Men va. SVT också??? Jag vill ha mina pengar tillbaka…

        Oj jag skulle inte skicka som ett svar till vicky

      Vad säger att sonen kommer vara med i dokumentären?

        Ingen säger att han är med i just denna dokumentären? (Skulle dock inte förvåna mig) Men hon försöker ju uppenbarligen rädda sig själv och har inte tagit ett steg tillbaka som man trodde nu senaste månaden, utan istället har hon fortsatt spela in.

          Eller hur!!

          Trodde man verkligen det?!

            Faktiskt. Trodde inte hon spelade in en dokumentär iallafall ?

    500 spänn på att alla som gnäller över detta ändå kommer titta på dokumentären för att sen gnälla ännu mer över hur dålig den är.

      Nej, jag tänker gnälla utan att titta.

        Vad härligt att du gör nåt så vettigt av ditt liv!

          Detsamma!

          Säger du som sitter och läser och kommenterar på denna blogg?

            ?Denna comeback – i ditt kommentarsfält since 2012.

        Dock konstigt att gnälla över något som man inte vet är värt att gnälla över

      Mina skattepengar ska inte gå till hennes affärsverksamhet. Det här är korrupt.

      Meh! Man tittar väl av ”public interest” – för att ha koll på vad som försiggår, inte minst på betalning av gemensamma skattepengar.

    Nej, vi kommer inte förlåta henne.

      Vad vill du att hon ska göra då? Emigrera? Rullas i tjädrar och fjättras vid en påle? Herregud, vad hon gjorde var idiotiskt och jättefel. Men släpp det där nu. Har folk inte fullt upp med sina egna liv?

        Nej, men hon får välja ett annat yrke helt enkelt.

          Och det bestämmer du?

          Vilket?!

            Finns massa jobb i vården. Saknar hon utbildning är det dags för skolbänken helt enkelt. Eller tycker du att hon är gör fin för det???

              Konstigt att du efter detta tycker hon är olämplig att ha sitt nuvarande yrke, men lämplig inom VÅRDEN???

                Hon får ju utbilda sig såklart, annars blir det omöjligt! ?

              Inte tillräckligt fin för vården kanske.. känns ju inte som hon har tillräckligt med empati för det.

                Jag haft för övrigt behövt en ny kollega … men inte vill jag jobba med henne

            Hon kanske kan vara coach åt andra flunsor ?

        Gärna

      Självklart kommer vi förlåta henne.
      Det är så vi gör i ett civiliserat samhälle.
      Alla vuxna människor begår misstag.
      Även du.
      Det viktiga är att vi lär oss och försöker bättre imorgon.
      Jävla hater

        Med den logiken så borde vi ju förlåta alla våldsbrott, våldtäkter, mord osv…

        Alla gör ju bara misstag? ??‍♀️

          Jag tänker att det är skillnad på misstag och olagligheter med uppsåt att skada eller stjäla?

          Nej för även om inte du håller isär de sakerna så gör de flesta människor skillnad på misstag som går att förlåta och grova brott där man medvetet och avsiktligt skadar eller t om dödar någon.

            Ställa sig och filma en människa i en utsatt situation ÄR ju ett lagbrott? Det är ju redan konstaterat. Knappast ett misstag.

            Spelar ju ingen roll under här fallet, hör uttryckte vi ju att:

            ” Det är så vi gör i ett civiliserat samhälle.
            Alla vuxna människor begår misstag.
            Även du.
            Det viktiga är att vi lär oss och försöker bättre imorgon.”

            Så ALLA människor innefattar alltså inte… alla?

              Det innefattar alltså alla vuxna människor som begår misstag, de flesta av oss skulle inte kategorisera in mord eller våldtäkt som misstag. Tror upprördheten slagit ut läsförståelsen här.

                Då kan ju inte alla vuxna människor göra misstag, och man kan således inte påstå att alla människor begår misstag om man ska sålla bort folk.

                Intressant att du antar att jag är upprörd. Hade ingen aning att du satt som en fluga på väggen hemma hos mig!

    Märklig sak att göra en dokumentär om. Vem pitchade den här trötta iden? Och värst av allt – vem godkände den?

      Ja, märkligt! Man blir spyfärdig! Vem har de nån smutsig info om?

        Hon har säkert en vän som arbetar på SVT…

        Blir bara på nytt förbannad på henne att hon utnyttjar skattepengar på att göra snyfthistoria om sig själv.

      Bara Svt som försöker att vara moderna och hänga med i samtiden. Fånigt!

        Nä de försöker distrahera från andra problem i det svenska samhället. Här! Titta! En svensk vit empatilös människa. Låt er gärna dras in i dramat medans folk fryser i hemmen!

    Känns som att en dokumentär kräver lite mer perspektiv än några veckor…

    Det var dumt. Men snälla, är det inte dags att gå vidare nu?

      Håller med! Har man inte viktigare saker att ägna sig åt än vad olika influencers gör?

        Har du inga viktigare saker än att ägna dig åt vad folk på det här kommentarsfältet gör?

          Uppenbarligen inte ??‍♀️

          Ganska fascinerande att det är så många vuxna människor här inne som tro sig kunna bestämma över vad andra vuxna människor ska bry sig om eller inte…

            Så roligt med folk som lägger ner tid här och kommenterar och klagar på andra för att de gör detsamma! ?

        Du vet att du läser Bloggbevakning va? En blogg om… influencers.

    Gör en dokumentär om mannen utanför dörren istället!!!

    Men vänta, hur mycket kostade det här att producera? Och varför ska vi skattebetalare finansiera hennes comeback?

    Vad exakt har M uppnått I livet eller i form av talang för att hon ska få utrymme att synas ännu mer? Förutom att sönderrxponera sin son och skratta åt en medvetslös man som hon skapar content av.

    Buhuu, jag blev orättvist behandlad.
    Buhuu, jag gjorde inget fel.
    Buhuu, kan Arnold oxå vara med?
    Buhuu, kan jag få några millar för att jag ställer upp? Jag måste ju fortsätta mitt extravaganta liv, fattar ni väl?
    Buhuu, kan Jacob oxå få vara med?

      Ja, och min cyniske mäklarbror som sålde gubbens hus till Ebba Bush, buhu…
      Och lilla mamsen som gärna vill synas mycket nu igen, buhu…

      Om hon inte pitchat idén eller producerat den har jag svårt att tro att hon får betalt av Svt för medverkan i en dokumentär.

    Jag erkänner. Jag kommer titta. Mest för att se hur det här kommer att vara vinklat. SVT ska ju hålla sig objektivt så det ska ju bli intressant.

      Kan du lämna en recension här? Jag tänker inte titta. Jag kommer att vara upptagen med att kräva tillbaka mina skattepengar från de ”objektiva”.

        Jag lovar att återkomma.

        Men alltså har ni som krav att ni måste gilla allt som SVT gör? Hur skulle det ens vara möjligt för dem att göra program som tilltalar varenda en i Sverige? De har ju ett otroligt brett utbud av program, ni kan ju inte börja kräva tillbaka skattepengar så fort ett av dem inte faller er i smaken? välj ett annat bara. Med det sagt undrar man ändå hur det ens är möjligt att hinna få perspektiv och göra en dokumentär om den här tiden? Började den göras tre dagar efter hennes fall eller?

          Det kallas ironi…

          Det är hennes kompis som gjort filmen. Jag tror att vissa kommer att få hitta andra jobb i framtiden.

            Herregud! Och sålt in till SVT då…det är under Svts värdighet. Tycker jag.

      Jag lovar att återkomma.

    Varför får alla rikspuckon en egen dokumentär på SVT?!
    Som Soran Ismail, han har betett sig som en idiot och får då en dokumentär.
    Va fan ger man människor som inte förtjänar de fem minuter i rampljuset. Jävla svt, skit som borde läggas ned!!

      Var är Paolo Robertos doku? *kikar på klockan*

      Och Virtanen ?

      Håller med till viss del. Dock lite beroende på vad tas upp och om det kanske ger ett ljus över en situation och sen får folk välja vad de tycker.

    I bästa influenseranda gäller det att mjölka varje möjlighet till publicitet, nu även finansierad av skattebetalarna. Hur kan detta vara intressant för den stora allmänheten? Finns väl ingen utanför Stockholm som vet vem hon är.

      Beror väl på hur den läggs upp visserligen om den är intressant för allmänheten. Är ju ändå aktuellt och samtida ämne att Impulsivt lägga upp saker på sociala medier som får extrem spridning och sen bli totalt cancelled för ett dåligt beslut. Det skulle kunna vara intressant

    Jätteintressant att de gör den här typen av dokumentärer i realtid! Är mycket pepp på att se! Kul när samtiden skildras.

      Mvh redaktör på SVT?

        Hehe, nä, men nyfiken på mänskligt beteende och personers förmåga att förändras. Men blev inte så jätteimpad av den. Konstigt att de inte klippte in något meddelande alls som bekräftade att hennes kompis skulle sova över… och om man jobbar med utseende och kläder, är det inte ganska lätt att identifiera sin bästa vän på dens outfit? Eller bli JÄTTEOROLIG om han är blodig?

    Ptjaa, om jag har slösat bort tre timmar av mitt liv på att titta på dumma brudar i ”Priset vi betalar” så kan jag lika gärna slösa bort ytterligare en halvtimme på det här. Blir intressant!

    Dags att släppa det här nu! ”Blodig utslagen man” Det är alltså en kille boendes i hennes hus som druckit för mycket och lagt sig utanför en grannes dörr. Nej hon borde inte lagt upp det på youtube men nu räcker det! Hon är inte en vidrig människa, omöjligt att alla som nu kastar hat mot Margaux värnar så jäkla mycket om alla sina medmänniskor! Kvinnan utanför systemet med en plastmugg? Den tokiga mannen i tunnelbanan som skriker på folk och har kissat ner sig, går ni fram och kramar om och bjuder på middag? Tittolyckorna på motorvägen när folk krockar för att dom är så upptagna med att filma kraschen och alla blåljus. Släpp det här och gå vidare med era liv, och tänkt till nästa gång du själv ser en människa som är utsatt, sträck ut en hand, visa medmänsklighet.

      ??

      ”Släpp det här och gå vidare med era liv”

      Varför stör det dig att folk vill fortfarande prata om det här? Hur påverkar det ditt liv? Varför tror du att du sitter på så höga hästar att du bestämma vad andra ska göra?

        Sant! Detta påverkar inte mitt liv, mer än att man blir chockad över att några på skattefinansierad tv tagit ett väldigt dåligt beslut. Men jag bryr mig om mina medmänniskor. Framförallt de yngre som ”influeras” av giriga människor utan empati.

      Eh, det där du tar upp är inte jämförbart med det som MD borde ha gjort i stunden, det hon gjorde när hon la upp en redigerad film och hennes två sk ursäkter.
      Det är ingen rättighet att få vara influencer.
      Hon kan byta yrke. Hon kunde ha tagit en paus för att lära sig vad det hela handlade om. Om hon nu utmålar sig som ett offer för ett drev blir åtminstone jag trött. Maktpersoner och företag måste förväntas kunna ta kritik när de gör förkastliga saker.
      Hon gjorde det här i rollen som företaget MD. Företag måste inte betala henne för att vara deras spokesperson.

      Whataboutism är vad du sysslar med.

      Ja, hennes hjärna har redan hunnit registrera att det är en full individ från hennes egen bostad. Hade hon registrerat något annat, mer allvarligt, så hade hon säkert agerat annorlunda. Jag förstår helt den psykologiska processen i filmen. Men…jag förstår inte att man filmar någon så oavsett ? Lite Amber Heard-varning på den.

        Plus redigera för att lägga på roliga ljudeffekter och sedan publicera. Händelseförloppet är förkastligt

      Ja vi försökte gå vidare men då gör hon bort sig igen!!

    ”när hennes ursäkt inte får någon effekt väljer hon att trycka på paus.”

    Det varingen ursäkt.

      Borde stått: När hennes ursäkt inte får någon effekt väljer hon att trycka på Record”.

        Är det liksom ingen som reflekterat över det faktum att bli följd av ett dokumentärteam inte innebär att vara på paus??

          Eller ens rannsaka sig själv för den delen. Hon har ju fullt upp att låtsas se ledsen och uppgiven ut medan de filmar.

          Får henne bara att framstå som ännu mer egoistisk. Handlar bara om ”MeMeMeMe”

    Men hur orkar folk hänga kvar vid detta efter flera veckor? Ja det var väldigt dumt gjort. Men på vissa låter det som att hon kränker er personligen genom att fortsätta existera. Avfölja och blocka hennes profil så slipper ni se nåt av henne, se inte dokumentären om ni stör er så. Jag tycker också att hon gjort väldigt fel i detta men det har tagit groteska proportioner. När Samir skrev ett hjärta under hennes senaste inlägg blev folk tokiga och började tagga hans arbetsgivare, skrev till honom att de hoppades han skulle förlora jobbet, var en usel människa mm. Och Viktor Frisk som också skrev en snäll kommentar till henne blev påhoppad för sin läggning. Och så gnäller man på hennes beteende….

      Varför bryr du dig så mycket vad andra gör?

        För att man har empati och inte gillar drev som blir till trakasserier, hot och hat?

    Hur visste du det innan Margaux själv gick ut med det, för det gjorde hon väl just nyss på sin insta? Herregud alltså… smart att göra en dokumentär om det – vara tyst länge och sedan göra stor-comeback i ett tv-program där hon får gråta ut och bli förlåten, det lär nog funka för henne.

      Det stod på SVT före Margaux släppte sin trailer.

    Tänker att det kanske är lite tidigt för en dokumentär, hade nog varit bättre för henne att ta lite mer tid för självrannsakan. Med det sagt så ogillar jag att det är som att vi bara har två lägen, att antingen är något okej att göra eller så är det de värsta en människa gjort och det ska aldrig förlåtas. Det finns väl något mellanting? Och i det mellantinget ska ens handlingar såklart få konsekvenser men man kanske också ska tillåtas att få förbättra sig och gå vidare.

      Tänker att hon inte verkar inse att det skulle behövts en längre paus för att den där möjligheten skulle uppstå.
      Hittills har vi sett två dåliga ursäkter och en trailer som verkar visa på att hon känner likadant som då.
      Hon får gärna komma tillbaka, om hon förändrat sitt beteende på riktigt och slutar hänga ut sonen

        Tror tbh det inte spelar någon roll för många exakt hur ursäkten ser ut, de har redan bestämt sig för att här ska inget förlåtas, hon ska byta jobb osv. Det blir som att det inte är nog förrän hon är knäckt. Jag menar inte att alla ska bara släppa det och det är fullt rimligt att en såndär sak som trappincidenten till exempel påverkar samarbeten men det finns absolut noll nyanser.

          Har du läst ursäkterna? Hon hällde olja över elden och blev ledsen för att det brann mer.

          En äkta ursäkt hade kunnat fungera.
          Hur bra vet vi ju inte för hon har fortfarande offerkoftan på sig och tar inte ansvar för sitt beteende.

            Vi har väl sett det här förloppet tillräckligt många gånger för att veta att det finns exakt ingenting hon kan säga som skulle godkännas som en äkta ursäkt av tillräckligt många. För det finns en rätt stor grupp som ser ett nöje i drev och är det någon de ogillar så ska de längst ner på botten oavsett hur situationen hanteras.

              En gång till, har du läst ursäkterna?
              Det är lätt att skriva bättre än så och pudla.

    Det handlar väl inte om förlåtelse. Det är väl mer att många insett att det här är ingen person som är intressant att följa. Jag har inget behov ytterligare ursäkter men för mig är hon ointressant kommer och om förlåtelse handlar om att följa igen, så nej.

    Jag tror tyvärr att det här får motsatt effekt än vad hon kanske hoppas på. Tystnaden från sociala medier har kunnat tolkats som en tid av begrundan och eftertänksam men nu när det kommer fram att tiden använts till ytterligare ett projekt där hon syns och hörs kommer nog bilden av henne som ytlig cementeras än mer.

    jahopp, ännu ett meningslöst användande av skattepengar…

    ”Modigt av dig, inte många som skulle vågat det….” skriver Pärleros på Margauxs instagrampost. Det var ju hennes chans att kunna komma tillbaka och bli förlåten, vore ju dumt att inte ta den chansen så klart hon gör. Undra om det var hennes egen idé att göra dokumentären och att hon fick okej från SVT eller om det verkligen var SVT:s idé, tror nog det var Margauxs egen önskan.

      Tror säkert att andra hade gjort samma sak om de varit i samma sits och fått denna chans, kanske är modigt men vad göra liksom, det är hennes chans att komma tillbaka ju så självklart tar hon den chansen.

      Inte mycket klokt som kommer ur hans mun.

    Är inte det här för tidigt?

    Hade varit intressantare med en hårt granskade dokumentär kring influensers som exponerar sina barn mycket. Typ av säger forskningen, vad säger lagen och vad händer med pengarna.

    Jag hoppas verkligen alla som kastar skit på henne har rent mjöl i påsen.
    Vilket självklart inte är fallet. Alla människor begår misstag och har skelett i garderoben eller är bra lögnare.
    Ja hon agerade fel.
    Och självklart är det bra att sånt här kommer fram så vi alla lär oss varje dag hur vi blir bättre människor.
    Men att höra de här poddmänniskorna sitta och snacka skit och tycka att det är ok är äckligt.
    Om någon begår misstag gör det inte automatiskt ok att mobba och snacka skit.
    Då är du själv på samma låga nivå. Men glömde att detta är pirajor som ligger hungriga i vassen och väntar på nästa person som gör bort sig så kan de godhetsknarka hur bra de är.

      Handlar inte ens om det längre.

      Hon verkar inte alls ha tänkt igenom eller rannsakat sig själv överhuvudtaget.
      Men göra en dokumentär där jag låtsats se ledsen och dyster ut och filmas där jag låtsats bry mig går bra för pengarna måste ju fortsätta rulla in.

      Hade varit bättre om hon bara hade försvunnit från sociala medier helt och hållet.

      Det handlar inte om vad en privatperson gjort eller inte gjort. Det handlar om vår samtid och om influencerbranschen, hur aktörer där fullständigt tappat verklighetsuppfattningen till förmån för content. ALLT ska vara innehåll och innehållet går före ALLT.

    Ah! Så hon tog inte paus från sociala medier för att rannsaka sig själv och vad hon vill vara för människa samt att försöka vara professionell och rädda sina jobbrelationer. Nä nä. Hon såg till att tjäna ännu mer pengar på sin idioti och en mans lidande, och gråter ut i en dokumentär. Inte förvånad över hennes beteende dock. Men är jäkligt förvånad över att SVT har gjort detta.

    Hennes kompis Viktor F har ju också fått göra en dokumentär, är väl också på SVT tror jag, ska visst handla om hur Viktor söker sitt inre eller liknande. Asså. Han fixar det för sig, han gör allt för att synas och att få vara med i tv. Han är så tröttsam. Han har ju kommit undan med vissa saker tidigare, de som vet vet, men som sagt han fixar det för sig, och lajvar… Pinsam. Lika barn …. ?

      För de som inte vet, vad har Viktor Frisk gjort?

    Kollade i min spåkula.
    1: jag trodde det var min kompis som låg där och sov för att han inte vågade plinga på för att väcka A.
    2: det var inte mitt fel en kompis stod ju där och filmade så då tänkte jag att det var ok.
    3: jag brukar faktiskt hjälpa människor massa hela tiden fast jag kanske inte lägger ut allt.
    4: Förlåt mig jag är bara en liten gullig tjej och inte en vuxen och jag borde faktiskt bli förlåten för jag har VARIT MED OCH UNDERHÅLLT SVERIGE UNDER PANDEMIN.

    Hon satt alltså allvarligt talat, hemma på sin kammare och istället för att lägga av som influenser och på riktigt rannsaka sig själv, Så tänkte hon : ”hur kan jag FORTFARANDE tjäna pengar på min vidriga människosyn nu när jag inte för publicera videos på personer i utsatta situationer? , jag vet! JAG GÖR EN DOKUMENTÄR, finansierat av skattebetalarnas pengar och så vinklar jag den så det är synd OM MIG?!” Där har vi det!

    Sjuka människa…. Är verkligen behovet att synas och höras hela tiden så jävla stort?

    Nej det här är inte vad jag vill att mina skattepengar ska gå till, usch!

    Kan människan bara skaffa sig ett RIKTIGT jobb. Jaaa influencer är inget jobb, det är folk som vill ha lyxliv och skapar konsumtionshets och bidrar inte till nånting vettigt i slutändan. Att de inte skäms att ”jobba” med nåt så otroligt onödigt. Jag hoppas innerligt att de börjar beskattas nåt djävulskt så vi blir av med skiten!

    ALLT är content, till och med att bete sig som et svin och bli cancelled ?

    Det stinker råfake, och det kommer skina igenom. Hon är cancelled, period.

    Herregud vad PATETISKT!
    Hon tog en paus från sociala medier i 2 månader, efter sitt grova övertramp. Och nu får hon gråta ut hos Svt!?! ?

    fi fasen va patetisk hon är, bara måste synas och tjäna pengar

    Varför får hon tid i Svt? Hon är känd för att exploatera sitt barn. Betvivlar starkt att hon ångrat sig dessutom. Hon vill bara synas.

    Gick in och tittade på det hon lagt upp i sitt flöde på instagram från dokumentären. Tänker väl inte att jag vill se den, men det låter som att det är mycket som hänt på såpass kort tid.

    Följarraset tog nu fart igen iaf… tror inte hon tjänar så mycket på detta i långa loppet, förutom en påse cash just nu.

    Drevet är givetvis inte ok. Det bästa sättet att bojkotta en influenser är att sluta följa. Man måste inte bete sig illa själv för att någon annan betett sig illa.

    Sen förlåta. Alltså det finns väl inget att förlåta direkt? Den som ska förlåta henne är killen som drabbades. Vi andra bör fördöma beteendet utan att dreva.

    Bra dock att det kommer till debatt om hur content gör att man glömmer hur man bör bete sig mot sina medmänniskor.

    Sen att det blåser så hårt just kring margaux är väl för att det inte är första gången hon trampar i klaveret plus vad hon utsätter sitt barn för.

    Så 1, hon borde tänka om vad hon gör i yrket och 2, folk borde sluta dreva men fortsätta debattera och 3, sluta ge dåliga influencers uppmärksamhet!

    Om vi alla bara stöttade de influencers som faktiskt gör något BRA med sitt inflytande och struntade i de andra, tänk vad mycket bättre sociala media skulle bli!

      Låter mer som att hon borde faktiskt se sig om efter ett annat yrke. Att vara influenser gör hon då absolut inget bra jobb med.

        Hon kanske kan börja jobba med hemslöjd? Hon har ju stickat en så fin och varm offerkofta.

    Alla försvarar henne mer eller mindre på Instagram i hennes senaste inlägg. ”Åh herregud vad synd det är om dig. Du gjorde ETT misstag ingen är felfri” ”Vad hade Jesus gjort? Han hade inte skapat hat och drev”. Nej – han hade tagit sin säng och gått.

      Ännu mer patetiskt är alla som kommenterar att de saknar henne såååå mycket!

      Tror knappast de suttit hemma va sedan hon gick offline och saknat överhuvudtaget, jag hoppas åtminstone inte det. För det låter inte friskt.

    Jag hade faktiskt släppt det här. Till 100%. Men sen kommer det här. Hon ska alltså kapitalisera på hela den här historien. Då blev jag arg igen!!! För här har man i sin enfald gått å trott att hon har tagit den här tiden för att reflektera och lära sig. Men nej. Istället har hon som vanligt haft en kamera upp i ansiktet hela dagarna och fått betalt för att SVT ska göra en dokumentär om hela sk*ten!!! SVT! Som är finansierat av våra skattepengar dessutom. Det ska nu gå till att ge Margaux arvorde för den här vinklade dokumentären. Fy fan. Det var HÄR hon tappade mig helt! Inte för själva incidenten för alla kan göra fel. Det är hur man reagerar efteråt som säger något om du har lärt dig eller inte. Margaux har alltså INTE det. Hon är fortfarande enbart ute efter att dra in pengar också på det här och sk*ter fullständigt i vad hon gjorde. Bra då vet vi. Jag hoppas dokumentären blir slutet för henne som influencer och inte början på en comeback. För det har hon verkligen inte förtjänat.

    Haha hjälp, bara att skrolla igenom detta kommentarfält gör mig evigt tacksam att jag lämnat Sverige för gott. Svenskar är verkligen experter på att klaga, och engagera sig alldeles för mycket i andras liv. Så otroligt bittra människor. Man får minsann aldrig göra fel i Sverige och allt man säger ska vara för att samla godhetspoäng. Vi alla gör misstag, hon har bett om ursäkt ett flertal gånger. Gå vidare med era liv om det sticker så fruktansvärt i era ögon. Vad finns mer att göra? Bränna henne på mål? Hetsa henne till självmord? Sluta följ henne och lägg energi på det som gör er lyckliga istället.

      Eller så är folk engagerade i det stora samhällsproblem som ÄR influencerbranschen. Våra barn och unga växer just nu upp med medieprofiler rakt in i sin telefon som, utan granskande redaktörer eller ansvarig utgivare, ständigt flyttar gränserna för vad som är okej att göra innehåll av. Plastikoperationer med rabattkoder, utslagna människor eller barn iklädda horkläder på vuxenfest.

      Det får ju Veckorevyns sex- och bantningstips för tidigare generationer att verka rätt timida. Nu för tiden växer unga tjejer upp i detta sociala medie-klimat, ser upp till personer som Margaux eller Bianca, och drömmer själva om ett liv som influencers (utan konsekvenstänk för vad det yrket faktiskt innebär för en som människa).

      Du kan se det som att människor är ”bittra” i Sverige, jag ser det som att vi äntligen ser pendeln vända tillbaka lite med ett kritiskt perspektiv på den här sjuka sociala medie-karusellen.

      Du kommer få en stor chock oavsett var du ska flytta, om det inte är typ Nordkorea ? detta är samhället i alla världens länder, inget unikt för sverige

    Hur har den här pitchen ens gått igenom hos SVT?

    Seriöst? Vem bryr sig?!
    Köp kaja smink och tro på bättre tider. Life. //
    Smutsen under kungamattan

    Tror säkert att Margaux har mått dåligt. Förlorat inkomst och varumärket hon byggt upp. Garanterat känt sig sviken av vänner och kollegor i branschen etc etc etc….Problemet är bara att DET HANDLAR INTE OM HENNE. Det är inte hon som är offret i den här historien, men det verkar hon fortfarande inte förstått. Herregud.

      ELLER HUR. Tror det är kärnan. Hon är gärningsmannen, inte offret. Då funkar det inte att bete sig som ett offer oavsett hur stort drevet är. Det blir bara mer absurt liksom. Gärningsmän som ångrar sig måste ta ordentligt med tid och faktiskt ångra sig. Nu har hon bara adderat mer tid till det liksom.

      Innan hade hon kanske kommit undan med något års paus med resor/mediterande/annat influencers gör men utan att dokumentera. Nu måste hon kanske snarare lägga 5 år och ha ett annat jobb innan folk kan tro henne. Hon liksom sumpade 1-årschansen rätt rejält där.

    Någon initierad som vet om det går att laga spricka i mobilglaset? Min telefon gled ner på stengolv från ingen höjd alls och det blev en spricka längst upp. Läste det kostar 2000:- att byta glas/skärm, kul julklapp..,men kan man inte bara laga sprickan, tänker som på bilar som får stenskott, skärmen funkar ju, men retar ihjäl mig på sprickan…

      Sorry för ot, fick för mig det var ös, då det skrevs om köttbullar odyl..

    Tycker alla kommentarer på insta om att hon bara gjort ett misstag, sluta hata mm är så märkliga. Har aldrig förstått mig på henne. Alltid haft känslan av att hon vill synas och höras överallt för att bli så känd som möjligt. Att alla ska tycka om henne liksom. Och som hon utnyttjar sonen i allt detta. Nej tack. Hon kan gott hålla sig borta. Inte konstigt att folk inte glömmer för det är inte bara en grej hon gjort. Detta var väl ändå droppen för alla som sa ifrån.

    Känner på mig att det här kommer att bli ett riktigt lågvattenmärke av Svt!
    Hur det hjälper till att vända på allt och få Margaux att framstå som offret.
    Men, mig lurar de inte! Har sett nog av vilken typ av person hon är och hon har nu de senaste 2 månaderna knappast jobbat på sin empati och förståelse, utan bara riggat för en comeback! ☹️ Hon vill synas och tjäna lättförtjänta pengar.

    Det är inte synd om Margaux.

    Tänker på Elin Kjos, denna fina tjej som i detta nu kämpar för sitt liv, med jobbiga behandligar och smärtor. ❤️

      Margaux måste fortsätta hålla sig relevant så hon slipper byta ner sig till billigare CS. Det skulle liksom inte passa sig!

    ALLA kan göra fel. Punkt!! Bara för att hon är offentlig och synas i varje söm nu så är hon bara människa.. Hon har försökt via alla medier be om ursäkt och visa förståelse över sitt misstag. Den person som skulle klara av att stå offentligheten till förfogande och bli blottad i varenda söm och därefter uthängd i medierna och bedömd därefter.. KBK!! Tror dock inte att det finns speciellt många som skulle fixa det så håll käften ist för att spy massa skit!

      Men hon HAR ju inte det? Istället har hon i flera veckor producerat och filmat för att framstå som att hon förstått sitt misstag.

      Tjäna pengar är tydligen viktigare än självinsikten. Hon skulle ju rannsaka sig själv sa hon ju. Gjorde hon i säkert en kvart sen direkt till SVT för att böla ut hur SYND det är OM HENNE.

    Bättre att ignorera det hela. Så kan hon skaffa ett annat jobb som passar henne bättre.

    Målas hon upp som offret i dokumentären så lär det bara bli värre för henne själv och folk lär inte gilla eller förlåta henne mera för det, är min gissning.

    Lite skevt att göra en dokumentär om HON ska målas upp som ett offer.

    Nej men!! Hon påstår alltså att hon trodde det var hennes vän Max som låg där utanför dörren först? Varför sa hon inte det direkt då? Det är den sämsta damage control jag någonsin har hört talas om.. hahaha

      Ja! Kontentan av dokumentären var att hon inte gjort något fel för att hon var övertygad om att det var hennes kompis som låg där. Men vi andra har inte hela kontexten och därför reagerade. Ingen av de som sett materielet och hade hela kontexten tyckte det var något anmärkningsvärt med videon. Fast sen första sekund som drevet började har hon givetvis varit i kontakt med psykolog för att förbättra sitt beteende.
      Sen lite buhu och vad synd det är om Margaux.

      Lite kul också att hon som alltid har färgglada kläder var klädd i typ beigt, i en scen smälter hon in i soffan så man såg inte var soffan slutade och Margaux började.

      Det sa väll att hon trodde att det var en vän redan från början?

        Har sett den nu. Herregud…
        Det är synd, för det hade faktiskt funnits utrymme att göra en viktig och bra dokumentär. Men det förutsätter ju såklart att hon skulle kunna backa såpass att hon erkänner att hon gjort fel på riktigt. Vet inte varför jag ens hade hopp om att det skulle hända..

    Det här blir verkligen bara värre & värre & som hon snärjer in sig i lögner nu!

    Kändes inte alls ärligt eller närvarande. Konstiga efterhandskonstruktioner och offer mentalitet. All kritik och hur hon dystert går runt i sin lägenhet känns så tillrättalagt. Lite som att hon nedlåter sig för sakens skull, inte för någon slags självinsikt.

    Margaux är en symbol för en influenser värld som måste regleras hårdare. De är företagere och konsekvenserna blir därför hårda.

    Jag kommer aldrig någonsin köpa något hon marknadsför. Väljer något märke att förknippas med henne blir det bojkott direkt. Det där hon gjorde är oförlåtligt!

    Dags att förlåta henne tycker jag. 🙂 Sätt det i perspektiv, hon har inte gjort samma sak som t.ex. Paolo Roberto, så nog kan vi släppa det här nu.

      Det beror väl på vad som menas med att förlåta. Att följa henne igen? Själv har jag släppt det här för länge, länge sen men jag är inte sugen på att följa henne igen.

    Nyckelordet är tid.

    Att man skulle kunna förlåta hennes taskiga agerande/handlande är nog inget problem i längden men … det är just det där med tid som inte verkar komma in i beräkningen. Hur trovärdigt är det för utomstående att hon fem minuter senare (efter hård kritik och avslutade samarbeten) ber världen att förlåta henne nu nu nu !!

    Jag har personligen redan ”förlåtit” henne, alla gör fel och misstag. Ibland måste man få en chans att växa och se saker ur ett större perspektiv. Ingen är felfri. Meeeeeeeen … det tar längre tid för mig innan jag kan anse att denna influenser känns trovärdig. Detta är ju en av det största problemen för en influenser idag, med eller utan skandal. Deras trovärdighet är alltid svajig: Gör de verkligen reklam för X eller Y för de själva VERKLIGEN tror på tjänsten/produkten … eller handlar det bara om inkomsten?

    Den där ursäkten om att det skulle vara hennes kompis som låg där utanför, att de trodde att han låg där i tio minuter, att de inte kände igen honom fast de var framme och petade på honom? Han var ju inte censurerad för dem? De måste ju ha sett att det inte var han? Det är den sämsta ursäkt jag hört. Jag tror att ilskan kring allt detta grundar sig i att hon redan är så gränslös i allt som har med integritet att göra, framförallt när det gäller hennes barn. Nu har folk ledsnat på hennes jakt efter pengar. Hade det varit typ Brita Zackari (lol) tror jag folk hade haft enklare att förlåta för att man vet att hon har bra grundvärderingar och alla kan absolut göra misstag. Men Margaux är inte trovärdig för fem öre och det här var nog droppen som fick bägaren att rinna över för många.

      Ja, det där droppen! Undrar förresten om hon lärt sig larmnumret nu.

        *var droppen

    Visst skall man va förlåtande att gå ut i en svt dokumentär för att sitta och bara sitta och tycka synd om sig själv känns sådär. Känns väldigt krystat k de klipp från dokumentären som jag har sätt.

    För att gnälla på andras beteenden framstår du inte som ett dugg bättre själv.

    Man förstod nästan varför dokumentären blev som den blev, utan kritiska frågor. journalisten var inte neutral i det här.

    Citat från Expressen:
    ”Journalisten och tv-profilen Ann Söderlund, 50, besöker Dietz i sitt hem i dokumentären. Hon var en av de som kort efter att videon publicerats försvarade Margaux Dietz.”
    Slut citat.

    Inom fyra minuter kommer tycka-synd-om-Margaux-vinkeln i dokumentären. Hon får sedan besök av tre personer:

    – En kompis som tycker att det hon gjorde inte var okej men att det berodde på dålig klippning. Det ska ha varit samma kompis som Margaux trodde låg utanför dörren.
    – En branschkollega som inte tyckte att det hon gjorde var okej och att hon verkar ha problem med verklighetsuppfattningen men att drevet var överdrivet.
    – En samarbetspartner som tyckte att det inte var okej men sedan high-fivade Margaux när han bestämde sig för att fortsätta samarbeta med henne. Tillsammans börjar de planera hennes comeback och hon ger som förslag att hon ska skämta om det hon lärde sig av det hela.

    Däremellan träffar hon sin advokat och polisen som har anmält henne för olaga integritetsintrång.

    På slutet börjar hon spela en okänd skiva och det bara ”råkar” handla om förlåtelse. Hon myser med lite te och lyssnar på musiken som att allt det dåliga är över trots att polisanmälan fortfarande är öppen.

    De analyserar inte hennes ansvar så djupt. Hon bortförklarar det hela med att hon trodde att det var hennes kompis som låg därute (som att det vore okej och förklarar ändå inte varför hon lägger upp en spexig video på det hela när hon förstår vad som egentligen hände). Hon lägger också mycket ansvar på tre onämnda personer som hon påstår inte heller ska ha sett felet innan videon laddades upp (som att hon inte är ansvarig för sitt eget arbete). Hon verkar tycka synd om sig själv och se det mer som dålig content som inte landade bra hos följarna. Den enda gången som allvaret sjunker in är när hon pratar om orosanmälan som hon och hennes exman har behövt hantera.

    Den här dokumentären filmades för tidigt och är en tydlig del av hennes regisserade comeback. Jag får inte känslan att hon förstår att kritiken INTE handlar om dålig content utan om hur bristfälligt hon hanterade situationen som medmänniska.

    Så denna dokumentär ska alltså vara hennes comeback? Hon är så desperat att få synas igen. Snart kommer en vlogg upp med sonen, precis som förr. Hon har inte lärt sig ett skit. Dokumentären började säkert filas på redan ett par dagar efter ”drevet och hatet”. Ska såklart hårt vinklas att det är så synd om henne. Varit inlåst i sin lägenhet i mjukiskläder sen dess. Yeah right.

    Det första hon säger i dokumentär som inte är ifrån trailern är:

    De här är det mest spännande på hela dagen helikoptern från karolinska ( hon underhåller sig med att titta på människor som är i fara hämtas/lämnas och det är bråttom). Fräscht.

    Det sista hon säger: vad gör margoux? Hon chillar.

    Hon planerar att dyka upp med ett inlägg på instagram, där det är en bild på hennes bok där det står: en kris är en möjlighet. 10 personer kan vinna boken om det kan motivera varför en kris är en möjlighet.

    Får väl se om den postern blir verklighet hennes första inlägg blev dokumentären.

    Inte en gång tänker hon eller diskuterar hon om att eventuellt byta karriär.

    Hon säger att det kommer vara hon och hennes tankar framöver och i te människorna runt henne.

      ?

      Fy vad obehagligt. Jag bodde vid S:t Görans sjukhus ett tag och varje gång man hörde sirenerna med ambulanser blev man ju lite depp för man visste att någon mår dåligt. Och då är jag en rätt oblödig person, men liksom någon sekund tänkte man stackars liksom. Hon tycker det är underhållning????????????!!!!!!!!! Hon måste ju ha någon slags personlighetsstörning?! Det är ju inte en normal mänsklig reaktion.

        Känner samma som dig angående ambulanshelikoptrar. Dock är Margaux inte unik på något sätt. I mitt bostadsområde springer föräldrar till och med ut med sina barn så fort en helikopter landat. Finns alltid publik.

    Hon ”gråter” och ler samtidigt också i en sekvens..

    Om jag var Margaux så skulle jag ligga lågt ett tag till.

      Så skulle de flesta resonera, men i Margaux fall där kåtheten på pengar och bekräftelse är enorm så gör hon ju allt för att få synas igen. Hon är ju så ”modig” nu om man går in på hennes insta och läser kommentarer.

    Tycker den här diskussionen börjar bli lite uttjatad. Hon har inte mördat/våldtagit/misshandlat någon. Dags att släppa det tycker jag. Ärligt talat upplever jag att det här blev lite väl uppblåst. Att göra en höna av en fjäder…

    ”Kan vi förlåta Margaux”?
    Det tror jag nog, ”

    Tycker inte du ska skriva så, Camilla.

    Det finns nånslags narcisim inrotad i Margaux som visar sig genom att hon år efter år exploaterar sin son, och videon på den utslagna mannen var nu åter igen en till uppvisning av detta faktum.

    Det är en märklig kombination av att hon tillsynes framstår och kanske påriktigt också till viss del är en skön tjej, men nån bit av henne är definitivt felskruvad när man skrapar på ytan.

    Och ser man igenom fingrarna på detta tillåter man denna typ av narcisism frodas i samhället. Den värsta biten av hela storyn är exploateringen av sonen. Att ingen ingriper!!!!! Ett så litet barn KAN INTE välja själv!!!!

    Här kunde SVT lagt sina pengar till hemlösa/behövande istället för denna dokumentär!!

    Jag HOPPAS att det inte blir många som tittar på denna.
    Nu vet man varför hon varit ”borta”.
    Jag blir så irriterad!!

    Jag tycker vi ska minnas att hennes/hennes teams första sätt att bemöta händelsen var att RADERA ALLA KOMMENTARER som kritiserade beteendet. Först när de inte kunde hålla tillbaka längre gav de upp. Hade själv glömt detta men kom på det nu.

      Det raderades friskt på hennes Instagram igår med när dom släppte trailern.

    Ja vad ska man säga. Det här var ju inte så bra. Kan omöjligt vara till hennes fördel. Precis som en kommenterade innan så är det ju så talande att bland det första hon säger att det mest spännande på dagen är när helikoptern kommer till Karolinska.
    (????)
    Redan där börjar polletten trilla ner för min del om att det kanske rör sig om någon form av empatistörning. Kanske till viss del har köpt argumentet att ”hon är barn av sin tid”, men jag undrar om det är så att den här personen på allvar inte kan sätta sig in i andra människors sits eller lidande.
    I dokumentären kommer hon ständigt tillbaka till alla anledningar till att det skulle ha varit rimligt att agera så som hon och hennes team har gjort.
    ”Jag trodde det var nån jag kände”. ”Personen snarkade så hon som filmade bedömde att det inte var nån fara”. ”Mannen har nu bett mig om ursäkt”.
    Det känns liksom inte som att det når fram vad grundproblemet är här. Problemet är att 1) filma någon som är utslagen och blodig. 2) publicera videon efter flera veckors betänketid.
    Hon säger också i en sekvens att ”jag hade aldrig öppnat om jag inte trodde att det var någon jag kände. Det sker massa rån här”. Så konstigt fokus. Hur kan det bli bättre av att hon tycker att det är normalt att göra såhär mot någon som hon känner??
    Och gråtscenen känns så oerhört krystad, som att det får pressas på en del tills det tillslut går att blinka ut en tår. Har sett timtals av videos om kroppsspråk, det där med att låta tårarna rinna ner för ansiktet utan att dölja/torka bort dem kan vara ett tecken på att gråten används för att väcka sympati.
    Näe, dessvärre handlar nog det här om annat än att vara barn av sin tid. Något som helt enkelt fattas emotionellt.

      Bästa sammanfattningen!

      Mannen har nu bett mig om ursäkt?
      Vafan det är väl hon som ska be mannen om ursäkt!

        Fast hade jag druckit så mycket alkohol att jag somnade precis utanför grannens dörr hade jag skämts ihjäl och självklart bett om ursäkt.

    Det är inte bara förjäkligt gjort mot mannen som låg utanför hennes dörr, tänker att det säger en del om vår syn på missbruk också. Nu säger jag inte att mannen i videon är alkoholmissbrukare, men man har knappast en sund relation till alkohol om man som vuxen person hamnar i det skicket.
    Men att det liksom är lite mer ok när det handlar om nån som är utslagen pga alkohol eller droger än om det var nåt annat sjukdomstillstånd som gjorde att personen hamnade i det läget… Det är sorgligt.

    Camilla, snälla, kom ihåg ansvaret du bär i och med hur många det är som läser den här bloggen. Sättet du formulerar dig på eldar på hatet i det här läget. Om det är något du vill bidra till får det stå för dig, men känner inte du kanske att hon fått utstå tillräckligt? Att hon har fattat? Ser man dokumentären tycker jag att man förstår det. Vi alla bär ett ansvar som medmänniskor i detta. Fattar att du måste rapportera om det men kom ihåg att dina ordval påverkar otroligt många.

      För hon var ju då jävla medmänsklig när hon filmade honom.. Ge dig.

    Självgoda jävla brud. Får det att handla om henne – igen. Ann Söderlund är väl dessutom inte speciellt opartisk i enlighet med public-service.
    PATETISKT

    Om du jobbar med ett team med 4 vuxna människor där ingen reagerade på hur fel klippet var, är det kanske dags att rensa ut lite för de verkar ju alla väldigt skadade av sin bransch som normaliserar detta.

    Blir mest upprörd över alla människors hat gentemot en annan människa. Vi alla kan göra fel och misstag, men att skapa ett drev mot en människa är bara sjukt. Rikta samma ilska ni har mot henne mot alla samhällsproblem istället. Hon har gjort fel, hon har fått lida för det och hon för ta konsekvenserna för det. Någonstans måste det ju räcka med denna häxjakt och alla som spyr galla på sociala medier. Hur hade ni själv känt om ni var henne? Usch för människor idag, alla ska hänga ut och spotta på alla som trampar fel och sen undrar man varför det är så mkt psykisk ohälsa i dagens samhälle, jo, för att människor är så fruktansvärt elaka mot varandra. Skäms över mänskligheten. Det måste ju räcka nångång. Tror helt säkert att hon lärt sig av sitt misstag efter alla människors reaktioner på klippet, men mer påhopp löser inte något för en människa, det får bara människan att må dåligt. Tror ju knappast hon är en ondskefull människa helt utan förståelse. Vill ni att era barn ska växa upp i en värld där alla misstag leder till hat och hot och drev och att ge så mkt skit till en människa att denne börjar må dåligt? För det är det drev leder till, den tar sönder människor inifrån och förgör dem tillslut. Det är inget man önskar någon, inte ens en Influencer som lägger upp ett opassande klipp. Så tänk er för innan ni skriver hur dåliga andra är och hoppar på häxjaktståget.

      Hade den här filmen skapats på Margauxs egna youtube-kanal och därmed finansierats av henne själv hade jag haft mer respekt för henne men detta blir bara FEL efter FEL och avskyn för henne förstärks, tyvärr.

    Kan vi förlåta Margaux?
    Kan mannen utanför dörren göra det? Det är inte Margaux som är offret.

    Visst, alla kan göra misstag, det är vad du gör efter som spelar roll. Hennes ursäkter kändes inte genuina nånstans så hon var tyst i två månader och jobbade på en comebacksnyftdokumentär där det fortfarande är synd om henne. Ska se den vid tillfälle men efter vad vissa skrivit här… ?

    Vissa skriver också att man fortfarande ältar detta. Men det är ju Margaux själv som släpper dokumentären. Hade hon varit tyst i 6 månader så tror jag inte nån ens nämnt henne på ÖS. Istället tittar hon fram och gräver sig djupare.

    Lite Wahlgren-vibbar över det hela: vad har Margaux för kontakter inom SVT att dom väljer att skapa sånt här sheiße, liksom reklam/damage control för Margaux själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.