Företag pudlar efter en leverans gone wrong

Influencerfavoriten ”Hello Fresh” anlitade ”Gordon delivery” för att leverera en låda mat till en kund. 
Lådan vägde runt 10 kg och budet från ”Gordon Delivery” valde att lägga lådan ovanpå en barnvagn som stod vid ytterdörren, varpå hen tog en bild som sedan skickades till mottagaren och så var det med det.
Skulle man kunna tro…

Det fanns bara ett problem. I barnvangen låg det en lite bebis och sov, och budet hade ställt den 10 kg tunga lådan ovanpå den. 
När mamman kontaktade företaget erbjöds hon 250kr i kompensation, och det var i samband med det som jag postade mitt första inlägg.

Av en ren slump (!) så hörde företaget av sig till mamman igen, efter att de taggats i flera kommentarer under mitt inlägg, och då var det plötsligt ett helt annat ljud i skällan.

Då fick hon plötsligt ett samtal från ”Hello Fresh” där de bad så hemskt mycket om ursäkt, och erbjöd kunden två gratis kassar med mat. Ovanpå det så dök budet upp igen, den här gången med blommor, choklad och ett gosedjur till bebisen. Även han bad så hemskt mycket om ursäkt.

Det är ju så klart ett jättefint agerande från både ”Hello Fresh” och ”Gordon Delivery”, men faktumet att det ska krävas ett inlägg på Bloggbevaknings Instagramkonto för att det ska ske är en smula nedslående. 
Borde inte alla kunder bemötas på det här viset om företaget gjort del?

Bebisen skadades inte och mår bra. ❤️

192 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan vi förlåta Hello Fresh?

      Vet inte behöver en dokumentär från SVT innan jag bestämmer mig

        Har snackat med mina kompisar på SVT, och de ställer självklart upp. Allt för oberoende public service!

      Sydsvenskan har en artikelserie om Hello freshs anläggning i Bjuv, verkar va ett riktigt skitställe att jobba på. En kartong i en barnvagn är nog deras minsta snedsteg faktiskt ?

        Väldigt intressant att flera av de här företagen som gör reklam och samarbeten med influencers är skitföretag. Jag har själv jobbat på två företag som ofta gör samarbeten med influencers och det är de absolut värsta företagen jag har jobbat på. Kan inte säga vilka utan att på så sätt outa mig själv, men det ena, alltså jag är nog hellre arbetslös än att jobba där för det finns gränser för hur man ska bli behandlad.

          Vår samtid är så himla deppig ?
          Och även om jag inte köper grejer influencers marknadsför sitter jag ju ändå här och klickar.. ?

      Nej, sjukaste jag hört. Hur kan man vara så ända in i helvetes dum i huvudet!!! På riktigt!!!

      Det är en en fucking barnvagn!
      Kartongen väger fucking 10 kg!
      Jag hade blivit fucking galen och stämt skiten ur dom!

      Detta gjorde mig helt vansinnig!!!

        Du missade ett fucking?

          Du kan få ett av mig, din fucking hellofreshkramare!

            Jag kramar inte fucking hello fresh. Aldrig beställt därifrån.

          Ha ha oj sorry, liiite för många fucking där medger jag ?

          Blir ytterst sällan så upprörd höll på att spricka av ilska för det är det mest idiotiska jag läst om på länge. Den människan måste vara helt bakom flötet som gjorde detta!

        Inte klokt. Detta kunde gått riktigt illa. ?

        Jag håller med dig. Vill veta hur den här killen tänkte. Mer än att kartongen skulle bli blöt om han ställde den på marken. Inte rädd att förstöra en vagn t.ex.? Vet han vad en vagn kostar?
        Vet han ens vad en vagn är? Att det kan ligga en levande bebis där i?

    Så sjukt!!

    Får ont i hela magen! Så sjukt!

      Då kan vi utesluta blindtarmen för din del. Är du kanske förstoppad?

    Även om det inte legat en bebis i vagnen ställer man väl inte en 10 kg låda på en barnvagn!

      Tänkte samma, vet inte människan hur otroligt mycket barnvagnar kostar!?

        Jag har lyckat undvika skaffa barn och har inte ens susning om vad en dylik tingest går på. Hur dyra är de egentligen?!

          Jag har heller inga barn, men den många flunsor gör reklam för ligger på 12 000 kr.

            Mellan 14-20 000 är väl ett ganska vanligt pris.

          De billigaste ligger på 5000:-

            Det finns helt fungerande och bra barnvagnar för 1 500-2 500 kr.
            Man måste inte ha en barnvagn för 5 000-20 000 kr om man inte vill.

        Men snälla en barnvagn tål mer än 10 kg

          Men snälla den är inte gjord för att lasta stora tunga kartonger på, säger sig självt? Dock syftade jag mer på att OM den hade gått sönder på något vis hade ju företaget behövt stå för ersättningen, t.ex. trasigt tyg eller annat. Som sagt, barnvagnar kostar mycket.

            Men så låg kvalitet har väl ingen barnvagn?!

              Lådan hade kanske spetsiga kanter? Tyget är ju inte gjort av diamanter

              Men det spelar ingen roll! Varför ställa ett paket på en barnvagn överhuvudtaget? Jämför det som att de skulle ställa den på en cykel, bil eller på en postlåda. Större paket bör ställas vid en dörr eller finnas för upphämtning vid tex Ica.

          Handlar väl inte om vad en barnvagn klarar och inte, man ställer inte tunga prylar PÅ saker som inte är gjorda för att ha tunga saker PÅ sig.

      Exakt min tanke också, vad är det för sabla idiot!!! Blir vansinnigt arg!

        Men det lär ju vara underbetald arbetskraft från ett land där ingen människa skulle komma på tanken att lämna en bebis i en vagn utomhus i vintertemperatur. Om jag mot förmodan har fel så är jag mer än villig att vrida nacken av föraren, gosedjur och blommor till trots.

          Om det nu är på det viset, bör du komma ihåg att nu är vi i Sverige och då har man skyldighet att anpassa dig till hur vi lever här, oavsett om man är underbetald ellet inte.

            men dom kanske inte förstår svenskars kultur.

            Grattis till dålig insikt. Det handlar väl förihelvete i så fall inte om att man missat att läsa broschyren ”Avvikelser i svensk barnavård i jämförelse med resten av världen” utan att detta är en sed som man inte snappat upp än. Allt finns inte att läsa i praktiska små broschyrer nämligen. Är detta news för dig verkligen?

          Ja så är det, det är bara i Sverige och Norge (kanske Finland?) som någon skulle få för sig att lämna ett barn i barnvagn helt ensamt ute i kylan. I övriga världen anses sånt vara vanvård, ingen skulle misstänka att det låg en bebis i en övergiven vagn på gatan.

            Övergiven vagn på gatan? Sluta överdriva kanske ?

    Men verkligen så konstigt att lägga det på barnvagnen???? Fast än mitt barn inte hade legat där hade jag inte velat ha ett stort paket på. Barnvagnar är inte billiga direkt. Lägg det på marken bara

      Varför låg barnet och sov i en barnvagn utan tillsyn? Frågar åt en kompis som har barn

        Är inte jättekonstigt att låta ett barn sova i barnvagn ute. Och utan tillsyn? Hur länge låg paketet på vagnen? Framgår det ens?

          Troligen inte mer än ngn minut eftersom budet skickade ett kort.

        Det är vanligt i de nordiska länderna. Verkar ju ha varit på baksidan också, där folk inte brukar röra sig. Rimligt om föräldern hade koll, men kanske såg bort/förberedde en måltid ngn minut. Vagnen är ju vid en fönsterdörr

        Det är ju bra för barnet att få sova i friska luften och så klart en förälder tittar till den ofta. Men hur sjukt är det att lägga en tung låda på en barnvagn utan att kolla attvagnen är tom ( ja, det är konstigt att göra det även på en tom vagn om man inte fåtti nstruktioner särskilt om det)? Skulle f-n kalla en så korkad person helt oanställningsbar.

        Hahahha

        Så trött på alla som på riktigt tror att barnet är utan tillsyn. Ligger inte barnet och sover i samma rum man själv är i så har man en babyvakt som finns med eller utan kamera.

          Säg det till mamman som fick sin barnvagn stulen av en hemlös, när barnet låg där i? (hittades vid ett köpcentrum senare)

          Förresten kunde det väl inte varit så akut med bebisen, eftersom mamman hann gå en bit bort, och ta ett foto på avstånd för att sen gå tillbaka. Vilken morsa.

            Bilden är tagen av varubudet som bevis på att varan levererats, det är inte mamman som tagit den.

            Fast bilden är det kort chauffören tog för att visa att lådan levererats. Mamman har inte tagit det.

            Läs konversationen så skriver mamman att det inte är hon som tog fotot.

          Jag har inte babyvakt när min unge sover ute ?

            Man bor i hus, och barnet sover utanför fönstret på ens egna tomt. Så gör många.

    Man kan ju verkligen fråga sig varför de inte la kartongen bredvid dörren, utan la den på barnvagnen? Det är ju så otroligt konstigt. Har själv jobbat på posten och när man lämnade paket så var det ju inte direkt som att man hade som en sport att lägga paket på konstigaste stället möjligast ?

      Var nog någon som hade otur när han/hon skulle ställa lådan och tänkte ”om jag ställer lådan på barnvagnen blir den inte blöt under” och helt enkelt trodde att vagnen var tom ?

        Men VEM lägger ett 10 kilos paket på en barnvagn – oavsett vad?? Kanske Hello Fresh ska införa något slags intelligenstest innan de anställer.

          Är väl dock inte hello fresh som anställt föraren

            Men anlitat företaget som anställde föraren.

              Jojo, men man kan inte bestämma vilka anställda budfirmorna man anlitar har.

                Jo, det kan man göra genom att man ställer krav och uppfylls inte dem tar man en annan budfirma istället.

          Folk som inte har barn har inte koll på vad barnvagnar kostar, hur mycket vikt en barnvagn tål, eller liknande.
          Jag har sett lantbruks folk använda barnvagn för att transportera alla möjliga saker i när dem inte har barnet med sig, och jag skulle personligen säkert kunna köra både matkassar och kartonger i en barnvagn utan problem. (förtydligande för dem som gillar att missförstå: självklart kör man saker i vagnen när barnet INTE är i vagnen)
          Troligen finns det massor du inte vet om, som är en självklarhet för andra.

            Lantbruksfolk?

        Personen kanske tänkte ”lättare att lyfta från högre höjd än marken”.
        Då kan man ju testa att plinga på och se om någon är hemma så kan paketet ställas inomhus direkt.

          Om du läser det som skrivits så ser du att han inte ville att paketet skulle bli blött.
          Varför kommentera när man inte orkat läsa inlägget?

            Vart står det någonstans att buset lade paketet på barnvagnen för att det inte skulle bli blött?
            Man kan ju tänka flera tankar också ??‍♀️
            Vad vet du om jag har läst inlägget eller inte? Kan informera dig att jag läste innan jag kommenterade.

      Har fått paket lämnat på grindstolpen när det inte gick in i lådan bredvid, istället för ett avi. Ett superkonstigt och inte alls stöldsäkert ställe då trottoaren gick precis framför.

    Hatar när folk och företag gör ”del”.

    Skriver man Gordon delivery eller Gordon Delivery? Har du helgarderat dig eftersom att du skriver på båda sätten?

      Vad betyder gör ”del”?

        ” Borde inte alla kunder bemötas på det här viset om företaget gjort del?”

      Var det det viktiga i sammanhanget?

        Inte det viktigaste, enligt dig förstår jag.

          Skum kommatering där du!

          Inte det viktigaste enligt mig heller ??‍♀️

        Någon helt annan, och som helt ärligt inte bryr mig om stavfel. MEN tom jag märker att det är sjukt mkt stavfel överallt. Gör hon det för att få uppmärksamhet? Det känns som det, men, hon borde ändå ta sina läsare på allvar och skaffa rättstavningsprogram. Jag skickar mycket mail i mitt jobb, jag har rättstavningsprogram. Its not the end of the world.

          Inte mkt utan mycket
          Inte tom utan t o m eller t.o.m
          Inte Its utan It’s

          Du kanske ska köra dina kommentarer i ett rättstavningsprogram?

            Visst är det lite enerverande när någon som påpekar fel gör samma fel?
            Nästan så att man kan jämföra det med någon som livnär sig på att ifrågasätta hur andra tar kritik och tar det precis lika dåligt, om inte sämre.

              ☝️☝️☝️

          Ditt rättstavningsprogram verkar inte fungera så bra (Om inte din kommentar var ett skämt, kan inte avgöra om du är seriös eller inte ?)

      Tack för att du sprider kunskap till alla olärda. Dock IG för ditt pedagogiska sätt. Kämpa!

    Öhhh, glömde hon ta in ungen, eller? Kanske bara hade barnet på vädring.

      Och?

        Vad då och? Tänk om barnen blev kidnappat eller nåt?

          Det händer ju inte så ofta på sin egen tomt, utanför fönstret på sitt hus.

      Jag har inga barn men jag vet att barn sover utomhus. Riktigt nyttigt med frisk luft och lite sömn.

        Ja barn sover utomhus men DET SKALL SKE UNDER UPPSYN, vem som helst kunde kidnappat barnet, att ingen ringt soc ännu för detta är för mig obegripligt.

          Ingen har ringt soc för folk med lite vett bakom pannbenet vet att barnet är under uppsyn med hjälp av en babyvakt. Finns ingen vettig människa som står och stirrar på sitt barn medan det sover. Utan använder tiden till avslappning eller hushållsarbete.

      Hört talas om att barn kan sova ute?
      I sin vagn?

      Mindblowing

      Det är faktiskt vanligt om man bor i hus. Många föräldrar upplever att barnen sover bättre när de sover utomhus. Så länge man har uppsikt så ser jag inte problemet.

        Verkar rimligare att de som bor i lägenhet ställer vagnen på balkongen. Låter så läskigt att ha vagnen stående utanför dörren där vem som helst kan vandra fram till bebisen?

          Det är ju dock extremt vanligt att man gör just så och extremt ovanligt (när hände det ens sist?) att ett barn blir kidnappat eller ens skadat på något sätt av det. Folk gör ju så på cafeer också exempelvis. Man ställer ju inte vagnen där och bara taggar iväg, men t.ex. ställer den vid fönstret där man själv sitter så man har uppsyn och direkt kan gå dit om det behövs.

          I det här fallet skriver hon ju att vagnen stod på baksidan där ingen ens rör sig normalt, och vagenen står vid ett fönster ser man på bilden. Då räcker det ju om man går tittar till genom fönstret då och då.

    Men hur är det ens Hello Fresh:s fel?

      Det är väl inte deras fel men de måste ju ändå som företag ta ansvar för vad deras anställda gör.

        Personen som la paketet där är anställd av gordon delivery, men ändå bra såklart att de tar sitt ansvar när lådan kommer från deras företag, även om detta såklart inte var något de kunde styra över.

        Fast de har knappast anställt budet.

      Det undrar jag med faktiskt.

        Hon har ju köpt en vara/tjänst av Hello Fresh. Då är det ju leveransen deras ansvar. Om de använder inkompetenta underleverantörer så får de stå för dem.

          Företaget kan inte lastas för att deras underkonsulter anlitar idioter eller hur?
          Sen ska man se över samarbetet förstås men de kan inte klandras över detta:
          Tänk bara Postnord…

    Skulle ALDRIG våga låta min bebis ligga själv i vagnen utanför huset.
    Hände en mamma dom lät bebisen sova i vagnen utanför förskolan medans hon var inne och hämtade sitt större barn. Utanför kom en narkoman och stal vagnen med bebisen i. Allt slutade väl till slut, men var ett antal skräckfyllda timmar när bebisen var kidnappad. ?

      Vad mer gör du inte då det en enstaka gång för någon har lett till något hemskt?

        Absolut inte flyger i allafall…

      När mina barn var små sov de ofta i vagnen som stod på förstubron utanför mitt hus.

      Så för att det händer en gång så missar ditt barn 1000-tals timmar frisk-luft-sovstunder i vagn? Ditt barn får aldrig cykla (för man kan ju ramla och slå sig eller bli överkörd) eller gå efter gatan (för man kan ju halka och i samma stund bli överkörd)? Bäbisar och barn ska sova ute eftersom det är bra för dom. Och för många barn är det den enda chansen till friskluft då föräldrar över lag är ganska bekväma och vill inte gå ut i dåligt väder. Sätt en babymonitor vid barnet i vagnen så hör du om något händer.

        Såklart ska bebisar sova ute i friska luften osv. men inte själva oövervakade när vilken galning som helst kan komma och göra något.

          Tycker inte att mamman, som ställde barnet utanför på baksidan av huset, ska få nån skuld öht.

            Hoppas verkligen att du själv inte har barn.

              Lägg av nu. Jag har barn och det är fullt normalt, och nyttigt för barnet, att låta barnet sova i vagnen utomhus. Folk har gjort det i årtionden och hur många gånger har någon tagit barnet? En narkoman en gång, av misstag, utanför en förskola.

              Båda våra barn sover utomhus på baksidan i vagn ensamma ? Vi ser dem genom fönster och altandörren. Ring soc ?

        Så folk går inte på promenader längre dom måste lämna sina barn obevakade i en vagn u te?

          Scenario: Föräldern går på promenad med barnvagnen, barnet somnar under tiden. När de kommet hem igen sover barnet fortfarande. Föräldern vet att barnet vaknar om de tar in barnet, klär av ytterkläderna och sätter barnet i sin säng. Alltså lämnas barnet ute i vagnen t.ex. vid ett fönster med en ”babyvakt” (heter det så?) så att det är enkelt att se/höra när barnet vaknar.

          Din teori om att ingen går med vagn bara för att det sover en stund utomhus håller inte.

            Du verkar ha noll koll, MAN LÅTER INTE BARN SOVA UTE OBEVAKAT !!!!! Vad som helst kan hända vilken bubbla lever du i egentligen som uppmuntrar detta beteende?

              Men barnet är inte obevakat, om föräldern t.ex. sitter i soffan och hela tiden kan se ut ifall barnet rör på sig. Babyvakten gör att man hör ifall barnet gör minsta ljud.

              Jag bor på landet och alla jag känner lämnar sina barn ute för att sova vid behov. Mår väldigt bra i min bubbla där ingen stjäl småbarn som sover på altanen.

              Jobbigt att du skriker men till och med jag som är världens hönsmamma låter knoddarna sova ute på tomten, där man kan se vagnen om man kollar genom fönstret och där framför allt inga främlingar ska vara och ränna.

                Var glad att det har gått bra för det kan hända ett och annat som ex i detta fall.

              Vaddå noll koll? Är inte samma person men det är ganska vanligt va? Så personen lever inte alls i en bubbla…
              Har inga barn själv och vet inte om jag skulle våga göra så, men förstår att det är på mig så att säga, lite orimlig oro antar jag.

                Uppenbarligen hade mamman ingen koll eftersom hon missade budet eller hur ?

                Tänk om bebisen försvann ? Kan lätt säga att sov hade varit inblandat i detta .

              Jo det gör man. Tusentals barn sover ute i sin vagn varje dag, om man bor så att man kan ha koll genom fönster tex. Ingen mamma står rakt upp och ner och tittar på vagnen.

        Haha föräldrar. Bara föräldrar? Inte folk generellt utan skaffar en barb blir en bekväm av sig?

          Är väl inte bara föräldrar. Men skillnaden mellan någon som har barn vs. någon som inte har barn är att den senare bara har sig själv att ansvara för, medan en förälder har sitt barn att ansvara för och se till att den får vad den behöver. Så en som inte är förälder och inte går ut och sitter mest, det drabbar ju bara hen själv. Medan en förälder som gör det så drabbar det också barnet som inte riktigt kan välja själv.

        Ska? Måste de? Finns väl föräldrar som inte gör så, alla bor ju inte i hus och jobbigt att krångla upp vagnen till lägenheten och ut på balkongen bara för en sovstund (alla har inte ens balkong).

      Ja den grejen hände i Göteborg och kvinnan som stal vagnen lämnade den till väktare på ett köpcentrum när hon insåg att det låg ett barn i, hon var bara ute efter själva vagnen och trodde den var tom när hon tog den. Fruktansvärd sak ändå för föräldrarna så klart!!!!

      INSTÄMMER

      Många som skriver ”men jag lämnade minsann aaaalltid mitt barn ute” kanske levde på det glada 70-talet mitt ute i obygden där ingen låste dörren och man satte lapp på dörren var man var.
      (jo tack, jag levde då så jag vet!!)

      Samhället har förändrats till det sämre/osäkrare och varför riskera att någon gör något mot ens barn?

        Hur många barn blir stulna/skadade/utsatta för galningar medan de sover ute i sina barnvagnar varje år?

          Även om det inte är många så är det ändå några stycken per år, du har verkligen ingen aning vad en familj går igenom om det går riktigt illa/

            Källa på att några barn blir kidnappade i sina vagnar varje år? ?

        Vet inte om det stämmer det är osäkrare kanske det informeras mer om dock. Det var mord även på den tiden mer än du tror folk var bara mer beskyddade från att informeras om det

        Dock håller jag med om att det låter dumt att riskera oavsett jag hade inte vågat

        Lämnar fortfarande mitt sovande barn utomhus, under 2022!!!
        Har dock babyvakt, så skulle någon börja härja med vagnen hade jag märkt det.

          Hade ngn börjat härja med vagnen då hade du troligen varit sent ute, en babyvakt kan inte stoppa att ngn greppar tag i ett barn och hoppar in i en bil,hur många babyvakter du än har. Tragiskt att du lever i en bubbla.

            Din bubbla verkar tragisk? Anonym 13.50 lär vara snabbare än du kan föreställa dig, för det är liksom inte som att man sätter sig och snörar på kängorna innan man kollar genom fönstret vad det är som orsakar det det där otypiska ljudet? Dessutom verkar du kolla lite mycket på amerikanska filmer? Ta en promenad i friska luften istället vettja!

              Du har nog inte varit ute i verkliga livet verkar det som allt kan hända på 2 sek.

              En babyvakt är ingen vakt eller så.

            Men händer det då? På folks tomter? Har aldrig hört talas om.

            Just utanför mitt fönster på min tomt? Låter det troligt?

            Men jösses.
            Det är du som lever i en bubbla, så begränsat som ditt liv verkar vara!

          varför har man en babyvakt om det inte är farligt? som personen här ovan skrev, det var lika illa på 70talet, och då hade man inte sånt.

          släpp oron och slappna av!

            Många har väl babyvakt även när barnet sover i sin säng inomhus?

              helt onödigt

                Jo men knappast för att det lurar farliga män som ska röva bort barnet i sovrummet. Snarare för att tex höra om barnet vaknar.

              Verkligen inte.

            Man kanske vill höra om barnet vaknar?

            Jag vill höra när mitt barn vaknar?

      Vandringssägnerna haglar här.

      Skulle ALDRIG våga flyga!!!! En gång kraschade ett plan!!!

        Jag vågar inte äta, det var en som satte mat i halsen och dog.

      Många småbarn som drunknat i en pool, smitit från dagis, blivit överkörda av en förälder på garageuppfarten etc etc. Konstiga olyckor händer. De allra flesta använder antagligen baksidan/uteplatsen för sånt här och håller god uppsikt = låg risk för att det sja hända barnet något

      Det är ganska många år sen nu det där hände och det är väldigt ovanligt. Det är större risk att barnet får andra men av vad de vuxna ställer till med.

    Vad man inte får glömma här är att mamman med största sannolikhet fått prata med någon form av kundtjänstmedarbetare eller liknande i första kontakten och den personen visste nog inte hur den skulle agera i situationen och erbjöd den ”vanliga” kompensationen så som dom blivit lärda att göra. När företaget sedan taggades på insta har det så klart nått högre upp i organisationen och personer som har till jobb att vårda varumärket och befogenhet att agera bättre!

    Är det inte obehagligt att man inte märker att det kommer en man och levererar en 10kg kartong ovanpå ens bebis?

      Konstigt att bara ställa ifrån sig kartongen när någon var hemma. Ringer de inte på?

        Man bestämmer själv om de ska lämna paketet utanför eller ringa på. När jag fick min låda (var ett tag sen) var jag osäker på ifall jag skulle vara hemma när leveransen kom så jag valde kontaktfri leverans och godkände att de fick ställa lådan utanför min dörr.

          Jag fick ett paket nyligen som jag klickade i lämna vid dörren och det budet ringde ändå på dörren, så verkar vara lite olika hur de gör oavsett, nu var det snö på trappen så personen kanske tänkte att han/hon ringer på, för att kunna ställa in paketet direkt.

        När jag fick ett paket fick jag inte ta emot det, han var tvungen att ställa den på min trapp och ta en bild på paketet på min trapp innan jag fick ta paketet. Antar att det har att göra med som bevis att det levererat paketet.

      Nja han gick väl runt på baksidan, inte entrén,

      Varför ska man förvänta sig att ngn ska leverera ett paket till baksidan när det finns en entré?
      När andra företag levererar mat brukar de höra av sig. Barnet ligger skyddat på baksidan vid en fönsterdörr. Föräldern kan ju ha kollat bort när leverantören kom med paketet. Att slänga upp den på vagnen och fota tar väl max en minut?
      Om det tagit längre borde leverantören ha kollat i vagnen alt ringt på dörren, vilket uppenbarligen inte skett.

        Man får ju en sms när de plockat upp paketet och så kan man även se hur lång tid det är kvar. Och sedan när det är framme skickar de ett meddelande, så de har ju hört av sig på så sätt. Antagligen har mamman valt kontaktfri leverans iochmed att de inte ringt på.

          Så du håller med mig att det hela skett under ca en minut och det innebär inte att mamman inte har haft uppsikt?
          För det var min poäng.

      Vem har sagt att hon inte märkte det?

    Är vi säkra på att det verkligen låg ett barn i vagnen? Inte bara så att mamman söker uppmärksamhet och passar på? Ledsen, men i dagens fluns-samhälle litar jag inte på någon ?

      Usch vad jag är trött på folk som säger ”i dagens samhälle” hela tiden, folk sa precis likadant som du för 50 och 100 år sedan, folk har alltid sagt ”i dagens samhälle” och folk har alltid lurats det är inget nytt med influencers.

      Såklart är det möjligt att ingen bebis låg i vagnen men man lägger ändå inte paketet på vagnen

        Tog du åt dig? ?

          Jag har inget med situationen att göra så nej men jag är förvirrad kring folk som hela tiden säger i dagens samhälle, hände ingenting förut eller? Bara nu? Så löjligt uttalande

            Folk har lurats i alla tider, skriver du. Menar du att det därför är ok för våra flunsor att luras? Det handlar om rätt stora summor ibland …
            ———-
            Till kommentaren om SD-retorik; Nej, jag är realist. De som ser positivt på landets utveckling är tämligen lågbegåvade. Öppna ögonen!

              Du hör alltså inte att den där retoriken du för inte heller en hög nivå?
              Genom tiderna har man kunnat diskutera sakfrågor utan att förklara att andra är lågbegåvade, har skygglappar eller är vänstervridna. Ni har också en förmåga att politisera precis allting. Lex luciatåg som traditionellt har letts av antingen en man eller kvinna, men plötsligt är detta inte traditionellt enligt vissa…ok…

        Det är väl SD-retoriken som smygit sig in. Aaaaaaallt var bättre på 60-talet innan kebaben fanns!! 😉

          RÖR INTE MIN KEBAB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Det var bättre förr. Och förr så var det också bättre förr.

    Sova ute i all ära men tyvärr garanterar det inte säkerhet. Det budet gjorde är fel oavsett, många vagnar är väldigt dyra och man vill inte ha en sån kartong på dom. I detta fallet var det ju också en fara för bebisen, att förminska allvaret i situationen och skicka så lite ersättning är ju löjligt. Fast svårt att veta vad man kan göra? Lära ut personalen mer om hur man levererar?

      En barnvagn måste väl klara 10 kg? Är det så låg kvalitutta på vagnarna menar ni?

        Är nog inte vikten som är problemet utan mer formen. HF-boxarna väger mycket och har vassa kartonghörn. En barnvagn är gjord för en liten människokropp. Tyget kan t.ex. skadas av kanter.

          Vilket svagt tyg! För så mycket pengar!

            Förväntar du dig att en barnvagn ska hantera tunga kartonger med vassa kanter?
            Jag tänker mer att en barnvagn ska kunna transportera ett litet ömtåligt barn, men alla tycker väl olika

        Liggdelen brukar vara på max 9kg

    https://www.sydsvenskan.se/2022-12-13/for-att-jobba-pa-det-har-stallet-maste-man-ta-tabletter

    Blir man sugen på att stötta ett företag där det går till såhär?

      Så här gör Victoriasstil reklam för hellofresh (Kom även ihåg att all mat lagas av hennes man, hon måste se bra ut visa håret, naglarna fransarna inspiera med köplänkar och se bra ut. Tihi )…”Reklam för @hellofreshsverige
      Allt som kan underlätta vardagen är verkligen guld värt, eller vad säger ni? Att slippa att tänka på vad vi ska äta till middag varje dag, slippa stressen att åka och handla och istället få maten levererad direkt hem till dörren är ett grymt lifehack om ni frågar mig. Och med min kod: VSHOLIDAY får ni nu upp till 1177 kr rabatt på era 5 första boxar, så perfekt tillfälle att testa på och dessutom spara en bra slant i plånboken. Direktlänk hittar ni i min profil! #hellofreshsverige”

      låst artikeln.
      Men av det jag kan se så verkar företaget har drogtestat sina anställda eftersom de har stort problem med att de anställda missbrukar. Hur är det chefens fel att de anställda är drogmissbrukare? eller menar du att chefen säljer drogerna till de anställda?

    Har film från öv-kamera när leverantören kommer och bara kastar HF lådan på marken, i ett betonggolv… dom är SÄMST!!

    Trodde inte att så många var emot att låta barn sova ute i barnvagn. Det gör till och med många barn på förskolan jag arbetar på. Det är upp till föräldrarna om barnet ska sova inne eller ute och många väljer ute.

      Jag tycker det låter sunt att låta barnet sova ute men samtidigt lite förvånad att många gör det, med tanke på hur extremt sjåpiga och överbeskyddande många är med sina barn idag.

        Det är väl dom som är hysteriska här.

      Det är nästan lite skrattretande att den som fått mest skit i detta är mamman. Inte puckot som använder barnvagnen som avlastningszon.

      Jag tror inte folk har problem att barnet sover ute, jag tror folk har problemet med att barnet lämnades ute utan uppsyn. Jag antar ju att man på förskolan inte lämnar barnen ensamma utomhus utan uppsyn?

        Dom sover på altanen eller på gården. Så klart har personalen koll. Precis som mammorna som låter barnen sova på tomten.

    Oj wow jag hade blivit galen och stämt både HF & GD på allt dom äger och har, oavsett bäbis eller inte, min vagn kostar dryga 14 tusen nu (utan alla tillbehör osv man också lägger mycket pengar på) och den är definitivt inte gjord för den typen av belastning. Och bara tanken på att bäbis skulle ha blivit det minsta klämd om så en fot, hualigen, en mammas vrede..

      Är så förbannat trött på att ”jag hade stämt, jag ska stämma, stäm dom!” Har letat sig in i Sverige.
      Vi lever inte i Amerika, det fungerar inte riktigt så här.

      Tack gode gud för det!

    Tack och lov att han inte gjorde som FedEx-chauffören i USA som kidnappade och mördade ett litet barn när han levererade ett paket.

      Kära Lisa, kan du inte försöka starta mer normala diskussioner?

        Fast nu är det ju inte Lisa som startade detta, utan alla sjuka kommentatorer här ovan.

    Googla lite om senaste tidens artiklat om HelloFresh i Bjuv ist så kan verkligen undra varför det är så poppis bland alla..

    Haha – du har sett alldeles för många amerikanska filmer.

    Jag undrar mycket mer om vad det är för fel på människor som ens beställer ifrån det skitföretaget? De har tydligen fastkedjade apor som arbetskraft ?????? Och deras arbetsförhållanden för människor verkar också riktigt dåliga. Men för mig är djurplågeriet helt jävla oacceptabelt och det borde göra att ALLA slutar handla från dem!

      Källa?

        Men hur svårt är det att googla ”Hello fresh monkeys”? Här är en länk, slappis: https://www.cbsnews.com/news/hellofresh-monkeys-coconut-milk-peta-animal-abuse/

        Och Sydsvenskan har publicerat en artikelserie den senaste tiden om arbetsförhållandena på Hello Freshs lager i Skåne.

    När grannen fick leverans från HF häromveckan stod lådan upp och ner. Det stod t o m typ ”jag står på huvudet vänd mig åt rätt håll” i botten. Hur lyckas man som bud?!

      Tror du buden studerar kartongerna? läser texten på kartongen? osv? jag tror mer att de ställer av kartongen, och åker vidare. De levererar massor med saker varje dag, jag förstår att då inte orkar läsa allt jämnt.

        Ska man leverera olika kartonger är det ju bra att ha koll på basala saker som ”denna sida upp”, ”aktas” osv. De texterna sitter ju där av en anledning. Det ingår i deras jobb. Lite som att inte orka läsa adresser på brev man ska leverera. Eller orka läsa medicindelegeringar. Man orkar inte läsa allt jämnt.

    Fy fan så fruktansvärt!! Och att komma med blommor/choklad/nalle är INTE jättefint agerat, barnet hade ju kunnat kvävas!!!! Minsta de kan göra är att ge en otrolig ersättning till barnet/familjen, vem fan vill ha något från det företaget igen? Nä stackars familj och stackars bebis! Deras så kallade ”ursäkt” är under all kritik…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.