Dashas frågestund

Om Michaela Forni och Åsa Ingrosso tyckte att 2022 var tipptoppenbra, så känner Dasha Girine raka motsatsen.
Hon har delat att hennes år varit fyllt av tårar och ångest, och svarar därför på några frågor om detta på Instastory.
Om vad hon gör när hon mår som sämst, vad hon tänker på när hon ska sova och hur 2022 bara varit ett tungt år med mycket motgångar. Och att man inte ska tro på det man ser på sociala medier.

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tänk va roligt det hade vart om vi faktiskt kunde tro på det vi ser ändå..
    Heeej jag är här för att skapa en fantasivärd bara för dig..å det hyllas?
    Sjukt eg.

      Jag håller fullständigt med! Influencer behöver absolut inte dela med sig utav prick allt som händer de men att ge sken av att allt är så jävla bra hela tiden allt är så jävla fint hela tiden, det blir så konstigt när det sedan kommer fram att det inte var så alls. Och på något sätt lägga en slags skuld på oss följare att ”inte tro på allt vi ser”. Nähä, vad ska vi tro på då. Men jag vet inte, kanske majoriteten av användare på instagram gillar att se just det; en instagram-värld som inte har mycket verklighetsförankring.

        Eller så läser man influensers flöden som man läser ett reklammagasin och slutar tro att det är någon slags ofiltrerad verklighet man följer.

          Till anonym: Tycker också man bör se det så, men sen helt plötsligt kommer ju ett inlägg om djup depression, sorg, ätstörning osv. Då blir det som att den tanken om reklammagasin ”bryts av” lite. Klurigt.

          Jag håller med till viss del. Fast det blir SVÅRT när reklammagasinet också är en privat person mellan alla inlägg om samarbeten. Det ljugs om det ena än det andra, allt för att kränga så mycket skit som möjligt? Jag vet inte. Men det blir ett tydligt exempel när vissa influencer får kritik för sitt företag men tar det personligt, när de samtidigt ÄR sitt eget företag.

          ?

          Att följa en influenser är för de flesta en form av verklighetsflykt. Om jag vill drömma mig bort på lyxiga resor och glammiga fester så är det det jag vill läsa om. Om allt är sant eller inte det är inte så viktigt. Men om influensern plötsligt börjar skriva om annat typ heminredning eller ännu värre börjar beklaga sig då slutar jag läsa och blir kanske också lite besviken.

            Inte säker på att det gäller för de ”flesta”. Många är säkert intresserade av dagboksformatet och inte enbart av att läsa reklamsidorna i ett magasin.

        Ja alltså, man vill ju inte se massa misär? Instagram är för fina bilder anser jag, som det var från början. Bråk med partner, smutsig tvätt och sjukdomar är ju inte så kul att kolla på.

    Reste mycket med vänner under året vilket var magiskt. Så förstår Dasha när hon säger att allt utåt sett ser glatt ut. Drömmer däremot om att min kille ska vilja gifta sig och börja fundera på att skaffa barn men han tycket inte det är så viktigt (är 35, varit ihop i fem år)… och det ger mig en ångest som vinner över de bättre stunderna. Är så avis på tex Forni som verkar ha ett liv där det är en ständig progress – lägenhet, hus, barn, frieri etc. Här står allt still.

      Ställ lite krav på din kille då? Eller fria själv?
      Var i din situation för fem år sedan och nu sitter jag här; Gift, villa, bil och barn!
      Ta ett snack med din kille att du ser en framtid med barn och om han har andra planer får du förklara att det är prio för dig. Slösa inte år på en karl som inte har samma vision! För dom har, rent biologiskt, fler år på sig att reproducera medan vi kvinnor inte har det.

        Tack för bra svar och pepp! Jag behöver verkligen höra sånt här, sitter mest och grubblar i mitt huvud och kommer ingenvart annars. /Anonym som skrev första kommentaren 🙂

          Tänkte skriva nått, men Bee ovanför skrev allt så bra. Lyssna på dennes råd så tror jag det kommer ordna sig för dig ?

      Håller med Bee. Tycker absolut inte man måste skaffa barn och gifta sig men OM man vill det.. Alltså om din kille inte är så sugen när han är 35, kommer han nånsin vara det? Bra att snacka så man har samma framtidsvision.

      Ta ett ordentligt snack med din kille. Min kille är lite typisk ”får inte tummen ur”-snubbe, så för 2 år satte jag mig med honom och sa helt ärligt att han MÅSTE tänka på barn-grejen ett varv för ingen av oss blir yngre och det finns ett bäst före-datum för fertilitet. Jag sa jag ville börja försöka inom de närmsta månaderna och han behövde därför reda ut hur han kände inför att skaffa barn. Han förstod allvaret i min fråga och några dagar senare hade han funderat klart och ville att vi började försöka. Vissa behöver en liten spark i baken! 🙂

        haha några dagar senare? Min snubbe gjorde slut. blir så kräkfärdig på sådana som dig.

          Va..? Blir du kräkfärdig på Mila därför att sin pojkvän gjorde slut av ett ultimatum och hennes inte gjorde det…?

        Blev glad över att läsa detta. Är 32 och har en sambo som verkar tro att man kan vänta forever med att ens fundera på tanken. Men väntar man forever kan det ju vara för sent. Tack för pepp

        Min kompis gjorde också så! Hennes bror berättade för familjen att han och hans flickvän väntade barn förra julen och hon kände så starkt att det var dags för dem med, så i mellandagarna tog hon ett snack med sin sambo och i september fick de sitt första barn ☺️

      Åh jag som blir så stressad över folk som inte verkar kunna vara i ett stillastående liv, som hela tiden måste ta sig an något nytt livsprojekt istället för att vara här och nu och älska livet som det är. Jag är så himla glad i mitt liv som har varit exakt det samma i över tio år; samma hem, samma partner, samma hund och känner inget behov av att ändra någonting för allt är perfekt just som det är nu.

        Åh, känner samma som du! Det viktiga för mig är att trivas i nuet och inte lägga för mycket tid och energi på att bara jaga förändringar och hitta nya livsprojekt. Trivs också jättebra i nuet med min man, bostad och livet överlag ?

        Jag hade gjort vad som helst för att få ha det så: samma partner, hund och hem. Har tyvärr inte det privilegiet dock utan har blivit lämnad flera gånger, fått en sjukdom och varken kunnat bo kvar eller skaffa hund. Det låter mer som att du haft väldig tur i livet!

        Att vilja gifta sig och skaffa barn är väl inte att ”hela tiden ta sig an livsprojekt istället för att vara här och nu”? Märklig slutsats om ts.

    Men snälla Dasha, med flera, lägg upp några ärliga inlägg här och där då så slipper du att följarna tror att du lever i en lycklig flunsbubbla.

    Håller med ?

    Jag tycker faktiskt att det börjar bli tråkigt att fler och fler influensers ska berätta att deras glassiga liv är fake. Kan dom inte bara vara ärliga någon gång istället för att få sina följare att känna sig otillräckliga och längta efter ett liv som inte existerar, sök ett jobb, gå i terapi eller visa att livet inte är bara glass och ballonger…det är frivilligt det liv dom valt!
    Det är lättare att gråta under en palm på stranden än i tvättstugan en iskall dag när man med nöd och näppe hinner med jobb, dagishämtning, matlagning m.m. Jag har lite svårt att tycka synd om dom, för det är självvalt.

      Ditt är väl också självvalt?! Inte mer synd om dig när du roddar i tvättstuga och förksolehämtning.

        Aha, som Ebba B. ”Gör andra val, få annat resultat”…

          De flesta har väl ändå valt att tex skaffa barn, eller?!

        Nja nu har jag inga barn att hämta på dagis och bor i hus med egen tvättstuga, men jag ser unga familjer runt mig i den stressiga karusell som dom lever i. Menar du att influensers blir tvingade att leva som dom gör? Det är helt självvalt att ljuga om det härliga livet, vi vanliga dödliga försöker inte kränga skräp till andra i alla fall.

          Influencers har valt sina liv och unga barnfamiljer har valt sina. Det är inte synd om någon av dom eftersom båda har valt det själva.

            A det fria valet. Det där alla har samma valmöjligheter och lågavlönade inte behöver klaga för de har själva valt det.

              Igen, barn har väl de flesta valt själva att skaffa? Då är det inte synd om en om man behöver få in tid för att hämta barn på förskola osv. Säger inget om att vara lågavlönad.

    Är Dasha och Forni fortfarande kompisar?

      Inte så bra som de en gång var

    Som flertalet faktiskt skriver här uppe under kommenarena! Tänkt om influenserna som nu basunerar ut hur jobbigt hela året varit, istället för att lagt ut allt sockersött som varit, faktiskt lagt ut hut pissjobbigt alltid faktiskt varit under realtid istället. Va lättare det hade varit att tro på folk! Nu känns de mer som att folk försöker söka sympati alt att det snart kommer något ”drop” med ett företag, så att om folk tycker synd om dom sedan innan, så köper vi lite från deras företag/mearch etc etc!

    Alla fattar att livet inte är fluff och enhörningar hela tiden, men jag tycker inte det är rimligt att man gnäller över att livet varit jobbigt och skit när man inte ens hintat om det lite! Snacka om att lura folk totalt när man spela på att allt är bra men så är det inte de!

      Tänker att det inte lönar sig att skriva att man inte mår så bra när man ser hur folk reagerar på deras kommentarer. DÅ är det precis som ovan ”mycket lättare att gråta under en palm”, ”ditt liv är självvalt” osv. De kan ju aldrig göra rätt. Som detta kommentarsfält visar gång på gång. inte ens ett inlägg där man skriver att man inte mår bra görs på rätt sätt tydligen.

        Många influensers gör misstaget att tro att deras följare är deras vänner och genuint bryr sig om dem. Det är de inte. Följarna är intresserade av influensers content. Man är intresserad av ytan men hur de mår under ytan det är inte anledningen till att man följer dem.

          Snälla, du tror alltså att influencers ser sina följare som vänner?!? Var inte så naiv nu. Du är en siffra i deras statistik bara. Inget annat.

            Om de bara såg följarna som statistik varför då ta all kritik som hat? Nej de tror att följarna bryr sig om dem på samma sätt som man bryr sig om sina vänner.

          Jag tycker det är mer åt andra hållet, att följare tror att dom är vän med influenserna.

    Att dela med sig på olika sociala medier om när livet ger törnar är inte lätt…som en vanlig människa med några hundra följare har jag diskuterat detta fenomen. Svaren jag fått är att ingen vill och orkar höra det negativa. Man vill få en positiv upplevelse….Själv tycker jag det skapar lite ångest, otillräcklighet och t.o.m nedstämdhet att skrolla flöde efter flöde med glada, glassiga bilder. Utförliga texter med innehållet huuuur lycklig man är, fest, shopping, skönhet, inredning där inget lämnats till slumpen, resor, flotta dukningar på restauranger man bara kan drömma om osv…ni vet.
    Det är ju detta man vet att gör att speciellt ungdomar mår dåligt av. Även äldre.. Så personligen skulle jag gärna se en spricka i fasaden nu och då.
    Men då det inte ger lika många likes då och det är de som räknas.
    Har själv skrivit om när livet ibland är piss. Då det hänt enormt tragiska saker och då det hänt mindre dåliga saker eller då bara måendet är dåligt. De enormt tragiska får reaktioner. Av ren o skär nyfikenhet. De andra bryr sig inte många om. Så konstigt funkar vi människor tydligen.
    Då jag har en dipp i humöret brukar jag pausa sociala medier för vet de spär på det dåliga måendet. Då klarar mitt psyke inte av allt det glassiga, fluffiga, enhörningslivet. Som ett tips till andra. För mig funkar det.

    Det är väl självklart att det finns ett bakom-kulisserna-liv. Det är upp till var och en på sociala medier att bestämma hur mycket av det livet som ska visas. Det är också upp till var och en att följa de konton som passar ens egna preferenser. Kom igen nu, ta lite eget ansvar och använd sunt förnuft.

    Det finns en stor anledning till varför många influencers inte delar med sig av jobbiga händelser och det är för att så fort de gör det så får de kommentarer som:
    ”Men jag har det så mycket värre än dig”
    ”Det där är väl inget att må dåligt över?”
    ”Du träffar dina barn så mycket mer än vad vi andra gör som jobbar 7-16 orka gnälla”
    ”Då ska du testa att jobba i vården om du tycker att det där är så himla jobbigt”
    Så jag förstår fullt ut varför man inte delar med sig av sånt som man tycker är jobbigt. Att bli ifrågasatt angående något som redan är jobbigt för en och sen få negativa kommentarer om det istället för stöd gör bara situationen ännu värre.

      Ja jag kan faktiskt också förstå att man inte delar det under tiden det pågår.

      Alla de kommentarer du skriver kokar faktiskt ner i en sak och det är att du som följare är inte intresserad av att läsa om deras jobbiga händelser för du har nog med dina egna.

    Clara Diefke.. följer nån här henne? Först dumpa hon Timpan, nu har det tagit slut mellan Mackan och Sandra.. kom ihåg vart ni läste de först men snart är de två ett par ?

      ??

      Nej

        Jo

      Mackan? Sandra?

      Du hade rätt! Vi blev ett par ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.