Bästa eller sämsta 2022?

Jag har läst ganska många inlägg där människor skriver att år 2022 varit piss, skit och ren och skär misär, samtidigt som både Michaela Forni och Åsa Ingrosso skriver att år 2022 varit årets år. Bättre än färskt vitt bröd med smör, rumsvarm Cola Zero eller en skottkärra fylls med hundvalpar.
Jag tycker 2022 var ett…märkligt år. Inte mitt bästa, inte mitt sämsta utan ungefär som ljummen mellanmjölk, strax innan den surnar.
Typ så…

Hur ser ni tillbaka på 2022?
Som kall, ljummen eller rent av surnad mjölk?

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mycket bättre än de två föregående åren skulle jag säga.

    2022 var ett helt okej år! Bästa var helt klart att vi flyttade tillbaka till våran hemstad ?

    Jag fyller 30 om några månader så kanske jag haft en 30-årskris men jag gjorde så himla mycket under 2022. Testade att bo i Paris en månad, bockade av en drömdestinstion som jag planerade att åka till redan innan pandemin slog till, upptäckte nya platser både i mitt hemland och grannländerna. Satsade på min kreativitet på fritiden och lyckades efter flera år av tidsbundna kontrakt äntligen få en fast anställning i samma team. Har utvecklats så himla mycket som person. Så även om jag också har haft mycket ångest känns det ändå som ett toppenår, jag försöker fokusera på allt det som var bra. Även om det har känts som att världen som man är van vid faller sönder.

      Låter jättemysigt! En fråga i all välmening, var går gränsen för semester och bo? Tänker en månad i Paris låter mer som en lång semester. För mig dra jag nog gränsen vid kanske 6 månader om man säger att man ska bo/har bott någonstans.

        Men så bajsnödigt!! ???

        Det är inte tiden man är på platsen utan vad man gör där. Bodde tex fyra månader i Norge, studerade där och bodde i studentkorridor. Har även bott två månader i Frankrike, hade boende och jobbade på två olika restauranger. Däremot har jag tex rest sex veckor i USA, roadtrippat osv. Ja, då reser jag, inte bor där.

          Kan hålla med om ovanstående resonemang! Det här är varför jag inte heller tycker det räknas som att BO utomlands när t.ex nån influencer är i Marbella/NY/Paris en månad eftersom dom inte umgås med och lever som lokalbefolkningen, utan bara hänger med vänner från hemma eller på sin höjd andra influencers. Absolut svår gränsdragning och jag sitter inte på något sätt på facit eller utger mig för att ha det rätta svaret, men så resonerar iaf jag!

        Känns lite konstigt att behöva förklara detta men: jag har en pojkvän därifrån och av olika anledningar är det möjligt att jag kommer flytta dit i framtiden. Ursprungligen ville jag jobba därifrån ett tag i med att jag jobbade 100% på distans då. Men min arbetsgivare kräver att jag måste befinna mig inom landet så det gick tyvärr inte. Istället hade jag möjlighet att ta en månad ledigt, hyrde en lägenhet, hittade en lärare som gav lektioner i något jag var intresserad av. Så jag hade mina lektioner, fokuserade på konst och att umgås med min pojkvän i hans hemstad samt testa att nätverka och hitta egna vänner. Som jag skrev, testade på att bo där för att se om jag skulle kunna göra det mer långvarigt i framtiden. Tycker du inte att det räknas så får det stå för dig.

    2022 känns som att det var något slags ”mitt-i-stormens-öga”-år. Det vill säga, lite väl lugnt för det som komma skall. Men jag är positiv och har både flytvästen och foliehatten på.

    Tycker det varit så mkt som tagit fokus och energi:

    krig, oroligheter, valresultat, elpriser etc så året har känts som en ständig hinderbana utan målgång eller priser.

    Men såklart har jag gjort roliga saker men det blir lätt att det försvinner i gyttret

    Tycker ändå 2022 var okej, alltså rent personligt för mig. Krig och allt elände suger ju såklart. Vi kunde äntligen köpa ett hus efter många års slit (bodde i hyresrätt innan). Tyvärr brakade ju marknaden samman sen så hade vi väntat typ 6 månader hade vi kunnat köpa liknande hus på samma gata för 1.5 miljon mindre ? men vad gör det om hundra år. Så himla glad för huset, lite bitter över att antagligen köpt dyrare än det är värt.

      Äsch, det ska mycket till för att hamna helt 100% rätt i tiden vid husköp.

      Huset var givetvis värt den summan när ni köpte det, värdet kommer röra sig åt alla håll under tiden ni äger det.

      Sen kan man gräma sig såklart, men det enda sättet att komma undan är att aldrig köpa en fastighet..

      Lycka till med husägandet!

        Vilken fin kommentar ?

    Det bästa på länge. Träffade en riktig diamant (tack Tinder), blev gravid (väldigt, väldigt fort mot alla odds), sluppit mina jävla endometriossmärtor. Det största var absolut plusset ❤️ Fått höra av sååå många läkare (till och med av ultraljudsspecialister när jag var tidigt gravid) att jag inte kunde bli gravid (har heller aldrig blivit innan) pga skador på livmoder/äggledare/äggstock samt ”fejkad” ägglossning. Vi ”lyckades” (utan att försöka) och nu ligger jag här i sängen och känner bebisen hålla låda. Inom 4 veckor är vi föräldrar och det känns fantastiskt! Jag som levde ensam, livrädd att bokstavligen dö av smärtor och kände en negativ spiral. Ligger här lycklig, höggravid med min snarkande sambo ❤️

    Hela året var bara wow. Men ser framemot 2023 och få möta vår lilla alldeles, alldeles snart ?

      Hålla låda betyder ju att man pratar mycket. Förlåt att jag påpekar men ser därför framför mig att bäbisen ligger och konverserar med sig själv därinne ?

        Haha det gör den säkert med! ? Med kroppsspråket iaf ??

          En riktig gestikulerare

        Vilken värdefull input på en annars mysig historia

      Gud vad fint! Stort grattis! 🙂 Så fint att höra att det kan gå fastän läkarna dömt ut en.

      Men så underbart! Stort grattis. <3

    Skulle inte den där reklamen längst ner i inläggen försvinna?
    I början var det ett test och sen när folk klagade har jag för mig Camilla sa att den skulle tas bort.

    Sjukt störigt när den lägger sig över hela sidan och precis när man klickar någonstans poppar den upp så man klickar på den.
    Förstår att reklam behövs men en jävla film som börjar spelas och man måste kryssa ner, alltså nej.

      Innan var det väl massa reklam för onlinespel och sådant som blinkade överallt Nu verkar det vara mer fast och konsekvent (dock tjatig) reklam liksom.

      Är nog svårt att få till det på en sida där reklamen generar pengarna.
      Alla vill läsa men ingen vill se reklamen

      Läste häromdagen (tror jag) att C kommenterade att den kommer vara kvar.

    2022 var ett riktigt skitår både i världen och för mig personligen. Tre missfall, extrem belastning på jobbet och till slut en sjukskrivning för utmattning och depression. Hoppas på ett bättre 2023.

      Ta hand om dig!

      Håller tummarna för dig, både med framtida graviditeter och mående. Jag fick tre missfall före jag fick behålla min numera ettåring ??

    De senaste åren 2020-2022 har varit det värsta i mitt liv med död av närstående och cancer och skit. Jobbet är heller inte det roligaste tyvärr och ingen kärlek (man) i sikte.
    Eländes elände. Undrar när det vänder?

      Försöker minnas att jag skrev denna kommentar…?

    En mer allmän kommentar: det skrivs mer och mer om skuldsättning hos unga. I dag har Aftonbladet en artikel där reklam, sociala medier och influensers nämns som bidragande orsaker till den ökade konsumtionen där många prioriterar kläder och resor framför hyra och mat. Borde inte influensers ha ett större ansvar? De lockar följarna till konsumtion genom att först beskriva något lyriskt, åtföljt av inbjudande foton, och sedan erbjuda dem en rabattkod. Självklart hoppar många på det. De vill ju leva ett lika glamouröst liv som sin förebild.

    Skulle man ifrågasätta influensers (brist på) ansvar skulle svaret bli:`jag har ett jobb att sköta, i det ingår att göra reklam för saker, det är var och ens ansvar om man köper eller inte`. Det låter bra, men är det så enkelt? Tonåringar har knappast det omdömet. Influensers får ju mycket till skänks, men följarna som köper det de gör reklam för får betala själva.

    Jag undrar ibland om kända influensers med egna tonårsbarn någonsin tänker på detta? Vore det ok för dem att andra berikar sig på deras barn, även om barnen i fråga måste skuldsätta sig på kuppen?

    Vore det befogat med skärpt lagstiftning på området? Det vore intressant att höra andras tankar kring detta!

    Ett skitår både jobbmässigt och privat. Hoppas 2023 blir lite bättre.

    Ja året 2022 var verkligen ett j*vla piss år för min del. Fram tills den 21 december så att säga då – för då fick jag äntligen min efterlängtade knäprotesoperation som jag hade väntat på så så så så så otroligt länge på att få och äntligen blev det av! Så mitt nu är mitt högra knä fixat. Nästa steg är att få mitt vänstra knä fixat också. Alltså dom kommer göra likadan knäprotesoperation på mitt vänstra knä också – och om allt går som det ska och om allt går bra – så blir den här sista operationen av under detta året!!! Så det enda bra som hände mig under år 2022 var alltså operationen

    Malin Wollins text om MD sammanfattar det jag tänker om den ”soppan”, någon som läst?https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/eJamwO/malin-wollin-en-foljare-ar-aldrig-en-van

      Finns ju ett helt inlägg om det här på bloggen

    2020-2022 kommer jag minnas som mina hundår. Varit många olika prövningar, men är stolt över att jag samtidigt kunnat ta mig upp och varit lösningsorienterad i det. Men det har vart tuffa år och nu hoppas jag på lite mer medvind, få njuta mer och kanske våga hoppas på att få träffa kärleken år 2023. ❤️

    Året började på värsta tänkbara sätt – min mamma dog efter lång tids sjukdom. Så sorgligt! Mot slutet av året kunde jag inte låta bli att vara positiv och tycka att hon äntligen slapp vara sjuk och att jag fått tillbaka mitt liv eftersom att jag tog hand om allt själv. Börjar hitta mig själv igen och går in i 2023 med de som verkligen visade att de fanns där för mig.

    Många kändisar som man tänkt haft ett härligt år men som sedan skrivit nu att 2022 är det värsta året. Känns verkligen som det varit ett skitår för många!
    Även för mig då min mamma dog ?

    2022 var otroligt, många drömmar slog in! Jag och min sambo förlovade oss, fick veta några veckor senare att jag var gravid, hade en smärtfri graviditet, vi reste en del, vi köpte hus, vår bebis föddes i oktober och nu i december fick jag mitt drömjobb som är ett stort kliv för mig framåt (och med mycket bättre lön än vad jag hade innan, väldigt välkommet). Efter många år där det inte hänt någonting i mitt liv och jag stått väldigt still, så hände exakt allt på samma gång 2022!

    Jag tog min barnmorskeexamen och är så himla stolt över det så 2022 var definitivt ett guldår!

    Januari-mars var kanonbra!
    I april fick jag någon form av stressrelaterad krasch. Behövde bara vara hemma i en vecka och sen kunde jag sakta vara på väg tillbaka igen. Men insåg där och då att jag är alldeles för prestationsinriktad.
    Brukar även ha åldersångest men jag fyllde 30 i maj och blev alldeles för bortskämd under hela månaden. Därefter följde en sommar som var den bästa sen 2018.
    Har åkt fram och tillbaka till Stockholm hela hösten men bortsett från det har hösten varit ganska dålig. Har varit heartbroken större delen av tiden och sista två veckorna i december är det jobbigaste jag har upplevt. Därför inleder jag 2023 med att komma hemifrån och få må gott en stund.?

    Hemskt år för mig. Grät mig igenom nästan hela året efter att ha fått upprepade missfall, medan alla runt mig fick levande bebisar. :/ Kände mig så enormt ensam överlag. Men medan jag grät och grät så gick det superbra på jobbet, fick massor av beröm och typ en befordran. Flyttade även till en fantastisk lägenhet som jag känner mig så hemma i. Så allting var inte skit, men det som var skit var otroligt tufft.

      ❤️

      Åh, har haft ungefär samma år. Ensamheten och känslan av avund när man önskar att man bara kunde vara glad för andras skull är verkligen bedövande. Håller tummarna för att du får din bebis snart!

        Åh beklagar. <3 En kusin till mig har fått barn i november och en släkting till min man fick barn väldigt nyligen. Och det känns så jävla tungt när jag tänker på att jag "borde" ha fått barn innan båda dem fick det. Som om jag ofrivilligt hoppat över i ett parallellt universum där jag aldrig var gravid? 🙁 Det är så jävla deppigt. Jag gör ett ryck nu med min livsstil för att förbättra hälsan och hoppas att det kan hjälpa lite framöver. Om inte annat känns det alltid lite bättre att få kontroll över något..?
        Håller tummarna för dig med! 🙂

    Det har hänt mycket 2022 för mig. Jag fick ett nytt jobb som är väldigt utmanande men extremt bra för min karriär, i augusti gifte jag mig och sen åkte vi på en fantastisk bröllopsresa! Tyvärr har hösten mest varit jobbig eftersom min svärmor blivit väldigt dålig (både cancer och Parkinson) så det har påverkat oss mycket. Det som dock toppade året är att vi plussade precis innan nyår, så om det går vägen får vi en liten bebis i september ❤️ sammanfattningsvis har 2022 varit både fantastiskt, hemskt, hetsigt och gått väldigt snabbt!

    2022 blev mitt bästa år någonsin då jag träffade och blev kär i min kille. Samtidigt har jag också tagit en del dåliga beslut gällande karriär och bostad som gjort året tufft på andra sätt, men skulle inte göra något annorlunda eftersom det på något sätt lett mig till mitt livs stora kärlek <3

    2022 var året som livet skulle börja! Både jag och maken var färdiga med våra utbildningar, jag hade fått ett bra jobb som gav mig 10 000 kr mer i månaden än jobbet jag hade innan jag började studera. Så kom smällen?.. han älskar inte mig längre och vill skiljas…

    Som ett otryggt år. Med krig inte långt ifrån. Mer våld och skjutningar. Dyrare mat och hyror samt elräkningar. Och en regering jag inte röstat på. Sverige blir fattigare och klyftor ökar. Mycket oroväckande.

    Nej det har varit ett dåligt år. Ni som säger annat har bara tänkt på er själva precis som mupparna i inlägget ovanför.

      Inget fel med det.

      A håller med!

      Man kan ju haft ett bra år privat även om det i det stora hela, i världen, hänt mycket dåligt. Kanske man gift sig, fått drömjobbet och äntligen fått en bostad man är nöjd med, då är det ju framgångsrikt privat sett.
      2020 var ett bra år för mig personligen, även om corona härjade och såklart inte var positivt.

    Det bästa på hela förra året var att jag fick en mycket bättre medicin mot min kroniska sjukdom, så nu orkar jag lite mer än tidigare.

    2022 var riktigt tufft både pyskiskt och arbetsmässigt för min del men jag klarade mig genom detta skit år utan en sjukskrivning och blickar positivt framåt mot ett bättre 2023 ?

    2022 var ett tufft år på många sätt och vis men samtidigt utvecklande då jag fick lära mig massor om mig själv och framförallt förlåta mig själv för saker och ting som inte blivit så bra. Året slutade med en känsla av att saker och ting kommer ordna sig och det kommer bli bra. Även om det var svajigt ett bra tag. Jag brukar inte vilja tänka på åren som går som dåliga utan mer att de är som livet: det går upp och ner. Och vi alla får våra utmaningar.

    Krig i vårt närområde, hur kan någon tycka det var ett bra år. Om man inte är extremt självupptagen

    Ett år då ett krig startades nära oss och skjutningar och sprängningar i Sverige slog alla rekord överskuggar allt positivt som hänt!

      Ja det är liksom en krigszon i Stockholm just nu. Folk skjuts, byggnader sprängs. Vad fan pågår?!?

        Krigszon? Nej. Säg det till en ukrainare.

          Du förstår säkert att det bara är ett uttryck.

          Förövrigt håller jag med de som skriver att 2022 inte har varit en höjdare precis. Om man ser till allt som händer runt omkring. Men läser man kommentarerna ovan så är det ganska lätt att inse, att många gör inte det.

            Ett uttryck man inte bör använda lättvindigt och felaktig, särskilt nu. En del menar det verkligen och tror att Sverige är ett av de värsta länderna att bo i så därför reagerar jag på sånt.

    Även 2023 har redan börjat gå utför så får hoppas på 2024

    Den här artikeln tycker jag säger allt:
    https://www.aftonbladet.se/family/a/l34kb9/ida-soderberg-sluta-kop-det-influencers-gor-reklam-for
    Det skrivs allt mer om hur allt fler svenskar skuldsätter sig, även unga människor och rent av tonåringar. Allt i jakten på det perfekta livet som visas upp i bloggar och sociala medier.
    När influencers får kritik för att de uppmuntrar till onödig konsumtion blir svaret alltid: ”Det är mitt jobb att göra reklam och jag står för det jag gör reklam för. Sedan är var och en ansvarig för sina handlingar”. Men så enkelt är det inte. Deras jobb är ju att visa upp en idealiserad tillvaro som andra ska sträva efter. De ska få oss att tro att vi blir lyckligare för att vi köper nya kläder eller värmeborstar eller vad det nu kan vara.
    Nu är det inte längre bara en klimatfråga utan också en fråga om överskuldsättning för att ha råd att bekosta den livsstil som influencers gör reklam för. De skulle nog inte vilja att deras egna barn fastnade i skuldfällan, men de har inga betänkligheter att locka in andras barn i den.
    Det klagas mycket på influencers och deras sanslösa uppmaningar till ökad konsumtion, även i kristider som dessa. Finns det verkligen ingen möjlighet att genom lagstiftning begränsa deras marknadsföring på nätet? ”God praxis” och uppförandekoder lär inte fungera för personer som bara har en sak i huvudet – konsumera och tjäna pengar på andras konsumtion.

      Ska vi lagstifta bort det personliga ansvaret helt?

    2022 var ett härligt år på det personliga planet (bröllop och på det en grym bröllopsresa, jag lämnade mitt jobb och började plugga och min man fick en bättre arbetsplats med bättre lön), men ett jobbigt år för världen.
    Det känns som om det går väldigt utför och därför tänker jag ta vara på mitt liv och det jag kan påverka så bra som möjligt! Jag tänker leva och uppleva, och börjar 2023 med att ta tag i mitt fysiska mående samt jobba ännu mer på mina vänskapsrelationer ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.