”LEAVE LEE ALONE!!!”

Jag har råkat ägnat en stund åt att läsa om hur hemsk jag är och hur patetiskt det är att inte ha ett större umgänge än familjen och de hemliga fotbollskillarna, och framför allt så är det ju lika med idioti att skaffa många barn. Jag råkade hamna på Bloggbevakning ja:D Mina ord om Lee togs emot med blandade känslor. Många var ändå väldigt kloka, medan andra måste ägna sig åt verbala spyor över mig, som de ofta inte ens känner till. Ofta står det: ”Jag vet inte ens vem hon är, men fy faaan vilken idiot.” Ok, säger väl ändå mer om dem än om mig, tänker jag. // Carola Wetterholm

Det här skrev Carola Wetterholm efter att ha läst mitt inlägg om hennes uttalande om ”Lee Christiernsson”, och era kommentarer.
”Hoppla” kände jag spontant, och då skrev hon det här FÖRE vårt poddavsnitt släpptes idag – där mina kollegor går hårt åt henne för hur hon uttryckte sig i sitt första inlägg.
De liveade Chris Crocker, hans ”Leave Britney alone”-video och hela balunsen och var mycket upprörda över Carolas inlägg.

Jag undrar om Carola kommer skriva ytterligare ett inlägg nu?
En följetong? Ett drama i tre delar?
Vilket fredagsmys i så fall, hörrni!

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    I nordamerika är det ett himla tryck på att man ska säga chest feeding istället för breastfeeding, birthing person istället för woman, person who bleeds istället för woman, man får inte säga att kvinnor är de som föder barn eller ammar för då är man inte inclusive. Barn lär sig i förkolan och lågstadiet att de kan både vara kille eller tjej. Jag respekterar alla vuxnas val att ta de beslut de gör och har verkligen inget emot transpersoner men det är en himla hets här borta och allt är fel och inte inklusive. Transkvinnor som inte har opererat sig utan har en helt manlig kropp och könsorgan får gå nakna i kvinnors omklädningsrum inför tonårstjejer. män som våldtagit kvinnor som män och sen säger att de transitioned till kvinnor får sitta på kvinnofängelse. Det är helt sjukt. Dock sett väldigt mkt trans och lbtq personer ta avstånd mot detta och hur hårt detta går fram, så vi får väl se vart de landar. Tycker för övrigt inte Carolas kommentar var så farlig men de är jag det.

      ?????

      Ja detta är ju bara sjukt. Är helt för att människor ska få vara vem de vill osv, men som transperson borde man respektera att man inte har rätt till alla rum, alla känslor och allt som är kopplat till den biologiskt kvinnliga kroppen. Men sanningen är kanske att det är ett ganska typiskt manligt beteende att tycka att man har alla rättigheter, ofta på kvinnors bekostnad, och att det beteendet inte försvinner bara för att man byter kön. Sjävklart gäller det långt ifrån alla, och jag förstår att man är jätteutsatt även som transperson. Men biologiskt födda kvinnor borde inte behöva lida för det. Att dessa diskussioner nästan alltid handlar om fd män som bytt kön till kvinna och inte tvärtom tycker jag bara befäster detta även om det såklart finns fler anledningar.

        Där satte du huvudet på spiken. Istället för att be om att få bli inkluderade så väljer dessa personer att istället helt försöka ta över. Det är helt orimligt att inte kunna säga ”kvinnor har mens” och ”kvinnor föder barn” bara för att en pytteliten procent av befolkningen har bytt kön från man till kvinna.

          Dessutom finns ju gott och biologiskt födda kvinnor som varesig har mens eller föder barn av diverse olika anledningar. Dom ber ju inte om att alla ska anpassa sina generaliserande uttalande om barnafödande och mens.

            Det finns ju alltid de som skiljer sig från normen av olika anledningar. Bara för att de finns de som inte har 10 fingrar, så slutar vi ju inte säga att människor har 10 fingrar – för det är ju det vanligaste. Därför bör vi fortfarande säga att kvinnor föder barn och ammar även om de finns transmän som kan föda barn då de är biologiskt födda kvinnor.

          Dina exempel, att vissa väljer att säga ”människor som har mens” eller ”människor som föder barn” istället för kvinnor är ju dock inte för att inkludera kvinnor som föddes som män, utan tvärt om. Det är att inkludera (trans)män som biologiskt föddes som kvinnor och därför kan föda barn eller ha mens, men inte identifierar sig som kvinnor.

            Men, varför ska det inkluderas. Endast biologiskt födda kvinnor kan föda barn och få mens punkt. Allt annat är bara rena sagor och hittepå. Kommer aldrig börja med sånt här trams

              Du behöver inte, men om någon annan vill kalla sig själv för en man som fött barn förstår jag faktiskt inte varför det stör dig.

              Hur som helst så påpekade jag bara att personen resonerade omvänt när hen sa att just de här uttrycken handlar om att ”en pytteliten procent av befolkningen har bytt kön från man till kvinna.”.

                Därför att en man inte kan föda ett barn, så det är en lögn, därför kommer jag inte göra det. Då får man benämna sig som trans-man/kvinna.

                  DU behöver inte göra det, men DU kan inte heller inte bestämma över andra människor och vad de väljer att kalla sig själva.

                    Nej go a head. Men om jag möter dig som väljer att identifiera dig så, kommer jag fortfarande konsekvent vägra kalla dig för det too your face därför att det rent av inte stämmer.
                    Kan jag kalla mig för en menstruerande fasttelefon då.

                    Precis som de som är trans inte kan bestämma att andra ska acceptera deras ideologi för annars är man ”transfob”.
                    Det har verkligen gått för långt i USA och de tendenser har tyvärr börjat synas allt mer i Sverige. Läste nyligen om en transkvinna som kallar sig ”Amber Mom” som dessutom har två små transbarn. Vad är oddsen på att en transkvinna får två barn som också är trans och hur vet små barn att de är trans?
                    Vuxna människor får göra vad de vill med sina liv så länge det inte skadar någon annan men vi lär se en hel del människor om 10-20 år som talar ut om hur de blev hjärntvättade och tvingade av sina föräldrar att vara trans.

        Ja jag ser inga samtal om att vi ska bort manliga ord för att vara inclusive för transmän (fd kvinnor). Ingen säger att man inte får säga män, att man ska säga ”person with testicals” eller nåt men när de kommer till kvinnor ska allt kvinnligt bort – breastfeeding, period etc etc. Det kan låta lite hårt men jag tror det är för att transkvinnor – fd män, är vana vid att vara män och ta plats och bestämma över kvinnor. Jag ser inga transmän – fd kvinnor bossa över andra män. För som fd kvinnor är de vana att anpassa dig och inte ta plats. Vilket gör att situationen inte handlar om att vara inclusive egentligen utan att se till att män bestämmer som vanligt. Det är faktiskt förvånande att se hur mkt feminister som står bakom detta. Jag är själv feminism men tycker det är en skrämmande trend som växer otroligt mkt just nu. Man kan accepters och respektera vuxnas val som trans och ändå ifrågasätta detta.

          Spam

          Ja detta håller jag med dig om.

            Och för att lägga till ytterligare. Vilka är det som ”drabbas” av att transpersoner tex deltar i sport som det nya könet. Jo, givetvis de kvinnliga idrottarna.

        Det låter allt mer som Schrödingers katt.

      Vi har ju en i Sverige som började sin resa mot att bli kvinna inne i fängelse, som sedan fick byta till kvinnofängelse.

        Bara i Californien finns just nu 287 ansökningar från män (tr*ns”kvinnor”) som vill bli placerade i kvinnofängelser istället för mans-dito. Mer än 1/3 av dessa är dömda sexbrottslingar. Och siffran stiger. Liksom våldtäkterna i nämnda kvinnofängelser – och dessa väldtäkter rubriceras då som att kvinnorna våldtagits av kvinnor….. Dvs tr*ns”kvinnor”.

        Det här är ju det som fällde Skottlands premiärminister Nicola Sturgeon, som försvarade placeringen av en manlig sexbrottsling i ett kvinnofängelse. Nu avgår hon.

          What var de därför hon avgick? Det var de sjukaste jag hört ??

        Det är helt sinnessjukt!!!!

      Men nej, det är inte ”ett himla tryck” eller någon fråga om att ”man får inte säga att kvinnor föder barn”.

      Det finns ett fåtal transpersoner som låter mycket på sociala medier, som slåss för den här typen av frågor. Och ja, det är tokigt, men det är verkligen inte någon typ av standard bland gemene man i USA att stå bakom detta.

      Det här är skräckpropaganda. Förutom att någon enstaka superwoke person kanske blir sur på dig för att du inte använder ett inkluderande språk, så påverkar det dig exakt noll och ingenting att en random transperson på tiktok kallar mammor för birthing parents.

        Det är tramsigt och krävande. Kommer aldrig säga birthing person. Kvinnor kan ha mens och föda barn, inte män. Allt annat utöver det kommer ja endast benämna som trans man eller trans kvinna. För så ligger verkligheten till

          Du behöver inte? Det är ju hela min poäng. Jag säger att det inte påverkar dig att _någon annan_ använder det uttrycket.

            Jo det kanske stör mig för att det är en lögn?

              Måste vara så oerhört energikrävande att bry sig så här mycket om vad andra människor väljer att ägna sig åt… Om du tycker det är trams, strunta i det bara.

                Jag har inte ett underskott av energi. Det går helt fint för mig att störa mig på detta och ändå leva mitt liv till fullo.

        Nej, det är inte skräckpropaganda tyvärr. Finns massor av exempel på att det inte är konsekvensfritt att uttrycka kritik mot idén om att könsidentitet är viktigare än biologiskt kön, eller ens att påstå det bara existerar två biologiska kön. Det gäller både i USA och Europa.

        I Storbritannien fick en kvinna sparken för sin kritik av könsidentitetsteori, vilket resulterade i ett uppmärksammat rättsfall (Maya Forstater) och filosofiprofessorn Kathleen Stock blev så trakasserad på sitt universitet att hon tvingades sluta när hon skrivit boken ”Material girls – why reality matters for feminism”. I USA blev biologen Colin Wright persona non grata på sitt universitet för att han menar att biologiskt kön inte är en konstruktion. 74-åriga gay-rightsveteranen Fred Sargeant blev misshandlad under en Prideparad när han protesterade mot den homofobi som han och andra homosexuella menar florerar inom transcommunityn. I Wales blev en grupp lesbiska kvinnor bortkörda (av polisen!) från en Prideparad för att de bar en skylt där det stod att lesbiska inte gillar k*k. Det är här är bara ett axplock. Könsidentitetskritiska feminister blir ständigt trakasserade, kallade nazister och till och med misshandlade när de protesterar.

        Även om majoriteten inte bryr sig om dessa idéer så har de fått stor spridning inom vården, akademin och lagstiftningen vilket i slutändan påverkar alla.

        Jo, det finns ”ett tryck”. Att tr*nskvinnor ska kunna dela fängelse med kvinnor, kunna dela omklädningsrum med unga flickor, delta i sportevanemang och tävla mot flickor och kvinnor. Finland har nyss beslutat om självidentifiering; man ska själv få bestämma om man är kvinna eller man. RFSU pratar inte längre om kvinnor resp män. Att mena att det bara är en liten försvinnande milliprocent som inte påverkar resten av samhället, är lite som att säga ”inte alla män” då det ju är en minoritet av männen som begår övergrepp MEN det är ändå ett gigantiskt problem – för kvinnor. Fastän de allra flesta inte är det minsta problematiska.

          Fast nu likställer du mäns VÅLD mot kvinnor med transrörelsens (i vissa fall orimliga) vilja att inkluderas. Ni pratar om extrema fall och extrema individer som vurmar för extrema åtgärder som i mångt och mycket inte drabbar någon annan, och i de fall det gör det (tex sportevenemang, att folk blir av med jobbet, otrygghet i omklädningsrum) så står det knappast oemotsagt.

          Dessutom handlar ”inte alla män” om det faktum att nej, alla män utövar inte våld mot kvinnor, men kvinnor kan omöjligt veta vilka män som kommer göra det och därför är _alla män_ potentiellt farliga. Vad är din liknelse egentligen – Att alla transpersoner är potentiellt farliga för dig?

            Inget av detta står tyvärr oemotsagt i den ängsliga och woke-dominerade världen idag. Det finns en kultur, styrd av män, som ser trans som en väg in i domäner och platser de aldrig tidigare haft tillgång till. DE vill att lesbiska kvinnor ska attraheras av deras d*cks annars är de tr*ansfobiska. Det är en rörelse som förstör för alla, verkliga transpersoner likaväl som kvinnor.

        Jag håller med.

        Utanför sociala medier så har jag inte en enda gång känt att mitt liv påverkats negativt av transpersoner och deras rättigheter. Inte ens lite. Så jag blir väldigt förvirrad när folk pratar som om vi alla vore under ett stort hot. Och även på sociala medier, utanför vissa mer extrema kretsar, så stöter jag sällan på någon som rättar kvinnor som t.ex. pratar om ”breast feeding”.

        Med det sagt så finns absolut potentiella problem. Frågan om sport och kvinnofängelser för att nämna ett par. Men de är ju knappast olösbara problem. Och de diskuteras fortfarande och ingen är väl riktigt nöjd med hur det ser ut nu. Man får ge det lite tid att utvecklas, det var trots allt inte så länge sedan transfrågorna började diskuteras på den här nivån.

          Ja men exakt så

      ”Chestfeeding” fyfan så jävla dumt?? man ammar inte med BRÖSTKORGEN ju utan just brösten, dvs breastfeeding. Denna woke-iver alltså??

    Är väl inte första gången hon har väldigt svårt att inse att hennes värld ser begränsad ut (sorry men sommarfest med Friskisgänget, match ngn gång om året med de hemliga grabbarna, familj som just häromdagen var helt fantastisk är ändå familj). Hon duckar ju dessutom för de flesta naturligt socialt umgänge när det inte är folk hon känner går t ex aldrig på föräldramöten, verkar inte vara involverad i barnens aktiviteter för att inte tala om hur hon undviker och smutskastar folk på campingen. T ex medför ett arbete att du kommer i kontakt med massor av olika människor som kan vara helt olika varandra. Hon missuppfattar och tror att vi räknar hennes vänner/bekanta.

      Oj, du och jag läser hennes blogg helt olika märker jag

    Det jag irriterade mig mest på med vad hon skrev var att Björn hade endast uppvisat en fasad och att hon kände sig lurad. Vad tråkigt för henne att Lee inte lever sitt liv för hennes skull.

    Blir inte direkt sugen att lyssna på er podd när du beskriver det så. Du får er att låta som ett mobbare från högstadiet som hela tiden retar en person för ”det är så kul när hen blir arg”.

      Ett mobbare.. suck. Ett GÄNG mobbare ska det stå.

      Jag har lyssnat nu och tycker att de gick över gränsen i podden. Onyanserat.

      Ja men lite så. Konstruktiv kritik är en sak men ibland kan nog gränsen vara hårfin mellan vad som är konstruktivt och när det egentligen övergår i mobbing ?.

    Lennart! Har du hittat hit igen! Vad kul!

    Carola har ju väldigt svårt att släppa saker så ja, fortsättning följer…

      Iaf kommer hon skriva att hon inte har 13 barn som de säger i podden.

      Och efter varje inlägg av henne kommer ytterligare ett här. Så är spiralen igång.

    Jag undrar hur det står till när man väljer att börja sin dag genom att kräkas fram en sådär pass svavelosande harrang innan klockan ens blivit halv sju på morgonen.

      Jag tror mycket av denna ilska beror av osäkerhet kring sin egna sexualitet.

        Men på riktigt! Vad grundar sig ditt hat på?

        Man byter nog inte kön för att få uppmärksamhet men det fattar nog inte du.

        Många som kommer ut som gay på äldre dagar är de som är så osäkra som du, manliga män och kvinnliga kvinnor.
        De håller hårt fast vid könsroller för att lura sig själva.
        De som inte är osäkra i sig själva brukar inte ha sådana problem med andra människors val och känslor.

        Något är det du trycker undan i dig själv när du känner detta behov att lasha ut mot andra människor.

          Nej men man har troligen väldigt undertrycka känslor när man går så hårt på andras.

          Något är det ju som gör att du reagerar så hårt på andras val och känslor.

          Förståelse och acceptans är två ord som dig helt gått förbi?

        Ts kommentar är så dum att den kan bemötas utan att gå på dens egen sexualitet. Och för övrigt så blir man inte så här arg och bitter av att vara osäker eller trycka undan sin egen sexualitet. Tro mig.

    Man går nog inte och blir men det verkar du ha lite svårt att förstå vad det verkar. Man måste inte förstå allt men man blir tyvärr tvungen att acceptera att människor är olika.

      Nej så dig ska man inte kalla kvinna och benämna med hon och henne?

        Vilken jävla tur att ingen behöver ditt jävla erkännande eller din tillåtelse till att leva sina liv då. Men du – kämpa du vidare.

          Det mest uppenbara är väl att du är trångsynt.

            ?? trångsynt???? Är det trångsynt att säga att män är män och kvinnor är kvinnor? Det är FAKTA.

        Okej men vad bra då? Du får ha din gränslösa ilska, ditt vulgära språk och könsidentitet helt ifred (jag lovar!) och vi andra som i alla fall kan tänka oss att diskutera olika företeelser utanför vår egna box ja vi fortsätter försöka samtala sakligt i vår lilla ”vänstervridna regnbågshörna” ? Vackert så? Bra. Gå och lägg dig nu.

          Ja för att föda barn är ju målet som kvinna. Ingen kvinna som föder barn är ju en riktigt kvinna. Dumfan.

            *inte

            Lee har två barn och vill inte kapa snoppen – läs på lite.

          Anna sätter ord på vad 80% i Sverige tänker men inte vågar säga högt. Svenskar är ändå ett menlöst jävla folk ändå.

            80 procent? Var det din egna lilla undersökning?

              En vild chansning. Ett uttryck. Kalla de va du vill?

        Förstår du inte att i vårt samhälle är man och kvinna begrepp och en social konstruktion. Det handlar inte om den fysiologiska kroppen utan hur man känner inför den sociala konstruktionen. Personligen tycker jag inte det är ett dugg konstigt att människor inte är bekväma med en social konstruktion för att deras kropp råkar se ut på ett visst sätt. Våra känslor är inte svartvita utan rör sig på en skala. Men vad gäller fysiskt kön finns det två varianter, och inget mittemellan.
        Innan du drar iväg en svavelosande harang kan jag berätta att jag inte är en vänstermänniska!

          Du har läst sociologi ser jag?

            Haha faktiskt inte. ? Men är utrustad med en helt ok hjärna och har läst mycket vetenskapsfilosof. Inget i livet är som det verkar är det enda vi kan vara riktigt säkra på.

      Jag har noll problem med att acceptera att människor är olika. Om min kollega Linus vill bli Lina, operera in silikon, ha klänning m.m. så är jag 100% okej med det. Skulle lätt gå över och kalla henne för Lina och hon o.s.v. MEN det jag vänder mig emot är att hela gruppen biologiska kvinnor ska anpassa sig efter denna lilla procent transpersoner! Det är helt sinnessjukt att det ska ses som hatiskt och vidrigt att en barnmorska säger ”när kvinnor föder barn…”! Det är ologiskt och raderar kvinnors historia. Det är KVINNOR som under århundraden har diskriminerats på arbetsmarknaden p.g.a. mens och barnafödande, som har dött i barnsäng, som har tvingats kämpa för aborträttigheter o.s.v. När vi börjar undvika ordet kvinna så nonchalerar vi den kamp som vår grupp har behövt föra genom hela historien. DET har jag problem med.

        Åh så bra formulerat!

    Anna här ovan skall vi inte mata med svar, insåg jag efter jag svarat hen.

    Så tydligt att hen vill provocera.

    Oavsett så håller jag med ngn här ovan, hur kan man känna sig lurad på någons sexualitet????? Mycket märkligt.

      Är du så jävla dum att du tror någon byter kön för att det är en trend? Men alltså hur jävla dum i huvudet är du? Du behöver inte svara – det är rätt uppenbart hur dum du är.

        Ta rekommendationer från dig? Nej tack.

          Nej såklart du vägrar lyssna på nån med annan åsikt än dig. Typiskt vänsterpack

      Varför slänger du in termen ”vänsterpack” exakt hela tiden och värvar det med basic matte? Transfrågan har ingenting med addition att göra. Man är inte per automatik ”vänsterpack” eller nån som önskar att ”kapa andras könsdelar” bara för att man är trans eller diskuterar transfrågan. Din logik är så fruktansvärt banal, ditt språkbruk gräsligt och din personlighet verkar genuint avskyvärd.

        Har Lee någonstans påstått det?

    Hon är ju bara för jävla dum.

    Har du en podd Cam?

    Kommer aldrig förstå hur man kan skaffa så många barn och kunna ge alla uppmärksamhet, bekräftelse, kvalitativ egentid och allt sånt som barn behöver. Jag har två barn och kämpar otroligt för att båda ska känna sig sedda, få flera timmars egentid utan varandra ibland, och känner ändå att det är otillräckligt och är livrädd över att inte båda ska känna att vi föräldrar verkligen vet vilka de är, vill lära känna dem, ge dem all kärlek och tid och bekräftelse som bara går. Hade gärna skaffat fler barn men kommer aldrig kunna göra det av den anledningen tyvärr…
    Så fruktansvärt elakt och egoistiskt att skaffa så många barn som hon har.

      Elakt och egoistiskt? Nu känner jag varken dig eller dina barn men såvitt jag kan se är alla Carolas barn vettiga personer som har lärt sig att de inte är universums mittpunkt. Tycker du är lite snabb att döma. Återkom när dina barn är vuxna får vi se hur harmoniska de blev.

        Och Mirkas alla ungar är stabila och vettiga personer?

          Rimligt att blanda in en annan människa bara sådär?

          Hahaha

          Vet familjer med ett barn, som inte blivit särskilt ”vettigt”. Vad du nu menar med vettigt.

      Jag kanske tolkar det du skriver fel, men jag tänker att ni bör ge era barn lite space. Så som du beskriver det, så känns det som om ni kväver era barn med all omsorg. Era barn kanske inte alls vill att ni ska veta vilka de verkligen är. Ge dem utrymme för sina egna liv och personligheter, är mitt råd.

      08.12, du har verkligen en störd inställning till vad barn behöver och vad en familj ska vara. Jösses, ansträng inte ihjäl dig.
      Älska dina barn och lev tillsammans, du behöver inte vända ut och in på dig själv.

    Det här icke binära tramset börjar går för långt. Jag är kvinna och kommer aldrig acceptera bli identifierad som ”person med livmoder” eller andra PK-uttryck. Det är helt sjukt att man inte kan använda ”kvinna” och ”man” längre bara för att någon % av befolkningen känner sig kränkt då.

      Person med livmoder? Va? Åh herregud?. Det blir fler och fler uttryck och jag som redan är förvirrad.

        Kvinnor som inte har livmoder då?
        Hur ska de benämnas?

          Exakt den konversationen hade jag med en person med livmoder nyss.

          Blir det bara person då? Men hur gör man skillnad på man och kvinna då? Eller jag menar person som haft livmoder och person som aldrig haft livmoder?

          Exakt. Har man haft cancer och genomgått en hysterektomi såsom en familjemedlem till mig är man fortfarande kvinna sådeså.

          Män?

      Man verkar man ju få använda. Bara inte kvinna ?

      Det är ingen som kommer benämna dig enskilt så. Chilla. Det som används när man refererar till alla människor som har livmoder, dvs kvinnor, transmän och en del icke-binära, är detta, men när du som kvinna ska refereras till så kommer du refereras som kvinna. Du kan dock tillhöra samma grupp som transmän och icke-binära om de också har livmödrar, vilket är varför uttrycket tagits fram. Ett inkluderande språk skadar inte dig, bara gynnar fler. Konstig grej att störa sig på.

    Jag är lite förvirrad i denna debatt. Men det är för att det är så mycket att tänka på och för att det verkar vara så lätt att trampa någon på tårna. Jag tycker såklart att det är jättebra att man i dagens Sverige vågar vara den man är, men betyder det per automatik att jag sårar någon om jag kallar en person som ser ut som en kvinna för en kvinna?

    Enligt vissa (inom hbtq) ska den första frågan i en konversation med en ny människa dessutom vara vilket kön denne identifierar sig med. Jag känner mig inte jättebekväm med det ?. Hur mycket ska man ’offra’ kring det egna välmåendet för att inte riskera att NÅGON annan råkar bli sårad? En man som verkligen identifierar sig som en man kanske blir sårad om jag frågar vilket kön han identifierar sig med.

    Fler frågor: när går saker och ting för långt? Jag fick kritik för att min son var klädd i blått häromdagen. Han ville själv ha helt blåa kläder, ska jag då försöka få honom att ändra åsikt? (Han har inte bara blått i sin garderob, han älskar många färger).

    Åh jag tror att jag tar en kopp kaffe till. Jag är inte emot något och är glad över att man får vara den man är, men det borde väl också innebära att min son får ha blåa kläder eller att jag får kalla en person för kvinna? För annars får JAG inte vara den JAG är ?.

    Nä… nu blir det komplicerat ?. Kaffeeeee!

      Känns ändå lite märkligt att du blev kritiserad över att din son var klädd i blått? Kan du ha varit känslig och övertolkat eller bor du i Hornstull på söder kanske?? Bland barn om något känns gamla könsroller fortfarande starka och konservativa. Är nog fortfarande vanligast att bli mest ifrågasatt för att pojkarna bär rosa kläder eller förutsätta att de är flickor.

        ’Du vet väl om att man inte ska klä killar helt i blått, det är ju trots allt 2023’.

        Hur tolkar du det? Jag tyckte det var sarkasm blandat med kritik ?.

        Enligt Google Maps så bor jag 274 km ifrån Hornstull ?. Men jag blev nyfiken över vad det har med saken att göra. Berätta! ☺️

        Jag är helt säker på att någon skulle sagt något om han var helt klädd i rosa med. Och det är därför jag är förvirrad. Det går inte att vara på något sätt om man verkligen inte får såra eller trampa NÅGON på tårna. Så vi får vara som vi är, vi med ?.

          Lite generaliserande kan man säga att boende på söder är lite ängsligt lagda i bland annat såna här frågor.

            Tack för svar ☺️.

      Åh herregud, skulle aldrig i livet inleda en konversation med en främmande människa med frågan om vilket kän hen identifierar sig med. Skulle inte heller uppskatta den frågan. Då vill jag ändå påstå att jag är väldigt öppen och frisinnad i övrigt.

        Nä det känns obekvämt, tror inte heller att den skulle uppskattas av majoriteten ?.

    Hon Carola får väl ha sin åsikt, men varför är det så viktigt att vädra den, och varför ska hon bry sig om någon annans livsval? Bli snuvad på konfekten eller vad hon skrev… det är inte din konfekt!!

    Precis som du uttrycker dina åsikter får du väl räkna med en reaktion när du skriver inlägg om andra ?

    Lyssnar på podden. Kallade ni nyss hon Carola för ”inavlade fittjäveln”…? Seriöst?

      Jag sa ju att de var upprörda.
      Edit: sen sa hon inte ”fittjävel”, utan ”idiotjävel”. Om vi nu ska diskutera formuleringen…

        Va??

        Vad i helvete

        Jag tänkte lyssna på eran podd först, men efter det här är det bojkott. Vuxenmobbning, jag kommer att kontakta alla era samarbetspartners och fråga om det är på sånt vis dom vill bli representerade.

        Vad hade du skrivit om någon influencer kallade någon annan för detta i sin podd?

          Alltså jag vet inte ens vad jag ska säga längre ? Camilla har alltid haft så märkliga resonemang och dubbelmoralen nu ska vi ju inte ens prata om.

        ”jAg sA jU aTt dE vAr UpPrÖrDa”, som att det skulle legitimera att du tipsar om podden. Så verklighetsfrånvänd. ?

        Det är ju inte ett dugg bättre. Herregud, det var alltså värre än jag trodde. Helt rätt av personen som kommenterade om att kontakta era samarbetspartners. Vilken jävla dubbelmoral du har. Hade någon annan sagt så i sin podd så hade du skrivit x antal inlägg om det.

        Det där var fan droppen. Jag hoppas vi är flera som lämnar den här bloggen nu. Det där var verkligen över gränsen. Och att du har mage att ursäkta det i stället för att ta avstånd.

          Suck.

          Min historia på den här sidan ser ut som följer: Först följde jag för att själva fenomenet influencers fascinerade mig. Jag vet fortfarande inte vilka de där kvinnorna är och har aldrig följt någon – det var själva företeelsen jag ville undersöka och då var Bloggbevakning intressant. Det tog inte lång tid att inse att Blogg”bevakning” inte har något med granskning att göra utan tvärtom fungerar utifrån exakt samma principer som de personer sidan säger sig ”granska”.

          Ganska kul ändå så jag hoppar fortfarande in ibland för att läsa alla hypermärkliga kommentarer (det får mig att skratta gott) och kolla efter roliga stavfel och grammatiska vurpor. Som nu: ”då skrev hon det här FÖRE vårt poddavsnitt släpptes idag”, där författaren till och med uttryckt felaktigheten i versaler. Sånt är rätt roligt, lite senare på kvällen. 🙂

      ?

      Låter som en trevlig podd….

      Var är cancel-rörelsen nu då? Helt sjukt… ”mina kollegor” du är väl av samma skrot och korn om du har en podd med dessa mobbare? Inte en enda öre mer till dig Camilla, och er vidriga podd har jag aldrig lyssnat på som tur är.

    Ni som tycker Carola är en sån dum idiot kan ju börja med att förklara exakt vad som var så dåligt i det hon skrev? Och ”uppenbart”, ” för att”, ”ni vet” eller andra nonsens svar räknas inte..

    Har stött på Carola vid tillfällen, går ej att diskutera med. Kan vi inte sluta ge henne uppmärksamhet?

      Jag tycker hon är jättetrevlig. Har träffat henne några gånger?

        Hej Petra

          Hej Olof

            Hej alla!
            Birger här! Vad kul att så många kunde komma.

              Hej Birger, kul att du är här ?. Vi har saknat dig!

              /Petra

        Det kanske hon är, om man stryker henne medhårs 🙂

          Nu rörde jag inte henne fysiskt men hon var trevlig ändå 😉

            Nu var du rolig, kan tänka mig att ni kommer överens.

              Du var också rolig ☺️. Att anta att jag stryker folk medhårs bara för att jag tycker att någon är trevlig? Nope.

    Fattar absolut ingenting.

    ”går till attack” är kanske lite överdrivet? Ett symptom på hur jävla osäkra och ängsliga folk är kring transfrågan, man vill ABSOLUT inte verka småsynt så då går man all in. Lite nyans, kanske? Det är något osunt över hur många som funderar över sin könstillhörighet i dessa tider. Liksom, du är en människa, kan vi prata om något intressantare? (med vissa undantag, naturligtvis)

    Jag tyckte att hennes originalinlägg var irriterande för att det med hennes ”snuvad på konfekten” syn på saken gjorde allting till något som hon ska godkänna, acceptera och se så fint att jag kan godta att den snygge snickaren blev en tjej (!)
    Vem bad om hennes eller vem som helsts åsikt eller framförallt, godkännande? Jo ingen. Och vidare tycker jag att om man har en blogg och luftar sina åsikter så får man ta dels att folk tycker tvärtom och dels att de kommenterar och diskuterar det och det är inte hat för det. Jag lägger ingen värdering i hennes liv, antal barn eller vad som helst det bryr mig inte. Jag reagerar på vad hon ”säger” när hon skriver saker och om inte det går för sig får man ha en privat dagbok.
    Jag bor inte i Uppsala men vet sedan tidigare att en lokal politiker nämnts vid namn flera gånger i negativa ordalag, som exempel. Vad tycker han om det? Att jag flera mil bort ”har hört” hur dum och värdelös han är?

      Just politikern kontaktade väl dessutom henne och föreslog att de kunde träffas. Det ville hon inte utan fortsätter hellre att spy galla.

        Risken är ju att politikern har faktabaserade och övertygande argument, som skulle kunna leda till att hon skulle behöva byta åsikt. Och det kan/vill hon inte.

          Exakt. Hon kan inte ta en saklig diskussion. Skriver själv att hon alltid är snäll och aldrig elak. Läs gärna vad hon skrivit om Pelling.

          Politikern i fråga är allmänt illa omtyckt i Uppsala. Både bland många på samma politiska planhalva som hos motståndarlaget. Det är inte sällan han klantar sig när han uttalar sig och han har en översittarpersonlighet, lyssnar helst på sig själv och vad han själv har att säga.
          Att tycka illa om och ifrågasätta hans politik är faktiskt helt okej i ett demokratiskt samhälle.

            Ifrågasätta sakfrågan, ja. Gå till personangrepp, nej.

    OT
    Margaux intervjun med Paula. Är det bara jag som tycker att Margaux låter som Siri rösten, helt monoton och stel? Låter verkligen som att hon har ett inövat manus som hon bara rabblar efter.

      Å herregud cringear sönder över intervjun. Paula ställer bra och kritiska frågor och det känns som att Margaux blir ställd mot väggen, vet inte hur hon ska bemöta det, så hon ljuger och försöker låta ödmjuk? Som alla frågor och pengar och om hon behöver byta jobb och hon typ, ”jag kan ta vilket jobb som helst, det ligger inte i pengarna”. Nej men aaaabsolut.

      Var finner man den?

    Jag trodde det var samma person på bilderna ?‍♀️ Osminkad Lee och sminkad Lee tänkte jag. Hade visst inte koll på hur denna Carola ser ut.

    Fast Carola gick ju inte till någon attack mot Lee, hon hoppade inte på Lee, hon är ju bara ärlig och skriver ju inget elakt. Inte konstigt att inte förstå det, är nog vanligt och hon säger ju inte att det är något fel bara att hon inte kan förstå det. Det är ju svårt att förstå och sätta sig in i fast det betyder inte att man ogillar eller inte accepterar det. Hon gillade Björn som Björn menar hon ju och skojar till det med snuvad.. behöver väl inte tas så allvarligt. Tydligt att folk letar fel och förvrider för att ha något att rasa över.

    Hetero. Man. Kvinna. Är snart en minoritet, utskälld och mobbad. Jag förstår inte.

      Är du utskälld för att du är hetero?

    Det här kommentarsfältet skrämmer mig på riktigt! Trodde vi kommit längre i utvecklingen av acceptans . Att vara transsexuell är inget aktivt val. Ingen människa vill frivilligt gå igenom hela proceduren att komma ut inför anhöriga samt gå igenom en oerhört lång utredning för att eventuellt få igenom ett ja till en könskorrigering. Dessutom dör människor i Sverige idag dör på grund av att köerna till att ens få en utredning är flera år. DET är något vi borde prata om!

      Så därför är det heeelt okej av dom att diskriminera och kalla oss transofober när vi inte går med på deras nya regler?

      Nej.

        Vilka regler tänker du på som påverkar din vardag och gör att du känner dig diskriminerad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.