My Martens har fått sitt hundkonto saboterat

Någon saboterade mitt ” Svea the Boston” konto där samlat alla videos sedan dom var små valpar ifrån första besöket hos uppfödare.
Jag hade en massa Boston kompisar, syskon, uppfödare och vänner. Alla försvann med kontot.
Tanken från början var att ha det just för att nätverka med andra hundfamiljer. Samt att inte ”tråka” ut er med en massa hundbilder ?
Men också som våran dagbok.
Därför är jag ledsen för att det inte går att få tillbaka trots kommunikation med Instagram ? // My Martens

Vem i hela fridens namn hackar någons hundkonto, med inte så särskilt många följare ens?
Och borde man inte ha de allra flesta bilder man tidigare laddat upp i sin telefon?
Det har jag. Hur är det med er? Rensar ni bort bilder och filmer som ni publicerat på sociala medier? För att få mer utrymme i telefonen?

Ps. Tvåstegsautentisering någon?
Bara ett tips!

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Börjar bli aningens tragiskt med My, men hon är väl inte mottaglig för hjälp. Och du, Jonas, vad gör du? Och varför är du fortfarande skriven på den lägenhet du hyr ut?

      Varför vet du ens var han är skriven?

      Varför tror du att Jonas skulle läsa och svara dig här inne?

        (Och ja, jag fattar att du inte tror det men det var ett töntigt sätt av dig att skriva)

      Hyr han ut den svart? Är väl bara att du anmäler i så fall, mer konstruktivt än att posta om det här inne tusentals gånger.

      Hur menar du att det är moraliskt fel att tjäna pengar på andras utsatthet?! Är du generellt emot att tjäna pengar på att hyra ut boenden? Är du emot att göra vinst när man säljer en bostad? Jag förstår inte riktigt den delen.

        Tur för dig att det inte är brottsligt att vara puckad.

          Du vill inte svara eller?

            Du kanske inte anser att det är en viss skillnad på att sälja en bostad, och att hyra ut den svart? OK, tyck det du.

              Men det var ju inte den delen av kommentaren som jag frågade om. Jag vet inte ens om han hyr ut svart så det har jag inte ens kommenterat. Utan jag frågade om delen du skrev om att det är moraliskt fel att tjäna pengar på någon annans utsatthet. Även om man hyr ut vitt så tjänar man pengar på att någon behöver ett boende. Eller? Jag är alltså inte här för att bråka med dig, jag undrar vad du menar.

      Hur vet du att han hyr ut den svart? Han kanske har en överenskommelse med sin BRF/Hyresvärd. Du vet, man FÅR hyra ut sin lägenhet i andra hand under en tid. Jag har själv gjort det, två gånger, under längre resor jag varit på.

        Man ska vara skriven där man bor, även om man har rätt att hyra ut sin lägenhet.

          Då gör väl du samhället en tjänst och anmäler detta?

    Har man inte alla foto i molnet?

      Molnet blir fullt

    Varför någon gjort det? Kanske för att den ogillar henne och vill jävlas. Konstigare saker har folk gjort av samma anledning.

    Instiftan är ingen backup.. alltså har alla bilder som jag någonsin laddat upp lagrat. Dock kanske problemet med My är att hon laddat upp med filter och då är ju originalbilden skit såklart ?

      Är väl bara att lägga på filter i efterhand igen om så vore fallet ? eller vad menar du med att originalbilden skulle vara skit isåfall?

        Haha det var bara ett skämt att bilderna är inget värda utan filter för instagramare.. kanske inget kul skämt men menade inget egentligen.

    Min hunds konto blev oxå hackat, är en totalt okänd person och kontot hade bara nära och kära som följare.

      Så jävla sorgligt när det händer, ??

    Hundkonton är faktiskt rätt tråkiga. Om det inte är ens egen/familjens hund.

      Och jag får krupp av att se hundkonton som ”skrivs av hunden”.

      ”Idag var jag och husse ute. Jag lekte i snön. Jag var såå trött när jag kom hem men nu myser jag i husses famn.”?

        Nej! Mer harmlösa och gulliga hundkonton åt folket ?

        Ja det får mig att tänka att ägaren måste vara helt tappad

      Tycker du för att du troligen inte har något intresse av hundar.

    Min son hade tvåstegs och lik förbaskat så blev hans Facebook hackat och lösenord och mail utbytt, hade det bara varit för FB så hade det inte varit några problem då han bara hade det för att logga in lättare på andra sidor, men med det så kan vi inte logga in på VR glasögonen där vi har köpt spel för tusentals kronor. FB kundtjänst nekar fotot av hans leg och vi får inte tag på en människa att prata med så vi kan inte lösa det heller

      Hur är det möjligt när man har tvåstegsautentisering?
      Inte så att sonen ”lånade” ut inloggning för att få exempelvis guld i ett visst spel, för sådana scam är vanliga i exempelvis Fortnite.

      Funkade inte denna delen?

      ” Om e-postadressen som är kopplad till ditt Facebook-konto har ändrats kan du återställa ändringen. När en e-postadress ändras skickar vi ett meddelande till det tidigare e-postkontot med en särskild länk. Du kan klicka på den länken för att återställa din tidigare e-postadress och säkra ditt konto.”

    Sen förstår jag tanken med dagboken som My skriver, visst har man alla foton kvar, men det är de samlade bilderna tillsammans med texten som gör dagbokskänslan

    Att ha ett konto för sin hund är en sak, men att som My skriva på kontot i hundens namn och använda hundens konto för att ”lajka” och kommentera på sina egen konton är ganska skruvat.

    Ngn som lyssnat på Nemos pod om Book ? Vrf tog han bort sitt insta inlägg ?

      Nej jag har inte hört. Ligger hela hans podd som betalpodd eller är det bara vissa/nya avsnitt? Skulle gärna höra avsnittet med book.

        79 kr

      Premium

      Märkligt att ingen av dem gjort reklam på insta för avsnittet? Anna brukar väl spamma rätt flitigt när hon gjort något

    Bara bluff och båg med My Martens. Kan vi inte bara cancel:a henne så får hon flytta tillbaka till Öland så sonen får träffa sin far och sina syskon mer.

    Karma kanske finns ändå. Tydligen tas det en del shortcuts. Enligt Flashback använder hon TipTapp för sitt företagsskräp. Det får man inte.

      Och igår la ut hon ut 4 stories som hon plockade ner efter en timme. Dessa stories gick ut på att berätta att sonen varit sjuk i 14 dagar, att hon själv hade feber och var superförkyld, att hon tagit en paus från bloggen och att allt berodde på att hon numera jobbar mycket, träffar många PT-klienter, många blomsterkunder osv. Det hela avslutades med en uppmaning till alla föräldrar att hålla sina snoriga barn hemma från skolan.

        Ok. Så lyxtulpanerna hon skriver om på sina konton och vill att folk ska köpa idag säljer hon inte personligen då med andra ord? Om hon är så väldigt sjuk.

          Hon har väl en florist i butiken?

            Man kan fråga sig hur anställningsformen för den floristen ser ut, om hon ska vara beredd att jobba 49 timmar i veckan, utan lunch eller övriga raster, när My är sjuk. Och vem gör inköpen i så fall? Floristen på lite extra övertid?

    Om ett konto blir hackat är det ju sällan en person som specifikt har ”targetat” just det kontot. Det är inte så det funkar.

      Hur funkar det då?
      Jag vet faktiskt inte.

        folk använder samma lösenord på alla sidor eller har bara dålig internethygien

        eller klickar på länkar i scamsms

      Ofta virus, AI eller program som röjer runt och antingen scannar av konton med låg säkerhet, eller liknande.

    Steppat upp säkerheten på mitt instagramkonto tack vare denna tråd. Tack folket ??

    Jag undrar också när My behöver reklammarkera sina egna inlägg på de olika instagramkontona? Aldrig? Nån på Flashback som var inne på det och jämförde med Katrin Zytomierska. När ”är” folk sina bolag och när ska det reklammarkeras? Camilla, du har säkert gjort nån bra genomgång av detta. Om du läser här får du gärna länka.

      Har samma fråga som ovan. Finns inte tillstymmelse till någon som helst reklammarkering och det borde det definitivt göra nu med alla tävlingar kors och tvärs över hennes privata och blomsidan, eller!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.