Inspirationen till de sponsrade begravningarna?

Jag fick den här videon skickad till mig i går, och kan inte annat än hålla med avsändaren.
Kanske var det i det här gamla klippet från Lorry, som Ann Söderlund och Malin Berghagen fick inspirationen till sina båda sponsrade begravningsinlägg?
Jag tycker det känns fullt rimligt.
Poängen är densamma, Ann och Malin försökte bara paketera det en smula mindre dammsugarförsäljigt.
Det är helt sjukt hur någonting man fann totalt orimligt och som man drev hejdlöst med en gång i tiden, nu görs på fullt allvar av kändisar på sociala medier?
En gång i tiden kunde man driva med orimligheten i att göra reklam på det här viset, och nu tycker vissa att det är en svinbra idé. Inte olämpligt eller opassande alls.

Hur FAN hamnade vi här?

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om man sänder live från sin förlossning för att tjäna pengar, så är ju begravningar av tidigare grannar på landet (med en ”fin” bild tillsammans) ett självklart sätt att få in deg till hetsig konsumtion. Vad kommer härnäst? Livesända fyllebråk med länk till privatvården?

    Bara jag som saknar att kunna klicka på senaste kommentarerna?

      Jag saknar också det. Var mycket lättare att hänga med när de fanns. Speciellt i längre kommentarsfält eller om diskussioner pågår i två olika inlägg.

        (Öppet spår tex. Är mycket svårare nu att delta i flera diskussioner där tycker jag.)

          Det som gör Öppet spår svårt att följa är framför allt alla dessa Anonym som svarar varandra och diskuterar utan att själva begripa vem som skrivit vad och vem som är vem.
          Varför kan man inte kräva att alla användare ska ha ett unikt alias? Ingen vet ju ändå vem personen är men det gör det lättare att svara och diskutera.

            Oj, såg inte din kommentar innan jag skrev typ samma sak. Du förklarade det tusen gånger bättre!

            Jag är anonym för att vissa inte kan släppa tidigare diskussioner. Kan ha handlat om något helt annat men det dras upp i en ny diskussion flera dagar senare. Hände allt för ofta förut när jag skrev under nick så då blev jag anonym.

              Detta håller jag med om. Jag har bytt nick ett par gånger för tycker det känns så fult när någon plötsligt drar upp ett helt annat ämne man skrivit om för x veckor sedan. Samtidigt tycker jag också det är svårt att följa vissa diskussioner när 6 olika personer kallar sig Anonym…

                Precis. Och nu hamnar man ju i modd varenda gång man byter nick så då är det enklast att vara anonym helt. Förlåt, men klimatet här inne är alldeles för dåligt för att ”vara någon”?

                  Nej, om du ändrar ditt namn så hamnar du inte i modd. Det är bara när du byter mail eller ip-nummer.
                  Det borde väl du veta? 😉

                    Va? Nu blir jag småkränkt faktiskt? har inte bytt mail på evigheter här. Och ip, ja det växlar väl mellan hemma och jobbet typ. Eventuellt något offentligt nätverk då och då. Säg förlåt tack ?

                      (Och då har jag nog bara haft otur de få gånger jag velat ändra nick då.)

                      Stollis, snälla fatta!!

                      Du växlar mellan olika namn och hamnar inte i modd. Det var vad jag menade. Ingenting att bli kränkt för. ?

                    Stämmer detta verkligen? ?

                    Jag har bytt Wi-Fi (befinner mig utomlands) och hamnade ej i modd vad jag uppfattat iaf, eller är IP-numret kopplat till själva produkten som används? Haha mkt dålig koll.

                    Däremot har jag hamnat i modd om jag använt ett användarnamn eller e-mail jag inte använt förut?

                    Ska testbyta namn i nästa kommentar för att se vad som händer. ?

                      För mänskligheten

                      … hamnade i modd av att endast byta namn (”testnamn”, men kommentaren syns inte pga moddad), och detta sker alltså varje gång jag uppger ett nytt namn (vilket jag önskar kunna göra av samma anledningar som personerna ovan beskriver). Är det alltså inte meningen att det ska vara så? ?

      Ja! Nu till exempel, jag orkar inte klicka mig mellan de två senaste inläggen, så kommer nya kommentarer på något jag skrivit i förra inlägget så ser jag inte det. Blivit tråkigare när man inte direkt kan se nya kommentarer tycker jag. I längre kommentarsfält så blir det inte att jag uppdaterar och sitter och scrollar genom för att se vad som är nytt, så jag är mindre aktiv i diskussioner nu i alla fall.

      Ni verkar vara många som saknar det, så jag ska kolla om det går att få tillbaka det.

        ?

          Den gamla widgeten med de senaste kommentarerna gjorde bloggen jätteseg, så de ska kika på att bygga en ny funktion i så fall. ?

            Jag önskar man var tvungen att ha ett namn som ingen annan har i kommentarsfältet ?
            När det är något som diskuteras i ÖS tex och 15 av 20 kommentarer är av ”Anonym” tycker jag det är så svårt att hänga med.
            Eller ser man skillnad på olika anonym på något sätt som jag inte fattat än?

            Och ni som bara har ”Anonym” hur kommer ni ihåg vilka som är era egna kommentarer ens? ? eller börjar man läsa kommer man ju ihåg vad man skrivit såklart, men det är ju inte lätt att urskilja i mängden.

              Ja jag ser direkt vad jag skrivit. Haha har till och med läst ett inlägg som var över två år gammalt och kände igen mina kommentarer där.

              Jag håller dock med dig. Men jag tror mer på att kunna citera den man svarar.

                Om man lägger in citat blir t ex Öppet spår tre gånger längre.
                Vet inte om någon är betjänt av att tio svar på en kommentar gör att kommentaren upprepas tio gånger.
                Flashback t ex är hopplöst med alla dessa repetitioner. Där finns ändå unika alias så man ska kunna följa diskussionen.

                  Tycker inte att det är svårt för att alla är anonyma utan för att det blir långa trådar som grenar sig åt olika håll. Om en tråd är lång och någon svarar en kommentar högre upp i tråden så hamnar den långt ner utan möjlighet att se vilken den svarar på.

                  Att folk är anonyma, ja, jag tycker man ser skillnad på vem som skriver ändå.

                  Men det är bara min åsikt

                  (Jag tycker det är bra med just fb att det är enkelt att hänga med i vad som svaras på. Sen behöver jag ju inte läsa den citerade kommentaren varje gång. Att ögonen skummar förbi den räcker för att jag ska hänga med, men ja, det blir ett långt kommentarsfält då vilket inte är optimalt. Det håller jag med om)

        Åh då blir jag glad 😀

          Anledningen till att den gör hela sidan seg är för att den inte är gjord för den mängd kommentarer jag har här inne, men de ska se vad de kan göra. ?

    Skulle du vara rolig nu?

      Verkar det som det?

        Du har ju en skämtsam ton till det hela i inlägget och vet man vad för torra skämt du tycker är roliga så vet man att detta är att du försöker vara rolig

          Nej, det skulle jag inte påstå. Jag tycker det snarare är betydligt mer problematiskt än underhållande faktiskt. Det som tidigare var raljerande humor kring någonting orimligt, är nu någonting som görs seriöst.

          Avsaknaden av emojis borde också varit en ledtråd.

          Sorry. Lorry-klippet är väldigt passande till hur desperata influencers som Dietz, Söderlund, Berghagen och alla andra som har passerat bäst före-datum försöker tjäna pengar på allt möjligt skit.

    Och som vanligt stänger Malin Berghagen av kommentarsfältet för obekväma kommentarer för att endast bli hyllad och medömkad av sina följare. Martyrkofta på

      Ja ja, ner med huvudet i sanden bara.

      Japp, nu är det bara röda hjärtan och styrkekramar kvar i kommentarsfältet och det är MÅNGA som tycker att det var ett fint inlägg dvs samarbetet med Ignis ?

    Det är bara att konstatera att världen blir bara mer och mer sjuk. Jag tycker synd om dagens barn och ungdomar.

      Kan bara hålla med. Nu minns jag inte var jag läste det, men lyckofaktorn i samhället stort toppade antagligen sent 50-tal, tidigt 60-tal. Även om varje generation efter det möjligen har fått det bättre ställt rent materiellt, så blir man allt mindre nöjd med livet.

      Själv ser jag numera Sverige som det förlorade landet, ett avvecklingsland. Jag säger farväl så snart omständigheterna tillåter det, och emigrerar till ett europeiskt land längre ner, som förvisso är konservativt men har ett fungerande demokratiskt samhälle samt en hållbar ekonomi och infrastruktur. Gnällers, varsågod att börja.

        Intressant. Hur mäter man lycka? Låter man folk uppskatta hur lyckliga de är eller finns det objektiva faktorer man kollar på?

          FN:s World Happiness Report 2022 är ett exempel, men det finns andra relevanta undersökningar. Däremot hittar jag inte något om förändringen av lycka över tid, vilket är nog så intressant.

            Åh tack. Ska läsa rapporten, låter intressant.

            Sverige är rankat sjua ändå. Trodde inte att vi skulle komma så högt faktiskt. Hade inte trott på top 10.

        Vill med lämna! Vilket land blir det för dig?

          Med sedvanlig risk för diverse ogrundade påhopp: Österrike. Visst blir jag själv en invandrare då, men där är det inte något större problem om man bidrar till samhället, istället för att ligga det till last. Språket är som alltid hur viktigt som helst, det *måste* man satsa på, knallhårt.

          Jag skulle gärna stanna kvar och vara med att förändra Sverige till det bättre om jag såg en reell möjlighet till det, men det gör jag inte. När till och med politiska förbund (som i Södertälje, Malmö, Botkyrka) börjar infiltreras av kriminella blir det värre innan det blir ännu värre. Jag är bara så ledsen och uppgiven över situationen.

        Okej, hejdå!

          Ha det så kul i fina Sverige!

            Ja tack, det ska jag!

              Samma här, fast inte i Sverige. Det går inte längre. Hälsa ABF i Botkyrka från mig.

      Tycker synd om dom med. Gränserna tänjs ut hela tiden. Och oftast är det ju inte bra. Klimatet hårdnar överallt.

    Varför är det plötsligt reklam för spelbolag på bloggbevakning? Känns inte okej.

      Varför? Kan du inte hålla i pengarna?

        Det kan jag absolut, men tycker inte det är något man borde uppmuntra med tanke på hur många som har problem med just spel. Det är en ganska kontroversiell fråga, men du verkar inte vara någon som är sugen på att googla.

      Jag har ingen reklam för spelbolag när jag besöker sidan. Har ingen adblock aktiverad….

    Såg att den inställda säsongen av paradise hotell ska sändas i vår. Vad säger ni om det?

      Hoppas verkligen!

        Tycker faktiskt väldigt synd om deltagarna som lagt detta bakom sig och så ska det sändas två år senare

          De har väl fått betalt.

          De får nya följare till sina insta så de är nog glada.

        Jag vill se PH.

    Haha, ot, men åhhh att Fayme tycker att det känns pissigt att lämna Sally på förskolan och typ är besviken när det har gått jättebra

      Jaha.

      Står väl ingenstans att hon ”typ är besviken”.. Känns som en fultolkning av dig!

    Kan vi förlåta Ann Söderlund?

      Nej.

        Nej hon är kompis med Margaux

    Tycker inte jämförelsen håller alls.

    Det är ju inte så att begravningsbyråer aldrig gjort reklam, de driver ju inte med att det vore sjukt om den typen av företag gjorde reklam öht, utan att det vore sjukt om de gjorde reklam på samma sätt som man, tex, gör för dammsugare. De influencers som gjort sammarbeten nu har inte heller gjort sin reklam på det sättet, de står inte vid sin döda farbrors grav och spexar i silverkavaj och hojtar om hur många funktioner kistorna har.

    Man kan tycka att det är smaklöst ändå, men det är knappast en skarp spaning att jämföra med den här sketchen ur ett ”nu imiterar livet konsten”-perspektiv.

      Du satte fingret på vad jag kände när jag läste inlägget, men jag kunde inte riktigt formulera det själv.

      Ge det lite tid, så ska du se att vi hamnar även där.

        Det är inte alls ett antagande jag tycker känns rimligt att göra baserat på hur det ser ut idag. Och det är framförallt inte det ditt inlägg handlar om. ”En gång i tiden kunde man driva med orimligheten i att göra reklam på det här viset, och nu tycker vissa att det är en svinbra idé. Inte olämpligt eller opassande alls.”

        Ingen gör reklam på det här viset, eller tycker att det är en svinbra idé. Människor gör reklam för den här produkten. Det är inte samma sak.

    Eller en jättestor bulle, som man kan gå in i? Och sen dör han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.