Måndagsångest?

Bildkälla: Michaela Forni blogg

Vad är din inställning till måndagar?

Jag älskar måndagar. Det är en dag avsatt för struktur och vem gillar inte att styra upp livet efter en mysig och unnig helg? På måndagar har jag veckomöten på kontoret och mellan dessa så strukturerar jag upp veckan, jobbet, livet ja allt som behövs. Måndagar är typ en av veckans bästa dagar nu när jag tänker efter?! // Michaela Forni

Måndagar verkar vara en sån där riktig vattendelare.
Som egenföretagare älskar jag måndagar, och jag tror nästan jag kände likadan som anställd också. Jag tänker att det nog till stor del beror på arbetsplatsen.

Här är fler influencers som älskar – eller i alla fall gillar – just måndagar:
Hanna Friberg
Dixie Wonderland
Pilot-Maria
Isabella Löwengrip
Dasha Girine

Är ni ”Team Flunsor” eller ”Team Mickis” när det kommer till måndagar?

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Måndagar är rätt okej, särskilt om jag jobbar hemifrån så känns ett som att veckan börjar lugnt. Tisdagar däremot tycker jag är veckans sämsta dag. Trött från måndagen och långt till helg…

      Håller HELT med! Tisdagar är såååå tråkiga!

      Jag håller med. Tisdagar har för mig alltid varit veckans tråkigaste dag.

      Håller helt med! Måndagar brukar i allafall gå rätt snabbt medans tisdagar känns typ två dagar lång! Lätt tråkigaste dagen på veckan!

      Ja fasen vad hemmajobb har räddat måndagarna, luuugn och ro med en tekopp framför datorn!

      Håller helt med om att tisdagen är sämsta dagen. Inte numera dock, har gått ner i tid och är ledig på onsdagar- så nu är tisdagen lite av en lillfredag.?

    Jag gillar min arbetsplats och mina kollegor väldigt mycket. Vill absolut inte byta jobb.
    Men måndagar är tunga ändå tycker jag. Jag har liksom precis kommit in i ledig-mode när det är dags att gå tillbaka till jobbet. Jag ser måndag och tisdag som lite uppförsbacke, onsdag är toppen på kullen och sen går det neråt till helgen.
    Men kanske beror på att de två jag umgås med på helgen även jobbar på mitt jobb så jag behöver liksom inte sakna just dom över helgen.

    Plus att det är så trevligt på jobbet framåt helgen, torsdag fredag så märker man på folk att de börjar se fram emot helg osv.
    Slutet av veckan är helt klart bäst:)

    Du räknar upp ett par flunsor som gillar måndagar och Forni gillar måndagar – hur ska man rösta på team då? ?

      Gud jag läser med röva – tur det fredag! Haha!

      Haha men jag trodde ”team mickis” var team Forni. ?

        Tack för att det inte bara var jag haha

    Jag har ingen måndagsångest. Jobbade i vården förut och då var ju veckorna helt oregelbundna och varannan vecka helgjobb och dessa veckor var jag bara ledig 1 dag i rad tex måndagar och torsdagar. I slutet hade jag ångest varenda jobbdag vilket gjorde att jag slutade.
    Just nu tycker jag alla dagar i veckan är ok, härligt att vara ledig men roligt att göra det jag gör idag.

      Måndagar är helt okej sedan förra chefen slutade, Hen kunde få ett helt kontor att bli tyst och ängsligt. Övriga dagar jobbade chefen på annat ställe. Annars är onsdagar min dag-halva veckan avklarad liksom…?

    Vem är Mickis?

      Inlägget handlar om Michaela forni så det går nog att anta att det är hon som är mickis

        Nej det är ju hon som skrivit kommentaren om måndagar som hela inlägget baserar sig på.

        Nej, Mickis är bara en random person som kommenterat på Michaelas blogg

    Är föräldraledig nu så varje dag är lördag, men älskar måndagar när jag jobbar! ? Nystart! Hatar däremot tisdagar. Så onödig dag ?

      Jag är föräldraledig med bebis och har storasystern (på två år) på förskolan 15h/veckan. Lääängtar tills helgen är över och hon ska få komma tillbaka dit ? (mycket skuld och skammkänslor kring det så ingen behöver kommentera på det). Är så sjukt kämpigt att ta hand om en liten kolikbebis och en intensiv tvååring som vill ha mycket uppmärksamhet och hjälp. Förstår verkligen föräldrar som skojar om att semestern börjar först när sommaren är slut och man äntligen får komma tillbaka till jobbet ?

        Åh fattar haha. Här får storasyskon gå 30 h i veckan, dvs tex 9-15. Känns annars som att man bara lämnar, kommer hem, vänder och sen hämtar nästan. Typ mer bök än vad det hade varit att bara ha barnet hemma. Hinner de ens leka och äta på föris om de bara går 15 h? Det blir väl 9-12?

          En del kommuner har 3h per dag(hopplöst för man hinner knappt hem och amma innan man hämtar) men vår kommun har tis-to 9-15. ?

            De timmarna finns till för barnen och inte vad som är bekvämast för föräldrarna

            Här är det 15h/vecka. Tisdag onsdag och torsdag mellan 8.30-13.30. Ganska perfekta tider. Undervisningen och aktiviteterna brukar börja kl 9 och hålla på tills lunch (11.00). Sen vila och lek innan hemgång. Lyx!

    Jag gillar måndagar bäst tror jag. Är sjukpensionär och alla dagar är förvisso väldigt lika men helger känns ensamma då jag är så sjuk att jag mest ligger i sängen.

      Skickar massa kramar till dej, din kommentar berörde mig.

      Skickar dig massa omtanke ?

    Jag tycker ändå måndagar är fullt överkomliga. Även om det inte alltid är lockande att kliva upp efter helgens ledighet så trivs jag med min vardag och tycker om rutiner. Anledningen till att jag uppskattar helgen är trots allt att den innebär återhämtning från vardagen, jag hade aldrig klarat att gå hemma utan sysselsättning varje dag.

    Vem är Dixie Wonderland förresten? Klassas man verkligen som influencer med 538 följare på instagram, eller har jag missat något.

      Det är en bloggare, så är väl främst därför hon nämns och inte pga instagram

      Haha seriöst ”Dixie Wonderland”…heter hon så på riktigt? Låter som ett namn på en porrskådis.

    Helgen tar slut för fort och kommer fort in i rutin att vara ledig så svårt att bryta.
    Men samtidigt är måndagar ändå lite enklare än andra dagar, tror jag förtränger lite hur jobbet får mig att må. Har även lite hopp om att det kanske blir en bra vecka.

    Det är mer tisdagen och onsdagen som jag har riktig ångest för att gå till jobbet, tar verkligen emot och helgen är en evighet bort.
    Anledningen? Jag blev påmind på måndagen hur jävla dåligt jag mår där, hur mycket negativ energi det ger och att jag seriöst hatar mitt jobb och liv typ? egentligen hatar jag inte mitt liv, men just där och då gör jag det.

    Alla jobbdagar suger lika mycket. Längtar orimligt mycket till pensionen. Bara 30 år kvar nu!!!!!!!

      Du har inte övervägt att byta jobb?

        Har haft 10tals olika jobb, sugit lika mycket. Bara att inse att man avskyr att arbeta.

      Jag har precis som du längtar till pensionen så länge, men har väl börjat närma mig så sakteliga nu?

        Jag längtade till pensionen redan i gymnasiet ??, var väl mest press och ångest över framtiden

      Livet är för kort för att ha ett sugigt jobb! Börja se dig om efter andra möjligheter!

    Är det bra jag som tycker att det börjar bli väldigt uppenbart att Anna Book är med i Masked Singer?
    Varje gång hon har lagt upp en bild från att hon sitter i smink eller liknande har Pernilla Wahlgren något på story från inspelningarna. Får man verkligen vara så uppenbar i sina hintningar givet att det ska vara superhemligt vilka som är med?

      Vill man att något ska vara superhemligt så vore det väl dumt att ta med Anna.

        Dagens sanning ?
        /TS

    Värsta dagen på hela veckan. Hatar den.

    Som vårdpersonal med tre-skifts schema (dag, kväll, natt) är måndagar bara en av alla 7 dagar i veckan. Oftast har jag inte ens koll på vilken dag det är, kan lika gärna vara måndag som lördag ??‍♀️

    Det tråkiga är att sambon jobbar vanliga kontorstider så ibland känns det som att vi missar ledig tid med varandra men jag älskar mitt jobb så det är värt det ?

    OT men konstigt att inte Hanna var på Tullys event ? är det ännu pga det Tully och Nicole sa i podden?

    Jag jobbar inom vården så för mig känns alla dagar nästan likadant. Jag jobbar helger och är ofta ledig mitt i veckan, så ibland är jag ledig måndagar. Tycker om att ha helg mitt i veckan.?

    Ot men så löjligt att deltagarna grinar om att den inställda säsongen av ph ska sändas. Leden, men är man med i skitteve så kanske man inte ska gnälla om att man ser dålig ut sen när det sänds. Jag har exakt noll sympati.

      Vilka grinar?

    Jag avskydde måndagar innan. På lördagar var jag för trött för att orka göra något kul och söndagarna åts upp av söndagsångest.

    Allt ändrades när jag bytte jobb. Nu jobbar jag när jag vill, är ledig när jag känner för det och har noll jobbångest. Så himla dumt att jag slösade bort så mycket tid på ett jobb där jag vantrivdes!

      Låter underbart!! Vad jobbar du med?

        Undrar också!

    Förstår inte hur så många kan störa sig så på henne.

    Nu är det ju inte havandeskapsförgiftning som är det man riskerar vid intag av vissa typer av matvaror utan det är bakterien listeria man är rädd för. En listeriainfektion hos en gravid kan leda till missfall och det är pågrund av listeria som man inte ska äta t.ex charkprodukter osv.

    Nej, men dock kan man med mycket otur få listerna.

    Jag hade inga missfall i bagaget men jag var extra noga med sallader och grönsaker som gravid. Sköljde tusen gånger, kollade så att inget såg dassigt ut osv. Kanske nojigt men ja, jag var väl nojig som gravid antar jag.

    det var talande under valet när röda blocket hade majoritet på måndagar och blåa blocket hade majoritet på fredagar

      Ja men inte så överraskande dock.

    Skulle inte ens äta dessa sallader som ogravid. Sallad är färskvara och känns ofräscht med en kycklingsallad som ska hålla flera dagar/veckor.

      Eller ännu värre de med räkor….

      Jag skulle inte heller vilja äta dem pga känns ofräscht och äckligt. Men om man nu uppenbarligen tycker det är okej och köper dem för att sedan få panik och börja gråta för att de går ut imorgon känns ganska hysteriskt och överdrivet.

        Jag tycker du överdriver en hel del.

        ”Panik och började gråta”…?!

        Var inte en helt ärlig beskrivning av storyn men ok.

    Fattar inte varför man köper en vakumförpackad sallad från Ica ens när man vill ha en ”fräsch och färsk” sallad? Köp grönsaker och stek/tillaga valfritt protein? Eller köp en riktig sallad på ett bra kafé som dom ordnar åt dig om det nu är viktigt att äta ”fräscht”.

    Älskar måndagar! Älskar mitt jobb och mina fina kollegor.

    Måndagar var det värsta jag visste. Började med söndagsångesten och sen var jag grinig hela måndagen. Så kan bestämde mig för att byta karriär, utbilda mig till mitt drömyrke där man dessutom sällan jobbar raka veckor. Visst färre lediga helger, men jag trivs så bra med det. Jag tror att om man känner att måndag är en uppförsbacke till helgen behöver man fundera kring sina val och vilka möjligheter man har att byta bana. Skaffa ett jobb man trivs bättre med eller skapa en meningsfull fritid och prioritera den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.