Kritik mot kvinnoträffen i Blå Hallen

Andréa Hedin som är oppositionsborgarråd för Moderaterna i Stockholm och en av initiativtagarna till ett samtal om hur vi tillsammans kan göra för att skapa bättre möjligheter för unga kvinnor i Stockholm och hur vi inkluderar män i att vara en del av förändringsarbetet.
Bland de inbjudna fanns bland annat Johanna Bladh, Joanna Swica, Sigrid Bernson, Ida Nordfors, Sara Grapne och Caroline ”Pricken Rosa” Svelid.
Nu riktas kritik mot evenemanget, där en av punkterna är avsaknaden av representation bland deltagarna, och några av kritikerna är Paula @Vardagsrasismen och @mrs_lindh .

  

Andréa Hedin har nu delat en lista med namn, där man kan se vilka som blev inbjudna och vilka som valde att inte medverka.

Kan arrangören verkligen hållas ansvarig för vilka som tackat nej till inbjudan att medverka i det här eventet?

155 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Efter denhär ’soppan’ känner jag mig tyvärr besviken på Prickens sätt att bemöta kritik eller åsikter som inte är som hennes. Vilket är så synd för jag har verkligen sett upp henne, hon har ju väldigt bra sätt att förmedla åsikter och kvinnorättsfrågor. Men för mig blev det avfölj efter det sättet som hon bemött flera personer i kommentarsfältet som inte stryker medhårs… då spelar det ingen roll hur drivande och kunnig man är (i min åsikt) om man inte alls kan bemöta folk schysst som inte tycker som en själv, utan har taggarna utåt och istället blockar personerna

      Håller med till 100% och Johanna B men det visste vi innan hur hon funkar ?!

        Ja, och pricken är ju en person som driver ett konto som handlar om debatt och att uppmärksamma olika problem i samhället. Hon uppmanar till att man delar hennes hashtags och taggar folk i inläggen. Men samtidigt, när det då kommer kritik som nu, så påpekar flera gånger hur hon är privatperson och bestämmer helt vad som ska få finnas på hennes sida. Att hon inte är offentlig på det sättet. Och för mig går det inte ihop..?

      Pricken Rosa är ju helt rabiat. Och kör med försvaret att hon minsann bara är en privatperson. Som bara råkar ha 40000 följare på Instagram. Blir kräkfärdig på den vita feminismaktivismen på Instagram. Patriarkatet kan ju bara luta sig tillbaka och titta på när vi för förstör för oss själva.

      Började följa henne för någon månad sedan då jag tyckte hon var vettig och bra. Men något har hänt. Kanske framgången som stigit henne åt huvudet. Hon tar saker ur sitt sammanhang och när någon sakligt kritiserar på ett vänligt sätt så blockar hon. Det är inte en förebild utan en farlig person.

    Tycker hela soppan är skitlöjlig och bara för att positionera sig och instabråka. Som så ofta för Vardagsrasimen.

      Det är inte löjligt när det är såhär verkligheten ser ut för icke-vita.

        Hur den ser ut? Poc är ju en minoritet. Det kommer naturligtvis synas då och då att det är så. Vad som vore löjligt är att överrepresentera och tvinga dit folk som tackat nej.

          Men en ganska stor minoritet. Om inte en enda POC ville vara med så betyder det antagligen något. Och om det stämmer som Paula säger att åtminstone en av dem fick sin inbjudan först en vecka innan mötet, då betyder det troligtvis också något. Man måste vara vaksam på exkludering. Mer privilegierade grupper har alltid använt det som vapen mot mindre privilegierade grupper.

            Det är inte exkludering om de inte vill vara med. Och varför bråka om det på det här sättet? Det var väl ändå första gången eventet skedde – man påpekar väl ändå fel en gång innan man blir rabiat. De gör verkligen sig själva en björntjänst nu.

        Att någon är en minoritet gör det naturligt att denne inte känner sig representerad överallt.
        Åker du till Sydkorea är majoriteten sydkoreaner där.
        Åker du till Norge är majoriteten norrmän.

        Majoriteten är en majoritet och det visar sig även procentuellt på en mindre mängd individer också såklart.

        Tycker att i alla fall fyra av tjejerna på bilden ser ut att vara personer med utländskt påbrå? Men det kanske är för få, enligt de som kritiserar.

      Känner inte så starkt för någon av de inblandade men det är rätt svårt att få en politiker att lyssna på en, speciellt i en så stor stad som stockholm, så att få sitta ner en lunch och diskutera sin hjärtefråga är guld värt. Och då är det synd att de väljer bara ”influencerfeminister”. För visst de möter ojämställdhet också men det blir ett så skevt perspektiv, deras verklighet är så långt ifrån en kvinna i Tenstas eller en ensamstående 3-barnsmamma. Så mer mångfald i det här skulle vara bra och då inte bara hudfärg utan olika klasstillhörighet, utbildningsnivå osvm

      Finns ingen som tycker så synd om sig själv som Paula. Eller ja, kanske Pontus Rasmusson då.

        Finns många ”offer-konton” men hennes är i toppskiktet. Klart det behövs lyftas olika problem/orättvisor men det känns inte ens som det är det dessa konton handlar om, egentligen. Bara en vilja att synas och höras.

          Det verkar verkligen vara hela hela hennes identitet. Känns osunt

    Ser ju fint ut på papper ? Finns väl en anledning till att dom inte ville närvara…

      Ja, så låter det nu när listan blev offentlig. Sandlådenivå.

    Vad är det här för skit du skriver om? Trodde det var en underhållningsblogg? Och skvaller också då…

      Du måste vara ny här? Här inne har det alltid blandats högt och lågt med humor och allvar i de senaste 17 000 inlägg jag skrivit här inne.
      Kanske är det här helt enkelt inte en sida för dig?

      Chilla!!!!

      Men då trodde du fel ☺️ Men välkommen hit, ifall du tänkt stanna kvar efter detta inlägg ?

    Trots att jag själv är mörkhyad så är jag inget stort fan av vardagsrasismen och flera andra liknande med större konton, men här tycker jag att hon skriver vettigt och belyser viktiga frågor. Att bli blockad för att man helt rimligt ifrågasätter något är ju galet. Sedan vet jag inte riktigt när de med annan etnisk bakgrund bjöds in eller vad som menas med att inbjudan var annorlunda för dessa. Men istället för att försvara sig så borde man väl ta till sig av kritiken…

      Det hade ju varit intressant att se den andra inbjudan och om de som faktiskt fick den och tackade nej vill uttala sig?

      Gissningsvis är du en person som @vardagsrasismen avfärdar som en ”pick me girl” och därför bara problematisk och irrelevant. Otroligt sorgligt, jag tycker för övrigt att hela ”pick me girl” – retoriken är otroligt misogyn i sig.

        Fast själva definitionen av ”pick me” är ju en internaliserande misogyn tjej, därav uttrycket ”jag är inte som alla andra tjejer”…

        https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Pick-me%20girl

          Nej gud förbjude att nån är tomboy eller annorlunda – RÄTTA för fan in dig i ledet igen bland 10 stegs koreansk hudvård och vinbrunch med tjejorna – annars kommer vi mobba ut dig som ”pick me”. Osar högstadie- och mean girls-fasoner över hela begreppet.

          Mvh en som slagits på klassiskt manliga arenor i åratal och nu får en släng av sleven från andra brudar också för att man inte är på de kvinnliga arenorna. Vad kul. Vilken feministisk framgång! Spyr.

    Incoming kommentarer från Karens ??

      ?

        den här trååden spara jag, jävlar vad kul den va

      Fräscht att kalla ett lands ursprungsbefolkning för Karens.

        Nämnde jag Samer? ? jag sa inte att alla svenska kvinnor var Karens, du som valde att tolka på det viset.

          Vad har samer med svensk ursprungsbefolkning att göra? Samer är som folk 3500 år gamla.

          Karen är en beteckning för privvade vita kvinnor. Du menade absolut svenska kvinnor med en åsikt.

            ” Karen is a slang term for a white woman perceived as entitled or demanding beyond the scope of what is normal.[1] The term is often portrayed in memes depicting white women who use their white privilege to demand their own way.[1][2] Depictions include demanding to ”speak to the manager”, being racist, or wearing a particular bob cut hairstyle”

              Ja?

                Förstår du inte? Beteendet är huvudsaken här, ifall man anses vara en Karen eller inte. Oftast är det ju vita privilegierade kvinnor som utnyttjar sitt privilegium. Däremot är det inte uteslutande vita kvinnor som kallas för Karens.

                Är det så att du känner igen dig i beskrivningen och tror att alla andra svenska kvinnor gör detsamma, eller? Det gör vi inte.

                  Nej?

                    Så vad är problemet?

                      Jag sa ju vad jag hade för problem? Att ingen svensk kvinna med en åsikt ska kallas för ett rasistiskt slur? Det här är inte usa.

            Det är ju du som säger att alla svenska kvinnor är karens! Inte jag ? …

            Träffade jag dig personligen eller?

              personligt*

              Det finns inga Karens alls i Sverige. Eftersom alla vita kvinnor i Sverige har rätten som europeiska kvinnor att tycka vad de vill utan att bli hånade. ’Karen’ är ett slur och en hundvissla.

                Äkta Karen

                  Äkta anti-vit.

                    Jag är inte anti-vit, det är ditt argument att blunda för strukturell rasism.

                      -När de nyinflyttade inte står ut med att se ursprungsbefolkningen överallt-

                      Gah trött på det missbrukade ordet strukturell rasism som rent språkligt är helt galet.

                    Aldrig sett någon som inte är högerextrem (mycket högerextrem) använda uttrycket anti-vit. Är du det?

                      Jag har aldrig blivit frågad det av någon som inte är vänsterextrem och anti-vit.

                      Nu har du det, jag är en helt vanlig socialdemokrat. Men du svarade inte på min fråga. Eller när jag tänker efter, det gjorde du nog visst.

                      Nonsens. Du försöker distrahera från ämnet och diskvalificera mina inputs.

    Tycker det är tråkigt att man alltid ska leta fel när någon tar initiativ för något och vill jobba med förbättring av vad den nu än må vara.
    Alla kvinnor räknas och kan säkert bidra med viktiga perspektiv oavsett bakgrund eller hudfärg!

      Alla räknas och alla kan bidra men ändå är det en grupp, ofta priviligerade kvinnor, som alltid hörs mest hela tiden. Och ens egna perspektiv är begränsade, jag har till exempel inte mycket att bidra med när det kommer till hedersvåld, jag har ingen egen erfarenhet, jag har ingen utbildning om det ämnet och det enda jag kan är det jag läst i artiklar/enstaka studier. Mycket bättre då om det finns någon kvinna med egna erfarenheter eller som t ex jobbat mot hedersvåld i förorten med.

        Kan lova dig att om de du kallar privilegierade inte skulle säga eller göra något så skulle det klagas på det också. Hela apparaten är nu riggad att vara fientlig mot etniska svenskar.

          De har byggt hela sin influencerkarriär på att profitera på feminism, skulle de inte gjort det skulle det inte klagas för ingen skulle hört talas om dom då. Och ingen möter motstånd i livet för att de är etniska svenskar, ta av offerkoftan.

            Vad fint att du tog av masken och kom ut som en riktig sann anti-svensk. Att svenskar öppet kan hatas och profileras som offer, allt enligt brås undersökningar, går dig helt förbi. Att svenska feminister i det förflutna gjort Sverige till ett land dit andra kvinnor kunnat fly och vars axlar alla andra kvinnor i Sverige, oavsett hudfärg, kan stå på, negligerar du helt. Du är en klassisk anti-vit person maskerad som humanist.

      Alla räknas men vetkligheten är ju att alla inte behandlas lika bra med respekt m m.

        verkligheten

    Jag lovar att jag har läst inlägget, men det är så rörigt så jag fattar inte riktigt ändå.

    Är det alltså så att en influencer har haft ett event för att diskutera hur man kan förbättra för unga kvinnor, bjudit in kvinnor med olika hudfärg men bara vita kvinnor kom på eventet. Och nu blir hon kritiserad för det och slår ifrån sig kritiken med argumentet att hon inte kan hjälpa att de som hade mörkare hy tackat nej.

    Är det så?

      Nej, eller personen som bjudit in till eventet är inte en influencer utan politiker, tillika oppositionsråd i Stockholms stad.

      Typ precis så tolkar jag det också. Först lackar hon på att bara vita kvinnor är där för hon tolkar det som att endast vita bjudits in. Sen inser hon att hon eventuellt vevat lite väl snabbt och lägger då till ”Jamen TÄNK om icke-vita också bjudits in men av diverse anledningar inte kan komma pga. arbete eller andra åtaganden! Va! Tänk på det hörrni, varför är det så??”

      Jag tycker det är väldigt intressant att ta ras och klass i beaktan när det kommer till samhällsfrågor men i det här fallet känns det bara som en person som vill bråka för att försöka hålla sig själv relevant. Ogenomtänkt och korkat.

        Verkligen.
        Ja, varför är det så att folk har jobb och inte kan gå på olika events när som helst??? Hemskt är det. Vad gör vi åt saken???
        Sen i nästa stund gnälla om hur pocs inte anställs i tillräcklig utsträckning och därmed är arbetslösa…

        Håller helt med. Och dessutom lackar hon på att de vita kvinnorna ställer upp på att vara i ett enbart vitt sammanhang, men hur sjutton ska de veta om det innan?

          Och varför skulle det vara fel att enbart vara i en grupp med vita människor? Är ju inte ens dom som bestämt inbjudningslistan, men vi befinner oss i Sverige. Det är inte jättekonstigt att vita människor är majoritet.

            För att det finns en väldigt stor mängd människor i Sverige som inte är vita och som då saknar representation? Men absolut, om du vill vara exkluderande och bakåtsträvande så kör 🙂

      Och som vanligt måste kvinnor ta hänsyn till precis allt och alla. Jättebra att påpeka att nästa gång kanske ni kan fundera på att inkludera fler kvinnor från olika bakgrunder, men att nu dra ner hela initiativet pga detta? Snart kommer gnället om att inte någon transkvinna också var inbjuden och fanns det verkligen tillräckligt många homosexuella, personer med funktionsnedsättningar, olika åldersgrupper och kroppsformer? Titta på valfri samling med män och be dem inkludera allt och alla nästa gång, please.

        Och som en parentes kan nämnas att Tone Sekelius var bjuden.

    Förlåt för OT, men är det bara jag som är helt chockad över Tullys uttalande i senaste måndagsvibe? Lojsan och Buster ringer Tully och undrar om hon har ett favoritbarn av Elle och Faye, hon säger då utan att blinka att Elle är mer speciell för henne och att hon har svårt för Faye för hon är en vädur?¿? Hon sa sedan ”har aldrig träffat en vädur som är rimlig, så jag är så besviken att faye är en vädur”

      Inte lyssnat men inte chockad! Tully den clownen gör korkat uttalande efter korkat uttalande…

      Men snälla snöflinga, nu måste du väl kunna ta ett skämt?

      (Även om det är allmänt känt att vädurs-kvinnor är det jobbigaste man kan utsätta sig för).

        Va är de så? Jag är vädur? berätta mer för det har jag aldrig hört, bara bakom ryggen kanske?

          Bara läs om dig själv ska du se varför vädur-kvinnor är sådär ?

        Hur är oxar? ? ( I am intrigued ?)

          Tjuriga jävlar är enklast att förklara en oxe ?

            Fan..det kan nog stämma ?

        Haha förstår att jag låter helt humorbefriad men det var faktiskt riktigt sjuk lyssning

        Haha. Korrekt!
        Mvh vädurskvinna

      Blev också helt chockad när jag hörde hur hon pratade. Absolut att det kanske delvis är på skämt för att ”vara rolig” men hade jag varit hennes dotter Faye hade jag inte tyckt det var särskilt roligt att höra i framtiden hur min mamma säger saker som ”anledningen till att jag inte gillar Faye är…”

    Så trött på alla som skriker rasism för minsta lilla. Orkar inte

      Definitivt gått inflation i uttrycket.

      Fast här kan man ju faktiskt prata om en slags rasism. Och det förekommer ju om och om igen att folk utesluts pga sin hudfärg, jag kan lova att det inte är en skön känsla att märka att man blir bortvald pga hur man ser ut, snarare än för ens personlighet, kompetens eller annat.

      Det har hänt mig hela livet och då är jag ändå en av de mer priviligierade då jag har ett ”svenskt” namn, är uppväxt i en familj med svenskt ursprung och därför kan alla sociala koder, är gift med en blond och blåögd man, vilket jag faktiskt märker gör saker enklare (hade gift mig oavsett såklart eftersom det är mitt livs kärlek, men jag hade en pojkvän med annat etniskt ursprung tidigare och det gjorde skillnad i sociala sammanhang, som på restauranger och andra uteställen hur vi blev bemötta) ja, listan kan göras lång.

      Så nej jag tror faktiskt det skriks rasism alldeles för sällan, att många av oss skulle behöva låta högre istället för att bara vara lättade över att vi blir inkluderade i samhället.

        Många invandrare drar rasistkortet för minsta lilla. Någon missköter sig på jobbet: ”De hatar mig för att jag är svart” alltså nej. Så jävla trött.

          Jag har bott rätt många år i ett område där jag var ganska ensam om ett Svensson-namn på dörren och på mitt nuvarande projekt (och även många tidigare) har ca hälften utländsk bakgrund och aldrig stött på någon som ropat rasist i onödan. Det finns säkert ett fåtal som gör det men sluta hitta på att det är vanligt, de flesta biter ihop och ignorerar mer rasism än de borde.

            Och jag har varit med om motsatsen. Så det är olika – dina åsikter är inte de enda som räknas.

              Kom tillbaka när du själv upplevt detta.

                Jaja dra det är synd om mig för jag är invandrare kortet. Det gör ni så bra redan!

                  Alltså gumman, who hurt you?

          Ja, det är helt absurt hur många gånger någon från en icke svensk kultur gör något otroligt udda i svensk kultur och sen skyller på att det är rasism. Nej, vi med svensk kultur är arga för att du trängde dig i kön. Fattar att det är många som inte gör sånt och drabbas ändå av de som gör det – men sånt e livet. Man döms baserat på de man associerar sig med och bakgrund är svårt att byta. Kanske bättre försöka hjälpa nyanlända att förstå vad de gör fel då än å bråka ännu mer med de med svensk kultur som precis blivit provocerade och nu också får höra att man är rasist… inte så man gör om man vill ha mindre irriterade blickar på sig ute i samhället.

        Men de var ju andra inbjudna men som inte kom? Så nej inte rasism.

      Så jävla trött på Mrs Lindh, allt handlar om att hon vill visa hur god och duktig hon är. Hon älskar uppmärksamheten och applåderna hon får genom att ha den rätta åsikten. Kommentaren ”synd att samtliga icke vita tackade nej så att det blev en vit lunch (…)” tog priset. Sverige har väl en vit majoritets befolkning så det e väl inte så konstigt med ”vita luncher” som hon benämner det. Undra vad folk hade sagt om man skrev att det var synd att det blev en ”svart lunch”…

        Ja Mrs Lindh är onekligen speciell och det har inte ett dugg med hudfärg eller härkomst att göra utan beror helt och hållet på hennes 100% osköna personlighet.

        Erkänn att du är en person som har ett fejkkonto, som används för att spionera på de du ogillar? Erkänn att mrs Lindh är ett konto du har svårt att sluta spionera på?

          Erkänn att du är mrs Lindh? ??

    Alltså detta – förbättra för unga i Sthlm, prata om ungas liv och uppväxt!?! Jamen då bjuder vi in kapitalismen, moderater och andra välmående INFLUENCER som ska föra talan!? För dom vet precis hur det är att vara fattig, inte få en bostad, arbetslös,mm inga rika föräldrar som ”backar upp”, gäller oavsett hudfärg.. och detta betalar vi med skattepengar! Vad är världen på väg och skäms ni som var där och kommer med försvarstal och blockar andra som vill höra/diskutera detta ( för skattebetalarnas pengar!) som värsta diktator?!

      Ja för kommunismen är ju en ledstjärna för de unga och fattiga.

        Menar du att enda alternativet till att vara moderat och vurma för kapitalismen är kommunism? Ja men så så, sign me up kamrat, då är jag kommunist.

          Jag tog den absoluta motsatsen.

          Eller hur! Det visar på dåligt påläst och brist på bildning, brukar vara så när man uttalar sig utan förstå innebörden..

        Men läs vad det står! Vad har kommunist med detta att göra, eller är det allt du kan argumentera emot! Är vanliga arbetande /arbetssökande ungdomar( människor överlag) som inte har god ekonomi men erfarenheter och samhällsbärare det enligt dig..

          Men jag valde bara en motpol. Kanske precis för att visa hur onyanserad ts är. Men gå upp i hejsan du.

      Fast tyvärr är det ju dom blåa som styr landet nu. Och då blir klasskillnaderna större.

      Exakt. Personernas hudfärg, ok det kan vi prata om. Men hela idén att vi snackar kvinnors situation och framtid med ett gäng välbemedlade influencers? Så oerhört moderat..

    OT – jag gillar Alexandra Bring, men tycker det känns lite märkligt att hon nu gör reklam för Natural Cycles. Hon själv har ju sagt att hennes första barn kom till av misstag när hon använda sig av det preventivmedlet tidigare. ??‍♀️

      Allt för ?Inget nytt direkt.

      Hon har dock sagt att hon blev gravid med sitt första barn för att hon inte riktigt hade koll på hur appen fungerade i början,

      hon har sagt att de missade att köra ”safe sex” första månaderna innan hon hade trackat sin cykel ordentligt – vilket behövs innan man kan använda sig av Natural cycles som preventivmedel,

      Sen finns det ju än så länge inget preventivmedel som är 100% (om man inte räknar avhållsamhet som en metod), så klart risken finns att bli på smällen om man använder Nc. Precis som att du kan bli gravid även om du äter ppiller, kör kondom eller har spiral,

      Är varken ett fan eller o-fan av Alexandra Bring, men är verkligen ett fan av ett hormonfritt preventivmedel ?!

    Det finns väl inget som säger att det var den enda och sista gången det var ett möte så vem vet hur nästa möte ser ut. Och de som klagar kan väl bjuda in själva. I övrigt undrar jag om jag är en poc eller inte. Alla har väl nån slags färg, vi är ju inte genomskinliga. Om det nu är så viktigt.

    Vi bor i ett land där en stor majoritet är vita så då är det väl inte så konstigt om det ser ut så på ett möte, om dom bjudit in andra med mörk / mixad hud och försökt så ser jag ingen problematik i detta??

      Hahahahahaha. Inte längre

        Etniska svenskar är fortfarande majoritet.

        Vita är ändå en majoritet i Sveriges befolkning. Precis som om du besöker vissa andra länder så kommer vita inte vara en majoritet.

          Kan inte hälften av svenskarna bara lägga sig ned och dö? Fattar dom inte huuur fel det är att vara vit? När vi tar över så kommer ni få se på kärlek och tolerans!

            Du verkar helt vilse i pannkakan din stackare!

            Det märks i era ursprungsländer.

    Ja..?

    Jag har otroligt svårt att ta vardagsrasismen på allvar efter att ha känt henne privat. Manipulativ och använder rasismkortet rätt så selektivt.
    Missförstå mig rätt, tvivlar inte en sekund på att hon behandlats sämre som poc i olika sammanhang. Det är hemskt och borde inte förekomma! Men. I vissa fall är det inte det som varit problemet utan nåt annat. Tänk att du på en fullsatt stressig restaurang beställt vegomat. Du får en stek. Man kan påpeka misstaget, det måste vara fel, det är inte min mat. Eller, så kan man skrika rasist.

      Jag tror vi alla har känt minst en sådan person.

    Men om det handlar om att stötta folk som inte får bostad, jobb eller har haft det svårt i grundskolan så att de inte kommer vidare med studier och så vidare varför ska det bara handla om kvinnor då?

    Varför?

    Jag längtar så jäkla mycket tillbaka till 70 och 80 talet när vi slapp all sådan här skit!

      Den gyllene eran. 🙁

    Gå dit och visa att du är moderat poc och inte fattar nånting om nånting, gå inte så klandrar vi vita för att vara exkluderande. Va moderat så är du rasse.
    Ptja…inte helt lätt det där. Bäst att slå dövörat till alla som bara letar fel i exakt allt.

    Inkludering är otroligt viktigt och jag säger absolut inget om att vi behöver jobba framåt gällande jämställdhet oavsett ursprung, kön och liknande. Och kanske är jag bara naiv, men jag tycker inte att det här blir rätt heller? Någonstans lägger man ju ändå värdering i hudfärg och ursprung när man noterar att diversitet saknas. Jag personligen skulle inte vilja bli inbjuden enbart för att jag bidrar med diversitet på bekostnad att någon bättre lämpad blir exkluderad (säger inte att det är fallet just här, utan försöker endast förklara min tankegång). Jag önskar så att vi bara kunde se ett antal människor utan att lägga någon som helst värdering i det yttre.

      Jag håller med. Hade jag inte läst hennes inlägg så hade jag bara tänkt att det var ett bra initiativ och hoppats på att de kommer fram till saker som kan göra skillnad.

    Jag reagerar mer på att det här är de personer som hon bjudit in för att diskutera Stockholms framtid och förutsättningar för unga kvinnor. Många av dessa kvinnor saknar väl verklighetsuppfattning helt, t.ex. Bianca. Vad kan de tillföra till diskussionen? Hade varit intressantare att ha en mix av kvinnor ”från verkliga livet” som faktiskt upplever eller har upplevt vad de ska diskutera och inte de som åkt på en räkmacka. Men då hade de väl inte fått lika mkt uppmärksamhet. Hoppas att deltagarna från olika skolor bidrog med många olika perspektiv.

      Ver Bianca att hon räknas som vit?- är vad jag undrar ?

        Hon har väl aldrig sagt något som antyder att hon tror att hon inte är det? Var fick du det där ifrån?

          Från en tidigare diskussion här där Italienättlingar claimade poc-status och hävdade att svenskar behandlat dem dåligt ?

      Precis så !

    OT men guuud vilken barnrumpa Nicole falciani verkar vara då man tittar på hela kändis Sverige bakar ?

      Vad gör hon?

        Såg precis klippet på tv4, där Nicoles och Alexandra Nilssons kladdkaka är för lös och går sönder. Hon blir sur, slänger iväg en bit av kakan och stormar iväg och gråter. Sen står hon och surar och svarar knappt när Tina försöker prata med henne. Säger att ”hon vet ju redan att hon kommer åka ut”.

          Haha allvarligt, låter som ett sant influncer-ögonblick.

          Såg också det och skämdes ihjäl. Så pinsamt!

      Eller hur! Beter sig som om hon vore tolv år. Var det inte henne Saade dumpade precis innan bröllopet? Ställa sig och tjura i ett kul nöjesprogram för en kaka, jösses alltså. Omogen fick just ett gigantiskt ansikte.

    Jag röstar rött, men det här känns ju nästan bara som att smutskasta M? Kritiken i sig är ju aldrig fel, men då måste man ju ta reda på fakta innan. Och kanske är det mer intressant varför de med annan bakgrund valde att tacka nej? (Och där menar jag absolut INTE att de skulle bry sig mindre, utan det kan ju kanske finnas helt andra anledningar).

      Väldigt skönt att höra din åsikt som röstar rött. I dagens politik är det så mkt skrik och ingen analys. Väldigt ofta känns det som att folk letar febrilt efter saker att klaga på. Omvänd rasism existerar också, men det får man inte säga. Det denna tjej gör är att anta saker hon sakna belägg för och medvetet gör sig själv med flera till offer. Jag är kvinna och som vi alla vet finns det mkt att jobba med inom jämställdhet. Med detta i bakhuvudet skulle jag ALDRIG anta att folk gör saker med ont uppsåt i diverse sammanhang. Att ständigt gå med glasögonen på att det är skillnad på hudfärg och nationalitet är vad som bibehåller rasism och markerar skillnaden. Kvinna som kvinna oavsett hudfärg. Någon kanske förstår vad jag pratar om, haha!

    Det roligaste i hela soppan va väl ändå Johanna Bladh som försökte påstå att det va kvinnor av annan hudfärg med på eventet men att dom inte fångades på en enda bild?

      Pricken också

      Det var ju det, skolungdomarna.

    Och jag som, när det trettonde stjärntecknet ”ormbäraren” infördes, gick från vädur till fisk! Vem ÄR jag ens??!! Och vem har jag varit?! ?

      Vilka har infört ormbäraren?

      Ingen astrolog håller med om det där trettonde stjärntecknet…

    Hur korkad är Tingelinn egentligen?? Måla om när barnen sitter i en barnsäng i samma rum?

      Nu saknar jag kontexten för detta men dagens färger är ju inte alls så giftiga som förr om åren, om det är det du syftar på? Jag har målat om både höggravid och med en bebis intill. En anhörig som är yrkesverksam målare säger även han att det är helt ok.

    Ot: Hannalicious och hennes Mr Big har gjort slut, igen…

    OT: Hannalicious och hennes Mr Big har gjort slut, igen…

      Tror ni han har varit otrogen igen?

        Förmodligen… hon har ju varit upp över öronen kär i han.

      Vad tråkigt, hon verkade väldigt kär i honom </3 Hoppas hon hittar rätt

    OT
    Någon som vet vad hanapee syftar på i surret att hon tackat nej till att programleda, som skulle vara att indirekt stötta vapenexport?

    Det är ju mer skandalöst att de bjöd in en man bland alla kvinnor.

    änta nu lite här, har jag förstått detta rätt?

    Ett gäng kvinnor tackar ja till en lunch med syfte att inleda samtal och kanske ha en chans att förändra. Något man UPPMANAR influencers att göra och inte bara kränga billig skit från Nelly. Kvinnorna går dit och vad jag har förstått så var det en intressant lunch med elever från olika skolor och kvinnor med olika ”inriktningar” på sina konton. Vissa vettigare än andra. Några av dem (vad jag har läst och hört) ifrågasätter även agendan och syftet.

    Det börjar vevas från andra kvinnor som anser att det är FÖRJÄVLIGT att det enbart är vita priviliged kvinnor som har bjudits in. Ursäkta men vad vet dessa arga kvinnor? Men det vevas på och vem får ta skiten? Kvinnorna som gick dit med en tanke att vilja göra skillnad.

    Sen publiceras listan med inbjudna. Nej men då fortsätts det vevas för att DET SKULLE KVINNORNA SOM VAR INBJUDNA TÄNKT PÅ. Men nu blev det en VIT LUNCH. Ursäkta? Vad är detta för jävla sätt?

    Så, dessa kvinnor skulle tackat nej i förebyggande syfte IFALL det skulle vara så att de andra från annan härkomst som var inbjudna skulle tacka nej?

    Det kommer sluta att ingen engagerar sig för att kvinnor som dessa som dessa beter sig som riktiga as. Jag skäms över att dessa kvinnor får ta ton och jag skäms över vart det bär av.

    Jag är helt för att det ska ifrågasättas men börja fan inte dreva mot kvinnorna som var inbjudna. Rikta det endast mot arrangören.

    Fyfan vilken jävla låg nivå, inte konstigt att det går åt helvete när feminister och jag vettefan allt bråkar med varandra och andra kvinnor. NIVÅN?

      Precis så!!

    Fattar inte… varför har de bara bjudit influencers? Hur ska en influencer veta något om Stockholmskvinnors liv, de lever ju i en egen värld.

      Och det gör inte du med din kommentar? Svagbegåvat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.