Kompensation och dyra skor?

Dyra skor får Paul köpa till mig… :- ) Jag har jobbat så himla mycket i mitt liv och betalat för så mycket män tidigare i livet så idag har jag blivit en sån där tjej som bara önskar mig dyra saker med gott samvete. Det är liksom kompensation för andra faser i livet.
[…]

Barnen messade gulliga grattis-på-morsdag-sms men Paul ser inte alls att han har ett ansvar att fira mig, ”man firar sin mamma”. Där tycker vi lite olika.. Fast när jag tänkte efter så firade jag inte honom heller på Farsdag mer än en puss. // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip delar med sig av hur hon ser på saker och ting i sin relation med Paul.
Hon tycker att han ska köpa henne dyra skor, för att kompensera för hennes tidigare partners, med vilka hon alltid betalat mest. Hon anser också att han bör fira henne mors dag, trots att barnen befinner sig hos sin pappa.
Utan att gå in på för mycket detaljer så måste jag säga att min inställning är helt tvärt emot hennes. Det är nästa så att jag börjar undra om det är den gamla Isabella Löwengripen som skriner igenom, och att hon enbart skriver det här för att provocera lite?

Paul är ju dock ingen pappa så det kanske inte är så konstigt att han inte blev firad? Du däremot är ju mamma ?

En person i hennes kommentarsfält skriver det här, men jag ser fortfarande inte varför Paul ska fira henne på morsdag när de inte ens har några gemensamma barn.
Vad tror ni?
Och vad säger ni om hennes resonemang?

 

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alla som sugit på ens tutte efter att man fått barn får fasen fira en på mors dag.

      Blir rätt stort firande för mig i så fall. Trevligt.

        Alla har vi olika fördelar i livet tänker jag.

        Ja och alla ska köpa dyra skor i present.

          Självklart ska det köpas dyra skor!?

        Funderar lite hur man ska organisera det, för det blir omekligen ett litet gäng. Och djäklar vad många DE i sin tur ska fira! Jag menar, om premisserna gäller alla som sugit på ens tutte efter att man fått barn menar jag.

        Haha! Ska alla män som sugit på mina tuttar fira mig på mors dag blir det ett hejdundrandes kalas. Då har jag inte ens några barn.

      Äckligt

    Hon har verkligen ett logiskt tänkande den tjejen. Verkligen…

      Haha, tror ändå inte hon menade att Paul måste kompensera för andra mäns tillkortakommanden, snarare att hon tillåter sig att ha ”högre förväntningar” då hon tröttnat på att vara den som ”försörjer” mannen, och helt enkelt har valt att börja ställa krav, för att inte riskera att bli besviken. Gissar att det baseras på någon känsla av att hon ”insett sitt värde” (vilket förstås mäts i prislappen på vilka skor man får, haha). Men, känns rätt fair ändå, hellre vara ärlig om vad man förväntar sig än att än att år efter år bli besviken för att man hoppats på mer, tror det senare kan vara rätt tärande på en relation, för båda parter, då en blir beskriven och den andra känner av den förstes missnöje, osv (syftar då på att sådant ofta återspeglas i ett större perspektiv med, inte endast på mors dag).

      Men gällande att fira mors dag så är det ju förstås främst barnens ”uppgift” (förhoppningsvis tycker de att det är roligt), därtill är det ju fint att fira mamman till sina barn.

      Tycker även att det är fint att uppmärksamma den kvinna man lever tillsammans med under den dagen, även om barnen inte är gemensamma. Nu har jag inga barn själv, men skulle bli jätteglad om mina hypotetiska barns hypotetiska plastpappa skulle uppmärksamma mig på mors dag, det behöver ju inte vara något ”tack för att du burit, fött (om man gjort det)/uppfostrar och tar hand om våra barn” utan lite mer som en uppskattande och validerande gest, typ ”du är en toppenmamma”.

      Tycker också det är fint att en del frånskilda/separerade också gratulerar deras barns mamma på morsdag (huruvida det är lämpligt beror ju såklart på relationen), men på samma sätt där, lite uppskattande som ”du är en toppenmamma till våra gemensamma barn”.

      Och därtill kan ju ett grattis på mors dag ges till andra modersfigurer i ens liv, beroende på hur relationerna ser ut. Det finns ju dem som betraktar andra än sina biologiska mödrar som mer av en mamma, och då kan man ju visa uppskattning under dagen och det behöver ju inte nödvändigtvis formuleras som ett ”glad mors dag”, ett ”tack för att du finns”, kan ju betyda oändligt, och det symboliska med dagen förmedlar ju liksom andemeningen. ?

    Hahaha men logiken? Så hon kan önska sig dyra saker med gott samvete och typ kräver att han köper dyra skor till henne för att kompensera upp för dyra utgifter hon stått för med tidigare partners? RIMLIGT 🙂 är hon pank nu eller vad

      Fast så skriver inte Isabella riktigt, om man läser vad IL verkligen skrivit så är det inte riktigt samma som bloggbevakaren skriver där under i inlägget. För att ”kompensera för andra faser i livet” skriver Isabella – inte för tidigare partners och inte att hon alltid betalat mest och allt för alla män.

    Jag håller med Paul om att han inte har något ansvar att fira henne. Möjligtvis att påminna barnen så de kan hitta på något till henne. Paul däremot behöver inte köpa presenter till Isabella på Mors dag. Hon är ju inte hans mamma….

      Behöver inte, men det är ju väldigt fint om mannen i ens liv firar en för att han ser och uppskattar vilken fin mamma man är till barnen han lever och umgås med varannan vecka. Kanske särskilt på en mors dag som firas utan barnen som antagligen brukar fira sin mamma.
      Och lika fint är det såklart om man som mamma firar sina barns bonuspappa på fars dag 🙂

        Nej nej, verkligen inte.
        Barnen firar sin mamma och barnen firar sin pappa.

      Fast i andra länder så firar männen sina kvinnor på mors dag. Så var det även i Sverige. Någonstans nyligen har folk börjat tänka att det bara handlar om ens egen mor?

        Om man har gemensamma barn så gör man väl det. Isabella och Paul har ju inga gemensamma barn så varför ska han fira henne då?

          Men jag svarade på ts som skrev att man bara firar sin mamma.

      Håller också med!
      Är barnen där tycker jag att Paul kan styra upp en morsdagfrulle eller så, men annars? Hon är inte mamma till hans barn.

      Och varför ska han firas på farsdag?? De har en närvarande pappa.

    Nej tror inte hon försökte provocera men det lät ju märkligt att han ska kompensera för att hon tidigare betalat åt män men det var kanske inte så hon menade men det lät lite märkligt, hon tänkte nog lite fel bara, lät ju nästan som att hon är med Paul för att han har pengar fast det tror jag inte, jag tror hon är kär. Däremot så trodde jag det skulle bli ett inlägg här så där fick jag rätt.
    Nej tycker det är barn som ska fira sin mamma, andra behöver inre fira någon för att den är mamma så där håller jag med Paul.

      Hon menar väl att hon känner att hon är värd det, med gott samvete liksom. Det lät, och blev nog, lite fel i text för hon kan ju inte ha menat att Paul ska kompensera henne för tidigare män haha nej så tror inte jag hon menade utan att hon är värd det liksom.

      Hon verkar ha lätt för att bli kär i män med pengar. ?

        Tveksamt om P har pengar, han tigger gratis/billiga boenden och mat…

          Det stämmer inte Maja.

        Kristina
        Håller verkligen med.

        Det har jag med. Varför ska man skämmas för det? Jag blev kär i en mekaniker som sålde och reparerade crossar. Det finns det pengar i kan jag meddela.

      Pappan borde ju se till att barnen kan få fira sin mamma på mors dag. Om hon var hemma och tillgänglig vill säga.
      Tycker inte direkt att Paul skall behöva fira henne på morsdag med dyra presenter. Sen kan han väl på något vis uppmärksamma det (kanske gått ihop med barnen och gjort något för henne denna dag, även om de inte är hemma).

      Tycker det är en jättemärklig inställning att barn ”ska” fira sin mamma och andra ”ska” inte det. Lever man i en relation ser man väl till att ens partner känner sig uppmärksammad och firad, om partnern gillar det, på lämpliga dagar. Således, om barnen är små ser man till att hjälpa dem med present. Om barnen som i detta fall är borta på morsdag kan man väl se till att ens partner blir firad ändå, så att en mamma inte blir utan firande. Folk är så fruktansvärt självcentrerade nuförtiden. Hur mycket handlar det om vem som är mamma till vem och hur mycket handlar det om att se till att människor i ens närhet känner sig uppskattade och sedda? Nej men kom inte dragandes med ”man kan väl köpa presenter på vilken dag som helst”. Ja absolut men nu är det en kulturell norm att fira mammor på mors dag och då är det ju jättetråkigt om någon mamma känner sig ledsen över att inte bli firad. Jag har inte ens barn själv men blir frustrerad över folks trångsynthet.

        Ja jag håller med, det är mors dag, hennes barn är inte där, hur svårt kan det vara att ge henne en bukett blommor eller laga en god frukost till henne och tala om vilken fin mamma han tycker att hon är?
        Det är inte så jävla jobbigt att visa uppskattning.

    Tycker överlag att det är löjligt att kräva att bli firad oavsett orsak faktiskt. Mors dag eller födelsedag eller vad det nu är. Vill man absolut ha en present men inte får så kan man väl köpa det man vill ha själv, om man är en vuxen människa. Så nej jag tycker absolut inte han behöver fira henne.

      Nja fast en födelsedagspresent från min man handlar ju i botten inte om att jag kräver att han går och köper något dyrt till mig eller så. Jag har råd själv om det är så. Det handlar ju om omtanken han visar genom att uppmärksamma min dag! Sen spelar det för min del ingen roll om det är en present eller blommor och lagad middag. Det är fint att få omtanke ibland! ?

        Haha jo enligt Isabellas logik så handlar det om att mannen går och köper något dyrt?

    Jag blev firad på mors dag av mina bonusbarn ❤️ Haft dom så länge och har inga egna så det kändes jättefint och jag blev så glad att de tänkte på mig med ❤️

      Så fint, bara av det lilla du skrev får jag känslan av att de haft tur som fått en bonusmamma som du! ♥️

      ❤️❤️❤️❤️

    Ot
    Är det bara jag eller har samhället fortfarande inte fattat att även kvinnor kan äga bostad? Jag äger min bostad och står på bostadslånet. Trots det skickar ALLA mäklare brev till min sambo om det är dags att sälja bostaden? Är det någon mer som märkt detta?

      Som när man går på visning. Mäklaren säger till mannen vilken bra investering detta är, och till mig hur många meter det är till skola/dagis.

        Blir så trött. Har man inte kommit längre? Tydligen inte .

          Eller så är det de frågor de fått genom karriären

        Men fy så förleget, skulle absolut höra av mig till mäklarens chef ang detta. oproffsigt.

          Ja ring upp och och fråga varför.

        Minns när jag och min man (då var inte inte gifta) gick på visning och sedermera bestämde oss för att köpa lägenheten.

        Både på visningen och senare möten så tilltalade mäklaren inte ens mig, enbart min man.

        Så var vi på möte på mäklarfirman och de hade fått problem med sitt kassaskåp där nycklarna förvarades. Mäklaren pratade enkom med min man och erbjöd sig att åka 40 minuter till min mans jobb med nycklarna, när kassaskåpsproblemet var åtgärdat.

        Mitt kontor låg 3 minuters promenad från mäklarkontoret, men det nämnde jag inte.

        Hade han nu inte sagt ett ord till mig hittills så ansåg jag att han kunde åka 40 minuter ?

      Men shit JA! När du säger det är all mäklarreklam adresserad till min sambo (man). Vad fan?

      För vår del är det dock tvärtom, alltid till mig (kvinna) det är adresserat till. Kanske skickar till den som är äldst?

        Hmm kanske?

        Äldst? Varför skulle dom göra det?

      Jobbar med detta. All mäklarreklam adresseras till den äldsta i hushållet!

        Det stämmer verkligen inte. I mitt tidigare förhållande gick mäklarreklamen oftare till min dåvarande flickvän. Vi ägde lika stor del av bostadsrätten och hon var x antal år yngre.

        För att?

        Inte vår mäklarreklam.
        Jag är äldst än min man men han får den?

        Jag är 6år äldre än min man och all reklam adresseras till honom. Det är även till honom alla mäklare ringer.

        Samma situation med förra lägenheten. Den ägde jag helt själv och efter 2 år flyttade han in. Från att han flyttade in i min lägenhet var det endast han som blev uppringd. Trots att jag ägde den helt själv, är äldst och hade bott där längst.

      Spelar det någon roll?

      Jag är kvinna och får alla såna utskick. Min man får inte ett enda.

      Jag är kvinna och fick alla utskick och det var också mig de ringde. Men de kanske hade koll på att min fd man var en mansbebis ?

      När vi köpte hus så var det jag som hade all kontakt med mäklaren (bokning av visning, bud etc). När både jag och min man var med så var det ingen skillnad i vad mäklaren sa.

      Men när det gäller teknikprylar så vänder sig säljarna till min man, trots att det är jag som vill ha prylen och dessutom vet vad jag vill ha.

    Hon skriver dock inte att han ska kompensera för tidigare partners, så det är ju lite vinklat, var nog inte heller så hon menade även om det nästan låter så men hon menar nog att hon känner att hon är värd det, med gott samvete liksom.

    Nope tycker att det är barn som firar sin mamma, andra behöver inte fira en mamma bara för att den är mamma.

    Jag vill se en reality med Bella & Paul, de är så härliga ihop alltså. Paul är ju superkul! Please ge oss en tv-serie med dessa två! 😉

      Bevare mig väl ?

      Skulle blir större än Wahlgrens värld, säkert

        Japp, som Marko & Irma fast med Bella & Paul. TV3 slå till ni behöver en reality-serie, eller SVT kan behöva en också. Succé

          Med känsla av Morran & Tobias fast Lidingö-versionen

            ??

            Hehe fast Morran och Tobias är inget par, dom är väl mer som Marko och Irma då fast ändå inte särskilt likt, men som en blandning mellan Marko o Irma och Wahlgrens värld tänker jag det kunde bli, det vore något.

          JAA bra idé! GE OSS!!! Isabella har ju visat att hon kan bjuda på sig själv och Paul är ju jätterolig, härliga ihop. Barnen behöver ju inte vara med men deras vänner kan vara med lite också, Sheila m.fl. Skulle vara roligt att få se.

            Är Paul jätterolig?

              Han är ganska rolig Paul. Dom går genom rutan, det såg man i Tillsammans med Strömstedts när dom var med där. Dom verkar ha skoj ihop och bjussar på sig själva så det kunde nog bli bra.

              Han har såndär ”lustig gubbe-humor” (som jag personligen verkligen inte går igång på, men som Isabella verkar tycka är superhärlig :))

      Leif o Billy

    Låter som att hon är 75+ och jobbat stenhårt i typ 50 år. Sen tycker jag personligen inte det finns nåt töntigare än kvinnor som tycker deras män ska köpa dyra grejer till dom. Om dom vill själva, fine, men att kräva det…

      Hon pröjsade säkert allt för miljardären Erik Selin också. Och försökte inte Hajen imponera på henne med sina pengar ?

        Fast ingenstans säger hon att hon pröjsat för alla män tidigare, inte för Alla och det betyder ju inte att hon inte har pröjsat för vissa män för det har hon ju säkert gjort. Jo han H försökte väl imponera och hon kanske betalade deras resor de var på t.ex.

    Haha klart man ska fira så mycket som möjligt, de gör livet lite roligare! Paul har nog råd. ?

    Nej alltså så pinsamt….lyssnade även på Alexandras och Dashas podd där Dasha öppet dissar en kompis som ”endast” gav henne 300 kr (presentkort) i födelsedagspresent – vad händer med dessa influencers? Sjuuukt pinsamt då de alla har råd att köpa lyxiga grejor själv 🙁 sluta tigg efter mera

      Fy vad ledsen jag hade blivit om jag gett det presentkortet och sedan fått höra det gnället. Otacksamt är bara förnamnet.

        Eller hur?! :´(

          Håller med, det var det fräckaste. Gillade Dasha innan men nu sjönk hon som en sten… Sitta i podd och berätta nej fy så otacksamt. Det blir att bojkotta den podden nu, vill inte bidra till att Dasha tjänar stora pengar efter att hon gjorde så.

      Men gud va!! Vad sa hon?

        Hon sa att hon bett endast presentkort (till Svensk Tenn) av alla gäster. Sedan namedroppade hon vänner som gett största summor (upp till flera tusen) och sedan var hon sååå chockad och besviken över att en bra kompis endast gav 300 kr. Hon tyckte det var snålt att någon kunde ge så lite…

          Men vad taskigt! Alla har ju inte råd med mer.
          Minns när en kompis råkade ut för en olycksfall och en annan kompis drog ihop att vi skulle hjälpa henne ekonomiskt. Jag gav 400 kr fast det var mer än jag hade utrymme för vid tillfället pga omständigheter som initiativtagaren kände till. Ändå blev jag ignorerad i 2 år efteråt för hon tyckte det var lite. Själv fick jag dra ner ännu mer på matkontot den månaden för jag gick knappt runt som det var… som jag blir ledsen på Dasha nu!

            Och fast man inte skulle vara luspank så tycker jag 300 kr är en jätteokej summa för någon som har en open-house eftermiddagsfest.

        Hon sitter och berättar om kompisar, med namn, som gav henne presentkort på minst 1000:- och sen berättar hon om en ny vän som endast gav henne 300:- och det tycker hon va snålt.

          Men gud vad otacksam och självupptagen? Sen när är 300 kr för lite att ge bort i present?

            Exakt, vilken värld lever hon i…

          Om det är en ny vän är det ju ännu mer berättigat. Förstå vad hen har försökt komma på vad som är lagom för en ny vän och sen bli hånad i en podd

            Eller hur, är man så missnöjd med summan får man väl ta det öga mot öga och helt enkelt kräva mer pengar. Men… då kanske man själv uppfattas som snål och det vill man ju inte? Väldigt pinsamt att klaga dock, bara låt det vara, är hon så desperat att handla på svenskt tenn eller, var personen bara inbjuden för att hon trodde att hen skulle skänka mycket pengar?

          Tycker att det är rätt märkligt att som vuxen önska sig födelsedagspresenter av VÄNNER över huvud taget? Fyller man jämt och bjuder på stor påkostad fest så okej, då är det väl rimligt att ta med en present. I allra andra lägen tycker jag verkligen att vuxna människors födelsedagsfiranden innebär en flaska vin, en fin växt eller något litet symboliskt som ”gå bort”-present, inga önskelistor…

      Ja det var det sjukaste avsnittet! En Influencer gav väl henne ett presentkort på 2000 spänn? Den podden har blivit mitt guilty pleasure ?

        Och det att hon efteråt går igenom så här i detalj i ett excel-ark vad var och en har gett henne och analyserar och dissar…usch, får ont i magen. Tycker man inte som vuxen ens skall ber om några presenter. Man köper det man själv behöver, punkt.

          Ja det tyckte jag med var jobbigt att höra. Jag uppskattar att både ge och få presenter men tycker ibland att det är väldigt jobbigt att avgöra hur mycket pengar som är rimligt för en present till just denna personer vid detta tillfället och för denna anledningen. Tycker därför inte om att ge just presentkort av den anledningen eftersom det blir så tydligt exakt hur mycket pengar man ger för. Det är enligt mig lika jobbigt om man skulle ge för mycket!

          Jag tycker att det är ofint att säga att man bara vill ha presentkort på en specifik butik. Vill någon vara köpa en bukett blommor så får man faktiskt vara tacksam för det ?

            Håller helt med! Och vad än man får så är man glad och tacksam för ALLT och ställer inga krav eller ultimatum. Det viktiga är att man får umgås med sina vänner <3

          Bojkotta deras podd!

      Hoppas det var ett presentkort på en kurs i hur man beter sig.

      Men va!?? Sa hon så??! Det var det värsta, stackars den polaren att få höra det. Att ge en kompis trehundra är väl inte särskilt lite, det känns väl ganska logiskt och normalt men dessa influencers som ska vara lyxiga och allt ska vara dyrt och kosta massor.. inte lätt för andra att hänga med i det. Där sjönk Dasha.

      Jag hoppas att hon får noll presenter nästa gång. Eller att folk fullkomligt skiter i Instruktioner och ger henne stickblommor, trisslotter eller presentkort på typ Biltema, Rusta eller så. Gärna kring 150 kr. En rimlig summa. Är folk helt världsfrånvända idag? 300 spänn är sjukt många minutrar på jobbet för en vanlig dödlig som inte är influänsare. Fast inte trodde väl någon att Dasha var en jordnära och empatisk person direkt?

        Spot on!

        Men alltså hur kan hon va så entitled och bortskämd? Hon växte inte upp rik och säger själv att hennes mamma tog hand om dem med en undersköterska lön. Hur kan hon då ha dessa krav på vänner? ”Inga buketter, bara presentkort från svenskt tenn” för att sen detaljerat gå igenom hur mycket varje person har gett, fy så skämmigt beteende. Som vuxen person tycker jag också att man säger att man ej vill ha presenter så får det vara upp till var och en exakt hur mycket man har råd att ge.

    Jag tycker väl inte att Paul har något ansvar att fira Isabella, men man vill ju den man älskar väl. Tycker dock att han kan hjälpa barnen att fira henne. Det ansvaret kan man väl även ge en bonusförälder.

      Om de hade haft barnen denna helg så absolut håller jag med dig. Nu var de ju inte det, så då tycker jag nog det skulle vara märkligt. Barnens pappa verkar ju ha hjälpt barnen att uppmärksamma henne.

    Vad jag kan komma ihåg så har minsann fleratalet av Isabellas ex pungat ut en hel del kosing för lyxprylar och kläder till henne,liksom enorma blombuketter och resor….
    Minnet är kort hos vår kära mytoman.
    Heja Paul som fortfarande inte har friat el gjort henne med barn. Han verkar iallafall ha en smula förstånd och integritet.

      Fast du, Isabella säger ju inte att andra män inte köpt lyxprylar, blombuketter, kläder och resor till henne, det hon skrev var att hon minsann betalat mycket för män tidigare, för vissa mär har hon väl det. Så det var inte något minne som var kort eller mytoman över det. Är du månne ett ex, jag får känslan av det.

        *män, för vissa män ska det stå, så har hon ju det även om hon fått blommor, resor osv av andra. Så det där med mytoman och minnet är kort var ganska fel i sammanhanget 13:10

    Låter som Paul har fötterna på jorden och sätter gränser för Isabella.
    Ja, du kan önska dig och nej, jag kommer inte att göra det.
    Kanske precis det som hon behöver.

      Sant!

    Herregud vilket omoget resonemang. Jag har studerat i princip hela mitt liv och arbetat sedan jag var 16. Innan mina studier jobbade jag drygt 50 timmar i veckan, och under min tid på universitetet har jag kombinerat heltidsstudier med extrajobb och sommarjobb. Ger det min pojkvän någon dom helst skyldighet att köpa dyra saker till mig? Absolut inte. Tvärtom ser jag gärna att han gör något vettigare med sina pengar. Det finns i presenter för mig är det faktum att någon tänker på mig. Inte ens den dyraste av presenter är mer värdefull än en present med genuin baktanke.

      Nej jag vill verkligen inte ha någon present med en baktanke 😀

        …en present med en dold avsikt att göra mig glad. Nej, jag har faktiskt ingen aning om vad det rätta ordet är haha.

          Kanske omtanke är ordet du tänkte på?

    Min mamma som är 75 år ser extremt allvarligt på det här med Mors dag. Hon börjar påminna flera veckor innan så ingen ska råka missa detta. Gud nåde den som skulle våga glömma, jag tror ärligt det skulle vara bland det värsta sveket.
    Hon är varje år helt oförstående när hon frågar hur familjen har firat mig och jag säger att enda anledningen att jag ens kommer ihåg dagen är pga hennes ständiga tjat om den.

    Ellen bergström och niclas har gjort slut

      Va ?

    Äsch, jag är mamma och kunde inte bry mig mindre om min dotter kommer ihåg att gratta mig eller ej. Jag vet att hon älskar mig och det är huvudsaken dessutom tycker jag att dessa dagar som firas hit och dit endast görs i kommersiellt syfte för handlarna att tjäna ännu mera pengar.
    Vi firar när ni känner för det dvs äter goda middagar, umgås, reser eller gör annat som vi tycker är kul.

    Nu gäller detta min partner som jag har barn med (och som jag i exakt alla år varit noga med att fira på fars dag! ) så det är ju inte riktigt samma som i Isabellas fall, men jag blev faktiskt ledsen igår när jag insåg att han som vanligt inte tänkt på att ens fixa lite fika eller nåt… i lördags firade vi hans mamma, då var det (även detta som vanligt) jag som fixat paket och ringde henne och bokade in besök, men aldrig att jag firas. Nu fick han iofs dåligt samvete så på kvällen dök det upp en blomma och en bakelse. Men jag hoppas alltid att han ska bry sig utan att jag måste bli så besviken. Det behöver inte vara så märkvärdigt, men något utöver en vanlig söndag.

    Jag tycker inte att det är konstigt att man firar sin partner/barnets andra förälder, i alla fall när barnen är för små för att tex ordna något att äta. Tycker det är fint att man en dag om året får lite extra uppmärksamhet. Här tycker jag alltså att Isabellas exman skulle ordna så att barnen ritar någon teckning och kanske köper en blomma och ser till att hon får den uppvaktningen. Det är ju den personen som sett till att man blivit förälder (går alltså åt båda håll, oavsett om det är mor eller fars dag) och det är fint att barnen ser att man fortfarande bryr sig om varandra fast man inte bor tillsammans alla i familjen.

      Och jag är totala motsatsen. Bryr mig inte ett dugg om morsdag (eller farsdag) utan det var sambon som drog ihop ett firande. Såklart är jag tacksam, men uppriktigt sagt så är det bara trams enligt mitt tycke. Fira mammor, pappor, barn, vänner när som… det behövs liksom inte en dedikerad dag för det.

        Fast de som skriver som du gör, undrar om de faktiskt uppmärksammar folk på andra dagar? För jag blir ju aldrig firad någon annan dag spontant, så då blir det ju noll firande om jag ska vänta på att det ska ske en annan gång. Jag i min tur lever enligt devisen fira det som firas kan och därför får familjen små namnsdagspresenter, lite alla-hjärtansfirande, jag tar med godsaker till kollegorna på jul, osv.

        Men jag får aldrig något tillbaka och min ursprungsfamilj bor långt borta så inte ens på min födelsedag brukar det bli så mkt ”firande” om jag inte ordnar fikat själv tex. Så därför blir jag lite ledsen att min partner inte orkar bry sig ens på de dagar som skulle kunna passa att vara lite extra uppmärksam. Men visst, funkar det att man gör lite härligt i vardagen och uppmärksammar sina nära är väl det underbart .

    Mors dag så firar man sin mamma tycker jag. Jag förväntar mig ingen uppvaktning av min man. När barnen var mindre var det ju fint att han hjälpte dom att tex köpa en present eller boka bord på restaurang. Nu är barnen tonåringar och ordnar själva, fick tex igår blommor och blev bjuden på hemlagad mat. Skulle heller aldrig uppvakta min svärmor på mors dag, men uppvaktar såklart min egen mamma.

    Om de nu lever som ett par föräldrar tillsammans (Paul har väl bonuspappa-roll) och barnen inte är hos dem denna mors dag så kan det väl ändå vara trevligt att försöka fixa något, kanske tillsammans med barnen men att hon får det på mors dag. Just för att det kanske inte är så roligt att vara utan dina barn på den dagen om man själv är en som firar olika dagar typ alla hjärtans, vilket ju Isabella faktiskt gör och Paul vet.

    klart hon ska bli firad. Paul kan köpa nåt som barnen får ge på onsdag.
    han är ingen pappa, men visst en fin bonuspappa så han kan gott få en teckning av barnen på fars dag.

    Är också team bara barn som firar sin mamma. Ok att barnens pappa/bonuspappa hjälper barnen ordna något om de är små eller påminner, men förstår mig inte riktigt på mammor som blir sura för att deras pojkvänner/män inte uppvaktar dem på mors dag.

    Jag firar min mamma och min mormor på morsdag. Min mormor inte med present, men ringer och grattar och pratar en stund. Mamma med present ibland, ibland inte. Jag köper bara när jag kommer på något bra, men då lite mer genomtänkta saker. Syr kläder, så ibland hittar jag det perfekta tyget och modellen till mamma – så då får hon det.

    Jag hjälper mitt barn fira maken på farsdag. Barnet är 8 år och kommer med idéer, vi förverkligar tillsammans. Ofta ett pyssel från barnet och en köpt grej som hänger ihop med barnets pyssel.

    Jag förväntar mig detsamma av maken. Att han hjälper barnet styra upp. Ofta blir det en fika, plockade blommor och fina praliner med teckning/armband från sonen.

    Det är ju fint att en dag mer aktivt uppskatta sin medförälder, för det den gör. Sällan man sätter ord på det, på samma sätt, som den dagen. Observera att jag inte blir sur om det faller bort, men hade nog blivit en liten tagg i hjärtat. Något mindre eller ett kort tycker jag är rimligt att förvänta sig. I år fick jag en plockad bukett syrener, en teckning och ett ”presentkort” för att gå till frisören (jag har det lite tajt ekonomiskt just nu, men maken vill ge mig möjlighet att unna mig det).

      Menar du att NI har det tight ekonomiskt? Hur kan han då fixa det? För det är väldigt märkligt om du har det tight och han har råd med saker…

    Paul har väl inget ansvar att fira henne. Men det vore rätt fint om han gjorde det för att visa uppskattning, och tänker att framförallt när hon inte får ha barnen på morsdag. Hade det varit jag som var utan barnen på morsdag så hade saknaden efter barnen varit extra stor och delad vårdnad hade kunnat kännas extra påtaglig. Så att visa uppskattning och visa att hon inte är ensam i det tänker jag är en fin grej.

    Sen tänker jag att det vore fint om han också firades lite på farsdag, även fast han inte har några egna barn. Han är ju ändå i Sallys och Gillis liv lika mycket som Bella är, han är ju typ som en bonuspappa oavsett epitetet.

    Jag är förmodligen en fruktansvärd styvförälder när jag läser här. Jag uppskattar nämligen enormt att min sambo kommer släpandes med en bukett eller någonting annat på mors dag. Det vore själva fan om min sambo inte uppmärksammade och visade uppskattning för allt jag gör för att vår vardag som familj ska fungera. Att ”bli med någon annans barn” är inte alltid helt enkelt. Att få en liten blomma som bekräftelse på att min omsorg uppskattas är dock absolut inget jag lägger på min styvis. Styvis ska bara behöva ta förgivet att hen är bäst.

    Hjälper alltid styvis att köpa något litet till sin mamma på mors dag med. Hans pappa får alltid någon uppvaktning av oss på fars dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.