Isabella får beröm för intervju om ätstörningar

Imorse var jag gäst hos Tv4 Nyhetsmorgon för att prata om min friskskrivning från Mandometer. Det blev ett bra inslag tycker jag. Det är så bra att stora TV-kanaler ger plats för dessa ämnen. // Isabella Löwengrip

Igår besökte Isabella Löwengrip en tv-soffa för att prata om att hon friskskrivits från ätstörningskliniken Mandometer.
I kommentarsfältet får hon idel beröm, och många tycker att detta var den bästa intervju hon någonsin gjort.
Om du missat att Isabella varit inskriven på en ätstörningsklink så kan du läsa mer här.

Har du sett inslaget? Vad tyckte du? Håller du med om de berömmande kommentarerna?

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har du sett inslaget? Nej
    Vad tyckte du? Ja
    Håller du med om de berömmande kommentarerna? Ja

    förlåt att jag har tråkigt

    Såg. Ganska bra, men hur mycket är sant? Samma vecka som hon får plats på ätstörningsklinik så planerar hon ingrepp och väljer då hjälp mot ätstörning. Nja..
    Men visst, kul för henne att hon mår bättre

    Vad skulle hon fixa med tanke på att hon är smal?

      Att ha ett ätstört beteende och kroppsdysmorfobi är inte kopplat till vikt. Normalviktiga personer kan ha en störd självbild och vara missnöjda med sina kroppar, precis som underviktiga och överviktiga personer.

      Bianca är ju smal och har ju ändå fixar sig rött så mycket, bara ett exempel. Så lite konstig fråga.

        Hon är ju ett benrangel, tyvärr

        Enligt Bianca har hon ju inte gjort nåt, förutom brösten och ansiktet

    Mitt förtroende för Isabella har varit förbrukat sen 2019. Jag litar inte på ett ord hon säger. Ätstörning är på tapeten igen och sätt för Isabella att bli omtalad. Hon är så gott som bortglömd och numera en eftertanke i influensersfären.

      Jag känner samma, oavsett hur genuin hon verkar nu så har man sett det förr och har därför svårt att tro på vad hon säger. Bara ett konstaterande liksom, kanske är det hon säger nu 100% ovinklad sanning men det spelar ingen roll längre.

      Känner samma trots att jag tror att hon inte alltid har varit bekväm med sin kropp. Jag kände på mig vid kraschen att hon skulle köra med sadfishing i några år och det är precis det hon gör.

        Bra ord! Sadfishing.

      När det där underbettet börjar komma fram, vet man att det tummas på sanningen. Det är hennes ”tell”.

        Intressant, har noterat underbettet som ju kommer fram ibland men aldrig riktigt kopplat.

    Vad tycker du?

      ja

    Har inte sett. Är trött på att medierna gullar med henne.
    Hennes karriär bygger på lögner stora som små och jag tror helt enkelt att hon är en obotlig mytoman. Först var det bloggdrottning och entrepenör sen familjeliv och ung mamma,sen världens mäktigaste kvinna -nya Estée Lauder , alla stalkers och maffian,berättelser om alla män hon har haft, kontor i New York med diffus målbild, den egenorsakade kraschen och offerkoftan. Lägg till ett antal olika diagnoser och toppa med lite ätstörning på det.

      Just ja glömde att hon var ett maskrosbarn som livnärde sig på polarkakor och flyttade hemifrån när hon var fjorton.

    Isa-bell-a bör få.. no-bell pris..

    Jag såg hela intervjun.. Dock kändes det väldigt tillrättalagt, var mer som en show än ärlig intervju.

    Kände mig ytterst skeptisk till hela grejen, helt enkelt inte trovärdig.

      Håller med, hon är inte trovärdig efter alla dessa excelark och hennes sätt att raljera kring hur hon ”leker med reportrar”och styr hur intervjun ska se ut. det

    Stängde 📺 fått nog av ljugbella.

      Hjälpte någon annan att våga ta hjälp, fyllde det sitt syfte.

    Hon har adhd när det passar , ätstörning när det passar. Nä litar inte på henne tyvärr

    Tips: Vendela Svensson har förlovat sig! Vem är hennes kille? Hon är också en influencer med massa dyra plagg

      Han heter Viktor Eklind och jobbar som
      Investment Manager.

        Hon bor ju med en Philip?

          Googla Viktor Eklind så ser du att det är han som är med i hennes stories.

    Även om Isabella fick storhetsvansinne ett tag så kan hon ha varit drabbad av ätstörningar. Inte helt ovanligt idag. Och när man har bulimi och inte anorexi så är det lättare att dölja. Att hon blev vegetarian är också ganska vanligt i början av insjuknandet (vet att det inte gäller de flesta vegetarianer) och kan även leda till
    överdrivet träningsintresse. Bra att hon fick behandling som hjälpte. Kan vara svårt att få rätt hjälp och är även långa köer om du inte har resurser att betala privat.

    Har ej sett men tycker det känns lite väl passande att hon blir friskförklarad när komunen ska stänga ner kliniken eller dra in bidraget eller vad det var. Förtroendet för bella är tyvärr inte högt

      Berätta mer!

    Jag har inte sett inslaget, men kan ändå tycka att det är ifrågasättbart att intervjua någon som precis blivit friskförklarad kring friskhet. Friskförklaring från en ätstörning brukar generellt innebära att målvikt uppnåtts, man äter regelbundet och tillräckligt samt har kontroll över ätstörda beteenden. Att ta sig så långt ska man ha all eloge för, det är otroligt bra gjort. Men i samband med friskförklaring har man sällan hittat tillbaka till livet vilket i min mening är en betydande aspekt av friskhet. Frisk från en ätstörning är i mina ögon inte när du äter regelbundet enligt tallriksmodellen, utan när mat och träning inte längre kräver någon kontroll. När man kan vara lite mindre en dag och mer hungrig en annan dag, ta en bulle bara för att det bjuds och kunna äta frukost vid tolv för att man vaknade sent. Av kommentarerna att döma är Isabella inte där än, och det är synd att ge sken av att man inte blir friskare än att ha kontroll på kontrollbehovet.

      Varför kommenterar du när du varken har sett inslaget eller känner henne personligen? Du kan absolut inte dra alla över en kam sådär.

        Självklart är alla olika, men gemensamt är att en ätstörningsbehandling är tuff att genomgå. Har man genomgått en lång behandling där man vägt upp mat och ätit på utsatta tillfällen så är man inte helt fri från kontrollbehovet efter en vecka. Det tar tid att komma tillbaka till en tillvaro där mat bara är mat.

          Du kommenterar hennes situation specifikt, hon har varit där i över ett år så du får dig själv att se otroligt dum ut när du kommenterar utan fakta.

            Så du tror att en person vars psykiska ohälsa präglas av kontrollbehov kan väga upp maten i över ett år för att över natten kasta vågen och släppa all kontroll? Ätstörningar är otroligt komplexa tillstånd som är svåra att bli frisk från, du framställer det som att man blir frisk som ingenting bara för att man stöttats upp av vården. Om det är någon som ser dum ut här så är det då inte jag i alla fall.

              Visa exakta citat där jag säger det du hävdar att jag säger.

              Hon har inte vägt maten i över ett år. Varför fortsätter du kommentera hennes situation när du inte har koll på basic fakta om just hennes situation?

                Nu bygger ju hela mandometermetoden på att man tar hjälp av mandometern som råkar vara just en våg för att normalisera sitt ätande. Över ett år kommer från att jag precis blev uppläxad att hon minsann behandlats så länge.

      Men det är ju klart att ”Belle” ska vara expert på ätstörningar.
      Också.

        Absolut inte expert, inte ens i närheten faktiskt. Däremot är jag mycket väl medveten om hur tuff en ätstörningsbehandling är och att man inte blir frisk över en natt.

          Haha du verkar ju inte så upplyst när du kommenterar om en annan persons liv där du inte har någon insyn.

            Vill du tro att en ätstörningsbehandling är en piece of cake och att det är lätt att bli frisk så tänker jag inte hindra dig från att tro det.

              Ingenstans säger jag det.

                Bokstavligen hela min kommentar handlar om att ätstörningsbehandling och friskhet är svårt varpå du kommenterat att jag inte är upplyst, inte är expert och inte har någon insyn. Så du verkar ju inte direkt hålla med mig i min åsikt om att det är svårt och tar tid att bli frisk.

                  Du kommenterar om en specifik person i vars liv du inte har någon insyn i, vad är det du inte fattar?

                    Finns mycket jag inte förstår, men att man inte blir frisk från en ätstörning i en handvändning förstår jag faktiskt. Återigen, vill du tro att Isabella med lätthet tog sig igenom behandlingen och blev frisk i en handvändning så får du tro det. Jag kommer inte hindra dig.

                      Men jag har aldrig sagt att hon med lätthet har tagit sig igenom det, lägg av och lägg ord i mun på andra.

                      Då ser jag inte heller anledningen till dina invändningar när jag kommenterat att det är tufft och tar tid att ta sig igenom behandlingen och bli frisk. Hoppas du får en bättre och gladare dag imorgon.

      Jag såg inslaget och jag håller faktiskt med dig.
      Det som fick mig att höja på ögonbrynen var att de la upp två bilder på storskärm från när Isabella vägde som minst och bad henne kommentera dem. Det känns som väldigt basic psykologi att inte köra fram sådana bilder på någon som precis har blivit friskförklarad från en ätstörning.
      Foton och videos på smala kroppar samt siffror (låg vikt) är ofta väldigt triggande för ätstörda, även de som varit friska en längre period. Återfallsrisken är så klart fortfarande inte något man kan bortse från (Isabella sa själv att kliniken följer henne i 5 år till).

      Men nää är jag i mod Camilla 🙁

        Nämen, så ledsen! Haha, välkommen till klubben, Koala.

    Sorry för OT men är det någon som följer Pontus R som kan se om han var på Gekås idag (han har privat konto på Instagram och jag är inte så intresserad av att börja följa)? Jag gick bakom en kille och såg han sedan ett par gånger inne i varuhuset. Jag hade aldrig vetat vem han är om det inte vore för denna blogg, så är inte säker på att det var han. Därav min nyfikenhet. Han fotade och filmade så gissar att han säkert la en massa innehåll ut, om det nu var han.

      Yes! Såg på hans Snapchat (vet inte varför jag prenumererar på den), att han var där.
      Var han där själv eller med föräldrar eller någon annan?

    Mytomanen nr one

    Hade Nyhetsmorgon på och såg intervjun. Men det är bara att hålla med så många här, det Isabella Löwengrip säger lyssnar man knappt på eftersom det ändå aldrig går att lita på att det är sant. Det är väldigt synd och visar att man aldrig, aldrig!, ska ljuga och försköna, det hon berättar nu kan ju faktiskt stämma och i så fall hade hennes erfarenheter varit intressanta. Dessutom kom de vanliga, löjliga överdrifterna, vilka som vanligt spädde på misstanken att hon ljög och eller överdrev. Hon fick frågan om pojkvännen/fästmannen och sa något om att det ju är helt fantastiskt hur någon kan komma med ett ”trollspö” och bara förändra livet. Alla inser förstås är det inte stämmer – livet förändras inte av att andra svingar några spön utan av egna beslut eller helt enkelt slumpen.

    Att hon faktiskt lidit av ätstörningar tvivlar jag inte ett ögonblick på, jag har sett bilder på henne genom åren och än har hon varit smal, än överviktig. Det hon berättar i intervjun stämmer också med de samtal man brukar ha med sådana patienter, bland annat handlar det om att identifiera känslor av hunger och mättnad och att förstå vilken roll maten egentligen spelar i livet. Det som blir tveksamt är om hon egentligen är ”frisk”.

    Jag litar inte ett ord på vad Bella säger, även om det inte skulle förvåna mig om hon haft eller har ätstörningsproblematik. Det har varit för mycket lögner tyvärr. Sen tycker jag det är lite intressant att Mandometerkliniken verkar friskskriva sina patienter så fort? Har man haft ätstörningar i 18 år har jag svårt att tro att man skulle blir frisk på ett samtal i veckan i ett år. Dom skriver också att 2000 patienter blivit friska på Mando, men hur många har fått återfall?

      Dom skriver på sin hemsida att de följer upp alla under 5 år och att 10% får återfall.

      Nu har jag personligen inte varit på Mando men känner en del personer som varit det. Alla jag känner har varit överens om att det ätstörda kontrollbehovet bara byter uttryck eftersom man väger upp sin mat, vilket brukar vara svårt att komma ifrån då man egentligen aldrig släpper det sjukliga kontrollbehovet. Dom flesta upplever dessutom att friskförklaringen kommit för tidigt. Har haft friskförklarade vänner som fått total panik om portionen är för stor, som tur är mår dock alla bättre idag. Nu talar jag dock endast utifrån mina bekanta.

      Jag har varit patient där och man blir inte friskförklarad förens efter 5 år. Man måste gå på uppföljning en gång om året i 5 år efter ”utskrivning” eller ”friskförklaring” som Bella kallar det. På dessa återbesök får man äta och svara på massvis med frågor, fylla i formulär osv för att de ska kunna fånga upp återfall.

        Jag hoppas det är standarden för det låter som ett otroligt bra upplägg. Dom jag känner blev friskförklarade först och erbjöds i samband med det en femårig uppföljning, vilken alla inte fullföljde. Självklart ett eget val att avvika, men det grundade sig i att dom inte Vargbroskolan vid friskförklaringen. Det här är ju dock bara ett fåtal patienter på flera tusen så som sagt, jag hoppas standarden är att friskförklaras först efter uppföljning som du nämner.

          Var helt, inte Vargbroskolan. Nästan samma sak, tack autocorrect

    Jag såg intervjun och den var väl helt okej. Men jag tror fortsatt att hon överdriver vad gäller klinikerna där hon skulle göra ”alla möjliga ingrepp”. ”Där stod de där männen och ritade alla fel på min kropp” eller något liknande sa hon. Så överdramatiskt och verkligen som att hon vill skapa en scen i folks huvuden så alla tycker ååh så stark hon är som lät bli!

    Någon som lyssnar på systrarna Kjos podden och kan berätta vad som händer med podden ?
    Och ja jag hade kunnat lyssna själv, men jag har så svårt att koncentrera mig på poddar att det bara inte går
    Blev bara nyfiken på om hon äntligen skulle sluta piffa i sin systers namn

      Jag lyssnade så länge Elin levde, men sen har jag inte lyssnat mer.
      Så tyvärr ingen mer info.

      Ida ska ha en ny podd ”Kjos” så det var sista avsnittet för Systrarna Kjos denna veckan.

    Bara jag som tänkte att det var en pik till Bianca när hon sa att typ ”har man mycket pengar kan man gå och göra om hela kroppen idag”.

    Sedan la Bianca ut en screenshot från intervjun och sa att den berörde henne. Hoppas innerligt att hon fick en tankeställare.

    OT Paula Rosas
    Lagt upp videoklipp på Instagram från Gotland där familjen är i Visby och Fiskargränd (välkänd, fin gränd med flera rosor längs husväggarna) och ena dottern hjular och sparkar då ner massa rosenblad och Paula har kommenterat klippet med ”😂”.

    Jag kanske överreagerar men jag hade aldrig lagt ut ett ”hoppsan vad skojtokigt” om jag hade råkat förstöra någon annans blommor. Ja visst, rosenblad ramlar ju ner så småningom men ändå…

    Instämmer med många andra, har så svårt att tro på nåt hon säger. Jag ser det mest som content ärligt talat….. Hon har haft adhd, bipolaritet, fått elchocker, varit utsatt för stalkers, samt ätstörning… Samtidigt som hon har jobbat massor hela tiden…🤔

    Efter allas kommentarer vågar jag knappt skriva det här, men kör ändå. Tyckte intervjun var bra och intressant. Nu har jag aldrig haft en ätstörning själv men att en influenser går ut och pratar om det här ser jag ändå positivt på för unga tjejer. Men även för oss lite äldre med barn i vår närhet som påverkar mycket mer av sociala medier än äldre generationen gör.
    Isabella har verkligen inte gjort alla rätt, men tycker hon ser genuint lycklig ut nu i livet och det kan jag ändå unna henne.
    Och skulle hellre se, helt ärligt, att min dotter följde Isabella just nu är Bianca, Worge, Kenza etc.

      Håller helt med dig

      Ja om det hjälper någon så är det ju jättebra, tror inte att någon tar skada av att se programmet utan snarare kanske det väcks en tanke att söka hjälp, ta ett första steg och det är ju jättebra. Tycker också att hon gärna kan agera rollmodell för yngre såsom hon är idag. Men, kan bara inte släppa allt och verkligen tänka ”NU har hon landat och visar den riktiga Isabella, helt utan överdrifter och efterhandskonstruktioner”. Men det spelar ju ingen roll vad några av oss tänker så länge intervjun är givande för andra.

    Kollade och det var väldigt överdramatiskt som sagt. Reagerade på att hon sa att ett av hennes ex(?) sa att hon skulle bli mer framgångsrik om hon var fit, eller något liknande. Kändes bara så påhittat. MEN bra att ätstörningar uppmärksammas såklart.

    Dessa diagnoser har hon gått ut med: ADHD, alkoholism, autism, bipolär, bulimi, depression, panikångest, social fobi, sömnstörningar, och tablettmissbruk. Fått elchocker.
    Lite osäker ang dyslexi.

    Trolig diagnos som jag ställt på henne = Narcissistisk personlighetsstörning och inget annat.

      Ser inte dessa diagnoser hos en enda person som något konstigt alls egentligen. Samsjuklighet vid psykiatriska diagnoser är väl mer vanligt än ovanligt.

        Precis, det är ju jättevanligt att man t.ex har adhd OCH bipolaritet (eller att det är svårdiagnosticerat då de är lika) och i de diagnoserna ryms ofta problem med ångest, depression och sömnstörningar. ”Morot” verkar bara okunnig med den kommentaren.

      Hon har, enligt egen utsago, även agorafobi och klaustrofobi samt är vattenrätt.

      Sa inte hon att hon även utsatts för våldtäkt??

    Att Isabella drabbats av ätstörningar är ledsamt. Det är ett viktigt ämne som behöver belysas. Att hon drabbats kan en inte ta ifrån henne. Men med henne bagage kan jag tyvärr inte ta just hennes story på allvar. Jag upplever att allt kring henne är kontent.

    Är hon sponsrad/ betald för att marknadsföra Mandometer?

    Jag kan känna att hon verkar inte ägna en tanke åt hur hon har påverkat sina läsare under alla år. Jag läste hennes blogg dagligen från 16-25 års ålder. (Vi är lika gamla) Alla olika faser med mat och viktsnack utan att tänka på hur hon påverkat vissa läsare. Lite ledsamt såhär i efterhand.

    2018 omsatte Mando 5 mkr, året efter fick de kontrakt med region sthlm och håvade in 109 mkr, numera upp till 150 mkr. I ett av bolagen är det 3 anställda som tog ut 21 mkr i lön var. Att de nu förlorar kontraktet och våra skattepengar används bättre är bara att tacka för.
    Löwengrip,har såklart avtal med dem om pr etc i detta läge. Oklart om hon varit ätstörd i någon högre utsträckning, faktiskt. Att pendla i vikt behöver faktiskt inte innebära ätstörning utan vanlig dålig självkänsla som många kvinnor har.
    Tycker för övrigt det verkar en märklig metod, väga mat låter som att ersätta en kontroll med en annan.

      Word! Deras metod är jävligt tveksam.

      Ja, det är så konstigt att hon nämner Mandometer vid namn hela tiden, i intervjuer, tv och i podden med Sheila. Verkar som att hon är köpt av dem för att göra PR, annars borde det räcka med att prata om att hon fått behandling för ätstörning, utan att nämna något specifikt kliniknamn.

    Tror ni att hon och Paul kommer skaffa barn?

      Nej det tror jag inte. De är för beroende av det ”goda livet” med resor och krogen.

    Belsabub har blivit lite av ett medialt särskolebarn som man lyfter in när man vill visa upp en odåga som prövat på allt som går men misslyckas konsekvent. Media sätter henne i en soffa med framgångsrika personer som för att balansera innehållet och skapa perspektiv i allt från matlagning till bolagsbyggande. Sorgligast är att Belsabub verkar trivas med att vara en Martha Stewart utan hjärna, sökandes styrkekrammo****arnas eviga kramar i sitt patetiska kommentatorsfält.

      Det går att hysa misshagliga åsikter om en celebritet utan att behöva dra till nedsättande epitet om personen i fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.