Isabella Löwengrips ärliga inlägg

Isabella Löwengrip har tidigare berättat om sin ätstörning och hur hon tagit hjälp av en ätstörningsklinik för att få bukt med sin problematik.
Nu öppnar hon upp på Instagram och delar med sig av hur det senaste året varit för henne, hur ätstörningen sett ut och känslorna av att ha kommit en bra bit ut på andra sidan.

I snart ett år så har jag ätit som man ska enligt min behandlare. Det är en helt annat kvalitet på livet och jag känner mig betydligt mer lycklig.

Det jag jobbar med nu är självklart att behålla min normala relation till maten men framförallt relationen till min kropp. Min kropp har landat på den vikten den vill vara på naturligt och det har varit svårt att acceptera. Jag vet intellektuellt att jag har en sund kropp idag som fungerar som den ska. Men ändå är det psykiskt tufft att se mig i spegeln och aldrig bli nöjd. Till och med hata det jag ser. Men det är också en del av ätstörningen att det är så. // Isabella Löwengrip

Hennes kommentarsfält fylls nu av kärlek och stöd och följarna skriver att Isabella är både stark, inspirerande och modig som delar med sig av det här. 
Det tycker jag också.
Jag tycker det är SÅ viktigt och betydelsefullt att en så stor profil som Isabella vågar prata om det här, och delar med sig om att hon faktiskt tagit sin ätstörning på allvar, att hon sökt hjälp och verkligen vill bli frisk.

160 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sorry, IL, du har världklassljugit i princip hela ditt vuxna liv, går inte att lita på något du säger.

   Eller hur!! ”Jag mår så bra nu med enbart plantbaserad mat”, ”Jag har NOLL godissug, är så nöjd med bara en ruta mörk choklad”, egen kock osv var alltså ätstörning. Men under den tiden mådde hon alltså dåligt och hade en ätstörning säger hon nu. Vilket ska vi tro på? Och hur många tjejers ätstörningar spädde hon på genom att låtsas må bra på raw vegankost???

    När man är ätstörd är det ju så man håller på. Precis det du skrev styrker ju att hon har ätstörning. Strikt kontroll över maten på olika sätt.

    Fast det är ju inte konstigt om man har en ätstörning.

    Precis det går inte att ta nåt på allvar hon skriver. Hon är körd sen hennes galna luftslottsvärld avslöjades av ägaren till denna blogg. Det är Paul som jobbar i bakgrunden precis som Odd gjorde för att hon ska funka och framstå normalfungerande. Hela hennes liv idag cirkulerar runt Paul 24/7 han är assistent, förälder och alltiallo till henne. Känner absolut ingen sexuell attraktion mellan paret.

     Oj vad arga ni låter på IL, har ni någon personlig beef med henne eller? Även om hon ljugit så angår det väl inte er ens sluta bara läsa hennes blogg?/insta?

     Tydligen tycker CAM dessa kommentarer är okej å stå kvar men inte kring A. Aja ska inte dryga mig 😘

     Nej, det är svårt att föreställa sig de två ha sex. Noll kemi, ser ut som bror och syster.

     Men bara lägg av för f*n. Luftslott? Körd? Nej hon är inte körd! Ser inte att andra personer kallas för att ha luftslott för att de sålt ett hus, företag eller kursat? Laila Bagges alla företag finns inte kvar t ex, Hanna Graaf har lagt ner företag och bor inte längre i stort hus, Hannah och Amanda har kursat, alla företag Bianca startat har inte gått särskilt bra. Therese Lindgren sålde sitt skönhetsföretag också. Oavsett om Isabellas blogg har 260 000 eller 460 000 unika läsare så har den varit störst i perioder och IL är en av de mest kända och största bloggare – det är fakta oavsett något ”avslöjande”. Skönhetsmärket hon startat och drivit finns kvar och är välkänt även skomärket Flattered. Hon bor även nu i stor villa och har rest världen över och deltagit i diverse galor och tv-shower, släppt böcker som sålt bra osv. Är du själv normalfungerande ”Andromeda”? Vet du vad – det är gaaanska så avslöjande vem du i själva verket är O.

      SLUTA! Du sätts i modd snart.

       Varför då? Vad är det som är fel? Jag skriver bara fakta eller var jag elak? Får man bara skriva åt ena hållet här menar du när det gäller Isabella? Så märkligt.

    Är hon verkligen en så populär bloggare? Jag tittar in där ibland men tycker bloggen är ganska tråkig.

    Anna – det är ju just så det är, förnekelse. Precis som Bianca som sägs vara ätstörd hon säger också ofta att hon mår så bra och visar hela tiden att hon äter. Isabella har kommit till insikt först nyligen att hon levt med en ätstörning. Hon har fått mig att inse att jag också haft det. Nej hon har inte spätt på ätstörning för man kan äta vegankost utan att vara ätstörd. Isabella har varit en bra förebild på så sätt att hon inte vikthetsat utan kommunicerat utåt att man inte ska bry sig så mycket. Tyvärr har hon ju fått elaka kommentarer om sitt utseende och kropp och det har säkert satt spår i hennes psyke, förstås.

    Tycker det var ett bra inlägg av IL och fina kommentarer hon fått vilket hon förtjänar, och detta inlägg var fint och bra men såklart ska någon i*iot komma direkt och tjata om ljug, så tröttsamt. – Nej IL ljuger inte mer än andra och definitivt inte om detta, IL är väldigt ärlig och öppen. Punkt.

     Snälla duuuuuuuu…..
     Du kan skriva kommentarer utan att ha med dina rants på slutet. Jag orkar inte gå igenom det här med dig en gång till.

      Förlåt??? Rants på slutet? Vadå får jag inte skriva att IL är ärlig menar du? Gå igenom vad? Det är tydligt hur du vill ha elaka och negativa kommentarer om IL här men om vissa andra tar du bort som någon annan skriver ovan. Hur förklarar du det? Man ser inte heller att du svarar så här till någon som skriver långt och försvarar t ex Bianca eller vem annan som helst. Hur förklarar du det? Jag tyckte du hade gjort ett fint och bra inlägg här som jag också skrev.

       Men gud, lugna ner dig innan du imploderar, människa.

       You just proved my point.

      Camilla förstår inte varför detta ska moddas? Jag har säkert missat något…

       Nej håller med, verkligen jättekonstigt. Det är ju en välformulerad bra kommentar och t o m beröm på slutet till bevakerskan. Får vi bara skriva att IL ljuger härinne och inte att hon är ärlig. Tycker nog IL verkar vara den mest ärliga och vettiga av influencers och hon skulle nog aldrig bete sig så som hon med rosa kant gör. Pinsamt. Verkar som folk får skriva vad som helst om Isabella o Paul fast inte något positivt då. Verkar stört.

       Att skriva you just prove my point istället för att svara på frågorna säger ju allt. Hon hade inget bättre att säga och utövar härskarteknik. Sedan den som skriver ”lugna ner dig innan du imploderar”.. Alltså det är inget annat än mobbing härinne. Är väl den med rosa kant som borde lugna ner sig snarare, varför sån reaktion?

    Ätstörda låtsas äta och må bra. Det är en konstant fasad utåt.

   Precis. Och hon har ”alltid ätit det hon ville” och ”inte brytt sig om några kilo hit och dit”…

    Det är bra att hon sagt så utåt och inte vikthetsat sina läsare, men det är tyvärr så att de flesta med en ätstörning lever i förnekelse och försöker övertyga andra om att de äter och mår bra.

  Bra sätt att skaffa content för bellan när siffrorna dalar..
  tror inte för ett ögonblick att hon haft någon ätstörning, sorry

   Då har du tydligen missat att man tydligt kunnat se hur IL viktpendlat upp och ner genom åren, så jo det är ganska tydligt tycker jag och väldigt vanligt i den bransch som hon är i, och dessutom med tanke på kommentarer hon fått, så du kan nog lita på det.

    Man kan viktpendla utan ätstörning. Livet ser olika ut i olika perioder.

     Att vara normsmal och pendla 20 kg utan graviditet/fysisk åkomma/läkemedel gör det rätt troligt att hon har en ätstörning. Jag är större och ligger normalt kring 95 kg (182 cm lång) och har 40 kg mellan högsta och lägsta vikt. En sån grej ”lyckas” man inte med utan stora problem med maten. (Jag tänker alltså att vi är ganska lika då jag upplever att vikten pendlar lättare ju större man är.)

  Med tanke på att hon äter ute flera gånger per dag så borde hon må bättre. Ja det låter som en hård mening men jag är lite fachinerad över vändningen.

   Det gör ju förvisso en annan influencer vi känner till har en Ä.S, men då låter det mer som att hon försöker släta över det med matbilder. Varför gå så hårt åt ena men inte andra? Ingen påstår väl att den andra influencern ljuger?

    M
    Jag känner bara till få influensers och Bella är en av dem.

    Vem?

     B.I

    Jag tycker många påstår att BI ljuger och att den ätstörningen tyvärr fortfarande är aktuell.

   Hon säger ju att hon inte alltid varit restriktiv i sitt ätande utan delar av ätstörningen varit hetsätande.

   Hon säger dessutom själv att hon mår bättre idag.

   Så… Vad försöker du säga egentligen?

    Anonym 08:24
    Jag skrev att hon äter ute FLERA GÅNGER OM DAGEN. Det är bra att hon kan äta vad hon vill när hon vill. Jag själv har ingen ätstörning men har läst flera berättelser där de skriver att det var jobbigt att äta med andra och att man kände sig dömd. Att Bella kan äta ute utan att känna sig stressad är bra.

    Men mycket påminner om innan hon kraschade då hon nästan aldrig var hemma. Hon var sällan hemma och var ofta ute. Nu är det mycket resor igen och tankar på boende utomlands m.m

     Jag förstår fortfarande inte din poäng, faktiskt. Det låter som att du försöker antyda att hon inte är ärlig med sin ätstörning eftersom hon klarar att äta ute bland folk (vad har antal gånger om dagen med saken att göra?). Att du har hört talas om folk med ÄS som inte vill äta bland folk innebär inte att det gäller alla med ÄS.

      Anonym 09:58
      Min poäng är att det är bra om Bella klarar av att äta ute flera gånger om dagen utan att må dåligt.

       Låter som att du pudlar lite när du inte fick medhåll i din underton av ifrågasättande. Men visst, vi säger så – Ja, det är bra om hon inte mår dåligt av att äta ute.

        10:38
        Jag är fascinerad öber att Bella verkar äta ute mycket mer nu än vad hon har gjort tidigare. Nu är det lunch, middag fika m.m och ofta i sällskap. Då hon har lättate att äta så blir det lättare att kunna njuta av maten. Hon verkar även friskare innan kraschen. Nu är det även härligt att hon äter nästan samma sak som barnen
        När hon hade en kock hemma så var det strikta recept på vad och hur mycket hon fick ”lov ” att äta. Nu verkar hon mer avslappnad och ger sig ” lov” att äta mer varierat utan att maten måste vara på ett visst sätt.

        Jämför man perioden med kock och nu så verkar hon må bättre.

        Jag vet inte hur jag ska skriva eller förklara hur jag menar.

         Nej nej, jag förstår vad du försöker säga NU, jag tror bara inte att det var det du försökte säga från början, utan jag tror att du försökte ifrågasätta sanningshalten i det hon säger. Dina andra kommentarer här, där du kallar henne mytoman och säger att hon förbrukat sitt förtroende osv, förstärker det.

         Jag ifrågasatte intentionen med din kommentar av den anledningen. Att du nu försöker påstå att du just i den här kommentaren menade att säga någonting positivt och uppmuntrande, medan du i samma kommentarsfält pratar om mytomani och förbrukat förtroende, ger jag inte mycket för. Men men, det är min tolkning och åsikt.

          Vad du tror är inte en sanning.

          Jag läste om ts kommentar, och förstår precis vad hon menar.

          Man kan både tro att någon mår bättre, och samtidigt ha frågor och även tvivel om en person som ljugit så mycket som Isabella Löwengrip har gjort.

           Var har jag påstått att det jag tror är sanning? Det är vad jag tror, precis som jag skriver.

           Vad har hon ljugit om menar du? Har hon verkligen ljugit så mycket, har IL ljugit mer än andra influencers t.ex Bianca, My M, Book, M. Graaf? Nej. Bara för att någon påstått eller tror att Isabella Löwengrip ljugit om något så betyder INTE det ATT hon faktiskt ljugit. Som du själv säger A – Vad du tror är inte en sanning.

     Förstår inte riktigt heller vad resor, aldrig vara hemma, tankar på boende utomlands och potentiella kraschar har med hennes ÄS att göra.

   Jag åt också ute när jag var ätstörd. Vet inte riktigt vad din poäng är faktiskt.

    Anonym 08:32
    Läs mitt svar till Anonym 08:24.

     Tycker inte att poängen blev klarare av det direkt men ok.

   Vad har äta ute med det att göra menar du Flundra? Tror du inte att en ätstörd person kan äta ute? Jo då det går, det är vanligt att äta ute se bara på Bianca t ex. Isabella säger ju inte att hon är så pass ätstörd att hon kräks efter att ha ätit även om hon sagt att det hände när hon var yngre en period, dessutom så är hon ju bättre sedan en tid och det handlar ju mest om hjärnspöken.

  Tycker att vi bara låter henne vara vacker och så kommenterar vi varken hennes eller någon annans kropp.

  OT men.. vad tror ni om Sarah Tjulanders graviditet? Blev det en designbebis i cypern/köpenhamn?

   100% att dom valt kön. En flicka om jag får gissa

  Jag går igenom exakt samma behandling fast på annan klinik. Det är skitjobbigt och tar över hela ens liv. Jag är dock hållit på i två månader, det kanske blir lättare längre fram. Svält/hetsätning är som ett beroende som är svårt att bryta.

   Det blir lättare! Du fixar detta

  Tror inte alls på att hon har en ätstörning. Hon har bloggar i över 10 år om att hon alltid känner sig fin å duglig. Tror hon bara söker uppmärksamhet å sympatier.
  🙄 Åååå stackars bella som mår dåligt, då glömmer vi att hon ljugit sig genom hela hennes ”karriär”. Hon va ju nyss bipolär för att det skulle förklara ”kraschen”. Sen hade hon inte den diagnosen längre. Samma med ätstörning. Hon ljuger om allt. Hon förstörde sina chanser som influencer för många år sedan.
  Sluta prata å skriv om henne så hon fattar hur lite vi bryr oss om henne.

   Bipolär är hon väl fortfarande? Men medicinerar, så det är under kontroll? Det var väl adhd som var fel, vilket är vanligt att man feldiagnostiseras som bipolär.

    Ova
    Har ett litet minne av att hon för en tid sedan skrev att hennes bipolära diagnos kanske inte stämde. Kan minnas fel.
    Har själv denna diagnos och kan ibland ifrågasätta den.

     Det är som sagt vanligt bli feldiagnosticerad, att diagnoser blandas ihop och olika läkare kan ha olika uppfattningar om en patient. Hon skrev för ett tag sedan att en läkare sagt att hon kanske inte är bipolär ändå och jag tycker inte att hon verkar bipolär i så fall add kanske tänker jag, men som sagt det är svårt. Ljugit sig igenom sin karriär? Fast hon har inte ljugit om allt och inte ljugit mer än andra. Sluta med det tröttsamma tjatet, bara så tramsigt ju. Ganska tydligt att hon har ätstörning så som hon viktpendlat genom åren dessutom varit i rampljuset och fått kommentarer om sin kropp.

      Anonym 17:18
      Är det mig, 15:32, som du uppmanar att ”sluta med det tröttsamma tjatet”? Har jag påstått att hon ljuger?
      Sedan undrar jag vem du är som anser att ”hon inte verkar bipolär”. Är du hennes läkare?

       Det är uppenbart en uppmaning till Anna, om du tittar längre upp och läser det Anna skrivit.

   Du verkar ju bry dig när du säger att du inte bryr dig men ändå knåpar ihop denna kommentaren

   Så förminskande att säga att någon du inte alls känner inte har en ätstörning eller hade, det har du ju ingen aning om

    Är detta okej enligt dig då CAM att säga att folk som lider av ÄS inte har det men att påpeka någons pyramidspel är diskriminering ?

    Jag håller nog med Anna här. Man bör ta denna information från Bella med en stor nypa salt, givet alla turer. Därmed inte sagt att Bella själv är medveten om att hon var med osanning, eller ljuger. Hon är själv förvirrad tror jag, och hoppar mellan olika förklarings-modeller för att förklara hur hon mår just för dagen. Ett ganska mänskligt beteende men jag gissar att hennes ADHD gör det värre och driver beteendet in absurdum. Jag tror inte hon är ätstörd såsom de flesta människor tolkar ordet.

   Anna – du verkar ju bry dig massor, uppenbarligen. Jösses alltså vad du säger emot dig själv, och har dålig koll. Suck. Isabella har inte sagt att hon inte har diagnosen bipolär men kanske att den inte stämmer. Du vet inte att hon ljuger om allt, så sluta skriv det! Självklart så ljuger hon inte om allt, tvärtom så är ju Isabella ärlig och öppen.

    Är inte Anna men hur vet du att Isabella är så ärlig öppen?

     Är inte den anonym du frågar men jag kan svara på det. Det hade du märkt och vetat om du läst hennes blogg och lyssnat på hennes podd med Sheila. Isabella är öppen med sina tillkortakommanden och dåliga sidor så att säga. Hon vågar liksom blotta sina dåliga sidor och tankar med risk för att få h at, ogillande och negativa skriverier. Väldigt ofta så påstår folk härinne, och även media, att Isabella sagt eller gjort något hon inte har, saker förvrids och mi ssförstås.

  När gjorde hon dem? Ser ju ut som hon har mycket egen bröstvävnad iaf. Har den kommit efter?
  Synd när tex alltför unga gör brösten, då man inte vet hur de kommer växa sen. Jag hade ju typ a-b kupa när jag var 20. Men sen har de fortsatt växa under åren och är nu D. Vilket ju inte ens är så stort i sammanhanget. Men det var betydligt lättare när de var små

   Under de där galna åren när hon skulle ta över världen etc, så efter att barnen var födda

    Va? Hon har inte gjort brosten?

     Jo! 😄

     Helt uppenbart att hon har gjort det, inget fel med det!

      tror främst det beror på att hon envisas med att ha den där klotrunda formen på bh:n/bikinin som bidrar till att hennes bröst ser ännu större ut.

       Men alltså, ”envisas med”? Hon tycker väl att det är fint och/eller bekvämt?

      Det ar verkligen inte uppenbart. Hon vikt vaxlar, har fott tva barn och har alltid haft byst. Sa mycket skit snack har inne – min kropp ar precis som hennes.

       Väldigt naivt.

        Nej, det ar inte naivt att reagera nar manniskor sitter och spekulerar om en annan manniskas kropp.

  Hur sjukt är inte samhället när kvinnor med vackra kroppar hatar det de ser i spegeln?

   Hur sjukt är inte samhället är någon, oavsett vacker kropp eller inte, hatar sig själv på grund av sitt utseende?

   Hur sjukt är det inte att kvinnor bryr sig om vad ”samhället” tycker om deras kroppar?

    Du tror alltså att varje enskild kvinna helt oberoende av samhällets normer, beslutar sig för att bry sig om vad samhället tycker om deras kroppar?

     Nu är jag inte Sofia, men va? Hur kom du till den slutsatsen från vad Sofia skrev..?

  Så hon ska alltså inte visa upp en bild som visar hur glad hon är nu utan visa upp, ännu en gång, ytterligare delar som hon är osäker över och redan visat upp?
  Noterat.
  Bara så du vet blir inte din unkna åsikt om vad du tycker om hennes utseende givet brösten bättre för att du poängterar att det är din personliga åsikt.
  IL tycker jag har agerat klandervärt i många frågor, dock har det ungefär noll att göra med hennes utseende.

  Heja Bella🙌💕

  Fast det är inte otroligt? Jag harfött barn och har inte bristningar, synliga blodkärl eller celluliter. Förutom att brösten förändrats ser min kropp ut som när jag var 20.
  Har du bilder att jämföra med när hon inte ser ”prickfri” ut enligt dig och du därför menar att de retuscherats?

  Väldigt bra och modigt att hon tog hjälp. Ätstörningar försvinner inte av sig själva, många som blir ”friska” kommer hela livet känns av tendenserna. (Jag själv inräknat)
  Ibland tror jag att majoriteten av alla kvinnor i Sverige har ett skevt förhållande till mat, men att det normaliseras av vår kultur. ”Förbjuden” mat, inte kunna unna sig, hoppa över måltider etc. Är vi inte alla lite ätstörda??

   Nej verkligen inte!

   Men är inte hela världen ätstörda i så fall, och är det då ens ens störning eller bara någonting som ingår i att vara en människa? Så länge man inte svälter eller äter ihjäl sig, vilket typ borde klassas som långsam självmord, så kan man bara i princip själv avgöra om det man gör är stört eller inte.
   Jag fastar nu t.ex. Fram till påsk äter jag inte sötsaker som kakor eller godis. Är det ätstört? Jag tycker inte det. Min kropp behöver inte kakor eller godis ur näringssynpunkt så. Jag äter också medvetet, så jag faktiskt tänker på att äta näringstätt under måltider så jag inte behöver småäta mellan måltider. Jag tycker det är helt normalt och vettigt.

   Att alla är lite ätstörda är att dra det lite väl långt i mitt tycke.
   Men absolut så en stor del av tillvaron handlar om mat och vad man bör och inte bör äta av olika anledningar.

   Jag tror inte ett skit på att alla är ätstörda.

   Man kan se om en person är extremt överviktig eller extremt underviktig. Då är man med allra största sannolikhet ätstörd (om inte vikten har en annan fysisk orsak, vilket det kan ha i vissa fall.)
   Ett exempel är att vissa som är överviktiga har en hormonell obalans som gör att de har svårt att gå ner. En del underviktiga har en obalans i kroppen som gör att kroppen inte kan tillgodogöra sig all näring.
   Det är fakta. Allt handlar verkligen inte om att vara ”ätstörd.”

   Sedan tror jag också att det är svårt att ha ett bra förhållande till mat när det faktiskt kommer ut forskning som ska anses vara seriös- som säger att ”det och det är till och med farligt att äta.” ”Ät inte det här för då blir du sjuk.”

   Kontentan är- att vissa är uppenbarligen ätstörda- om de är under- eller överviktiga. En del har fysiska sjukdomar som gör att kroppen har svårt att gå upp eller ner i vikt, en del är bara ”barn av sin tid.”

   Det går mode i hur man ska se ut.
   En period ansågs det fint att vara överviktig i Europa. Alla som blev överviktiga då hade nog inte ”ett ätstört beteende”. De följde bara normen.

   Det här onyanserade tänkanden är så otroligt märkligt. Människor är komplexa.

    Men otroligt många kvinnor tänker på mat och vad de ska äta och inte äta. Jag har aldrig skuldkänslor kring mat och känner mig definitivt i minoritet.

    Många som är ätstörda är också helt normalviktiga. Man kan inte alltid se på någon att den har en ätstörning

    Håller med om att inte alla har en ätstörning, även om de flesta kanske har lite störda tankar och beteenden kring mat någon gång. Skillnaden mellan att faktiskt vara ätstörd är när det börjar ta över ens liv, tankar, beteende och mående. Precis som man inte är deprimerad för att man ibland upplever att vara deppig. Eller inte har OCD för att man ibland får fixideer/”tvångstankar”. Det är en normal del av den mänskliga upplevelsen att ibland uppleva sådana saker. Det är först när det börjar påverka ens vardag på ett betydligt (och negativt) sätt som det börjar övergå i en faktisk diagnos (ätstörning i detta fall).

    Sen vad gäller ätstörningar specifikt, så finns det många beteenden som kan vara symtom på en ätstörning, men likväl kan vara friskt beteende. Igen så beror det på hur tankarna och måendet är kring beteendet, och motivationen bakom. T.e.x att räkna kalorier är i sig inte ätstört. Finns en hel del som kan göra det på ett hälsosamt vis och faktiskt mår bättre av att göra det, medan andra inte kan göra det på ett hälsosamt vis och mår sämre av det.

    Nja det sitter ju mer i hjärnan än i kroppen huruvida man är ätstörd eller inte. Det handlar om ens tankar och känslor främst. Skulle nog säga att de flesta tjejer är eller har varit ätstörda i mer eller mindre omfattning – observera att ätstörd och anorexia inte är samma sak, jag tror tyvärr att en del förväxlar det och anser att det är samma men nej det är det ju inte.

    Det är väl mer en politiskt korrekt klyscha att överviktiga kvinnor någon gång ansetts vara skönhetsnormen (i Europa)? Ur ett historiskt perspektiv finns det ju ingenting som stöder ett sådant påstående.

    Däremot så fanns det väl visserligen perioder där större kvinnor kunde inkluderas i vad som ansågs vara vackert (t.ex. Barocken) men de var aldrig idealet. Vi är biologiskt programmerade att vara attraherade av vad som är optimalt för vårt arts överlevnad och däri ligger varken undervikt eller övervikt. Problemet är väl snarare folks numera stillasittande liv och hur det påverkar oss.

   Jo, vi programmeras från väldigt unga år att man SKA vara smal, annars är man korkad, ful, dum, lat, värdelös. Många ser det som helt normalt att jojo-banta nästan hela livet. Det är normalt att även som smal beklaga sig över minsta lilla valk på magen och gapa om kalorier hit och dit.

   I västvärlden är majoriteten av alla kvinnor programmerade med att ha ätstörda tankar emellanåt. Tyvärr.

   Sitter man på jobbet och ojar högljutt över hur stora bullar (eller whatever) det är eller hur mätt man blir av en muffins så anser i alla fall jag att det finns en problematik. Väldigt många kvinnor 40 år och äldre håller på på detta sätt.

  Det äcklar mig att en del påstår att hon inte har varit sjuk och ljuger. Jag känner verkligen igen mig i hennes text, att det inte syns utåt att man är sjuk gör att man kan leva med det i hemlighet utan att någon vet.

  Jag tycker bara det är sjukt att man spekulerar i om någons sjukdom är sann eller inte. Håll era åsikter för er själva.

   Absolut men nu är den tidernas största mytoman vi pratar om.

   Inte särskilt svårt att läsa sig till hur ätstörda tänker kring sin sjukdom osv. Tror inte på ett ord den kvinnan säger (tyvärr)

    Fast NEJ det är hon nog INTE och om hon skulle ha varit det så hur f a an vet du det? Nej just det du vet inte ett s k it så sluta med sådana ord. Kanske snarare är du ”emma” som är det eller bara vill smutskasta Isabella. Hatet här är skrämmande.

   M
   Jag tror att mycket handlar om att Bella har ljugit om mycket sedan dag ett. Ju mer en person ljuger och sedan viftar bort det, så sjunker förtroendet. Hade inte Bella ljugit så mycket genom åren så skulle stödet vara större. Se det som i sagan ”Pojken som ropade varg” när pojken väl talar sanning så är det ingen som tror honom.

    Precis, hennes förtroende är förbrukat.

    Ja fast även om hon skulle ljuga så låter ni ju bara bittra när ni utan att vara säkra anklagar henne

    Flundra – bara för att du och vissa här tror att hon ljugit om något betyder inte att hon faktiskt h a r ljugit. Det är vad vissa vill tro och utmålar det som men allt vad ni tror eller läser är inte sanningar. Visst har hon som andra överdrivit, underdrivit, vinklat och ibland sagt fel vilket är lätt hänt och alla gör det ibland. Isabella har inte ljugit mer än andra t.ex Kissie, Bianca, My, Swedberg, schulman listan kan bli lång. Ta t.ex Edvard T. som säger att han typ alltid ljuger och hittar på och överdriver det mesta för att det ska låta bättre, roligare och mer intressant. Hannah Graaf har sagt att hennes syster Maggan ljuger ofta.

   Det är äckligt att dom påstår hon ljuger! Även om det finns en risk så är det ingen här inne som har rätt att kommentera så.

    Inte rätt att kommentera? Vad? Varför inte?Ifrågasätta? Vara kritisk? Förklara.

  Jag tror inte att Bella är varken mer el mindre ätstörd än de flesta av oss. Vem har inte fått lätt ångest när man moffat i sig en hel chokladkaka själv el tagit en nattmacka?
  Hon är skittråkig och sympatifiskar bara numera tur att hon har en trogen skara som hejar på henne.
  Vore bättre om hon gick en hitta sig själv kurs i stället så slapp hon uppfinna hjulet varje ggn hon får för sig att skriva ”sanningar” om sitt liv .
  Hon är hal som en ål och vänder hela tiden kappan efter vinden Medvetet el omedvetet,antingen spelar hon el också är hon så vilse i spelet att det blir sanningar för henne det hon berättar.

   Att få ångest av en nattmacka låter rätt så ätstört.

    Tror knappast att man behöver söka hjälp för det.

     Låter ätstört oavsett.

    Hej, vill bara säga att om du på riktigt får ångest av att äta en nattmacka när du blir hungrig på kvällen så beklagar jag verkligen. Det ska inte vara så och man behöver inte vara varken underviktigt eller överviktigt för att ha ett trassligt förhållande till mat.
    Men att få ångest över en nattmacka låter ätstört. Oavsett om man inte är drop-dead smal till följd av dtta är livet så mycket mycket mer värt om man kan få äta när man är hungrig utan skuld. Hoppas att det blir bättre! <3

   Jag får verkligen inte ångest om jag ätit en chokladkaka eller tagit en nattmacka. Jag skulle aldrig heller kalla att _äta_ för att ”moffa i sig”. Tror inte din relation till mat är representativ för ”de flesta av oss” faktiskt.

    Det är dock skillnad på att ”äta” och ”moffa”?

     Ja, att ”moffa” är ett uttryck som lägger en negativ värdering i att äta, till skillnad från att ”äta” som är värderingsfritt. Vilket är en anledning till att jag aldrig själv skulle välja uttrycket ”moffa i sig”.

  Alltså kommentarerna här inne 😅 jag fattar att folk inte litar på henne, men snacka om att vara långsinta och att tänka att människor aldrig kan förändras.

  Sen gällande äs skriver hon ju att hon inte förstått att det var ett äs beteende hon hade. Men nu har hon insett det och dessutom starkt att hon söker hjälp och försöker bli bättre.

   Precis här inne är folk så bittra att det inte är sant, ingen kan förändras tydligen. För att IL gjort fel ska hon hatas och ifrågasättas och alla som skriver något till hennes fördel ska också ifrågasättas. Sök terapi kära människor 💕

   Varför ska man anta att människor förändras om man inte tycker att något talar för att det har gjort det? I så fall är man ju bara lättlurad. Att tro det bästa om människor, och inte anta att de ljuger till exempel, det gör jag inte om det visat sig upprepade gånger tidigare att de ljuger/ förskönar/ förvränger. Sunt förnuft.

    Även om hon ljuger så är det väl inte din business bara sluta följa henne? Du låter bara bitter Ylva

     Jag följer inte henne. Och jag har inga problem med att du tycker jag låter bitter, det är helt ok. Jag har min uppfattning och du har din.

      Ylva
      Håller med.

    Ylva du måste ha väldigt svårt för att lita på folk då för väldigt många både förändras och förskönar, förvränger, överdriver ja till och med ljuger. Det finns väldigt många influencers som blivit påkomna med lögner. Överdrivit och förskönat har självklart Isabella gjort precis som andra gjort och som så många människor gör. Många influencers har och gör det så nu vet du det. Sunt förnuft att fatta det och att förstå att alla förändras över tid genom livet. Se till exempel Elaines totala förändring.

     Jag tror inte jag har svårare att lita på folk än gemene man. Jag har dock lite svårt att hänga med i vad som är din poäng. Du väljer alltså att ”lita på folk” fast du misstänker att ”väldigt många” förskönar och överdriver? Nej, jag tror att du förhåller dig till din kunskap om att många överdriver på sociala medier genom att inte lita på vad alla säger rakt av, utan genom att ta hänsyn till att vissa mycket väl kan ljuga eller försköna. Allt annat vore ju mycket märkligt.

  Starkt inlägg! Jag känner tyvärr igen mig.
  Glad att hon har fått hjälp ❤️

   Lätt att få hjälp om man är rik. Men alla som inte har råd att söka hjälp. Vad händer med dom. Detta jävla kapitalist samhälle.

    Mando kan man få hjälp av via regionen, går på högkostnadsskyddet

  Om hon nu vore ätstörd är kommentarerna på hennes instagram rätt kassa, ”du är så fin”, ”du är vacker”. Det är väl det sista man ska säga till en ätstörd person! Ännu mer fixering vid kropp och utseende.

   Tror nog att det är precis det hon vill höra.

   Kommentarerna härinne är tusen ggr värre då.

  Undrar om hon sökt hjälp privat och betalat för det själv? Jag har samma problem och försökt söka hjälp genom regionen två ggr (i två olika för jag hr flyttat) men det finns ingen hjälp att få då det inte bedöms som så allvarligt som exempelvis anorexia. Har typ fått svar som att det inte verkar friskt men att de inte erbjuder hjälp för det. En gång fick jag iaf träffa en kurator men hon undrade varför jag inte bara slutade hetsäta??!

  Jag tror säkert Bella är och har varit ätstörd till viss del – precis som en stor del av, primärt, den kvinnliga delen av befolkningen.
  Men får inte riktigt ihop det med hennes tidigare snack och Size Me osv.

  MEN! Jag kan inte låta bli att fundera över timingen med detta inlägg – är det en slump att det kommer kort efter att Det Skaver podcast publicerade sitt avsnitt om ätstörningar – I think not!

   Det beror nog inte på Det skaver podcast nej, i Isabella söker Sheila podcast har de pratat om ätstörning flera gånger och Isabella har skrivit inlägg på sin blogg om det flera gånger senaste året. Många ätstörda lever i förnekelse och låtsas att de är nöjda osv så det går ihop med tidigare snack. Verkar däremot ofta som att andra tar efter och pratar om och säger samma saker som just Isabella just skrivit eller pratat om, så kanske Det skaver lyssnat på Isabella söker Sheila eller läst Isabellas blogg snarare, vem vet.

  Jag undrar om det inte är ganska vanligt med ätstörningar bland influensers? Vissa lägger upp ständiga inlägg om mat och dryck – det är fredagsmys, helgmys, lillördagsmys, restaurangbesök, resor, grillpartyn och alkohol i en aldrig sinande ström och ändå är de trådsmala. Det stämmer inte. Jag brukade tänka att de nog lägger upp en massa mat och fotar men slänger sedan det mesta, men kanske är det i stället så att de hetsäter och svälter sig i perioder…?

   I staterna var det tydligen vanligt att de beställde mat, fotade maten och vägrade att betala. Och de kunde inte förstå varför de skulle betala eftersom de inte hade ätit maten. Har även för mig att en del restauranger slutade att värma maten som hade blivit kall för att de tog kort.

   Jo jag tror de fotar någon annans portion, eller lämnar 80% av maten de visat upp så den slängs. Det anses ”coolt” att vara en trådsmal tjej som gärna käkar hamburgare och annan macho-mat, men få kan leva upp till det idealet.

  Excelarket. Hon har helt enkelt byggt ihop en ny persona och det funkar uppenbarligen för läsarna. Kommentaren om hur Paul styr hela hennes liv, beskrev det hela alldeles utmärkt.

   Och om det nu finns ett excelark så släpp det? Du tror precis Allting är lögner? Ätstörningar är sjukt vanligt och Isabella har vart väldigt smal i perioder även om det inte var ätstörningar så är det väldigt sannolikt inom den bransch hon jobbat inom.

    Men vem är du?
    Du dyker upp och hugger på allt om IL.
    Om du inte hade skrivit på ett nytt sätt hade jag trott det var den sedvanliga riddaren som även hatar My.

    Hon har skrutit om sitt Excelblad och om en del av hennes lögner som läsarna gått på. Det ingick i hennes föredrag. Samtidigt har andra lögner avslöjats. Hur är det då konstigt för dig att människor börjat vara tveksam till hennes berättelser?

     Jag förstår inte varför du lägger ner tid på att trycka ner någon du inte känner och tro dig veta allt hon gör/inte gör? Sedan försöker ni kollektivt trycka ner andra som försvarar IL

     Jag är ingen riddare och har ingen åsikt om henne jag bara vet det finns många avundsjuka här inne som snarare behöver terapi än att hänga här

      Bara för att man har andra åsikter, tycke och smak så innebär det inte per automatik att man är avundsjuk, bitter eller behöver terapi.
      Varför lägger du själv så mycket tid på att försvara henne?

       Haha och nu blev man blockad för att man försvarat Isabella hahaha inte så lite genomskinligt. Herreguuuud så barnsligt så otrooooligt löjligt. Skulle skämmas ögonen ur mig för att folk vet hur barnsligt och utstuderat jag beter mig. Jeeeesus alltså vuxna människor. Somliga gör bort sig. Du skriver ett vänligt inlägg om IL men om folk skriver till hennes fördel i kommentarerna då jävlar ska vi bort bort… hehehe illmarigt det.

        Har du missat alla varningar du fått i den här kommentarsfältet?

      Jag är varken bitter eller avundsjuk. Det jag skrev är fakta som både omvärlden och IL själv konstaterat.
      Jag försvarade IL i en kommentar i en tråd som berömvärt togs bort då trådstartaren gick pp hennes utseende och fotot väl hårt.
      Man kan ha två tankar I huvudet samtidigt du vet.

     Men VEM är DU då? Som hugger på dem som försvarar Isabella, vad gör det dig? Hur vet du vem som hatar någon annan? Förlåt med det verkar inte normalt. NEJ Isabella har inte skrutit om excelark och inte om lögner som läsare gått på heller, du vrider till det. IL har berättat om sina bloggstrategier däremot och sagt att hon gärna lägger upp inlägg som gör läsaren glad efter reklaminlägg t.ex. och hon sa att läsarna gillar att hon går till biblioteket med sina barn så därför går hon till biblioteket med sina barn både för barnens skull OCH för bloggen – det var bara ärligt av henne ju och är inte lögner. Spelar ingen roll vad hon gör för ni hatare bara snackar om ny persona, excelark, ljug osv osv samma tjat.

      Och en sak till, jag förstår inte varför någon behöver få varningar för att den försvarar Isabella, alltså är du på riktigt. Helt sjukt ju. Det säger ju allt om excelarket denna blogg har och vilka syften den har.
      Håller med dig TashaT, bra skrivet, somliga härinne skulle behöva terapi och vissa är dessvärre typ hjärntvättade.

  Och hur ser du ut då? Antar du är ganska avundsjuk ❤️

   Wow, du lägger verkligen ner tid på att försvara IL här. Varför?

    Varför lägger du ner tid på motsatsen

   Tror INTE att 09:12 är avundsjuk! Man kan ha olika åsikter, tycke och smak. Varken avundsjuka eller hat.

  Det enda jag inte förstår om jag måste ge kritik är att hon döljer sina barns ansikten viker är bra, men kroppen visas(?) hon fick kritik för hon la upp en bild på sitt barn utan tröja i en båt, om jag minns rätt och nu när man inte ser ansiktet känns det väl inte så bra att barnet bara visas i baddräkt? Jag hade inte velat det med alla äckliga personer som finns där ute man vill ju inte att det ska vara sanningen att man ska behöva tänka på sånt här sätt men det är väldigt många äckliga där ute. Även fast det finns många fler som tänker normalt tack och lov

   Tasha, med tanke på den ridderlighet du har visat gentemot Isabella under detta inlägg så finns det väl egentligen ingen anledning för dig att kritisera något hon gör? Känns lite motvalsande att hoppa på andras ifrågasättande och sedan landa i denna kommentaren tycker jag. Hon gör som hon vill med sina barn.

    Ja du har faktiskt rätt i att det är lite dubbelmoral, men när det gäller barns säkerhet så tycker jag inte ens det handlar om Isabella utan att det är kring hennes barn jag tar upp.

    Men ni är så larviga som inte hanterar att någon försvarar Isabella i andra frågor det är väldigt bittert

  @camilla hur kan apekulationer som dessa vara ok?

   Men det är ju uppenbart att hon gjort dem. Hon var ju öppen med hur de såg ut innan. Det är ok att ha opererat dem.

    Fast det ar inte uppenbart och det ar heller inte nagon annans ensak – oavsatt om de som spekulerar I det tycker det ar okej eller inte. Det ar helt oaceptabelt att sitta online och diskutera en annan manniskas eventuella operationer nar personen I fraga inte har kommenterat det hela sjalv. Manga ar precis lika osakra angaende sina brost som tillexempel vikt

     Och att diskutera om någon ångrar sig. Har själv stora bröst och är bekant med att det har biverkningar. Innebär ändå inte att jag ska projicera mina egna issues på någon annan och spekulera i om den ångrar sig eller ej. IL skriver ju i sitt inlägg att hon kämpar med att acceptera sin kropp. Dock verkar sådana här kommentarer få ligga kvar. Trist.

   Eller hur jo, hade detta vart ett inlägg kring A.E hade CAM agerat riddare snabbt som Anna book , bam bam bam

  Din första tanke när någon berättar om sin ätstörning och att hon nu mår bättre var alltså att hon borde ha ännu mer negativa tankar om sin kropp?

  Usch vad det här slog an en sträng i mig.
  Blir 40 i år, och trots genomförd ”behandling” på SCÄ är fortfarande mitt tankesätt och hur jag äter väldigt ätstört. Numer, och sen ett par år tillbaka, så kompex störning att jag utåt sett ser frisk ut, så det kan gå obemärkt för de flesta.
  Vet inte riktigt vad jag ville med inlägget, kanske bara uttrycka frustrationen över min situation och mående

   Förstår dig! Jag har aldrig blivit diagnosticerad men mat har tagit up 90% av min tankekraft sedan jag var 10, är närmare 30 idag 🤦‍♀️

   Sök hjälp igen och är du inte nöjd med ditt mående efter första behandlingen så testa en annan klinik. Det GÅR att bli 100% bra. Låt ingen få dig att tro något annat. Varmt lycka till 💕

  Tvivlar på att det är meningen att man ska gå ner i vikt av att bli fri från en ätstörning. Det handlar väl om att man ska äta rätt- varken för lite eller för mycket. Så nej jag tror inte heller att hon mår bättre i sin ätstörning eller att det är en bra klinik, med tanke på att hon ser ut att ha gått ner väldigt mycket i vikt.

   Beror ju på ätstörningen. Hetsätning, bulimi och ätstörning utan vidare specifikation kan ju leda till övervikt. Men såvida inte övervikten är direkt livshotande eller ger väldigt grava problem, så nej, i behandlingen så ska man generellt inte ha någon fokus alls på medveten, aktiv viktnedgång. Men däremot kan ju viktnedgång fortfarande ske som ett resultat av att man balanserar mat och träning bättre i sin behandling. Om man överåt innan som en del av sin ätstörning, att komma ifrån det och äta mer balanserat kommer ju automatiskt leda toll viktnedgång, även om inte syftet eller fokusen är viktnedgång.

  Jag vet att jag kommer bli lynchad för denna åsikt – ätstörningar är ett i-landsproblem. JA, det förekommer i u-länder också men inte i samma utsträckning. Jag har svårt att sympatisera med vita rikemansungdomar som vägrar äta för att se ut som vafan vet jag, Kate Moss på 90-talet. Bortskämda individer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.