Tess Merkel om makens framtid i Sverige

När pandemin kom tog Kenny tag i saken och ställde en barbertruck utanför @karolinskaunivsjukh & tog med sej hela gänget barberare och började raka all personal så att dom skulle få på sej maskerna ordentligt. Det tog tid, det var kallt men inte en sekund av tvekan till att hjälpa, aldrig för egen vinning utan det gör man ju ? Som medborgare? Om vi hade lagt den tiden och omsorgen på att fylla i blanketten till Migrationsverket i rätt tid så hade vi inte stått här idag . Denna dyslektiska engelsman har lärt sej flytande svenska på 6 år har jobbat som en galning för att rädda den business han han byggt upp under dessa år, nu har vi släppt det vi går vidare i livet men nu får vårat liv en oväntad vändning IGEN? För nu är han inte välkommen här längre . Vill bara poäntera att vårat grannland Danmark ser lite mer humant på läget och valde att förlänga fönstret att ansöka eftersom pandemin satte oss alla i något sorts ”freeze mode”. Känns rimligt. Men inte Sverige.

Den tidigare Alcazarmedlemmen Tess Merkel tar till Instagram för att morra över Sveriges immigrantionsbestämmelser, för att hennes brittiske make sedan sex år tillbaka måste lämna landet om 69 dagar.
Detta pga av ”Brexit”, alltså att England bestämde sig för att lämna EU.

Jag har en kompis med det motsatta problemet. Hon är svensk men bor i England tillsammans med sin familj, och hon måste nu gå igenom en massa byråkrati innan hon kan åka ut ur landet. Eller ut kommer hon kanske, men in kan bli svårare. Hon måste tydligen bevisa att hon inte bott utanför UK i mer än fem år. Hon kvalificerar sig men måste likväl vänta till hon kan ansöka om dubbelt medborgarskap.
Jag undrar hur många det är som sitter i klaveret pga Brexit? Det måste ju vara ett gäng, tror ni inte?

Allt är Boris Johnsons fel!
😁 Honom kan vi skylla allt på. Regnet är också hans fel tror jag, and don’t get me started on the njurpaj.
Vad vi mer beskylla honom för? ”Megxit”? Säkert också hans fel…

148 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är bögarnas fel. Det vet väl alla!!?

      Jävla tramsig kommentar.

        Inte mitt fel…

        Nån junior har inte sett Grotesco.

        En låt från grotesco, sjukt rolig

    Undrar när de går med i EU igen.

      Undrar när vi går ur EU..

        Snart hoppas jag!

          Vad i hela världen skulle Sverige vinna på att gå ur EU?? Har ni tex alls följt med hur jobbigt det är för Storbritannien att inte höra dit?

            Nej, förklara gärna.

              Ekonomin går dåligt, det är problem med både export och import, arbetslösheten har ökat etc. Men förklara gärna du vad Sverige har att vinna?

                Bara det här att ja- sidan vann med 51% mot 49% borde ju faktiskt kräva fler val. För att allt annat är att vägra demokrati

                Jag har hört tvärtom, att företagen där har svårt att anställa. Ja, vi betalar mer till EU än vad vi får tillbaka. Makten över Sverige ligger i ett annat land. Och dessa öppna gränser, tjena tjena, jag ta tomborkar va.. Men det är ju klart, alla pensionsräddare vi släpper in som skjuter och spränger kan vi ju inte lasta EU för..

                  Förresten, tycker inte det verkar gå så bra med Sveriges ekonomi heller. Skolorna har inte råd med mjölk till barnen i skolorna längre. Snart slutar väl skollunchen att serveras också och barnen får ta med egen mat.

    Mm fast så är det med Migrationsverket. De är byråkrater som följer regler (ibland kan de inte sina egna regler, men i alla fall). Inga undantag, inga ursäkter, ingen logik. Det vet alla som har haft missnöjet att ha med dem att göra, tyvärr vet inte de flesta svenskar något om hur bisarra reglerna och procedurerna är. Tex att man ska lämna landet för att man byter orsak för sitt uppehållstillstånd (trots att man har ett giltigt, har jobb och barn…).

      Jag fattar att det är piss när man står där med sitt fullt legitima undantag, men är inte den här byråkratiska stelheten trots allt nödvändig för rättssäkerheten? Annars ligger ju alla beslut i enskilda handläggares händer. Vet vi att de följer lagarna till punkt och pricka är i besluten i alla fall något sånär förutsägbara.

        Precis så

      Fast i just det här fallet så var reglerna inte alls bisarra. Han skulle fylla i och skicka in en blankett tills den 1 januari 2022 och struntade i det och skickade in den i oktober 2022 istället. Självklart får det konsekvenser.

        Precis, engelsmän hade över ett år på sig (dec 2020-jan 2022) att skicka in blanketten. Man skulle kunna tro att i fallet där man har företag, bolån m.m. i Sverige så skulle man vara jävligt noga med sina tillstånd och papper. Han får skylla sig själv, ta av offerkoftan och sluta lajva sååå himla svensk.

        precis.. som om han skulle ha va ett undantag..finns det ingen migga här som berätta mer om processen 🙂

      Fast nej, de var ju sena med att komma in med sin ansökan. Hon skriver det ju själv.

        Precis, ansökan skulle varit in senast i januari 2022 och han skickade in sin ansökan i oktober 2022. ”Konstigt” att den avslogs.

      Vi vet alla att Migrationsverket simsalabim kan ändra sina beslut om något ärende får tillräckligt med medialt utrymme!

      Mm det är så jobbigt när regler är till för att följas, eller hur?

      Men det är synd om de kriminella och de som befinner sig i landet trots att de misssköter sig, beter sig som svin mot andra människor och bara utnyttjar våra bidrag. De ska såklart få vara kvar.

      De som sköter sig och faktiskt bidrar till samhället, följer vore regler och lagar de ska minsann kastas ut med huvudet före.

      Kalla mig rasse om ni vill, I said what I said.

    Hennes text var alldeles för rörig för att jag skulle orka hänga med till slutet.. gav upp nånstans där hennes kille skulle raka folk. En vuxen kvinna med så mycket skriv- och stavfel, är hon inte heller från Sverige??

      Nej men man undrar ju hur du har det med tålamod och språkförståelse. Så svårt var det inte att hänga med.

      Hon var väl ledsen och upprörd när hon skrev. Och det gick utmärkt att förstå texten tycker jag.

      Håller med. De flesta 12-åringar skriver bättre. ”Sej”…

        Det är gammalsvenska. Min mormor skrev sej, dej, mej osv. Mamma gör det också 🤪

          Gammelsvenska? Nja,talspråk snarare . Skrivregler var hårdare förr, jag är inte pensionär än men vi fick t om skriva genusbestämning på yrken i skolan som lärarinna/lärare osv så dej,mej osv var inte godkänt skrivspråk utan godkänt när man pratade

    Man borde kunna klara av att fylla i en blankett online när man har 14 månader på sig. Under denna period diskuterades detta ämne frekvent bland britter som bor i Sverige. Har flera brittiska kollegor så hörde hur diskussionerna gick. Alla var de medvetna om att de behövde göra en ansökan inom en viss tid. Att inte själv hålla koll på sin migrationsstatus är ju direkt oansvarigt. Hade situationen uppstått i t ex UK eller US, hade han redan deporterats vid det här laget.

    Efter att UK gått ur EU är det samma regler som gäller britter som för alla andra icke-EU medborgare. Jag förstår inte riktigt vad de förväntar sig – skulle Migrationsverket göra ett undantag just för honom? Lagen gäller alla, även brittiska läskunniga män. Men han har uppenbarligen inte prioriterat detta. Har haft ”fullt upp med att driva företag”, ett företag som för övrigt är i konkurs, bland annat på grund av skulder till Skatteverket. Han drev bolaget vidare i två år trots att eget kapital var förbrukat och han struntade i att följa reglerna i aktiebolagslagen, vilket även bolagets revisor påpekat. Regler och efterlevnad är kanske inte hans grej helt enkelt? Men då får man ”take it on the chin”, inte beklaga sig i sociala medier. Pinsamt.

      Det borde ju vara det första man prioriterar när man vet att man har sin fru här och man vill bo kvar i Sverige.

      Exakt och det nämns inte alls! Utan skylls på alla andra utom han eller dom själva. Alla som beklagades över hemska Sverige och annat utan att ta reda på fakta är skrämmande vad influenser lurar folk. Säg som det är vi sket i fylla i blanketten i 14 månader så nu måste vi få hjälp?!?

        Ja det var ju inte miss på en dag eller två

          han kanske sket i det helt enkelt och tänkte att det var lugnt hans fru är kändis….

      TAACK för att någon fick fram det du precis skrev Sofia!

      Dessutom är det skämmigt att Tess taggat nuvarande migrationsminister (som att vi har ministerstyre i Sverige och att Maria Malmer Stenegaard ska köra över en hel myndighet och deras direktiv bara för att hon blir taggad av en kändis på instagram?). Maria var inte ens migrationsminister när reglerna för Tess och Kennys icke inlämnade blankett sattes? Det är inte heller hennes fel att UK röstade för Brexit och att förutsättningarna för brittiska medborgare boendes i EU förändrades. Så jäkla uppenbart att hon taggar henne för att det är så hon tror att hon kan pressa på för att få en särbehandling? Pinsamt pinsamt pinsamt.

    Kan Migrationsverket verkligen göra såhär mot en vanlig , hederlig, vit man med kändisfru och massa följare på insta?

      Haha, passande nick 🙂

    ”Om vi hade lagt den tiden och omsorgen på att fylla i blanketten till Migrationsverket i rätt tid så hade vi inte stått här idag”. Om jag förstår det rätt så skickade dom alltså inte in ansökan om medborgarskap i tid? Jag förstår att man blir arg, frustrerad och ledsen, men skickar man inte in sina papper i tid så har man sig själv att skylla. Att skicka ut någon so var ute i god tid till förmån för någon som inte ens skickade in ansökan inom avsatt tid blir ännu mer fel. Sen önskar jag såklart att vi kunde ta emot alla, men jag förstår att det inte är så enkelt i verkligheten.

      Blanketten skulle ha varit inskickad den 1 januari 2022 och han väntade med att skicka den till oktober 2022.

        Oj, det var en rejäl försening dessutom. Det ger ju inte riktigt intrycket att man är mån om att få uppehållstillstånd. Sedan förstår jag som sagt att man blir ledsen och frustrerad över ett sådant här beslut, men det är en situation man själv satt sig i.

          Man borde snarare vara frustrerad över sin egen dåliga prioritering. Kanske låter hårt men hur skulle det se ut om alla kom indimpande lite som det passar.

      I det här fallet var det inte ansökan om medborgarskap, endast uppehållstillstånd. Ett standardförfarande för britter som redan var bosatta i Sverige pre Brexit och som ville fortsätta att bo i Sverige.

        Oavsett om det rör sig om medborgarskap eller ett uppehållstillstånd så har de skickat in ansökningen för sent…

          Ja, jag har inte sagt något annat? Svarade bara Belle som antog att det rörde sig om medborgarskap, en process som för övrigt är mycket mer omfattande än ansökan om uppehållstillstånd för britter bosatta i Sverige. Så ännu mindre anledning att inte lyckas skicka in den i tid med andra ord.

        Okej, då förstår jag, tack! Medborgarskapsfrågor är inte min expertis så att säga. Då känns det ännu slarvigare att inte skicka in papperen i tid. För att inte tala om att skylla på pandemin, som knappast innebar ett så pass stort hinder för gemene man att man inte hinner fylla i och skicka in en (som jag tolkar det) simplare ansökan.

          Eller hur? Miljardföretag lyckades driva vidare sina verksamheter under pandemin och han klarade inte av att fylla i en enkel blankett? Perspektiv?

      Eller hur, som om gemene man skulle stå på Arlanda och;

      ”Om jag bara hade ansökt om nytt pass, när det gamla gick ut, så hade jag inte stått här utan giltig resehandling idag”. No shit Sherlock? 😂

        Var ju nästan det som hände efter pandemin 😜 loool ta mig inte seriöst nu, skojjjjar

    Blir lika förvånad varje gång man anser att Migrationsverket borde göra undantag för än den ena, än den andra. Följ reglerna, fyll i papper på rätt sätt, ALLA som det berör är MYCKET medvetna om vad som gäller – så vad är problemet? Ska man göra undantag för Kalle, men inte för Pelle? Svammel

      exakt. så korkat att va vuxen och inte kunna ta ett sånt lätt ansvar att skicka in ett papper..

    Migrationsverket behöver göras om rejält.
    Der är ofta man läser om barn och familjer som blir utvisade. Men de som begår brott ska det daltas med, det är ju synd om dem som begår brott.
    Sverige blir mer och mer bakåtsträvande.

      Läste senast om en man som dödade en kvinna framför sina två barn, blev dömd och utvisad. Men vi kan inte utvisa honom för det är risk för hans liv i hans hemland så han får vara kvar. Grattis.

        Det var inte bara en kvinna utan barnens mamma. Hon knivhöggs till döds framför ögonen på barnen av deras pappa.
        Han ”konverterade” till kristendomen lägligt nog när han dömdes till utvisning till Irak. Det gick naiva dumjävlar på så han får stanna. Fy fan.

          Ja jag menade deras mamma men blir så upprörd att jag tappar språket 🤬 vore väl ett lämpligt straff att han får leva med risk för livet i sitt hemland.

            Deras barn*
            Ja, du ser ju.. 😫

          Nu räcker det ju inte att bara konvertera för att få ett UAT.

            Hold my beer, jag ska bara googla den alldeles självklara förkortningen UAT……..

            Sådär, tack! Ah okej, Uppehålls och arbetstillstånd.

            I mannens fall rev man i hovrätten upp straffet om utvisning pga av att han hade konverterat till kristendomen och riskerade straff för det i Irak. Så det var ju en del av hans straff, inte bara en random process på migrationsverket.

        Ja, enligt Sveriges konventionsåtaganse får man inte utvisa personer till ett land där de riskerar att utsättas för dödsstraff. När de begår ett synnerligen grovt brott undantas de dock från statusförklaringen och får ett ”lite sämre” UT, dock med vissa rättigheter. Miggan vill försämra de rättigheter som kommer med det sämre UT.

          De borde inte få ett sämre uppehållstillstånd. De borde utvisas till sitt öde. Adjöss!

      Håller helt med dig. Nu vet jag inte hur vanligt förekommande det är, me det skär i hjärtat att se barn utvisas samtidigt som bland annat kriminella får stanna. Tycker även det är tragiskt att man int satsar mer på att få in invandrare i samhället. Att lära sig språket, knyta kontakter och komma ut på arbetsmarknaden alternativt studera är så viktigt för att kunna bygga upp ett bra liv. Att lättvilligt ge ut bidrag och sedan fortsätta utan egentliga motkrav är varken det bästa för individen eller samhället. Och jag menar – hej här får du medborgarskap, bostad och inkomst utan att lyfta ett finger – majoriteten hade tackat och tagit emot.

        Men sluta nu… det slängs inte bidrag på folk utan motkrav. Sedan vill de flesta jobba och göra rätt för sig, det gäller oavsett ursprung. Det är rätt förnedrande att gå på bidrag oavsett om det är a-kassa, sjukersättning, etableringsersättning eller ekonomiskt bistånd. Du blir inte behandlad som en jämbördig av vare sig myndighetspersoner, vård eller privatpersoner.

          Naiva lilla du…

          Om man säger så här. Vissa kulturer har inte samma driv att arbeta som andra.

            🤣hear ya

          Nyfiken, vilka motkrav är detta? Det är ju något olika från kommun till kommun, nu kanske du bara tänker på din kommun? Uppdrag granskning gjorde ett reportage från Borlänge för några månader sen, där dem träffade en kvinna som inte kunde ett ord svenska, hade bott i Sverige i 18 år och glatt berättade att hon inte hade jobbat en dag sen hon kom hit. Bostaden hade hon såklart inte heller löst själv. Och hon är inte den enda som har den livshistorian i Sverige. Vilka motkrav har man ställt på personer som bott här i nästan 20 år, utan att lära sig svenska, utan att ha försörjt sig själva? Vilka krav ställer man på folk för att dem ska få flerbarnstillägg, mer än att dem ska ha avlat fram flera barn?

          Sveriges välfärd har blivit som ett all inclusive hotell där bara 40% av gästerna betalar för sig (fakta: endast 4 av 10 arbetsföra svenskar försörjer sig själva, mätning från 2022), men det är den andra 60%halvan som äter och utnyttjar stora delen hotellets alla faciliteter. Det ÄR ett trasigt system som inte håller i längden.

            bidrag för micro, bidrag för barnvagn, bidrag för vinterjacka.. jo sånna ska, finnas.. samt pension till dom som aldrig jobbat i Sverige..

          Sjukersättning är inget bidrag.

      Ska man ens bemöda att förklara någonting?

    Nu verkar de inte ha skickat in papper i tid men vi ska inte ens tala om migrationsverkets egna handläggningstider!!! Har kollegor som inte kan åka på konferenser, kurser vid andra universitet osv för att de inte får sina ärenden handlagda i tid. Så måste de stanna i Sverige tills det är löst. Vår chef ringer och jagar dom var och varannan vecka men de har ju bara de resurser de har.

      Nyfiken bara. Vilka kollegor har du som behöver åka på konferenser/kurser vid andra universitet utanför EU?

        Jobbar på ett universitet. Så det är konferenser lite här och där, doktorander bland annat måste delta på internationella konferenser för att få sin examen. Sen kan man behöva läsa kurser vid andra universitet, om man deltar i internationella forskningsprojekt osv. Har kollegor från inom eu och utanför. Är mest problem med de som kommer utanför eu så klart. Väldigt frustrerande för många.

          Och det gällde inte bara resor utanför eu, delade kontor med en från Iran. Hans ärende drog ut på tiden så en period hade han inget giltigt visum(?) då det förnyades en gång per år. Hade han lämnat Sverige hade han behövt börja om hela processen från start när han kom tillbaka till Sverige. Så i ungefär sex månader kunde han inte lämna Sverige. Varken i tjänst eller privat. Pga migrationsverkets långa handläggningstider. Men som sagt, i fallet i inlägget verkar det handla om att de själva inte skickat in i tid.

            Tack för att du försöker förklara. Men, varför måste doktorander som fått visum i Sverige lämna Sverige? Tror att det mesta av forskning/lärande går att införskaffa här.

              Anonym förklarade just det tydligt?

              Just för att de _inte_ kan införskaffa all kunskap och utbildning de behöver här.

              Nej, vissa specifika kurser ges vid andra lärosäten, de måste delta på internationella konferenser (är ämnet väldigt specifikt finns det inte så många att välja på heller), de kan delta i internationella forskningsprojekt och därför behöva resa, de kan bli inbjudna av andra universitet för att göra en del av sin utbildning där, eller så kanske man behöver åka och använda ett specifikt laboratorium eller annat. Finns flera anledningar till att de kan behöva resa utomlands. Forskning är ofta samarbeten med andra institutioner, inom och utanför Sverige.

                (Och det gäller även kollegor som inte är just doktorander. Andra forskare, professorer osv reser ofta en hel del i tjänsten av olika anledningar, bland annat de som nämns ovan)

                Tack för ett fantastisk svar. Nu skäms jag. Kan inte ens skylla på att jag är pensionär. Beundrar ditt engagemang och kunskap n

                  Nej skäms inte, det är inte lätt att veta hur allt går till. Och frågar man inget så får man ingenting veta 😊

                    Tack igen. Ha en go kväll

                      Detsamma!

              Doktorandutbildningar är ofta väldigt specifika, knappast att Sverige har allt. Plus alla konferenser.

          studentvisum?

    Fast det var ju inte direkt så att de prioriterade rakning i 10 månader. De var helt enkelt slarviga.

    Mmm jo, det var säker Boris fel som Londons borgmästare att den vanligaste googlingarna i Storbritannien dagarna EFTER valet var ”vad gör EU?”, ”vad innebär det att lämna EU?” Och ”vad kommer hända nu när vi lämnar EU?”.

    Varför tar man reda på det EFTER valet? Är det inte sånt man tar reda på INNAN för att veta var man står i frågan så att man kan rösta ”rätt”??

      Dock var inte Boris längre borgmästare dagarna efter omröstningen.

      Boris borgmästare? Vad jiddrar du om?

        Ja? Boris var borgmästare i London mellan 2008-2016

    OT…Men lite nyfiken, en bloggare har skrivit flera inlägg där hon avslutar med ”Receptet finns i min bok *****.” Räknas detta som dold reklam? Det finns ingen reklammarkering i inlägget

    Som väntat har Molly nu bekräftat uppbrottet med Ross. Undrar vad de ska göra med alla boenden och barnet..

      Skulle tro att de löser det på bästa sätt.

      Ja, de är ju inte gifta så beror ju på om de har ett avtal. Huset ägs för övrigt att Ross bolag, så det tror jag hon kan glömma. Men han kommer säkert att se till att sonen får en finansiellt trygg uppväxt.

        Givet att han tagit bort den enda bilden på sonen i flödet så undrar man ju om han kommer göra det rätta…

          Så himla sjukt beteende

            Mja, kanske ångrar att han la upp en bild på sin son. Och det är väl bra, utifrån tyckandet om integritet för barn.

              Precis. Plus att förmögna personer brukar vara försiktiga med att dela information om sina barn.

                Då borde det inte finnas kvar bilder i reels på hans insta eller att hon får lägga upp bilder på sonen. De som har ett sådant beskydd delar inte information som de gör.

        Enligt hans uppdateringar på Instagram verkar det ju som om han inte har sett sonen på flera veckor. Hans riktiga namn är inte heller Ross, det är ett artistnamn. 😅

          Vad heter han?

            Rutger

      Stackars Molly, de hade ju precis fått barn.
      Kan det röra sig om otrohet tro?

        Varför tror du det?

          Det har nog varit slut länge..

          Tror du på allvar att det tog slut förra veckan?

        Det jag såg av Ross fick mig att tro att han var lite väl självgod. Tyckte även mycket verkade gå på hans villkor och att han kanske såg henne som arm candy… Kändes även lite obalanserat med tanke på deras ekonomi.

          Och jag tyckte han verkade tokkär i henne. Men nåt måste ju hänt. Tror inte hon ville att de skulle ta slut. Men vem vet.

          Äldre man som styr över ung tjej, urk, tur hon slipper honom

      Åh. Har sedan början av deras relation hela tiden känt att det verkar lite för bra för att vara sant. Minns när hon var med i någon podd och berättade om deras första dejt. Det lät som en scen tagen ur en amerikansk romantisk komedi. Det känns som att det är något som skavt hela tiden. I hennes vloggar under tiden dom varit tillsammans har hon också känts lite ensam. Jag vet inte. Ömmar kanske särskilt mycket för henne då jag har ett barn i samma ålder och oj ja, det sliter något oerhört att vara förälder och samtidigt hålla gnistan kvar i relationen. Hade gjort så ont om min sambo inte stod stark med mig i det.

      Och Isabella Jedler bekräftar skilsmässa från sin make..

        Inte förvånad

    Ja mycket behöver göras i det här skitlandet. Två skjutningar där jag bor inom loppet av två dagar. Härligt.

      De får införa sociala konsekvenser som sträcker sig över familjerna.

    Sist jag läste om det här paret skulle de skiljas..

      Man kan väl få ändra sig.

        Absolut, det var bara ett konstaterande, för jag trodde inte de var ett par längre och därmed att hans situation att stanna skulle försvåras än mer.

    Det finns många det är synd om, som de barn som bott i fosterfamiljer i typ hela sitt liv och plötsligt ska utvisas till ett land de kanske aldrig ens sett.

    Eller Blessing som kom till Sverige och Värmland pga ohållbar situation i sitt hemland och nu bott här i 13 år och även fött barn här. De blev brutalt utvisade (hämtades mitt i natten) till Nigeria där de får det jättetufft. Dem tycker jag synd om, oavsett hur lagen ser ut .

    En privilegierad britt som missar/skiter i att skicka in sina papper – not so much. Vad är det värsta som kan hända? Krig. Tortyr? Förföljelse? Nej, att han får dricka pints och käka sheperds pie i sitt hemland…

      Läs hennes första rader i texten

      Haha, fan vilket öde ändå. Tvingas bo i sitt hemland och dricka pints.

    Vilket jävla gnäll.

    Vissa människor har dock väldigt svårt att erkänna sina egna tillkortakommanden, och försöker istället skylla ifrån sig på gud vet vad, och lite till.
    Tess Merkel och hennes man kan ju ta med sig detta som en lärdom för livet istället. Om någoting är såpass viktigt som ett uppehållstillstånd, så är det kanske på sin plats att göra allt i sin makt för att göra rätt från början?

    Pinsamt att hävda att man inte hann lägga ”tid och omsorg” på en viktig blankett för att man stod ute och rakade folk. Och obs inte för egen vinning minsann! Som att inte folk kunde raka sig själva en dag så att han kunde sätta sig ner med blanketten. Ja, det är sjukt frustrerande med Brexit när man har liv/familj i båda länder men här hade de ju verkligen chansen att fixa det eftersom han visste att han skulle stanna.

    Som svensk bosatt i UK var det hur mycket snack och info som helst om ansökan att få stanna. Men självklart fanns det folk som veckan efter sista ansökningsdag ändå glömt, liksom de som var ute i allra sista minuten. Vi är alla människor och det kan såklart finnas olika typer av problematik som gör att man missat och därför blir förbannad på sig själv. Obs sig själv, har aldrig hört någon skylla på att hen då godhjärtat var ute och rakade folk så att det inte fanns några timmar över liksom att det är det byråkratiska systemet det är fel på och att de borde göra undantag.

    Låter som en trist situation för paret givetvis, men vad har Olof Palme och Tage Danielsson med saken att göra…? Brukade de engagera sig i britters utsatta situation i Sverige?

    Tyckte det var pinsamt när han grät ut på nån kvällsblaska om hur han kan/vill inte åka till UK under handläggningstiden även pga. barnen och hur han skulle missa så mycket med dem, inte kunna ta det yngsta barnet till skolan etc. Jag, som har noll koll på honom och hans fru, trodde att det handlade om små barn. Det visade sig att barnen är 16 och 19 år gamla och han är styvfar till dem.

    För övrigt så låter det som om att hen själv inte ens vet om han är svensk medborgare eller inte. I ena stunden säger/skriver han nåt om att hur ska han kunna fortsätta sitt liv som medborgare om han kastas ut ur landet, i nästa stund är det Migrationsverket som sagt till honom att han kan kanske få uppehållstillstånd och medborgarskap – som om det skulle hända asap. Sist jag såg så var drt flera års kö för att få sin ansökan hanterad.

    1. Skyll inte Brexit på Sverige (eller Boris Johnson?), skyll det på alla pappskallar som röstade igenom det.
    2. Skyll inte vår migrationslagstiftning på Migrationsverket, skyll det på alla pappskallar som röstade igenom våra lagar. Migrationsverket baserar sina beslut på svensk lag. De är enbart verkställare av regler som är framröstade av svenskar med rösträtt.
    3. Avgå alla.

    När ska vi få euro och slippa vår värdelösa valuta? Minns när man fick 100 dkr för 100 skr. Nu förlorar man 35 skr kronor per dansk hundralapp. Låt oss få euro.

      Ja inflationen kommer ju automatiskt försvinna om vi får Euro. 😂😂

      Fast då får man dras med krisländerna som behöver mer och mer stödlån. Vilket kostar de rika länderna i EMU.

      Jag tror inte på euro, utan att varje land behöver sin egna valuta för sin självständighet.

      Javisst, så höjs alla priserna som det har gjort i alla andra länder som införde euro.
      Nej tack!

      Att den svenska kronan är svag beror på Sveriges dåliga rykte utomlands och leder till en finansiell osäkerhet som får andra länder att välja andra samarbeten, något som inte skulle förändras av att vi införde euron. Den svenska Riksbanken hävdar att ”kriget i Ukraina” är den främsta förklaringen till kronfallet men det är naturligtvis inte sant och till exempel Danmark, som du själv tar upp som exempel och som jag och min man valde att utvandra till för några år sedan, har klarat sig mycket bättre. Numera har jag och min man danska jobb med danska löner och när vi besökte goda vänner som bor kvar i Sverige passade vi på att köpa bland annat kläder. Wow! Vi fick mycket för pengarna! Det är bra, för när vi får svenska gäster brukar vi bjuda på eventuella krogbesök och så vidare – annars skulle de bli halvt ruinerade. 🙂

    ”Buhuu jag gjorde inte det jag skulle och nu borde någon annan städa upp efter mig!” är allt jag ser här. Pinsamt.

    Varför pratar ingen om Therese Lindgrens nattlive?

      Vad hände där? Det är något jag har missat

      FRAMFÖRALLT!
      Varför har ingen screenrecordat och lagt ut?!

        Skulle jag aldrig göra

      Många av oss sover då och har antagligen inte sett den. Vad hände?

      Berätta dååå 😃😃😃

      Lyssna på Camillas senaste poddavsnitt så fattar ni

        I betalt samarbete med.. 😜

          Hah nä. Men såg inte själv liven, lyssnade på podden och kollade in hennes kommentarer på insta. Är för lat för att återberätta. Men blev förvånad att ingen snackar om händelsen

            Ni kan völ prata om Edvin o Johannas fyllefasoner istl, mycket värre!

      Men vadå, fick hon inte va lite lullig o relaxed, va jättekul o kolla, inte för barn kanske. Ni kan gå vidare med livet nu

    Nu är det bekräftat, Molly och Ross är inte tillsammans längre.

      Men såg nu att någon hann före 😅 så snälla mobba inte mig för att jag är sist på bollen

      Det finns ett inlägg om det här nu. 🙂

    Min sambo är från England, enligt honom finns det inte en chans att någon engelsk person i Sverige kan ha gått minste om informationen kring att de som ”bara hade” permanent uppehållstillstånd behövde även komplettera med ett Brexit tillstånd. De hade dessutom över ett år på sig att skicka in papperet.

    Så frågan är hur synd det är om dessa personer som tänkt att ”det där gäller inte mig”… Ett permanent uppehållstillstånd är giltigt under de förutsättningar som är när det utdelas, dvs i detta fall så var de EU-medborgare. När förutsättningarna förändras så är det väl inte så konstigt att även kraven förändras.

    Här är en svensk som bor i UK och bott här 13 år… ”massa byråkrati” innan hon kan lämna landet? Då antar jag att hon inte heller skickade in blanketten när den skulle skickas in?

    Jag ansökte om Settled Status så fort det var ett måste. Ja, jag behövde ha varit i landet minst 5 år. De hade skattepapper för 3 av åren men fick tillbaka mejl att jag behövde komplettera för två av åren jag varit här. Skickade in bilder på min ’council tax bill’ – och så hade jag Settled Status.

    Kan åka in och ut ur landet som vem som helst. Behöver inte ansöka om medborgarskap (bara om man själv vill då).

    Det absolut enda jag behöver göra nu är att när jag har nytt pass måste jag logga in och uppdatera mitt passnummer till min Settled status. Tror dom vän behöver läsa på lite..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.