Jinxande musik

Det finns en sak som jag gör som inte finns någon logik bakom. Jag undviker nämligen musik som jag tror ”kan påverka mitt liv negativt”. Jag är ändå en person som inte tror på spiritualitet, energier etc. Men när det kommer till musik så går jag utanför mitt rationella tänk.

Jag undviker låtar som handlar om break ups och olycklig kärlek. Jag är så himla kär och förälskad i Paul (fortfarande sådär nykär) så jag är rädd att jag jinxar det om jag lyssnar på musik som handlar om att lämna varandra. Är det någon som kan relatera? Snälla sig ja! // Isabella Löwengrip

Jag kan inte relatera, dock växlar jag faser i mitt musikkonsumerande, som inte har med livet och vart jag befinner mig i det att göra. 
Just nu knarkar jag Taylor Swift efter att ha fått tag på biljetter till konserten, samt matats med hennes nya relation med den amerikansk NFL-spelaren Travis Kelce från Kansas City Chiefs på TikTok.
Kul grej på talk om det….
Innan Taylor Swift började dejta honom så kollade jag och min sambo på serien ”Quarterbacks” på Netflix som handlar om tre quarterback från tre olika lag, där Kansas City Chiefs Patrick Mahomes är en av dem.
Vill man få en liten inblick i laget och kanske se Kelce skymta förbi så är det en varm rekommendation. Riktigt kul faktiskt.

Men…
Tillbaka till ämnet.
Kan ni identifiera er med det Isabella skriver? Att hon bland annat var tvungen att säga hej då till Melissa Horn när hon förälskade sig i Paul, eftersom Horns musik är deppig upphöjt till fyra?

46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte rädd för att jinxa något men lyssnar aldrig på deppig musik eftersom det inte direkt gör en gladare. Skulle jag känna mig riktigt deppig så kanske det hjälper, har inte varit det direkt men föredrar verkligen gladare musik.

      Älskar deppig musik, det är vackrare och mer äkta enligt mig. Blir inte deppigare av det.

      Håller verkligen med! Men vad jag definierar som ”deppig” eller ”glad” musik har lite att göra med den faktiska låttexten och mycket mer med tonerna. Hur avgränsar ni andra vad som är glatt vs deppigt?

    Jag lyssnar ofta på musik när jag är nere, och då sorgliga ballader. Det hjälper mig att gråta lite och rensa upp så jag kan bli glad igen. Sedan lyssnar jag på musik som jag kan sjunga med i, det gör mig glad.
    Jag tror inte att musik kan påverka ett bra förhållande…inte mitt i alla fall.

    Älskade Melissa Horn som tonåring. Fick ett ryck någon vecka sen och satte på hennes musik (efter flera år off) och stängde av nästan lika snabbt. Så deppigt haha. Innan var ”deppigheten” i hennes musik typ upplyftande men nu kändes det bara sjukt deppigt.

      Brukade också lyssna på henne samt massa annan deppig musik. Under flera år lyssnade jag enbart på sorglig musik, satt och letade upp det allra deppigaste jag kunde hitta. Men nu kan jag typ inte alls lyssna på mina gamla spellistor 😅 Inte för att jag direkt är en superglad och lycklig människa idag, men tror inte det blir bättre av att lyssna på det där. Då mår jag så mycket bättre av att lyssna på något lite mer gladare 👏🏻

    Jag älskar Kent men många frågar mig hur jag kan gilla den deppiga musiken? Säger bara, kolla och lyssna på Utan dina andetag live🙏

      KENT föralltid <3 texterna är det vackraste jag vet, musikalisk poesi!

    Lyssnar sällan på musik så nej.

    Värst vad IL får uppmärksamhet. Orka.

      Längesen jag såg någon använda uttrycket ”orka” 🙈 kändes lite uppfriskande på något sätt 😅

        Eller nostalgi kanske är bättre beskrivning ☺️

    Fattar om man vill undvika musik som man inte kan relatera till men jag tänker aldrig så. Lyssnar på allt från rock till ballader till indie till pop. Oavsett texter.

    Man ska inte vara rädd för att känna olika känslor.
    Det kan kännas bra att gråta en skvätt.
    Här den sorgligaste låten jag vet, och bilder från en tid som är borta nu.
    https://www.youtube.com/watch?v=y9Qs76K8tyI

    Åh, vill också ha biljetter till Taylor Swift!

    OT: tog Therese Lindgren precis ner sin senaste video från YT? Jag skulle bara snabbspola genom reklamen när det plötsligt stod att videon gjorts privat och den går inte att hitta längre. Någon som hann se varför den kan ha plockats ner av henne ?

      Jag såg den för en halvtimme sen och det var inget konstigt. Den ligger dessutom kvar iaf nu när jag precis kollade

    Lyssnar nästan bara på sorgsna män oavsett sinnestillstånd. Leonard Cohen och Nick Cave är mina husgudar.

    Jag älskar melissa horn! Hon uttrycker det så bra i sina texter. Min man älskar att höra mig sjunga hennes låtar (och han tycker jag gör det bättre än henne)

      Jaha

      Hhahah dagens mest random kommentar.

    Lyssnar jag på alla mina favoritlåtar från 70-talet, när jag växte upp, får jag sån sorg och ångest att jag måste stänga av efter en stund. Tider som flytt…
    Men tycker ju låtarna är så bra ändå.❤️

    all-american bitch – Olivia Rodrigo

    Kan absolut relatera!

    Kan ofta tänka att vad jobbigt att vara typ Melissa Horn o vara så deppad varje konsert pga låtarna. Hellre kul låtar med fart som ger energi, om det är något man ska turnera med kväll efter kväll..

      Fast vem säger att hon känner sig deppig varje konsert

        Jag säger det
        Så är det

        Ja, ingen? Men jag säger att jag skulle tycka det var jobbigt för låtarna är deppiga och JAG blir deppig av sånt.

          Du sa dock inte att du tycker det/du skrev inte i Jag-form.

      Har sett henne live och kände mig otroligt glad pga hur begåvad hon är och hennes berörande musik. Förhoppningsvis blir hon också glad av att uppträda.

    Men snälla håller IL fortfarande på med sociala medier? Hon är ju inte ett dugg intressant och tillför absolut noll av något som helst mervärde.

      Är du ny på denna bloggen eller hur kan du inte känna till att Isabella fortfarande är aktiv? Och om du inte visste det, hur har du ens koll på vad hon brukar uppdatera om nu förtiden? 😂

        Skämt verkar uppenbarligen flyga över huvudet på dig?

        Jag var ironisk. Min mening var att med tanke på hur icke relevant och tråkig hon är (gör ju absolut inget intressant i sitt liv?) så förstår jag inte varför hon fortfarande håller på med sociala medier eller att företag satsar på henne när hon knappt får något genererat till sina inlägg.

          Olika uppdateringar/liv, olika intressenter.
          När tycker du att hon var värd att följa?

      Finns det någon influencer som tillför det? Kan vara typ det onödigaste yrket.

    Ot. Gabriella Joss gör reklam för sååå bra naglar som man sätter dit själv, men använder, förutom när reklamen spelas in, salongsnaglar. Nu gör hon reklam för hudvård som räddade henne från acne, men har själv berättat om hur hon fått laser för detta. Är det trovärdigt?

      Den hudvården har hon tipsat om länge, så tror faktiskt hon är nöjd 🙂

    De låtarna jag försöker undvika att lyssna på är inte särskilt sorgliga i sig utan det är minnen kring dem som gör ont i hjärtat.

    OT Gör ett inlägg om skillnaden. Fick upp ett inlägg i mitt flöde att någon skrivit till skillnadens ”Hur orkar du?” (Nu har hon gjort en live på detta. )
    Då ska kommentarer som dessa raderas… pga att personen inte kan uppföra sig, enligt skillnadens.

    Jag förstår vad hon menar, men detta tyckte jag var höjden av lättkränkt. Och ja, vissa saker ingår i mitt yrke; korkade kunder (arga kunder)… och lika så för influensers; korkade läsare.
    Förstår om någon inte har hyfs ovh använder ex N-ordet, det är ju kränkande, men att fråga Sara hur hon hinner… då blir hon krängt och kommentarer raderas.
    Jag hade inte haft många vänner kvar om jag sollar bort de som frågar mig hur jag hinner. Men tar det inte så negativt som Sara.

    Verkar som hon vill strykas medhårs. Visste inte att jag följde henne, men detta var speciellt. Men inte sista influenserna som ska uppfostra sina följare.

      Skillnaden?

    Älskar deppig musik, hade varit synd att inte kunna lyssna på vackra låtar för att man känner att det påverkar en negativt. De vackraste låtarna i världen är melankoliska och berörande. Men om det påverkar ens sinnesstämning får man kanske hålla sig till fartfyllda låtar som handlar om hur roligt det är att dansa.

    Belsabubs favvolåt är Crazy med Seal. Hennes storyline är tunnare än någonsin. Får hoppas att Paulette blir Big in Japan så att Belsabub får känna lite kärlek. Om inte så är det Bonnie and Clyde’s sista resa ihop.

      Alltså du är så jävla tråkig. ”Försöka för mycket” får verkligen ett ansikte av dina kommentarer.

    Lol, jag undviker all musik med Taylor Swift. Står ej ut och kastar mig över kontrollen för att ändra/ stänga så fort något spelas på radion. Otroligt att det är så många som gillar det?!?

    Lite lyssnar man på musik efter humör. Men då jag mest lyssnar på musiken och rösten och inte lika mycket på texten, så är det väl inte just vad låten handlar om som spelar roll.

    Helvete vad snygg Travis Kelce är

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.