Lite inlägg från Threads

Jag sågade ”Threads” vid fotknölarna häromdagen, men inser att jag kanske får göra en omvärdering. Influencerna i mitt flöde är nämligen väldigt underhållande i den här appen, på ett sätt jag inte förväntade mig. Kanske handlade mitt negativa inställning till att jag själv inte riktigt visste vad jag skulle skriva?
Trådsvaren gör även det hela ännu lättare att följa.
Här kommer ett utdrag från mitt flöde:

Jag måste bara komma på hur jag kan bädda in inläggen här, istället för skärmdumpa.

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Okej, en hel del av dessa var faktiskt ganska roliga. Det hade jag inte väntat mig.

      Men också, trilla av pinnen? Trilla av pinn.

        Tack! Får hjärnkli när folk försöker använda talesätt de uppenbarligen inte kan. ”Dra alla över en kant” är värst.

          Dra nu inte alla över en kantarell

            Missförstå mig rätt, är en jag aldrig kommer förstå. Missförstå mig fel

              Man säger det när man vet att det man säger kan komma att misstolkas eller missförstås, men man vill att den man säger det till ska ”snälltolka” och förstå vad man menar. Ett uttryck för det här kommentarsfältet kanske 😊

                Ja det förstår jag. Men det jag inte förstår är varför man ska anta att den andre personen ska missförstå en? Ganska dömmande mot den personen? Eller mer som att berätta att man har fel innan man berättar? Var är logiken

                  Jag håller inte med om att det är dömande mot personen. Man kanske är av olika åsikt i en fråga bara och vet att den kan missförstå vad man ska säga.

                    Eller bara att det man ska säga kan missförstås enkelt och man vill förekomma det. Säger inget om personen.

                      Det har alltid hetat ”förstå mig rätt” tills någon började skoja till det med ”missförstå mig rätt” och nu har det blivit standard istället. Men det är alltså en take på det etablerade ”förstå mig rätt”.

                  Det är ju bara så man säger det. Det betyder ju ”förstå mig rätt”, vilket du så klart också kan säga om det känns mer respektfullt.

                    Haha ja ok kanske det inte är dömande och det är klart att man kan välja att säga något annat, vilket jag gör. Men tycker fortfarande det låter fel, hur mycket man än försöker förklara att det är rätt

                      Tycker också det är ett störigt, dumt och uttjatat uttryck.

            Dra inte alla över en skagenröra.

          Skratta sig lycklig 🙃

          Alla i dejtingsåpor som älskar familjeliv och beskriver sig som ”familjära” *panik*

          ”Döma en bok efter omslaget”

            Fast det är ju bara en översättning av ett idiomatiskt uttryck på engelska (på svenska säger vi döma hunden efter håren)

        Är det någon som fattar uttrycket ”undantaget som bekräftar regeln”? En regel blir väl mindre befäst av undantag? Haha

          Jag tror att det syftar till att det faktum att man gör ett undantag innebär i sig att det finns en regel. Hade det inte funnits en regel så hade det alltså inte varit ett undantag.

          Exempelvis att man avstår all alkohol (regeln) förutom tysk riesling (undantaget).

            Jag har alltid trott att det härstammar från uttrycket ”ingen regel utan undantag”?

            Älskar exemplet! Avstår alkohol förutom champagne.

            Vad bra du är på att förklara . Ej ironiskt menat. 😁

    Det verkar ganska kul, ska nog ge det en chans

    Allt och alla är värda en andra chans. 😊

      Fast inte jag tydligen. 😢

        Jo! Du med ♥️

      Undantagen är pedofiler, mördare och våldtäksmän.

    Hur felanvänder människor POV? Nu blev jag nyfiken

      +1 på den!

      POV är ju Point Of View och då är tanken att kameraperspektivet är det man själv ser. Typ POV – ”first trip to disneyland” och så filmar kameran, ur ett första-persons-perspektiv, någon som springer runt som en galning på Disneyland. Men POV-klipp filmas nästan alltid ur ett tredje-persons-perspektiv. Så att kameran istället filmar en person som går omkring på Disneyland.

        Som alla som tror att ”selfie” är en bild på dem själva, oavsett vem som tagit den

          Tänkte precis på detta. Ofta äldre människor som felanvänder.

      Jag minns när POV bara var en porrkategori ❤️

        Good times

          🤮

    Undrar också vad 1 gång i veckan baseras på och hur man ska tolka det..

      Borde väl tolkas som just det, 1 gång i veckan oavsett hur ofta man duschar. Annars borde det väl stå typ ”använd vid var tredje hårtvätt”. Eller?

        Ja, rätt självklart. 🙄

        Sen skriver de väl så för att man ska använda det ofta och därmed köpa oftare. Vi pratar inte om bipacksedeln till läkemedel här. Pröva dig fram istället.

    Reklamen som täcker kommentarerna är kvar. Nu är det nån kaffereklam som täcker allt istället

      Skaffa en adblocker.

        Eller så kanske bloggen kan vara läsarvänlig.

          Men är ju ingenting hon kan göra åt. Det är Nyheter24 som börjat lägga in massa reklam bland kommentarerna 💰🤑

            Spelar väl inte någon roll vems fel det är. Adblock är värdelöst och helt orimligt att man ska behöva tillägg för att läsa en jäkla blogg 😁

            Och sa hon inte att hon skulle åtgärda det?

              Hon sa att hon skulle kontakta den som är ansvarig igen, men de verkar ju inte bry sig. Nyheter24 vet att detta kommentarsfältet är aktivt och att de tjänar på att ha reklam här också och inte bara på huvudsidan

                Jag har kontaktat dem IGEN att reklamen är tillbaka.

    Egoinas hårfärgningsklipp på Instagram. Vad är grejen? Ska det vara svårt att färga håret hemma?

      Hon ville väl bara visa upp det, kan dock tänka mig att det är svårare när man har så tjockt hår som henne.

        Men hon ska alltid få det att låta som att det hon gör är hon ensam om eller särskilt duktig på. Eller att H är en så märkvärdig unge som inte kan sitta still.

          Han verkar ju dock vara extrem. Blir utmattad av att bara läsa hennes beskrivningar

            Jag tror inte att han är ett dugg extrem, jag tror att egoina är ganska fysiskt lat av sig och förväntade sig bara mys i soffan. Och att H kanske inte heller riktigt får utlopp för sin energi vilket gör att han upplevs som jobbigare.

            Eftersom jag inte känner dem baserar jag detta på hennes sociala medier men jag får ont i hjärtat av hennes beskrivningar av sonen…

              Jo han är ovanligt aktiv även för att vara barn och verkar vara extra ”svår” att hantera. Slutade sova på dagen vid ett års ålder. Har alltid vägrat åka vagn, även sittvagn framåtvänd som de flesta barn jag träffat accepterar. Har inte varit intresserad av att se på tv alls. Jag vet inga andra barn som varit så och antagligen är Reginas kompisars barn inte heller så, så tycker inte det är konstigt att hon känner att han är en ”märkvärdig unge” (konstigt uttryckt men men)

              Ja, bullar och chips dagarna i ända. Hon verkar ha en ätstörning. Beskrivningarna av sonen ska väl vara sådär lite typiskt nonchalanta som de ska vara när man vill iklä sig som en viss typ av förälder.

              Herregud. Ni som kommenterar hur lat Egoina är och hur avvikande hennes son är.

              Ett tips är att dela era analyser med människor IRL, gärna med en ny bekantskapskrets, så får ni kvitto på hur stört det låter. Ni skulle må bra av att SE reaktionerna på det ni skriver.

                Fast det är ju hon som vill påskina om att han skulle vara så annorlunda i och med att hon skriver det stup i kvarten.

                Att hon är lat baserar jag mycket på att hon knappt tränat nån gång i hela sitt liv. Och att hon inte kan/vill busa med sitt barn på lekplatser (kan inte svara för andra ställen). Men att en vanlig frisk kvinna i 30års åldern inte kan/vill busa på lekplatser med sitt barn är helt främmande för mig och tycker iaf jag tyder på lathet.

    Är nyfiken hur du vet att My väger 150-200 kilo? Jag tycker det är ett ganska konstigt att dels komma med antaganden om faktisk vikt och dels om matmissbruk. My har PCOS. PCOS är nära besläktat med övervikt och fetma, eftersom tillståndet ofta leder till metabola störningar.

      Om man ser bilder och videos på henne så ser man ju. Inte exakt vikt men ungefär hur stor en människa är i jämförelse med andra. Hon ser ut som en av dom största kvinnliga deltagarna i Biggest Loser typ.

      My vägde som 21-åring 160 kg och ser du bilder från dess och från idag så är det tydligt att vikten är runt däromkring.
      Jag tror My har helt rätt i att hon inte är gjord för att vara smal. Bland annat pcos och ja vem vet vad mer som pågår i hennes kropp? Ingen normalt fungerande kropp väger vid 11 års ålder 90 kg. Så jag tycker inte man ska lasta henne för hennes övervikt. Däremot kan jag tycka en del saker hon skriver är problematiska, se mitt inlägg nedan…

    Varför tror du att hon missbrukar mat? Och på vilket sätt skulle hon göra det?

    Jag tycker också hennes inlägg ofta skaver. Hon säger sig vara helt fri från både hetsätning och negativa tankar om mat, sin kropp, osv… Men samtidigt köper hon enorma storpack med chokladbollar och kan stolt skriva hur hon oftast äter lika små portioner som hennes småbarn gör?! Då känns det inte som om man är så ”fri” som hon påstår sig vara. En helt matfri person köper inte hem 80 chokladbollar på en gång eller tycker det är värt att vara mallig över litet matintag…

    Ja, My ger jag inte mycket för. Verkade konstigt att hon bloggade om hur hon blev gravid typ tack vare lchf och hur det var att vara gravid och äta så. Sen la kroppsrespekt ut att hon blev gravid när hon startade med materialet och artiklarna om hennes lchf och graviditet försvann.
    Tror inte på matfrihet för ngn som missbrukat mat. Ungefär som spelfrihet för en spelmissbrukare inte funkar.
    Om man inte vill betala priset med havererad ekonomi eller inom mat då problem med fysisk hälsa.

      Också reagerat på att hon idag påstår sig ha blivit gravid när hon slutade banta, men bläddrar man tillbaks till den tiden hon födde barnen så skriver hon rakt ut att hon hade ”en lchf-gravidtet som var helt sockerfri”. Så vad är sanningen? Jag hade trott mer på hennes nuvarande matfrihet-filosofi mer om hon inte var så pushig med att sälja svindyra kurser och coachning från henne….

      Skillnaden är att en matmissbrukare måste hitta ett sätt att få i sig mat. Till skillnad från en spelmissbrukare (eller alkoholist eller tablettmissbrukare) så kan man inte avstå helt. Det hade gått att jämföra om man var tvungen att spela lagom mycket för att överleva, men man kan inte spela för lite eller för mycket.

        Jag tror att My vore en perfekt kandidat för gastric bypass. Då skulle hon garanterat kunna gå ner lite i vikt men samtidigt slippa banta eftersom hungern skulle regleras av kroppen från insidan.

        Jo, där måste man ju komma till botten av problemet och kanske inte skita i all fakta man vet om hur olika livsmedel påverkar kroppen, vad som kan trigga igång hunger och belöningssystem. Eller så är det väl uttalat ”jag skiter I om min vikt skenar, jag mår bättre på andra sätt”. Liknar det ändå som om en spelmissbrukare skulle skita i att hen får gigantiska skulder.

    Någon som använt sig av ToGoodToGo?

      Yes, bor i en mindre stad. Köpt från espresso house som jag inte varit superimpad av. Cirkle k är bättre. Typ det utbudet som finns här😄

      Använder det varje vecka 😅 Köper en kasse från vårt lokala Stenugnsbageri och får surdegsbaguette, frallor och fikabröd för 46kr!
      Vår Ica har också helt ok kassar från sitt bageri 🙂 Bensinmackar brukar har sämt kasse.. torra frallor och gammal juice.

        Bensinmackar brukar typ vara bäst i.alla fall här! 😁

      Hel tiden oj vad jag fyndat! 🤩😍

    Jag har inte instagram, vad är det Joanna Swica syftar på?

      Hon skriver ju det????

      Sån bajsnödig människa. Swica alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.