Isabella Löwengrips mentala ”walk of shame”

 

Inlägget innehåller reklam för min bok!

När Sally hade gått slog det mig vilken fruktansvärd dum idé det hade varit med att bo i NYC ibland (hade ju planer på det som ni kanske minns. Jag hann ju till och med hyra en lägenhet 89:e gatan lexington Avenue). Att det är en idiotisk idé vet jag om men jag hade liksom glömt bort hur idiotisk idéen var så jag skämdes för mig själv en stund när jag blev påmind. // Isabella Löwengrip

På sin blogg reflekterar nu Isabella Löwengrip över sin tidigare plan då hon skulle ta över världen. Detta efter att hennes dotter dykt upp på ett överraskningsbeaök då det egentligen är pappas vecka. I Isabellas storskagna planer ingick nämligen att hyra en snordyr lägenhet på Manhattan, trots att hon varken hade arbetsvisum eller affärer USA.
Jag har även förstått att Isabella vill bränna min bok, sida för sida – det säger hon i sin podd – och det kan man ju förstå. Det är kanske inte så kul att bli påmind om fejkad statistik, falska hot eller svart på vitt, läsa den egna planeringen kring hur allt det här skulle gå till, så jag är inte förvånad att hon känner så. 🔥 Allt som står i boken är ju dock helt sant, och det vet ju hon, så det är ju inte så konstigt att hon vill elda upp den.
Kanske kan hon ha ett litet bokbål ute vid poolen och grilla korv?
Förena nytta med nöje liksom? 🌭

Men egentligen borde väl Isabella vara lite tacksam att jag sprängde hennes luftslott, för vem vet hur hon annars hade firat jularna med sina barn? Via sms och swish, från andra sidan jorden?
(Ja, det här är skrivet sarkastiskt, men inte enbart…) 😇

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Släpp det där luftslottet du sprängde nu😅

      Näe det tycker jag inte! Det kan väl Camilla få njuta av.

        +1

        Börjar bli lite ältande nu.

      Jag tycker Tack Camilla och bra jobbat i en tid då lögnerna annars fick härja fritt! 👍

        Eller hur! EY m.fl gav henne pris, hon syntes överallt, blev en röst och en inspiratör för en halv generation typ och så fattade man att inget gick ihop och allt bara var trams. Samtidigt snackade de äldre cheferna på mitt kontor om hur inspirerande hon måste vara för oss unga idag. Jag var bara skitless på det snacket.

          Håller med! Nu beter sig alla som att ”alla visste”, men innan kraschen fick BB härja fritt i media och hyllades enbart överallt. Upplever att det fanns en aningslöshet. Förstår att Camilla är nöjd med att hon till sist nådde genom bruset, och förhoppningsvis är media inte lika naiva kring influencers i framtiden. Tror det mest berodde på att journalister egentligen inte riktigt orkade bry sig om influencers.

          Precis detta, tack!!

        Längesen jag såg dig här inne.

      Jag känner mest att jag inte bryr mig särskilt mycket om Bella fejkar följare, siffror mm.

    Det var tider det när Bella var helt uppe i det blå. Dock väldigt underhållande i jämförelse med hur beige tant hon blivit nuförtiden. 🥱

      Du kämpar på du 😂

      Jag tycker hon verkar må jävligt mycket bättre som beige tant.

    Din reklam för boken ger snarare motsatt effekt.

      Verkligen. Tonen i det här inlägget är direkt motbjudande.

        Ändå humor att du pratar om att släppa sin fixering

        Läs sista raden🙄🤦‍♀️

    Ibland? Varannan vecka sa hon ju då. Ja det är obegripligt

    Funderade på varför jag inte har ett intresse av att läsa boken och insåg att det är ju kommentarerna som gör hela bloggen. Egentligen är jag inte så intresserad av influensers överlag.

      Precis, kommentarerna är underhållningen!😊

      Där satte du faktiskt huvudet på spiken. Jag läser inte ens all text ibland, utan skummar bara igenom lite snabbt för att sedan kolla kommentarsfältet. Skulle inte orka läsa en hel bok om influencers

      Men vissa kommentarer är ju inte roliga. Dom där hårda och kantiga.

    Någon som har läst boken och vill dela vad ni tycker om den? Jag har inte läst den än, väntar tills den finns att låna på mitt bibliotek.

      Jag har läst den!
      Jag hör också till de som inte är så intresserade av influencers, jag har läst bloggen delvis för att ha koll på influencers eftersom jag har tonårsbarn. Och för att jag älskar Camillas humor och dels för kommentarsfältet.

      Boken är toppen! Den ger ett lite annat, djupare perspektiv, även om jag visste en hel del innan (men verkligen inte allt) blir det helt annorlunda i bokform. Jag hade rätt höga förväntningar på boken, och de infriades.

        Vad glad jag blir! Tack för fina ord, det var lite det som var tanken med boken, och jag är glad att det kom fram! 😊

        Intressant att du läst den för att du har tonårsbarn. Jag har också det, men mina barn vet inte vem någon det skrivs om här inne är bortsett från Bianca. De har däremot bra koll på lite yngre influensers/streamare. Känns som om de influensers det skrivs om här har varit aktuella i några år och är för en lite äldre målgrupp än tonåringar. Jag är tacksam för det för det passar mig bättre. Jag har inte hunnit läsa boken än så den kanske handlar om annat än vad jag tror 😂

          Jag tänkte det också. Det handlar ju mest om gamla bloggare och typ Anna Book. Ganska lite om ex. tiktok och Youtube där de yngre hänger och lite om sociala mediers roll i samhället och mer typ Famailjelivs-diskussioner. Också nyfiken på hur det ger perspektiv för en tonåring.

          Jag ger inte om det gör skillnad, mina är numera snart myndiga, och tjejer. Jag fick t ex koll på Pontus R via Bloggbevakning, och det visade sig att mina tjejer stött på hans inlägg. Vi har haft rätt många diskussioner, intressanta, roliga, upprörande – om allt ifrån influencers smalhetshets till att att CAIAS priser kanske inte funkar för en 15-åring men att man överlever ändå….:))

    Känner bara att jag inte vill läsa boken om det är massa ältande om detta, det har man redan läst tusen gånger på bloggen.

      Det som gör det här luftslottet så tröttsamt är ju att det jämförelsevis är så ofarligt. Det är ju ingen människa som kommit till skada direkt

        Kom inte Hampus till skada av svartmålningen?

          Jag tror faktiskt inte att han kom till jättestor skada. Han gick ju vidare med en ny tjej ganska snabbt. Klart det kanske inte var så kul just då men knappast någon katastrof.

            Han hade ju någon blogg en religiös twist där han snackade om synder och begär efter hela cirkusen. Någon som kommer ihåg?

              Allt var så jävla mycket roligare förr. Kommer nu ihåg innan öppet spår där det kunde vara 250 kommentarer ot i varje inlägg.

            Gick vidare till ny tjej var nog inte samma som att han inte led skada. Han gick väl i personlig konkurs och förlorade massa pengar..?

            Det hade varit intressant med en uppföljning utan att hänga ut adress, eventuellt namnbyte etc. Bara vad som hände efter Isabella fejkade sitt hot och sin lilla akuta utlandsresa med livvakten. Som tydligen var en fling.

            Det var tider det men jag hoppas hennes barn har det bättre nu. Hellre en beige tant än det livet hon höll på med innan.

              Att han gick i personlig konkurs berodde väl mer på att han konsumerade upp pengarna han fick betalt för att investera. Den knipan satte han sig själv i.

          På vilket sätt?

          100% självförvållad ”skada”.

    Ärligt, min personliga åsikt är att det är inte så många som är intresserad av din bok dessutom tror jag att ditt försak till sarkasm mest tolkas som elakt och Inget du tjänar på. Elakt är inte coolt.

      Du låter ganska elak själv. Influensers är ju ett helt fenomen, varför skulle inte en bok om det vara intressant? Men folk läser kanske inte så mycket böcker längre, de kollar mest vad influensers säljer på sociala medier

        Så du tror att folk inte läser böcker för att en specifik flunsabok inte verkar intressant. Hur drog du den slutsatsen?

      Men du kommenterar ju elakt. Hur kan du missa det ? 18.39

    Förstår henne helt, I get a nosebleed anywhere above 86th street…

      Var kommer det citatet ifrån? Hörde det bara häromdagen men minns inte i vad!

    Behöver inte reklammarkering stå med skrift? Räcker det verkligen att bara använda en bild som markering?

      Det gör det, och för den som syntolkar inlägget så framgår det också att inlägget innehåller reklam för min bok. 😊

        Det kräver ju att man syntolkar bilden. För den som bara syntolkar text kommer reklamen inte framgå alls

          Om ni är så övertygade anmäl då lol.

            Tur att Camilla har dig ändå

      Det blir alltid otydligt för mig, lägger inte märke till bilden med reklamvarning förrän någon nämner det i kommentarsfältet.

        Det är samma när hon gör reklam för podden. Designen på bannern gör att den knappt syns.

        Kul att klanka på andra, inte så kul att göra rätt och vara tydlig själv. Fattade inte att det här var ett reklaminlägg förrän jag läste kommentarerna.

          Jag märkte inte heller att det var reklam förrän jag läste kommentarerna…

          Så, ska man klaga på andras otydlighet bör man vara noggrann själv.

            Märkte inte heller reklambilden, men det var nog mer för att inlägget var taggat Isabella Löwengrip. Men jag är inte heller så van vid bloggreklam, det kanske är vanligt att bloggare lägger reklaminlägg i vanliga kategorier.

          På vilket sätt kan jag göra det tydligare? Alltid skriva det i rubriken? Välja andra färger?

            Kanske ha den precis innan textdelen börjar, eller skriva ut i början av textdelen att det är reklam, på typ samma sätt som man ska göra på instagram. Eller använda skrikigare färger om du måste ha en bildbanner, eller… ja.

              Mycket tydligare nu, toppen!

            Välja andra färger, större, inte ha en annan bild precis under, ha mer mellanrum mellan reklammarkeringen och övrigt i inlägget.

            Just nu känns det mest som att du har den där för att du måste men också gör allt du kan för att den ska synas så lite som möjligt.

            Och med tanke på den reklam som nyheter24 just nu använder som följer efter så finns en risk att din reklammarkering inte syns alls för den andra annonsen lägger sig över.

              Jättetack för feedback!

            Jag tror du hade behövt välja en annan färg. Kanske lagt det som text i det man vill läsa. Reklammarkeringen såg ut som en annons för något annat som hjärnan bara struntar i när man läser bloggen. Jag såg inte heller att det var reklam förrän jag kom till kommentarerna.

        Gissar tex på att hon har lagt till bilden på New York för att dölja reklamen lite mer…

          Inte otydligt nånstans men

    Måste ju säga att Paul har en lugnande inverkan på Bella.

    Ja livet förändras ju men efter att ha följt henne tror jag verkligen att hon tänkte att detta, inklusive flytten, verkligen var för allas bästa. Hon drömde ju tex om att barnen skulle komma och hälsa på där på loven och det var nog sånt Bella själv drömde om som tonåring tex, inte en mamma som bakar bullar utan en stenrik och framgångsrik mamma i USA. Tror inte hon hann bygga upp sin relation till barnen ordentligt innan och därför tänkte att det skulle vara positivt även för dem. Och det ingick ju i planen att tänka stort, liksom spendera stora pengar på att få umgås med rätt folk och bo på rätt ställe för att framstå som mer framgångsrik och därmed bli mer framgångsrik. Slutstationen var ju inte direkt pendling utan förmodligen gigantisk kåk i Sverige och eget boende i usa plus övriga bostäder och så privatjet mellan. Grejen är att hade det funkat så hade hon ju istället suttit och berättat om hur hårt arbete föder framgång osv, då hade det inte varit någon dum eller galen idé.

    Inget ont om Isabella alltså, alla har konstiga planer ibland och tycker inte hon ska vara för kritisk mot sig själv heller men när man skriver historien i efterhand blir det ju aldrig helt rätt. Det viktigaste är att hon och barnen mår bra nu. Men det hade ju kunnat bli bra på annat sätt också kanske. Det intressanta med livet liksom.

      Ja hon jobbade som Boo.com och Bredbandsbolaget under it bubblan. Om man har tillräckligt hög omsättning/spend tror omgivningen att det man gör är viktigt och investerar i en. Och så får man mer pengar och kan spendera mer pengar så blir det ett självspelande piano. Tills det hela spricker som en ballong när det avslöjas att det inte finns någon substans i grunden. Hände it företagen hände Bella. Minns ni det här huset på Lidingö?? Som var som en stor kuliss bara. Räknade man snabbt på cash flow för det huset plus all personal så fattade man ganska snabbt att allt skulle gå åt helvete.

    Hennes luftslott hade sprängts ändå, till sist går det inte att leva på uppblåsta siffror och åka privatflyg för pengar som inte finns. Tyckte dock det var lite gulligt när hon åkte till Hollywood och skulle lära dem jobba med instagram för hon hade ju massa följare i Sverige och filmbolagen ba öhhh we got this och all personal i hemmet, vill minnas att hennes hus hade eget insta ett tag. Hon levde ju helt uppsnärjd i det blå men verkar ha återvänt till jorden. Hon var så ung när hon blev känd, det är nog lätt att gå lite vilse i verkligheten då.

      Men grejen är ju att OM allt verkligen snurrat på och hon dragit in mer och mer pengar och massor av dörrar öppnar sig – då spelar det ju ingen roll om hon överdrev lite i början. Hennes taktik var ju ändå rätt rimlig om man vill nå toppen fort. Risktagande absolut men inte helt galet. Och det är nog vanligare än man tror att köra den metoden.

        Men siffrorna som hon angav utåt i intervjuer och i sin blogg sista året stämde inte alls med de som stod på Allabolag.se vare sig det gällde inkomster, kapital eller antal anställda så det var inte så svårt att se att allt inte stod rätt till. Samma med antal sidvisningar på blogg och sociala medier, sånt går ju också att kolla och hon överdrev friskt. Sen rimligt eller inte, jag anser att det är orimligt att ljuga för kunder, samarbetspartners, följare, media och investerare men det är väl en smaksak antar jag.
        Att det gick så länge beror nog mer på att media och även hennes samarbetspartner var otroligt dåliga på att kolla upp om hennes uppgifter faktiskt stämde som Camilla gjorde utan de köpte det mesta hon sa rakt av utan att faktakolla. Tycker att media överlag måste ta influenservärlden mer på allvar och faktiskt granska den, det är ju ändå personer som i många fall lever gott på sina aktiebolag men så fort de ifrågasätts börjar bröla om att de bara är små privatpersoner bla bla bla. Tänk om t ex en byggfirma som misskött sig gjorde så, ”vi är bara privatpersoner vi visste inte att vi skulle deklarera för alla vår inkomster bröööööl”.

          Jo men du har ju rätt faktiskt. Att uppenbart ljuga är inte samma som att överdriva sina förmågor eller framstå som mer framgångsrik. Intressantast är dock att hon aldrig aldrig ens nämnt något om att hon for med osanning. Hon pratar bara om kraschen och hur hon är ett offer.

          Njä, siffrorna som syns på allabolag är föregående räkenskapsårs siffror, som blir offentliga ett halvår efter bokslutet. Offentliga siffror är alltså aldrig aktuella siffror. Hade hon ljugit om omsättning, vinst och övriga nyckeltal hade bolaget aldrig blivit sålt. Sådant ingår i den dd företag gör när de köper andra bolag, och att tro att lekmän här har bättre koll än de som har som jobb att granska bolag är bara fånigt.

          Hon slog ihop siffrorna från sina olika kanaler, vilket många gjorde under den tiden (och fortfarande gör). Exakt vad hon skrev i avtal med uppdragsgivare vet vi däremot inte, där kan det mycket väl ha specats per kanal eftersom en uppdragsgivare ofta köper reklam i en specifik kanal. Det var ju ingen av uppdragsgivarna som reagerade på Camillas ”avslöjande” vilket trots allt säger en hel del. Det var inte förrän det blev ett ordentligt drev de faktiskt reagerade, precis som vid alla andra drev mot influencers oavsett vad de handlar om och oavsett om det finns någon grund i anklagelserna.

    Du känns faktiskt skadeglad? Lite läskigt nästan. Du verkar inte bara vilja granska som du så ofta hänvisar till att du gör ”likt Expressen och Aftonbladet” utan det känns som du njuter av Isabellas misslyckande och att du ”avslöjat” henne??

    OT

    Såg precis att penny Parnevik lagt upp en reel för ettag sen där hennes barn målar henne i ansiktet(med samma färger som Johanna b) och videon har 600k views…

    KAN det möjligen vara så att Johanna Bladh noterade hur mkt views penny fick å helt enkelt valde att lägga ut nått liknande?? Hon gillar väl att ”inspireras” av andra?!

    Beskrivningen på hennes blogg handlar ju fortfarande om att hennes plattform har 1,5 miljoner följare, att hon driver skönhetsföretag och har 50 anställda… 🙂 jag fattar inte att det ska va så otroligt omöjligt att ändra

      Vem fan läser hennes ointressanta blogg längre??

        På skoj så frågade jag just Bing AI eller copilot som det heter du. Den svarade att hon har 50 anställda, en omsättning på 100 miljoner och hade 1,5 miljoner unika följare i veckan 2018. Så jag tycker verkligen att det är problematiskt att hon inte ändrar.

      Men är väl ingen som bryr sig om eller går in och läser beskrivningen på en blogg när det snart är 2024. Tror de flesta glömt att den funktionen/informationen ens existerar 😂

    Otroligt viktig granskning om Löwengrips luftslott. Det har lett till så många intressanta diskussioner. Det hade ju varit galet om lögnerna fått fortgå. Kommer köpa boken, om inte annat så för att stöda att också bloggare/influensers granskas. Sen får man tycka vad man vill om Isabella L som person, och önska henne allt gott.

      Kämpa lite till 👏

    Herregud har hon inte förträngt det själv? Vilken bubbla lever hon i människan? Pinsammare varelse får man verkligen leta efter.

      Vad var ens pinsamt med det hon skrev? 😂

        Har du hängt med i svängarna så har du kanske fångat upp att allt var lögn, påhittat mm mm mm.
        Inget av det hon har levt med har varit ”äkta”, eller kanske 98% då var ”luft”, mkt har hänt på skattebetalarnas bekostnad därav också försäljning av både hus och företag för att kunna betala av skulder och annat.

    Hej. Jag gillade Camillas bok! Lättläst, informativ och bra urval av ”karaktärer” att exemplifiera med.

    Kommer boken komma ut på tex storytel? 😊

    Fan Stollis ger sig ALDRIG. Orkar inte med mer vinkla och vrida nu

    …och vinklar och vrider…

    Dåligt att man inte får diskutera influencern My Westerdahl. Mina inlägg plockades bort igår. Det måste gå att granska även kroppspositiva influensers.

      Det du höll på med var samma gamla vanliga illa dolda tjockisförakt de flesta sysslar med. Helt rätt att dina inlägg blev raderade.

      Du ”granskade” inte.

      Du menar hon som beskriver varför man lätt blir överviktig ?? Mig har hon fått att för första gången i mitt liv sluta skämmas för vad och att jag äter. Det har lett till att jag nu äntligen äter sunt och börjar sakta gå ner i vikt. Hon vill att kvinnor som inte lyckas gå ner i vikt pga att man förstört sin metabolism ska sluta behöva känna skam

    Något helt annat men något jag funderade på igår. I er pod har ni fler än en gång tagit upp ANI jewel och hur dålig deras guldplatering är och det är så dyrt osv. Och det är bara ANI jewel jag hört er nämna. Som en liten grupp p å35 + åringar verkar gilla. Vet inte om det är de enda smycken ni har eller vill köpa? Det som trendar mest nu bland ungdomar och unga vuxna tex är ju Maria Nilsdotter och IOAKU. Ett halsband från Maria Nilsdotter kostar 3 gånger så mycket som ANI jewel och deras plätering är ännu sämre. IOAKU ligger väl i samma prisklass som ANI jewel och kvaliten också. En ynka hoop örhänge med hjärta från Maria Nilsdotter kostar 2500 kr och pläteringen håller ca 6 månader. DET tycker jag är pinsamt. ANI jewel är ju ändå ett budget smycke om man jämför dessa.

    Jag hittar ingen som tagit upp det jag tror är förklaringen till att Isabella L tydligen skrivit ett inlägg om NYC? Själv tänkte jag redan för några dagar sedan, när jag var inne här på Bloggbevakning och läste i kapp lite, att ”nu kommer garanterat en reaktion från Isabella Löwengrip och den kommer förmodligen att handla om att NYC inte är så fantastiskt trots allt”. Det här är förstås inget som går att ”bevisa” el dyl men om man har lite känsla för hur människor tänker och känner kändes det som sagt rätt självklart att det skulle komma. 🙂

      Missade men är det någon som ska starta upp där eller flyttar dit? Håller med om att man ibland ser såna här grejer och ibland undrar man också om det är något privat som skett när vissa starka åsikter plötsligt lyfts, hyllningar till egen livsstil etc.

        Det bränns. 😉

    Just NY tycker jag är minsta problemet. Det hon borde skämmas över är att hon ljög om följarstatistik, den påhittade lappen på bilen osv. Men glad att hon verkar hittat ett liv som funkar nu. Såg att Läckberg skrev om Bianca och avundsjukan mot framgångsrika kvinnor. Jag har ingen missunnsamhet i mig, är tacksam över mitt eget liv, men vi måste fortsätta att ifrågasätta tex ohållbar konsumtion. Bianca och gänget får köpa vilka väskor de vill, men måste det ut på SoMe? Skulle önska en större medvetenhet från influensers om vad de sänder ut och vad det får för konsekvenser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.