Sandra Beijers vattendelare

Här har jag aldrig varit men alltid velat åka. Mauritius är en ö i Östafrika ganska nära Madagaskar. I somras hade jag en plan att ge mig själv en Chanelväska för min utdelning. Jag tyckte det kändes som en trevlig sak att göra som blivande trettionioåring 😅
Jag tänkte mig gympapåsemodellen i vaniljgult. Men när jag stod där i Chanelaffären kändes summan absurd. Jag började fundera på vad man skulle kunna få för samma pris, i form av annan flådig present. Det visade sig att för en Chanelväska i gympapåse modell får man två (!) veckor på en all inclusive femstjärnig resort på Mauritius för två vuxna och ett barn. Så då bestämde jag mig för att bjuda min familj på det istället. Nu är vi här. Varsågod för en otrolig stekig bakgrundshistoria. // Sandra Beijer

När Sandra Beijer tog en aktieutdelning hade hon först planer på att köpa en Chanelväska i gympapåsemodell, men beskriver på bloggen hur hon ångrade sig och istället la samma summa på en tvåveckors all inclusiveresa till Mauritius för två vuxna och ett barn på femstjärnigt hotell.
Hennes kommentarsfält kokar just nu, där man på intet vis är överrens.

Väskan här ovan kostar 5 500 usd vilket motsvarar 57 565 sek. 
Vad tycker ni om Sandras resonemang?
Ja, så klart hon borde skänkt alla pengarna till välgörenhet, men bortsett från det då?

Tack för tips!

239 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Att köpa en väska för 60 000 är… Ja jag blir mållös

      varför det egentligen? jag har en fåtölj på min lista som kostar 41.000. vi alla har olika intressen livet och olika saker vi vill ligga våra pengar på

        För att det skriker ängslighet.

          För att det skriker se på mej.

        Förlåt du skrev fel men oroa dig inte – jag ska hjälpa dig! Inte olika intressen i livet utan olika möjligheter i livet skulle det såklart vara.

          Jag tror inte hon skrev fel. Jag har möjlighet köpa en fåtölj för 41 k men saknar allt intresse av fåtöljer och skulle aldrig i livet betala mer än ikeapris för en.

            Haha, ”mitt intresse är att vilja köpa en fåtölj för 41,000”

              Man får väl ändå gissa att det är inredning hon är intresserad av och att det är nåt med just den fåtöljen som får henne att vilja hosta upp 41 k?

              ja det är mitt intresse, inredning. mock all you want. vad lägger du själv dina pengar på?

            Själv saknar jag både fåtölj och 41.000, är problemet bristande intresse eller möjlighet?

              Inte fan vet jag, det måste du ju själv svara på…

              I ditt fall brister det uppenbarligen i fråga om möjlighet då du inte har 41.000 sek som synes vara vad fåtöljen i fråga kostar, varför frågan om intresse blir ganska ointressant, i vart fall ur ett kortare perspektiv.

                Nää, vi vet att personen inte har 41.000 kr. Vi vet också att personen inte har någon fåtölj. Men vi vet inte om personen tex har 15.000 kr och ändå låter bli att köpa en fåtölj för exempelvis 2500 kr. Hur personen känner kring fåtöljer och behovet av dem är väldigt oklart.

          nej jag pratar om intresse, i mitt fall inredning och design.

        Men en möbel är ju något helt annat. Herregud, absurd jämförelse.

          Varför då? Det är väl en ypperlig jämförelse.

          klassisk design båda två, varför är det en absurd jämförelse? 😂

            Den där jympapåsen är inte ”klassisk design”.

              nej jag är faktiskt beredd att hålla med dig där 😂 men chanel åtminstone!

      Att dessutom köpa en ful västa för 60 000 bara för den är från ett visst märke gör mig också lite mållös. Sorry alla märkestokar med Chanel är så tacky och värst är de quiltade väskorna. De enda som kommer undan med att bära quilt är typ väderbitna fårbönder eller hästfolk som levt på en blåsig hed i hela sina liv och jobbat med jordbruk och djur utomhus och har quiltade olivgröna västar som de haft i decennier. Man måste även vara britt, endast britter kan bära qulit med hedern i behåll. Kan möjligtvis även funka för en sur gammal brittisk polis som åker ut på heden och löser mord på en fårfarm.

        🤣 fårfarm. Bäbä

        Vera😍

      Såhär är det…
      Vi MÅSTE konsumera mindre, flyga mindre. Punkt slut.
      Har du rest med flyg det senaste året? Då kanske du ska AVSTÅ från att ( åtminstone) nöjesflyga på ett par år. Och när den där väskan är inte viktig. Nej absolut inte vad du än tycker. Så ”enkelt” är det. Har du redan handlat / shoppat mycket under ett år? SLUTA konsumera ett tag iallafall.
      När ska vissa människor förstå att det här gäller alla! Även influencers, författare ( som t ex Camilla Läckberg 🤦, Charlotte Perrelli (😱🤦), med flera. Bara för att ni har pengar så har ni inte frikort till att förstöra klimatet mer än andra!

    Känns som en no brainer som inte ens går att diskutera… klart hon ska ta med sig familjen till Mauritius.

    Rikemans-snärtis som, seriöst nu, säger att man inte ska flyga ”höj priset”. Såklart de passar att höja priset alla när alla utom fröken ska resa med sin familj. https://sandrabeijer.elle.se/om-fragor-och-svar/fragor-och-svar-om-lander-resande-och-att-bo-utomlands/

      Rikemanssnärtis, bra beskrivning av denna rödröstande kvinna som står för varenda neokapitalistisk värdering som finns i boken.
      En himla massa tyckande i hennes utläggning om flygande som egentligen kokade ner i ett enda stort jasså. Lite uppmuntrande ändå att hon inser att hon är priviligerad. Lite nyfiken på om hon överger MP nu när deras nya språkrör är inne på medborgarlön. Eller Sandrasnärtis kanske även där har en gräddfil som på den gamla goda sovjettiden då det fanns partifunktionärer och resten…

        Hej flashbackkommentatorer….

          Hej stötta-Sandra i vårt o torrt

    Så j-la ful väska, känns bara som mänsklighetens förfall alltihopa. Att man kan tjäna såna pengar på att fläka ut sitt privatliv, glassa iväg när världen brinner och miljön är som den är osv osv. Men man får inte skamma! #skratt

      Men alla människor tar ju semester. Och det är helt rätt.

        alla människor tar inte semester

        Alla människor har semester?! Jösses NEJ!!

          De allra flesta i Sverige har semester. Men givetvis inte alla.

          Semester är lagstadgat så om man inte har semester är det ett aktivt val. Då kan man inte komma och skrika ”Jösses NEJ!!”.

            Kan du utveckla logiken i det resonemanget?

              Om du inte förstår så förstår du inte. Nej, jag kommer inte förklara ytterligare.

                Tror du på riktigt att alla som arbetar har lagstadgad rätt till semester?

                  Men lägg av nu. Ja, alla som jobbar omfattas av samma lagar. Är det på riktigt svårt att förstå? Väljer du att ha eget företag är det ett val. Jobbar du svart är det också ett val, men då betalar du heller inte skatt (men har ändå rätt till välfärd…). Är du i Sverige illegalt, så är du här illegalt och omfattas inte av semesterlagar – av naturliga orsaker.

                    Det finns många olika anställningsformer i Sverige. Rätt till semester har du som tillsvidareanställd. Alla lagligt arbetande människor i Sverige är verkligen inte tillsvidareanställda.

                      Nej, det finns faktiskt inte särskilt många anställningsformer i Sverige.

          Då lever ni kvar när slaveriet fanns. Dom hade ingen semester.

            Är ni helt väck? Det finns massvis med människor som arbetar under sina semestrar. Det finns också massvis med människor som är timanställda.

              Tack! Riktigt illa när man måste skriva ut det självklara.

              Då är det självvalt. Jag jobbar också under semestern eftersom jag har valt ett sånt yrke, det betyder inte att jag säger att jag inte har semester för det har jag. Enligt lag fyra veckor varje sommar plus ytterligare tre veckor. Att jag jobbar samtidigt är som sagt mitt val. Jag kan byta jobb också, men det vill jag inte.

                Semesterrätten är kopplad till en tillsvidareanställning. För alla andra anställningsformer finns ingen semesterrätt. Alla har inte förmånen att vara tillsvidareanställda. Faktum är att antalet tillsvidareanställda sjunker. Företag anställer på timme, tar in konsulter som är egenanställda eller gör som Foodora och Uber Eats lurar hit folk från Pakistan och Indien och erbjuder dem slavkontrakt. Så alla har inte semester och alla har inte heller råd att ta semester, så vill påstå att det inte är ett eget val.

                  Vi har också i princip gratis utbildning i Sverige, man får både bidrag och lån för att plugga och vi har branscher som fullkomligt skriker efter arbetskraft. Det är fortfarande ett val man gör. Vill man jobba inom vissa jobb vet man också om att man inte alltid kommer kunna få en tillsvidareanställning. Med tidsbegränsad anställning får man semesterersättning och kan tacka nej till vilka timmar man behagar för att ta semester. Är du konsult med eget företag är det också ett val du gjort. Annars, byt jobb. Byt bransch.

                  Har du inte semester så är det ett val.

                  Visstidsanställning har semesterrätt.

                  Svammel, visstidsanställning ger också rätt till semester. Dock kan man i vissa fall få semestertillägget utbetalt med lön, då får man spara den pengen så att man kan ta ut ledighet med betalning om det är det man helst vill (och det inte går att få det intjänat som semesterdagar). Konsulter bör ha beräknat sin timpenning utifrån att de ska ha normal semester som alla andra (om de vill ha det)

                Men herregud! Det finns givetvis ingen lagstadgad rätt till semester om du är timanställd.

                  Nej, men om du är timanställd betalas din semesterpenning ut vid varje lön. Dvs, du får din semester i pengar. Då kan du (i princip, förstår att det är svårare i praktiken) ta obetald semester, som alltså redan är betald ut till dig tidigare.

                  Men herregud, det finns för det första ingen anställningsform som heter ”timanställning”. Då har man en tidsbegränsad anställning, med lagstadgad rätt till semesterersättning. Som timanställd, som du kallar det, får man istället när som helst tacka nej till jobb för att ha semester.

                    Nja det stämmer inte. Du blandar ihop ersättning och anställningsform. Som timanställd kan man vara antingen visstidsanställd eller tillsvidareanställda. Har du timlön rapporterar du arbetade timmar, har du månadslön rapporterar du avvikelser alltså tid du inte jobbat när du borde jobbat.
                    Vad gäller semesterlön och semesterersättning kan arbetsgivare välja hur den betalas ut.

                      Men det är fortfarande så att du får ut semesterlön+tillägg (alternativt tjänar in semesterdagar), så du kan själv spara dessa pengar för att ta ut vid ledighet. Sen kan det ju vara att man inte jobbar tillräckligt för att få ihop till 4 veckor ledighet eller inte har tillräcklig inkomst för att spara, men det är ju en helt annan fråga. Semestern är ju något man arbetar upp under året, det är inte en nåt man har rätt till utan intjäning.

                  Som timanställd har du rätt till semester precis när du vill. Det är för tillsvidareanställda den är begränsad, av förklarliga skäl.

                    Den här diskussionen är så himla tramsig. I realiteten, för människor 1-3 jobb, vad tror du att den ”rätten till semester” innebär? Jo, du åker av listan och någon annan har tagit din plats när du är tillbaka. Man tar inte semester i det läget.

        Nej alla åker inte utomlands, har ekonomi för det men flyger aldrig.

          Okej. Då har du valt bort ett liv utan utlandsresor. Jättebra. Andra människor gör andra val.

            Då hoppas jag att de kompenserar inom annat område.

              Varför skulle dom kompensera och vad gör det för skillnad? NOLL!

        ”Alla”… Alla har inte ens ett jobb.

        De flesta bönder jobbarvarje dag och tar inte semester

          Egenföretagare bestämmer ju liksom själv, har man djur att ta hand om och inte tjänar tillräckligt för att ta in någon som tar hand om dem under en semester (eller om man inte har råd att vara ledig) så handlar det om bristande lönsamhet inte rätt till semester eller ej

      Nu har hon ju inte heller tjänat alla sina pengar på att ”fläka ut sitt privatliv” (ska skriva en blogg om sitt liv som är helt fri att läsa eller inte), hon har även skrivet ett flertal böcker, jobbat med reklam, översatt bok och skrivit manus till en framgångsrik tv-serie bland annat.
      Men snyggt försök till förminskande!

        (*aka skriva)

        Alla ni som är arga; är det så att ni inte skulle vilja göra exempelvis en resa per år även om ni haft råd?

          Många har råd men gör det inte ändå, känns mer lyxigt då man väl åker iväg. Tänk på miljön.

          Ändå måste det skrivas i bloggen varje dag, hon gör det inte för publiken liksom.

            svar till micki

          Nej absolut inte. Har mer vett än så. Sluta nöjesflyga!

        Det är inte från böckerna som pengarna kommer om jag säger så.

          Men så mycket samarbeten gör hon inte så det är knappast så att hon bara försörjer sig på det.

            Hon får ju lön från sajten hon har bloggen på

          Hon har inte skrivit böcker på länge, så nej försäljningen är såklart inte lika stor idag. Men du vet att hon skriver noveller, manus och musik? Bland annat.

          Tröttsamt att du låtsas att du vet.

            Men skärpning i leden förihelvete! Sandra kommer från pengar, vilket liksom är basen för resten. Det måste finnas nån måtta på hur naiv man kan vara, gott folk.

              Hon TJÄNAR ju också pengar.

              Vad menar du med att Sandra kommer från pengar? Den vanliga definitionen är att man har gamla pengar, dvs från flera generationer bakåt. I Sandras fall var det hennes mamma och hennes sambo, ej Sandras pappa, som blev rika genom sitt produktionsbolag som de kunde driva i och med avregleringen av tv och radio.

                ”Vanliga definitionen”, ja om man säger att någon kommer från old money ja. Men om man säger ”kommer från pengar” så kan det ju lika gärna vara som i detta fall, en förälder. Har du föresten insyn i hennes släkt? Kanske finns old money där. Vad vet jag.

                  Uppenbarligen inte så mycket och nu försöker jag inte vara dryg. Det finns en himla massa artiklar om just mamman och hennes framgångar. Hon fick offra mycket till och med sin lägenhet för att rädda sitt bolag.

              Nej, det gör hon egentligen inte. Hennes mamma gifte om sig, rikt. Med förädrar/styvföräldrar inom toppskiktet av mediebolag så är vägen inte så lång från allt till dyra utbildningar, kontakter till bra jobb, lägenhet i New York, tv-jobb mm. I sin blogg länkar hon ju nästan dagligen till diverse produkter och företag. Hon har själv sagt att hon gjorde rätt beslut när hon började blogga på plattformen hon gör: hon valde att få en fast månadslön! Bloggen är hennes primära och höga inkomstkälla, allt annat är bonus💰💰

    Felet är ju att rika människor sällan tar något ansvar. Och rika människor är ju inte rika för att dom förtjänar det. Eller för att det ens är rimligt. Sjuksköterskor, brandmän you name it, skulle ju alla egentligen förtjäna den lön Sandra har mer än Sandra själv gör.

      Nu är ju inte sjuksköterskor fattiga heller, lönerna har gått upp rejält mot för några år sedan. (Inte för att de är abnormt rika för det men det är ju inte nödläge direkt)

        32.000? Är det mycket pengar?

          Det är ju ingångslön. Snitt för hela Sverige är 41. Du blir inte rik men det är inte heller dåligt. Om du speccar dig blir det såklart ännu högre.

            What? Är snittet för nyexade syrror 41 000. Måste genast springa till mina kollegor och säga att vi pluggar en gång till så vi kan kalla oss nyexade syrror. För efter 20 år som specialistsyrror börjar vi komma upp i dom trakterna ..

              Om du läser tråden en gång till så kanske det klarnar för dig?

              Så är det ju för de flesta yrkesgrupperna, ingångslönen höjs ju typ hela tiden? Ingångslönen på mitt jobb är högre/liknande min lön jag har idag, och då har jag arbetat där i flera år.

          Lite mer är det. En grundutbildad sjuksköterska snittar på 41 000 kr/mån. Men jämfört med Sandra är det ju en piss i Mississippi. En snabbtitt på allabolag och madams senaste bokslut visar att hon har ett löneutrymme på 80 000 kr/månaden. Inte en försumbar lön. Som grädde på moset tog hon utdelning på 264 000 kr. Eftersom hon håller sig under brytvärdet så skattar hon enadast 20% så kvar en nätt summa på 211 000 kr. Så rent krass kan hon unna sig både resa och väska ggr 2.

            Fast en specialistsjuksköterska kan tjäna uppemot 60 k i månaden. Om vi nu måste hålla på och jämföra Sandra Beijer och SSK så har även vissa av de senare råd 🙂

              Jaså var då?

                Måste väl va nån konsult?

              På vår intensivvårdsavdelning är det tre stycken IVA- sjuksköterskor som tjänar 50.000 och de har varit specialistsjuksköterskor i 35 år. Vi andra ligger någonstans mellan 33.000 och 43.000 kr.

            Jag har aldrig träffat en ssk som tjänar 41000:- 🤣 möjligtvis specialistsjuksköterska men ingen med grundutbildning

              Brukar inte gå runt och fråga vad folk tjänar. Däremot litar jag på inrapporterad statistik till SCB. Tror de har bättre fakta än du har.

                Jag är under utbildning till just sjuksköterska och då är det mycket snack om vad folk tjänar så har nog lite koll trots allt 😉

                  SCB är en myndighet som sysslar med statistik…

                    Jo tack, det vet jag. Jag berättar bara vad jag hört från sjuksköterskor, inte vad SCB lagt ut för statistik. Min bild av vad syrror tjänst stämmer inte med den statistiken. De jag träffat som tjänar runt 41000:- är de som jobbat väldigt länge eller jobbar privat.

                      *eller inte ens träffat, hört om snarare

                      Men det är ju också så att det skiljer på var i landet man jobbar, en sjuksköterska i Stockholm tjänar ju oftast mer än en i Mellerud. Ingen idé att jämföra sig mot löner i de delar av landet som har högst löneläge om man bor i den del av landet med låga löner (och då också lägre boendekostnader m.m.)

                  Uppenbarligen inte 😉

                Men snälla lilla älskling, de konton på IG som plugga syrror vittnar om att de inte vill ge en krona under 35.000

                  Önskar dom lycka till med det lönekravet i spartider! Specialistutbildade sjuksköterskor har ju förtusan inte ens över 35.

                Gud, var finns dessa löner? Är själv utbildad sska sedan 2 år tillbaka och jobbar på akademiska sjukhuset i Uppsala, där är ingångslönen för nyexad ssk 27500 kr………

              Det har jag, många gånger 😂

      Självklart förtjänar hon de pengar hon jobbat ihop. Det är sant samtidigt som brandmän/vårdyrken förtjänar högre löner.

        Nä, ingen förtjänar så mycket pengar för att blogga. Och inte för en stapplande tv-serie eller nån novell heller.

          Det är ju hennes heltidsjobb och företag.
          Att skriva och producera. Varför skulle hon inte förtjäna pengarna hennes företag drar in?

          Så.jävla.bitter. Ärligt talat, vad jobbar du med? Förtjänar du din lön tycker du? Är det bara Sandra Beijer som inte förtjänar sin lön eller gäller det även alla andra manusförfattare och författare?

            Det ger ju absolut ingenting att gå omkring och gnälla sådär. Förtjänar? Vad innebär ens det? Ja, jobbar man för samma arbetsgivare kan man ju naturligtvis diskutera hur mycket varje anställd egentligen förtjänar. Men sjuksköterskornas löner måste ju betalas av skattebetalarna och kommer inte från samma pott som Sandras inkomst. Det är ju faktiskt snarare så att Sandras inkomster beskattas för att sedan betalas ut i lön till sjuksköterskorna. Tycker man själv att man förtjänar mer så får man ju jobba på sin egen situation.

              SVTs produktioner de betalas också av skattebetalarna. Jag hoppas att SVT hade vett att inte betala pengar för hennes manus till Allt som blir kvar. Illa nog att slösa skattebetalarnas pengar på att producera en så mager serie på ett värdelöst manus.

                Men det är EN liten del av hennes intäkter. Hon har ju varit egen i massor av år. Innan och efter serien.

                  Det vet jag. Min poäng är att det är en hel del som finansieras med skattemedel. En annan inkomstkälla är vanliga svenssons dumhet.

                Wow, vilken inställning! SVT får anlita dig som smakråd för vilka produktioner manusförfattare m.m. ska få betalt för och ej. Kanske skådespelarna också bara ska skämmas och inte få betalt?

          Förtjänar och förtjänar. Har du inte stulit dina pengar utan fått dem genom nåt sorts arbete, vadsomhelst så har du väl förtjänat dem?

        Brandmän/vårdyrkan och hundra andra yrkesgrupper förtjänar mer i lön. (Ledsen för lite bitter, men så trött på att det alltid är sjuksyrror och vård som ska höjas)

      Sjuksköterskor och ALLA inom vården borde definivt förtjäna mer och även uppskattas!

        Och flera andra yrskesgrupper som får samhället att gå runt, inte bara vård och omsorg 🙂

        Finns väl ingen grupp i samhället som det tjatas om så mycket som sjuksköterskor? Inte är de särskilt dåligt betalda heller numera, det brukar tjatas om arbetsmiljö men tydligen är mer lön det enda som gör arbetsmiljön bättre. Undersköterskor är gymnasieutbildade och ska väl jämföras med andra relativt lågkvalificerade yrken? Bara för att man jobbar inom vården är det inte per definition ett högkvalificerat yrke. Det man kan fundera på är varför manligt dominerade yrken med motsvarande kvalifikationer (och inom offentlig sektor) brukar värderas högre?

          Nä, lönen gör inte arbetsmiljön bättre men eftersom regionerna verkar se det som en omöjlighet att förbättra arbetsmiljön vill vi ialla fall få rimligt betalt för det slitgörat vi gör varje dag i en faktiskt riktigt kass arbetsmiljö.

    Och 6000 skulle varit en sjuk summa för den där väskan….

      Skulle inte köpa den för 600SEK heller knappast 60……..
      (Tycker inte den var det minsta snygg. Finns snyggare till bättre pris. Men oj då saknar den märket………)

        Inte jag heller, (och då kommer det ju nästan alltid per automatik, ngn som säger att man är avundsjuk..) Ser dels fruktansvärt plastig ut i den gula färgen (skriker nyrik), sen gillar jag inte allt bling på väskan. Själva modellen gillade jag dock däremot, till skillnad från övriga ”tant Chanels”. Men, egentligen helt irrelevant, för det är den absurda summan pengar för en djkla väska av ett visst märke, som gör att jag aldrig nånsin köpt den, hur snygg den i mina ögon än hade varit.

    Härligt för henne med en resa! Jag resor också hellre än att köpa en dyr väska.

    ”Wow vad du är smart!”
    Hahaha följarna…

    Hur man motiverar för sig själv och sina följare en dyr resa till andra sidan jordklotet….

      En skön semester.
      Vad mer behövs som motivation?

      Håller själv på att välja resmål inför sommaren☀️☀️☀️

        Vart bär det av? Snorkling vid stora barriärrevet, båtluff i Vietnamns skärgård, eller kanske simma med sjölejon i galapagos?

          Då det är solsemester jag är ute efter så blir det nog nått så enkelt som medelhavet i ett par veckor.
          Men snorkling/ dyk med tuber blir det med all säkerhet 🤿

            Ah mer en svensonplånbok alltså.

            Då kan jag rekommendera Cypern😎

      Jag känner verkligen ingen som helst dragning till att åka utanför Europa längre. Tycker Europa har allt och lite till.

        Förutom klarblått vatten💦

          Oj jodå! Finns ju till och med på vissa platser i Sverige. Kroatien tex väl också? Med mera.

          Nej, det gör hon egentligen inte. Hennes mamma gifte om sig, rikt. Med förädrar/styvföräldrar inom toppskiktet av mediebolag så är vägen inte så lång från allt till dyra utbildningar, kontakter till bra jobb, lägenhet i New York, tv-jobb mm. I sin blogg länkar hon ju nästan dagligen till diverse produkter och företag. Hon har själv sagt att hon gjorde rätt beslut när hon började blogga på plattformen hon gör: hon valde att få en fast månadslön! Bloggen är hennes primära och höga inkomstkälla, allt annat är bonus💰💰

          Då har du missat både Sicilien och Sardinien!

    Är rätt säker på att resan kostade betydligt mer. När jag för ett par år sedan kollade på vinterresa till Mauritius för två vuxna kostade det runt 150 000.

      Finns från 45 000 för två veckor för två vuxna med ving…

        Och tänk, du första anonym 15:43 om det var som ekorrn satt i granen som hoppade från tallegren=han förflyttade sig utanför texten. Kanhända Beijer togut mer än 55 papp i utdelning så det bara var en delbetalning istället för väska. Andra anonym har f ö rätt, det finns massor av resor till Mauritius för 40-50 tusen pga snart finns ön as we know it inte kvar pga klimatförändringarna. Intressant paradox, flyg och far och världen står ej kvar.

          LOOOOL. Maldiverna har varit på väg att försvinna pga havshöjningar sedan 90-talet. Tackar som frågar, de står kvar och välkomnar turister än idag.
          Köper inte den där jävla klimathysterin längre. I fliken bredvid så håller jag på att boka sommarsemester förmodligen i Grekland. Ha det!

            Maldiverna är inte samma som Mauritius.

              Det har jag inte sagt heller. Hört talas om exempel?
              Mauritius står också kvar om du undrar. Puss.

            Haha har du gått på konspirationsteorin om att IPCC 1997 påstod att Maldiverna skulle vara helt borta 2018? Maldiverna, Mauritsius, Tahit och andra önationer kommer att bli obeboeliga. Men kanske inte riktigt som du verkar tro av att havsytan höjs. Det som redan händer nu är att pga fler orkaner så eroderar stränderna, inte bra och korallreven som skyddar öarna dör pga att vattentemperaturen ökar.

              Nej,jag var med på 90-talet när forskare hotade med att Maldiverna skulle försvinna i havsnivån. Det har ju inte hänt.
              Andra får ägna sig åt klimatångest. Jag åker på semester.

                De försvinner allt eftersom men fylls på med sand, så de blir kvar.

                  🤡

                  Spelar du dum nu?

                Tycker att du ska lägga tid på sådant som förbättrar dig!

                Snarare född på 90-talet eftersom du knappt klarar av att läsa mer än en halv mening.

            Anslut dig till Trump. Isbjörnarna i Arktis som inte har tillräckligt med snöflak t ex. Men visst, är ju lättare att vara klimatförnekare så slipper man bry sig. Jag tror jorden är platt förresten.

        Länka gärna till 5-stjärniga i januari. Jag åker på en gång till det priset.

          Jag gjorde bara en två sekunders sökning på 14 nätter och rangordnade efter lägsta pris…det går absolut att hitta. 5 stjärnigt på mitt datum var dock från 65 k & uppåt men gissar man överlever i 4..

            Fast de bokade ju 5 och det var det priset jag ifrågasatte. Inte 4 stjärniga. Så det stämde alltså inte.

              Det tror jag nog att det gör. Jag sökte som sagt en enda gång på ett enda datum med 5 stjärniga från 65. Om du provar på några ytterligare datum lär du ju säkert kunna hitta något billigare. Om 4+ finns från 45 så krävs nog knappast 105 k extra för din 5e stjärna.

              Kämpa anonym 16:42.

              Pris ändras inte sällan från dag till dag, du får vara lite mer på alerten om du vill försäkra dig om att inte missa de bästa erbjudandena.

              Jag har själv noll koll i frågan då femstjärniga all inclusive-hotell inte är vad jag själv kollar efter, men du får väl be Sandra redovisa kostnaderna för vistelsen om du finner det så otänkbart, för det blir lite märkligt att sitta och argumentera om vad någon annans resa kostar utan något som helst slags belägg för sina påståenden.

        Då jag resorna gått med med 100 papp på tre år.

      Kanske inte om man åker under den här säsongen då resan regnas bort?

      Det beror ju mycket på datum också, är det över jul och nyår så blir det ju rejält mycket dyrare än mitten på januari.

    Har inga problem eller åsikter om varken väskan eller resan. Själv hade jag investerat min utdelning istället men hon gör väl vad hon vill med sina pengar, precis som jag.

    Folk beter sig som att det är en nyhet att rika människor köper accessoarer för hutlösa summor och åker på semester till paradisöar som vi vanlisar enbart kan spana in via reseprogram… Same old, same old. Alla som suckar fram ”Klass pratar man inte om längre, det finns ju inte” kan ta sig en funderare eller två.

    Oj, blindheten i att som väldigt förmögen person tycka att resor gott kan få bli dyrare… snacka om att klasshata neråt.

    Man väljer själv vad man spenderar sina egna pengar på.
    Vill hon lägga 60.000kr för en väska, do it.

      Ja och vill man tycka det är fullständigt idiotiskt så får man det också

        Absolut.
        Men problemet är att oavsett vad eller hur man gör något så finns det alltid någon som tycker att det beslutet är ”fullständigt idiotiskt”.
        Därför ska man fullständigt skita i vad andra tycker.

          Du Lewis kan kosta på dig att fullständigt skita i vad andra tycker. Men influensers som lever på vad andra tycker om dem kan inte riktigt kosta på sig den lyxen.

    Snart inkommer väl någon kommentar av någon att den får ”ont i magen” av att läsa om dyr väska eller resa. Finns det något tröttsammare än folk som får ”ont i magen” av att läsa om något hos bloggare?

      Men om man får ont i huvudet då? 😊

      Någon kommer också på MÖRKRÄDD, för tänk på lös som jobbar i VÅRDEN!!!

        Eh, lös = alla 🫡

          Lus, löss, löss (tacka mig inte 😉

      Varför är folk så negativa till ett lite mer målande språk? Har vi tappat läsförståelsen så brutalt, till förmån för emojis (?), att vi inte längre kan skilja på när något är lite mer symboliskt beskrivet eller en faktiskt beskrivning av verkligheten?

        Det är nog ingen som är negativ till ett rikt och målande språk, men att skriva ”ontimagen” under precis vartenda inlägg hör inte till den kategorin.
        Det är ett gäng uttjatade floskler som syns överallt, som ”preach!” ”Igenkänning” ”ontimagen!” ”spyr” – dessa reaktioner tillför vekrligen ingenting utan är enbart verbal nedskräpning.

          I så fall är jag mer negativ till märkliga akronymer folk slänger sig med idag som är omöjliga att ha koll på om man inte finkammar TikTok 10 timmar per dygn. Tänker på YOLO, IJBOL och så vidare i all oändlighet…

            Älskar dom. Som när Emma 20 och Maggan 55 har helt olika definitioner på omg.

        Håller med dig LaLa. Men kanske är det folk som har ett väldigt fattigt språk, som inte har hört om symbolik?
        Jag tycker det är lite fånigt att vara hånfull över sånt, för det enda det ger är att dom visar att dom inte förstår.

      Jag får ont i magen av att läsa din kommentar.

    Rikemän..

    Köp väskan o resan! Woop woop unna dig!

    Alltså är det verkligen ett smartare beslut? Två veckors lyxsemester är ju skönt men sen är pengarna borta. Väskan har ju ett bestående värde.

      Det har minnen också 😊

        Å andra sidan kan de skapa minnen utan att spendera pengar också. Måste man vara just på Mauritius för att skaffa minnen för livet?

        Tycker mest det faller platt när sånt här ska diskuteras. Vart ska man börja liksom? Köper du en bil för 300.000 eller 360.000 så har du 60.000 att köpa resa eller väska eller ingenting för. Budade du extra för lägenheten är det pengar som hade kunnat brännas på skor. Eller kanske en ny rumpa istället för skidsemestern? Totalt onödigt att diskutera eftersom det är helt upp till den som köper vad man TROR ger mest värde just här och nu.

          Va? Nej, givetvis kan du skapa minnen var som helst, för hur mycket eller hur lite pengar som helst? Men nu valde hon att åka till Maldiverna.

    Kan vi anta att Jelena & Marcus gjort slut igen för cirkus 100e gången?

      Kanske dags att sluta bry sig isåfall.

        Haha åh Lewis, vilken tur att iallafall duktiga du levererar intressanta frågor på denna skvallerblogg om influencers

    Man kan tycka att det är vansinne att lägga pengar på en flygresa i klimatkrisens tidevarv, absolut men jag tror att alla som värnar om miljön skulle få mer effekt av att ägna sin tid åt att maila politiker om krav på strukturella förändringar än att klanka ner på individnivå. I ett kommentarsfält.

      Så på individnivå behöver man inte ta något som helst ansvar? Är det verkligen vad du tycker?

        Absolut inte. Menar inte att den enskilde står utan ansvar men varför ska just svenska medelålders kvinnor skammas för världens alla utsläpp och klimatsamvete? Finns det något annat land där kvinnor slår på kvinnor så mycket i just den här frågan. Verkar det fungera?

          Det handlar vill inte om kvinnor som slår på kvinnor utan att vi faktiskt måste förändra normer och det omgående. Du kan vara säker på att opinion drivs i olika former över hela världen.

          Nu tycker jag inte att det är så att skammandet enbart är riktat mot svenska medelålders kvinnor. Sedan tror jag inte att Sandra räknar sig själv till gruppen medelålders, men vad vet jag.
          Jag kan förstå att det kan uppfattas som att det är kvinnor som skammas i större utsträckning men det kan bero på att majoriteten av alla som berättar om sina senaste lyxinköp, lyxresor, ingrepp och andra saker som många tycker är kontroversiellt, hamnar i blickfånget.

            Hon fyller väl 40? Medellivslängden för kvinnor i Sverige är 85 år = Medelålders.

            Källa: SCB

        Tror du verkligen att gnäll om flygning och dess miljöpåverkan i ett kommentarsfält som här skulle få någon att ändra sig om en semester någonstans? Om du tror det så är du extremt naiv. Inget gnäll i världen, här eller någon annanstans, kommer få mig att ända på mitt flygande, för så länge planen går så kommer jag åka med dom.

          Du verkar vara en riktig glädjespridare. Fortsätt du med ditt men antag inte att alla är som du. Det är naivt! Puss!

            Men gud sluta skriv ”puss”, usch

        Det är inte förbjudet att flyga och alla som vill flyga kommer att fortsätta med det. Att sitta här och kräkas över dom som gör det kommer inte ändra på något.

      Det där är ett vanligt felslut. Det är inte antingen det ena eller det andra utan både och som behövs. Rösta på politiker som för fram en offensiv politik och ställ om din egen tillvaro till en mer hållbar sådan. Har man kunskap i frågan så är det svårt att nöja sig med att putta över ansvaret på politiker. Långa flygresor är inte en del av en hållbar livsstil.

        Faktum är att det är mycket effektivare att på individnivå ställa om och börja efterfråga miljösmarta val.

          Tacksam för källhänvisning till ditt påstående.

            Nu var det inget påstående!
            Har du hört talas om brand activism? Om du pluggar på universitet eller högskola har du tillgång till en hel del ny forskning i detta ämne.
            Det mest aktuella exemplet är det som hände i Ryssland efter invasionen av Ukraina. Flertalet företag med sin bas i B2C valde att helt eller delvis lämna den ryska marknaden.
            Ett mer aktuellt exempel närmare hemma är NKs beslut att helt sluta ta emot kontanter. Beslutet grundar sig på att gängkriminella betalde kontant med blodspengar vilket NK insåg kunde skada deras varumärke. Beslutet hade även att göra med penningtvättlagen men det som gjorde att kontanter helt förbjöds var just att undvika blodspengar.

      Vi hinner både mejla politiker & delta i olika kommentarsfält. Det är otroligt vad mycket tid man får när man slutar konsumera.

    Hon var glad att hon ville ha två härliga veckor med sin familj. I stället för en väska.

    Vad är det för knasig frågeställning om vad vi tycker om det? Hon får väl göra precis vad hon vill. Vet dock inte heller vad det är för en knasig idé det är att skriva om det. Vill hon framställa det som om hon är knäpp så får hon väl göra det. Vad spelar det för roll om hon köper en väska eller ta en semestertripp? Jag fattar ingenting.

    Kanske det finns någon kurs på universitetet för att gå på djupet med det där?

    Fascinerad dock att väskan var det som först väckte hennes lust att göra av med pengar ändå hahahaha. Lite härligt halvkorkat sådär.

      Tror inte det var hennes sista pengar heller. Även en helt vanlig vanlis som jag skulle ha råd att köpa båda om jag ville.

    Jag tycker att alla har rätt att leva sitt liv. Rik eller fattig. Själv skulle jag inte köpa för dyra märkes saker. Onödigt enligt mig. Men personen i fråga måste få göra hur hon vill. Vet inte varför folk blir upprörda. Gick in på hennes blogg och hennes texter och bilder var jättefina.

      Sandra Beijer får göra precis vad hon vill med sina pengar. Det jag inte fattar är varför Sandra Beijer liksom många andra med henne är så besatta av att visa upp sina klassmarkörer.

        Folk som visar upp saker i sociala medier vill ju ofta visa upp vad de anser är härligt i vardagen/livet.
        Oavsett om det är mat, väskor, resor eller barn, skogspromenader, träning.

          Härligt är en känsla. Sorgligt att det är vad man känner när man visar upp sin senaste lyxväska.

        Nä, nu får vi kräva lite vanlig grå diskbänksrealism av alla influencers! En ingående beskrivning av senaste grälet med partnern, en målande utläggning av barnens kräksjuka eller åtminstone hur tråkig den senaste urtråkiga vardagsmorgonen var!

    Åh vilken fin väska, den gillade jag verkligen men skulle nog inte lägga så mycket pengar på en väska om jag ens hade kunnat. Var väl ett bra val av henne.

      Meh det ser ju ut som en kräkpåse. En sån kan man få på flyget så har man 2 i 1.

    Det patetiska är att många som är upprörda över det här reser själva…dock inte lika långt och de bor på billigare hotell.

    Det handlar inte om hennes pengar eller resande för merparten av personerna som gnäller om S.B.

    När ska ni lära er skillnaden mellan eget kapital och hur en individ röstar? Mina föräldrar är inom näringslivet och kunde båda gå i pension innan 45 års ålder, MEN röstar ändå inte på högern. Det är en absurd föreställning att människor per automatik inte vill ha ett välfärdssamhälle bara för att de är rika.

    Ni ägnar er mest åt personliga påhopp men det är inte kopplat till det strukturella eller miljön som ni tjatar om.

      +1. Jag röstade på vänsterblocket som ung och fattig, och nu som miljonär fortsätter jag rösta rött. Inte för att jag tycker att de på något vis för en ideal politik utan främst av ideologiska skäl.

      Självklart suger det att betala så otroligt mycket i skatt som jag gör men att vara i sitsen att kunna klaga på förmögenhetsskatt är samtidigt en så otroligt privilegierad position

        Nån som ser hur skevt detta är. Att vissa människor tjänar så snuskigt med pengar och då bara tänker på sig själva, medans mindre bemedlade oftare har tendens att dela med sig av vad dom kan. Eller att det värderas högre att blogga och fota sig själv, göra enstaka projekt man fått för man är ”känd” än att arbeta med nått som inte bara centrerar kring sig själv. Samma som sportstjärnor, hur kan en människa någonsin vara värd såna löner, inte minst för att sporta och va kändis. Nä, världen är på ända. Snart försvinner medelklassen helt och kvar är bara endera kant.

          Sandra har valt att vara egenföretagare. Det har ingenting att göra med vad andra tjänar eller inte tjänar.
          Medelklassen är inte alls på väg att försvinna.

            Det beror lite på vad du menar med försvinna. Antalet människor som totalt räknas som medelklass är oförändrad, mer eller mindre. Däremot har det totala värdet av vad medelklassen tjänar minskat rätt dramatiskt de senaste 20 åren. Gäller nordamerika och västeuropa primärt. Holkas det fortsatt ur kommer det att påverka medelklassens köpkraft som i sin tur påverkar hela välståndet.

        Det är ju också privilegierat att kunna rösta utifrån sin ideologi och inte känna att man behöver en viss politik för att själv få mer pengar kvar i plånboken. Om ni förstår hur jag menar? Alltså att man kan betala skatten men ändå leva bra medan någon annan kanske känner att en skattesänkning med en tusenlapp i månaden skulle göra under för egna privatekonomin.

          Allt är ett privilegium!
          Årtiondets mest överanvända ord.

            Det är ett privilegium att inte bli skjuten duh

        Kul att du är miljonär, bara att gratulera! Jag hoppas att du inte tillhör den stora gruppen sossar och vänstermänniskor som blivit rika på usla politiska beslut där man tycker att det är en bra idé att tjäna pengar på medborgarnas skattepengar eller genom att lura männsikor till meningslös konsumption.
        Om du faktiskt jobbat ihop pengarna genom ex innovationer eller annat som bidrar till vårt lands tillväxt så hoppas jag att du tar dig en funderare på var du står ideologiskt.
        De flesta nyrika sossar och vänstermänniskor är tröttsamt skenheliga. När det kommer till vad andra ska göra så är det solidaritet och medmänsklighet som förespråkas. Men nåde den som utmanar deras val när det gäller deras pengar. Då är de neokapitalister uti sista öret. Milton Friedman, om han levt hade varit stolt.

    57 565 kr räcker också till 145 familje-matpaket via Röda Korset 🙃 Eller en Chanel väska. Världen är galen alltså.

      Är du ironisk nu?

      Antar att du själv ger bort halva lönen till Röda Korset varje månad?

        200 kr i månaden åtminstone 😊 du förstod inte vad jag syftade på antar jag? Att jag tycker världen är rätt sjuk när en väska kan kosta såna absurda summor? Samtidigt som folk svälter? Det har inte direkt med någon specifik influencer ayy göra. Bara en betraktelse över att världen är rätt sjuk generellt.

        Jaha man måste ge bort halva sin lön för att tänka en eller två meningar som ja typ göra en enkel reflektion

    Folk få göra vad dom vill men klart ingen väska egentligen är värd såna pengar man köper status känns ängsligt och nyrikt. Själva sparar jag till tidig pension och resor, minnen är allt vi har på dödsbädden.

    Skulle aldrig i livet köpa något från Chanel då CC var nazistsympatisör. Hellre en resa eller om tvunget något från Dior (hans syster var med i motståndsrörelsen).

      Godhetssignalering i val av lyxmärke. Peak 2024 ändå.

      Antar du aldrig besökt Stockholms slott heller (kungens farfar). Eller äger en enda ikeamöbel. Tveksamt om man borde besöka riksdagen med.

      J A Y SISTER PREACH … DIOR HAR De bästa parfymerna tycker jag. Och nu märkt med mot stånd rörelsen

    Min granne äger en Ica maxi och tog en aktieutdelning på 23 miljoner…hatten av för honom.Jag äger tyvärr ingen Ica affär.Tycker verkligen att Sandra gör precis vad hon vill med sina (välförtjänta )pengar. Precis som alla vi andra,även om vi har mindre.

    Men hon står alltså i en butik, kommer på att det känns för dyrt med en gulful väska för 65 papp och går hem ocht typ letar upp vad man får för samma summa istället?
    Det var inte så att de funderade på en resa först och hon tyckte det blev dubbeldyrt med väskan OCKSÅ.

      Varför är det så konstigt?

    Intresseklubben antecknar

      haru inte mobil?

    Skulle mycket hellre ha väskan än den semestern. Skulle gråta av tristess och leda. Ingen ironi.

    Till sakfrågan så ser den där semestern oerhört deprimerande ut. Grått och mörkt och färglöst.

      Det kallas moln.

      Hoppas att Sandra med familj gillar regn eftersom hon prickat in den regnrikaste månaden. Men till saken hör ju att hon slipper vargavintern hemma.

    Känner mest sjukt billig resa ??! Om allt det dära ingår… tar gärna namn på hotell osv

      Kan det vara regnperiod typ? Tänker på vädret där just nu. Har inte kollat upp själv, kanske är det lågsäsong 🙂

    Älskar verkligen (ironi) när folk kommenterar med: ’väskan är ful’ och ’Jag skulle aldrig’ etc.
    Hon vill köpa väskan så om du inte gillar den – vem bryr sig? Eller att ’jag skulle aldrig flyga’ – igen, du slipper och ingen bryr sig.
    Och om hon är värd pengarna hon tjänar, har fått dem av någon – vadsomhelst, det kvittar för hon får fortfarande välja att göra vad hon vill. Att jämföra hennes intjäning med en sjuksköterskas är så nedvärderande för både Sandra och sjuksköterskan och typisk misgynitiskt – varför och hur är Sandra Beijer ansvarig för en sjuksköterska lön? Det är verkligen att nedvärdera det hela. Och om ni inte vill att Sandra ska tjäna pengar – så sluta konsumera henne…

    Herregud, låt Sandra göra vad hon vill med sina pengar; köpa dyr väska, resa eller annat. Har ju tjänat ihop varenda krona själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.