Kajjan om företags plussizemodeller

Sammanfattningsvis? Jag är förvånand över hur dåligt det ser ut. Plus size-modellerna är ofta väldigt små (small fat på sin höjd) och oerhört få.

Med i genomgången är:
@ellosofficial
@veromoda
@hm
@indiskaofficial
@lindexofficial
@kappahl
@asos
@monki

Karin ”Kajjan” Andersson har på sitt Instagramkonto tagit upp företag och deras plussizemodeller och har här samlat ett urval.
Här skrev jag om när hon synade Zalandos bilder i sömmarna och drog slutsatsen att de helt enkelt dragit ut sina bilder på bredden för att skapa illusionen av en större kropp.
Hennes sammanfattning hittar du högst upp i det här inlägget.

Jag uppskattar den här typen av granskningar.
Gör ni?

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon skulle lagt till Bonprix och Cellbes, två webshoppar som har större storlekar.

      Tror poängen var att hon skulle jämföra vanliga klädföretag, inte specifikt leta upp företag som många lite större brukar handla på.

        Både Bonprix och Cellbes är två vanliga klädföretag.

          Nja, de är verkligen inte i stil med typ HM eller liknande. Känner ingen i min ålder och som inte bär större storlekar som brukar handla på varken cellbes eller bonprix, det är ju mer klassat som ”tantaffärer” (lånar uttrycket från personen som skrev kommentaren under, är inget fel att handla där, men är ju inte populärt bland alla målgrupper direkt.

            Jaha, cellbes säljer märken som jag trodde hörde till en icke-tant-grupp. Som vila osv.

              Handlar inte om vad de säljer, det är bara inte ett klädföretag som är populärt i alla målgrupper. Men tror säkert många hade kunnat hitta något fin där om de gav det en chans.

                Fint*

              I hate to break it to you, men Vila är 100% ett tantmärke.

                Det visste jag inte 😁 /tant på 32 år

                Jag är uppvuxen med Vilakläder. Det var ett av de första ”märkena” man handlade när man kom upp i tonåren och kunde börja köpa vuxenplagg.
                Mvh 35 år

                Vila är inte ett tantmärke. Gudrun Sjödén däremot är både tant- och töntmärke😀

            Cellbes är det väl bara Mona som gillar?

    Jag fattar att man som större vill kunna köpa snygga kläder och inte enbart vara hänvisad till ”tantaffärer”. Men jag fattar också att företag vill tjäna pengar och att plus size i det hela nog inte är så himla gynnsamt.

      Vilka affärer är tantaffärer?. Jag har jobbat med äldre. Var syns dom i reklamen. Pensionärer verkar inte existera enligt alla dessa klädbutiker.

        Cassels, bonprix osv. Och nej det handlar inte om att klädmodellerna är pensionärer, bara att det inte är lika populärt bland yngre målgrupper.

        Typ Cellbes och Bonprix som kommentaren ovan mig föreslog. Även Cassels tänker jag 😄

      Fast det är väl bara fler och fler som blir överviktiga? Borde vara en stor och lönsam marknad.

        Det måste ju ändå vara svårt på något sätt, vore det väldigt lönsamt så skulle väl många hoppat på och därmed lätt att hitta plus size-kläder? Spekulerar lite nu men kan det vara svårare att ta fram välsittande kläder i stora storlekar också så att det blir mer returer? Alltså en liten kropp skiljer sig såklart också i form såklart men att det är svårare att designa ett plagg som funkar för de flesta i strl säg 56 vad gäller byst, hur magen sitter etc.

        Eller är det färre stora personer som nöjesshoppar och därmed mindre slit och släng = mindre försäljning?

        Annars vore det ju en guldgruva för den som verkligen vet vad som funkar och vad problemen är, att starta upp eget märke.

    Hade en arbetskamrat som var väldigt liten och hade typ en flickkropp. Inte så lätt för henne att hitta fina kläder. Hon fick handla på barnavdelningen, bland tröjor med My little pony-motiv🙁

      Ingen någonsin har behövt köpa en My little pony-tröja. Det finns massor med enfärgade neutrala kläder på alla barnaffärer.

        BLAND My little pony skrev jag. Detta var kanske 1985, kanske bättre barnkläder för vuxna nu. Finns väl t o m Bh och string för barn nu så..

          Det framgick inte i din kommentar att du beskrev hur det var 1985. Och nej, det finns inte stringtrosor i barnstorlekar. Och bh:ar och toppar har det väl alltid funnits, hade själv en med snobben på när jag var typ 12-13 för väldigt många år sen och började komma in puberteten.

            Ber om ursäkt för att jag inte skrev 1985 Snobben😀

          Ha ha jag läste också ”ibland”. Som att det skulle vara det enda som fanns. Men så tänkte jag att ”B” will be ”B” och blev inte särskilt förvånad…

            Vad menar du med det🤔

          Du refererar till en arbetskamrat du hade 1985? Hur gammal är du?

            Född 64, hur gammal är du själv?

      Jag brukar köpa från barnavdelningen ibland och det är verkligen inte bara barnsliga kläder, finns massa kläder som man inte märker att dom är från barnavdelningen. Men var kanske annorlunda förr, vet inte hur längesen det var som du jobbade med den kollegan.

    Nej.
    Arga instagramtjockisar är väldigt 2017.

      Eller hur? Det är väl inte världens ansvar att anpassa sig efter övervikt som dessutom är skadlig? Konstigt

        Oh my. Granskningen gäller klädbutiker, inte ”världen”

          ” är väl inte klädbutikers ansvar att anpassa sig ”
          Bättre? Det är INGENS ansvar att tillgodose överviktiga människor

            Precis, överviktiga människor borde skärpa sig direkt och snabbt välja att gå ner i vikt…

        Nej men då kanske inte företagen ska profilera sig som inkluderande för att vinna poäng. Sälj bara small om ni vill men stå för det då

      Men vad bra att du och Stina i alla fall jobbar för att fatshaming ska fortsätta vara trendigt 2024…

      Arga magra människor är så 1990.

    Eh hur är modellerna hon visar upp INTE plus size!?

      Storlek 42/44 är väl typ en Large? Är det Plus Size för dig?

        (Ja hade jag spontant svarat men inser nu av din fråga att det är jag som är inskränkt och utgår från min egna kropp. Tack för insikten. jag ska försöka bättra mig.

          Det måste du verkligen göra. Usch.

          Large betyder bokstavligen ”stor”

            Ja men det är ju i allra högsta grad en standardstorlek…

            Så? Då är det alltså mest normalt att ha en small som betyder ”liten”? Eller är det så att det bara borde finnas kläder i medium som är mittemellan?

            Alla som har L eller större har inte det för att de är tjocka så du vet. Förjävlig syn på människor om det är det du och X tänker.🤮

        Beror väl på. Är själv kort och har gått upp i vikt så att mitt bmi klassas som övervikt och jag känner hur vikten påverkar mig fysiskt osv. Har 40, ibland 42 i klädstorlek. Jämfört med mina normalviktiga vänner i samma längd är jag absolut plus size.

          Men huruvida det ÄR plus size? Nja.. Plus size i mitt huvud är storlekar utöver ”de normala”. Så XXL och uppåt.

            Butiken zizzi som riktar sig till plus size skriver att de har storlekarna 42-60 (som exempel på att 42 kan räknas som plus size)

            Själv skulle jag önska fler märken till oss med korta ben. HM med flera gör sannerligen byxor för långa ben, likt de modellerna har oavsett storlek.

              Haha jaaa, jag brukar köpa byxor som är meningen att de ska sluta lite högre upp på benet. De blir vanlig längd på mig

              Kappahl köpte upp Flash jeans sortiment. De har de flesta modeller i S (short) då blir de bara lite långa för en tax….. (Som jag)
              Vill man importera har ae.com bra korta byxor för oss med kortare ben

              Finns hur mycket byxor som helst i petite modell

              H&M gör absolut inte byxor för långa ben!

              Mvh en med långa ben som aldrig kunnat ha ett par byxor från H&M

                Håller med. Är väl lika med Kapp-Ahl? Inte handlat där på länge iofs.

                  Kappahl har extra lång benlängd på flera av sina jeans-modeller, dock får man köpa online för de finns inte alltid i butik. Köper alltid mina jeans där nu. Är 180 cm lång.

                Man skulle kunna säga att HM gör byxor för alla…som vill spela jeopardy eller lotteri. Man köper ett par i sin storlek och modell man gillar, de passar bra,hurra. Sen kanske man behöver ytterligare ett par i annan färg eller rent av exakt samma, då sitter brallorna som en säck potatis med byxlängd strax nedanför knäna…Deras sizing är ngt av det mest bedrövliga på marknaden. Fattar inte, hur svårt kan det vara att hålla sig till mönstrets storlek?

                  De där barnarbetarna borde skaffa sig bättre sinne för kvalité.

              Synd att normen är fotomodeller dvs långa och smala.

                Kuriosa: Fotomodeller är långa och smala för att de ska orka gå på catwalken. Flygvärdinnor för att de ska kunna nå upp till bagageluckan.

                  Va? Orka gå på catwalken?

                    Ja, man vill ju inte att det ska ge utslag på Richterskalan🤓

        Ja. S och M är normala storlekar, L och uppåt är plus size. Kan du engelska? Large = stor.

          Så då menar du också att S är ”onormal” storlek för small betyder liten.Och att vara small liten eller large stor är då ”onormala” storlekar enligt dig? Verkligen snävt tänkt..!
          Jag ogillar uttrycket plussize.Det finns ju inget minussize,så varför plussize? Alla stl är normala för alla människor har olika kroppar och det är normalt.

    Tycker det är mkt gnäll på folk som är missnöjda med sina kroppar. Försök att gör ngt åt det ist.

      Fast inlägget handlar väl om folk som INTE är missnöjda med sina kroppar men önskar kunna köpa kläder som passar deras kroppsform och storlek?

    Triggande fråga? Kanske. MEN. Jag var överviktig som barn (fetma) och hade väldigt svårt att hitta barnkläder som passade min storlek. Handlade bara stora t-shirts, hoodies och mjukisbyxor från typ Stadium och Intersport i vuxenstorlek för det var det enda som passade till slut… Bör vi, precis som för vuxna, ha plus-size-storlekar och modeller för barn? För att inte exkludera denna grupp?

      Lider med dig som barn, men kläder var väl symptom mer än orsak till lidandet?

        Det är väl hemskt att som barn bli exkluderad av att inte kunna ha samma kläder som andra i ens egen ålder? Precis som för vuxna som drar plus size-storlekar och inte känner sig inkluderade i det ”vanliga modet” alla gånger. Kanske borde stl 128+ för barn finnas? Inte bara stl 128.

          HM har plus size för barn i vissa kläder! Det heter bara något annat som jag inte min s just nu.

      Vet inte hur det är nu men för typ 10 år sedan så fanns det större storlekar för barn. Tex 152 extra bred, 164 extra bred etc. Jag tror det var Lindex som sålde det?

    Unpopular opinion, men vill vi verkligen normalisera fetma?

      Unpopular opinion, men kan vi inte lära oss skilja på äpplen och päron? Så blir diskussionen en smula mer nyanserad eftersom ingenting av det här varken handlar om att normalisera eller glorifiera fetma. Kanske?

        Fast det är väl precis vad den här typen av initiativ är till för, normalisera? Eller vad handlar det annars om? Frågar för jag undrar verkligen. Jag ser risker med att stötta ett ideal som inte är hälsosamt. Med det sagt, nej att vara pinnsmal är inte heller hälsosamt och att det blivit ett normaliserat ideal är precis lika problematiskt.

          Jag tycker inte vi ska glorifiera det åt något håll. En kropp ska vara hälsosam/stark å hålla hela ens liv ut inget mer. Varken detta inlägg eller t.ex Biancas reel från idag tycker jag hjälper.
          Nu är det ett extremt exempel kanske men jag tycker inget av det två är sunt för människor generellt

          Att inte hitta kläder som passar en, som får en att känna sig fin, tror inte jag är svaret på att för att få fler att gå ner i vikt. Snarare tvärtom. Det får bara fler att må sämre och inte känna motivation att ta hand om sin hälsa.

          Och med din logik, så ska väl inte klädföretagen sälja kläder alls – om det är lika problematiskt att normalisera pinnsmalt.

            Hur ska vi få dessa att gå ner i vikt då? Kände en som tog tag i saken, hon köpte ett plagg som ”morot” i en storlek mindre och hängde fram synligt. Hon gav sig sjutton på att lyckas och gjorde det också. Så höll hon på till dess hon var nöjd. Så synd om dessa barn vars familjer hänger på Donken och alla är överviktiga. Är föräldrars uppgift att se till att barnen inte blir överviktiga och ge de rätt kost. Hade en grannpojke som gick med godis i fickorna varje dag som föräldrarna gav honom🙁

              Hur ska vi få dessa personer som ”B” att sluta vara korkade? Jag vet en som gav sig sjutton på att sluta vara inskränkt. Den lärde känna alla typer av människor. Utvecklade empati. Lärde sig mer om hur människors psyke fungerade. Den personen slutade döma andra personer utan att veta något om dem.
              Jag hade ett grannbarn som pekade finger och var elak mot alla som inte såg ut som hans familj. Föräldrarna måste ju sätta stopp för idiotin och lära barnen rätt och fel.

                Haha så bra! Sätt en spegel framför mobbaren tills den fattar.

                ❤️

                Heja!

              Varför känner du ett behov av att få någon att gå ner i vikt? Men till att börja med. Det är så jävla inskränkt och taskigt att dra McDonalds-kortet på alla överviktiga. Den tjocka kanske är lika viktstabil som du, Britta. En tjock kropp i ENERGIBALANS kommer nämligen fortsätta vara tjock. Den som äter lika mycket som den gör av med står stilla i vikt. Det kan kräva en rejäl insats att bara komma dit. Att upprätthålla ENERIUNDRRSKOTT är skitjobbigt för alla och det kräver motivation. Kanske extra jobbigt för dem som dessutom måste stånga sig blodig för bemöta en massa ogrundade fördomar från sådana som du. Du har ingen aning om hur mycket någon försöker eller hur någons kosthållning ser ut. Ingen har begärt mer än att kunna köpa kläder i SIN storlek. Eller vad tycker du att de ska ha på sig tills ”moroten” passar?

                Tack för att du orkade förklara ❤️

            Skrev jag något om försäljning? Jag menar på att modellerna visar ideal, låt alla storlekar finnas men normalisera (dvs visa upp) hälsosamma ideal.

              Så klädkedjor ska bestämma vilka storlekar som är hälsosamma och endast visa upp dessa?

                Nä, det kan sjukvården tipsa om.

          Så Mira hur tycker du vi ska göra? Vilken vikt/längd/BMI ska vi bestämma att alla ska ha? Och hur ska vi fixa det?

      Håller med. Varför sträva efter att normalisera ideal som inte är hälsosamt?

        Bättre tjockisarna får gå nakna! Eller rättare sagt hålla sig hemma då de inte syns.

          Bättre de börjar umgås med smala människor så slipper man ett plus size-sortiment!

        Man kan vara tjock av andra anledningar än mat. Föda barn och kanske tätt t.ex. Andra har problem med både sköldkörteln och diabetes samtidigt, otroligt svårt att justera mat efter diabetesen samtidigt som sköldkörteln inte får dig att gå ner enkelt. Vissa mediciner skapar viktökning också.

        Sen ser folk faktiskt olika ut. Jag har t.ex st 42 i byxor, förr hade jag 46 dock. Stl M i tröjor. Kan ha sonens tröjor från barnavdelningen i stl 160. Jag klassad ändå som att jag har fetma enligt BMI. Jag trivs i min kropp, vill inte vara mindre. Ändå ses jag som för fet.
        Det är inte att normalisera eller glorifiera fetma, det är att tillåta alla att bestämma själva hur dom vill se ut.

          Det är väl jättebra att DU trivs, det är väl huvudsaken.

        Du har rätt – låt oss hylla size 0 igen! Det var tider det.

      Vaddå normalisera fetma?
      Kroppar ser olika ut och bara för att en person drar större storlek betyder knappast att personen är fet… 🤦

        Nej, kan också handla om längd osv. Men nu ser vi ju båda att det inte är det det här inlägget handlar om.

      Tänker en skatt borde lösa det. En fettis-skatt. Gör det bara olönsamt så slutar folk med det.

        Sockerskatt.

        Tänk om det var en skatt baserad på iq? Jobbigt för många då. Inklusive dig kanske?

      Man kan vara överviktig/fet pga många anledningar. Känner folk som varit det pga kronisk hjärntumör, andra svåra fysiska problem, psykiska problem, stress som gjort det svårt att prioritera vikten, och så vidare. Man vet aldrig varför någon är överviktig, och jag tycker att kommentarer som dina visar brist på respekt för enskilda individer.

      Ja, vissa är kanske överviktiga ”enbart” pga brist på motivation. Vissa slarvar kanske utan någon ”vettig” anledning.

      Men att sluta visa upp överviktiga kroppar, för att ”undvika att normalisera fetma” – det lär inte hjälpa någon. Att sluta visa upp större kroppar, kommer inte vara det som får överviktiga att vilja gå ner i vikt.

      Att sluta visa upp överviktiga kroppar leder bara till en form av fat shaming. Jag tycker även att din kommentar, och andra som uttrycker liknande kommentarer om att övervikt minsann är skadligt, blir fatshaming. Majoriteten överviktiga vet redan att det är skadligt, och att övervikt anses vara dåligt av samhället. Så varför peka ut det ytterligare, genom att motverka synlighet av överviktiga?

      Varför påpeka för överviktiga – direkt eller indirekt – att det är dåligt att vara det? Det vet de flesta, eller alla, redan. Att då påpeka det, och dessutom också ”straffa” överviktiga med att inte ”få” visas upp osv, blir en form av fat shaming.

      Negativ förstärkning på ovanstående sätt, leder möjligtvis till kroppsångest och viktnedgång på sätt som har hög risk att utvecklas till ätstörningar. Negativ förstärkning, kommer inte leda till hälsosam motivering att gå ner i vikt.

      PS. Nej jag säger inte att man ska dalta med överviktiga. Men låt de få synas!

      Nä, låt alla tjockisar gå nakna så lär de sig!!! Vad ska vi göra med rökarna, de som dricker för mycket alkohol, alla som är stillasittande för mycket eller de som tränar sönder sin kropp? Har du några lämpliga straff till hands, så att alla straffas för sina synder?

      Också överviktiga behöver ha kläder på sig, belive it or not!
      (Även den som vill minska i vikt blir liksom inte smal på två dagar,kanske tar två år,vad ska man ha på sig under tiden? )

        Men det FINNS ju kläder för överviktiga. Såvida de inte ser ut som i den amerikanska serien där Dr Now ska försöka operera dem. En del ligger i sängarna hela tiden. Och äter. Hur de nu har råd med den matmängden🤔

          Fast det var ju inte saken som diskuterades.

        Eller hur!

      Folk slutar inte vara feta för att de har svårt att hitta fina kläder och färre kommer inte heller att bli det utan. Haha

    Vad är ”small fat”?

      Smällfet

        😂

      Snabb googling säger: Not typically considered plus size or fat. Small Fat — sizes 14-18. Someone who wears the smaller end of plus sizes and may be able to fit into some straight size clothing. They have the most privilege of the fat spectrum and do not typically have trouble with size-based accessibility

        ”the most privilege” 😂 ska allt mätas i ”privilegie” nuförtiden

    Det var så roligt när Margareta Grääs beställde och provade kläder från Adoore i plussize storlek.

      För en som inte sett: vad hände då?

        De fungerade inte alls och Margareta konstaterade att det verkade som att de helt enkelt skalat upp kläderna för att få dom större. Jösses vad långa ärmarna blev t ex.

        Inlägget finns här: https://nyheter24.se/bloggbevakning/category/margareta-graas/
        scrolla ner till den 13 augusti 2023 kl 09.00 och njut!

          Tack, den var rolig. Bra att hon tar det humoristiskt också😀

      Tycker inte det var roligt utan kränkande. Att det s k fina märket bara ska sälja kläder till vackra influenser. Usch.

        Måste influenserna vara vackra för att få köpa Petras kläder? Tror inte det. MG skrattade ju själv åt eländet. Men vissa människor väljer att vara bittra för allt🙄

    Som fd. Plus size innan viktnedgång (42/44) så uppskattade jag att kläderna fanns inom ordinarie sortiment. Kände mig exkluderad om det fanns en speciell kollektion för enbart plus size.

      Samma här! 😀 Eller när man fick köpa mammaplagg på typ H&M för de satt bättre än andra plagg och skämdes som tuuuusan i skolan.

    BMI 27 anses vara en hälsosam vikt, fast vissa tror att S och XS är det normala. Alla Photoshoppade bilder på nätet har fått folk att tro att det är så en normal kvinna/människa ska se ut, gå ut och titta på den verkliga människan istället.
    Sveriges befolkning har blivit både längre och tyngre med tiden, det är klädföretagen som inte har hängt med, vi följer Kinas minikroppar fortfarande.

      Jag har BMI 20 och det är också normalvikt. Har XS-S, ibland XXS.

      Jag har storlek xs-s och bmi runt 20, är verkligen inte pinnsmal eller ohälsosam på något sätt. Har en helt normal frisk kropp. Tror däremot inte jag hade mått speciellt bra av att gå upp typ 15kg+ och ha ett BMI på 27.

      Jag tror inte ens kineser följer Kinas minikroppar. Det var ännu längre sedan som fransyskorna följde Frankrikes forna minikroppar, och spanjorskor Spaniens. Så ser utvecklingen ut helt enkelt.

        Eh nej. Spanska, franska och italienska kvinnor är smala.

          Övervikt och fetma ökar även i dessa länder.

            24% av italienska kvinnor har övervikt jämfört med 41% av svenska kvinnor.

              Så 24% är lika med inga enligt dig? Att det är färre än i Sverige betyder ju inte att utvecklingen inte går mot längre och tyngre.

                Jo, men det betyder ju inte att storlekarna inte längre representerar befolkningen. 76 % av kvinnorna är fortfarande normalviktiga.

    Jag har storlek xs-s och bmi runt 20, är verkligen inte pinnsmal eller ohälsosam på något sätt. Har en helt normal frisk kropp. Tror däremot inte jag hade mått speciellt bra av att gå upp typ 15kg+ och ha ett BMI på 27.

      Okej då vet vi, noterat!

        Du behöver inte notera något, mitt svar hamnade fel. Därav kopierade jag och skrev det som svar på personen ovans kommentar där den skulle hamna 🙂

      Trodde inte jag heller när jag vägde 15kg mindre än jag gör nu. Men vet du. Jag hade mer kroppsnojor då än vad jag har nu. Då var jag skör och klen men sprang snabba halvmaror. Nu är jag osmidig och långsam men har massor med muskler och marklyfter 150kg. Kroppen kan vara bra på olika saker i olika skepnader och måendet sitter mycket i att förstå att vikt och BMI absolut inte säger hela sanningen.

        Mitt svar hamnade fel och jag var vägt mer än jag gör idag, men mår bäst kring denna vikten jag har nu 🙂 är det min kropp ”stannat” på när jag äter normalt samt rör på mig i vardagen och går promenader osv. 🙂

        Samma här. Men jag orkar fortfarande springa milen (ja lite långsammare går de ju men det går..) men lyfter 35kg mer i mark och orkar generellt väldigt mycket mera för jag har mycket, mycket mer energi och framförallt bryr jag mig inte om mitt bmi är 20 eller 25…

      Jag är 174 cm lång och har BMI 25, jag är normalstor, men det betyder knappast att jag kan ha XS eller S. Vi är helt enkelt olika byggda.
      Det går inte att jämföra med en person på 160 cm och pinnsmal, kroppsbyggnad och muskler spelar också stor roll.

        Nej jag vet 🙂 mitt svar hamnade fel, svarade på en annan persons kommentar, var inte menat som en fristående kommentar 😅

    Jag är 168 cm, väger 85, drar stl 42. Mitt BMI är 27, dvs fetma. Här krockar någonting i mina ögon, dvs att vara en stl 42 och bli kategoriserad som fet, det är knas.

      Ungefär samma här, min byst är väldigt stor och det är svårt med kläder. Jag har 38 i byxor men 42/44 i tröjor.

      Jag är 170 och väger 63. Har stl 38. Om jag var 22 kg större skulle jag nog klassa mig som lite större, typ plus size, eftersom jag absolut inte är petite idag utan mer standard-mediumperson.

      BMI 27 klassas väl inte som fetma? 25+ är väl övervikt och 30+ fetma, om de inte ändrat nyligen då. Men sen är ju storlekar väldigt godtyckligt, någon gillar att klämma sig i en lite storlek, andra vill ha mer svängrum, skillnader i längd, axelvidd, byst.

      Du som är 168 cm och väger 85: gymmar du mycket så att dina kilon är muskler?
      För jag är 166, väger 63 och har storlek 38/40. Det känns som att de 2 cm och 22 kg som skiljer dig och mig åt borde motsvara mer än 1 storlek?

        Ja, jag gymmar flera gånger i veckan

      Det låter på siffrorna som att du är väldigt vältränad. I så fall stämmer ju inte BMI

        En person som är väldigt vältränad så pass att muskelmassa får upp vikten till övervikt sitter nog inte och ojar om bmi/fetma/storlekar, har man format sin kropp på det sättet med allt arbete det innebär har man nog dels förståelse för att ens kropp är av ovanlig form och att klädstorlekar kanske inte ”funkar” på samma sätt, dels skulle man inte klaga på att ens bmi visar fetma eftersom det är % det handlar om i det läget, inte kg.

      168 cm och 85 är stort i mina ögon. Jag är nästan lika lång och skulle jag väga 85 kg skulle jag absolut va fet. Sen är det klart att du kanske är väldigt vältränad, då är det en annan sak. Men på en normaltränad kvinna låter den längden och vikten som övervikt.

    Hur kan man bara arg på ett företag för att de inte inkluderar alla människor i sin kundgrupp? De säljer en vara och vi väljer att köpa den, precis på samma sätt som alla företag.

    En sak till jag inte förstår: När vi hela tiden är så otroligt arga på många av dessa företag för deras fast-fashion med dåliga arbetsvillkor, varför vill vi ”ge dem tips” om hur de kan få ännu mer kunder?

      Det passiv-aggressiva sättet att attackera någon… att ge ”tips”.

      För att sälja in sin egen föreläsning…

      De som klagar på att läkare får pengar från läkemedelsföretag i ena inlägget säljer i nästa inlägg en kurs för 10.000:- hurdu äter det du är sugen på.

    Det handlar om pengar och lönsamhet. Det är företag som försöker överleva. (Det går inte jättebra för de stora företagen längre.) Reklam handlar om att sälja en dröm. Få folk att köpa grejer de inte behöver. Hade plussize-modeller gjort att företagen ökade sin försäljning så hade det varit plussize överallt.

    Dessa som klagar över klädföretagens strategi och att gymmen har för små dörrar etc, hur går deras egen ekonomi? De tigger stöd för sitt gnällande på nätet, eller jag menar ”viktiga jobb”.

    Kanske en möjlighet att starta upp ett klädmärke med justa löner i alla led, stora modeller, öppet köp hur länge som helst och låga priser?

      Ja företagen har ju i slutändan bara ett mål: att tjäna pengar. Eller skulle ledningen sitta där och vilja trycka till folk? Designa kläder för att folk ska bli smala och snygga och hälsosamma som något slags personlig mission? Knappast.

      Tror större modeller drar till sig mycket positiv uppmärksamhet i början när man spränger gränserna. Ett gym som hade bilder på ordentligt överviktiga personer på väggarna, förmodligen samma sak, det kommer hyllas till en början. Samma vad gäller olika handikapp/funktionsvariationer och liknande. Men företagets image kommer ju också att ändras, det är en risky väg att gå eftersom ideal verkligen säljer, massorna dras till det och man kan förlora mer försäljning än man vinner.

    Vad betyder kategorin ”small fat” som hon nämner?

      som en pommes. fet men lång smal men daller mest

      Litet fat😀

    Intressant inlägg tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.