Linda-Maries haul från Adoore

När Margareta Grääs beställde och provade klänningar från Petra Tungårdens märke ”Adoore” så var det lite av ett haveri. Klicka här för att läsa om det om du missat det.
Av den anledningen förväntade jag mig lite samma sak när jag klickade på Linda-Marie Nilssons video, men hon älskade klänningarna och passformen och hade egentligen bara de långa ärmarna att slå ner på.

Jag var ”todays years old” när jag lärde mig att det finns bh:ar i storlek O.
Det har Linda-Marie och det var dessa två badonkers som drog ner betyget på en av klänningarna, för annars hade de nog alla fått fullpott av henne.
Den sista grå klänningen var så himla fin att jag nästan känner mig lite ”influensad” – alltså köp- och konsumtionstriggad mot min vilja.

Under inlägget har flunskompisarna lämnat uppmuntrande kommentarer och Adoores grundare Petra Tungårdens kommentar är pinnad högst upp.

 

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det här är inte hälsosamt.

      Blir verkligen noll inspirerad. Storlek o måste för övrigt vara fruktansvärt tungt för rygg och kropp?!

      Nej, det är det inte – men en ohälsosam kropp måste väl också kunna ha möjligheten att köpa kläder? Eller vad vill du ha sagt?

        Att den här Linda inte inspirerar mig och hon är säkert inte innerst inne så lycklig heller, likt cassandra som låtsades älska sin kropp bla bla

          Du inspirerar mig till en kommentar

          Förslag1: leta upp inlägg som DU blir inspirerad av.
          Förslag2: utgå INTE från att andra människor är olyckliga baserat på dina egna erfarenheter -gläds åt att andra kan känna lycka istället.
          Förslag3: man är sig själv närmast – förakt mot andra kan grunda sig i självförakt, något att fundera över.

          ”Gröt” är nog innerst inne inte så lycklig med sina tankar. Kan inte vara hälsosamt. Jag inspireras inte av hens kommentarer.

            😄👍🏻

          Du vet ju ingenting om henne. Sluta trycka ner andra människor för att må bättre själv.

          Du verkar inte heller så lycklig som har sådana här tankar om andra människor 😅

        Håller med. Har hon någonsin pratat öppet om hur det kommer sig att hon är så överviktig? 🙂

      Kolla den amerikanska serien med överviktiga som ligger i deras sängar och knappt kan ta sig upp. De får hjälp av Dr Now med viktoperationer. OMG hur kan de bli så överviktiga och hur har de råd att äta så mycket😳

        Vad har det med detta inlägg att göra? LM är inte sängbunden.
        Hur de har råd – skräpmat är väldigt billigt i USA.

          Har också funderat över hur de får ekonomin att gå ihop. Deltagarna jobbar ju inte och även om skräpmat må vara billigt i USA så äter de ju såna mängder skräpmat att det blir dyrt ändå. Deltagarna och deras anhöriga är i regel arbetarklass och lönenivån för arbetare är låg i USA.

            Nästan alltid i sådana situationer så finns det en eller flera ”enablers” med i bilden. Alltså folk i personens närhet som köper och kommer med mat åt dem. Inte nödvändigtvis för att vara elak eller vilja dem illa, tvärtom – de tror de är snälla som ger personen vad den vill ha.

          Oh, Anonyma aggressiva (AA) är i högform inför helgen, beware!!! Visste inte vad skräpmat kostar i USA, har aldrig varit där. Vågar knappt scrolla ner, vem vet vad de andra AA kommer att skriva😳

          Glömde: har inte sagt att det har ngt med LM att göra. Även om skräpmat är billigt i USA är det ju typ 10 stora cheeseburgare de trycker ner vid varje måltid (med pommes mm) som de dessutom får hemlevererat. De jobbar inte och får matkuponger (en del), jag tycker att en Donkenlunch är dyr här, ska Googla vad det kostar i US.

            En hamburgare kostar typ $1.

              5,66 i US. 6,16 i Sverige. När jag Googlade en Big Mac.

        Ofta när man blir så stor som delatagarna är i det programmet så ligger det så mkt annat bakom. Inte bara att de gillar godis och McD mat. Det ligger trauman från barndomen, övergrepp mm bakom. Har sett några avsnitt och flera deltagare säger själva att de blev sexuellt utnyttjade som barn och mat blev en tröst, ett sätt att döva ångesten. Någon annan blev våldtagen och såg sin stora kroppshydda som ett skydd. Ingen ville våldta henne när hon (enligt henne själv), var ful och tjock.
        Några berättar att de var svårt mobbade och sökte tröst i mat. Andra berättar om våld i hemmet där maten kändes som en tröst.
        Dessa personer behöver inte bara gå ner i vikt, de behöver ta tag i det grundläggande problemet till varför de äter och lever som de gör.

        Sedan tror jag att när man är så stor som de är i programmet är det nästan omöjligt att ”skärpa till sig” och göra förändringen själv. De behöver hjälp.

          Exakt! Matmissbruk är ofta en ångesthantering, självklart mår ingen jättebra och sedan plötsligt väger 200kg. Trauma som t.ex sexuella övergrepp i barndomen är oerhört komplext och många hamnar i olika missbruk. Förvånansvärt ändå att alla är överens om att sexualbrott mot barn är det vidrigaste brottet men väldigt få känner empati med offret om hen som vuxen blir extremt fet eller narkoman p.g.a. detta. Obs att jag absolut inte pratar om Linda-Marie!

            Tycker synd om dessa och önskar de kunde fått (el tagit) terapi för de underliggande problemen i tid. Ja, matmissbruk är ju ett missbruk som alla andra.

        Brukar kolla på dom programmen när jag är så sjukt osugen på att jogga faktiskt!

      Vem hyllar just det? De säger att kläderna var fina och att hon var fin i dem. Ska man bara trycka ner överviktiga/underviktiga/rökare mm och aldrig säga nåt bra om dem för att de möjligen är ohälsosamma?

      Framförallt så är sådär kraftig övervikt ett tecken på psykisk ohälsa. Personen tröstäter eller hetsäter för att döva psykisk smärta. Ingen, absolut ingen, som äter så mycket att den uppnår en sån vikt, mår bra mentalt.

        Du vet ingenting om henne. Herregud – snacka om att trycka ner människor.

          Hon pratar ju om programmet???

          Men det förstår alla! Det är precis samma sak som med anorexi, men om jag säger att en anorektiker inte äter pga psykisk ohälsa så anser du inte att jag försöker trycka ner hen. Bara för att övervikt är ”känsligt att påpeka” så ska man låtsas som om allt är bra och det inte är ett symptom på personens psykiska mående?

        Ingen, absolut ingen, som skriver en sån kommentar om en annan person, baserat på utseende, mår bra mentalt.

          Oj med tanke på de starka reaktionerna ovan får man gissa att de flesta av läsarna här ser likadana ut och därför tog illa vid sig💔🤥

            Trodde du att du var lite rolig nu? Att anse att man inte kan döma folk baserat på utseende innebär att man är tjock? Möjligtvis en åsikt som är populär bland ätstörda, flåshurtiga, tvångsmotionerande hälsofreaks som drar ner stämningen överallt där de ska lufta sina idéer om ”hälsa”

              Är det ngt fel med att träna nu också? Snart vågar man inte göra någonting😉😀 Jag har kunnat sluta med mina antideppiller när jag börjat träna. Rekommenderar folk att testa.

            Vi är bara trötta på idioter.

            Med tanke på dina dömande kommentarer måste du ha en synnerligen otrevlig personlighet.

              Idiot enligt SAOL ” (†) olärd l. ostuderad person; lekman; äv. med bestämning inledd av prep. i: person som saknar kunskaper o. insikt i (ngt); ofta med ringaktande innebörd: okunnig människa, ignorant.”
              Jag tycker att Gröt saknar kunskap om hur man beter sig mot andra människor. Hen saknar insikt kring vad som är relevant att diskutera i ett inlägg om en person som visar sig i olika kläder. Hen verkar vara okunnig i vad som kan utläsas av en bild på en annan människa.
              Jag kanske har en otrevlig personlighet för att jag inte vill låta andra nedvärdera människor utifrån utseende?

        Herregud vilket förakt. Du har väl ingen aning om det.

          På vilket sätt är det förakt att prata om psykisk ohälsa som leder till övervikt?

            Eller undervikt för den delen.

      Ingen frågade.

    Till skillnad från Margareta provade ju Linda-Marie bara klänningar i stretchigt tyg. Så att hylla Adoore för att vara ”size inclusive” med Linda-Maries haul in mind känns lite att ta i.

      En av klänningarna Linda-marie provar har ingen stretch och det är den som brösten inte får plats i.
      Och var hyllar jag Adoore för att vara ”size inclusive”? HON är nöjd, medan jag själv inte lägger in särskilt mycket väreringar överhuvudtaget.

        Oj. Där tände vi på alla cylindrar. Lugn. Jag säger inget om att varken du eller Linda-Marie hyllar Adoore. Det var inget annat än en reflektion från min sida iom att Linda-Marie pratar om att hon inte trodde kläderna skulle passa så bra.

      Alltså jag tyckte att den här tjejen är jättehärlig när hon provar, blev så glad av att hon var glad och inte sur på detaljer som var mindre bra, som ärmarna. Bra positionering där. Men jag ska inte vara naiv utan gissar att hon får betalt för att vara positiv.

    Och jag som tycker att mina i stl 75 G är helt överdrivna. Finns andra som vill ha, varför fick jag så mycket? Som 45-åring börjar den där oerhört snygga kroppsformen göra sig påmind, ni vet, små tunna ben, ingen röv (magen är större än röven) och jättepattar. Får köpa färgglada stora linnen på GeKås och bo på Bödasand i sommar. Måste bara köpa cykelbyxor också. 🥴

      Jag älskar Böda😀 Du kan väl förminska dem (om de stör dig)?

        Jag gillar Köpingsvik bättre.
        Skulle gärna förminska dom om jag inte var så rädd för narkosen.

          Är du rädd att inte vakna upp igen? Tror inte det händer speciellt ofta😉De tar en massa tester innan man får narkos.

          Läkningsprocessen kan vara än mer värre än narkosen. Men låt ingetdera hindra dig om du själv lider utav din byst.

          Narkos är inget du ska oroa dig över om du är frisk i övrigt.

        Tycker inte det blir så bra när man ser bilder faktiskt

      Hahahah har aldrig hört någon beskriva exakt den looken så perfekt

      kort spretig frisyr och glasögon som blir solglasögon när när du går ut så är du helt klädd.
      Kanske ett hjärta i betong med texten ”fånga dagen” som du kan lägga på ditt campingbord som dekoration.
      och ja just det, plastblommor (lite solblekta) som är så praktiska

        Ja! Ska genast köpa nya glasögon! 😅😅

        Några busiga slingor i håret också 😁

      Klimakterielooken 😁😁

        Yes! Klimakteriet, here I come, jag är förberedd 😅

      Ja usch, samma här 🙈 vill inte se ut så här

      Glöm inte träningsoverallen som du och gubben ska ha likadana😉 Och ljuslyktorna som ska tändas ute kl 20, nä just det, det var ju på ”fina gatan”😀

      Älskar Böda! Och har inte en sån kropp!😄
      Men vi kan inte alla bli äpplen när vi närmar oss klimakteriet.

      Är mer åt päron😂

      Hahahaha gud vad jag skrattade. Det är ett helsike. Jag måste styrketräna mer.😂😂😂

      Mvh, igenkänning

      Glöm inte de leopardmönstrade tightsen! Pricken över i, liksom ☺️🤩

        Tänker alltid på ”kåta Gun” när jag ser leopardkläder. Så kul😀

    Jag tyckte att alla klänningar var jättefina, utan möjligtvis den blommiga.
    LindaMarie klädde verkligen i dem. Skulle vilja köpa den gråa och svarta ,men de är lite för dyra. Kanske kan fynda om de kommer på rea.

      Tycker den enda som satt bra var den sista

    Jag gillar de blommiga mönstren på deras klänningar och modellen (av plagget) ser superfint ut, men allt är typ 99 % polyester. Så synd för jag kommer aldrig köpa en klänning för det priset i polyester 🫠

      Lyssnade lite på podden och fattade inte riktigt din jämförelse med att gammelmedia inte namnger folk med att ni i podden sitter och skvallrar om folk och ”förfasar” utan att namnge. Att få en nyhet kan ju ändå ge ett mervärde men att höra skvaller utan att veta vem det rör ger absolut ingenting. Om det ändå står på flashb är det ännu mer oklart varför ni känner att ert interna skvaller behöver ske i en podd. Det och hur ni känns som tonåriga girlfans till katten drar ned podden.

      Jag tillhör säkert inte målgruppen för klädmärket, jag reagerar mest på materialen.
      Polyester är inget jättehärligt material, och akryl är ett konstgjort material som ska härma ull. Akryl blir noppigt. Klänningarna var inte alls fina, och det krävs rejäla stadiga underkläder

        Agree

    It’s a no from me på alla klänningar tyvärr

    ” Jag var ”todays years old” när jag lärde mig att det finns bh:ar i storlek O.
    Det har Linda-Marie och det var dessa två badonkers som drog ner betyget på en av klänningarna, för annars hade de nog alla fått fullpott av henne.”

    ”Dessa två badonkers”. Får man fråga hur du tänker när du beskriver hennes kroppsdelar så här, samtidigt ondgör du dig över revben som syns. Du får nog ta och bestämma sig om du ska stötta eller sänka större kroppar, C!

      Camilla har ett uttryck och humor som nog faktiskt bara går hem hos henne själv. Det blir bara konstigt och stelt. Hon vill vara rolig men det faller totalt

        Hon är elak och gör ett risigt försök att dölja det genom ”humor”. Det säger allt om en person när deras ”roligheter” enbart är förankrat i att försöka göra narr av andra.

        Hur många ”fyndiga” synonymer ska den här kvinnan behöva ta emot bara för att hennes kropp går utanför normen? Det enda C visar är sitt enorma självförakt som hon tar ut på andra. Trist! Det är även totalt genomskinligt att hennes ”oro” enbart grundar sig i att det sticker i ögonen att de här unga tjejerna får uppmärksamhet och kan tjäna pengar på att enbart fotografera sig själva. Sätt det sedan mot att ständigt lägga upp bilder på sig själv och inte en enda kommentar trillar in här om att hon är vacker/söt/snygg/attraktiv (såg dock att några genom åren har kommenterat att hon har elaka ögon).

        Tror att mycket av den här skiten försvinner när merparten inser att andra inte sätter deras människovärde samt att utseendet är inte själva människovärdet!

          Där satte du huvudet på spiken!

      Reagerade också på det! Konstigt sätt att uttrycka sig.

    Kul att vanliga kläder finns i större storlekar. Tycker hon var fin i många.

      Vad skönt det var att läsa den här kommentaren. Jag har läst igenom samtliga kommentarer till detta inlägg (hittills), och när jag kom till den här bara kändes det så skönt. Så oproblematisk och bara en helt vanlig och vänlig kommentar.

    Lät anordnar komentar från petra än när margareta provade :/

      Lät anordnar från petra ** skulle det stå

        Det blev inte mer begripligt andra gången…

    Sa hon ”O-kupa”? eller missuppfattade jag?! 😀

      Inser att jag med mina minipattar lät som att jag hånade det. Har bara aldrig hört om O-kupa förut. <3

        Jag har snarare 0-kupa

      Finns till och med storlek i S på kupor på bh’ar… 😳

        Finns det Ö-kupa?

      Jag har 65F. Men det är ganska litet och motsvarar typ 75C. Men folk gissar att jag har en b-kupa.

        Jag med. Ingen tror dock att jag har en -kupa. Det är en ordentlig g-kupa 🙂

    Men varför frågar inte Linda-Marie Petra om längden på ärmarna? Känns ju mest pinsamt att man liksom lagt till tyg överallt för att vara inkluderande och då även på längden på ärmarna. Väldigt märkligt!

      Långa ärmar har varit rätt inne de senaste par åren, tror inte det är för att vara inkluderande. Så att ärmen liksom går ner till fingrarna typ. Som lång person som mestadels i livet haft ärmar som slutar några cm innan vristen så är jag väldigt glad för denna trend 😅 men förstår att passformen tyvärr kanske blir skit för andra istället.

        Slutar ärmarna vid vristen? Antar att du menar handleden? Vristen sitter vid foten.

        Fast på modellbilden är det ju inte så långa ärmar

      Ja är drar man XXL har man tydligen gorillaarmar!

    Jag tror de är medvetet långa. Är ju trumpetärmar och då ska de vara längre.

      Dessa trumpetärmar är bara i vägen. Från att man ska laga mat till att ruska tupp😀

        Don funkar nog bara på bloggar insta och liknande.

    De flesta klädsajter har tydliga tabeller där det framgår mått för bröst, midja, höfter samt längd och bredd på kläderna så istället för att köpa hem drösar med kläder som inte passar som Grääs gör kan man mäta innan man beställer. Nu är ju inte hon känd för att tänka på klimatet men returer på fast fashion dit även Adoores svindyra polyesterklänningar får räknas då de tillverkas i Kina är ju kända klimatbovar.

      Det finns så många ställen där tabellerna inte fungerar.

      Största feministiska frågan just nu. Samtliga fast fashion-företag måste ha kläder i storlek XXXL…

    Förstår fortfarande inte varför feta personer alltid ska hyllas med Du är sååå fiiiin-kommentarer medan naturligt smala personer triggar, är pro-anorexia och en annan massa jävla skit.
    L-M lär ju ha artros, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes m.m. framöver och om det är det ni vill hylla så visst. 👍🏻

      Oj då har du nog inte kollat så noga. Är du medveten om hur mycket skit Linda Marie får? Och pips det inte i stämmor under de smala influensernas instagrambilder? Åh gummiz va fiiiiin du är! Döööör!

      Vad vet du om det? En överviktig person i dina ögon = ohälsosam. Du vet väl inte var hennes övervikt kommer ifrån? Eller känner du henne?

        Ja?

      Om du nu följde Linda Marie på instagram så skulle du se att hon tränar hårt med en PT ibland. Så det är inte alls säkert att hon kommer få dessa sjukdomar.

      Ja, hur har feta mage att tycka om sig själva när sådana som du kämpar med sitt självhat?!!

    Hon är så vacker tycker jag!

    Den här haulen gör mig riktigt glad – jag smittas av hennes glada uppsyn och skratt.
    Jag har alltid trott att Adoores klänningar är för smala flunsor utan former och har inte varit ett dugg intresserad av dem.
    Har även trott att kläderna är sydda i billiga material som sitter illa. Men får nog ta och tänka om där. Visst, det är kanske billiga material och plagg som säljs till överpriser, men de sitter faktiskt helt ok på en kurvig kropp. Så på det viset är ju det här en lyckad reklaminsats från Adoores sida.

      Håller med! Blev glad av att lyssna på henne ::)

    Den här haulen gör mig riktigt glad – jag smittas av hennes glada uppsyn och skratt.
    Jag har alltid trott att Adoores klänningar är för smala flunsor utan former och har inte varit ett dugg intresserad av dem.
    Har även trott att kläderna är sydda i billiga material som sitter illa. Men får nog ta och tänka om där. Visst, det är kanske billiga material och plagg som säljs till överpriser, men de sitter faktiskt helt ok på en kurvig kropp. Så på det viset är ju det här en lyckad reklaminsats från Adoores sida.

    Då har du totalt missat vad debatten om pro ana handlar om. Det är inte triggande med smala personer. Däremot bilder där man medvetet vill efterlikna ett anorektiskt utseende med revben som sticker ut. Tycker du att det är skit att problematisera det?
    Feta personer hyllas inte överallt idag. Hur kan du få det till det när normen i samhället är att man ska vara smal. Hur många feta modeller ser vi? Hur ofta idealiseras fetma? Så fort en överviktig person syns så kommer hatkommentarerna.
    Så för att man tycker att någon är fin i en klänning så hyllar man fetma? Hur hänger det ihop rent logiskt?

    Linda-Marie.. Så vacker ❤️

    ÄRMAR!

    Blir dock fundersam på varför just ärmarna heter ärmar när byxbenen heter just benen? Bänen kanske vore ett alternativ.

    Förstår inte hur hon orkar gå runt med ca 100kg övervikt?! Finns absolut inget att hylla denna absurda fetma. Hon kommer inte bli gammal om hon inte gör en förändring.

      För första gången någonsin håller jag med dig.

        Kan inte ni 2 och de andra här inne bara hålla käften.? Ni är vidriga personer med ett stort förakt. Jag blir inte alls förvånad om inte ni kommer bli överlyckliga och gotta er i det om nu Linda Marie skulle få olika sjukdomar i framtiden. Ni bryr er inte om det, ni vill bara sprida hat och trycka ner folk. Detta inlägg handlar inte om att hon visar upp sin fetma eller att hon behöver råd om bantning. Hon testar bara kläder.

          Du får tycka vad du vill, övervikt är inte hälsosamt och är inte något som bör uppmuntras. Trevlig helg!

            Så du ska mobba människor du anser är ohälsosamma? Man ska inte bemöta dessa med respekt eller medmänsklighet överhuvudtaget? Var är det för fasoner. Håll tyst och bete dig!

            Jag hyllar hellre övervikt än kränkningar och mobbning.

              Gör så du!

              mobbing?

            Jag önskar dig en otrevlig helg

              Aww tack 😊❤️

            +1

          Förakt och okunskap
          🙁

            Okunskap att övervikt och fetma ökar risken för en rad olika sjukdomar?

          Förlåt ❤️ Hoppas såklart att Linda-Marie håller sig frisk och att hon fortsätter välja själv hur hon vill se ut.

        He he, nu var du rolig😉 Men hon kan väl knappast ha 100 kg övervikt, hon väger väl ändå inte typ 175 kg?

          Hon är kort, typ 160. Då är gränsen för övervikt 63.7kg enligt BMI.

      Vem hyllar fetma? Hon köper bara kläder. Ska hon gå runt naken bara för att hon är tjock?

      ja det är intressant detta… jag har bmi 34 och förstår inte hur obesitas kan hyllas. vi med obesitas lever farligt vi har jättemkt risk med vår hälsa.
      jag har fått hjälp av vården nu då då jag trots träning och omställning av kost inte går ner mer än 4 kg sen tar det stopp.
      lider av psykisk ohälsa men är bättre, men har gått upp 15 kg av olika mediciners biverkan och så är jag känsloätare
      det är en sjukdom (för mig) men jag kan inte se nåt hälsosamt alls med att gå runt och vara go och glad trots övervikt.

      Vem hyllar? Hon provar kläder. På sin kropp. Filmer och lägger upp. Du behöver inte titta om du inte vill. Vad tänker du egentligen, ska hon bara dra ned rullgardinen och stanna i sovrummet i sin ensamhet så länge hon inte är normsmal? Jag kan bara inte fatta hur du tänker, det är så absurt, nästan lite fascistiskt att tänka sig att alla som inte ser ut på ett visst sätt ska hålla sig ifrån offentligheten.

    Gillar verkligen LM. Träffade henne ute en gång och hon var så gullig och trevlig. Tycker att den gråa svarta och blommiga var snyggast (men fattar om hon inte kan ha den när den var för lite i bysten men i övrigt satt den sjukt snyggt).

    Camilla är en riktigt vidrig mobbare som älskar att slå ner på folk med sin ”humor” som bara hon tycker är rolig…

    Orkar egentligen inte ens, så jag nöjer mig med att konstatera att de flesta som lämnat fettfobiska kommentarer förmodligen är personer som själva mår dåligt och därför har ett behov av att försöka trycka ner andra.

    Det är snart helg, ta en semla och njut av livet i stället för att störa dig på hur många kilon någon annan väger. Det har liskom inget med dig personligen att göra.

      Sitter just nu och käkar hetvägg! Mums! Trevlig helg!

      Du har helt rätt, jag ska genast rannsaka mig själv och ta tag i mitt eget dåliga mående istället för att projicera det på andra. Menar det genuint alltså och inte ironiskt. Jag ber om ursäkt för om någon har tagit illa upp av det jag har skrivit och vill bara säga att alla är fina som de är. Kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.