Även Linda-Marie Nilsson kritiserar Expressens rubriksättning

Bildkälla: Charlotte Brunzell/ Stella Pictures

Kommer ni ihåg att jag publicerade ett inlägg för några dagar sedan om Margareta Grääs och hur upprörd hon var över Expressens rubriksättning? Margareta skrev att släktingar ringt och frågat om hon börjat med Onlyfans?
Nu är det Linda-Marie Nilssons tur att vara förbannad och hon har tagit till Instastory för att berätta vad hon tycker och tänker om alltsammans.

Var ska detta sluta?
Margareta har ju redan fått uppmaningar skrivna till sig om att tipsa Medierna i P1 om saken.
Vad tror ni om det? Jag tycker att en granskning av dem hade varit jätteintressant.

Bild 1: Jag måste kommentera den här rubriken och puffen som Expressen har haft ute på sin startsida under helgen, för jag vet att ni är många som sett den och hört av er.

Bild 2: Jag brukar sällan lägga ut saker jag är arg över här, för jag vill hellre ta det utanför sociala medier och kontakta den det berör. Jag vill att mina kanaler ska vara en positiv plats där man kan få pepp, glädje och energi. Men ibland går det även över min gräns.
Jag har själv jobbat som både reporter och som webbredaktör, dessutom på just den här tidningen, och jag har satt många rubriker i mina dagar. Men det här är det mest gränslösa jag varit med om.
Ribriken får det att låta som att vi är prostituerade och att vi säljer våra kroppar, när detta inte är fallet. Dessutom förstärkt med underrubriken ”Handlar inte om att vara sexigast och bäst” så att oret SEX kommer med och förstärker det läsarna redan antar. Dessutom är bilden på mig avklädd för att ytterligare förstärka känslan av att det är sex som säljs.
Absolut att kroppen är en del av mitt varumärke. Kroppsaktivismen är grunden för allt jag gör – både som influencer, författare och designer. Och jag hade helt accepterat en rubrik som ”de har kroppen som sitt varumärke” eller till och med ”de tjänar pengar på sina utseenden”. Men att skriva ”kvinnor tjänar cash på sina kroppar” ihop med en avklädd bild på mig och ett citat med ordet ”sexigast” precis under min kropp är så gränslöst, obehagligt och omoraliskt.

Bild 3: Dessutom är det en premium-artikel, vilket gör att inte så många ens kommer läsa artiklen utan bara se en ingress där det överhuvudtaget inte meddelas på vilket sätt vi ”tjänar pengar på våra kroppar”. Utan bara vidare om att det är ”våra levebröd” och ”vår inkomstkälla” och att vi ”lever på våra kroppar”.
Ja, undrar verkligen vad man vill att läsarna ska anta?

Bild 4: Jag kontaktade självklart både reportern och webbredaktören direkt. Och efter några timmar fick jag återkoppling och en ursäkt där rubriken på startsidan därefter ändrades. Men trots det publicerade de efter det samma rubrik på Facebook med det härliga tillägget ”Tre tjejer som har sina kroppar som levebröd”. Där folk också fritt kunde kommentera och skratta åt att någon skulle vilja betala för min kropp, recensera och diskutera mitt utseende.

Bild 5: Nu verkar även den publiceringen bortplockad från Facebook och man kanske kan tycka att ”jaha, varför gnälla? Nu är problemet ju borta!”?
Men även om det är borta så sitter känslan kvar. Jaghar redan läst kommentarerna. Jag har redan känt mig illa till mods över rubriken. Jag har redan haft ont i magen över alla hundratusentals människor som sett det och med all sannolikhet antagit saker om mig som inte är sanna. Jag har redan blivit ledsen, besviken, förbannad och känt mig rejält lurad och bortgjord.

Jag brukar som sagt sällan ta till mina kanaler för att sätta ner foten, men den här gången kände jag att jag måste. Och jag vill bara säga att det är okej att säga ifrån och man behöver inte finna sig i allt. // Linda- Marie Nilsson

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nu kanske jag är helt efterbliven men jag såg inget fel med rubriksättningen. Det är ju objektivt ”sant”, vad folk sen får för sig utan att läsa artikeln borde man kunna strunta i. Är inte problemet snarare att man inte vill erkänna att man just tjänar pengar på kroppar just för att man tycker att man har ett ”ädelt” syfte? Och det ar man säkert, men att det handlar om att tjäna pengar på sin kropp är ju fortfarande sant.

      Problemet här är ju att det antyds att det säljs sex. Magdalena grääs är ju dessutom makeupartist och råkar bara vara tjock 🤷🏼‍♀️

      Nja, alltså visst, tekniskt sett sant. Det skulle du ju kunna säga om ganska många. Men är ju ändå rätt tydligt med bildval och ordval att man försökte få det att låta som att de ägnar sig åt typ OF eller dyl. Man kan ju inte ignorera hela kontexten, förstår varför de reagerar.

      Är det objektivt sant att hon tjänar cash på sin kropp? Kommer hennes följare hem till henne och sticker åt henne sedlar?

        Och vilken reko person får sin lön 2024 genom att någon kommer hem till en och sticker åt en sedlar? 😂

      Objektivt sant är väl att ta i. Vad som är att tjäna pengar på sin kropp kan vara väldigt godtyckligt och därför svårt att definiera objektivt. Om vi bortser från det så känns det som att du spelar dum, rubriken i kombination med ingress och bildval anspelar i allra högsta grad på prostitution, och naturligtvis blir man sårad om man blir behandlad så när man ställt upp för en artikel som handlar om kroppsaktivism.

    Bra att hon säger ifrån. Rubriken var bara satt för att få klick och allt annat än rättvisande.

    Alltså att lägga ut den typen av bilder i sociala medier och sen gråta över när den används. Suck. Sluta normalisera bildr i underkläder på sociala medier alls, oavsett kroppsform och övrigt innehåll. Det är inte många år sedan sånna bilder bara var med i utvikningstidningar så som slitz. Idag viker varenda influenser ut sig och klagar sen när någon kommenterar deras kropp. Suck.

      Men gud vilket kyrkosamfund tillhör du

        Jag håller med. Tycker det är helt sjukt att folk visar upp sina kroppar alls på sociala medier. Jag skulle säga att min kropp är relativt picture perfect: men den är min. Skulle aldrig vilja dela med mig

      Ja det är faktiskt helt sjukt hur normalt det blivit att visa sig halvnaken och i underkläder nuförtiden.

    Är det på riktigt så pass många människor som sett rubriken och trott att L-M är prostituerad att det ska bli ett problem? Nej. Herregud vilket dravel.

    Clickbait jobbar hon väl med själv. Eller vad säger man om fröken snusk inlägget hon la ut?

    Vad lipar hon för? Kom hon på nu att folk kritiserar,recenserar, kommenterar och diskuterar hennes kropp och utseende?

    OT men såg en bild på
    Flashback där paows ex suger en ladyboy. Cant unsee it

      Hatar när man klickar in på något utan att inse hur grovt det är. Råkade trycka på en länk till en film där Paow har anal sex.

        Haha oj.. hur ”råkar” du hitta såna filmer då?(:

          Det var en länk och det framgick inte vadden innehöll. Såg det också på flashback och det var en del av en text i ett inlägg.

        ”Råkade”… 😅

          😂

      Hej Paow 👋❤️

        Tror knappast Paow vill ha trafik till sin flashback tråd. Den är inte snäll..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.