Margareta Grääs om Expressens artikel

Jag reagerade faktiskt också på rubriksättningen av den här artikeln, precis på samma sätt som Margareta Grääs gjort. 
Artikeln det gäller är alltså den HÄR som ser ut så här i skrivande stund.

Under Margaretas inlägg uppmanas hon att tipsa Medierna i P1 om artiklen för att få dem att granska vinklingen. 
I artikeln medverkar, förutom Margareta Grääs, Linda-Marie Nilsson och Pischa Strindberg.

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Herregud ! Asså vilken gräslig artikel, Expressen gör allt för klick, nu lyckas de få fler logga in tack vare detta! Dvs folk som tex gått in här klickar. Men de borde ju ha fixat rubriceringen nu.

      På vilket sätt använder tex linda-marie inte sin kropp som varumärke då? Vad är fel?

        Enligt MG skulle artikeln handla om kroppsideal på sociala media. Rubriken säger något annat.

          Ja? Och intervjuas gör folk som tjänar pengar på sina kroppar. Det klingar bara inte så bra med deras brand att bli outade att det faktiskt drar in supersummor på att tala om kroppsidealen. Allt ska vara så peppigt och gulligt hela tiden. Dessa brudar förtjänar att granskas som alla andra.

            Artikeln är inte seriös. Att lura folk att ställa upp på en intervju och sedan vinkla den i en annan riktning vilket rubriken antyder är inte ok och det hon reagerar på.
            Amelia kunde lika gärna gjort en granskning istället. Tittat på sociala media och kopplat samman vad de tjänar på sina bolag. Väldigt enkelt och då kan man ta ut svängarna. Sen kan man ju fundera på val av person. Det finns betydligt intressantare namn att granska.

              Håller inte med. Man intervjuar väl ”experter” eller? Man intervjuar dessa profiler för att de -tjänar pengar på sina kroppar, det är deras jobb. De ställer upp på intervjuer från början för att få exponeras och sprida deras åsikter. Menar inte det dom säger är dåligt, tvärt om. Det det bortser inte från fakta att de tjänar pengar på sina kroppar. Expressen har inget ansvar att stryka dem medhårs.

                Vi pratar inte om samma sak. Jag reagerar på MGs reaktion på rubriksättningen. När du blir intervjuad får du läsa själva artikeln innan den publiceras, däremot vet du inte vilken rubriken kommer att vara. Rubriken är det som säljer och i blaskor som expressen och Aftonbladet är de alltid smaskiga.
                Är inte intresserad av någon av dem i artikeln och bryr mig inte direkt men fattar varför hon reagerar.

                  Det är inte välgörenhet expressen sysslar med. Troligtvis fick de bra betalt för att ställa upp på
                  Intervjun, då de säljer materialet har expressen rätt att sätta vilken rubrik de vill. De vill sälja tidningar, inte leka samhällshjältar.

      Ingen som inte betalar kan ju klicka sig in.

    Fast hon har väl kroppen som varumärke…? 😅

      På vilket sätt menar du?

        Varför visar man annars upp sig i underkläder. Inte särskilt normalt.

          Det är ju inte hon utan en annan i fluencers

      Har hon? Sysslar inte Margareta mest med smink?

        Mest med överkonsumtion väl?

        Jaa sorry tänkte på Lisamarie som också är på bilden!

          Hon använder ju sitt ansikte för att visa produkter, långsökt men på det sättet använder hon ju sin kropp som varumärke.

            Och väldigt många videos med ”passar dessa kläder en tjock kropp?”

      Exakt. Jävla gnäll

        Att grääs är missnöjd och gnäller är ju inte direkt något nytt 😅

    Expressen har varit en slaskblaska i decennier, det är länge sedan den var relevant. Men det är tröttsamt med dessa damtidningsrubriker som spridit sig till i stort sett alla medier.

    Man kan väl hoppas att de har ett redaktionsmöte där de inte hyllar rubriksättaren.

    Tyvärr inte särskilt förvånande. Expressen satte ribban när Thomas Mattsson publicistiskt våldförde sig på Ola Lindholm.

    Har lagt ner både Aftonbladet och Expressen sen länge. Så oseriösa tidningar.

      Man kan köpa dessa nu ist för Hänt i vecket eller Svensk Gamtidning😀

    Jisses. Hur lågt kan medier sjunka?

    Fast.. har de inte kropparna som varumärke då?

      Följer du Margareta så vet du att nej det gör hon inte

        Jo det gör hon. Smink och kläder som hon beställer och provar för att visa hur/om dom passar på en större kropp.

          Nja vet inte om Margareta tjänar pengar på sin kropp. Absolut hon prövar kläder i bland. Men den största delen av hennes kanal är smink. Kan inte läsa artikeln men jag antar att hon inte pratade om att hennes kropp gav henne pengar

            Ha kroppen som varumärke stod det ju

    Inte så fräscht men är det inte lite långsökt att FLERA familjemedlemmar drar slutsatsen att hon börjat med OF? Men

      Gissar att det inte hände.

      Precis, hon borde jobba på familjerelationerna kanske😄

    Men nu var väl Grääs’ del i artikeln kritik mot kroppshets och ideal? Det var därför hon var med och kommenterade. Utgår jag ifrån fast jag inte kunnat läsa artikeln. Att hon sen sveptes med under samma rubrik var ju tokigt, men alla som känner till henne förstår väl hur hennes del av texten skulle formuleras? Sen tjänar dessa övriga kvinnor faktiskt pengar på att visa sina kroppar. Inte feministiskt direkt men smart om man vill tjäna pengar.

      Grääs visar väl också sin kropp?

        Knappast avklädd.

    Ser inget fel i rubriksättningen och förstår inte alls hur man kan göra en så överdriven koppling mellan rubriken å OF. Kan inte läsa artikeln men håller med om att de använder sina kroppar för att tjäna pengar. Visar upp smink kläder som sitter på kroppen.

    Rubriken som Margareta hänivisar till på instagram lyder: ”Möt kvinnorna som tjänar cash på sina kroppar”. Förstår att man blir irriterad över den rubriksättningen, den ger ju helt klart OF-vibbar.

    Trist utveckling vad gäller Expressen och Amelia! Hur mår personalen på respektive redaktioner? Finns det fler anställda än en med egna OF-konton? Eller har Expressen något avtal med ägarna bakom Only Fans? Med tanke på den kraftfulla propaganda Expressen ägnar sig åt för OF. Tråkigt att folk som ställer upp på intervjuer hamnar i tråkigheter på grund av att kvällstidningen ifråga tappat moralkompassen i toaletten.

      Läs polisen Simon Häggström på insta idag (eller häromdagen). Han är kritisk mot att OF lyfts fram som något för femtioåriga kulturkvinnor när det till nästan hundra procent handlar om fattiga tjejer som tvingats till prostitution. Ett annat inlägg handlar om kvinnor som lockas till Europa för lyxjobb, när de landar får de höra att de har en skuld på 150 000 kronor till hallicken som de måste betala av med sex 5-6 gånger om dagen där de ska gå med på allt och tvingas bo i skitlägenheter som de inte får lämna. Det är detta man ska tänka när man hör och läser om OF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.