Therese Lindgrens nya skönhetsmärke är här

 

Nu har Therese Lindgrens veganska skönhetsmärke ”Indy Beauty” lanserat och med det vill hon bryta sig loss från det traditionella sättet att marknadsföra liknande produkter, och vill i stället fokusera på att älska sig själv.
Hon skickade ut en enkät till 1500 av sina läsare och resultatet var chockerande!
Inte för att självförakt och att klanka ner på sig själv kommer som en överraskning på något vis, men att läsa att hela 8 av 10 ibland, ofta eller alltid känner sig fula, medan bara 1 av 10 skulle säga samma sak till en annan människa är fruktansvärda siffror.
Så precis som Therese säger så är vi vår egen allra största fiende.

Kampanjfilmen till hennes produkter kommer drygt 4:45 in i filmen här ovan och Therese – och jag så klart – är väldigt nyfikna på vad ni tycker om den?
En av hennes läsare lämnade den här kommentaren på hennes blogg:

Vad tycker ni?
Är det ett bra sätt att försöka distrahera människor från sitt självförakt med hjälp av skönhetsprodukter, eller spär man bara på känslan av otillräcklighet om man behöver alla de här produkterna för att känna sig mindre ful?
Menar Therese kanske att det är distraktionen i sig som gör att man glömmer bort alla jobbiga känslor och att det skulle kunna fungera lika bra med en pärlbricka eller ett block Sudoku?

Jag kommer i alla fall beställa hem ett gäng produkter för att prova och recensera här på bloggen men huruvida de hjälper mot självhat eller distraherar användaren för stunden tänker jag inte gå in på.
Kanske om varje produkt kom med en alldeles egen KBT-terapeut, men tills vidare så jag kommer hålla mig till att enbart testa produkterna.

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skönhetsprodukter kan inte fixa ens självkänsla eller ”distrahera” en från ens ”fulhet”, man måste jobba på sitt inre för det.

    Hon har ju vart något slags ansikte utåt för att prata och uppmärksamma ångest. Vilket gör den här marknadsföringen lite konstig. Menar hon att det är hennes produkter personer som känner sig fula och mår dåligt dem behöver? Reklamen är dubbel, lite som ”gumman om du känner dig ful behöver du testa min nya ansiktstvätt, då kommer du må jättebra” lite som Hannah och Amanda det här…..

      Jag förstår din kommentar, men om man kollar på hennes YT-video så förklarar hon att genom undersökningen, så har de fått fram siffror på att många personer mår bättre när de tar hand om ditt yttre. Inte i bemärkelsen att man ska bli snyggare, på det sättet utan men terapeutiskt.

        Jo så är det säkert för att vad ger samhälle för bild? Vi matas ju ständigt med att vi behöver se bra ut på olika sätt och vis. Sen tror jag inte det handlar om hudvård i sig, utan det handlar om att personer med psykisk ohälsa överlag tar sin tid och tar hand om sig själva, bry sig om sig själva, det behöver dem inte köpa Therese ansiktskräm för att göra.

    Reklam spelar på känslans strängar ?

    OT!
    Camcam, kan du kolla på Paows senaste instabild?
    Vad menar hon? Inget samarbete men en rabattkod med hennes namn???

      Haha eller hur!

    Jag blir så trött på alla kändisar som ska starta hudvårdsmärken. Vad är det för magiska produkter, som dessutom är prisvärda(!), som de kan skapa men som inte ex. Loreal m.fl. lyckas ta fram? I call BS.

      Just i det här fallet är det väl en del av saken att det är veganska och CF produkter. Nice för oss som inte vill använda animaliska produkter att veta att ett helt märke är tillgängligt 🙂

        DET, om något, borde ha varit det hon marknadsfört. Tycker inte den kampanjfilmen riktigt känns rätt i magen. Älskar Therese och hennes videos för övrigt, hon verkar ha sunda åsikter.

    Jag har provat ansiktskrämen. Luktar snormycket aprikos. Sjunker in i huden fort. Några timmar senare är effekten borta och man är lika torr igen. Kommer inte köpa igen.

    Det är faktiskt en del af en feministisk analys: att se att patriarkatet lär kvinnor att de aldrig kan vara nöjda och alltid ska sträva mot perfektion, man kan alltid bli lite snyggare, lite mer vältränad, lite smalare, lite sexigare, lite bättre vän, mamma, människa… I detta ligger också rädslan omkring fulhet, i vårt samhälle behandlas fula ofta extremt dåligt, t.ex genom att inte få jobb, att få lägre lön, att ofta tillskrivas drag såsom girighet, ointelligent osv. Bl.a i disney’s filmer ser man ofta att de onda är väldigt fula (om de inte är fula så ska de ofta lura tittaren till att tro att de är goda i början).

    Så samtidigt som patriarkatet säger till kvinnor att det värsta som finns är att vara ful, så kan man alltid bli bättre, genom att bli snygg, och det kan man göra genom self-care som det så fint heter idag. Eller me-time, eller ”hälsosamma” grejer som t.ex massage, ”terapi” i form av manikyr och pedikyr med en vännina…. Precis som att patriarkatet tjänar pengar på att kvinnor rakar sig, den marknaden är ju skapad för mindre än 100 år sedan, ännu ett sätt att trycka dig kvinnor, så tjänar de också pengar på att kvinnor lägger tusentals kronor om månaden på anti-age krämer och primers som ger lyster osv osv.

    Jag ska inte säga att jag är bättre själv. Skrev på min önskelista en ansiktskräm och ansiktsmask, efter att jag såg reklam för det på insta…. :/ vanligtvis köper jag de billigaste grejerna i matbutiken men det seeeeer ju bara så trevligt och mysigt och nice ut att sitta hemma med en ansiktsmask om söndagen!!! Jag vill också ha babylen hud i ansiktet som luktar grapefrukt….. :'(

      what ???

      Håller inte med om den analysen, fåfänga är en allmänmänsklig egenskap och mer eller mindre bisarra skönhetsideal för bägge könen har funnits i alla tider och alla kulturer. Hårborttagning är minst lika gammalt som de gamla egyptierna. Jag kan titta med avsmak på det som är normalt idag t.ex fillers, lösfransar och annat fejk men sedan tänker jag på att på 1700-talet smorde man in sig med blyvitt och hade uppstoppade fåglar i peruken.

    Produkterna känns så intetsägande, krämerna verkar innehålla mycket onödigt så som isopropyl myristate (tilltäppande) och parfym i allt?? SLS i cleansern och alkohol i mycket annat, känns väldigt onödigt. Kommer absolut inte spendera några pengar på denna serie.

      Det är väldigt synd att dom innehåller så mycket onödigt skit.

      Kändisarna borde försöka att ta fram ekologiska och naturliga produkter istället för sånt skit som man kan köpa i mataffärer.

      Jag blev också väldigt besviken på innehållet. Hade förväntat mig bättre och mer skonsamma ingredienser. SLS är mycket uttorkande och brukar nästan aldrig finnas i ekologiska produkter.

      Håller med! Hade gärna testat hennes produkter, men riktigt tråkigt att de innehåller så mycket dåliga ingredienser … Kommer nog inte testa hennes produktserie.

      Bara så du vet är det en skillnad mellan SLS och SLES. Produkterna från Indy Beauty innehåller SLES, som är mildare än SLS:
      http://www.chemistrystore.com/blog/understanding-the-difference-between-sodium-lauryl-sulfate-and-sodium-laureth-sulfate/
      http://www.chemistrystore.com/Chemicals_S-Z-Sodium_Laureth_Sulfate.html

    Gillar att hennes produkter är lätttillgängliga och veganska samtidigt som de är prisvärda. Det är svårare än man tror att hitta schyssta, prisvärda produkter.

    Dock förstår jag nada av hennes diffusa koppling till psykisk ohälsa som mest känns dittvingad av den anledningen att det är ett av hennes ämnen som hon brinner för. Och det är ju fint men sättet hon virrade in det i Indy Beauty kändes ogenuint, tvingande, konstigt och kontraproduktivt. Hon hade kunnat släppa det helt eller snarare marknadsföra sina produkter som fuktbomber som gör bra för huden så den känns flexibel och bra, men att de inte på något sätt är mirakelkrämer och man inte behöver en mirakelkräm heller. En kräm som rengör skonsamt behövs för att få bort all skit huden absorberar under dagen; antingen via avgaser eller via smink, vi behöver också en kräm som återfuktar då det behövs för många i vårt varierande klimat. Men mer än så är det inte. Man känner att huden blir frisk och mår bra. Sen behöver man inte gå och sminka sig bara för man ska till affären. Man bara är. Hellre en sån vinkling: ta hand om dig och ha en liten ”rutin” för dig själv på morgon och kväll: men rutinen kommer inte och behöver inte leda till någon falsk bild av att man kommer, bör eller strävar efter att se perfekt ut. Man är bra nog som man är liksom. Eller kanske att hon hade haft att en viss procent av vinsten går till en organisation som arbetar med psykisk ohälsa till exempel.

      Observera att jag inte vet om produkterna är bra, gav bara förslag på marknadsföring utifrån att man alltid promotar sin produkt som något bra såklart. Har sett kommentarer om att en kräm luktar aprikos och att de innehåller parfymer osv, det är tyvärr inget jag gillar. Känns onödigt. Men ser framemot CamCams recension!

        Vill också tillägga att undersökningar är bra men liksom statistik belyser de endast en liten del, inget orsakssamband samt är lätta att vinkla. Att många mår bra på insidan om de tar hand om utsidan tror jag är en sanning med modifikation. För henne och vissa andra kan det säkert vara terapeutiskt men ofta handlar det väl snarare om att man ”tar bättre hand om utsidan” om man mår bra på insidan. Inte att krämer, smink och annat ”skönhetsförhöjande” per se gör en lyckligare. Hellre att man hittar en inre ro med sig själv och kan använda dessa saker när man känner för det. Många kan nog också få en falsk bild av att ”må bättre” när man fixar sig och gör sig fin: man får ju mer komplimanger och bekräftelse. Dock kan ju det leda till att man blir beroende av denna bekräftelse och känner sig obekväm i sig själv utan masken på, så att säga. Är det någon yttre faktor som kan påverka det inte är det väl motion som ju är bevisat att göra oss lyckligare och hälsosammare (dopamin och sånt skit) 🙂

    Jo man kan inte låta bli att tycka att det blir lite ” hyckligt” när hon alltid ska tjäna pengar så fort hon ska gå in på ”djupare” ämnen.

      varför skulle hon göra något gratis? klart hon ska ha pengar för sitt arbete precis som alla andra.

    Känns så tråkigt med alla kändisar som ska kränga hudvård. Varför liksom?? Älskar Therese!! Detta kändes flopp. Reklamfilmen kändes flopp. Psykisk ohälsa har ingenting med hudvård att göra. Visst mår man sämre när man känner sig ful och fel och särskilt om man är yngre, men det är ingenting som hudvård kan fixa. Ångest? Yas, ta lite ansiktsmask.

    Therese vad gör du? ☹️☹️☹️

    Det jag inte förstår är att hon blev”chockad” över resultatet om att många tycker att dom är fula. Hon skrev själv ett helt inlägg på sin blogg om att hon tycker att hon är ful.

    Om Therese som är 31 år gammal går och skriver så om sig själv, naturligtvis kommer det påverka hennes läsare negativt.

      Är hon 31 år?!

      Undersökningen gjordes långt innan det inlägget dock.

    Tycker inte heller att undersökningens resultat var speciellt chockerande eller hur hon nu beskrev det. De hade ju slagit ihop resultatet för påståendet om att man ofta, ibland eller alltid kände sig ful och det känns inte speciellt ovanligt att man ibland känner sig ful vilket inte gör siffran 8 av 10 förvånande. Ändå tråkigt såklart att man känner sig ful någon gång ibland men som sagt tycker jag inte att det är chockerande.

    Känns lite krystat att försöka sälja skönhetsprodukter med hjälp av psykisk ohälsa

    är det ju svårt att veta hur många som

      Sista meningen skulle inte med

    Märker kanske ord här men vill ändå lyfta vad du skrev: ”precis som Therese säger är vi våg egen största fiende”. Asså nja? Inte riktigt va? När det kommer till utseendehets och att inte tycka om sin kropp är det väl snarare samhället, som på alla sätt och vis försöker tala om för oss att vi måste se ut på ett visst vis, som är vår största fiende?

    Men finns det någon influencer som inte försöker sälja på sina läsare produkter? BB, Kenza, Forni, Tunis, Dasha, Hannalisious, Pulkan, Hugo, ja alla är likadana. Förstår inte hur folk försvarar vissa av dem som exempelvis Kenza som alltid blir glorifierad för att hon är så ”down to earth”. Ha ha ha.
    Jag antar att man klistrar på sig ett leende inför läsarna som gjort att man har blivit miljonär. Säljer skitkläder till unga tjejer som vill bli lika fina som henne, så jävla omoraliskt.
    Och nu detta med Therese…..

      Är Ivy Revel dålig kvalité? Har aldrig handlat där så vet inte, men tycker det verkar vara typ Gina/HM/Zara nivå på produkterna?

      Menar, de ser ju inte ut som Aliexpress kläder..

        Blev orimligt provocerad av att du inte tycker att hm/zara/gina är exempel på dålig kvalité. Visst vissa kläder i alla kedjor är bättre än andra, men hm kläder går ju fan inte att tvätta, och har nog aldrig köpt något från Zara där det inte redan i kassan har hängt något tråd lös… Gina handlar jag inte på för en gång var ett butiksbiträde otrevlig… förlåt att jag blev provocerad, summan är bara: jag håller inte med.

        Så dåliga tyvärr! Köpte 7 plagg förra året för de sålde allt för 100kr styck. En goodie luddade så mycket att jag fick kasta fast den var så snygg. En bikiniöverdel hade helt felsydd bygel som sen gick igenom tyget så fick plocka ut den. En beachklänning samt en sarong som var rätt så där. Det enda som var bra var en av de T-shirts som hon sålde med ett V på. Den kändes bra men inte använt den mer än en gång så svårt att säga om den kommer hålla. Kläderna var verkligen värda max 100 kr styck tyvärr ? men nu när HM köpt dem har det kanske blivit bättre?

          Jag köpte två stickade tröjor på Kosta Outlet precis i början och de är helt okej. Typ Lindex-kvalité skulle jag säga så lite bättre än HMs stickade tröjor..

        Jag tycker inte det är särskilt dålig kvalitet. Har köpt 3-4 klänningar och en t-shirt tror jag. Klänningarna är dock heller inte såna man har på till vardags så jag har använt dem mellan 1-10 gånger kanske. De håller färgen, formen, inga lösa trådar… Själva tyget känns ju inte alltid som jättehög kvalitet men det är inte för att det är dåligt, mest för att hon typ alltid vill ha någon slags polyester kombination i sina kläder verkar det som :’/

      Vad trodde du en influencer sysslar med…?

    Kanske hon blir nästa Estee Lauder istället?
    Skämt åsido, ytterligare en bloggerska/kändis som ska sälja krämer gör ju inte det mer trovärdigt, respektingivande. Bellas kommande skönhetsimperium känns ännu längre bort.

    Jag kan inget om hudvård och skulle vilja pröva något vegnskt, är hennes hudvård bra? Ingrediensmässigt eller kan ni tipsa en stackare. Har blandhy

      Gå in på skincity och gör deras hudvårdstest istället, det är helt gratis och dom rekommenderar produkter efter din hudtyp!

    Nästan alla – det finns ett par undantag – bloggare, podcastare etc vill ju tjäna pengar. Visst, en del vill också göra något ”bra” utöver det men de vill ändå tjäna pengar. Självklart att man ska få betalat för sitt arbete, varför skulle man jobba gratis, men det verkar som om det hos en del börjar bra men sedan tar pengabegäret över. Hannah och Amanda är väl det ultimata exemplet på detta. Finns det någonting snart som den duon inte försökt/försöker pracka på sina fans? Jag tror att konsumtionspendeln alldeles strax har slagit i botten och då slår den tillbaka. Börjar man inte bli lite illamående av alltihop inklusive vad man själv samlar på sig? Finns det någonstans människor ser så lyckliga och nöjda ut som på återvinningscentralen när de vandrar mellan diverse containrar och tömmer sina bilar?

    Hon är 31 år gammal och beter sig som en fjortis.

      Tror inte du förstår vad en fjortis är

        Fast har man följt Therese länge så vet man att hon har väldigt många sidor av sig själv. Jag kommer aldrig glömma den gången som hon och Anders hade sin live och hon visade en sida av sig själv som var riktigt jävla vidrig. Att han valde att ta tillbaka henne är för mig en gåta.

          Vad hände i liven?

      Håller tyvärr med så mycket. Det verkar som att hon tror att hon är mycket yngre än vad hon faktiskt är.

    OT men lite relevant, är det någon som har tips på veganska krämer och produkter utan parfym? Helst lättillgängligt och inte för dyrt. Jag kör just nu på CCS produkter för de säljs överallt så det är enkelt att utgå ifrån, men de är parfymerade. Dock vet jag inte hur mycket då jag inte har luktsinne.

      Jag använder Maria Åkerberg, de luktar lite men det är pga råvarorna och inte tillsatt parfym. En del av deras produkter innehåller bivax, så om du vill ha veganska så kolla innehållsförteckningen för det bara. Men de flesta har det inte!

    Camcam kul om du provar dom. Jag har andra favoriter som Vichy så kommer inte köpa dom. ?

    Therese tycker det är fruktansvärt att så många människor känner sig fula och har därför lanserat ett hudvårdsmärke. Dessutom till en målgrupp som innefattar barn & ungdomar som i allra flesta fall inte behöver tänka på en sån avancerad rutin (17 olika produkter) på många år.
    Det här skapar bara fler behov och fler komplex. Talar av egen erfarenhet. För några år sedan använde jag endast rengöringsgel & lotion. Idag hittar jag nya fel i mitt ansikte som går att ”lösa” med allt från toner till syra. Är 22 år och har aldrig känt mig så otrillräcklig, trots tusenlappar på hudvård.

      Jag håller med, men det är inte meningen att en person ska ha alla produkter, det finns ju för olika hudtyper osv.

    Tycker att det var ett misstag från första början att satsa på det här. Det blir väldigt konstigt att å ena sidan vara ett ansikte för psykisk ohälsa och hela den image som Therese har, för att sedan vilja tjäna pengar på kvinnors psykiska hälsa. För det är vad det handlar om i slutändan och det konstiga här är väl att man väljer att använda just det i marknadsföringssyfte på ett så uppenbart sätt. Känner du dig otillräcklig? Köp min anti-ageing kräm! Det är tråkigt att Therese ibland har en så extremt begränsad analys i sådana här frågor. Vet inte om det är så som någon skrev här över att det är pengabegäret som tar över.

    Efter ha tampats med finnar och porer sedan jag fick mens när jag var knappt fyllda 11år är äntligen min hud i balans. Jag trodde att jag alltid skulle behöva använda skrubb, alkohol-toner och oljfri kräm för att få ett ok fejs. Detta resulterade ju dock bara i en ond triangel där huden fucka ur om jag inte använde produkterna men också användandet av produkterna gjorde huden illa. Började sedan avvänja huden med en hemmagjord honungs-mask flera gånger i veckan, en toner med vatten + ACV och ekologisk kräm. Nu ett år senare använder jag bara iskallt vatten på morgonen, lite olja om jag känner mig torr och gör en honungs-mask kanske en gång i veckan för att få en fuktboost. Har alltid avskytt min hud (ok på sommaren) speciellt på vintern då jag blir grå, torr och genomskinglig. Men med en honungs-mask här o där får min hy en jättefin lyster och jag kan för första gången på 15år gå utan fundation året runt! 🙂

    Obs en helt anekdotisk redovising ang hudvård som funkat för mig.

      Vad är AVC? Detta lät ju superduper 😀

        Ops ska ju stå ÄCV, Äppelcidervinäger! Var lite trött i mössan när jag skrev det där ? Tar en del vatten och en del äcv och använder som toner.

          Jag har faktiskt hört bra om äppelcidervinäger! Vad bestod din honungsmask av? Rent instinktivt känns det som täppande? :>

      Om någon testar honungsmask tänk på att det kan ge allergisk reaktion! Det är olika från honung till annan. Har själv varit med om det.. inte kul!!!

        Tack J för att du påminde mig. Jag borde haft med det i min text.

        Jag själv använder ekologisk rå obehandlad honung, ej den rinniga överbehandlade honungen på squirtflaska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.