Tidsoptimering

Eftersom jag försöker jobba majoriteten av all min vakna tid år efter år gäller det att hushålla med min energi.
[…]

Det är jättelyxigt med all hjälp hemma på heltid (jag har inte besökt en mataffär sedan i somras) men det är ju inte så att jag lägger mig på soffan utan hjälpen finns ju där för att kunna gasa upp i tempo i karriären samt vara mer närvarande med barnen. Jag bor själv i ett stort hus med två små barn på halvtid och vi är 45 anställda, det fungerar inte att leva ett ”vanligt liv”. Inte med mina mål. Säkert väldigt osvenskt men jag har aldrig varit speciellt brydd kring andras åsikter. Jag ser det som en investering i mig själv, jag har ju precis börjat min resa. Ska vi bli ett nytt Estee Lauder kan jag ju inte vara trött nu.//Bella

Jag ser att hon skriver att hon vill kunna vara helt närvarande med sina barn och att detta är en av anledningarna till att hon anställt en person för att sköta markservicen. Jag ser det, men samtidigt så drar jag mig till minnes alla gånger då Odd tagit barnen trots att det varit Bellas dagar och hur hon motiverar det med att när hon väl träffar barnen så är hon där till 150% till skillnad mot andra föräldrar.
Hennes sätt är ett mycket mer högkvalitativt sätt att umgås med barnen än om de varit tvungna att följa med mamma till mataffären, eller fått vänta 5 minuter med att bygga ett kuddfort i vardagsrummet eftersom mamma är tvungen att slänga in en tvätt i maskinen.
Med sitt egna sätt att resonera så slipper Bella slösa sin dyrbar tid på att utföra alldagliga göromål tillsammans med barnen. Hennes intensivkurs i umgänge med barn går ut på att inte en enda sekund får lämnas åt slumpen och kanske passera förbi utan att den maxats i aktivitet.

Jag läste de här kommentarerna på Bellas blogg och håller i mångt och mycket med om att Bella serveras betydligt fler moralkakor än andra föräldrar men jag kan inte låta bli att undra om det faktiskt är hennes strategi?
En annan sak som slog mig när jag läste hennes inlägg är den smygande känslan av att Bella nog egentligen inte skulle ha någonting emot att outsourca ännu fler saker för att få ännu mer tid över till jobbet.
Eftersom tid inte är viktigt för Bellas umgänge med barnen så länge de maxar den när de ses så undrar jag hur hon skulle ställa sig till att skicka iväg barnen på Internat när de blivit lite äldre.
Hon kan jobba sina 15 timmarsdagar i lugn och ro eftersom hon alltid kan kompensera barnen senare med en timme hundraprocentigt engagemang lite senare eller i form av en egen Porsche.
Att Odd sen aldrig skulle gå med på det är en annan sak, men Bellas konstanta tjat om företag, tillväxt, kvalitetstid, outsourcing och hur ingenting ska få stå i hennes väg så tänker jag inte ens skämmas över att denna tanke slagit rot i mig.

Jag säger inte att det är så, utan att det är så jag upplever kontentan av hennes sociala medier.

Barnen måste få en ganska så märklig bild av världen där allting serveras på silverfat och alla ”tråkiga och jobbiga saker” görs av någon annan. Förhoppningsvis får barnen en vidgad syn på livet och samhället när de är hos Odd att de förstår att de stekta sparvarna inte flyger in i munnen på en bara för att man gapar.
Annars ser vi nog två av deltagarna till Ung och bortskämd säsong 15 här som förvånat tittar på tvättmaskinen och inte i sin vildaste fantasi kan förstå varför tvätten inte hoppar in i den självmant.
Tvätt ska ju bara uppenbara sig i prydligt vikta högar i ens garderob ju…

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon verkar tro att hon är helt enastående som har 45 anställda och att då kan man helt plötsligt inte sköta någon markservice själv. Jag har haft ganska mänga jobb i mitt liv på företag med mer än 45 anställda och inte har ägarna betett sig som Bella. De har varit helt normala människor. Och dessutom så har väl Bella knappt en operativ roll i företaget mer än att vara reklampelare. Jag ser henne som en sidofigur som är där mest för syns skull, snarare än att hon bidrar med något.

    Katrin z skrev ett inlägg för ett tag sen på insta där hon frågade vad som var viltigast, kvalitetstid med barnen (typ som Bella resonerar) eller kvantitetstid. Läste kommenterarena och de allra flesta sa att kvantitet var viktigare än kvalitet. Kändes som en känga till Bella när jag läste det.

    Sen Appropå odd, undra hur deras konversationer ser ut efter att hon gett honom en känga i bloggen. Hur ser överlämningen med barnen ut? Hade Bella varit mitt ex som betett sig så mot mig så hade vår relation varit mer än kylig kan jag lova. Ju mer Bella snackar ner odd utan att det kommer någon version från honom, ju mer övertygad är jag om att han är köpt till tystnad. Ingen kan väl gå med att bli så trampad på utan att vilja berätta sin sida av saken?

      Sorgligt att hon måste bre på hela tiden, finns inget respektingivande eller imponerande i sånt här snack öht

      Haha tror ni inte hon har outsorcat överlämningarna?

      Och även sms-konvo med odd om barnens mående sköts väl säkert av sång och dansmannen.

      Jobbar i en sådan bransch där det inte är omöjligt att träffa henne i framtiden då hon drar nytta av oss. Tror ni hon skulle svara ärligt om man frågade:

      Varför pikar du Odd hela tiden?
      Varför känns det så viktigt för dig att berätta om hur lyxigt du lever?
      Varför har du helt ändrat kroppsideal?
      Vad gör dig lycklig, som inte är materiellt?

        Hmm… skulle du svara på privata frågor från en total främling?

          Nej men skulle inte heller pika mitt ex (gång på gång) inför massa läsare heller gång på gång…

          Eller visa upp mina hängtuttar för att sen göra sillisar. Men bara jag

        Förlåt , men vad skulle få dig att ens ställa såna frågor till en främling? Det låter ju helt sjukt i mina öron att ens tänka tanken på att ställa såna frågor till någon man inte känner.

      Precis, det finns VD:ar/koncernchefer på stora företag (där BB:s bolag inte ens är nära) som klarar livet utan hjälp eller med ”normal hjälp” typ städhjälp en gång i veckan. Har aldrig stött på en chef som är i närheten av det liv som BB säger att man måste ha för att jobbet är så krävande. Hon vill inte göra denna marktjänst – fine – men låtsas inte att du outsourcar för att det är heeeelt omöjligt att klara det tunga ansvaret för denna enorma koncern med 45 (!!!) anställda utan den. Barnen är ett annat kapitel, jag hoppas Odd är den närvarande förälder han gett sken av.

      Eller så är allt sant som hon skriver och det inte finns någon Odd-sida. Han kanske skäms för hur han behandlat sin fru under äktenskapet.

      ”Eftersom jag försöker jobba majoriteten av min vakna tid år efter år?!?
      Det är inte riktigt det hennes sociala medier speglar.

    Kan vi inte ha Bella-paus här inne bara några dagar? Hon suger musten ur mig och detta suger musten ur mig. Det är ju samma sak som ältas hela tiden. 😛

      Jag gillar inläggen om Bella.

      Det är just det som är grejen… hon bidrar till osund livsstil. De flesta KAN inte hålla på som hon gör och luftslottet hon bygger på sin blogg går ju de flesta på vilket i sin tur leder till prestationsångest hos läsaren.

        – tänkte på att du skrev att hon suger musten ur dig.

        Här kommer två tips till er som får prestationsångest/annan ångest av att läsa bloggar:

        1. Sluta läs bloggen.

        2. Se punkt 1.

          Eller hur! Lätt som en plätt att sluta läsa de bloggarna isf.

          Hur lyckas folk vara så dumma?

        Bidrar till osund livsstil? Du menar att ansvaret för andra vuxna människors liv ligger på hennes axlar?

        Åh herregud, människors ovilja att ta ansvar för sina val och sina egna liv är verkligen oändlig.

      Halleluja och Amen på det ???

    Jag tycker det är en alldeles vidrig spekulation och en dubbelbestraffning från helvetet. Vilken jävla härskarteknik att sitta och spekulera i vad andra kvinnor vill respektive inte vill på sin stora plattform. Vidrigt!

      Håller med! Hit ’em where it hurts liksom.

    Undrar hur många gånger hon skrivit om samma sak nu. Känns som hennes inlägg går på repeat hela tiden. Vi vet att hon ”jobbar” hela tiden, outsourcar allt som går och snart ha rett ett ”miljardbolag”. Men frågan är om hon kan bli enny Estee Lauder? Tillåt mig tvivla.

      Jag tror hon är desperat och söker provokation. Det är därför hon skriver just detta om och om igen för det är ett enkelt sätt att få trafik och kommentarer.

    Hej! Skulle vara roligt med inlägg om vissa andra bloggprofiler såsom ex,
    Sofi Fahrman
    Jennie Hammar
    Emilia de Poret
    Chloe Schuterman
    Marie Serneholt
    Ebba von Sydow
    Susanne Histrup

    Bara ett litet önskemål, toppenblogg för övrigt!!!

      Jag gillar Ebba och Emilia, men det finns inte så mycket att skriva om dem? Ja, de lever ett liv i lyx men de känns ändå ödmjuka, skriver ut samarbeten tydligt etc.

      Håller helt med 🙂

    Men alltså.. jag vet många företagsledare som har större företag med fler anställda än Bella och barn på halvtid. De får det mesta att funka.

    Om Bella jobbar sådär extremt mycket så känns det ju inte speciellt effektivt ändå i mina ögon. När.andra klarar av det hon åstadkommer på 8-10 timmars arbetsdag. Att jobba jämt innebär inte att man jobbar bra eller effektivt

      Allt går om man vill. Bellan vill helt enkelt inte och försöker övertala sig själv och alla andra att hon måste göra så här pga jobbet…

      Fast bara för att man jobbar mycket betyder det inte att man jobbar ineffektivt. Och hur många företagsledare känner du som jobbar 8 timmar om dagen? Min man är högt uppsatt i ett internationellt företag och han jobbar lätt 15 timmar om dagen. Han jobbade julafton. Nu har inte vi några hemmavarande barn och jag jobbar också massor, men vi väljer också att outsourca så mycket som möjligt för när vi väl är lediga vill vi träffas och inte dammsuga eller åka till affären.

      Så företagsledare (och nu menar jag inte Bella) jobbar väldigt sällan 8-17 och sen är lediga. Och om det är dit hon vill nå så måste hon ju prioritera å då skulle jag också prioritera bort handla och diska…

      Alltså ”du postar för snabbt” driver mig till vansinne. Jag sitter och pillar på en pekskärm, hur snabbt kan det gå egentligen?

    Haha ETT stycke med mängder av hennes favoritskrytsord; jättelyxigt, stort hus, 45 anställda, ”inget vanligt liv”, Estee Lauder.

    Omg.

    Men hon har ju varit i affären flera gånger med barnen så det där är ju bara ljug…

    OT men skulle ni kunna ändra ”tummen upp-knappen”? Den är inte så fin, syns inte tydligt att man klickat på den och den får gärna byta färg när man like:at. Helst till någon annan färg än vad det är nu då den är gräslig ?
    I övrigt – älskar nya plattformen!!

      Glömde lägga till att jag saknar att kunna ta tillbaka min like. Ibland kommer man åt av misstag eller ändrar sig.

        Yes! Byte av likeknappen är en av sakerna på min priolista.

          Åh ? grymt!

          Går det att få funktionen ”senaste kommentaren” så att man kan klicka in sig på nya kommentarer?

            Det finns. Det heter ”färska kommentarer”…

          Ang likeknappen: när jag trycker för att like blir det alltid 2 like,ibland 3. Trodde de första gångerna att någon annan tryckte samtidigt men så kan det inte vara – varje gång.

          Var hittar jag ”färska kommentarer”? Ser inte , finns inte?

      Håller med om att tummen borde ändra färg när man klickat, men just färgvalet är ju återkommande i länkar osv så du får nog bara leva med att det är den färgen so gäller..

    Hon låter mer och mer som jag föreställer mig AI precis efter att det börjat gå snett. Det mänskliga livet ska vara så optimerat att det till slut blir helt omänskligt…

    Tror hon är hög på livet just nu – fri från ett dåligt äktenskap, ofta barnfri, nyförälskad, gott om pengar – så hög man kan bli utan droger (bara att vara riktigt riktigt nyförälskad ger ju en sån känsla). Men en dag framöver landar hon och då kommer nog mycket av detta att framstå som en ”tripp” även för henne.

    Om hon på riktigt håller på så som hon skriver och inte överdriver så dröjer det inte länge till innan hon blir utbränd. Så synd att hon inte inser att det inte är värt att riskera sin hälsa för karriär. Plus att om hon ser sig själv som så viktig för bolagen är det ju bättre att hon jobbar lugnare nu än att bränna ljusen från båda hållen och sedan vara sjukskriven hur länge som helst för att komma tillbaka efter kraschen.

      Känns inte som hon har ett jobb som man blir direkt utbränd av. Sen åker hon ju på semester regelbundet också så det kommer nog inte gå någon nöd på henne 🙂

    Eftersom många tycker detta är vansinne (eller iaf att upprepa samma sak heeeela tiden) kanske hon skulle chilla lite med att skriva sånt här? So what om dessa ”provokationer” leder till mer klick, hennes varumärke och uppfattningen av henne som person blir ju helt nedsmutsad?

      Håller med. Jag ser upp till folk som råkar vara kända men gör allt för att inte provocera. Jag hade inte klarat av att leva med mig själv om jag var tvungen att spy ut massa åsikter och aktivt arbeta för att folk ska tycka illa om mig o sen säga att ”det inte är jag, det är en roll” Det är ju vidrigt. Att de ens kan spela massa roller som går ut på de de gör är ju lika sjukt. Fattar nu hur låga dessa människor EGENTLIGEN är, de vill tjäna pengar på att smutsa ner sig själva/sitt varumärke. Men hon har ju inget annat att vara känd för, så hennes provokationer är allt hon har. Jämför bara med Kenza som är ren klass jämfört med henne.

    hon beskriver det verkligen som att de där sista timmarna på kvällen när hon jobbar 21-23 är livsviktiga för att företaget ska gå framåt, men vad gör hon egentligen och spelar det verkligen någon roll? hon svarar på lite mail gissar jag och går igenom lite grejer? hur kan det vara den DRIVANDE faktorn i det hela? eller att hon ständigt blir uppassad och svassar runt, HUR FÖR DET FÖRETAGET FRAMÅT??!

    om något är det väl hennes drivna personal som för företaget framåt, alla de som jobbar för en slavlön på omänskliga timmar. hon kanske borde tacka dem istället för sin markservice.

      Håller med dig i frågan om vad som är drivande i företaget, men många egenföretagare är väl arbetsnarkomaner. De hittar alltid något att göra och tillskriver det större betydelse än det har. Kan man inte släppa taget och delegera kommer man gå in i väggen till slut.
      Dock undrar jag var du får det ifrån att de jobbar för slavlön? Jag betvivlar starkt det nämligen. Jag håller med om att arbetare är det som får ett företag att gå runt och på ett bra företag har de även möjlighet att avancera och utvecklas, dock känns det många gånger som att folk av princip vill smutsa ner företagsägare som kapitalistiska slavdrivare där arbetarna blir utnyttjade till minimumlön. Ägarna och cheferna är förutsättningen för att man ens ska kunna arbeta. Jag menar inte att det inte finns problem med företag överlag och i synenhet de globala storföretag som på riktigt gör mig illamående, men ett litet/medelstort företag som Bellas tror jag inte är några omoraliska slavdrivare direkt.

        Nja, jag tror att de flesta företagare ser till att täcka in lägstalönen inom sin bransch och det kollektivavtalet och fackliga avtal säger, samma med löneökning. Dock inte mer än så. Sen är det min personliga uppfattning (av att ha varit på båda sidor) att chefen behöver arbetarna mer än arbetarna behöver chefen. Företaget i sig kan vara lika beroende av varandra, men i övrigt… Dessutom anser jag även att vi är betydligt närmare Mina drömmars stad än vad många, särskilt högermänniskor, tror.

          Stämmer säkerligen. Jag är själv inte för företag där cheferna eller VD:n får ut orimliga summor pengar i lön medan man får sparka medarbetare för att ”spara in”. Kan själv tänka mig att starta företag och att driva det enligt de principer jag tror på personligen och som jag tror samhället i stort behöver. Oavsett behövs alltid en ägare/chef som är ytterst ansvarig för det som sker, även om företaget i många aspekter hade fungerat väl och operativt utan chefen. Motsätter mig bara att Rebecka säger att de jobbar för slavlön – det tror jag inte hon har kunskap om eller att det stämmer. Bara för man är en ”arbetare” är man inte en slav. Dessutom är de ju all ”head of something important” så det är inte som att BB kan se dem som ”simpla gruvarbetare” (obs menar ej att gruvarbetare är simpla eller dylikt utan användes endast i belysningssystem då det la är en klassisk bild på en ”arbetare” vars jobb man inte tycker är mycket värt).

        Nej det handlar inte om någon anti-kapitialism utan kritik just Isabella. Hon har själv sagt att hon aktivt valt bort att ha kollektivavtal. Och det har ju även framkommit i flera inlägg av Isabellas anställda att de jobbar mer eller mindre från att de vaknar till dess att de går och lägger sig. Med tanke på att företagens omsättning och vinst säger det sig själv att det inte kan vara vidare bra betalt för de anställda.

          Tycker inte alls att det säger sig självt. Jag tror de får relativt rimliga löner i förhållande till deras arbete: får de inte de så letar de sig ju vidare. Att inte ha kollektivavtal betyder inte per automatik minimilön. Att hon hade en kollega som sa att hon jobbade morgon till kväll var sorgligt men helt ärligt känner jag många som kör på i hundra: de är arbetsnarkomaner och vill visa sig själv. Bella som själv är likadan sägn förmodligen inget konstigt i det. Med det sagt tycker jag att alla chefer har ett ansvar att beordra sina medarbetare att vara lediga på fritiden. Inte jobba. För de kommer gå in i väggen annars.

    Hon är helt sanslös. Snacka om att förstora upp sin roll i världen. Finns en mängd företagsledare som har större företag och fler anställda men som ändå både hinner både handla, laga mat och ta hand om sina barn. Jisses vem tror hon att hon är….

    hahahaha ”inte varit i mataffär” hahahaha, det har hon ju visst. Finns bilder på där ungarna stått vid godishyllan i affärer. Eller vänta, hon kanske skickade ungarna med sin husa dit och bad någon ta bild? Herrejävlar vad patetisk hon blivit på sista tiden. Och jag förstår inte vad för människor som jobbar med henne? Är det bara jag som undrar varför inte Pingis också blir mejkad varje morgon?

    naw, tufft liv ändå, att inte behöva lyfta ett finger i hemmet och var dag åka in till ett kontor, sätta sig med en kopp kaffe och bli mejkad. Styrkekramar.

    Försvinner det kommentarer eller är det bara att de hamnar i modd? Tycker det har hänt flera gånger att man postar men inte ser kommentaren.

    För ett tag sen läste jag några väldigt kloka rader inne på Katrin Z Instagram, råd som hon fått och som även stärkt mig i min föräldraroll.
    Det är inte kvalitetstid med barnen som gör dem trygga, utan det faktum att man som förälder är närvarande. Om man så städar eller slänger in en tvätt, lagar mat medan barnen också är hemma, är det mycket bättre än att man som Isabella gör endast är närvarande när hon ger barnen kvalitetstid.

    Jag har funderat en del på hur hennes barn upplever att jämt ha markservice hemma av folk som inte är deras familj. Jag tror hon skulle vinna mer på att nån kväll i veckan när hon har barnen åtminstone inte tänka jobb utan bara vara hemma och dona och fixa, laga mat och bara vara inför barnen.

      Jag håller med. Sally är väl knappt tre år gammal? Jag har en dotter som är tre månader yngre än Sally och det bästa hon vet är att få hjälpa till med allt här hemma. Städa, stå på en stol vid bänken med en bordskniv och hacka något när jag lagar mat, hjälpa till att vika tvätt osv osv. Visst sakerna tar lite längre tid att göra men vi umgås på ett helt annat sätt än när vi sitter på golvet och leker. För mig känns det som att vi bygger våra starka band i de stunderna, inte när vi bygger tågbana på golvet.

      Isabella har något på HELTID som jobbar i hennes hem. Det måste väl ändå vara väldigt ovanligt? Jag har jobbat som barnflicka i väldigt rika familjer i England och de hade alla städerskor som kom någon dag i veckan. Att ha någon som städar, handlar, tvättar, bäddar sängar osv känns mer amerikanskt som de välbärgade real housewives of Beverly Hills ungefär. Förstår inte riktigt behovet av 8h hjälp varje dag, speciellt när barnen bara är där några dagar i veckan?

    Stackars Isabella som har förförts och hamnat i ett ”förhållande” (vad kallar man det?) med en man som ser Brigitte Bardot och Viktoria Silvstedt som kvinnoförebilden. (Jätteotäckt när Bella lade upp mängder av bilder på sin instastorie av Bardot med sällskap som inspiration och couplegoals) Detta tillsammans med hans twitterkonto Sharkweek som påvisar en hel del raljerande och förminskande av olika grupperingar får mig att känna oro och….. typ äckel.

      Ja han verkar ganska osympatisk. Han beter sig så som man fördomsfullt tänker att finansvalpar ska bete sig.

      Är det ingen i Sverige som vet någonting om Brigitte Bardot och vad hon står för? Förutom att hon var sexsymbol på 50-/60-talet då… Såg henne också nämnas som förebild inne hos Sandra Beijer, en gammal fascist/rasist/antifeminist – så härlig tant!

      Ja det förklarar ju silikontuttarna. Tycker de passar perfekt ihop, lika osympatiska och egoistiska båda två!

    Jag tycker unga tjejer som kanske blir inspirerade av Bellas livsstil ska tänka på att om några år kommer hon skriva att det är galet så världsfrånvänd hon var denna period, hur materiella saker inte kunde köpa lycka, att för mycket ytlighet bara var en fasad för en tomhet inombords och att hon ångrar att hon inte prioriterade tid med barnen. Kappvändare som vanligt helt enkelt! Tror och hoppas det kommer vara så (mest för hennes egen del), kanske när hennes illusion om att bli nya EL gått i stöpet.

    Tänk så många vi är som följt Bella under många år och plötsligt ser denna skruv lös av ytlighet och polerad fasad. Att ingen i hennes ”team” kläckt gåtan att ytlighet – bojkott går ihop. Man blir inte inspirerad av något man inte kan/vill uppnå (Bella själv som påstår hur annorlunda och lyxigt liv hon lever) utan man vill inspireras och kunna identifiera sig någorlunda med den människan, inte tycka att människan verkar leva på en annan planet. Det är väl därför kommentarerna kring henne strömmar in här, tror inte att det hade varit samma action här vid ett inlägg om nåt hon skrivit för 3 år sen. Då hade det nog mer varit pepp och fan vad cool hon är som visar upp sitt osminkade ansikte. Nej hon inger nuförtiden noll trovärdighet och har vänt på kappan för många jäkla gånger nu för att hon någonsin ska bli trovärdig igen.

    Vilken pinsam jävla människa. Hon är den typ av person som utnyttjar sina ”med”arbetare så mycket som det går. Skulle ej förvåna mig om de gör precis allt för henne medan hon sitter där med fötterna på bordet och inte gör ett skit. En person som har ett hektiskt liv går ej på semester 10 gånger om året medan de skiter i sina barn. Hon ändrar sig beroende på vilken situation hon befinner sig i. Ena dagen älskar hon kött för att sen andra bli vegetarian för att sen säga att hon vill sterilisera sig men sen skaffar barn. Usch.

    Jag arbetar på ett svenskt företag som är ca 10 år gammalt och startat av ett gäng entrepenörer. Antalet anställda är väl det dubbla mot Bellas, bolaget är börsnoterat och omsättningen högre. De som grundat företaget är heeeeelt vanliga människor – de sitter med oss andra i det öppna landskapet och lever ett ganska vanligt småbarnsliv, detta trots högs ambitioner framåt. Känns så jävla bisarrt att läsa om Bellas liv när man jämför dem med varandra.

      Ja, samma här. I den branch min sambo jobbar i är det enorma pengar vi pratar om. En vän till oss (i samma branch) är bokstavligen multimiljardär men sitter ändå i ett öppet landskap med sina medarbetare. Hans företag har nästan 2000 anställa runtom i världen. Och så kommer Bella…

        Känns som om hon leker företag, så som barn leker sjukhus eller bondgård eller så: ’Nu är jag chefen och då sitter jag här på mitt kontor och pratar i telefon och går på viktiga möten’. Jag och min man driver firma ihop, med flera anställda, och lyckas både hämta barn, handla mat och dammsuga (iofs han som dammsuger då). Inte så mycket dateande i Paris och Køben dock…

    Jag tänker mest på det någon annan skrev. Det handlar ju inte så mycket om att hon jobbar 12-15 timmar om dagen (eller vad hon brukar säga att det är) utan att det inte är effektiv tid. I sina 12 timmarsdagar så räknar hon ju in tex träning, föning, sminkning osv. En vanlig människa som tränar eller går till frisören räknar ju inte sånt till sin arberstid.

    Jag fattar att hon gör det i sitt jobb som influenser där hon ”behöver” se bra ut. Men det blir ju ändå rätt löjligt att jämföra det med att jobba hårt 12 timmar en dag. Så jag fattar att hon behöver sitta 1-2 timmar på kvällen för att hinna svara på mail när hon lägger så mycket tid av sin dag på saker som inte är direkt jobb…

    Sen får jag själv en känsla av tomhet i hennes liv. Hon sköter inget hemma, enligt hennes filosofi så får man inte heller slappa framför netflix eller något. På sin höjd läsa en bok som rör hennes företagande. Såklart hon jobbar mycket då eftersom hon plockat bort mycker annat som kan ”fylla ens liv.”

    Klart markservice är tråkigt ibland. Men det är också ett rätt skönt sätt att bryta arbetsdagen på. Jag undrar mest hur hon ska orka jobba så här ”effektivt” eller framförallt att vara påkopplad på jobbet hela tiden. Ingen mår bra av det, inte ens Isabella som själv varit utbränd tidigare. Jag hoppas mest att det är mycket ljug i bloggen, annars skulle jag vara orolig. Och ja, hade varit lika orolig om en man jobbade sådär mycket…

    Jag tycker det finns en underton av att hon behöver vila. Ligga på soffan och bara vara. I hennes tempo hade jag varit utbränd vid det här laget. Och då gnäller ändå folk på mig att jag behöver lugna ner mig……

    För övrigt läste jag någonstans ganska nyligen att det var viktigare att bara vara med barnen än att göra en massa tillsammans med dem. Man skulle vara tillgänglig var viktigast……

    Det hela är ändå rätt så sorgligt. Att hon vill arbeta i princip all sin vakna tid.

    Vore underbart att värdesätta saker som att må bra, tid med barnen, fritidsintressen. Men nej allt fokus på målet. Och skulle man uppnå målet kan man sätta upp ett nytt ännu högre i all oändlighet.

    Hon har ju uppnåt en hel del så tänk vad härligt det vore att steka pannkakor i köket, leka kull i trädgården i evigheter eller njuta i sin lidingö-villa. Kanske slötitta på netflix i fina villan eller göra något annat ”onödigt”. Nåt underbart, njutbart, kul, totalt oviktigt men livskvalitet. Om man lägger 12h/dag på att arbeta (dvs150%) och 8h på att sova har man fortfarande kvar 3h i ”praktiken” att göra totalt ickeproduktiva saker på 🙂

    Men snälla. 12 timmars arbetsdagar? Halva den tiden går åt att bli sminkad, få håret fönat, gå och träna, fika.. och glömde nästan det viktigaste, flamsa omkring på instastory. tragiskt hur lite självinsikt hon har.

      vilket hån mot folk som verkligen jobbar 12 timmar . Nu gör jag inte det, så jag är absolut inte bitter, tycker bara det är pinsamt att det hon gör kallas för att jobba.

    OT. Är det någon här som lyssnar/lyssnat på Egoina och Moas podcast? Jag har lyssnat på några avsnitt nu och jag känner att de pratar om exakt det som de redan har skrivit i sina bloggar? Började lyssna på senaste avsnittet imorse men stängde av halvvägs för det enda Egoina pratat om hittills är; att hon fick panik när hon trodde att bankmötet skulle vara över video, att hon tejpade kameran, att hon skulle förhandla ränta och var förberedd men sedan fick en bra ränta bara sådär och att hon passade bäbis medan F’s syster klippte sig…? Där stängde jag av, har ju redan läst allt på bloggen. Är alla podavsnitten såhär, någon som lyssnat som vet?

    Jag kan inte säga att jag tror att Isabellas barn blir verklighetsfrånvända eller tror att allt serveras på silverfat i framtiden. Det jag däremot tror är att deras relation med sin mamma skadas då de inte får den här alldagliga vardagliga tiden där man lagar mat tillsammans eller sätter igång en maskin tvätt med hjälp (nåja) av barnen. Gillis och Sally kommer växa upp och se att deras mamma är framgångsrik, har en bra ekonomi och har nått sina mål. Men kommer de att känna sin mamma? Kommer de känna att de kan vara icke-framgångsrika för att vara accepterade av henne? Kommer de kunna gråta mot hennes axel när de mår dåligt? Eller kommer de att känna att deras mamma alltid har andra intressen och andra platser hon vill vara på.. det är min fråga.

      Hej!
      Varje gång jag trycker like räknar antal likes upp med TVÅ, inte med en. En bugg Cammis, eller ett innovativt sätt att dubbla antalet likes? 😉

    Kom att tänka på en sak, känner ni någon som inte vet vem Blondinbella är och som köper hennes produkter?

    Bara en fundering utan källa, men det känns inte som att man valt hennes produkter framför andra som är mer kända, om man inte vet vem hon är.
    Jag kan ha jättefel och det har jag gärna, alltid känt mig skeptisk till hennes produkter av någon anledning så det är därför.

      Var på Gekås med min kusin (27 år) och min moster (52 år). Såg mängder med Bellas krämer där och tittade lite eftersom jag trodde att det bara skulle vara ett mindre urval som skulle säljas där. Frågade min kusin om hon testat några produkter men hon sa nej och sa ’men mamma du har väl provat dessa produkter’ till min moster då. Som då sa ja, jag frågade vad hon tyckte och hon rynkade på näsan och överläppen och sa att de var väl ok men inte bättre än vilket annat schampoo som helst som är billigare. Så hon skulle inte köpa LCC igen. Hon visste inte vem Bella var förutom att hennes dotter sagt att hon var bloggare.

        Jag har använt ett par av Bellas produkter – ansiktskrämen var jättebra och så även den kräm man har i håret för att det ska torka fortare men priset på ansiktskrämen är på tok för dyr för att jag ska motivera att köpa den igen så det blir bara hårkrämen kvar.
        Ansiktssprayen var helt meningslös. Gjorde ingen skillnad alls för mig.

      Min mamma köpte bellas produkter på apoteket, helt enkelt för att det var kampanj på dem. Hon hade ingen aning om att det var en bloggare eller person bakom märket. Hon skulle nog inte köpa dem ifall det inte varit kampanj

    Jag misstänker att Bella skaffat hjälp med all markservice av den enkla anledningen att hon vill slippa städa, tvätta, handla, laga mat osv eftersom hon varken är kunnig eller road.
    För att få en bra ursäkt ältar hon detta med att ”jobba jämt” och jobba på kvällarna osv.
    Men det finns knappast något direkt samband mellan hur många mail hon sitter på kvällarna och skickar till Daniel Wellington m fl och hennes ”imperiums” tillväxt.
    Skulle Estée Lauder ha startat och utvecklat sitt företag bara för att hon säkert hade städhjälp och inte behövde jobba deltid på grund av barnen?

      Är väl som vemsomhelst med diagnos som har boendestödjare.

    Undrar alltid vad det är hon räknar som aktivt jobbande när hon tjatar om att hon måste maxa antal arbetstimmar. När de inte pitchar, designar om förpackningar eller rekryterar – vad är det hon sitter och gör hela dagarna? Menar hon att de stunder hon ligger hemma i badkaret och läser Damernas Värld är jobb? Menar hon att när hon smörjer ansiktet med en ny kräm, då är det jobb? Menar hon att hon sitter och besvarar mail 13 timmar per dag? Vad är det då för mail för om vår VD la 13 timmar per dag på mail så skulle det vara ett tecken på att något i vår organisation var fel och vi är 250 anställda, inte 45.

    Vad GÖR människan om dagarna?!

      ,,,mmmm och alla ”möten”. Möten som hon inte specificerar något större, får iaf mig att undra ifall om det antingen är så att hon inte vet/förstår vad mötet är om eller om det bara är hittepå.

      Sedan undrar jag var LCC verkar mer intresserad av att lyfta fram Bella, vad hon äter, hur hon går på gatorna, etc än att fokusera på själva företaget?

        Kan man inte säga att Bella är som en influencer åt LCC? Att det är hennes huvudsakliga jobb, ansiktet utåt liksom. I så fall förstår man om sminkning, filmning till instastory, och liknande, räknas in i jobbtiden.

          Absolut, men då är hon som sagt influencer och ingenting annat och att bli sminkad samt vara med på bilder till bloggen tar inte 13 timmar om dagen. Vad är det för influencande hon pysslar med sent på kvällen och som gör att hon inte hinner med sina egna barn? Det går bara inte ihop.

    i följarantal sett säger det nog ganska mycket att hon själv har fler följare än löwengrips konto 🙂

    Jag undrar vad som händer, den dagen barnen inte längre vill ha en lekmamma som ger en timme eller två av ”kvalitetstid” på kvällarna… varannan vecka. Utan vill ha en mamma som ger trygghet och tid i stora kvantiteter.. i en vanlig vardagsmiljö.

    Jag hoppas verkligen att Odd ger dem den stabiliteten.

      Jag upplevde själv med mina 4 barn att de helst ville ta det lugnt när de kom hem efter en dag på förskolan. Hela dagen har ju varit uppstyrd, planerad och tillsammans med andra barn och vuxna. Nu fortsätter deras ”arbetsdag” i flera timmar till. Isabella är så mån om sin egentid, men när får barnen egentid? Förhoppningsvis hemma hos Odd.

    Inte varit i mataffär sedan i somras? När var det hon laddade upp bilder på sina barn just när de stod i en mataffär och skulle köpa lördagssnask?

    Vadå stort hus på 200 kvadrat? Hon bor ganska litet tycker jag. Här på vischan räknas inte hennes hus ens som medelstort.

      Bella bor på Lidingö, var bor du?

        Det har inte du med att göra. Men 200 kvadrat är lika stor yta i hela världen.

          Visst är det det, men det är ändå annorlunda att ha 200 kvadrat på Lidingö än i exempelvis Lindesberg. Prisskillnaden är enorm. Det var bara mitt sätt att se på det, ha det bra!

          200 kvadrat är väl lika stora oavsett var dom ligger, är det mer svårstädat på Lidingö. Vi har över 200 kvm och klarar av att städa, handla, sköta barn m.m.

          Mer svårstädat på Lidingö, de har fler hörn

      För dessa mindervärdeskomplex influencers är 60 kvm i en lägenheten på söder med knarrande golv och silverfisk superlyx.

        lägenhet*

    Det är väl ganska irrelevant vad som är stort och inte på landet, när Isabella inte bor just där. Som Stockholmare tycker nog de flesta att 200kvm är rymligt till 3 personer.

    (Snäääälla Camilla plocka bort det där med att man postar för snabbt. Hinner ta fikapaus mellan varje bokstav om man ska hålla på och vara såhär långsam)

      Det går inte. Då måste jag stänga av hela spam-filtret och då kommer det ramla in ungefär 500 spamkommentarer på varje inlägg.

        Men kan man kanske ändra tidsgränsen så att man får skriva i normal takt utan att det fastnar i alla fall? 🙂

          Jag har fått ’du postar för snabbt’ på kommentarer när jag inte ens varit inne på sidan på ett dygn…

          Nä, jag har försökt med alla möjliga typer av varianter men enligt min tekniker går det inte.
          Kanske när allt annat är på plats kan vi kika på ett alternativt program..

      Fast vad som är rymligt i Stockholm är irrelevant i det sammanhang som Bella lyfter fram sitt hus dvs att det är så himla mycket att rodda med. (Dessutom ljuger hon om storleken, hon skriver hela tiden 200+ kvadrat medan det i själva verket är 180 enligt hitta). Ett småhus på <200 kvadrat och obefintlig tomt är inte mycket att rodda med helt oavsett hur rymligt huset framstår i 08-land 🙂

      Jag har aldrig fått det meddelandet? (Skriver alltid från min Samsung)

    Mellan raderna så rackar hon ju ner på mathandling som ”Svensson-liv” och försöker påskina att hennes hemhjälp är så mycket lyxigare, roligare och bättre.
    Jag älskar faktiskt att handla mat ibland, få inspiration till olika maträtter, strosa runt! Men Bella ska alltid hålla på som att hennes sätt att leva är det allra bästa och vi andra inte har samma tur.
    Mår illa av henne, på riktigt.

    På henne låter det som att hon är den enda i hela Sverige med ambitionen att få ett framgångsrikt företag, och att 45 är något sorts rekord i antal anställda. Jämför med ex Estelle och Thild som gör samma resa, går ungefär lika bra och är kanske 12 anställda, men utan en flamsig CEO (?) som prompt måste hävda sig själv hela tiden. Pinsamt hur viktig hon tycker att hon är.

      Alltså på Bella låter det som att hon har sinnessjukt unikt i görningen, typ första svenska kvinna i rymden eller nått. Skrattar rakt ut åt hennes inlägg nu förtiden, från att ha tyckt hon är en driven och cool ung tjej.

    Jag tycker det verkar orimligt ur hennes optimering-av-tid synvinkel, att bo på Lidingö och pendla in till stan varje dag..? Det har bara slagit mig att den Bella vi ser nu verkligen inte känns som en person med villa och trädgård, snarare lägenhet med högt i tak på typ Östermalm.
    Så svårt att se framför mig hur hon slirar in på uppfarten varje dag med porschen och trippar fram med barnen på lilla kvartersgatan (i höga klackar + medföljande fotograf).

    Skämt åsido. Försöker inte vara elak mot Bella. Jag undrar faktiskt rätt och slätt hur hon motiverar sitt nuvarande boende för sig själv? ?

    Usch för alla elaka kommentarer. Hade hon varit en man hade detta drev inte funnits.
    HUUUUUR kan man bry sig så mycket att man minns exakta datum en människa varit i butiken? Jag kan nog också krydda lite ibland eller inte minnas exakt. Det är många som är riktigt osofta här inne. Hoppas ni får en kram snart o värms upp lite! Det är alltså en blogg ni läser, inte en livestreamat.

      Hade hon varit man hade hennes huvudsakliga affärsidé inte gått ut på att flamsa på instatories och skryta i decennier på en hjärndöd bimboblogg.

        Det där var en rätt hjärndöd kommentar.

          Den var sann även om det svider lite. 🙂

    Jag tycker ändå det underligaste med hennes inlägg måste vara att hon ser det som att hon gjort fel om ”hon är helt slut vid efter nattningen” Jag tycker snararare tvärtom. Man måste utesluta en hel del aktiviteter om man aldrig kan tänka sig vara trött efter en hel/halvdag med sina barn.

    Vad GÖR Bella egentligen i sina bolag. Mer än välja hur förpackningar ska se ut och vara ansiktet utåt.
    Grovjobbet gör väl Pingis och de anställda. Eller?

    undra om hon ens byter sallys blöjor eller om hemhjälpen gör det med

    Nää det får head of blöjbytare göra.Hemhjälpen har inte tid att byta några blöjor,hen är upptagen med att få Bellas stoora hus skinande rent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.