Nicole Falciani vill samla in en miljon kronor till Reumatikerförbundet

I februari startade Nicole Falciani, bloggare och modell, en insamling med målsättningen att samla in en miljon kronor till Reumatikerförbundet. De insamlade medlen ska gå till forskare som forskar om reumatiska sjukdomar.
Insamlingsmålet är en miljon kronor därför att det finns över en miljon personer i Sverige som har en reumatisk sjukdom. Minst 1 krona per reumatiker vill Nicole Falciani alltså samla in.

Jag har inte själv reumatism men vet hur det är att leva med kronisk smärta och därför vill jag lite extra mycket lyfta fram den här insamlingen.
Ni hittar den HÄR!!!

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är så glad över att hon gör det här! Min mormor led av reumatism och även min mamma. Det gör så ont i mig när jag ständigt får se hur hon lider och hur lite hjälp hon får av sjukvården.

    Är det något fel så inte kommentarer går in? Så lite kommentarer så tänker om de fastnar i mod eller om det är något som är fel? Bra Nicole!

    Så bra initiativ!
    Jag blev diagnosticerad med SpA för ganska så exakt ett år sedan och har väl först nu insett att jag kommer få leva med kronisk sjukdom resten av livet.

      Du vet det säkert redan och skriver bara detta för säkerhets skull ….

      ”Behandling med immunomodulerande läkemedel, så kallade anti-TNF, har visat sig vara mycket effektiva vid hanteringen av ankyloserande spondylit14 och aktuell forskning har dessutom visat betydelsen av anti-TNF-behandling I tidigt skede av sjukdomen. Tre anti-TNF-behandlingar har för närvarande godkänts för behandling av ir- axSpA i Europa.”

      ?

        Funkar bra för min Crohns också!?Dock får jag Entyvio nu som är mer tarmspecifikt än andra TNF-hämmare, så det funkar nog inte för reumatism. Men det är bra för IBD då resten av immunförsvaret inte blir så påverkat.

    Fantastiskt initiativ av Nicole!!

    Men fibromyalgi är väl en reumatisk sjukdom? Jag har fibromyalgi, och har fått höra att den numera räknas in som en variant av reumatism.

      Helt korrekt.

      (Jag missade CamCams ”inte”)

        Jag tror många tänker enbart på RA när fe hör reumatism men det finns ca 100 diagnoser som sorterar under det. Tex även Psoriasis.

          Psoriasis är en hudsjukdom och ”sorteras” inte under reumatiska sjukdomar. Psoriasisartrit gör det däremot, det kanske var det du menade? Fibromyalgi är inte heller en reumatisk sjukdom men behandlas ibland av reumakliniken (men vanligare av husläkare eller smärtklinik.)

          Ja, exakt!
          Det är den infon jag har fått också. Dock är det en lite nyare indelning, så alla har nog inte hängt med.
          Hoppas i alla fall att forskningen går framåt, och att det i framtiden går att lindra smärtorna lite bättre. Vissa dagar kan jag inte röra mig för att jag har så ont, och det är sjukt frustrerande! Det är så ledsamt när jag vill leva som vanligt, men kroppen sviker.

          Men snälla TRH, länka till en ordentlig källa nån gång om du nu ska hålla på och mopsa dig. Uppdelningen av sjukdomar görs inte av patientföreningar. Det är så oerhört tröttsamt att du som kan så lite alltid måste googla och låtsas ha kunskap du inte har. Du hade fel om båda sjukdomarna men kan för ditt liv aldrig backa om nåt. Tönt.

          Förstår att det måste tära på ditt självförtroende att du inte vet så mycket som jag gör så att du måste inbilla dig själv att jag googlar fram allt. Förstår att du har mindervärdeskomplex.

          Och kära du, seriösare källa än reumatikerförbundet får du inte i det här fallet, men jag förstår att du inte har den kunskapen heller.

          Du som förespråkar att lära sig via Google förresten. Googla på reumatikerförbundet och deras stöd till forskning förresten. ?

          Hoppas du sovit gott!

          Och eftersom jag är snäll och du dålig på att googla, varssogo….

          ”Fibromyalgia is recognized as a disorder by the US National Institutes of Health and the American College of Rheumatology.”

          Gäller även resten av världen. ?

          Och här ….

          ”The exact cause of fibromyalgia is unclear. However, current thinking in the field of Rheumatology suggests that fibromyalgia is a problem with central pain processing in the brain, where there may be an increased sensitivity or perception of pain to a given trigger.”

          ”These may include over-the-counter (OTC) pain relievers. However, the European League Against Rheumatism (EULAR) issued a recommendation against using non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to treat fibromyalgia in their updated 2016 guidelines.”

          https://www.medicalnewstoday.com/articles/147083.php

    Men asså SJUKT irriterande när man skrivit kommentarer som bara försvinner och du postar för fort! Se till så att kommentarer går fram/in/visas och försök få bort postar för fort annars kanske folk tröttnar på att skriva här, ett tips. Och lägg till ett bindestreck i headern! Varför har ni lagt till ett streck efter namn/nick? Såg bättre ut utan.

    Alltså CamCam kan vi rota lite i om det faktiskt är pga SharkWeek som Bella vänt 180° I sina åsikter om att älska sin kropp, vara nöjd, hylla mamman etc.

    Det är ju sedan hon började dejta honom som det blev utseendefixerat och boomerangvinkande. Han, som följer få konton på sin instagram – men ett av dem gäller Brigitte Bardot – köper två par svindyra skor, bokar lyxiga resor, dejtar bara utomlands (fast lögn) och har enligt sin twitter en obehaglig syn på omvärlden. När Bella sedan lägger upp inspirationsbilder en masse av just denna Bardot och blir stylad kust som henne, snörper mitt hjärta en aning.

    Är detta en sund relation? Är det Bella som sätter reglerna eller styr hajen över henne?

      Ja gud vad intressant! Det gör ju emot allt Bella vill utrstråla – strong independent woman. Vilken är hans öppna insta?

    Jag har reumatism.. fick det när jag var 15 år. Värsta som har hänt mig. Speciellt när man ena månaden kan vara helt symtomfri och den andra inte ens kunna stiga upp ur sängen 🙁

    Har mycket artros i släkten men inser nu att jag inte vet ett dugg om reumatiska sjukdomar. Ska verkligen sätta mig och läsa på direkt och sedan får jag nog inse att jag måste göra allt jag kan för att förebygga eftersom det säkert kommer drabba även mig i framtiden… (kan tänka mig att det hjälper med träning osv? inte jättefan av träning men har noll ursäkt att skippa för det verkar vara en sådan jävlig sjukdom). Någon som har personliga tips eller annat man kan tänka på??

    + till Falciani som uppmärksammar det här.

      Artros och artrit är inte samma sak. Artros är alltså inte en reumatisk sjukdom. Även om det kan vara ”ärftligt” också.

        ”Artros är den vanligaste formen av reumatisk ledsjukdom i Sverige” står det på reumatikerforbundet.se, läser även samma sak på andra ställen, tolkar jag det fel eller vad menar du??

          Nej det gör du inte. Man kan dock ha också artros utan att det är reumatism. Då är det en ”vanlig” förslitningsskada.

          🙂

    Jag måste tipsa om MSM till er som har ont i leder och lever med värk. Det är himla få personer som känner till detta men jag vet många som har testat att äta det/dricka (beror på om man köper pulver eller tabletter) och det har hjälpt så mycket. Det skiljer sig från person till person men det är värt att testa då det är billigt och finns att köpa ekologiskt. Kan även ges till husdjur som lider av artros.

    Ja vad fint av henne, framgår det hur mycket hon bidrar själv till insamlingen? Kanske kan sälja av en väska?

      Sälj dina väskor själv om du vill bidra med något?

      Ja, hon har själv gått in med 1500 SEK och det kan du se i insamlingen. Dessutom så sprider hon insamlingen vilket är ett väldigt stort medialt värde.

    Modd

    Superbra! Har GPA (Wegeners granulomatose) og det er ikke noen trivelig sykdom. Har blitt nyretransplantert pga av den o er snart dags igjen ? Den påvirker alt fra hørsel, øyer, nyrer, lunger til ledd.
    Finnes så mange forskjellige reumatiske sykdommer…

    Medelålders tanter som beter sig som ungdomar (vilka saknar fullt utvecklat konsekvenstänkande upp till 25 års åldern). Skärp till er kärringar, herregud…

    I have checked your website and i have found some duplicate content,
    that’s why you don’t rank high in google, but there is a tool that can help you to
    create 100% unique content, search for: boorfe’s tips unlimited
    content

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.