Konferenskaos!

Efter många om och men nådde Bella och Pingis slutligen sitt mål på den spanska solkusten och kunde återförenas med sina anställda för en hejdundrande konferens i dagarna tre. (Okej, jag har ingen aning om hur många dagar se ska vara på konferens men tre lät bra.)
Efter att ha tragglat sig igenom siffror, strategier och situationer som kan uppkomma på ett företag så var det dags för middag och galej.
Bella postade de här klippen på Instastories igår kväll och jag uppmärksammades på dem av en läsare som kallade det hela för ”fjortisparty” eller liknande och mycket riktigt. Här svängdes det med de lurviga så det stod härliga till och jag kan tänka mig att kvällen inte direkt blev lugnare efter att Bella postat de här filmerna och återigen hade två händer att skåla med.
Fjortisparty? Ja, kanske? Nu drack jag själv inte alkohol när jag var fjorton men jag kan visualisera konceptet.

Hur många konferenser eller kick offer har ni varit på tillsammans med företag ni arbetat på?
När jag tänker efter så tror jag att det kan röra sig om en 5-6 stycken för egen del.
Innefattade någon av dem ett stillsamt te-drickande för att avslutas med ett hopp ner i sängen innan klockan slagit 22?
Knappast va?

Jag skulle helt ärligt bli mäkta förvånad om det är mer än kanske en person här inne som har den samlade erfarenheten av konferenser.
Oavsett vem man pratar med så tycker jag att julfester/konferenser och kickoffer med det företaget man jobbar på ofta omnämns som rena röjfester och mer liknar en partykryssning till Helsningfors än någonting annat.
Den enda skillnaden är att vi inte fångas på film och läggs ut på sociala medier med hundra tusentals följare för alla och envar att ta del av.
För flera år sedan så arbetade jag på ett företag som mer eller mindre anställde hela nyexaminerade klasser från högskolan. De gick alltså direkt från högskolelivet in på arbetsmarknaden. Behöver jag förklara närmre hur kick offer/julfester och konferenser gick till? Högskolementalitet och gratis alkohol. De får Bellas video att framstå som rena rama snoozefesten!

Så – i sann bibliska anda.
Vem vill kasta den första moralkakan på hur eftersläckningen av LCCs konferens ter sig eftersom ni aldrig någonsin festat loss på engagemang organiserade av det företaget ni jobbar på?
*sätter mig på båda händerna*

Tack för tips!

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min första tanke är att om man är nyanställd, eller anställd övh, så kanske man inte borde skämma ut sig totalt genom att bli plakat på såna typer av tillställningar.

      Mitt första mer ”riktiga” jobb (mer än sommarjobb och andra tillfälliga jobb) började jag på när jag var 18 år och gick i gymnasiet. Var en ny ICA-btuik som skulle öppnas, alltså en helt ny ledning, nya chefer och nya kollegor/anställda – för alla. Inför öppningen hade vi en kick-off under en dag som avslutades med middag och tillhörande alkoholhaltiga drycker. Var både en av cheferna och flertalet ”vanliga” anställda som söp ner sig något otroligt och gjorde bort sig. Förstod varken då eller idag hur man tänker då.

        Undrar samma.

    Jobbar på en av hovrätterna och våra julbord och sommarfester är så torra så de självantänder! Det är en bedrift att vara hemma senare än 22.

      Ha ha arbetar inom kommun och tidigare landsting och samma där

      Statlig myndighet och samma här. Dessutom får man vara glad om 30 % ens kommer. Jag är väl inte Bellas största fan, men de ser ut att ha kul och det tycker jag är viktigt. Sen bör/ska man väl inte supa sig redlös och göra bort sig men att ha trevligt med sina kollegor tror jag är viktigt för god arbetsmiljö

      Haha

      Samma här. Arbetar inom kommunen och aldrig varit på röjparty.

      Arbetar också i större organisation. Vår senaste personalfest fick ställas in eftersom det var 0 (=ingen) som anmälde sig av över 60 anställda ?

      Jobbar på ett universitet och det är samma här, men det hade varit en syn om professorerna släppt loss och satt slipsarna på huvudet och dansat på bordet ? jag har dock hört att krim.vården har vilda personalfester ?

      Jag jobbade på ett slakteri och på vårat julbord spydde folk på bordet efter en timme.

      Verkligen samma här. Jobbar på ett universitetsbibliotek och har aldrig varit på någon jobbfest/konferens där någon blivit mer än lite lagom salongs. Det ingår oftast ett glas vin men resten får man bekosta själv (och tack Gud för att vi är nitiska på den punken, till skillnad från tex vissa kommunpolitiker). Det dricks aldrig sprit, någonsin, bara vin eller öl. Inte så glamouröst direkt 🙂

      Jobbar på bank och numera är det max två glas vin och definitivt inga yviga konferensresor. Annat var det förr. Bra sätt att ha fest är att åka räkbåt, alla måste vara kvar hela kvällen, ingen kan gå hem i förväg.
      Tycker man bör vara klok och se till att aldrig bli mer än salongsbberusad på företagstillställningar, skippa fördrinkarna på rummet. Man gör bara bort sig!

    Ot men är det någon som vet vad som hänt med tyra?

      Tagit sitt förnuft till fånga och håller dig undan rampljuset tills hon mår bättre?

        Varför ska Karin hållas undan rampjuset?

          -1

          Svårt att inte stanna på dagisnivå?

        Hoppas verkligen det är så och att hon inte mår ännu sämre!!

    Jag tycker dom verkar ha riktigt kul och festligt att Simon bjuder på sång! 🙂

      Jag blev lite orolig när han började veva partyblosset mot taket.

    Har festat hårt på många konferenser så jag kastar inga kakor.

    Däremot kastar jag en citron på surisen som inte unnar andra att få festa loss utan att muttra ”fjortisparty”.
    Finns det någon ålder på att ha roligt?
    Vad är fjortis över deras festande?
    Om kommentatorn deltagit i någon konferensfest alls så borde hen veta att Bellas storys visar en städad fest men med glada tillrop och sång.

    Mina konferensminnen handlar om alltifrån däckad chef på bussen, en kollega som vaknade naken på stranden och hade blivit rånad av en prostituerad, en kollega som somnade naken i hotellkorridoren, kissande kollega i helig fontän och arg polis, kollegor som hade sex i en av jobbhissarna utan att tänka på att hela ledningscentralen tittade på, kollegor som hade sex under middagsbordet, osv.
    Då pratar vi stora myndigheter eller IT-bolag.

    Låt för fan folk festa och ha kul. Så länge man inte begår brott så rör det ingen annan.

      Jag har för allt i världen varit på företagsfester där man festat loss men det du beskriver är ju inget annat är pinsamt. Hur fan tänker man som vuxen när man agerar på det sättet bland kollegor? Tydligt är i alla fall att somliga inte borde dricka alkohol.

      /Linda

        Jag sa aldrig att det var ok att bete sig så. Det är så här det går till när det går snett. Bella och kollegornas festande är inte ens i närheten av fjortisfest om man jämför.

        Och brott, japp, håller med. Ingen satt att de åkte hem ostraffade heller.

      Ironin i ditt avslut och att flera saker du räknat upp faktiskt är brott ?

    Haha döööör på Bellas svengelska *klåååset* å den lilla sång o dansmannen är i sitt esse när alla tjejer fnittrar o skrattar när han tror på riktigt att han är Frank Sinatra. Uuu skämskudden åker fram

    Tror att det är rätt olika på olika arbetsplatser ändå… Jag har jobbat på många ställen, en av de mindre arbetsplatserna hade typ knytis och vin och sen gick man hem vid 22.

    Men att Bellas företag som består av typ 15 tjejer i 25-årsåldern avslutar sin konferensdag i Marbella med klubb känns naturgivet.

    Jobbar inom privat sektor och när vår bransch samlas för den årliga stämman brakar festen lös! Spriten flödar och gammal som ung rockar loss på dansgolvet. Själv brukar jag dock vara nykter och betrakta spektaklet på avstånd (arbetar i en mansdominerad bransch och de flesta vet kanske vid det här laget hur ”trevliga” fulla medelålders män blir…)

    På de två företagen jag jobbat på så har det varit ungefär samma upplägg på konferenser/kick-offer. Utomlands + en jäkla massa gratis alkohol. Det har absolut inte varit tvång på att stanna till midnatt men har man trevligt tillsammans så blir det oftast sent + onyktert 🙂

    Men en annan sak: om man kolla på bilder/stories från när dom sitter och konferansar har de anställda olika datorer? Får dom inte en dator av arbetsgivaren?

    Flamskonfa i Spanien – CHECK
    Dator – NOPE!

      Det kan också vara så att folk får en maxsumma datorn får kosta och sedan bestämmer man själv vilken dator man vill ha. Så fungerar det oftast inom it och utveckling. Mindre vanligt inom andra branscher, men fullt möjligt.

      Vi har också olika datorer. Dock är utvalet inte så stort men beroende på vilka program och verktyg man behöver så kan datorn se lite olika ut.

      Jag reagerar med på att de inte har en extern skärm, tangentbord eller mus på sina arbetsplatser. Trodde det var en självklarhet inom kontorsarbete? Sitter själv med två skärmar och hade aldrig klarat mig på en, än mindre sitta vid en laptop hela dagen.

    Försökte klicka vidare bland alla storys så många gånger i klippet haha 🙁

    Inga moralkakor här, på förra årets julfest stod min chef och gjorde helikoptern på dansgolvet…. ?

      Men shit vad olämpligt av en person i chefsposition.

        Olämpligt av en person oavsett vem.

        Jupp, kan säga att han inte var chef så länge till efter att det hände och han var inte bjuden på årets julfest ?

      Fyfan vad äckligt. Inte okej!

      Du jobbar möjligtvis inte för Anders Borg?

        haha Annypanny <3

    Nej det där såg helt normalt ut! Jag jobbar på kommun å därför får vi betala vår egna alkohol, därmed blir det mer städat. Jag tror att åldern också har med saken att göra, då jag tror att yngre har lättare för att göra ogenomtänkta saker när alkohol är inblandat.

      Och enligt min erfarenhet är det precis tvärtom. På min arbetsplats där vi har ganska blandade åldrar är det de som är 40+ som dricker mest och gör bort sig mest. De yngre är betydligt mer städade. Jag är 43 själv men skulle aldrig drömma om att bete mig som en del av mina jämnåriga…

        Exakt, vi som är unga (och framför allt även singlar) festar mycket och har därmed inga problem att hålla det på en lagom nivå. Småbarnsföräldrarna som går på årets enda fest utan sin partner är övertaggade och brukar alltid bli stenpackade

    Jag har jobbat på en konferensanläggning där jag ibland jobbade kväll, ibland jobbade frukost och ibland både och. Kan säga att det var allt annat än lugnt på kvällspassen. Inte allt för sällan var det chefen för de olika företagen som drog igång festerna och bjöd på dricka för både egna pengar och företagets. Frukostpassen var ofta lugna fram till 9, då rasslade hela gruppen in och skulle äta samtidigt. Känslan av ångest osade i hela matsalen och många ville inte se sina kollegor i ögonen.
    Minst en gång i månaden fick vi ringa ambulans och under dom två åren jag jobbade där var polisen där 4 gånger pga slagsmål…! Så ”fjortisfester” på konferenser är inte helt ovanligt.

    Jobbar inom infrastruktur och även om just de företag jag har varit på har haft hyfsat städade fester (nu jämför jag men när jag var föreningsaktiv på universitetet) så är det väldigt vanligt med blöta fester inom branschen.

    Tycker Bella och co ser ut att ha jättekul där nere i regnet. Jag hade gärna hakat på.

    Jag har jobbat på ett stort konferenshotell och sett det mesta mellan himmel och jord. Kan säga att de i 40-50 åldern var värst och det var mycket fylla, otrohet och förstörelse. Personer som kissade på golvet inomhus och hade sönder stora glasbord. Herre jisses, vilka minnen. De stora konferenserna avslutades ofta med storslagna fester med fri bar och många kunde nog inte hantera friheten borta från vardagslivet.

    Har jobbat på ett ställe med nolltolerans mot alkohol. Vi hade ändå riktigt najsiga fester med god mat och roliga aktiviteter. Nu när jag jobbar på ett ställe där alkohol är ok kan jag sakna nolltoleransen.

    Konferenser, julbord osv jag varit på har varit väldigt lugna och ordnade.
    Det är egentligen bara en personalfest, som skulle vara just FEST som också blev livad.
    På konferenser har det uteslutande handlat om jobb faktiskt…

    Tips: ben mitkus ex My ska delta på ex on the beach. Kolla hans instastory

    Hahaha o sååå reeeeegnar det ??

    Jobbar statligt och och då brukar det vara en två dagars konferens om året samt en julfest. Ingen alkohol ingår man får betala det ur egen ficka. Brukar vara stela tillställningar och pliktskyldigt deltagande. Senaste julen var festen över 20.30 och de flesta drog vidare ut i mindre grupper där man känner sig bekväm och avslappnad. Tar helst semester för att slippa dessa tråkiga events 😛

    Jag har jobbat på så många företagsfester så det inte går att räkna.
    Värst är sjuksköterskor (för det mesta) & mediamarkt ?
    Herrejävlar vilka fester de har. Alltid minst 2 som däckar innan förrätten..

      Sjuksköterskor har tillgång till för många preparat 🙂

        ????? utbildad inom vården så kunde inte annat än skratta högt på denna

    Ot: Någon som har sett Bellas reklam för Gina Tricot och Nelly? Det verkar inte som att hon får samarbeten med high-end märken.

      Nej, Bellas målgrupp är ju inte människor som har råd med high end. Om de skulle vilja produltplacera vill de nog ha en diskretare person som antingen är född rik, eller som är typ högt uppsatt jurist eller ekonom samt har en målgrupp på 40+ (där vilket är åldern då de flesta som någonsin kommer ha råd att bara köra high end börjar få råd med det. Vid ca 30 är det mer ”middle end” som gäller.)

        Sant. Verkar dock som att hon skäms lite för det, hon har bara lagt upp det på sin instastory och I kategorin ‘for you’ på bloggen. Hon använder ju själv väldigt sällan budgetmärken.

          Möjligt, men hon kör ju på i en omöjlig stil där hon låtsas vara framgångsrik företagsledare typ. Men eftersom allt är så världsfrånvänt och hon beter sig som något från en amerikansk tv serie missar den köpstarka målgruppen hon kunde försöka få, dvs kvinnor i början av karriären i åldern 25-35 ungefär. Men även då skulle sammarbeten med high end vara lite väl. Det skulle mer vara typ Filippa K, MQ och typ Esprit och inte Hugh Boss, Gucci osv.

      Vilka samarbeten? :S

        Hon hade en adlink till en Gina Tricot kjol på instastory igår, och en Nelly-annons på bloggen förra veckan.

    Märkligt hur Simon lyckas hålla sig i centrum och hur beundrad han verkar vara – inte minst av Pingis och Bella.
    Jag vet att Simon tänkte sig en karriär som musikalartist men nu verkar Löwengrip & Co blivit hans egen Cirkus. Jag begriper mycket väl om Odd inte tålde Simon. Mina vibbar är inte heller 100%.

      Rätta mig om jag har fel, men han kom väl ut som homosexuell? Eller blandar jag ihop med någon annan. Tror hur som helst inte att det är någon flirt mellan cheferna och Simon.

        Nja, han ska ha flickvän.

        Enligt fb har han flickvän…

      Jag har så svårt för hans typ av människor… men de gillar säkerligen inte mig heller.

        Jag skulle säkert gilla dig!

    Ärligt talat så tycker jag alltid att det är chefer och de äldre som går bananas på julfester etc. Kanske att de inte festar lika mycket som vi yngre och går all in när de väl har tillfälle/barnvakt osv

    Många passar på när det är gratis och man är hemifrån. På min förra konsultfirma fick man dock ha respektive med på julfesterna och de var faktiskt relativt städade (festerna). På min förrförra konsultfirma började det supas redan i bussen på väg till konferenserna, värst var de i 50-årsåldern, min teori är att folk passar på när man sällan får festa hemma.

    Jag är den nyanställda som hånglade med chefen (inte min dock) på julfesten för några månader sen, så ska ni kasta stenar kan ni göra det på mig

    Helt ärligt skulle jag aldrig kunna släppa loss ordentligt på en jobbfest. Det är ju en sak att vara glad och ha kul, men att bli stupfull och göra korkade grejer? Och några dagar senare försöka bli tagen på allvar av de personer som sett spektaklet? Nu har jag i och för sig tillhört en ledningsgrupp de senaste 15 åren, och är så förbaskat tråkig att jag tycker att chefer har extra stort ansvar att inte göra bort sig totalt. Mer ok bland ”vanlig” personal, även om jag nog skulle ha svårt att släppa loss då också. För att säga något positivt om BB och hennes gäng så verkar de ju ha hittat personal som passar att jobba i ett företag som involverar BB… Svårt att vara för seriös på det stället överlag, då går man väl upp i atomer av BB:s alla självförhärligande påhitt. OBS! Nu tror jag absolut att det går att kombinera att vara seriös med att trivas och ha det kul på en arbetsplats.

    Gubben jobbar inom IT. Jävlar vad det sups! AWs MINST en gång i veckan, kick off utomlands, julbord, maskerad, halloweenfest, kvartalsslut, årsslut etc mm etc. Varit med på en stor årsslutsfest. Chefens chef körde break dance och dansade salsa med kollegorna. Hade SKITKUL och är lite avis.

    HallÅÅ, HAHAHA!
    HallÅÅ, HAHAHA!

    Har aldrig vart med om att någon ens blivit full på jobbtillställningar. Jag ogillar stökiga miljöer med fulla människor, skulle tycka det var jättejobbigt att vara på en sådan middag med kollegor?

    Säger inget om att det festas lite på konferenser. Konferens är typ kodord för att dricka alkohol på någon annans bekostnad. Mitt nuvarande jobb har dock så ybertråkiga fester att jag hellre gnager av mig vänsterarmen än stannar till middagen.

    Men hur lyckas Bella dressera alla sina anställda till att fnittra på beställning?

    Min kille höll på att bli ihopparad med chefens dotter (av chefen) på en personalfest en gång, som tur var inte hans chef.

    Jo på vår firma går det också vilt till. Jag är helt ointresserad av supande och festande så jag är i säng kl 22 och läser eller surfar. Min chef är så schysst att jag alltid får ett enlelrum så jag får vara ifred, annars är dubbelrum standard hos oss.
    Dock skulle jag aldrig döma någon som väljer att festa, vi är olika i vad vi trivs med helt enkelt.

    Nämen, Camcam, jag är helt chockad!

    Dels verkar det nästan som att du försvarar Bella här o dessutom gav du inte Simon ngt av dina löjliga smeknamn ? Mår du bra?

    Åh vad tråkigt att jobba på ett ställe där folk inte ens orkar komma på personalfesterna.

    Vi brukar ha mer eller mindre röjiga fester, tycker det gör så mycket för sammanhållningen när vi ses utanför jobbet, kanske åker iväg några dar. Tror inte Bellas fest är så unik, så låter det nog på de flesta fester om man filmar framåt småtimmarna 😉

    Jag jobbade på Polarn O. Pyret för många år sedan och jädrar vilka fester! Jag var ganska ung när jag jobbade där och mina tre kollegor var alla lite äldre småbarnsmorsor. Alltså, det var som att titta på ett såntdär kosläpp på våren när mina kollegor någon gång om året fick komma ut och dricka rosé och fuldansa till Ooa hela natten på Harrys! Först hem var alltid jag. Underbart!

    Har blivit aspackad på ett julbord en gång. Som tur var va de flesta packade och två spydde ner sig, så jag kom undand hyfsat bra. Hade i alla fall ångest i flera veckor efteråt. Fattar inte hur det gick till, har varit på många konferenser och med olika jobb. Men nu, vid åldern 30+ gick det åt skogen. Aldrig mer ska det hända igen.

    Pallade inte att titta klart, hittade ingen tillräckligt stor skämskudde

    Jobbade på Ica back in the days, dom julborden alltså. Vi blev portade från stans största uteställe typ, spriten var gratis och det var verkligen bara förjävligt. Tacka vet jag Landstinget, som är sä fattigt att dom inte har råd att bjuda på nåt…

      Hahah blev ”bjudna” på julbord av landstinget, en av stans sämre ställen, vi fick betala hälften av kostnaden privat och det ingick ingen dricka alls…? tillställningen tog slut vid 20.00-tiden…

    Tyckte inte alls att det där var så ”farligt” eller fjortisaktigt. Däremot klarar jag inte av att kolla på det då Bellas engelska gör ont i mina öron!

    ”Our fiveS years together” Tycker hon borde få tillbaka pengarna från de där engelska-kurserna hon tog. Eller byta ut personen som sköter hennes instagram stories.

    jag läste ”vem vill kasta den första moderkakan”, roligt när man kan roa sig själv

    De hade konferens 1(!) dag.

    Hahaha, jobbar kommunalt o då är det ”julfest” o konferenser vardagar o man är hemma senast 22 ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.