Spiken i kistan för Metro Mode?

En efter en har bloggprofilerna lämnat Metro Mode och nu tar chefredaktören sedan 7 år tillbaka – Petra Tungården –  sitt pick och pack och flyttar inte bara sin blogg utan lämnar även sin tjänst för att helt satsa på sitt egna varumärke.
Precis som sin kollega Michaela Forni så har Petra valt att flytta sin blogg till Cube där även Anitha Schulman, Elsa Ekman, Andreas Wijk, Janni Delér, Linda Hallberg, Victoria Törnegren och Lisa Olsson huserar.
Utöver Petra så har Cube även värvat TV4-profilen Andrea Brodin och livsstilsprofilen Linn Herbertsson från Metro Mode.

Den enda bloggaren som valt att flytta TILL Metro mode och inte tvärtom är Marie Serneholt som nu kommer vara sidans enda riktigt stora namn – i alla fall i mitt tycke.
Jag har hört rykten om både en eventuell flytt för Petra och att det inte är riktigt stabilt på Metro men har tagit det med en nypa salt då det ständigt florerar rykten i den här världen men de verkar ju ha stämt.
I februari rapporterade Dagens Media om att Metro Mode plågades av dålig arbetsmiljö, bristande ledarskap och framtidsvision samt att bolaget bara hade en säljare kvar och det här kommer inte direkt bidra till en stabilitet om man säger så.
Vad tror ni? Kommer Metro Mode lägga ner eller göra en sån där Tyra Sjöstedtsk nystart för att komma igen?

Ett stort grattis till Petra – och Cube – som jag nu gissar kommer satsa mer på sitt nya klädmärke och på att stärka sitt egna varumärke ännu mer!

Tack för tips!

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT. Inte varit inne på ett tag men har du skrivit om att framgångspodden gjorde ett avsnitt med Alexander bard? Blev så ledsen när jag såg det. Borde diskuteras precis som när Bella hade med honom. Framgångspodden har en enorm räckvidd ändå vad gäller poddar.

      Man får lov att gilla Bard. Han är inte polisanmäld eller dömd för något. Du kan inte bestämma vilka andra människor pratar med eller har med i sin podd 🙂

        Spelar roll om han är dömd eller polisanmäld. Han kan ändå vara en person med högst sunkiga åsikter som de flesta med vett borde ta ställning mot.

      Öh? Nu börjar detta gå lite för långt. Jag förstår om man ställer sig kritiskt till att folk som blivit anklagade för våldtäkt kanske inte ska ha stora plattformar och framträda i media som någon sorts expertis. Men någon som ifrågasätter att någon annan är skyldig till trakasserier? Det är inte en handling bara en åsikt, om än en ganska unken sådan i detta fall, men ändå. Det måste gå att tycka saker, också om Me too-rörelsen, annars går vi nog en ganska skrämmande framtid till mötes.

        Jätteskrämmande, män kanske skulle bli behandlade som kvinnor genom historien och samtiden ? det skulle bara inte gå för sig!

        Dessutom får man väl diskutera män som alla andra? Vad spelar det för roll? Ld, Bella och sindy kristiseras hela tiden men det verkar inte leda till någon farlig samhällsutveckling. Men att kvinnor kritiserar män som öppet har talat illa om kvinnor, DET går inte för sig för det kan leda till den farliga samhällsutvecklingen att kvinnor också får makt att bestämma vad som är ok och inte i ett samhälle.

          Nej, det har jag aldrig påstått. Jag tycker bara inte om tanken på att någon ska uteslutas på grund av sina åsikter. Gäller både för kvinnor och män. 🙂

          Måste allas åsikter höras på allas forum? Han har alla möjligheter att höras och synas på egen hand.

    Kissie hade också med sig sin hund hos frisören. Snart får de som vill slippa hundar gå till ett hundtrim och klippa sig! 🙂

      Är det inte lättare att gå till en frisör som inte tillåter hundar?

        Lättast om folk bara började tänka på andra, och slutar göra livet surare för allergiker.

    Är det bara jag som tycker att den här bloggen blir tråkigare och tråkigare? Tyckte att det var så kul att läsa här tidigare men nu är det mest massa svammel och ofta är Camilla sist på bollen. Är det bara jag?

      För lite inlägg om blogginlägg och bloggare och för mycket annat tycker jag.

      Det håller jag inte med om, tycker att inläggen är bättre. Däremot tycker jag att klimatet i kommentarsfältet och attityden hos de som kommenterar har blivit mycket sämre. Jag tycker att camcam lyfter intressanta ämnen men jag orkar sällan gå in i diskussioner då jag upplever att folk här är ute efter att bråka och trycka ner mer än att föra vettiga diskussioner. Förr var det bättre stämning bland kommentarerna även om folk inte höll med varandra.

        Håller verkligen med om kommentarsfältet!

        Håller med. Istället för att diskutera ska folk t.ex rätta grammatik etc. Tröttsamt då det förstör och drar ner stämningen enligt mig.

          Eller bara påpeka stöddigt att man minsann tänker helt fel ? Sjukt tråkig stämning i vilket fall.

          Tex svar som ”nej.”, ”eh nej”, ”trams” osv osv, så tröttsamt.

        Håller med där, det tar mer energi än ger att diskutera här nu för tiden.

      Jag håller med. Förr klickade jag mig in minst 20 ggr per dag men nu går jag in max 5 och kommer förmodligen sluta läsa inom kort. Trodde bloggen skulle bli bättre i och med flytten men den har blivit sämre. För mycket jävla text i inläggen och sen ingen roligt innehåll.

      Helt enig i att Camilla ofta är sist på bollen. Till exempel det här med Blondinbellas medverkan i Schulmans show, det ska hon lyssna på idag?! Det kom ut för en vecka sedan! OLD NEWS!

        Du har helt rätt så jag hoppar den faktiskt och siktar på nya grejer att skriva om istället. ????

          Nej, skriv om den!

          Tråkigt. Du har ju bloggat helt irrelevanta grejer om blondinbella när du hade över en timmes material att skriva om men ignorerade det bara.

          Skriv snälla om den!! Jag är intresserad. Alex Schulman och Isabella, jätte spännande. Det var dessutom en super intressant och ovanlig intervju med Bella, tror ingen intervjuare kommit henne så så in på huden som Alex gjorde i den här.

          Låt istället bli att skriva om Sindy, Knivmicke, Ankpung, Boken och alla dedär konstiga personerna jag aldrig hört talas om innan. 😉

            Åh, säg aldrig det till Boken! =)

          Det är ju inte tidskänsligt material på det sättet, skriv om poden tycker jag.

          Nej! Jag vill jättegärna läsa din analys av den! För min del spelar det ingen roll om den kommer lite sent. Innehållet i intervjun blir ju inte out of date!

      Jag är tyvärr beredd att hålla med – tycker kvalitén på inläggen blev sämre efter flytten!
      För mycket egna analyser och anekdoter och för lite intressant om bloggaren. Dessutom ofta reflektioner om saker som skrev för flera dagar sen!

      Sen finns det ju massa saker man undrat (om tex Nellie) som det lovades att skrivas om men sen kom det bara ett inlägg som egentligen enbart bekräftade att hon inte fick skriva om henne pga ngn chef men det skrivs inget nu heller – synd för det här var bästa bloggen!

        Och ofta snodda inlägg från bloggkommentatorerna. Sa jag snodda? Nä, inspirerade ??

          Om man ska uttalas sig om hur bloggen har blivit så måste jag säga att texterna är fööööööööööööör långa. De flesta läser inte hela texten och då kan man ju undra varför Camilla fortsätter att skriva så långa texter? Sen tycker jag att det skrivs lite för mycket om dig Camilla. Men i övrigt är det här helt klart min favoritblogg. Läser nu endast den här bloggen.
          Kan heller inte instämma om att inläggen har blivit sämre.

    instämmer tyvärr, vill få tillbaka mer den bloggen som ”driver” om influencervärlden. typ hur dom poserar, hur deras dagar ser ut, driva med allt ska va perfekt etc. mer som det var det första året. har blivit väldigt mycket personlig blogg åt camcam, och tyvärr ofta med dålig attityd,
    MEN detta är ändå min favoritblogg, och förstår dig camcam som lägger ner dina dagar åt denna blogg, vilket jobb och vilken tid det tar. men vill ha mer o korta inlägg tror jag

      Stämmer inte, tycker jag. Bloggen har vuxit, vilket också innebär ett större ansvar för Camilla. Tycker att bloggen blivit mycket mera konstruktiv och intressant.

      Ååh saknar alla skämt om gab joss, jag och min sambo har skrattat så mycket åt det

      Håller med. Lite tråkigt att bloggen har utvecklats mer åt det personliga hållet och att inläggs skrivs om saker som egentligen har svag koppling till bloggvärlden, bara för att generera kommentarer (typ inläggen om konstiga vanor, föräldraskap eller abort). Mer bevakning, tack! Så som det var förut, när inläggen verkligen handlade om att sticka hål på influencerbubblan.

      I övrigt är det fortfarande min favoritblogg (och den enda jag läser nu för tiden!) men jag önskar att den var lika bra som förut 🙂

    Denis Skopljak är också en Influencer på denna plattform CUBE och hon har ca. 750 000 följare på Instagram dvs. Mer än superwoman Blondinbella.

      Sendi skulle det stå autocorrect ändrar till Denis ???

    Äh. Det kanske är torka överlag i ”influencervärlden”?! (Förutom hos BB då som jag helst av allt gärna slipper att läsa om pga spyr lite i min egna mun så fort jag läser om henne)
    Heja dig Camcam, tycker du gör ett ?jobb!

    Kan du inte börja syna alla influencers som gör reklam för casinon?

    Marcus Schuterman pratar om hans tid på Metro i det senaste poddavsnittut av ’Schutermans’, tydligen så insåg han efter bara 2 veckor på Metro att han inte skulle hålla länge som moderedaktör då det var så dålig stämning/arbetsvillkor.

    Kissi var tydligen på Metro idag så kke de värvat henne med?

      Vad gör du med dina extra 2 sekunder du sparat nu istället för att skriva kanske? Vill inte låta elak MEN….

        Men VEM bryr sig hur någon stavar här? Har alla här blivit skadade av någon gammal svensklärare så ni måste ta ut det på andra? Det finns folk som faktiskt fattar att man kan vara bra på språk men ändå slarva ibland. Big deal! Det är ett kommentarsfält, ta ut era aggressioner någon annanstans.

        Är du helt dum i huvudet E2, får folk inte skriva förkortningar nu heller? Varför finns det om de ej få användas

        ”Vill inte låta elak MEN…”
        Klart att du vill låta elak. En helt onödig kommentar om man inte vill låta elak.

      Tog mig längre än jag vill erkänna att fatta kke=kanske. Varför förkortade du inte ”tydligen”? Det är ett längre ord än ”kanske”?

      ”Ksi va tln på Metro ida så kke de värvat har me.”

      Varsågod, det är absolut inte meningen att folk ska ha minsta aning om vad man skriver ändå 🙂

        Tydligen förkortas oftast tydl, verkligen som verkl osv. Iaf på twitter haha.

      Jupp

    Som chefredaktör så är man väl ansvarig för arbetsmiljön? Det kan bli bättre när hon lämnar.

      Petra var chefsredaktör för magasinet och inte siten Metro Mode.

        Metro mode-sajten är katastrofdålig sen länge. Förr var det bra artiklar om mode och bra profiler som medverkade, nu är det bara den checka Pernilla Wahlgren-redaktionen som tar tillfället i akt och syns i kanalerna. Ex redaktionschefen som ska gifta sig – VEM bryr sig?? Eller podden eller det senaste #släppallamagarfria ? för att inte tala om stela live-intervjuer på FB. Skäms ihjäl. Noll koll har dom så inte konstigt att alla bloggare flyr den där skräpsajten…

          Hahahaha scrollade i Metro modes flik ”bloggar” för att se vilka som är kvar och upptäcker att två av redaktörerna har startat varsin blogg där. Går bra nu!

    Ska bli interessant att se hur många läsare som följer med vid Petras flytt. Misstänker att hon fått mååånga ”gratis” views pga exponeringen på Metro. Maken till en mer självupptagen människa, levandes på spons med smygreklam där allt verka vara såååå rosenrött och perfekt, får man leta länge efter (BB räknas inte, hon är i en helt annan liga/”verklighet”). Ledsen, I don’t by it Tunnan.

    Jag fattar inte att du inte lusläser och har stenkoll på bloggaren Andrea Brodin. Hon är ju enorm inom bloggvärlden, samarbeten med riktiga lyxföretag, plus att hon tillhör den absoluta överklassen, bästis med Madeleine och Victoria, hennes dotter Diana är Victorias guddotter. Och Andreas nya man var Chris oneills bestman. Bloggen heter mellan damm och glamm för det är den sannerligen. Ena student prinsessdop, kungligt bröllop i Gstadt och sen renovering hemma.

      Du låter som hennes kompis. ? Alternativt hon själv men kungafamiljens vänner får väl inte nämna att de är det?

        Jag varken känner henne eller ÄR henne men tycker hon lever ett spännande liv. Läser hennes blogg. Mycket inredning men lite privat också.

      Ah, känner igen henne.. hon har alltid utstrålat desperation i mina ögon. Ditt inlägg gör det inte bättre..

    Jag önskar att du generellt skulle lyssna mera på poddar och kommentera dem också om du hinner/vill. 🙂 Tror det skulle kunna generera intressanta inlägg.

      Jag lyssnar på väldigt mkt poddar men nog inga som är relevanta för den här bloggen.

    Det finns inga bra bloggare kvar på Metro Mode längre. Hörde bakvägar att hår Elin ska lämna också, vet någon något mer om det? Hade varit intressant att höra personerna bakom ”massavhoppen” som togs upp i Media artikeln, hur det arbetsmiljön påverkade dom?

      De som sagt upp sig hittills är: Linn H, Ida W, Vanja, Josefin D, Niklas B, Petra, Andrea B…jag hade också gärna velat veta varför både bloggare och personal lämnat? Uppenbarligen gör de något fel…och helt ärligt, vem läser ens artiklarna på MM?

    Men Metro har ju Henrietta, största lögnare. som kommit från Linköping….

      Största lögnare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.