Skit i facken!!!

Har du en kropp som är formad som ett päron, äpple, timglas, V-formad eller rektangulär? På torsdag nästa vecka 22/3 kommer jag och Caroline Sandström prata om enkla knep som framhäver det bästa för just din kroppstyp i samarbete med Mastercard Priceless. Allt detta samtidigt som vi dricker bubbel på Scandic Anglais i Stockholm. Föreläsningen är 40 minuter lång och därefter minglar vi loss.//Petra Tungården

Har du en kropp som är formad som ett päron, äpple, timglas, V-formad eller rektangulär? Eller är du som jag? Som har en kropp formad som en kropp? Jag vet att det låter osannolikt, men det är sant! Jag har en kroppsformad kropp!
Jag känner mig lite kluven till sånt här – att man ska klä sig på ett visst sätt bara för att man har en kropp som Tunis och hennes kompis vill kategorisera och stoppa in i ett särskilt fack.
Är tanken då att man ska skämmas lite och kanske inte visa sig ute bland folk om man valt kläder ur ett annat fack än det man stoppats in i, även om man själv är supernöjd med klädvaltet??

Jag skulle gärna ta hjälp av en person för att hjälpa mig välja kläder, men inte på det här sättet där de kanske mer talar om för mig vilka kläder jag INTE ska ha på mig baserat på min kroppsform. (Min kroppsform är snarlik Iprenmannens men den verkar inte finnas med här ovan)
Jag skulle vilja ha hjälp av någon som har stenkoll på i vilka butiker man kan hitta de kläder jag är på jakt efter. Jag vet redan vilken typ av kläder jag trivs i och vill ha på mig- det behöver ingen modebloggare tala om för mig, men var jag kan hitta dem…
Det får samma modebloggare gärna tala om för mig! 🙂

Vissa av Petras läsare verkar inte heller helt imponerade av det här då de anser att det skadar kvinnors självbild att stoppa in dem i dessa fack och jag är benägen att hålla med.
Samtidigt finns det säkert en och annan människa där ute som faktiskt inte vet vad för typ kläder som finns ute i affärerna, än mindre vad de skulle känna sig bekväma i att bära.
Här kan säkert Petra och hennes kollegor helt komma till sin rätt, men jag skulle hellre se att de gjorde det utan förbud och pekpinnar och utan att kategorisera kvinnor efter sina kroppar.

Jag vill hellre se en utveckling där kvinnor blir kompisar med sina kroppar och högaktningsfullt skiter i om kläderna de har på sig tillhör deras ”kroppsformsfack” eller inte så länge de trivs och mår bra.
Jag vet att människor – och särskilt kvinnor – kan bli extremt provocerade att se andra kvinnor bära kläder som de kanske inte borde ha på sig, i alla fall inte om man följer Petra och Carros råd här ovan, och vet ni vad jag tror att det beror på?
Avundssjuka!

Det är tydligen provocerande att se en kvinna bära upp en outfit man själv inte ens skulle våga ha på sig hemma och än mer provocerande att hon bär den stolt, utan minsta vett att skämmas. 

 

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Helt enig. De allra flesta tips inom den där kategorin handlar bara om att se smalare och längre ut. ”Ger illusionen av” och ”lurar ögat att tro…”

    Jag som har tjocka lår ”ska” ha bootcutjeans och absolut inte stuprör för då ser de tjockare ut. Sån bullshit! Stuprör + tjocka lår = går alldeles utmärkt! Och ja, man ser att de är tjocka. Men det måste faktiskt inte trollas bort.

      Håller inte med. Jag uppfattar det som att lyfta fram balansen, inte att se smalare ut. ?

        Aha! Vi kanske kommit i kontakt med den här typen av råd/konsultationer lite olika, för alla gånger jag mött den har det handlat om att ge illusionen av smalare & längre. Vad menas med ”balans”?

          Jo kag kan tänka mig att många använder sig av ”tricken ” så. Tråkigt iofs.

          Balans är väl mer att man tänker som när man hänger en tavla efter gyllene snittet. Det där med en boot cut har lite mer att göra med att sätta saker så att de blir mer ”lika stora” eller ”lika små”. Att det blir mer samma proportioner så som du egetligen ser ut mer när du är naken men om du sätter på dig ett plagg så kan det bli så att du framhäver der mer på bekostnad av resten av kroppen. Det kan ju vara en stil i sig att se ut så också och samma ”tricks” kan ju användas till att göra det med om det är det man vill.

          Jag tror att många utrycker sig så att ens höfter upplevs smalare eller någon annan kroppsdel, när det egetligen mer handlar om att få hela kroppen att framhävas ”lika mycket”. Tråkigt sätt att lägga fram det på. Men tänk mer att om du sätter en orange fjäder i örat och i övrtigt typ svarar kläder så ser du örat och knappt något annat men om du istället klär dig så att ögat vandrar runt så blir det en balans.

          Var jag otydlig eller förstår du hur jag menar?

          Svarta kläder*

          Å

        Då har du uppfattat fel.

        Vilken balans vem bestämmer vad som är rätt eller fel

          Anja: Det finns något som de flesta känner är behaglig. Så om jag nämnde ovan så tycker de flesta bäst om när en tavla hängs efter gyllene snittet.

          Men så klart finns det inget rätt eller fel egentligen, men vi har en nedärvd känlsa för proportioner som de flesta känner samma inför. 🙂

          TRH: Eeeh, nej.
          Lite märkligt att någon som anser sig ’mycket smartare’ än oss andra inte kan se att det du kallar ’balans’ är lika konstruerat (och kroppsförtryckande) som deras äpplen och päron, samt att det inte alls är ’nedärvt’ eller på något vis universellt. I olika tider och olika kulturer är det nämligen helt olika saker som anses vackert, eller om det känns bättre för dig att kalla det ’balanserat’, eller ’mer i proportion’.
          Och när du skriver ’något som de flesta känner är behagligT’ (min korr) när vi pratar kläder och stil, så kanske det går att tänka sig att poängen kan vara att det först och främst är behagligt för bäraren, inte betraktaren. Vi är ju inte tavlor…

          —-: Det här med att du tar upp smart i var och varannan kommentar som en liten fin härskarteknik i att försöka förminska dig, var kommer det behovet från? Tänker du att det nu är min tur att analysera dig lite? 😉

          I övrigt ang din kommentar. Både rätt och fel. Vissa saker på hur man ser skönhet har skiftas och andra är mer universella och utan tid och rum. Det är inte helt och håller det ena eller det andra. Mycket idag är skapat av Hollywood. Men mer än du verkar tro är medfött.

          Men att få ögat att se hela dig istället för bara en del är balans, sedan kan du tycka vad du vill. Symmetri är något som sitter i våra gener hur i ska se på det. Sedan kan du för all del programmeras om till att tänka annorlunda. Och jo det är inte roligare än så att kroppen är ungefär som en tavla som ska hängas.

          Tack för rättstavningen. Hoppas det fick dig att känna dig lite duktig och smart för en sekund. 😀

          Hur VI ska se på det…*

          — Ha ha ha, så töntig du är som förföljer TRH. Har hen gjort dig lite putt? Gå och köp en glass som tröst. ?

          1) Det är du som hävdar att du är mycket smartare än andra i var och varannan kommentar, synd bara att det inte kommer mer konsistent analys och information som följd av denna smarthet.

          2) Åh , så jag har både ’rätt och fel’? Tack, o store mästare för ditt välvilliga utlåtande, haha, och du pratar om härskartekniker?

          3) Symmetri ≠ balans ≠ proportioner. Symmetri är en absolut kvalitet, det är inte det du kallar balans och proportion. Symmetri kan existera innanför en mängd olika proportioner: tättsittande ögon kan vara symmetriska, liksom hängröv, gäddhäng, bilringar… Just ögonens placering, liksom mängd fettreserver på kroppen och hur dessa är fördelade hör till sådant som har stor spridning kulturellt på vad som uppfattas som åtråvärt.

          Men, jag vet ju att det enda viktiga för dig är att ha rätt, så: TRH, tack för att du upplyser oss alla om gyllene snittet (som ingen har hört om förr) och hur saker och ting egentligen ligger till!

          Men vad skönt att du redan vet, då har vi ju inget mer att säga varandra nu.

          Kila nu iväg och leta reda på någon som vill gräla idag, för det är inte jag.

          Tjingeling!

      Det funkar ju typ inte ändå. Är man tjock så syns det att man är tjock, och är man kort syns det också.
      Jävla tråkigt om alla skulle vara lika långa och lika tjocka/smala.

        Precis? Fungerar inte att se smalare ut utan bara mer i proportion. ?

          Det är så jag använder mig av det, lärde mig av trinny och Susanna? Jag älskar mina små bröst, supersmala midja, jättebreda höfter, tjocka lår, och exakt som du säger så vill jag att min kropp ska se ut på samma sätt som när jag är näck! Jag vill inte se längre ut för jag älskar att va kort, och om jag ska se smalare ut så försvinner mina kurvor(mullig och gullig)och det är inte poängen. Inte för mig iallafall! Älskar kvinnokroppen oavsett hur den ser ut, en kvinna som har utstrålning är det sexigaste som finns, då spelar inte kroppsformen någon roll.

          Kvinnor med Iprenmannenkropp som Camilla är också vrålsexigt, om utstrålningen är där, min bästa vän har sån kropp och det skriker bara wow om henne.

          Hejja kvinnokropp! Vi ska inte gömma oss, vi duger som vi är!

          Palla vara sexig jämt.

          Anonym: Men nej abolsut inte. Men ibland. då och då. 🙂

          *sitter med ruffsigt hår som borde tvättas med gamla strumpor med i hål i* 😉 😀

      För mig har det hjälpt att lära mig vad som är smickrande för min kroppstyp. Sen väljer jag att avstå från såna regler när jag vill. Trinny och Susanna är bra på styling men programmet är rätt hemskt. Antagligen har kvinnorna till männen inte ens tid för att fixa sig för att dom måste göra allt hushållsarbete. Samtidigt är det gud nåde dig om du inte är sexig tema. Jag skulle rekommendera att lyssna på podden Kom in i garderoben. Den är mycket mer inkluderande och fokuserar mer på att man ska bära det man trivs i. Man får stylingtips och uppmuntras till att bära mer färg där också.

        Fanny: Skrev du till mig? Tack för tips. ??

    ”Det är tydligen provocerande att se en kvinna bära upp en outfit man själv inte ens skulle våga ha på sig hemma och än mer provocerande att hon bär den stolt, utan minsta vett att skämmas. ”

    Nu vet jag inte hur det kommer att bli på den här föreläsningen, men att klä sig efter sin kroppsform har inget med ovan att göra. FU kan klä dig i vilken outfit som helst det är bara var du väljer att lägga till eller minska på formen. Och likande tankar finns för män, de har bara inte fullt lika stor variation på kroppstyper genetisk.

    Jag för min del älskar Trinny och Susannah och deras kärlek till alla kvinnokroppar och former. Det handlar inte om fack i den aspekten för dem som du skrivit inlägget CamCam. Inte alls. ???

      Jag hatar trinny och Susanna, ”har du förlorat ditt barn/levt med en depression i 10 år/lämnat en misshandelsrelation? Här får du snygga kläder, snyggt hår och 12cm klackar så att du känner att du är värd ett bra liv”. Det verkar vara katastrof att faktiskt se ut som att man har haft det svårt eller bara inte bryr sig om hur man ser ut. Sen sitter hela familjen och applåderar och gråter när kvinnan äntligen är snygg, då har hon fått revansch. De älskar inte alla former utan reducerar kvinnor till olika objekt och klär upp de sen så att de passar idealen mer.

        Jaaa och så cirklurerar allt kring att kvinnan mår bättre då omvärlden och maken/män tycker hon är snygg. Så himla skevt program.

          Tycker du? Då har du sett något jag missat.

          Men jag tillhör väl dem som inte tycker det är något fel att känna sig fin vare sig det är för sig själv eller någon annan bara det är så att din kropp du har just nu får dig att känna så oavsett ålder, eller storlek på den. Jag tycker inte det är något fel på att vara fåfäng eller tycka om vackra saker och människor.

          Mitt problem blir när Hollywood säger till hels världen hur vi ska se ut och att inte alla individer är vackra på sitt sätt och förtjänar lika mycket att få känna sig vacker.

          Mao jag tycker inte det är fel att andra tycker du är fin så länge du själv känner samma sak. ?

          Mitt svar kl 07,00 var till Örjan.

          Hur har du missat det? Hela introt avhandlar ju sexliv, sexighet, maken, andra män, vad maken tänder på, ork till klackar efter barn etc. sedan förutsätts att hon blir en ny person efter att T och S dragit och klämt på henne spanx och en sexig bh som ska ge en fyllig klyfta med fnissig kommentar kring upphetsad make etc.

          Klart det är kul att känna sig fin/sexig/stilig! Ingen säger annat och ibland kanske en behöver hjälp. Problemet uppstår ju när värdet uppstår först på riktigt samtidigt som ryggfettet snörs åt och tuttarna kommer upp. Det är sällan de frågar ”tycker DU att du är sexig/fin/whatever, skulle DU bjuda ut DIG på dejt nu, skulle DU ligga med dig själv med de skorna?” Utan snarare ”och vad kommer Lennart tycka/säga nu då? Fniss fniss han kommer bli vild av dina ben i den där”

          Örjan: Jo jag håller med om att de har en viss gargong åt det hållet men jag upplever det inte lika krasst som du beskriver det här, samt att när det stylat om en man så säger det exakt samma saker till hans fru.

          En annan aspekt att komma ihåg tycker jag är att britterna säger sexy om precis allt. En smörgås kan vara sexy, eller en stol. Allt kan vara sexy för en britt. Mer ett ord för att beskriva något du tycker om. (Tror att det modeordet dock används något mindre idag)?

          Men om de pratar om boobs and ass som ”sexy” så utgår jag från att det inte har samma betydelse som när de pratar om en macka. ”Vilken mumsig smörgås” betyder ju inte samma sak som ”mumsig rumpa” tex.

          Igen så motsätter jag mig inte att kvinnor trycker upp tuttarna för sex appeal, jag motsätter mig att deras mäns preferenser och sexualdrift är i fokus oftare än vid (ett) skämt. Dessa män som sitter och tindrar med ögonen då den fd urtvättade kastanjebruna hårfärgen bytts ut mot lockar och solkyssta slingor utan att fokus läggs på att de är ganska grådassiga de själva också.

          Sen ska vi inte glömma att kvinnorna inte aktivt sökt till programmet, de blir ju approachade på stan?! Ba ”kolla vilken trött jävel, henne kan vi få ut en wow-effekt av för tittarna” och så kapitaliserar man på hemmafärgningar och platta skinkor.

          Örjan: ”Men om de pratar om boobs and ass som ”sexy” så utgår jag från att det inte har samma betydelse som när de pratar om en macka. ”Vilken mumsig smörgås” betyder ju inte samma sak som ”mumsig rumpa” tex

          Fast det är nog det du ska göra till viss del. Ta det mer som att de pratar om en smörgås än att det just är sex de tänker på. Ligger nog mer mittemellan. 🙂

          Tänk så olika vi ser det. Jag ser att männen är glada för att deras fru verkar glad och sedan till viss del säger det de tror förväntas av dem. Och jag tycker på riktigt inte det är fel att du tycker din partner blev fin. Jag gör inte det och kommer nog inte ändra mig.

          Sedan så fick din beskrivning av hur de hittar kvinnorna och vad och hur det säger det mig att inse att du nog inte alls sett det med ens lite objektiva ögon, för aldrig att det fokuseras på deras kroppar när de kommer fram på stan utan mer att deras kläder är till för att gömma sig och att de ser bleka ut i dem. Att de klär sig för att försvinna, inte för att synas.

          Njaaeee jag tror min poäng inte framkom riktigt.

          Jag menar inte att det är fel att männen gillar sina partners makeovers, eller att de går igång på dem/är glada för deras skull. Jag menar att det är fel på programmet som sätter männens värdering av hennes externa förvandling i sådant fokus.

          Du kan hävda att jag inte sett det objektivt (vilket du har?) och såklart att det är så. Hela grejen med perception och tolkning är ju att det inte är objektivt… jag anser inte att de fokuserar på kropparna per se, men du kan ju inte hävda att de inte kilar fram till folk som är ”trista”. Att trycka in någon i lyft-spanx är ju att kapitalisera på platta skinkor, oavsett om du lägger huvudfokus på att färgsättningen piggar upp vardagen.

          Klart folk ska kunna få makeovers eller ta på sig färgglada kläder, men jag har mycket svårt att gå med på att två klämmande kvinnor högljutt diskuterar folks tuttar och rumpor efter deras mäns preferenser för att det skulle kunna förklaras med att de talar om en macka.

          Problemet här är ju inte att de tar på sig fina(re?) kläder utan hur programmets upplägg är. Nutida extreme makeover typ. Blä.

          Är det bara jag som tycker att efter-outfiten i T&S program var lite väl generiska? Klänning med ett bälte i midjan eller mörka jeans med någon häftig överdel. Och spanx, förstås.

          Örjan: Helt objektiv, nä förmodligen inte, men jag ser åtminstone inte saker som inte finns, vilket du gjort.

          Sedan så har du missuppfattat spanxen, som jag också helst hade sett att de inte använde, men kanske finns det en psykologi bakom dem som jag inte förstår. Men de är inte till för att göra smalare.

          Jag tycker inte det programmet är helt butan fel, som med det mesta, men jag ser mer bra med det än dåligt. Och din jämförelse med extrem makeover. Har du ens sett det programmet? Kan man ens någonsin jämföra en brittisk produktion med en amerikansk?

          Lämnar resten av vad du skrev.

          Tack för samtal. Ha en fin dag. ?

          Men vadå ”vilket du gjort”?

          Det kan inte vara så att du saknar analys då? Och hur är det rimligt varifrån produktionen kommer från när jag liknar olika programinnehåll?

          Oskönt att konstatera att jag ser saker som inte finns och sedan backa in i busken ?

          Örjan: Backar in i busken… deeet var oskönt av dig. Jag har redan sagt vad du hittat på som inte finns i programmet. Hur många gånger ska jag skriva det tycker du?

          Jag försökte lämna för att det är uppenbart att vi tycker helt olika och jag börjar dessutom få svårt att ta dig på allvar när du beskriver programmet på ett sätt som inte stämmer för att utrycka mig milt.

          Så någon buske backar jag inte in i, vi kommer bara helt enklet inte längre än så här anser jag för jag kan inte argumentera mot saker som aldrig hänt.

          Tjingeling!

          ”Helt objektiv, nä förmodligen inte, men jag ser åtminstone inte saker som inte finns, vilket du gjort.”
          ”Jag har redan sagt vad du hittat på som inte finns i programmet.”

          Hur ska man kunna diskutera med någon som skriver så?? Ni diskuterar två olika infallsvinklar på programmet och du stoppar diskussionen genom att ta dig friheten att helt förkasta någon annans tolkning av programmet. Dessutom verkar din syn på programmet existera i ett tomrum som inte tar hänsyn till hur samhället ser ut. + Skrattretande att du skulle vara mer förmögen att vara objektiv än någon annan?

          Varför diskutera om du är så övertygad om att din syn på världen är den enda rätta?

          Skärp dig -.- :
          Det är ju tråkigt nog det enda sätt som TRH klarar att diskutera, hens syn på saker är alltid den enda rätta – så extremt ointressant, och, för att anknyta till diskussionen här, osexigt. Ja, värre än päronproportioner och obalanserad byst.

          Skärp dig: Du frågar så därför svara jag men jag kan inte bemöta något av det du påstår om mig för det har jag aldrig sagt eller påstått.

          Hej då!

          — Du bytter namn till ”skärp dig” och svarar dig själv. Blev det tråkigt när en säger till dig att lägga ner så att du var tvungen att hitta på en kompis? ?

          Det stämmer inte att kvinnorna helt ovetandes blir approachade på stan. De vet om innan att de ska vara med i programmet och låtsas gå omkring på stan och så ”råkar” Trinny och Susannah bumpa in i dem. Allt är uppstyrt som fan när det gäller tv.

          Anonym / 10:51:
          Nej, då hade jag ju bytt till ’Anonym’ såklart!

          Men alltså t och s fick ju så mycket kritik i sina första program just för att de totalsågade deltagarna och det liknades vid mobbningtv. Efter det sänktes lönerna avsevärt och de bytte fokus ungefär samtidigt som alla ”stylar om” kom. Vi har i denna eh ”diskussion” inte ens specificerat vilket program vi talar om varför det blir direkt löjligt att du hävdar att jag inte sett ”programmet” (singularis, bestämd form). Oavsett vilket av programmen vi tänker på så kvarstår att kvinnor inte duger, så kom inte och hävda att jag sitter med ryggen mot tvn och ändå ska diskutera programmen, när det är du som kommer med definitiva påståenden och sedan vägrar att se andra perspektiv.

          Du börjar diskutera med mig genom att svara på min kommentar och sedan har du en approach genomgående som att jag är blind, döv, stum och dessutom dum? Det är halvtrevligt. Och btw är ”backa in i busken” inte en förolämpning utan ett talesätt för att illustrera hur någon försvinner/smyger ut ur ett sammanhang. Det blir ju väldigt tråkigt att diskutera här när du mer eller mindre trådkapar diskussioner utan att föra dem framåt. Är du inte villig att diskutera ska du kanske inte starta själva diskussionen heller.

          Moppjävel: jaha jag trodde det var castings till vissa program och approach på andra -tack för info! Känns isf ännu konstigare att låtsas se en trött jävel med förändringspotential istället för att hon själv aktivt ber om hjälp med stilen. Då är ju hon mer aktiv och lite mindre passiv. Oh well. Är som sagt inte problematiskt att vilja vara fäääncy det är programupplägget som är kefft.

          Tjing!

          Örjan: Jag vet vad uttrycket betyder och jag tyckte inte det var snyggt att anklaga mig för det när jag vi redan hade haft en lång dialog. Vidare så var det ju du som skrev till mig först inte jag till dig.

          Jag anser inte att jag kallat dig för dum har inte ens använt ordet och inte heller haft aporochen att du är blind, döv och stum, om något tvärtom, men jag började tycka ditt resonemang blev oärligt när du skrev saker som inte stämmer samt jämför med en show som opererade stort och groteskt i folk och var ute efter allt annat än att få folk att tycka om sina kroppar precis som det är. Du forsätter nu din oärliga diskussion med att säga att jag kommit med definitiva påståenden när jag har gjort allt annat än det ang den showen. Om du ska anklaga mig för att trådkapa kan det ju vara bra att veta vad det är du anklagar mig för, för trådkapa har jag inte gjort.

          Hur länge till tycker du vi ska disskutera när vi är så långt ifrån varandra? Jag tackade dig uppriktigt för samtal när jag kände att allt var sagt. Räckte inte det? Eller ska vi sitta här hela året för att du ska vara nöjd?

          Örjan, svar väntar i modd.

          Det finns verkligen inget ämne där inte TRH vet bäst? Tycker vad du vill men kalla inte dina åsikter för rätt. De är fortfarande bara dina åsikter hmm.

          Örjan ❤

        Nej Tack: Jag håller inte med. Jag ser mer än så att de får bli satta i första rum och får känna sig omhändertagna och kärlek. Blir lyssnade på och ska sluta att gömma sig och sluta att inte våga ta plats och både synas och höras.

        Istället för att gömma sig i svarta kläder, våga ha färg och visa att du finns. Sluta upp att vara en skugga på väggen och låt folk se att du också finns här.

        Så ser jag på programmet. ?

          Ja, men jag förstår inte varför hela programmet måste gå ut på att få dom att se snygga ut? Ja, de blir ompysslade, lyssnade på och det hela slutar med att de får stå på scen och titta på sitt gamla jag och säga typ ”usch” och sen avslöjas deras nya vackra jag och de gråter glädjetårar. Hela kvinnans mående verkar handla om hur de ser ut och uppfattas av andra. Det finns sätt att lära sig att våga ta plats utan att känna att man måste vara snygg och genom det, värd det. Jag menar, titta på Leif gw Persson, varför behöver han inte en make over för att våga ta plats och känna att han är värd att lyssnas på?

          Snygga eller pigga?

          Färg i din vardag ger så mycket och får dig att bli gladare. Jag önskade att alla, ink GW?, hade mer färgglada kläder. ?

          Jag tycker inte du tänker fel, jag tycker bara att det ena inte utesluter det andra.
          Förstår du hur jag tänker?

          (Mitt PS blir väl att T&S lika gärna gör samma sak för män och tycker det också är kul men de verkar älska kvinnor och vill de dem mer kärlek och uppmärksamhet på det viset som de vet att de är bra på. På riktigt, det verkar genuint älska kvinnokroppen. Såg du pogrammwr där alla klädde av sig nakna för att återskapa (kommer inte ihåg namnet) på ett gammalt konstverk i naturen som en hyllning till alla kroppar gamla som unga, stora sim små?)

          Du pratar med en person som alltid klär sig i svart, eller på sig höjd ljusa jeans. ;). Jag tycker att det är snyggt och speglar på något sätt hur jag är som person.
          Jag tror att jag som mest har sett första säsongen och jag håller med om att de lyfter fram alla former som värda att älskas, men jag tycker att det är synd att de förmedlar att man älskar sig först när man är sitt bästa jag. Eller att man behöver vara snygg/pigg för att kunna tycka om sin spegelbild. Eller att det ens ska vara relevant.

          Nej tack: Nu har jag visserligen inte sett programmet ni pratar om så jag har ingen åsikt hur de specifika personerna utger sig. Men jag kan förstå kopplingen utseende-välmående till en viss del. Från min egen erfarenhet vet jag att jag då jag är i sämre perioder slutar bry mig om hur jag ser ut, vill helst inte ha på mig annat än mjukisbyxor, om jag ens orkar klä på mig. Slutar plocka ögonbrynen för det är jobbigt och varför skulle någon annan ens bry sig. Håret får se ut som ett kråkbo också, för jobbigt att fixa det. Så ser man sig själv i spegeln och märker att man ”förfaller” och det blir liksom en ond cirkel. Man känner sig ful men har inte orken att göra något åt det så i stället påverkar det ens mående och så fortsätter allt gå neråt. Kan säkert tro att om någon utomstående skulle komma och ge lite av en makeover och berätta hur man framför sina bättre sidor så får man en själkänsla-boost som kan hjälpa en att bryta den där onda cirkeln. Typ att man får lite distans till den delen av sig själv som mår dåligt. Men självklart är utseendet inte lösningen på alla problem.

          Nej tack: Ha ha, ja det var väl lite olyckligt utryckt av mig att få det som att låta att svart inte kan vara snyggt. Sorry! Klart det kan och jag har det också ibland. Men färg gör mig glad. 🙂

          Ida: jag är mammaledig nu och har verkligen ingen tid eller ork att lägga på mitt utseende. Håret växer ut i sin naturliga färg, har sin naturliga struktur, naglarna är korta och ansiktet så som det är i sig självt. Ögonbrynen har jag inte noppat på ett halvår utan borstar dom lite på sin höjd. Jag ser det inte som att jag förfaller utan snarare återgår till den jag är. Det är jätteskönt! Varför ska en naturlig kvinna vara någon som förfaller? Förfaller från vad? Det är lite det jag menar, det ska sminkas, gömmas, framhävas, färgas och höga klackar på det. Varför behövs allt det och varför är det viktigt för hur man uppfattar sig själv?

        Nej inte alls. De frågar personen ”mår du bra i de här kläderna?” Så svarar de ”nej”. ”Hur vill du se ut då?”, och svaret på den frågan kan variera. En ville våga använda smycken mer, en annan vikle ha massa kläder i olika färger, en tredje ville vara lite mer ”rockig”. Folk i programmet mår dåligt över sina kroppar – vilket är hemskt! Jag tycker att alla kroppar är fina. Att de kanske vill framhäva bröst är väl inget negativt om personen bara ser ”en tjock kropp” (personen som tycker det har så klart blivit skadad av samhällsidealet), så personen sakta men säkert börjar gilla sin kropp igen.

        Jag känner många damer där ute som inte vågar klä sig i den stilen de egentligen vill. Mycket kan handla om förtrycken de utsätts av män eller andra kvinnor (tyvärr), men också yrkesval och dålig självkänsla.

        Det T&S gör är att få kvinnor att tycka om sina egna kroppar, möjligtvis med hjälp av idealen (stora bröst osv), men det är en bit in på vägen till ett hälsosammare liv – att man mår bättre alltså! Sen är det absolut inget fel med att se deprimerad ut enligt T&S, men ett liv i depression (som givetvis är mer än bara kläder, har varit där själv), är ett liv som behöver något sorts lyft. Att gå runt i dystra kläder och må dåligt över sig själv kommer inte få en att må bättre (finns många andra faktorer också). Sen är det absolut inget problem att se dyster ut, men jag syftar på självkänslan.

          Ja men så uppfattar jag också T&S. ?

        Dessutom tycker jag att T&S sätter på folk väldigt märkliga ”outfits”. Och dessa fula resårskärp och utanpåkorsetter där modell storbystade kvinnor ska ha bysten hängandes ovanför kanten. Varför?? Så klär dom sig inte ens själva, utan har coola kläder.

          Ha ha, håller med om att jag inte alltid tycker om deras stil, typ rätt ofta, men jodå Susannah har gärna och ofta på sig de plagg på sig som du beskriver. ?

      Förstår att det måste gå undan i svängarna när du ska argumentera med alla om allt samtidigt, men för att vara någon som är så enormt intelligent blir det ändå lite många fel, bara i den här konversationen:

      likande – liknande

      genetisk – genetiskt

      gargong – jargong

      butan – utan

      pogrammwr – ??????

      sim – som

      utryckt – uttryckt

      Kanske ska du ta lite tid att läsa igenom det du skriver, du vet, alla blir så mycket gladare av lite korrekt språk – så mycket sexigare!

        Alla = Du?

        Tönt!

        —-, Har du inget bättre att komma med än så? Det är du som surar i den här tråden är allmänt oskön och sprider dålig stämming. Håller med ovan, gå och köp en glass. Jag orkar inte med dig mer nu.

        Jag fattar att ni inte fattar referenserna till hur TRH själv uttrycker sig för att trycka ner andra som allsmäktig bättrevetande i varenda kommentarsfält, men det går bra. Ät glass själv om du gillar det, och sorry för att det blir dålig stämning om någon monterar ner kommentarsfältens självutnämnde superhjälte lite grann.

          Men my god. Du säger till oss att vi inte fattar något och så är det TRH som anser sig smartare än alla andra. Du är alltså bättre än oss. ???

          Du är min nya idol ”…”! ?

        Ah såååå ledsen att jag inte gör dig glad, eller inte. ? Är väl inte skyldig dig en förklaring men heck du får en ändå. Jag har glömt mina glasögon idag och därför stavar jag ännu sämre än vanligt. Vad tänker du om det? Dags för lite lyteskomik om min syn?

        Vill du bråka med någon idag? Leta upp någon annan. Jag är inte intresserad.

        Tjingeling!

          Ah, så du fattar inte heller att det är en spegling av hur du hanterar andra här inne. Ok.

          —- Du är dum i huvudet på riktigt och du speglar inte trh utan bara ditt eget rövhål.

    Känns så Veckorevyn 1995

      1955…

      Är det inte Veckorevyn alla år inklusive 2018? Kvinnor har aldrig fått slappna av och ta på sig vad de vill i historien, någonsin. Var dig själv men på andras villkor!!! ❤️

    Kvinnor ska få klä sig hur dom vill!

    *skriver blogginlägg om att Bella har strumpor på sig,och om sindy i underkläder*

      Fast nog tycker Camcam att Sindy får ha på sig vad hon vill? Att sen åma sig i sexuella poser, fotografera och lägga ut till allmän beskådan är ju ett annat ämne.

      Och att Bella framstår som konstigt när hon har bara fötter i -grader handlar väl inte om något annat än just att det är märkligt och lite roligt.

        Ämnet är kanske slutshaming

    Jag kan inte riktigt se någonting om skammande och förbud i Petras inlägg men Camcam kanske besitter en alldeles speciell sorts läsförståelse.

      Jo, det gör hon bevisligen.

    Om det är så hon tycker att en borde klä sig, som man ser ut så borde hon isåfall börja med dig själv….. ?

    Tänkte först för mig själv, varför finns det ett inlägg om fackförbund här.. Innan jag insåg att det var helt annorlunda fack du skrev om.. ??
    Spännande hur man kan spinna vidare bara av en rubik!

      Här är en till?‍♀️?

      Jag också ?

      Jag med haha. Trodde det skulle ha något med Bella ochUnionen att göra typ!

      Trodde också det. Tyckte det lät helt sannolikt, vilka bloggare skiter INTE i facken liksom?

    Men att kläder kan hjälpa eller stjälpa en kropp är ju inte någon surprise men det absolut viktigaste är ju att alla får gå runt i de kläder de trivs i och mår bra i utan tanke på kroppsform. Det är hemskt om detta skapar tankar om att en inte ”får” bära vissa kläder pga en viss kroppstyp, men jag ser det som något positivt om det kan hjälpa att framhäva det jag känner mig stolt över på min kropp, och kanske borde fokus ligga där.

    Men tänk såhär, jag som är kort och har liten rumpa skulle se skitful ut i bootcut jeans, då alla jeans jag köper dessutom är för långa i benen. Bootcut gör att korta människor ser ännu kortare ut. Varför ska jag ha på mig såna jeans bara för att man ska det, för att ”jag vill”? Det ser ju förjävligt ut. Att lära mig min kroppstyp har gett mig mycket när det kommer till att shoppa kläder, jag vet vad jag passar i och inte, vad som förminskar och vad som framhäver. Min kroppstyp passar inte i raka klänningar från Mango till exempel, medan min kompis med annan kroppstyp ser flawless ut i deras klänningar.

      Man ser aldrig för jävlig ut om man trivs i sina kläder och är en glad prick med självförtroende.
      En bra dag är jag fab i mjukisbyxor och sambons tröja, en dålig dag känner jag mig som skit i struken skjorta och klackar.

      PS. Man får se förjävlig ut. Man måste inte vara så jävla representabel och välklädd jämt.

        Åh men här håller jag helt med. Tänker för att hitta just dit kan det vara bra att lära sig hur man känner så och att du förstå vilka kläder som framhäver en mer än att man gömmer sig, är en väg till det du skriver. 🙂

      Herre vad lurad du är. Du pratar om vad din kropp passar i som om det vore en objektiv sanning huggen i sten frambringad till Mose på Sinai. Det finns inga objektiva sanningar gällande skönhet, allt är påhittat utifrån objektifiering av kvinnor och möjligheter att tjäna pengar. Tänk om det var du som höll i rodret istället för dem som tutat i dig allt det här, vilken frihetskänsla!

        Fast nja, långt innan man kunde tjäna pengar på en så har det funnits åsikter om vad som är vackert. Män som kvinnor. Vi pratar årtusenden. ?

          Fast njä. Det har förändrats över tid och vad som anses vackert skiftar väldigt mellan olika kulturer också i vår tid. Det finns liksom ingen ’sanning’ eller ’objektivitet’ i det du kallar ’balans’. Du får gärna tycka något är vackrare än något annat, men att försöka få det till något ’nedärvt’ eller allmängiltigt bara för att själv verka smartare och liiiite mindre lurad är bara löjligt.

          @—- Men gud vad du är tyken. Och läser det thr skriver som fan läser biblen gör du också.

          Gå och ta dig en kopp kaffe nu och sluta att sura.

      Jag tror att det är viktigare att lära sig vad man trivs i än vad man passar i. Jag fick nån sån konsultation någon gång och fick höra att jag passar bäst i v-ringade tröjor och omlottklänningar, men jag tycker att just dom plaggen är dom fulaste som finns. Däremot har jag insett att 9/10 när jag känner mig bekväm i kläder har jag stuprörsjeans och en vanlig rundad tröja. Så om du inte känner dig bekväm i bootcut jeans, så ha inte det, men inte för att du inte passar i det, utan för att du inte vill ha det bara…

    Har du en kropp som är FRISK?? Var då tacksam och glad. Punkt.

      Fast det är inte alltid så lätt! Vi får höra, se, lära oss så mycket om kroppar och hur kropparna SKA vara som inte stämmer (inte ens i rakhyvelreklamen får en kvinna ha håriga ben liksom). Jag hatade som många andra min kropp förut men det var inte för att jag inte var tacksam över att jag var frisk, jag hade bara fått lära mig hela livet att jag ser ganska fel ut, trots att kroppen mådde bra.

    Återigen – galet svårt att vara kvinna för hur man än gör blir det fel!! Kvinnor som vill veta mer om kläder och passform gör fel, kvinnor som inte vill det gör fel. Hur ska man vara som kvinna??!

      Helst ska man bara var en vit man.

      Eller hur. Och samtidigt så är det ”ingen” som tycker det är fel att vi gillar och köper kläder. Vi får tycka att det är kul, men fel att tycka det ska vara snyggt. 🙁

    Fantastiskt bra initiativ. Svenskar, män som kvinnor, smala som tjocka, kan inte klä sig efter sin kroppsform eller snyggt öht. Aldrig har kläder varit så billiga, ändå,ser de flesta för ruggiga ut. Tröjor från Dressman, nopprigt beige från Lindex, skitkvalitéer från HM, alltid svarta skor, ledordet är ”tvättbart i maskin”.
    Det är bara att se hur mycket hjälp Tungården själv liksom hennes polare där på bilden behöver. Singoallablus och skinnkjol, wow, det var ju edgy, not. Polarens kjol? Och varför inte satsa på bredare sandaletter där fötterna får plats? Bedrövligt osnyggt.

      Haha – lite ironiskt att de svarta sandaletterna uppenbarligen är helt omöjliga att gå i och helt fel modell för hennes fötter. Samt ser grymt obekväma ut.

      De kanske inte bryr sig. Det kanske bara är du som bryr dig? Kändes allt meningslöst nu?

    ”I samarbete med Mastercard”..
    Herregud. Influencers och deras köpta liv. Kan de ens andas utan att få betalt??

    Jag klär mig i det som jag GILLAR!
    Rutigt, randigt… lite sportigt klassiskt… struntar i vad som är modernt just nu.
    På vintern handlar det enbart om varmt… för jag är den mest frusna människan i Sverige.
    Dock… har jag helt slutat med tre-kvartsbyxor. Efter jag hade varit med på tävlingar med min man… och alla gamla käringar hade det… såg jag hur gräsligt fult det var.

      Stretchiga ”slacks” har varit en favorit i många år och har jättemånga.

      Ja men du har ägt de snygga guldskorna så jag är övertygad om att du har ett bra öga för vad du passar i de dagar du har lust. ???

      *fortfarande lite upprörd över att jag inte äger dina fd skor*?

        Hehe… för att inte prata om alla tjocka myskläder i leopardmönstrat. ( Som enbart bärs hemma)

    Lite OT men Anna Book är med en sväng i Ben Mitkus vlogg ”gangmedlem helt hög på jobbet”

    Fpäå kvinnor och män som klär sig brs.. svart svart svart och försmå kläder… inte svårt qtt glänss i detts land!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.