Öppet spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

337 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är med stor sorg jag vill berätta att Johanna toftbys vän Annica dött. Hon som kämpat så länge. Och mina tankar går till hennes tre små pojkar och hennes man. Fruktansvärt. Vila i frid. ❤

      Så otroligt sorgligt

      Åh- tänkte på henne i veckan?

      ?

    Någon mer som har börjat känna sig beroende av blondinbella-skvaller…..?

      Jaa.. titta på hennes uppträdande på sharkweeks instastory.

        Haha blev så nyfiken att jag sökte på sharkweek på insta men fick bara upp en haj-sida. Ironiskt nog..

          Han heter lifeofsharkweek..

          Om man kollar in hans senaste instastories så känns han verkligen som en ung kille som gillar att festa. Har svårt att tänka mig att han vill leva familjeliv med Isabella.

        Omg vad var jag just tvungen att bevittna ? Eget plan *flax flax bla bla*… Hörs ju att hon blir imponerad av sig själv

          Huset hon ska hyra i St Tropez ha fester varje dag åka helikopter….

        Tack för injektionen.

      Ja jag har slutat följa hennes blogg sedan någon månad tillbaka då hon skrev att det var bortkastat att plugga till jurist men jättesmart att ”skolas” till influencer och youtuber… efter att ha blivit mer och mer less så rann bägaren över där kände jag. Bloggen gav mig mindre och mindre, började följa henne när jag var gravid och hon var gravid med sin son sen blev det en vana som var svår att bryta. Hon är duktig å sådär absolut, men hon verkar inte längre leva på samma planet längre.

        Jooo, visst behövs väl jurister som behöver bistå alla influencers som inte har koll.

      Har hon verkligen tid att gå på fester varje dag och socialisera sig med folk som vill prata om annat än hennes egna karriär?

      Tvärtom, börjar bli allergisk.
      Alltså, jag fattar att det finns grejer att kritisera henne för men saker vissa stör sig på är helt absurda.
      Hon skrattar för mycket, för konstigt, hon har på sig fel skor, för fula skor, exponerar barnen för mycket, för lite, osv… Vi fattar, ni tycker inte om henne.

      Han festar rejält , hajpojken

      Förlåt men vad håller hon på med? Det är väl hennes barnhelg? Varför ljuger hon om att det gör ont i mammahjärtat men samtidigt istället åker på ”staycation” med hennes nya ”icke”kille?
      Fan det är sorgligt. Jag hoppas Odd söker full vårdnad och FÅR det också.

        Nej, hon hade barnen ons-lör denna vecka.

        Men hon har ju inte barnen från kl 16 idag. Hon är väl fri att göra vad hon vill när hon väl lämnat dem hos deras pappa?! Konstiga saker som ni stör er på…

        Inte hennes helg men måste säga att det låter ”udda” med hennes saint tropez i hans story. Någonting om (helikopter så kul) varför så kul? Om hon nu är så miljömedveten som hon vill få oss att tro att hon är. Varför är det sååååå speciellt att åka helikopter. Varför är det då såååå roligt att åka helikopter. Förstår att hon tycker att det är roligt men absolut inte ett måste iallafall. Men i sommar kommer säkert ett inlägg om varför det var ett måste att åka helikopter. Dock så låter det ju inte så nu om man hör hans story då låter det mest som om hon vill skryta!!!!

        Hur de två har kommit överens om att ha barnen tycker jag att andra kan skita i.

        Han kommer inte söka om ensam vårdnad.. varför skulle han det? Vad konstig sak att önska att två barn går miste om sin mammas umgänge. Hade hon varit missbrukare, våldsam eller liknande så ja då är det läge. Men bara för att hon reser och gör vad hon vill på sina barnfria dagar? Nej då är du ute och cyklar

    Min hjärna tror det är söndag…

    Tjillevipp!! Vill starta upp denna kväll på öppet spår med ett udda men bra tips till alla som älskar räkor men som kanske inte kommer ihåg att ta fram dom i tid ur frysen. Strössla ut dom på en bricka eller tallrik och salta lite lätt på dom, koka upp vatten och häll i en bunke och ställ brickan ovanpå detta så tinar räkorna på nolltid! 🙂
    Kom ihåg att ställa om klockorna inatt, nu är det snart sommar! 😀
    En till trevlig sak som kanske lyfter humöret är att det är kortvecka nästa vecka! Och för er som jobbar ändå, ni får extra klirr i kassan på långfredag!
    Okej, sorry för hypad och kanske överpositiv men ibland kan det hända det också ;D
    Dela med er av era bästa tips och trix?
    Ta hand om er alla!

      Hahaha❤️

      Åh läste denna nu söndagkväll och det gjorde att kommande jobbveckan känns så mycket lättare. Ha det bäst!!!

    Kan vi prata om vad som har hänt mellan Emma och Smail, verkar som en rätt dramatisk historia från det jag har hört från bekanta, otrohet m.m

      Jag vill också veta vad som hände där!!

      Berätta mer!

        Jag vill också veta. Otrohet då blir man besviken.

      Vill också veta!

    Vem sjunger refrängen på DJ Mendez sång Razor tounge?

      Sorry nu hittade jag det själv. Så bra refrängröst kombo.

    Bara jag som blir helt mindf’ckad av att ställa fram klockan, asså imorgon och några dagar framöver kommer min hjärna vara kaos:((

      Nej, märker inte av det alls. Förutom lite ljusare på väg till jobbet. Krävs en resa till andra sidan jorden för att jag ska märka någon skillnad och då blir jag bara hungrig på fel tider.

        Tjäder – ”Ljusare på väg till jobbet”? Då börjar du inte på morgonen då? Nu blir det ju lite mörkare på morgonen o ljust längre på kvällen..

          Vet inte var du bor, men jag bor i Mellansverige och här är det ljust när jag vaknar runt 6-6:30. Det tycker ialf jag är morgon haha.

          Korrekt, jag jobbar natt☺

      Jag går säkert i en vecka och tänker ”nu är klockan egentligen…..” efter att vi ställt om klockan.

        Jag oxå, plus att jag säger det hela tiden, trots att jag vet hur jobbig jag är.. #hatart

          Fast på sommartid är klockan egentligen rätt, det är originaltiden ?

          Jag har för mig att ”vintertiden” är den rätta..?

          Det är väl vintertid som är originaltid. På Wikipedia står det ”sommartid är en förskjutning av normaltid”

          Va? Men jag läste att vi tog in vintertid för att få mer ljus på morgonen och göra befolkningen gladare.

          Vintertid är rätta tiden. Sommartid fick vi för att få ljusare dagar ,längre.

          Va fan, jag måste omvärdera världen

        Tycker redan det börjat,fast tvärtom ”nu är klockan snart kvartitolv”?

      Motion om konstant sommartid finns inlämnad! Hoppas det blir så!!!

        Väldigt konstigt internationellt sett om vi inte skulle följa normaltid utan att ha en extra timmes förskjutning, mot resten av vår tidszon. Jag tror aldrig det blir så, isf blir det vintertid året runt.

          Det verkar som att frågan som drivs i EU är att sommartid ska vara den permanenta tiden. Det skulle alltså inte bara vara Sverige som bytte utan alla i samma tidszon inom EU.

          Med jämna mellanrum (typ varje år?) läggs det in motioner om sommartid året runt i enbart Sverige. Så även nu, tydligen. Det går aldrig igenom.

          Att de utreder det på EU-nivå är ju mer rimligt, men det är ju en utredning (som lika gärna kan komma fram till t ex normaltid året runt) och inte en motion.

          (jag förstår inte riktigt varför man inte bara kan byta kontorstider, öppettider osv istället för att flytta själva dygnet från normaltid till sommartid, året runt? Ska vi förskjuta oss en timme från resten av världens tidszoner bara för att det är jobbigt att ändra vanor?)

      samma här, hela veckan kommer vara zombie mood… jag hatar omställning av klockorna! tycker vi ska göra som ryssland och andra länder och skippa skiten!

      Som småbarnsförälder är ju sommartid klart bättre än vintertid (den senare = glöm att få sova en timme extra och ställ istället in dig på att under den kommande veckan få gå upp typ 04.30 med klarvaket kiddo. ??)

    Tror ni att det finns efterfrågan för typ en svensklärare på distans? Någon man kan skicka in sina uppsatser, arbeten eller liknande till, som sedan kan kika på grammatik, meningsuppbyggnad osv. För en liten kostnad.
    Man får små kommentarer kring vad man kan tänka på och sådant. Jag vet att många vuxna känner sig osäkra på akademiskt skrivande, men även ungdomar som kanske skrivet sitt första CV, eller något annat som man gärna vill att det ska vara korrekt.

    Dum idé?

      Språkgranskning. Ja bra idé, sitter ofta uppe lappar om detta på universitet osv för att skicka in rapporter. Kan säkert finnas behov. Kör!

      Men superbra idé ju! Som du säger, många känner sig osäkra gällande att skriva akademiskt, och även om man kan få info från ens lärare etc så kan det kanske vara mer avslappnat att fråga en utomstående?
      Kul idé tycker jag.

      Hej!!! Åh snälla jag är i behov av det! Pluggar på privatskola och måste skriva om min c-uppsats hela två gånger! Håller på att gå in i väggen och självförtroendet är obefintligt?

        Lara, vilket ämne pluggar du?

      Vissa universitet erbjuder detta gratis, då är det andra (förutom din examinator) som hjälper till. Ett exempel är Göteborgs Universitet

        Men måste jag inte gå på Gbg-universitet för att ta del av detta? Jag studerar på en privat”högskola” och det känns jättejobbigt då jag aldrig haft problem med skolan. Jag har bara uppsatsen kvar efter 5 års studier….

    Ville tacka er som skrev förrförra veckan. Mitt liv var lite kaos, var självmordsbenägen och ville verkligen avsluta mitt liv. Någon svarade på det jag skrev och att den personen kunde lägga till mig på fb, whatsapp eller vad jag ville. Att den personen tog sig tid att ens skriva så och visa att den fanns för mig, en främmande människa förändrade allt.

    Idag mår jag mycket bättre. Jag förstår idag att jag var så nära att ta mitt liv att det var ren impuls och helt spontant att ropa på hjälp. Så du som skrev, du räddade mig. För alltid tack till underbara dig!

      Men känner du så igen åk till en psykakut. Du ska få hjälp och inte vara ensam om det. Snälla lova du söker hjälp om du behöver. Ta hand om dej. Kramis. ??❤

        Tack men det var där och då. Jag hade ett val att göra. Nåt som påverkade hela mitt liv. Det handlade inte om liv eller död men det var dels att följa mina drömmar eller inte. Jag kände och känner att det här samhället vi livet i är så falskt. Det kändes som om jag vaknat och alla andra sov. En mardröm nästan. Jag pratade med någon som förstod mig. Jag gjorde ett val.

        Jag tror inte alla förstår hur lätt det kan vara att hamna där jag var just där och då. Jag känner mig stark, jag vet vem jag är och så men där och då kraschade allt. Det blev för mycket men den personen ändrade allt. Det var flera som skrev med det den personen skrev förändrade allt. Jag såg ljuset igen.
        Jag tog tag i allt.

        Men jag vill att folk ska veta att när man mår så där så är beslutet man tar så spontant. Det är inte genomtänkt. Det är en tanke som fastnar och mal och mal. Min räddning var det här forumet och den personen. Hoppas han eller hon ser detta och tar åt sig.
        Är så tacksam!

          ❤️

      Du är älskad. Du är någons familje medlem en kollega en uppskattad person för andra i vardagen ❤️ Och du är unik , fantastisk och underbar glöm aldrig det. Du behövs ! Just Du! Gör vissa saker möjliga så din existens behövs så mkt. VI skulle sakna dig vi skulle inte klara dagen utan dig så häng kvar. För just du är så värdefull ??./ Med vänlig hälsning, Jessica G

      Vad fint skrivet, detta gjorde verkligen min dag och jag är glad att höra att du mår bra igen! Du kan fortfarande adda mig på social media om du vill prata med någon 🙂

    vad är bäst för första dejten tycker ni? kaffe/öl/mat/träffas hemma hos nån???

      Träffas ute på ett glas vin eller drink.

      Någon aktivitet skulle jag säga. Bowling, minigolf, laga mat. Vad som helst så att man Inte bara sitter och pratar rakt upp och ner. Beror i och för sig på om det är första gången ni ses eller om ni är vänner/bekanta sen innan och ska ta en dejt

      Träffa aldrig någon hemma hos hen första gången och bjud aldrig hem någon! Ses på öppen plats och ta en kaffe och en promenad! Alkohol gör att man känner sig mer avslappnad men då minskar konsekvenstänket. Mvh/ gammal

        Håller med. Förr hade jag svarat öl eller nåt, idag hade jag föreslagit kaffe.

        Jag är en sån som reser över halva sverige och bor hos dejten över helgen det första jag gör. Kanske dumt, men än så länge lever jag? (och senaste dejten dejtar jag än idag, fyra år senare)

          Dejtar? Inte blivit ihop?

          Haha vi bor ännu på olika ställen och ses lite när vi båda får lust. Någon typ av kk på distans kanske man skulle kunna kalla det. Menade mest att han blev kvar i mitt liv, inte ordagrant att vi dejtar ännu?

          Okej, låter härligt?

      Jag tycker en promenad är absolut bästa första dejten. Man rör på sig framåt vilket för att tankarna ”dras ditåt” plus att man går brevid varandra så man behöver inte titta på varandra mer än man vill, sen kan man alltid prata om saker som dyker upp längs vägen om man inte vet vad man ska prata om.

      Jag läste någon gång för länge sen att man skulle ta med dejten på ex tivoli, för adrenalinpåslaget (?) man får av att åka karuseller ger samma ”kick” som när man är kär vilket gör att dejten lätt förväxlar känslan hen hade efteråt med kärlek/åtrå. Inget jag testat själv och har noll aning om hur mycket det stämmer ?

      En perfekt dejt hade nog varit någon form av aktivitet där man kan dricka lite alkohol så att nervositeten kan avta lite. Jag är rätt kass på kallprat så hade varit skönt med något där man slipper sitta och glo på varandra och försöka hitta samtalsämnen om det inte klickat direkt. Min enda första dejt gick ut på att jag åkte halva Sverige hem till honom och stannade där en helg, men det blev ett förhållande av det också ?

        Oj, låter som att jag endast fokuserar på att dricka alkohol, menar typ bowling eller nåt liknande där det är ok att ta en öl. Ni fattar nog.

      Egentligen tycker jag hemma hos nån eftersom jag upplever att det är mer avslappnat då

      Nu svarar jag jättesent jag vet men; den bästa första dejten jag varit på var en blind date. Det var min relativt nya tjejkompis som fixade ihop oss och vi fick varken se eller höras av innan ( inte ens Facebook haha) whatever, han hämtade mig med
      Bilen och så åkte vi och åt middag. Efter middagen gick vi till ett av olerys (stavning??) center och ”lekte” eller vad man nu ska kalla det. Bowling, biljard och ah vi körde allt man kunde. Jag drack två glas vin under hela kvällen och de var en perfekt dejt verkligen. Så det rekommenderar jag starkt!

    Jag har precis fått en ny lägenhet och kommer att inreda den från grunden. Är så härligt! ? Har ni några tips på hur man hittar sin egen stil på riktigt? Hur har ni gjort? Blir superglad för inspiration & tips!

      Ja men inredd som du alltid önskat. Jag gillar havet så det blir koraller och snäckor. Och bäst leta tills man hittar det man verkligen vill ha.

        Bra tips, så lätt hänt att man bara rusar iväg och fixar loss direkt utan att låta det ta lite tid och vänta på det rätta. ? Jag gillar också havet!

          Protip: kör alla stora och dyra möbler stilrena och spä på med detaljer! Då är det lätt att inreda på nytt om man tröttnar.

    Kvällens tankar. Så orolig över min halvsyster som är 16 år. Hon har pratat om hennes senaste fyllor, nästa fylla och Elmia (så jävla mycket folk där som kan göra henne så illa) som hon ska på 15 mil bort. Förra året var hon också där och hamnade 60 mil hemifrån! Betald tågbiljett hem blev ”konsekvensen”, enbart. Så ledsamt att bara se på när hennes liv fallerar. Super med män närmare 30 år på vardagar, ligger runt och skiter i skolan.
    Våran pappa är psykopat (har själv inte haft kontakt med honom på många år, jag är 27). Han har kastat ut henne ett flertal gånger och bryr sig inte om henne överhuvudtaget. Samma med mamma. Hon ger henne bara pengar som min syster sedan super upp, köper märkeskläder åt henne för flera tusen. Hon har ingen koll på vart hon är eller vad hon gör. ”Din syster har valt att leva det här livet”. Det är ett BARN! Soc har varit inblandad ett flertal gånger, bla för polisen har hittat henne stupfull lååångt hemifrån. Jag har anmält anonymt oro för henne flera gånger. Det händer INGENTING.

    Vet fan inte vad jag ska göra. Min älskade syster.

      Kan hon kanske bo hos dig ett tag? Vilken fin syster du verkar vara som bryr dig om lillasyster.
      Du måste nog ha rätt mycket tålamod och försöka hjälpa henne genom att finnas där, alltid höra av dig även om hon tycker att du är jobbig och bara lyssna. Hon (och du) kan inte ha haft det lätt så det blir nog bäst om du tar allt lite i taget. Du kanske kan föreslå att hon besöker en kyrka för gratis rådgivning/vägledning? Jag är inte ens kristen men vet att de är rätt grymma på att bara lyssna och försöka hjälpa till på alla sätt de kan.

      Jag hoppas att du kan hjälpa henna flytta från det område och umgänge hon nu lever. Det är inte lätt men du verkar ha hjärta av guld så jag tror att du kan hjälpa henne- på riktigt.

      Massa kramar.

        Tack, vilka fina ord!❤
        Hon började dricka när hon var 13 år bara och har varit på många samtal, inget som har hjälpt. Men kyrkan kan ju vara något. Ska försöka få henne att förstå och vilja.

      Kan hon flytta in hos dig? För att komma ifrån det destruktiva? Är ju inte så många år tills hon är myndig.
      Vet inte men hoppas det löser sig❤️

        Har pratat om det ett tag. Har dock inte riktigt den tiden att hjälpa henne 100% då jag har en liten bebis hemma och pluggar och jobbar heltid. Men kanske får överväga det nu. Har gått alldeles för långt. Tack!❤❤

          Hoppas det ordnar sig! ❤️

      Kan hon få bo hos dig?

        Pratat om det förut. Men har inte 100% tid att hjälpa henne just nu. Men kanske måste göra det nu ?

      Ligg på soc, anmäl igen och vet om dina rättigheter! Din syster låter som att hon kan vara föremål för LVM (lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga) enl. antingen 2 § (brister i omsorgen från föräldrarnas sida) eller 3 § (utsätter sin egen hälsa och utveckling genom socialt nedbrytande beteende). Socialtjänsten är skyldiga att hjälpa henne, du är inte det. <3 Hoppas innerligt att Soc tar tag i detta. Önskar dig och din syster all lycka till, hon är lyckligt lottad som har dig!

        menar självklart LVU och inte LVM

      Helt sjukt att soc inte gör något. I vissa kommuner finns det boende för ungdomar som inte kan bo hemma. Där jag bodde var det utbildad personal (tex socionomer, beteendevetare) som jobbade där från ca 7:00 till 22:00 alla vardagar och lite kortare dagar på helger. Så bodde man i en egen lägenhet med kokvrå. Det är inte för ungdomar med allvarligare problem, som missbrukarproblem. MEN det kom in några med de problemen också och fördelen var att de då slussades vidare (nolltolerans mot alkohol och droger på boendet. Och mot droganvändande överlag såklart). Detta kanske finns i närheten av var ni bor?

      Annars kanske du får göra orosanmälningar för ALLT. Du kan ju vara anonym. Kanske tom låtsas att du inte känner henne ibland, typ ”hej jag vill göra en anmälan för en tjej som sitter här väldigt full. Hon berättar att….” SKIT är vad det är!

      Hemsk situation för er båda. Finns det något sunt som hon gillar? Ett intresse som försvunnit sen hon hamnade på glid. Tänker att hon kan få nån form av praktik istället för skolgång. Ex.vis om hon gillar hästar få vara i ett stall. Hunddagis om hon gillar hundar. Att ansvara för ett djur och få värme och närhet kan ge ett otroligt lyft.

      Hmm inte lätt det där, håller helt med om att hon är ett barn och inte kan varken förstå eller förtjänar konsekvenserna.
      Man kan inte heller hjälpa någon som inte vill ha hjälp men förslaget att hon kan bo hos dig, förutsatt att det fungerar tycker jag är ett vettigt alternativ. Att få lugn och ro omkring sig är absolut en bra start, däremot måste hon då följa dina regler, vissa tycker det är skönt medan andra vill fortsätta sin destruktiva bana men då har man iaf sträckt ut en hand och gett en ärlig chans.
      Det är trist att soc inte gör sitt jobb, egentligen skulle hon placeras i en fosterfamilj långt ifrån, tyvärr tenderar man att dras till samma typ av människor var man än är i den situationen.

      Hoppas att hon kan få nån hjälp om inte annat att du kan vila i att du gjort så mycket du kunnat i din sits.
      Starkt och fint av dig att bry dig så, det är inte alla som har en sån syster i sitt liv förhoppningsvis kan hon se det om inbte nu så när hon blivit äldre.

    Är det någon som har läst IB Diploma Programme? Har sökt det på gymnasiet och det verkar vara ett hårt jobb. Är ambitiös och har lätt för mig, är det värt att läsa? 🙂

      Boden?

      Ja, det är definitivt värt det. Var förberedd på att det är tufft, men ær du ambitiös så är det nog rätt plats för dig.

      Känns som en livstid sedan, jag läste det på gymnasiet, 16 år sedan. Har ju inget att jämföra mer men engelskan och det analytiska tänkandet var ovärderligt.

      Läser det just nu! Väldigt jobbigt, men om man vill plugga utomlands skulle jag säga att det är värt. Tänk bara på att det är väldigt mycket mer material som ingår i IB kurser än i dom nationella.

    Är Soran Ismail fortfarande magsjuk?

      Det verkar så…

      Såg honom på Centralen i veckan.

    Äter ni några kosttillskott? Jag äter Omega 3 och B-vitaminer.

      Nej, jag har aldrig haft brist på någonting ☺️

      Jag testar ett tillskott för håret, tappat mkt. Vetefan om det funkar.. Tron gör halva verkan som vi tanter säger?

        Priorin? Det har jag testat men gav mig inget vidare resultat.

          Näe, ett för hår/hud/naglar.. naglarna växer bra iaf?

      Ja d vitamin droppar. Det viktigaste för att immunförsvaret ska fungera. Samt c tabletter som man tuggar vid förkylning. Ibland ginseng. Men annars frukt och grönt.

      Då jag tränar och går på tävlingsdiet äter jag en drös tillskott. Förutom proteiner osv så är det… Omega3, ZMA, d-vitamin, multivitamin, grönt te-tabletter, ALA, CLA, Carnitine… Haha, japp… Det blir en del piller ??

      Jag äter D-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, Omega -3, Magnesium, Q10. Och ibland Järn tabletter (blodgivare) .

      Magnesium rekommenderar jag till de flesta!

        Tar det ibland i brustablettform. Vet dock inte riktigt vad det är bra för hehe.

      Magnesium & järn ^^

      Var till läkaren i veckan och fick utskrivet järntabletter så det äter jag. Första gången, tagit multivitamin någon gång, senast var dock flera år sedan, så är inte ett vanligt inslag i mitt liv.

      D – vitamin, B12 och folacin på recept. Tar även järntabletter trots att mitt Hb är normalt numera.

      Måste fråga er, ni verkar ha koll! Började ta d-vitamintabletter och magnesiumtabletter (vid olika tider på dygnet) men av dessa fick jag sjuka bölder/finnar i pannan och på överkroppen så slutade tvärt. Vet dock inte om jag fick det av magnesiumet eller d-vitaminen. Vet nån av er att finnar är vanlig biverkning på någon av dessa två? Behöver verkligen dessa tillskott men är för rädd att testa de igen

        Så din kropps utseende är viktigare än din enda kropps hälsa?

          Jävla dumt svar. Det handlar inte om livsuppehållande medicin precis. Om hon vill veta vad som kan orsaka finnar och bölder så är det inget du har rätt att sura över. En böld kan göra djävulskt ont.

          Som svar till dig Vilsen själ så har jag ätit både magnesium och järn utan reaktioner, men aldrig under samma period. Fråga på nån hälsokostaffär.

        Ursäkta att jag blandade ihop järn och d-vitamin . Då har jag provat samtidigt, men det har funkat för mig.

          Eftersom d-vitamin är fettlösligt och lagras i kroppen så kan du öka dosen och ta varannan dag. Testa med det. När jag köpte 5000 IE så tyckte jag varannan dag räckte.

      NATTLJUSOLJA!! (Efamol 1000mg)
      Två-tre kapslar om dagen har förändrat mitt liv!
      Inga hormonsvängningar (brukade ha lite jobbig pms), fettdepåer runt lår och kärlekshandtag började försvinna utan att jag ändrade min kost/träning. Vaknar med sådan energi varje morgon nu!

    Någon här som håller på med makramé? Vill så gärna börja:)

      Jag fick ett ryck för ett år sedan och köpte makramésnöre, sökte på youtube och har nu superfina amplar gjorda med olika typer av knutar. Så mitt tips är att söka på youtube ??

    Jag skrev här förra i helgen. Min mamma hade drabbats av en livshotande infektion (mitt i en kamp mot obotlig cancer). Jag varsågod förtvivlad förra helgen och vill tacka alla er som delade med er av era erfarenheter, er sorg och era stora förluster. Samt all kärlek ❤️ Livet är verkligen inte rättvist…
    Min mammas infektion har mirakulöst vänt och som det ser ut nu så kommer hon att överleva. Cancern går inte att bota men jag förlorar henne inte just nu. Ännu har vi tid kvar.
    All kärlek till er som tiden har runnit ut för och tack för att ni delade med er ❤️

      Å, vad glad jag blir. Håller tummarna för er båda!

      ?

      Jag har tänkt på dig flera gånger under veckan och undrat hur det har gått. Skönt att höra en positiv uppdatering ❤️

      ❤️❤️❤️

      Vad skönt att läsa. Tänkte på dig igår och befarade det värsta. Kram <3

    Har bara hört om hur underbart det är att vara kär. Men kan det vara så att det är asjobbigt, att man är så nervös över att träffa personen man är intresserad av att man nästan spyr och inte riktigt är bekväm när man är med den? Förvirrad…

      Det kommer att gå över och bli mer hanterbart ju mer ni ses 🙂 jag har känt likadant och så småningom så lärde man ju känna personen mer. Det var fortfarande blixtrar och dunder men jag kunde slappna av och vara mig själv.

      Jaa ! Youtuba dejting-panik, var en som var på nyhetsmorgon och pratade om det och att det oftast beror på vilken anknytning man har, trygga personer har härligt bubbel, de med otrygg anknytning not so much 😛 Så googla anknytningsteorier också, väldigt intressant !

    Två av mina vänninor har injicerat fillers i deras läppar… det var det första jag lade märke till när jag träffade dem. Det ser tyvärr enligt min mening så hemskt ut! Det ser något grymt onaturligt ut. I profil sticker liksom överläppen ut och ser helt svullen ut… Jag blev så chockad att jag inte sa vad jag egentligen tyckte så brast ut något i stil med ”wow, snyggt!”. Jag vill inte ”ljuga” för mina vänner egentligen, vad ska jag göra? Hålla truten eller faktiskt säga till om det? De verkar ha blivit storleksblinda för de sa att de eventuellt ville ha ännu mera fillers då de ville ha ännu större läppar. Jisses… känns liksom som om det är en stor rosa elefant i rummet nu, förstår ni hur jag känner? Vill inte såra någon men samtidigt måste väl man som vän kunna säga att det inte riktigt blev så schysst som de kanske trott, eller?! Sådana i-landsproblem, herregud haha

      Fast om de själva gillar det så varför ska du bestämma att det inte är snyggt? Det är ju en subjektiv fråga och ingenting man kan bestämma åt någon annan. Du kan ju säga att du blev förvånad att se valde att göra fillers och att du har svårt att inte ”se” det eftersom du känner dom så väl, men att säga att det inte blev så snyggt? Njäe, inte direkt upp till dig.

        Ja, det har du rätt i. Samtidigt tänker jag om det vore ombytta roller, jag personligen tänker att jag kanske faktiskt skulle vilja att någon sa till mig. Men jag tar till mig din kommentar, det är helt klart inte upp till mig att diktera bara för att jag inte gillar det så värst. Tack!

          Ja, men eftersom de har gjort ingreppet redan så får de i så fall gå runt med känslan av att det är fult. Om de frågar dig direkt så kan du ju säga att du föredrar när de är naturliga eftersom du överlag inte tycker att fillers är något att ha. Jag tror att saker som är ganska harmlösa ska man inte lägga in personliga värderingar i när det gäller vänner, är det nöjda och glada så är det ju bra 🙂

        Ja men verkligen, så länge de är glada och nöjda är jag glad och nöjd haha. Nu när chocken lagt sig lite (träffade dem ikväll) och fått lite feedback från er så inser jag ju såklart att jag inte ska lägga mig i deras val! Mucho love till er där ute som bankar tillbaka lite vett i en 🙂

          Haha, man kan ibland undra lite över sina vänners val men samtidigt är det ju charmen med dom, man får dela livet och se det från olika håll och uppleva saker som man aldrig kanske själv hade gjort ?

      Nej, vad du tycker om deras utseende är inte något du behöver tala om. Jag tycker inte att man behöver säga negativa saker om andras utseende. Det är hennes kropp och hennes val. Vad du tycker är snyggt bestämmer vad du gör med din kropp och vad hon tycker är snyggt är hennes ensak. Tänk själv om någon sa att din nya frisyr som du är nöjd med är ful och opassande. Nej, säg inget. Var en schysst kompis i stället och låt dem avgöra vad de är snygga i.

        Det har du rätt i. Behövde denna feedback. Tack!

          Ja det är bäst att vara tyst, men jag förstår dig tror jag. Numera känns det som istället för att förbättra ska man förvandla och utplåna sitt grundutseende.

    Min mascara hamnar alltid under ögonen, ser ut som en panda. Någon som har tips. Ser aldrig andra med det problemet..

      Byt till en vattenfast mascara om du inte redan har det. Sen kanske du är väldigt oljig i hyn om mascaran lägger sig på huden sådär, testa något bra settingpuder under ögonen. Kanske någon på t.ex kicks har tips på bra produkter om du går dit och förklarar ditt problem.

      Samma här! Blir lite bättre med vattenfast mascara?

      Har du testat vattenfast? De billigare mascarorna glider gärna och jag har alltid haft det problemet ända tills jag hittade en från Mac som tas bort med varmt vatten 38 grader. Inte ett spår under ögonen.
      https://m.lookfantastic.se/mac-extended-play-lash-mascara-gigablack/11471880.html?affil=thggpsad&switchcurrency=SEK&shippingcountry=SE&thg_ppc_campaign=71700000013527536&gclid=EAIaIQobChMIgvGQme2F2gIVQ0QYCh3yiQ79EAQYASABEgJWR_D_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CLnYrJvthdoCFYoYGAodHoIEng

        Clinique har också en bra som går bort med 38gradigt vatten. I övrigt sitter den som om den vore vattenfast. Mvh hon som gråter ett par gånger i veckan och ändå har mascaran på plats?

          Tack för tips! Jag hittade en för länge sen som enbart såldes på salong, jag har inte hittat den sen dess och när jag frågat runt i butiker har de bara tittat på mig ? ska genast googla upp den.
          //pollenallergiker som njuter av vintern som håller i sig ?

          De har två sorter som går bort med varmt vatten. Olika borstar. Fråga på kicks eller Åhléns, där köper jag och de har bra koll på sortimentet.

          Bästa mascaran någonsin! Jag har provat både billigare märken och dyrare men ALLA kladdar av sig under ögonen. Cliniques lash power long lastning formula är BÄST!

      Började köra med fiber-mascara istället, aldrig haft det problemet sen dess! Testa!

      Lancome ,hypnose volymer-a-porter är lösningen på problemet!! Ingen chans att den smular på nått sätt.

      När min mascara blir äldre än typ 3 mån så börjar den ofta kännas torr och ”smular” lättare under ögat. Om du inte tror att det är det så se till att pudra under ögat så att det inte blir fett å så

      Byt maskara? Är den gammal?
      Kolla på the Body SHop, de har bra maskaror som inte testats på djur/ säljer i Kina.

      Har en specie.l fuktkräm för huden runt ögonen. Smörjer jag med min vanliga där blir det så flottigt att sminket rinner.

    Jag spelar Fortnite genom ps4 (jag är en 34-årig mamma med 2 barn i snart tonåren, lamt att spela tv-spel kanske, men ändå).
    När jag var inne i ett spel så var en av de andra spelarna en svensk kille på 7 år. Han lade till mig som vän och varenda gång jag loggade in så var han där och spelade, även när klockan var runt 00.00.
    Nu till problemet. Denna lilla kille har berättat för mig medans han grät att hans mamma slår honom. Att han är rädd för sin mamma. Detta har han sagt vid upprepade tillfällen och han har gråtit många gånger.
    Hans äldre bror har även slitit av honom hörlurarna vid ett tillfälle och i princip skällt ut mig och anklagat mig för att lägga mig i hur hans lillebror uppfostras. Vill dock påpeka att jag ALDRIG har frågat denna lilla kille något gällande detta utan det är bara han som har berättat. Jag har dock uttryckt min oro några gånger då han varit extremt ledsen och rädd.
    Vad gör jag med detta? Jag kan inte släppa det.
    Jag vet vad han heter i förnamn och hur gammal han är, men inget mer.
    Hur ska jag kunna gå vidare med detta? Jag är extremt orolig över pojken då han så uppenbart far illa.
    Hjälp tack ?

      Om du vill kan du kanske försöka prata med honom igen och ta reda på nog med kontaktinformation för att göra en orosanmälan. Tyvärr lär det inte hjälpa. Fattar inte vad soc håller på med (eller jo, inget. Men varför?)

      Jag får panik för hans skull!! Men jag vet inte vad man gör? Kan du ta reda på lite mer om honom så kanske det framkommer någon information som kan ge dig en idé om något du kan göra utan att det ger honom större problem? All ❤️ till dig som vill hjälpa det här barnet. Och kick ass att du spelar dataspel! ?

      Jag tycker du ska prata med pojken och fråga vad han heter i efternamn och/eller var han bor, så du kan kontakta socialtjänsten i den kommun han bor i och göra en orosanmälan.

      Han verkar ju bevisligen känna att han kan lita på dig och berätta hur han har det hemma – som vuxen tycker jag då att man har ett ansvar att göra det man kan. Barn vet inte hur de ska hantera sådana situationer, det är ett jättemodigt beslut av pojken att berätta för dig!

      Snälla, gör allt du kan för att få fram information om den här pojken. Den äldre brodern försöker bara försvara sin familj, det är så man funkar. Men sjuåringen är ännu liten och uppgiven och försöker nå ut till någon. Nu skulle jag ju inte rekommendera någon att ge ut sårbara uppgifter och jag hoppas verkligen du är en god människa och inte ett äckel som vill få kontakt med barn. Men SNÄLLA – försök få fram något mer som gör att du kan göra en orosanmälan. En anmälan från utomstående är mycket mer talande. Om du aldrig uppger ditt namn kan du vara anonym. Du kan berätta det du har skrivit här, även broderns beteende. Jag försökte nå ut till SÅ många när jag var liten men ingen hjälpte mig. Drömde om att bli räddad. Ofta ville jag dö för att ”leva om”. När jag var 6-7 år skrev jag i min dagbok ”jag vil ta sjelvmord”. Till det ritade jag bild på mig själv med en kniv och droppande blod. Ser fortfarande bilden i mitt inre. Jag blev sviken av hela vuxenvärlden. Gör ALLT du kan för att få fram information som kan hjälpa denna pojke. Snälla.

        Tack för era svar! Jag ska försöka få lite mer info om honom. Är bara lite tveksam till socialen, velar lite mellan dom och polisen.
        Mitt hjärta går sönder av detta och jag kan inte tänka på annat. Min 13-åriga son har ropat på mig ibland ”Mamma, **** Är online och vill prata med dig” ?

        Tack för svaren som sagt ❤

          Ring båda! Vet dock inte om polisen får ingripa om det inte är något som sker just nu? Alltså om det skulle ha skett ”igår” eller ”i veckan”. Men skadar väl inte att ringa antar jag. Polisen kommer dock vilja ta dina uppgifter. I slutändan är det socialen som ska göra en åtgärdsplan. Det tråkiga är att alla föräldrar har rätt till sina barn… men barn har inte rätt att slippa sina barn. Det är bara att hoppas att ärendet hamnar hos en bra socionom och att pojken får det bättre snart. Lider verkligen med pojken, usch. Tack för att du bryr dig!

          Skriv gärna en uppdatering!

          Vad fint att han vågar prata med dig! Peppa honom och säg att han är modig som gör det 🙂 Försök också att peppa honom till att prata med en annan vuxen i sin närhet, typ sin lärare. Jag har varit volontär på en stödorganisation och en stor del i vårt arbete var att visa den stödsökande hur skönt det kan vara att prata med någon och sen peppa hen att prata med flera. Annars tipsa om Bris, de är utbildade i att prata med barn som har det svårt och har en utarbetad metod i hur de gör när barnen är anonyma.

    Precis varit på bio, såg The Strangers – Prey at night. Blev halvmobbad för att jag nästan började gråta till den skräckfilmen ? Någon mer med känslorna åt alla håll? Ha en trevlig kväll hörni!

      Hahaha jag har oxå känslorna åt alla håll ikväll ?❤️

    Jag är på jakt efter sneakers!
    Har aldrig ägt några men nu vill jag ha.
    Har googlat och letat och ja, det finns ju miljoner olika (såklart).

    Tänkte be världens bästa ni om hjälp nu!
    Har ni tips på sköna/snygga sneakers? Snälla skriv vad de heter och vart jag kan hitta dem.

    Tack på förhand!

      Ecco! Kanske inte vad du är ute efter men denna ”tant” har aldrig haft skönare skor.

      Stan smith eller gizelle från Adidas!

        1+ på stan smith! Passar till allt, stilrena och klassiska!

        De heter Gazelle men jag håller med om att de är bra. Det är min favorit, stilrena och bekväma. Särskilt de gråa eller svarta är så snygga att de passar på kontor.

      Nike Originals NMD – väldigt sköna!

        Menade Adidas originals NMD såklart haha! Finns på footlocker, men även på olika onlinebutiker

      Footish.se eller Zalando är grymma!

      Nike skor är lite smalare i modellen och adidas är bredare. Det beror på dina fötter lite grann men prova att klicka hem och testa och lämna tillbaka om det är helt fel!

      Gazelle, Campus, Superstar eller Stan Smith från Adidas. Nike Internationalist och Cortez är skitsnygga också.

      Skönaste är sketchers. Finns inga skönare och snygga är de också. Finns i Nilssons butiker eller i deras egna. ( Finns i andra också). Dock så kedjorna som har dem har väldigt få modeller. Deras egna butiker har ett stort utbud men inte hela. Finns mest på nätet.

      http://www.skechersshoes.in.net/skechers-2017-new-womens-c-40/

        Tycker även vagabond har snygga.

          De här tycker jag var snygga…

          https://www.vagabond.com/se/KASAI_2.0-4525-202-05

      https://m.adidas.se/tubular-shadow-shoes/CG4562.html

      Sköööööönaste sneakersen ever!

        Snygga! En fråga bara, kan man snöra upp skorna? Jag beställde ett par sneakers en gång som jag inte fick i foten på haha. Snörena satt liksom fast. Jag har både stor vrist och lite högre fotvalv så behöver kunna snöra upp.

      Nike!! Kan speciellt rekommendera nike air max thea, nättare modell än vanliga air max och otroligt bekväma!

    Vad är era tankar om ”Lea Michele can’t read”? ?

      Hur kul som helst! Nu är jag i och för sig SÅ trött på fröken se-på-mig men ändå skitkul!

        Eller hur ? Visst skrev hon inte på the Ellen show?

    Jag tvättar idag med tvättmedel och comfort sensations sköljmedel, men söker ett flytande tvättmedel som luktar sådär alldeles fantastiskt ? Vad är ert bästa tips?

      Tvättmedel. Ariel. Sköljmedel outdoor fresh ?

        Softlans sköljmedel ?

      Naaaaaj! Skippa sköljmedel! Varken bra för kläderna eller miljön ? Kan tipsa om Grummes flytande tvättmedel (bla lindblomma luktar supergott). Och om du ändå vill ha sköljmedel till typ handdukar så kan jag rekommendera märket Attitude.

        Sköljmedel är döden för handdukars uppsugningsförmåga. Kör dom i tumlaren så blir dom mjuka ändå

          Tumlare är värre för miljön. Både ur energisynpunkt men också slitage på textilerna. Vill du ha mjuka handdukar utan sköljmedel, (håller med att de inte suger så bra om man har för mycket sklöjmedel) tumla dem efter de hängt tills torra. Då behövs det bara ett par minuter så är handdukarna mycket mjukare. ?

          Om du använder vanligt skit-sköljmedel ja. Som jag skrev, skippa gärna sköljmedel öht (googla för anledningar).

        Det beror lite på vad du tvättar om det är bra med sköljmedel ellet inte. På många material fungerar det som balsam på fibrerna = kläderna håller längre.

        Men använd betydligt mindre mängd ön ni tror. Lite räcker långt. ?

          Nej. Sköljmedel är inte bra för något material, varken natur-, regenat- eller syntetfibrer.

          Sköljmedel kan göra att dina kläder håller längre eftersom det hjälper till att tygla textilfibrernas rörelser vilket innebär att de gnids mindre mot varandra och därmed minskar slitage och minskar friktionen i tyget. Sköljmedel kan också hjälpa till att bevara färger och lyster i kläder. Färgförändring handlar inte bara om att kläderna blir urtvättade. Det orsakas också av det bildas ludd vilket gör att tyget ser slitet ur och när fibrerna skadas vilket gör att tyget ser matt ut. Genom att belägga fiberytan med ett smörjmedel, kan sköljmedel få bomull och ull att se klara ut längre tex.

          Men vi säger så. Sov gott!

          Svar väntar i modd.

          Sov så gott så länge.

        Skit i sköljmedel, ättika i tvättmaskinen gör kläderna mjukare och tvättmaskinen blir glad 🙂 Funkar att rensa med också, köra en tom maskin med ättika i tvättmedelsfacket och 90 grader.

      ”Ariel a+”, luktar så fräscht tycker jag ?

      Grumme flytandetvättsmedel Pion, luktar som en dröm!

      Grummes flytande tvättmedel finns i flera ljuvliga dofter. Just nu har jag ”Pion” som doftar fantastiskt.

    Att ställa om klockan med barn är ju sådär… inte så kul.
    Min dotter vaknar ALLTID klockan 7. SÅ om jag har ”tur” att hon vaknar 8 imorron har jag bestämt mig för att tänka ”åhåj, en liten sovmorgon” istället för att tänka att klockan egentligen är 7.
    Att jag för en timme mindre gör ingenting, jag är konstant trött ändå! ?

      Hoppas det går bra! Minns att det var ännu jobbigare, detta med sommar/vintertid, när man hade små barn..

      Haha jag hade med planerat att tänka så när min dotter vaknar i morgon kl ”8” (egentlige 7) ??

    Mina vänner och nattugglor. Någon här som också är en riktig fegis?
    Jag vågar inte sova ensam hemma (är snart 25) när sambon jobbar. Ibland kan jag lugna ned mig om katten ligger i samma rum men annars är jag väldigt lättskrämd. Jag vågar knappt gå på toa om nätterna för att jag fått för mig att det finns något som stirrar ut mig i mörkret. Jag är inte rädd för inbrottstjuvar eller andra typer av heminkräktare, det som skrämmer mig är andar och andra väsen. Hur ska jag kunna bli en bra mamma om jag inte ens vågar sova själv i min säng? Kan tillägga att jag aldrig varit med om något skrämmande som barn så jag förstår inte riktigt varför rädslan slagit rot så djupt inom mig.

      Får du barn skyddar du dom automatiskt. Jag har också alltid varit rädd för sånt och lidit av nattskräck hela mitt liv. Men häromdagen så satt jag i soffan och tittade in i min dotters rum när hon sov middag, dagdrömde lite och såg att hennes födelsebukett (som hänger över sängen) tycktes gunga lite. Jag spände ögonen och såg att den var still. Så jag drömde vidare och såg att den rörde sig igen och mer denna gången, den vred sig från sida till sida och stannade till en stund. Jag blev först rädd och sen arg och gick med bestämda steg in i sovrummet och sa högt viskande att du lämnar henne i fred!! Vem det nu var, men jag tyckte det var skönt och jag kände att det var jag som bestämde.

        Vilken björnmamma du är. Va skönt att höra att det finns hopp för mig. Tack.

          För mig brukar det hjälpa att tända lamporna överallt, speciellt typ i hallen och toan och ”halvöppna” rum.

      Ha en nattlampa. Jag var som du men efter ett jobbigt dödsfall bryr jag mej inte längre jag bara struntar i rädslan.

        Massa kramar. Massa massa kramar.

    Har ni någonsin känt att ni saknar något ex, och att ni nånstans önskar att det fortfarande vore ni? Jag var tillsammans med en kille för några år sen och vi var tillsammans i lite mer än ett år. Jag var 16 och han var 17. Vi hade ett bra förhållande, men jag betedde mig ibland väldigt illa mot honom och var ofta osäker på mina känslor. Vi gjorde slut, som vi redan gjort 2 gånger innan, och jag trodde att vi skulle bli tillsammans igen som vanligt. Så blev det tyvärr inte, utan han hade en ny tjej inom en månad. Jag har haft flera killar efter honom och har även en pojkvän nu. Men ibland kan jag tänka tillbaka och sakna mitt ex, och kan ibland önska att han ska höra av sig till mig och vilja ses och prata (kan inte kontakta honom då hans flickvän är svartsjuk och har fått honom att blockera mig överallt, och jag respekterar det). Skulle inte vilja ha honom som min pojkvän, men saknar honom som person då han var helt underbar.

      Min första pojkvän saknade jag länge efter att det tog slut. Jag var 17 och han 20 och efter ca 6 månader flyttade han långt och då tog det slut och efter ett tag hördes vi ont alls. Jag kom över honom men tänkte ofta på vad som hänt om vi träffats senare eller om han inte flyttat. När jag var ca 22 skickade jag ett meddelande till honom på Facebook och skrev att jag bara ville att han skulle veta att jag var jättekär i honom då (jag sa det aldrig rätt ut till honom då vi var ihop utan antog att han visste) och att det var tråkigt att det blev som det blev. Han svarade och vi pratade lite kort fram och tillbaka och det slog mig då hur lite jag faktiskt kände för honom längre. Efter det har jag inte alls tänkt på honom och jag kände verkligen att det var ett avslutat kapitel. Vet inte riktigt vad jag ska ge dig för råd, men ja… En vacker dag inser nog du också att du har slutat tänka på honom?

      Jag!
      Jag har idag sambo och barn och är verkligen lycklig.
      Men för några år sedan var jag tillsammans med en kille, jag var så kär!!! Jag trodde allvrligt att de alltid skulle vara vi.
      Det är min största sorg i livet, vårt uppbrott.
      Samtidigt som jag aldrig haft min nuvarande sambo och min älskade dotter om vi fortsatt.

      Det tog MÅNGA år att komma över. Men idag är jag väldigt lycklig. Men självklart tänker jag på honom, de kommer jag alltid göra

        Jag delar samma historia.
        Men är också så tacksam för min man och våra barn, han gav mig det jag alltid velat ha och saknat ❤️

      Jag kan sakna mitt ex. Inte för att jag vill ha honom som pojkvän utan att han var en bra person i mitt liv. Vi fungerade inte tillsammans på ett kärleksmässigt plan, men hade fungerat bra som vänner, vi hade väldigt kul ihop och kunde prata om allt. Jag vågar inte heller skriva till honom då jag tror att om han hade velat samma sak så hade han hört av sig.

      Förstår vad du menar. Vi blev ihop när vi var 16 år båda två. Genom åren har vi gått igenom toppar och dalar. Idag är vi 25 år, har en dotter på 5 år och en bebis på väg. Vi har köpt hus på landet som vi just nu renoverar. Jag är så jävla glad att han fortfarande är min. Älskar honom så det gör ont. Jag bara vet att om det hade tagit slut för flera år sedan hade jag tänkt som du gör nu. Jag hade säkert träffat massa andra killar och jämfört dom med honom. Jag hade tänkt på honom ibland och undrat hur det var med honom. Jag hade saknat honom. Undrat hur livet med honom skulle sett ut. Nu vet jag ju det och det är bättre än jag/vi nånsin kunnat ana. Kanske låter skrytit men det sköter jag i. Är så tacksam att vi kämpat för våran kärlek.

    Första gången jag kommenterar här men är så frustrerad just nu att jag vill lätta på hjärtat. Jag och min sambo bråkar en del, en hel del. Folk som redan nu tänker ”ja men gör slut bara” behöver inte kommentera, det är inte så lätt som att ”bara göra slut”. Jag har sedan jag kan minnas alltid varit den som plockat undan efter honom, slänga hans strumpor/kalsonger i tvätt, vika hans kläder, plocka bort hans läskburkar, chipsskålar, chokladpapper osv. Jag gör absolut inte ally här hemma men det mesta och jag får oftast tjata på honom att hjälpa till med städning osv. Iallafall, jag har varit sjuk sista veckan och har inte samma ork att fixa och dona. Han har jobbat idag men har sedan två kvällar tillbaka varit hemma själv vilket resulterat i disk och chipsskålar framme osv. Han visste att jag skulle vara hemma idag och vila och tänkte väl som vanligt att jag kunde plocka bort allt åt honom. När han kom hem från jobbet rann det liksom över lite och jag sa att jag tyckte han hade kunnat plockat undan efter sig. Då vände han direkt på allt och tog upp allt som han tycker jag gjorde fel (han kom på två saker, tömmer kökssoporna för sällan och torkar inte av handtagen ordentligt..). Jag sa att jag måste kunna prata med honom om sånt här utan att han vänder allt mot mig. Då bad han mig hålla käften. Jag höll därför käften och satte mig i soffan. Då smällde han igen sovrumsdörren HÅRT som fan två ggr och sen dess har det varit tyst. Gissar att han somnat. Min hund ligger i knät och skakar av rädsla och jag kan absolut inte sova. Har ni några tips på hur man kan hantera sånt här? Hur ska jag lägga fram det så att han inte blir förolämpad? Orkar inte ha det såhär jämt.. Förlåt för lååååååång kommentar. Känner mig så låg bara.

      Jag plockar en del hemma, jag bor tillsammans med sambo och våra två barn, dock kan jag gå med på att plocka det mesta. Då fram för allt i köket, badrummet osv. Dock plockar jag inte upp sambons kläder. Om han byggt en hög på golvet, låter jag det ligga. samma med tvätt, jag lägger hans tvätt på sängen.

        Hur gör du för att inte bli irriterad? Jag kan liksom inte ignorera den där högen vid sidan om sängen. Nej den skadar ingen men irriterar mig trots det..

          Jag vet faktiskt inte, det är rätt irriteranden men det är som det är. Högen har legat där i två veckor nu. Frågade faktiskt vad det var för hög först, trodde först han hade rensat ut gamla kläder. Men icke, det var hans kläder. Och där ligger dom. Stor anledning till varför jag inte blir tokig på det här är nog för att vi delar rätt lika på andra sysslor hemma. Han lagar oftast mat och städar osv.

      Det bästa är nog att inte ta upp och ”diskutera” dessa saker i affekt. Du kan inte vara förbannad om du vill prata med honom, tyvärr så hamnar han i försvarsställning direkt. Prata om dessa saker när ni är lugna och sansade. Undvik att anklaga honom för en massa utan förklara bara hur det känns för dig, hur du mår och hur det påverkar dig. Försök att komma på konkreta lösningar tillsammans.

      Jag har varit ihop med såna killar.
      De förändras ALDRIG!

      (Tänk på hunden och lämna tönten)

      Fick mig att tänka på kontot mansbebisar på instagram.

      Första gången jag också kommenterar, men det där är verkligen inte ok! Såklart ska du inte hålla på att plocka, tjata om städ osv men det jag verkligen reagerar på att han ber dig hålla käften och uppför så att du får sätta dig i soffan med en rädd hund. Det är han som förolämpar dig och skrämmer både dig och hunden. Det är aldrig ok. Visst man kan bli sur och irriterad på varandra, men inte på det här sättet. I morgon/senare idag tycker jag du ska säga att det var väldigt obehagligt och så vill du inte ha det. Man delar ju på uppgifterna i hemmet, utan att vara arg.

      Jag är så jävla trött på de killar och män som tror att en flickvän och sambo = en slags morsa. Det är så skevt. Du själv skriver till och med att han ska ”hjälpa till med städningen”. Vadå hjälpa TILL? Ansvaret med att städa är INTE ditt. Det är ERT. Man kanske kan hjälpas åt. Men inte att en ska hjälpa till. Mina tips: städa inte undan efter honom. Ta några veckor där du inte plockar bort skålar, tallrikar, kläder, räkningar, småplock. Om du vill kan du även låta dina grejer ligga framme efter någon vecka. Se till så att du är upptagen på annat håll, gärna så han får vara hemma själv med och i ”skiten”. Han KOMMER se att det behövs städa. Men frågan är om han kommer göra det. Om du bara låter bli att plocka undan efter honom kan du använda argumentet att du inte är hans mamma. Han är inte ett barn. Att var och en får ansvara för sina grejer tills det blir jämnt fördelat. Om du även låter dina grejer vara framme sen kan du använda argumentet att du också väntar på den där magiska, osynliga städaren. Vi tjejer är så himla vana med att vi ska serva och fixa i hemmet att vi ibland inte ser hur orättvist det är. Som följd är ju killar vana med att inte behöva göra det = många killar tänker inte ens på att det är såhär. Men. Hans beteende igår var inte okej. Om han själv inte har bett om ursäkt för detta måste du ta upp hur det fick dig (och hunden) att känna. Jag hade förstått beteendet (dock inte uppmaningen om att hålla käften – oacceptabelt!) om du faktiskt VAR hans mamma och han var runt 14 år. I övrigt: bara nej. Han är väl vuxen?

      Skit i att han blir förolämpad ! Seriöst han behöver sluta uppföra sig som en mansbebis och då kommer inte inlindning och positiv förstärkning att hjälpa. Hans reaktion är inte okej nånstans, försök reagera med ilska istället när han uppför sig som ett barn, för nu låter det som du försöker anpassa dig och riskerar att bli ohörd? Been there done that

      Mitt ex var också sån som vände och tog upp precis allt jag kunde göra fel om jag försökte prata om något.
      Fick höra att jag inte kunde ta upp saker på kvällen för då var han trött, måste ta upp det före klockan 20. Tog jag upp det före det var han trött efter jobb. Kunde ju inte ta upp det på morgonen eller förmiddagen för då var han trött o sur. Tog jag upp det på en ledig dag blev han sur för det var faktiskt en ledig dag. Tog jag upp det när han var på bra humör var jag jobbig som skulle förstöra det. Så fortsatte det i all oändlighet
      Sen fick jag skit om jag inte tog upp saker -.-’ Sometimes you just can’t win
      (ser ju hur sjukt det var i efterhand egentligen)

      Roligast var ändå när vi hade en diskussion och han tyckte väl att han kom med den ultimata comebacken när han sa att han faktiskt gick ut med MINA sopor (!!!)… vi var sambos och det var köks-soporna som skulle ut. Men de var väl ”mina” eftersom jag handlat hem och lagat maten eller nåt :,) Där och då gick jag ut på en väldigt lång promenad för att inte göra något väldigt dumt..

    Hur tar man steg mot att ta ”kontroll” över sitt liv? Är 22, växte upp med en psykisk sjuk pappa (mamma dog när jag var liten) och har nog på många sätt varit förälder till honom. Han är bipolär och pendlingarna sker med tre/fyra veckors mellanrum, väldigt snabba svängningar alltså. Behövt anpassa mig till honom något enormt, hans känsloliv och behov har alltid satts främst. Jag har pga detta vuxit upp lite för snabbt men blivit väldigt självständig tack vare situationen, idag bor jag i en storstad många mil ifrån min hemstad (har dock god kontakt med pappa, när han inte är inlagd och får ECT), är fastanställd, har många vänner och sköter mig rent allmänt. Problemet är att jag anpassar mig totalt till min omgivning. Det KÄNNS som att jag aldrig tagit ett aktivt beslut i mitt liv. Jag har drömmar jag vill uppfylla. Men rädslan för att ”misslyckas” tar över. Detta resulterar i en bitterhet och ett slags dömande sätt att se på andra vilket jag inte vill veta av. Och jag vet att jag är ung, men det känns som att tiden rinner ifrån mig medan alla andra lever. Jag är fast beslutsam om att jag vill börja studera och resa mer, men ju längre tiden går desto mer hackar jag på mig själv för att jag aldrig kan bestämma mig, aldrig kommer klara det och att jag därmed är en misslyckad person. Kanske känner någon igen sig.
    Hoppas ni har en fin lördagkväll <3

      Jag förstår dig och kan sätta mig in i hur du känner. Jag har alltid varit lillgammal och känslomässigt behövt ta mycket ansvar redan som liten eftersom min mamma lider av alkoholism. Den utvecklades när min pappa lämnade henne. Eftersom de hade delad vårdnad en period så var jag henne varannan vecka. Ofta fick jag slänga flaskor, se till att hon kom i säng osv. Ibland försvann hon hemifrån hela dagar och jag kan inte räkna alla gånger jag fått ringa och be pappa hämta mig. Samtidigt som jag kände så stort ansvar för att göra henne glad i olyckan över att pappa lämnat. Ett barn ska verkligen inte behöva ha det ansvaret på sina axlar.. Så jag känner med dig många liknande känslor som du skriver i ditt inlägg. Jag har inga vidare bra råd att ge dig tror jag… Idag är jag 28 och håller precis på att ta mig ur mitt ”skal” jag själv har skapat. På grund av hur jag vuxit upp har jag blivit rädd för förändring och beroende av min trygghet hemma, det hem jag själv skapat. Nu på senare år så känner jag för första gången att jag vill ut och uppleva världen lite, den är nog inte så skrämmande som jag tror.
      Det blir nog bättre med åren ska du se. Men glöm inte, du är inte ensam iallafall. kram

        ❤️❤️❤️❤️ Tack för att du delar med dig. Det är en superviktig daglig påminnelse att ge sig själv, man är inte ensam.

      Med den historian du beskriver ska du helt klart söka hjälp på din vårdcentral för att få samtal hos psykolog/terapeut. Det har jag gjort, det är det bästa som hänt mig.

        ❤️ Tack för svaret! Jag har gått hos UMO sedan jag var 16, slutade precis här i storstaden efter att ha gått hos en underbar kurator som tyvärr skulle byta jobb. Han tipsade mig om en privat psykoterapeut men tyckte också att det kan vara sunt att låta verkligheten ”sjunka in” lite, för att förklara det kort. Så småningom ska jag helt klart kontakta henne. Tack igen.

    Jag måste ventilera lite.
    Jag har två sk ”Frikort”. David Boreanaz ( Booth i serien Bones. Och därmed helt onåbar men jävlar vilken karl)
    Men så har jag en man i min närhet som gör mig knäsvag så fort vi träffas.Inte så att jag vill ha en framtid med honom utan bara att jag är riktigt tänd på han. Min manvän sen några veckor tillbaks vet om det och han skulle vara helt med på att jag ligger med den här mannen OM han i sin tur får ligga med sitt frikort. Och det kan ju inte jag säga nej till. Eller hur? Vad tror ni? Ligga eller inte ligga? Har ni några ”Frikort”?

      Jag känner en kille har i Karlstad som är skitlik David B. Flytta hit så är du ett steg närmre drömligget!

      Hehe- hade också frikortsdealen i tidigare förhållande, träffade min man och insåg att jag dels inte kunde tänka mig att ligga med ngn annan och dels att jag aldrig skulle klara (alltså, klara av att ha ett förhållande) av om han låg med ngn annan….

    För fem år sedan träffade jag en man online. Han bor inte i Sverige och det började mest som ett tidsfördriv med sexchattande sena kvällar. Efter en tid började vi skypa mer och mer och sexchattandet varvades med långa djupa samtal om allt och vi hördes mer eller mindre varje dag. Han är gift och har varit det sen vi började prata. Jag har inget emot det och visste det från början. För tre veckor sen bråkade vi rätt så ordentligt och sen dess har vi inte pratat. Jag vet att det är sjukt att känna så här för någon man aldrig har träffat annat än via meddelanden och videosamtal men det känns så jävla tråkigt om vi inte ska prata mer och jag saknar honom jättemycket. Jag misstänker att han började bråka med mig för att ha en anledning att avsluta det för sitt samvetes skull men jag vet inte. Han har verkligen betytt mycket för mig de senaste åren och det är han jag har kunnat prata om allt med. Vet inte vad jag vill att ni ska svara på, känner mig bara så ledsen när jag tänker på att jag kanske aldrig mer får prata med honom.

      Låt honom vara, han är gift.

        Vill han inte prata med mig längre så låter jag honom självklart vara, jag kommer inte att tvinga honom. Att han är gift är inget som jag bryr mig om faktiskt och han har själv valt att prata med mig trots det, det får stå för honom. Hade det varit ett problem hade vi inte pratat som vi gjort i flera år.

          Att folk ignorerar att svara dig säger nog allt. Blä, är du desperat eller?

          Du tycker att det är kul ända tills du själv är gift och din man sexchattar med andra kvinnor som helt enkelt inte bryr sig…

          Det låter lite själviskt. Du bryr dig inte. Har du funderat hur det känns för frun (eller barnen om han har några)?

          Att ”folk” ignorerar att svara mig? Vänta nu… det där var din tolkning av något som jag inte direkt kan svara på då det är taget ur luften. Men vore jag desperat skulle jag ta första bästa man i kvarteret, inte en man i ett annat land som jag aldrig kommer att träffa.

      Såklart du får vara ledsen men en sak som hjälpt mig är att aktivt försöka tänka att man får vara tacksam för tiden man fick tillsammans. Eftersom oddsen att man ska leva samtidigt på jorden är små, det är mer troligt att man aldrig hade träffats öht. Ni fick fina år, ni kanske inte pratar igen, någon annan lika bra/bättre finns därute. Take care

    Behöver skriva av mig här ikväll ….skrev för några helger sedan om min mamma som slog mig när jag var liten hur hon tryckte ner mig osv ! Ni fina här inne tyckte att jag skulle bryta vilket jag inte lyckats med tyvärr … jag är tydligen inte tillräckligt stark och jag inbillar mig att jag behöver henne ?! Nu är hon på mig och så fruktansvärt elak.. och jag blir både arg och svinledsen … har sjuka barn hemma just nu och är skör som det är och orkar inte med elaka kommentarer och åsikter …. hjälp mig hur ska jag klara att bryta ?!! Vad ska jag säga ? Göra … nån ?! Var anonym då nu har jag mitt namn ❤️

      Fy fan vad arg jag blir på sin mamma!! Jag tänker att det här faktiskt inte bara drabbar dig, utan även indirekt dina barn… Då din mamma gör dig ledsen och orkeslös så påverkar ju det oundvikligen barnen. Är det lättare att bryta, om du tänker så?
      Funderar också på om du ska försöka ”ta bort” epitetet mamma på henne. Går det lättare att tänka realistiskt kring hur hon behandlar dig och påverkar ditt liv om du försöker bortse ifrån att hon är din mamma? Skulle du tillåta någon annan person att behandla dig på det här sättet?
      Det är faktiskt inte du som bett om att få henne som mamma, du har inget ansvar i att finnas där (som mental slagpåse) åt henne!!
      Jag vet inte, det känns som om jag svamlar och jag önskar att jag kunde hjälpa dig mer. Du förtjänar så mycket bättre än en mamma som drar ner dig! En mamma ska stötta, vägleda och finnas till hands. Din morsa låter långt ifrån det. Du är värd mer! Hellre en ickerelation till mamman än en mamma som är ickemamma. Typ så. Ta hand om DIG ❤️

      Berätta för din partner och dina vänner om detta så att du har människor runt dig som kan stötta, det kommer att vara jobbigt att bryta och då är det bra om man har någon som vet om hur situationen är när man behöver prata av sig och som kan peppa lite när man tvekar. Sen är det bara att rakt av säga till din mamma att du inte vill ha någon kontakt mer, du behöver inte förklara eller försvara ditt beslut för henne. Blocka henne på alla sociala medier och på telefonen så det blir svårare för henne att höra av sig. Det är svårt men det går! Jag trodde inte att jag kunde leva utan mina föräldrar men nu har vi inte haft kontakt på över ett år och jag klarar mig alldeles utmärkt utan dem och har insett att det var de som gjorde så att jag kände mig svag och beroende av deras närvaro. Du klarar av att bryta! Läste ditt tidigare inlägg och din mamma är inte värd att ha dig i sitt liv! All kärlek till dig

      Om hon än idag beter sig illa: ta upp det med henne. Säg att detta är oacceptabelt. Du är en vuxen individ. Skulle hon behandla en kollega såhär? En vän? En främling? Om nej – då får hon ändra sig annars vill du inte ha henne i ditt liv. Om ja – då finns det inget hopp för henne och dig just nu. Som ovanstående skrev – om hennes beteende når dig på djupet drabbar det ditt beteende och humör. Detta drabbar i sin tur dina barn. Om hon INTE var din mamma, skulle du låta den personen behandla dig såhär? Låta dig må såhär? Du har en egen familj. Du behöver inte en människa, även om hon råkar vara din mamma, som behandlar dig illa. Lycka till!

    http://afashionistasguide.com/badrumsspecialisten-stockholm/#comment-39193

    Nu jäklar är blir de varmt om öronen för Malin Richardsson A Fashionistas Guide.

    Hon har sagt till pr personer på olika hotell att hon skriver för Elle Sverige. Fatta va sura de ska bli när de sedan aldrig kommer någon storslagen artikel i Elle, snopet!!

    (skriver så för att detta inlägg ska komma upp på Google gör det ni också hehe)

    Säger ni ”coollugn” eller ”kolugn” (om ni säger det) Eller skriver det, snarare.. ? Har alltid förknippat det med ko, men har sett att en del skriver cool? Kanske nån ko som blivit kränkt? Hälsn en ickekränkt astmatiker/systertillbög osvosv som tycker att man kan skämta om det mesta

      Kolugn, vet inte vad som är rätt

      Säger coollugn?

      Det heter kolugn, 100%. Lugn som en ko. Uttrycket fanns ju innan ordet ”cool” ens kom till Sverige.

    One night stands!

    Brukar ni byta nummer/Facebook med engångsligg? När jag har haft det har frågan aldrig kommit upp, fastän killen har varit jättefin och mysig. En liten del av mig blir lite ledsen över att de inte vill ses igen, fastän jag vet att det är det som är hela grejen.

      Har aldrig gjort det, men om det var någon som jag tyckte verkade trevlig och som jag hade velat träffa igen skulle jag nog fråga om det.

    Är det en slump att Marie Serneholt ska få tvillingar? Galet hur mycket bättre odds det är för kändisar att få det än ”vanligt folk”. I USA är det ju givet att det är ”arrangerat”(Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Beyonce, Julia Roberts, etc, etc, etc)… Inte så blir här än, men… Vad tror ni?

      Så konstigt tycker jag inte att det är att hon ska ha tvillingar. Kan inte direkt komma på många andra svenska kändisar som har tvillingar så att det i Sverige skulle vara vanligare bland kändisar vet jag inte..

      Hon skyndade sig i alla fall så hon kunde tävla med exet Måns.

      Vi har många tvillingar i släkten, men inte en enda kändis.

      Oj, hade ingen aning om detta!
      Men i hennes fall borde det väl i alla fall vara naturligt, för det tar väl ett tag innan man kommer igång med IVF (?) och så länge har de väl inte hängt ihop?

      Kim K har väl inte tvillingar?

      Tror det är naturligt. Kändisarna i USA brukar vara 40+

    Jag har under senaste året gått i terapi pga PTSD (blivit våldtagen/mordhotad/stalkad av en person) och depression. När jag började min behandling gjorde jag och mitt ex slut. Jag är nu på bättringsvägen men känner mig liksom… använd, på något sätt. Trasig. Förbrukad. Jag börjar fundera på om jag någonsin kommer kunna vara i ett förhållande på grund av mitt bagage och om någon ens skulle vilja inleda ett förhållande med mig i framtiden med den bakgrunden?
    Är det någon som kan relatera till den känslan? Några goda råd/tips?

      Du är inte använd, trasig och förbrukad! Du är stark och otrolig som kämpar dig ur svåra situationer! Du är inte definierad av dina upplevelser. Och du är inte definierad av andra. Du är du. ❤️ Min erfarenhet är att många av oss bär på olika skador. Och gör man det har man också en förståelse för vad andra har upplevt. Vi knyter inte an till andra med våra ytor, vi knyter an med våra djup, och där finns det också en förståelse. Jag tror att det finns kärlek för alla, oavsett bakgrund. ❤️

        <3 <3 <3 tack fina fina du, jag ska verkligen försöka tänka på det och resonera så.

    *inte så här än

    Vill bara säga att jag fött mitt tredje barn idag ?

    Snabbt gick det också (hann nästan inte in – nu snackar vi en marginal på max 1 minut). Så himla märklig upplevelse haha.

    Just nu svävar jag verkligen på molnen, är så kär i min lilla minsting <3

      Grattis! ?❤️

    I ett tidigare inlägg om bristningar hade någon kommenterat att majoriteten faktiskt inte alls identifierar sig med större modeller.

    Dock skriver Folkhälsomyndigheten att 51% angett att de är överviktiga eller feta, så visst skulle det finnas många som faktiskt identifierar sig med större modeller.

    Sedan behöver man inte identifiera sig med större modeller bara för att man är överviktig. Större modeller brukar väl inte heller per automatik innebära att de visar upp bristningar och celluliter. På Kappahls underklädesavdelning har jag sett att de har en smal och en mullig skyltdocka bredvid varandra, bra! Fram för mångfalden!

    Har någon erfarenhet på hur det funkar om man har en partner från utanför EU som vill få permanent uppehållstillstånd i Sverige, tex om vi gifter oss och vill bo ihop i Sverige? Har läst på migrationsverket men det står att jag ska fixa boende och bevisa att vi bott på samma adress utomlands och så ska jag tjäna pengar för oss båda… betyder det att han måste vara i ett annat land under det pret det tar för dem att överlägga? Är så förvirrad

      Jag pratade med migrationsverket i förrgår om detta. Jag är gift sen 7år tillbaka med man ifrån USA. Vi vill flytta till Sverige. Dom sa att ja, han måste vara i landet medans ansökan pågår. Men kunde få dispans till att besöka sverige medans ansökan pågick. Du måste kunna försörja honom CSN räknas inte tex och du måste ha ett boende. Annars sa dom att vårt bästa ”bet” att han söker efter ett arbetstillstånd och att vi går via den vägen. Men jobbet han söker måste uppnå vissa kriterier osv dock. Var lite luddigt om han kunde komma till sverige och men bäst var att söka jobbet ifrån utlandet och sen får arbetsgivaren gå via migrationsverket. Du, ta och ring dom. Visst jag stod som nummer 108 i kö. Men dom är hjälpsamma och försöker guida dig igenom på bästa sätt.

      Om ni har ett seriöst förhållande går det utmärkt att få uppehållstillstånd utan att ni gifter er. Har jobbat som handläggare med just sånna här ärenden och jag blev så jäkla ledsen och trött ibland på att folk gifte sig för att de trodde det krävdes. Ni får såklart gifta er om ni vill, men gör det inte bara för ett uppehållstillstånd.

      Men ja du måste visa att du kan försörja honom, finns tydliga riktlinjer för vad som krävs, och han ska INTE ansöka från Sverige. Vissa struntar i den grundregeln men det är inte värt krånglet det medför, det kan va negativt för er ansökan också. Han kan hälsa på under kortare perioder under ansökningstiden. Gör en onlineansökan så ska det gå snabbare än via papper också.

      In och läs på migrationsverkets hemsida. Står mycket bra förklarat vad som gäller.

      Tack för era svar! Förstår att det är en process, och förstår varför. Men det är frustrerande ?

        Håller verkligen med om att det är frustrerande. Bor utomlands med min man, vi har också funderat på att flytta till Sverige men att jag skulle behöva flytta utan honom och börja bygga ett nytt liv känns jobbigt så tills vidare stannar vi här…

    Idag har pappa varit död i fyra dagar. Jag ignorera honom de sista månaderna i hans liv för jag var rädd för att göra honom besviken. Jag fick pratat med honom en vecka innan han dog, men han var redan förvirrad och ganska borta redan då 🙁 Jag går sönder. Min älskade pappa, min pappa som jag innerst inne bara skulle sagt att han älskar mig precis som jag är och att jag gör vad gör med mitt liv bara han får veta att jag är ok. Ändå grävde jag ned mig, ignorera hans meddelande, gjorde mig helt onåbar. Jag önskar så jag kunde få krama han igen. Pappa kom tillbaka till mig 🙁 Jag är så ledsen för all oro och ont jag gjorde honom. Vill kunna spola tillbaka tiden, höra hans röst igen. Igår drömde jag om han hela natten, ville aldrig vakna upp igen.

      Låter som du beskriver min relation till min mamma… Hon dog för fem år sen, men är fortfarande med mig hela tiden, och jag tänker att de vet; de vet hur jävla mycket vi älskar dem, det måste de göra. För vi älskar dem ju över allt, och hur kan man missa det?! Det är inte sista veckan som räknas, det är livstiden ni spenderade tillsammans som spelar roll ❤️

        Åh du <3 Tack för den fina kommentaren. Ja jag hoppas verkligen dom vet det. Nu gråter jag igen, kändes verkligen skönt att läsa dina ord. Älskade älskade förälder som man varit så envis emot men de stod alltid där ändå och vänta <3

      Din pappa kände dig. Han förstod varför du reagerade som du gjorde. Han visste att du älskar honom. ?

        Att höra det där kändes ända in i själen, tack Hmm ❤️

          Så glad att du kunde ta det till dig. ?

    Vill bara gnälla av mig men oron biter sig fast i mig, jag och min sambo har inte haft sex på 7 månader snart.. är helt uteslutet att han träffar någon då han alltid är hemma, ska han någonstans så följer något av barnen med.
    Sista tiden har jag blivit en elak och vrång sambo som pikar han konstant.. ahhh detta är så påfrestande.

      So get laid?

        Låter kanske spydigt men det bästa sättet att komma tillbaka i fas med sexet är just att bara ligga. Hur konstlat det än känns.

      Tips till dig från mig, när jag vill gå från osugen till sugen.
      Kolla på sånt du blir tänd på. Tex Neo i The Matrix. Eller om det är akut, porr som du gillar, bara kör på din bästa förförarkonst på din partner och slappna av. Jag kan ibland glömma bort hur nice det är att ligga. Det är som godis. Är man utan ett tag så försvinner suget. Men ju mer man äter desto mer(oftare) sugen på det blir man.

        Det är han som inte vill, är sugen ect ect.. Skrev lite otydligt & för snabbt

      När jag känner att det var längesen jag och sambon hade sex så brukar jag fråga honom ,ibland på kvällen när vi sitter i soffan och har tända ljus på bordet, om han inte vill hångla lite? Det är ju såå mysigt.

      Funkar varje gång ?

      Låter som att han är deprimerad. Det missas ofta hos män eftersom de verkar arga istället för ledsna. Plus att sexlusten försvinner. Ta det inte personligt! Försök få honom att söka hjälp. Annars brukar det gå över.

    Har du svårt att bestämma namn till ditt barn, hund, katt eller vårtsvin? Jobbigt att bara välja ett när det finns så många fina, samtidigt som du absolut inte vill ge sken av att vara oförmögen till att fatta tuffa beslut genom att välja ett hemskt dubbelnamn som Kalle-Christian eller Mona-Lena?
    Misströsta inte. Då har jag lösningen för dig:

    Viktor Den Store presenterar härmed, i samarbete med ingen alls, Kombonamn – Det bästa av två världar, utan allt det negativa med dubbelnamn. Nedan följer en lista på namn som inom kort kommer dominera topplistorna.

    Susannika (Susanne och Annika)
    Märtina (Märta och Martina)
    Åkevin (Åke och Kevin)
    Anderik (Anders och Erik)

    Men Viktor Den Store, finns det inga mer könsneutrala Kombonamn för oss som ännu inte vet om vårt barn, hund, katt eller vårtsvin är tjej eller kille, och som inte vågar vara normbrytande nog för att bara välja ett namn ändå?

    Självklart! Se nedan:

    Rutgerd (Rutger och Gerd)
    Jandrea (Jan och Andrea)

    Vad väntar du på? Ge ditt lilla liv ett Kombonamn redan idag så skickar jag också med den här fisken < och den här osynliga perfekta kopian av Taj Mahal gjord av fågelfrön.

    Kombonamn – Det bästa av två världar!

      Camcam, här har vi ett gigantiskt problem med sidan som jag på sik(t) tror kan göra att ALLA läsare lämnar. Min fisk ser bara ut som ett < för mig trots att den egentligen ska se ut såhär typ: <

      Gissar att det bara blev ett < igen.

      <

      Fiskjävel… Nu kommer ju ingen använda Kombonamn…

      Susannika är typ det bästa jag hört!

      Jag heter Lina och hade som barn en bästis som hette Elin. I sann pappa-anda kallade hennes pappa oss för Elina.

    Nedanstående kommentar stod under annat inlägg, om Katrin Z (Mars 21, 2018, 15:00). Kommentaren gällde Bloggbevaknings inlägg om Kissie (Mars 21, 2018, 19:00).
    Vad är detta?

    ”Ƭĥe real Hmm / 2018-03-23 11:27
    CamCam: Skriver här lite längre bak till dig så att det inte blir lika lätt att hitta för andra. Gör inte så mycket vill mest bara att ”Lisas” kontrollanter inte ska se det.

    Så ett FYI som du inte alls behöver agera på utan bara vara medveten om. Vad som hände under tråden om Kissie var att någon var utskickad av andra på mission och för att fiska efter nya konvertiter. Att det just var salafist ökar att det kan också vara till terrorism. Det är någon som anses kunna kommunicera med ”de vanliga” som blev utskickad och vill sakta men säkert övertyga fler att vända sig till islam. Eventuellt även till att radikalisera när de väl fått in dig på deras hemsidor. Och det kan gå fort till att hjärntvätta någon. Så lite som på några veckor.

    Vad jag inte hade räknat med, dumma dumma jag, var att de skulle kontrollera hur det gått för ”Lisa” och jag ångrar något enormt att jag tog upp hennes familj. Nu kommer de vaka än mer över henne.

    Nej jag har inte foliehatten på ?, detta är vad som hände. Jag är 99,9% säker på det.

    Japp nu vet du. Det fiskas rekryter på din blogg, som överallt på nätet.
    (Min dialog med + hade inget med det att göra)

    Ha en bra dag!??”

      ?

      Va..?

        Gud vad konstigt, fattar nada.. nu måste jsg lägga mig, klockan är ju typ halv ett

          Inlägget om Kissie.

      Du menar alltså att bloggbevakning används av radikala islamister för att styra in folk till deras mer konventionella propagandakanaler? Fa-an vad ineffektivt det låter…

        Jaa, vad kunde vara mer långsökt..? Hmm, du måste läsa det där!?

        Läste inlägget det syftas på, hade missat att det blivit så många kommentarer. Ger mig inte in i den diskussionen?

          Håller mig nog också utanför, främst för att Molly redan skrivit allt perfekt. Synd bara att hon inte har ett Kombonamn. Då hade hon gått till historien!

          Här kan ni läsa mer om hur det går till…

          ”Vad startar radikaliseringsprocesser?

          Det finns många anledningar till att en individ går in i tunneln och fortsätter längre in, eller vänder och går tillbaka till samhället igen. Ofta handlar det om ett samspel mellan flera orsaker på en gång. Någon söker ett socialt sammanhang och tillhörighet. Då spelar ofta själva ideologin mindre roll – den växer fram gradvis. Andra har upplevt något avgörande, som ett överfall eller en livskris. Då kan upplevelsen utveckla en ny livs- och världsuppfattning, ofta fientlig och konspiratorisk. De som redan är ideologiskt övertygade kan möta en mentor, en så kallad ”radikalisator”, inne i tunneln som påverkar och inspirerar dem. Då kan tröskeln till att bruka våld sänkas under kort tid. Vägen från tanke till handling kan gå snabbt.”

          http://samtalskompassen.samordnarenmotextremism.se/valdsbejakande-extremism/overgripande/vagen-in/

          Alltså dem man söker är de som känner sig utanför, deprimerade eller varit mobbade. Något som känns igen som återkommande teman från öppet spår.

          https://www.dn.se/insidan/manga-vagar-kan-leda-till-religios-radikalisering/

        Det är The real Hmm som skriver det i en kommentar sist i detta inlägg:

        https://bloggbevakning.se/2018/03/21/stoppa-pressarna-3/#comments

          Hahaha trodde ni att ni hängde ut hen nu??

          Såg det sen, sorry för missuppfattningen. Nu är klockan egentligen 9.23, har sovit extremt dåligt. Blir en låång dag. Ha det bra allihop

          Anonym: Förmodligen. ?

        Japp.?

          Jag är inte så korkad som det verkar..? Hade inte hängt med, slarvigt att ens kommentera alltså. Ha det bra?

          Ha ha, tycker inte du är korkad. 1 det är bra att ifrågasätta. Allt! 2 har själv läst slarvigt och dragit fel slutsatser. ?

          Detsamma?

        Viktor: Håller med. Men alla försök finns där social gemenskap finns. Att få någon att gå i affekt för att sedan locka dig till att gå in på deras egna sidor för att fortsätta diskussionen där, vilket de försökte, är en väg.

        En slafist sitter annars inte och läser på bloggbevakning. Det är haram. ?

        Molly + Viktor = Moltor

        Victor, ”Salafistiska missionärer verkar främst på internet på sociala medier för att kunna nå unga människor. Internet är förutom ett verktyg för mission även det centrala kommunikationsmediet salafister emellan. Salafister benämner ofta sin egen verksamhet som ”missionerande” men i praktiken handlar det om en systematisk indoktrinering där anhängare inpräntas uppfattningen att de tillhör en moralisk elit.”

        https://sv.wikipedia.org/wiki/Salafism

          Precis på det viste som dom skrev i inlägget.?

          ”I Tyskland anger säkerhetspolisen att alla hittills identifierade islamistiska terroristceller kommit ifrån den salafistiska rörelsen[11] och att de politiska tillsammans med de militanta salafisterna vuxit i antal från 3800 medlemmar 2011, till 7500 år 2015.[11] I november 2016 uppskattades deras antal i Tyskland till 9200.”

      Det föll bort att jag INTE ville att hennes övervakare skulle se.

    Tips sökes!

    Har en fyraårig pojke, använder inte blöja varken dag eller natt. Säger till när han behöver gå på toaletten. Hemma använder vi en extra toasits som läggs ovanpå toastolen så hålet blir mindre (han ramlar inte ner i hålet så lätt då). Vi brukar även ha en pall vid toastolen så han har stöd för fötterna. När vi åker iväg och hälsar på hos andra så brukar vi ha med denna toasits (är lätt att bara lägga i en plastpåse och ha med sig).

    Hur gör man om man åker iväg? Vi säger att man är borta en heldag på IKEA (måste åka 2 h för att komma till närmaste varuhus), och så kanske man befinner sig i den staden hela dagen i och med att man åkt så långt. Toabesök är alltså ett måste när man är borta så många timmar. När han var yngre reflekterade jag aldrig över detta, han hade ju blöja då och då sköttes ju det enkelt med ett blöjbyte.

    Brukar ni föräldrar ha med er en toasits eller potta? Alla varuhus och offentliga toaletter har ju inte de små barntoastolarna (ser ut som en vanlig toastol fast mycket mindre).

    Enstaka gånger har vår son suttit på en vanlig toastol utan den extra toasitsen, men då måste man stå framför honom och hålla i honom så han inte åker ned i hålet. Offentliga toaletter är ju ofta små bås, vilket gör att man inte ryms att sitta på huk framför utan att dörren står öppen…

    Att lära honom att kissa ståendes är inget alternativ. Inte än i alla fall.

    Tips?

      Lär honom att hålla i sig, som alla andra gör?

        Hålla sig i vad? De gånger han använt en stor toalett så brukar han hålla i mina armar eller axlar.

          Dvs blir svårt att genomföra praktiskt om det enbart finns toabås då man ofta inte ryms att stå på huk framför toastolen utan att dörren står öppen.

          I sitsen givetvis?

        Jag läste ”lär honom att hålla sig” och tyckte att du var lite väl hård…

      Jag arbetar på förskola och hjälper således en hel rad med små barn vid toalettbesök. Även våra yngsta tvååringar kan gå på toa utan särskild ring eller annat. De håller helt enkelt i sig i ringen/kanten. De ramlar inte i, däremot kanske de behöver hjälp upp på toaletten om det inte finns någon pall.
      På många varuhus, bland annat IKEA, brukar det finnas små barntoaletter. Pyttesmå och låga, anpassade för små barnkroppar.

      Går ditt barn alltså inte på förskola? Har aldrig varit med om en fyraåring (utan särskilda behov) som inte kan gå på toa själv. De håller händerna bakom sig på sitsen. Det är liksom en naturlig rörelse för att inte falla ner. Testa att låta honom gå på toa hemma utan den där ringen så ska du se att han klarar det galant.

      Våran fyraåring särar ordentligt på benen som om hon rider en häst typ, håller i toaringen där fram och lutar sig framåt. Ingen risk att trilla i åt något håll och inget kiss kommer utanför. ?

    Hjälp mig! Jag blir klar med min kandidat till sommaren och har blivit erbjuden ett jobb inom området som jag måste ge besked om jag vill ha denna vecka. Det är ca 1,5 timme från min hemstad (dit jag vill flytta) men på en vääääldigt liten ort (~3000 pers) där jag inte känner någon förutom ett syskon och ett antal andra släktingar (inga jag umgås med dock). Detta ligger typ halva landet bort ifrån min studieort så det är ju inte bara att packa och fara precis. Drömmen vore att få jobb på min hemort, jag har varit och pratat med dem men de hade inga lediga tjänster just nu (de lät helt klart intresserade dock). Hur skulle ni gjort? Skulle ni tagit jobbet och tänkt att jag får ett på drömorten snart och att det ger bra arbetserfarenhet eller ska jag plugga ett år till (och samla på mig mer studieskulder trots att jag egentligen är ”klar”?)
    Hur löneförhandlar man? Jag vill ju ha en bra lön om jag ska flytta så långt och till en ort ute i ”ingenstans”! Brukar man få lägre lön som provanställd? Jag har ju bara haft ”vanliga” jobb innan, som på mataffär, reception och vikarie så jag vet inte hur man gör!

      Ett jobb inom det yrket du är utbildad till är helt klart väldigt värdefullt. Det är ju inget som säger att du måste stanna för alltid. Men det gör ju att du får erfarenhet = mer attraktiv på arbetsmarknaden. Om du verkligen inte vill bo där eller i närheten av orten får du tacka nej och hoppas på att det dyker upp ett jobb. Men beroende på yrke kan det ju vara mer eller mindre svårt med jobberbjudanden.

      Ta jobbet så länge! Sen hittar du säkert ett jobb på din hemort så småningom ska du se! Lycka till!

      Tänker att när man just är klar med en utbildning behöver man flytta runt ett tag bara för att få något att sätta på cv:t. Sedan kan man hitta ett jobb på rätt ställe

      Jobba direkt! Du går sjukt mycket minus på att plugga om du ändå kan få ett kvalificerat jobb och egentligen inte vill plugga mer. Tänk på utebliven lön (blir mycket pengar på ett år!) missa en löneförhöjning, lägre pension osv. Det är mycket bättre att du jobbar där ett år och sen har du redan ett års erfarenhet om du utannonserar en tjänst i din hemort, dvs betydligt bättre chans att få det…

      Om de har svårare att då dit folk har du bättre förutsättning att löneförhandla. Provanställning är ju en nackdel för dig och det bör inte sänka ditt löneanspråk.

    Hej! Finns det något man kan göra för att lindra rethosta? Har varit uppe alla nätter hela veckan nu pga ej kunnat sova med hostan. Jag har redan fått hostmedicin utskriver. Tips? <3

    Räknas Benjamin Ingrosso som en mansbebis?
    Eller är programmet fejk? För hur kan man med att bete sig så och dessutom gå med på att visa upp det för alla tittare?

      Han är en bebis.

    Tips mot rethosta? Redan skrivit ut hostmedicin 🙁

    Sharkens film på Blondinbella, kan nån lägga ut den? Jag har inte Insta och kommer inte åt story. Thanx!

    Dricker nästan aldrig alkohol ö.h.t men när det är illa med hosta hjälper det, mig i.af, att ta en rejäl klunk ren starksprit innan läggdags.

      Jag är 14 så det känns inte så aktuellt, hehe

    Sitter här på en tisdag morgon och läser era inlägg, skrattar och gråter om vart annat. Tack till alla som skriver och delar med Er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.