Mogis mysterier

Kvinnan som kan skriva avhandlingar längre än Kinesiska muren om ett marmorsponsrat badrum – Mogi – anklagas på sin blogg för att ha ljugit om att hon skriver för Elle Sverige för att få bo på lyxhotell runt om i världen.
Jag vet lika lite om sanningshalten i detta som ni vet om färgen på mina trosor dagen till ära, men det som påstås och framförallt det som besvaras av Mogi fick mig att börja fundera över vad det egentligen är hon gör när hon påstår att hon jobbar.

Enligt det här inlägget så arbetar hon som konsult mot hotell och restuarangbranschen, fotograf, samt att driva sin instagram samt blogg.
Hennes kille ska då jobba med Champagne och inte som lastbilschaffis som det tidigare spekulerats kring. Eller.. Han kanske kör lastbil med Champagne?
Men okej…
Hon påstår att hon arbetar som konsult för att hjälpa hotell förbättra sin produkt.
Borde inte en sådan konsult i alla fall ha en hemsida som beskriver hennes tjänster, visar upp tidigare framgångsrika uppdrag mm?
Jag utgår ifrån att de flesta hotell och restauranger som hon kontaktar världen över varken känner till Malin Rickardsson eller hittar den info de söker på hennes blogg, så att anlita henne blir minst sagt som att köpa grisen i säcken.
Skulle ni anlita en konsult som inte har en hemsida? Där den enda informationen man får ges från konsulten själv utan att kunna verifieras någonstans?
Det skulle inte jag!
Jag har precis gått igenom alla alternativ på hennes blogg och där står det ingenting om Malin och hennes konsulttjänster utan sidan beskrivs som en plats för alla kvinnor som älskar mat, resor och mode att samlas.

Läser man inläggen på Malins blogg så får man aldrig minsta indikation på vad det är för typ av arbete hon utför åt hotellen, det verkar vara en lika bevarad hemlighet som vem som sköt Palme.
Jag har ingen aning om hur hon orkestrerar eller finansierar den här livsstilen men tills vidare så måste jag erkänna att påståendena i kommentaren på Mogis blogg om att hon påstått sig skriva för Elle Sverige – något som hon faktiskt gjorde 2014 – för att få olika hotellövernattningar gratis inte låter helt osannolikt.
Jag har nämligen fått mail från personer som arbetat på de hotell Malin kontaktat för att få bo där gratis i utbyte mot blogginlägg och liknande.
Ingen har någonsin hört någonting om eller blivit erbjudna några av de tjänster Malin hävdar att hon erbjuder och arbetar med.

Jag skulle gärna bringa klarhet i Mogis mysterium men jag har en känsla av att det aldrig kommer hända.
Eller vad tror ni?

163 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Samma sak med vinsten från ”Bytt är bytt”. Vad hände med löftet om att pengarna skulle användas till att bekämpa elefantjakten i Afrika? De där 100.000 de vann i TV säkert gick till badrumsrenoveringen, och inte elefantjakt i Afrika. De har ju bott i sin lägenhet i flera år, utan att ha beskrivit planer på att renovera, som tydligen nu var ”SÅ nödvändigt” enligt henne själv. Elefantjakten lät bra att säga i TV, men snart har ett år gått, och de har inte åkt till Afrika eller skrivit något om hur välgörande ändamålet har gått osv. Alla vet att Mogi skulle skryta om det i oändlighet om hon nu skulle ha råd att lägga stora summor på välgörenhet.

      Misstänker att pengarna betalas direkt in till den välgörenhet man valt om programmet var upplagt så att pengarna skulle till en välgörenhet, vilket ju ofta är fallet när kändisar tävlar om pengar.

        Men ansågs de som kändisar av TV4? Om du förstår vad jag menar… te.x: Margaux och Amanda/Hanna killen var ju med i postkodsmiljonären för att dom är dom, och hade då ett ”samarbete” med Min Stora Dag. Men här känns det inte som samma upplägg? Snarare att Malin och mannen var där som privatpersoner.

        De var där som privatpersoner utan samarbete med välgörenhet.
        De kanske hade en tanke att skänka pengarna men frestelsen blev för stor för Malin nu när hon äntligen kunde betala en större summa ur ”egen” ficka.

          Jag tycker inte hon är en kändis och har ingen aning om upplägget på programmet, mer ett inlägg om att det är ett vanligt upplägg när kändisar tävlar om pengar ☺

    Tack för ett bra och intressant inlägg såhär på morgonkvisten. 🙂

    En bekant driver en byggfirma här i Stockholm och ungefär en gång i halvåret får deras administrativa personal mottaga tiggarmail från Mogis där hon vill få sitt boende renoverat. Självklart kostnadsfritt i utbyte mot exponering på hennes sociala medier/blogg eller vad hon nu har för kanaler 🙂

      Har också en bekant vars företag fått tiggarmail. Mogi ville ha ett helt nytt kök i utbyte mot blogginlägg, hon titulerade sig även som ”en av Sveriges största bloggar” i mailet, det blev inget samarbete 🙂

      Min sambo driver en rätt välkänd restaurang och de får också dessa mail.. Gratis middag i utbyte mot att bli omnämnd i en av ”Sveriges största bloggar”, vilken super-deal!!?

        Men herreguuuud ? skäms typ av att läsa det du skriver haha… har hon inget stopp?!

          Pinsamt för en vuxen människa!

        Malin lever i en egen värld hon.
        Om hennes blogg hade nåt ut till så många att ett samarbete hade varit värt några hundra tusen så hade hon för fan fått ta betalt i mer än en middag om hon skulle göra ett samarbete med en restaurang. Att hon inte skäms?

        En fråga: Är det någon här inne som följer hennes blogg? Alltså följer, inte går in och förfäras när BB har skrivit om henne.

          Nix, följer inte henne men går in då och då för att förfäras. Det är ju samma skit om och om, och om och om, och OM igen på den bloggen. Mogi äter pocherat ägg, Mogi sitter på hotellsäng, Mogi dricker världens bästa cappuccino, Mon Amour poserar, alptopp, Londongata och jadda, jadda, jadda… (Nä, tänker inte svänga om till att kalla henne för ”Fashionista”, hon är och kommer förbli Mogi.)
          Hade varit intressant att se statistiken för den bloggen, är det verkligen folk som följer detta upprepande dravel?

          Nä. När jag läser modebloggar ska det vara folk som man kan drömma sig bort lite och vilja se ut som. Hårt men sant.

        Kan ni inte publicera breven här, det vore kul att se hur hennes tiggarbrev ser ut!

          frågade precis min kompis om mailet och hon letade fram det! det mottogs för ca 3 månader sedan och saker som ”120 000 unika besökare i månaden” samt att hon ”normalt sett tar 85 000 kr för ett sådant här samarbete, men i detta fall kan tänka sig att göra det med bara varorna i utbyte”, företaget skulle få 1 blogginlägg och 1 instagrampost för besväret. värt att nämna är att produkterna hon ville ha uppgick till över 150 000 kr totalt…. hon hade även bifogat bloggstatistik och typ ”paparazzibilder” på sig själv

            Kan inte du be henne skicka det till mig? Hon och företaget är givetvis anonyma.
            Kontakt@bloggbevakning.se

          till camcam:
          Jag ska höra med henne! 🙂

        Haha jag jobbade på en PR-byrå förut, då fick vi också mail från henne där hon tiggde gratisresor (vår kund var ett stort flygbolag) i utbyte mot att få synas på ”en av Sveriges största bloggar” (? Alltså) ? skämdes ihjäl å hennes vägnar

          Haha, samma här! Mitt företag får också återkommande brev från henne där hon vill att vi ska sponsra henne med resor, smycken och kläder. Hon verkar dock inte ha särskilt bra koll på vad vårt företag gör (vi har inget att göra med ovan nämnda saker), vilket gör att det faller rätt platt att vi då skulle betala x antal tusen för att synas i hennes blogg/insta.

    Jag tror att hon tänker på sitt jobb som ett konsultjobb? Alltså hon åker runt och tycker saker och kan mkt om ett ämne, jag tror att hon tror att det är det en konsult gör?
    Hennes jobb är ju att åka runt och fota sig i lyxiga sviter och äta något litet på en jättestor tallrik, hon ser sig väl som expert på detta antar jag?
    Hur det går ihop fattar jag inte, det gör kanske inte det?

    Om en person driver en verksamhet i eget företag så är det lätt gjort att kolla upp vad företaget erbjuder för slags tjänster, om det är aktivt, omsättning mm tex på allabolag.se och liknande sidor.

    Någon annan än jag som får lite Mogi-vibbar av denna bloggerskas video? 😀
    http://www.vavawoom.com/annadanielsson/2018/03/08/style-wise-holiday-edition-part-1/

    Eller så är desperationen total och hon betalar för hotellövernattningar precis som du och jag. Då har man ju något att skriva om.

      Jo, men varifrån kommer pengarna in som hon försörjer sig på? Det är ju otroliga summor på resor och boenden.

        Var det inte hennes pappa som bekostade hennes extravaganta livsstil back in the day? Det kanske har fortsatt så…

          Förr ja, men nu..?
          Kvinnan är ju trots allt vuxen. Eller ja, typ.

          Att man blivit vuxen rent åldersmässigt har aldrig hindrat folk från att fortsätta snylta. Och det finns gott om föräldrar som inte kan säga nej, inte klipper navelsträngen, inte ser vinsten med att barnen måste klara sig själva ?

    Om hon är konsult borde hon ha ett företag registrerat, har hon det?

      Nope, inget företag enligt ratsit.

        Jo det har hon visst!

          Inga vidare bra siffror…

          Då ber jag om ursäkt!
          Jag sökte endast på hennes namn på ratsit och det fanns inget företag registrerat på hennes namn. Hennes kille har ett dock. Tydligen står företag som dotterbolag till hennes papps bolag, som någon skrev här i kommentarerna.

    Hon kanske är mystery shopper på hotell? Fast på nåt speciellt vis då hon kontaktar hotellen i förväg. Så hon kommer överens med nån om att få ett rum, åker dit och summerar sen sin vistelse och vad hon hade velat ändra på?

    Hon kanske har konsult-material om hon mailar till hotellen?

    Försöker ge henne ’benefit of the doubt’, men har såklart ingen aning om henne.

    Inte varit inne här på flera månader, läste mest bloggen för att du skrev om Tyra och Nellie, synd att du slutade med det:(:( kommer du att börja skriva om dom igen? Så jag vet om jag ska börja gå hit igen eller inte…

      Tyra är inte aktuell längre, så du kan nog fortsätta hålla dig borta. Jag tycker att det är jättebra att hon lämnas i fred! Personligen har jag aldrig fattat det intressanta med Nellie men henne skrivs det ju om igen.

      Tyra har ju slutat med sina medier (i stort sett) så det är väl helt orimligt att camcam ska sitta och spinna på numer väldigt gamla inlägg?

    Men varifrån kommer alla hennes pengar ifrån?? Varifrån?!? Hon gör 2-3 skidresor per år skrev hon i ett av senaste inläggen. Även om hon får hotellet gratis så måste hon ju betala flyg dit och hem och alla andra resor hon gör. Det finns nog ingen bloggerskan som jag mer skulle vilja veta sanningen om. För att kunna resa så mycket, ha så många märkeskläder bara genom att skicka tiggarmejl till olika företag. Magi måste ju vara ett ekonomiskt geni!

      Hon har ett bolag som inte drar in några större summor men garanterat därifrån hon tar ut en månadslön iaf.. Pojkvännens bolag drar in mer än dubbelt så mkt, han är dessutom aktiv i fler än ett… Pappa Mogi är VD på ett stort bolag med hög omsättning(men många anställda)

      Kan nog tänka mig att familjen är med och stöttar upp och sen gör mogi det bästa hon kan av den situationen.

    Hon skulle ju börja skriva regelbundet i amerikanska Marie Claire (runt 2013) – någon som faktiskt hittar något hon har skrivit? Jag brukar kunna snoka runt och hitta rätt så gömda saker – men här går jag faktiskt bet! Det enda som dyker upp är intervjuer med Mogi själv som talar om att hon ska börja skriva för dem… ?

      Jag har för mig att hon inte började skriva för Marie Claire, utan la locket på. Minns att det var många frågor i hennes kommentarsfält som hon svarade väldigt svävande på. Kan dock vara så att hon slrev någon krönika/mindre text för deras hemsida, men jag är inte hundra på det.

      Ja, jag minns hur hon blev intervjuad i TV4 av Malou i förbindelse av ”nyheten” av att hon skulle flytta till USA och skriva för Marie Claire. Hon skröt ohämmat kring att hon ”lyckats” och vilken KARRIÄR hon gjort ?.
      Jag har också försökt finna spår efter denna karriär men heller inte funnit nått. Uppmanar fler som fått mail av henne att sända det til CamCam! Tack för en bra blogg 🙂

        Mitt företag har också fått mail av henne men får nog inte skicka vidare. Det roliga var att när vi skrev ”tack men nej tack” svarade hon typ att vi kunde ju återkomma till henne om vi ville börja med digital marknadsföring…. hahha, hon hade visst inte riktigt någon koll på oss, och ja, skulle ju inte kalla henne en expert på digital marknadsföring ???.

    Jag vet inte om det är jag som är ute och cyklar men om jag inte minns helt fel så hade hon väl sin blogg på elle ett tag? Dvs va en del av deras blogg-gäng? Detta är inte menat som förvar mer att hon själv ljög för företagen genom att säga att hon frilansade för eller när hon i själva verket bara hade din blogg hos dem, som hos vilken bloggportal slm helst?

      Wow va bra jag är på att Stava. Jäkla telefon ?

      Nej det var på metro väl?

    Finns det ingen här inne som känner Mogi och som vet hur hon kan finansiera sin, minst sagt, överluxuösa, livsstil?

      Obegripligt. Hennes bolag går med över 60 tusen minus på drygt 200 tusen omsättning. Hög belåning. Bolaget ligger som dotterbolag till hennes pappas.

        Jag fascinerades av det här för redan 10 år sen när hon var rätt ny. Förstod inte hur en så ung tjej kunde ha en sån garderob och köpa så mycket prylar. Sen dök Schutermans dotter upp och man förstod vilka belopp dagens föräldrar lägger på sina barn ?

        Går det att se var eventuella intäkter kommer ifrån?

        Hon skulle inte vara den första som blir försörjd av pappa även om hen är vuxen.

          Grattis årsredovisning på hitta.se, kan hända det går att se där.

      Jag tror såhär. Pappa Mogi har betalt/hjälpt till med lägenhet osv. Inget konstigt i det när man bor i Stockholm. Det är ju svindyrt här. Killen drar in lite pengar på sitt bolag, Mogi lika så. Inga enorma summor men så man kan köpa mat och klara sig någorlunda. Resorna ser hon till att få gratis/kraftigt rabatterade. Jag tror många skulle bli förvånade om de visste hur lätt det är att fixa. Hon har en blogg som varit aktiv i många år, många artiklar osv att hänvisa till. Trots lågt läsarantal sköter hon den väldigt proffsigt vilket ju är vad företag ser. Hon levererar bra bilder och text på svenska och engelska. Det kostar inte hotellen någonting att låta henne bo gratis, hon reser ju ofta när det är off season och då har många hotell rum över. Om hon bor där och levererar bra bilder och text så är det bra för hotellet, trots att hon inte har triljoner med läsare. När folk googlar stället hittar de hennes blogg som visar upp stället på ett väldigt bra sätt. Win Win! Kanske köper de bilder/recensioner av henne tillochmed vilket isf ger lite klirr i kassan! Flyg är det lite lurigare med, men eftersom hon flyger mycket skulle hon kunna ha olika kort osv som ger mkt bonuspoäng och därmed ger många gratisresor(särskilt om man väljer att flyga inom Europa och off season)

      Hon verkar ju höra av sig till typ alla företag hon kan, och då är det nog inte omöjligt att få i snitt 1 ja på 10-20 nej. Kontaktar man tillräckligt många så är man hemma! Tänk också på att det är svårt för företag/hotell utomlands att hålla koll på bloggare från andra länder = det är nog lättare att haffa gratis hotell utomlands för Mogisen än i Sverige där folk faktiskt känner till henne.

        Den här förklaringen tror jag på! Dessutom består ju hennes jobb till stor del av att sitta och författa såna här tiggarmejl = hon har nog blivit rätt bra på det. Hon har levt den här livsstilen i typ 5 år och har nog lärt sig vilka formuleringar som funkar, vad hon ska lyfta fram och vilka hotellkedjor som brukar säga ja. Men hon slänger nog i väg en del chansmejl till hotell de gärna skulle vilja bo på, även om hon vet att de brukar säga nej. Och när det inte funkar mejlar hon ”old faithful”-kedjorna för att säkerställa att det finns scones och cappucinos att fota i helgen. (De är exempelvis väääldigt ofta i Paris och London.)

        Fortfarande oklart hur flygresorna finansieras. Visst att man kan få gratisresor om man flyger mycket, men vem betalar alla resor så hon når upp till denna gratis-resor-nivå?

          Hon kanske flyger med Ryan air för det mesta ? Kan man flyga billigt till London och Paris varvat med lite norweigan till alperna som köps långt i förväg ?

    Hittade detta: https://www.ellematovin.se/mot-var-nya-mat-och-resereporter-malin-richardson/ kan det vara så att hon ”bara” blev intervjuad av elle och hon sedan använde det intervjun för att låtsas att hon skrev för elle?

    Samt här hos bloggkommentatorerna så har det spekulerats om samma sak:
    http://bloggkommentatorerna.se/2014/september/mote-med-ralph.html

      Titeln på artikeln är ju faktiskt ”möt vår nya mat- och resereporter”, vilket inte framgår i artikeln. Samarbetet kanske avbröts?

        Exakt min tanke. Vad det verkar efter lite djupdykande så skulle mogi börja skriva för elle mat och vin. Dock blev det aldrig något samarbete. Det blev lagt på is och blev sedan aldrig av. Vilket resulterade i att mogi förmodligen använde sig att denna artikel som hänvisning till att hon SKULLE skriva för elle men glömde sedan säga till de hon samarbetade med att jobbet med Elle aldrig blev av. Hon gled med andra ord på ett samarbete som aldrig blev verklighet och lurade sig på så sätt till sig samarbeten.

    Helt of top men jag följde en blogg för några År sedan. Catyas hette den. Är det någon som vet vad som hände med hennes blogg och vad hennes riktiga namn va? Finns hon på insta?

      Har alltid undrat vad som hände med henne! Läste i efterhand att någon skrev ut hennes och hennes pojkvän Cs identiteter och var hon var anställd bland hennes kommentarer. Då raderade hon bloggen. Saknar hennes blogg!

      Jag tror aldrig det kom fram vad som faktiskt hände, eller rättare sagt vilken av alla påståenden om vem hon var stämde, men jag antar att någon prickade rätt och då slutade hon blogga. Minns att någon skrev att hon levde med skyddad identitet, det livet hon beskrev på sin blogg var den typen av liv hon brukade leva tidigare med modifikation. Om hon levde med skyddad identitet förstår jag varför hon bara gick upp i rök.

      Tyckte det var konstigt att hennes riktiga namn inte kom fram snabbare/ingen kan nämna henne idag om det hon skrev var sant, även om hon inte visade hela ansiktsbilder fick man ju ändå en tydlig bild av hur hon såg ut (kroppsbyggnad, hår, läppar, klädstil etc) och hon namedroppade ju rätt ofta ställen hon varit på… Den kretsen i sthlm är ju inte så stor och borde varit lätt för någon att känna igen henne om allt stämde.

      Den bloggen saknar jag! Hade gärnat få veta mer om vad som hände/vem hon var.

        Hennes namn va Eug enia Doubo vitskaia tydligen. Hittar henne dock inte någonstans än på Eniro ?

        Ett kort tag bloggade hon på pagenotfound.blogg.se och la faktiskt upp ansiktsbilder. Hon såg mycket äldre ut än vad hon beskrivit sig själv, som en 40-åring minst. Verkade vara i Marbella då, mycket strandbilder. Har för mig att hon skrev öppet om hur hon var otrogen mot sin C men inte kunde hålla sig.. Men efter det har jag aldrig mer lyckats spåra henne.

      Cancam du får ta bort det här. Vill hon vara anonym så känns det dumt av mig såhär i efterhand att skriva hennes namn, även om det är i små delar. Förlåt.

      Omg vad längesen! Jag undrar med! Det var något med hennes blogg som höll ens intresse trots ganska meningslösa inlägg. Hon var så mystisk liksom?! Haha, kul att du nämnde henne!

    Tips, följ hennes systers gamla blogg. Det dyker upp en hel del klarheter där.

      Vad heter den?

        Ser nu att hon satt lösenord på den, men vofflan.blogg.se. Den var uppe för nåt år sen när Camilla skrev en del om Mogi. Antar att hon stängde den för att.. ja, det nystade upp en del mysterier kring sin syster 🙂

          Oooh, berätta mer!!!

          Att de levde ett liv som vi vanliga dödliga inte ens kan föreställa oss. Utlandsresor 10 gånger/år. Mycket bilder från skidsemestrar men kanske framförallt från segelbåtar tvärs över världen. Sommarhus som de ”var i” ofta (men jag tror de ägde husen). Annars är det ju konstigt att deras mammas konst satt uppe på väggarna i varje hus. Det får man väl inte ha om man bara hyr ett hus under vissa veckor? Husen var i frankrike och nåt mer land jag glömt bort. Pappan köpte även äldsta systerns lägenhet, jag vet inte pris på den men den låg innanför tullarna och hade utsikt över vattnet.
          Hela deras livsstil skvallrade om enorma mängder pengar. Allt från inredningen till attityden som många välbärgade ofta har. Titta bara på deras hus som föräldrarna är skrivna på i bromma – det ligger på en gata där senaste husen som såldes gick för 17 & 18 000 000 kr. Varför äger man ett hus värt så mycket pengar? Jo, för att man inte är i behov av pengarna.

          Eller så har huset gått i arv, alternativt köpts när hus inte var så upphaussade på Stockholmsmarkanden. Har vänner som bor i samma område, de har då tagit över huset från föräldrarna som köpte det jäkligt förmånligt för xx- antal år sedan, föräldrarna flyttade till lägenhet, dottern tog över huset. De gav/dealede lika mycket för det huset som vi gett för vårt hus på landsbygden i Skåne ( inte lika attraktivt skulle jag tro), dock hade de fått tvåsiffrigt miljonbelopp om de sålt det idag.
          Bara för att det är värt en viss summa idag, betyder inte att man gett den summan för stället när man köpte det.

      Back in the days umgicks även kellybiddle med vofflan.

    https://www.merinfo.se/foretag/Richardson-PR-%26-Communications-AB-5568261456/2k3761c-kxdk

    Jag som har läst företagsekonomi på gymnasiet kan fortfarande inte tyda siffror som kalls likviditet osv.
    Kan någon vänlig själ ta en titt här och informera mig om det går dåligt eller dåligt för fröken Richardsons företag?

      Resultatet är minus, kassalikviditeten är 15% sista året så ja.. Det går ganska dåligt.

      Det går väldigt dåligt.
      2016 omsatte hon ca 210tkr vilket är väldigt lite pengar om man är egenföretagare. 130tkr har använts för div kostnader (antagligen ligger det en del flygbiljetter i de kostnaderna) och 145tkr har gått till lön. Efter skatt och avgifter ger det en lön under 10000kr i månaden. Bolaget skulle egentligen gått i konkurs under 2016 men hennes pappa tog över bolaget och sköt till mer pengar, dock i form av ett villkorat lån. Hon äger alltså inte längre företaget och hålls flytande genom att låna pengar av pappan. Historiken ser lika illa ut, det har aldrig genererats så mycket mer än förluster i bolaget.
      Likviditeten innebär hur mycket pengar som finns i bolaget. Sista december 2016 fanns det 1000kr.

        Tack för utförligt svar! Lärde mig mer idag än vad jag gjorde under hela företagsek.kursen 😀

        Tack för en mycket bra förklaring. Går det att se vad (om något) hon tjänar pengar på?

    En googling bort så verkar faktiskt hennes pojkvän jobba som säljare inom champagne. Kanske är så de finansierar det? Han ska besöka kunder och hon får haka på

      Så typiskt mogi att beskriva jobbet som att han jobbar med champagne, istället för säljare ? Hon tror väl att det låter mer fancy att säga att man jobbar med champagne, men det låter ju bara konstigt. Man förstår ju att det är typ försäljning osv.

    ”Säljer in sin kunskap” Vad innebär det? Att hon kan exponera något i socialamedier är väl inget att hänga i granen direkt. Det kan ju vem som helst göra med massor av följare.

    Vad för mysterier? Om bloggen nu är låst är det väl bara att spell it out?

      Svar till anonym här ovanför som sitter på info om Mogi.

      Jag trodde bloggen fortfarande var öppen, så alla kunde gå in och läsa. Men jag har svarat nu på 11:07 en bit upp 🙂

    Mogi har skickat ut massmejl till en stor hotellkedja i Sverige. Då beskrev hon sig själv som en av Sveriges största bloggare, vilket hon inte är i närheten av. Då skulle hon ha en större summa pengar utöver hotellnätter och mat + resan dit&hem.

      Känns det inte som bedrägeri?

    Älskar oxå att hon hela tiden ska använda så faaancy ord när hon beskriver något. Ett bageri ”ligger inte på gatan xxxx” utan är ”lokaliserad på gatan xxxx”.
    Sedan tycker jag att många av hennes positiva kommentarer känns som hon skrivit själv, typ samarbetet med badrumsspecialisgen så har någon kommenterat i stil med ”åh precis en sådan butik som badrumsspecialiasten ska ska jag besöka nu när vi ska renovera vårt badrum”.

      Hon har skrivit alla positiva kommentarer själv. Håll muspekaren över avataren på kommentarerna och se att alla är skrivna av ”beatricemakeupartist”. Kul för företagen som sponsar att ingen förutom Mogi själv kommenterar positivt.

        GUD vad intressant!!! (no joke haha) gick precis in och jämförde, och precis som du säger kommer alla positiva kommentarer från ”beatricemakupartist”, medan de negativa (som i inlägget ovan) är från andra konton. BUSTED! Lika busted som den gången som det uppmärksammades att alla kommentarer skrevs samtidigt. CamCam – värt att ta upp!!

    Bara en tanke: Kan det vara så att många av samarbetena är med utländska aktörer och att Mogi har något bolag på ”Malta”?

    Ett bolag som fakturerar, tar in pengar och rimligtvis betalar ut lön till Mogi . Allt bortom svenska lagar och skatteregler.”

    Har haft en klient som hade spelbolag på Malta. Visserligen betalade han skatt i Sverige eftersom han var skriven här. Därmot var det ju helt andra regler för bolaget som sådant.

    Mogi verkar inte deklarera några större inkomster men pengarna måste ju komma någonstans ifrån.

    Det kan ju vara så att hennes ”Ken” tjänar pengarna. Är bara att ringa SKV (0771-567 567) och ta reda på den uppgiften. Om man orkar engagera sig.

    Ha en fin solig d-vitaminrik dag!

    // Moa

      Skulle jag gärna ha om det inte snöade. Igen. //Hon som funderar på att flytta till Malta själv.

    Mogi är tydligen vegan också. Hon skrev ut det procentuellt (eller som tårtbitar om man vill tänka så), där hon äter fisk två-tre gånger i månaden, mejerier ibland samt resten helvegetariskt. Det Mogi är för blåst att förstå är att om man bär päls och läder och äter fisk varje månad så är man varken vegan eller vegetarian, hur jävla gärna hon än vill ha cred för det…

      Förstår inte hur det kan vara så svårt.
      Vegetarian = Äter ingenting från djur
      Ovo-vegetarian = Äter ägg men inte kött eller mejerier
      Lakto-ovo vegetarian = Äter ägg och mejerier men inte kött
      Vegan = Undviker allt från djur både i dieten och i livstil
      Äter man fisk är man inget av det. Bättre att skriva att man försöker äta en vegetarisk kost, så slipper man se dum ut när man äter fisk

        Folk är så märkliga när det kommer till detta, det är så creddigt att vara vegan nu att man bara måste kalla sig det oavsett hur man faktiskt lever och konsumerar. Har många bekanta som vill vara veganer MEEEEEN kan inte sluta med komjölk i kaffet/inte hålla sig borta från den där fjäderlampan som alla har/köper ett par nya skinnskor.

          Ja herregud vad många som halvljuget om att de äter i princiiiiip bara vegetariskt. Och ekologiskt. Så umgås man med dom några dagar och inser att de äter halloumi isf kött någon gång i månaden samt köper ekomjölk ibland. Aldrig käkar de socker heller, bara varje helg.

          Det har verkligen blivit en stausgrej…

      Men hon svarade att hon inte var etisk vegan och att det var de som inte hade skinn! Hahaha, har varit i djurrättkretsar i 20 år och och tycker det är så himla intressant att ens lilla perifera värld plötsligt är något som såna som mogi ska förhålla sig till. Och nej, etisk vegan har jag aldrig hört talas om.
      Hon vill kunna sätta epitetet vegan på sig för att det är trendigt och visar att hon är en god människa men hon vill inte göra uppoffringarna. De veganer jag känner har varit det sen den tiden det bara innebar ifrågasättanden och där en kunde bli utfrågad om näringslära och minkfarmar av främling på buss. Känns väldigt längesen men egentligen är det väl bara typ fyra år?

    Måste bara fråga, är det någon som vet vad som har hänt eller vad det är houseofphilia pratar om i sitt senaste inlägg? Om att hon inte har orkat blogga pga människors agerande eller vad hon skrev.

      Hon brukar göra så där med jämna mellanrum. Få lite fart på bloggen liksom. Alla har väl sitt sätt.
      När hennes blogg gått på tomgång ett tag så kommer det sådana här saker.
      Ibland verkar hon rikta ett negativt strålkastarljus mot någon annan stackars bloggare. Mitt vita hus och Room of karma har fått smaka på det tex.

        Fast lite förtjänat mot mitt vita hus, var det faktiskt, copy paste…

          De gånger Mitt vita hus var före HoP var det dock väldigt tyst om. Jag följde båda intensivt förut.
          Visst härmade Mitt vita hus men det hat som hon fick ta emot förtjänade hon inte. Petra startade upp drevet och lutande sig sedan tillbaka och hennes fjäskiga läsare bombarderade Mitt vita hus med vidrigheter.

      Många som skrivit att hon blivit puffig i ansiktet av fillers, vilket hon förnekar. Jag gillar h o p men om man jämför gamla bilder m nya är hon puffig, det är bara att konstatera, sen kan/behöver man ju kanske inte skriva det i kommentarsfältet till henne.

        Hon ser väldigt annorlunda ut när man kollar på gamla bilder i hennes blogg. Inte har mitt ansikte ändrats naturligt så där på några år iallafall. Förstår inte varför hon tar illa upp, det är ju uppenbart för alla. Hon behöver ju bara gå in och titta på bilderna i sitt eget arkiv.
        Säger inget om att hon är finare eller fulare, alla gör vad tusan de vill med sina kroppar men visst är det lite onödigt att kommentera om det för henne. Hon lider förmodligen av sitt åldrande och tar illa upp när det påpekas. Petra är väl som de flesta andra, vill bara ha komplimanger.

      Det bor en liten dramaqueen i den damen…

    Malin är som en misslyckad Isabella.

    Isabella byggde upp en fasad, skaffade sig många och trogna följare, hon hade sedan råd att vara ärlig om fasaden och hur hon styr sina läsare. Säga vad man vill om Isabella men dum är hon inte.

    Malin däremot, kämpar fortfarande med fasaden men hinner inte ens slänga upp putsen innan hon måste börja reparera sprickor i grunden. Hon borde göra någonting annat, hon är kreativ, berest och har ett brinnande intresse för något, det kan räcka långt.

    Min syster har jobbat som bokningsansvarig på ett väldigt fint hotell i London, och hennes kollega berättade att dom hade fått ett mail av en svensk vid namn Malin Rickardsson/mogi. Hon skrev om hur stor blogg hon hade i Sverige och hur hon borde få komma och bo gratis hos dom så hon kan blogga om det….

    Jag funderar lite kring det där med inkomster/skatt. Eller rättare sagt avdrag. I vilken utsträckning får bloggare/influencers/Youtubers dra av sina ”utgifter” i sina deklarationer? Får de dra av kostnaderna för allt smink? Alla kläder och accessoirer? Sina resor? Får Nellie dra av samtliga kostnader för sina hästar (inklusive inköp av dem), stallhyran osv osv? Räknas hennes hästar som nödvändiga inköp för inkomsternas förvärvande? Räknas skönhetsoperationer som nödvändiga? Om de finns med i bloggen och drar läsare?

    Har man företag kan man dra av rätt mycket, men jag är nyfiken kring HUR mycket och vad!?

      Undrar jag också. Har inte Kenza blivit upptaxerad pga av att det inte godkändes? Eller Dessie?

        Generellt får man dra av ”kostnader för intäkternas förvärvande”.

        Dvs man får dra av alla kostnader som är relaterade till att ”tjäna” pengar.

        Har man ett stall så får du dra av för alla kostnader det medför. Hästar, hö, arrende, sadlar mm, mm.
        Förmodligen får du inte dra av för personliga ridkläder, även om du arbetar som ridlärare. Det ses som en personlig kostnad som du skulle haft även om du inte ägde bolag.

        Jag har aldrig haft någon klient som är influencer men skulle tro att operationer inte är avdragsgilla. Inte kläder heller. Det är svårt att bevisa att det påverkar intäkterna om de opererar sig eller att inte kläderna används privat.

        Tror att SKV har lite nytt att syssla med iom sociala mediers intåg.

        Jag misstänker att mycket ”faller mellan stolarna” för gåvor, kläder mm ska förmånsbeskattas. Då måste SKV ta ställning till om influencern fått gåvan eller om den gått in i bolaget.

        Mycket regler är det. Förhoppningsvis har de hjälp av proffs i saken och slipper upptxeringa, böter och annat elände i slutänden.

        // Moa

    Jag känner en tjej som faktiskt HAR ungefär det jobbet mogi påstår att hon har. Hon reser runt, besöker hotell, kollar hur kvalitén på rummen och maten tex ser ut, personalens kompetens, utemiljön osv. Hon vet exakt vad hon ska titta efter, och tar fram konkreta förslag på förbättringar. Och nej, det är inte det glidarjobb mogi beskriver, även om det naturligtvis är kul att få resa mycket. Hon har läst hotel management och sånt i flera år, och dessutom är anställd av hotellkedjan vars hotell hon besöker. Jag skulle tro att det är så de flesta hotell jobbar, inte att dom tar in okända ”konsulter” utifrån bara för att dom har en blogg.

      Exakt. Hade Mogi varit en sån person med det jobbet hade hon ju skrivit det. Nu blev det ”Jag är konsult blablabla”. Snacka om att mörka.

      det lät ju inte så dumt…

        Nja. Skulle inte vilja byta med henne faktiskt. Hon jobbar arslet av sig. Alltid trött och lite jet-laggad. Många långa flygturer. Hinner knappt landa ibland innan hon ska iväg på nästa uppdrag. Och det är ju inte direkt nån tid över för sol, bad, och sightseeing alla gånger, utan största delen av tiden tillbringar hon ju på hotellrummet med pappersarbete och att utveckla strategier och sånt tråkigt.

          Jag tror inte det är chill, inte så jag menar. Det lät bara lockande ur mitt perspektiv ? pluggar företagsekonomi på uni, har alltså aldrig tid eller råd att resa och är superintresserad av att ”utveckla strategier och sånt tråkigt” ?? förstår dock att det blir tungt i längden

    Men det måste väl vara föräldrarnas pengar? Eller?

      Nejdå, växte upp med henne i Bromma och hennes föräldrar har knappt marginellt mer pengar än resterande i området. Finns ingen chans att den konsumptionen finansieras av dem.

        Nej precis. Känner också till familjen från Bromma. Mamman har aldrig haft nåt riktigt jobb, men försökte vikariera i Äppelviksskolan. Deras hus är helt ordinärt. De har inget sommarhus, som någon skrev.
        Pappan är nog pensionär numera men kallar sig konsult. Tror knappt han har några uppdrag. Han jobbade b la för svensk pappersindustri en gång, det var därför familjen bodde tillfälligt i Frankrike. Den enda som verkar vettig i familjen är storasystern. Det här är verkligen en familj som försöker LEKA att de har pengar.

      Kan det vara så att hon lever över sina tillgångar? Lyxfällan nästa?

    Världens minsta bloggbubbla som sprack för länge sedan. Varför försöker hon fortfarande? Inte en jävel är väl på riktigt intresserad av hennes torra blogg?
    Skämdes när jag såg ”Bytt är Bytt”-avsnittet och hon framstod som ett kontrollerande spån med en personlighet lika trevlig som en pappkartong.

    Jag tänker alltid att det är hon själv som skriver alla positiva kommentarer på bloggen. Kolla hur de är skrivna, har ni någonsin sett ett kommentarsfält med så många utropstecken?

      Dessutom kan man se om man håller muspekaren över namnet på kommentarsförfattaren att flera är skrivna av en beatricemakeupartist…

        Fan. Har spenderat en hel timme åt det här inlägget om Mogi. Men jag kan inte sluta nu.
        Var tvungen att kolla det där med kommentarerna och det är så genomskinligt så jag skäms.
        Hur kan hon fortfarande inte ha upptäckt det och gjort något åt det?

        Nu ska jag gå och göra något vettigt av söndagen.

      Kommer ni ihåg när hon spammade på Bloggkommentatorerna och låtsades vara Eva/Gabby/Stina/Kattis som tipsade om att besöka bloggen?

        Gud ja! Minns även att hon skrev kommentarer på sin egen blogg under andra namn.

    Hon är för mig en gåta. Skulle vara väldigt intressant att få höra sanningen.

    En snabb titt på hennes bolag på ratsit visar att bolaget går med rejäl förlust och att det inte betalat någon skatt på fem år. Vidare kan noteras att det endast finns en (1) anställd (Mogis) och att den genomsnittliga lönen för anställda var 0. Med andra ord verkar det inte som att pengarna som spenderas kommer från någon skattad lön från hennes bolag… Däremöt pekar bolagets omsättning – 211tkr – på att det köps mycket i företagets namn. Jag kanske är helt ute och cyklar men det känns ju som ett smidigt upplägg för att slippa moms på diverse lyxkonsumtion.

    (Hennes lägenhet är fö 43 kvm enligt merinofår.se, vilket inte är något art höja på ögonbrynen åt i hennes kretsar, snarare tvärt om)

      Förstår inte vad du menar med att omsättningen antyder att det köps in mycket? Omsättningen visar hur mycket som har sålts? Numera behöver man inte ha en not om löneuppgifter för mindre företag men tittar man på årsredovisningen så här man ju haft personalkostnader för 145 tkr.

        Företaget går med förlust trots omsättning på ~200 tusen, det tyder på att det ”shoppas” del i företagets namn ?

      merinofår.se 🙂

    Det finns ju en sida där man kan se hur många läsare en blogg har. Kan ingen kolla det?
    BB:s verkliga besöksantal har ju skrivits om här förut.

      Men då är han ju lastbilschaufför?!? Eller ja, baristatruckchaufför!

        Mogi tycker att det är förtal att kalla honom för lastbilschaufför.
        Jag tycker mer att det är förtal att tycka att det är förtal att kalla någon för lastbilschaffis. =)

    Det är ju uppenbart att kommentarerna är fejk, att hon skriver dem själv. Kolla mönstret här nedanför. Så fort den kritiska kommentaren dyker upp dröjer det ett dygn innan hon svarar.

    K.
    16 March, 2018 at 16:31
    Tycker ni fick det så himla snyggt i ert badrum, älskar också krom i kombination med marmor! 🙂

    Reply
    AFASHIONISTASGUIDE
    16 March, 2018 at 16:46
    Tack fina du! Kram!

    Reply
    SARAH
    16 March, 2018 at 17:12
    Grön marmor är så himla snyggt!

    Reply
    AFASHIONISTASGUIDE
    16 March, 2018 at 18:13
    Verkligen! Fantastiskt snyggt! 🙂 Kram!

    Reply
    LINN
    16 March, 2018 at 18:22
    Vilken härlig butik, funderar på om vi ska renovera badrummet till hösten så då får det bli att man börjar spana i butiker som dessa! 🙂 Tack för en härlig blogg!

    Reply
    AFASHIONISTASGUIDE
    16 March, 2018 at 19:02
    Kan varmt rekommendera er Badrumsspecialisten, underbar butik med så mycket inspiration samt kvalitativt utbud! Kram!

    Reply
    ISSA
    19 March, 2018 at 15:11
    Tack för tipset och en härlig blogg! Var inne i deras butik i lördags för att välja ut material till vår renoveringen, de hade verkligen ett grymt utbud!

    Reply
    AFASHIONISTASGUIDE
    19 March, 2018 at 16:12
    Tack fina du! Vad roligt att du gillade butiken, deras utbud är verkligen kanon! Kram!

    Reply
    🙂
    22 March, 2018 at 23:50
    varför skaffar du dig inte ett jobb? istället för att maila hotell och diverse företag om olika sponsrade hotellrum, frukostar och andra konstiga saker som inte direkt kommer att funka i längden. vad ni båda lever på är mycket mystiskt, trodde du hade ambitioner malin att vara något mer än en freeloader som åker land och rike för testa olika rum? varför ställer din kille upp på allt detta? vill han inte ha ett jobb.. och varför hittade du på för så många olika hotell att du skriver för Elle när du inte alls gör de? de kände sig riktigt förda bakom ljuset…

    Reply
    AFASHIONISTASGUIDE
    23 March, 2018 at 22:43
    Hej “:)”! Här kommer svar på dina frågor:

    – Varför skaffar du dig inte ett jobb?

    Svar: Jag har ett jobb, jag jobbar som konsult mot hotell och restuarangbranschen, fotograf, samt att jag driver min instagram samt blogg.

    – Vad ni båda lever på är mycket mystiskt, trodde du hade ambitioner malin att vara något mer än en freeloader som åker land och rike för testa olika rum? varför ställer din kille upp på allt detta?

    Svar: Nej, våra jobb är inte vidare mystiska. Jag jobbar som konsult,fotograf samt med mina sociala kanaler och min pojkvän jobbar med champagne.

    – Varför hittade du på för så många olika hotell att du skriver för Elle när du inte alls gör de? de kände sig riktigt förda bakom ljuset…

    Svar: Att sitta och ljuga ihop osanningar bakom en anonym skärm är inte ok. När jag jobbar med mina olika kunder runt om i världen så säljer jag in min kunskap samt vad jag kan erbjuda dom i mina sociala kanaler och inget annat.

    Det är verkligen helt fascinerande hur ni nättroll sitter och konspirerar ihop lögner och teorier kring människor, lägg den energin på att jobba mot era mål och drömmar istället. Det tar er absolut ingenstans att sitta och störa er på människor online

      Mogi har flyttat det där badrumsinlägget längre bort, och daterat det 6 mars. Alltså, hon ville inte att folk ska läsa hennes egna kommentarer där.
      Men, hon glömde att alla kommentarer (mest hennes egna) är skrivna den 26 mars och därefter! Som hon håller på, allt är så oärligt på hennes blogg!

    Back in (typ) 2010 kollade jag upp hennes familj för jag var nyfiken på varför hon, redan då, verkade ha så mycket pengar. Jag fick då fram att hennes pappa jobbar som läkare. Men nu skriver många att han har ett eget företag? Ingen som vet hur det ligger till egentligen?

      Ingen aning, men det är ju inte omöjligt att han har en egen firma?

      Fel. Han är absolut inte läkare utan nån slags konsult.

    Mogi/Malin skriver nästan alla sina kommentarer själv. Kolla själva: Klicka på kommentarer, sedan på den grå figur som finns bredvid namnet som kommenterar, och då får ni se att nästan alla är skrivna av ”.Beatricemakeupartist”. Alltså hon hyllar sig själv, hela tiden. Vem gör så, ja MOGI.
    Hon köpte lägenheten, 43 kvadrat, över ett år sedan, förra året i januari. Innan dess har hon bott ett par år på Östermalm, men den lägenheten var inte hennes, utan där bodde hon i andra hand. Hon kallade lägenheten ändå sin lägenhet. Eftersom hon inte har renoverat den nuvarande så har hon och hennes kille tydligen bott hos hennes föräldrar sedan länge.
    När man tittar på siffror ang. hennes instagram, så köper hon följare hela tiden.
    Numera har hon inte så mycket nya kläder, så hon lägger upp gamla bilder där.

    Förresten, min familj kände det gamla paret som sålde sitt hus till Mogis föräldrar. Huset köpte de 1996, 2,6 miljoner. (Allmänna uppgifter.)

      Fansingen, jag har för lite att göra denna söndag… Hive five!!! Helt rätt!

    Hur hittar jag kommentarerna på hennes blogg?? Är jag blind eller har hon stängt ned kommentarsfältet?

    2008 polisanmälde jag Mogi/Malin för bedrägeri. Hon sålde en klänning till mig som jag aldrig fick. Efter ett tag slutade hon svara på mina mail när jag undrade vart klänningen tagit vägen. Det visade sig sen att det var väldigt många som köpt samma klänning och ingen av oss fick den. Hon gjorde samma sak med andra prylar t ex en ring och en telefon. Går att hitta en del om detta om man googlar mogi + bedrägeri eller mogi + polisanmälan.

    När jag ringde och gjorde anmälan visste polisen vem och vad det handlade om dvs många blev lurade. Efter några månader ringde polisen och sa att familjen erbjöd mig en ursäkt och någon fånig bortförklaring om vad som hänt. De frågade till och med om jag var villig att ta tillbaka anmälan om jag fick pengarna tillbaka. Det gjorde jag såklart inte.

      Jasså! Hon kanske inspirerade Catrin ?

        Katten och Mo(w)g(l)i! Det hade svänget det! ??

      Jaha, det är så hon drar in pengar. Hennes mon amour (vem kallar sin pojkvän för mon amour HELA TIDEN??) har en coffee truck.

      Haft flera vänner som blivit blåsta av Mogi!! Alltid samma visa, man betalar in summan men plagget skickades aldrig!

    Slutat läsa hennes blogg för många år sedan, för att jag blev så stressad. Minns ett inlägg med en granskning där hon påstod att hon fikat med någon äldre mode-mogul, som visade sig bara vara att hon bett om att få en selfie.

      Detta va?
      http://afashionistasguide.com/meeting-with-ralph-lauren/
      ”han känns som en underbar farfar som jag aldrig haft.” Haha, jag saknar ord ?

    Jag har aldrig hört talas om Moki. Aldrig. Men efter allt jag nu läst om henne så är hon en ny hobby. Även fast jag mår ganska dåligt av att öka hennes trafik det minsta.

    Jag såg en vlogg i ett inlägg om Alperna. Dels pratar hon både med sig själv/kameran och framför allt med sin pojkvän, som hon också pratar med som om han vore en bebis ibland, typ 50 % svenska och 50 % engelska. Hon pratar ju mer svensk-engelska än den genomsnittliga svenska Hollywood-frun. Vad fan är grejen? Och vad är skillnaden på att fira Johans födelsedag och Johans birthday? ”The Ritz Carlton, ett nyöppnat hotell i Geneve där vi bland annat firar Johans födelsedag samt på vår skidsemester i Chandolin där vi firar Johans birthday!”

    Hon blir också ifrågasatt i kommentarerna kring att inlägget innan handlade om ”året hon blev vegan” men äter äggröra till frukost. Hon svarar att det inte är lätt att äta plantbaserat på resande fot, och det fanns inga veganska alternativ på frukost på något av hotellen, hon åt äggen för att det var det ”mest vegetariska” hon KUNDE HITTA TILL frukost. Hon letade ute så långt. Står mer vegetariska alternativ snett framför hennes tallrik. Mycket anmärkningsvärt när man till och med ser på bordet att det finns både croissants och frukt till exempel. Att det är svårt med mejeriprodukter köper jag, men är ändå inte frukt, juice, kaffe, flingor och bröd utmärkta exempel på saker som är ”mer vegetariska” än ägg? Ägg är inte jättemycket vegetariskt, om man verkligen kan gradera är det väl bara strax under bacon och skinka/kalkon på listan när det kommer till frukost. Sen följer ganska många alternativ som är mer vegetariska än ägg. Jag skiter ju i om hon äter ägg. Jag har inga problem med att människor gör medvetna val att byta ut vissa måltider till vegetariskt/vegant eller nästan alla, många gör ju så att de minskar på sin konsumtion av kött/djur utan att utesluta det. Det är väl bara att äga det. Hennes förklaring är kanske det dummaste jag hört, det var väl bara det som var lite anmärkningsvärt.

      Hahaha.. Mogi var det visst. Jaja.

      Haha, kollade precis på den videon där de är i Geneve och det är blandat med svenska, engelska, bebisspråk och en stor vilja att vara värlsdsvan! Underhållande må jag säga 😀

    Jag skulle kunna tänka mig ställa upp på en tell all men problemet är att jag blir röjd då. Får suga på den karamellen ???
    Camcam du kunde ju sagt tack för tipset ? Det var jag som skrev det hehe.

    Jag har iaf bott och betalat på flera av hotellen som Miss Malin Richardsson har höjt till skyarna och FY FAN va sunkiga de var!! Äckliga orena sängar, dammigt, luktade mögel. 5 STAR Luxury Hotel My Ass!!!

    Har också blivit helt besatt av Mogi nu. Helt banans att hon sitter och skriver alla kommentarer själv från den där beaticemakeupartist. ”Tack för en härlig blogg” i varje kommentar, vem skriver ens så!?

      HAHAHA jag har lite tråkigt så jag gick in och kollade några inlägg 1-2-3 månader bak i tiden och ALLA kommentarer var från den där jäkla beatricemakeupartist hahahaha

        Men VARFÖR använder hon inte olika inloggningar när hon ”fake kommenterar”!? Det sjukaste är ändå att hon går in och backar upp sig själv under de kritisk (dvs äkta) kommentarerna…

        http://afashionistasguide.com/dinner-fiskebar-geneva/#comments

          Ja, eller INGEN inloggning alls. =)
          Det hade varit det allra enklaste…

    Jag kan ge liiiite klarhet i några saker!
    Hennes kille jobbar me champagne, en ingift släkting till mig är inblandad i företaget. Det är en ”svensk” champagne som förut var billig men som bytte namn och blev BETYDLIGT dyrare men innehållet är same same!

    Har även råkat på Malin och hennes föräldrar både en och typ 15 gånger. Hennes pappa känns väldigt ”vanlig”, hennes mamma är lite mer speciell och Malin allt som oftast trevlig men skulle gissa på att hon har de en gnutta förspänt via päronen 🙂

    Nej men herregud, ni har ju rätt. Så gott som alla kommentarer från olika namn är ju skrivna av ett och samma konto? Hur kan hon inte vara medveten om detta, att det bara är att hoovra över avataren så kommer WordPressprofilnamnet upp? LOOOOL åh nej, jag blir typ generad.

    Malin och jag gick i samma klass i gymnasiet. Det gick inte så bra då hon i princip blev mobbad. Killarna sa att de inte kunde urskilja henne från en 40+ bromma mamma och var allmänt taskiga mot henne. Tjejerna störde sig på hennes märkeskläder och att hon sa saker som ”jag har alltid på mig minst 20 000 se”. Hon bytte till Enskilda, jobbade i Sturegallerian i kassan på en klädbutik. Hennes drömyrke var att bli diplomat eller jurist men det gick inte med betygen då hon med nöd och näppe klarade av att ta studenten.

    Runt 2005, när bloggarna började poppa upp som en grej, hängde Malin och BB i kretsar i stockholm som tangerade varandra. BB, inspirerad av andra omkring henne, började lägga upp ’dagens stil/outfit’ . Malin hakade på. Hon menade att hennes erfarenhet av att ha bott utomlands under delar av sin uppväxt hade gjort så att hon utvecklat en exceptionell smak.

    Båda hennes föräldrar är konsulter som bland annat jobbat med affärsutveckling i Italien och Frankrike. Deras inkomster bekostar delvis fortfarande hennes livsstil.

    Ibland ser jag henne på det sena Norwegianflyget på söndagar från London. Hon åker Economy. Aldrig med killen. Då kollar jag in hennes blogg. Det som verkligen känns märkligt är att hennes bilder från London och Paris aldrig stämmer överens med hur vädret har varit i de städerna den helgen hon påstår sig ha varit där. Tex hennes senaste bilder visar inte alls det snöoväder som lamslog Paris.

      Utmärkt!!! ???

      Ah ja jag borjade ga ut nar jag var 17 / 18 vilket var runt 2004 / 2005 och Stureplanskulturen hade i princip haft sin prime time i nagot ar – minns att jag och mina vanner alltid rakade pa Mogi pa Laroy, davarande Koket och Cafe Opera – minns att hon alltid var ensam eller med sin syster, aldrig med en grupp av vanner (bara en observation -lagger ingen vardering i detta obs). Hon var faktiskt ratt trevlig men det ar enbart baserat pa kallprat och kindpussar, ha. Jag kommer ihag att jag ommade en del for henne eftersom hon var ett sadant overtydligt praktexempel av en social climber; hon var ung och oskyldig och ratt tillbakadragen men var sorgligt besatt av att forsoka att komma nara det ’hetaste’ (jag ar ironisk men vi var nog inte det da) eller roligaste sallskapet som antingen syntes mest eller kande de s k klubbisarna, alternativt hade det basta / mest strategiskt placerade bordet; detta for att synas och for att ev kunna skapa sig ett namn och / eller att lara kanna klubbisarna (ah nostalgi) pa egen hand. Om jag minns ratt sa var hon valuppfostrad och var inte ute efter gratis drinkar (vilket var vanligt forekommande da – kanske nu med men jag vet ej?) och hon var inte berusad eller grisig pa nagot satt, snarare blyg. Hon hangde pa mig och mitt sallskap nagra ganger pga att vi i princip var del av moblemanget pa Laroy pa den tiden och varje gang hon sag oss / mig sag hon ut som en liten hoppfull tjej som ville att vi skulle valja henne till vart lag eller nat… Oh well jag vet ej vad jag vill saga med denna kommentar, inte alls faktiskt, eftersom jag inte har en poang eller sa. Ni kan val sortera min kommentar in i ratt-vardelosa-anekdoter-facket? x

    Senaste uppdateringen Malin raderar nu alla sina gamla kommentarer ????

    Detta inlägg kom upp som förslag på startsidan och vill minnas att i princip alla mogis eller A Fashionistas Guide extravaganta inlägg får massor med beröm

    http://afashionistasguide.com/the-presidential-suite/

    Nu ekar de flesta inlägg tomma från kommentarer….

    Vad hände med Beatricemakeupartist, slängde hon inte handduken bara sådär efter så många år som trogen kommentator ???

    Kolla här: http://agenceluxury.com/blogger-spotlight-mogi-by-malin-richardson/

    Det verkar som att Mogi har kontakt med ngn typ av agentur som förmedlar kontakter mellan ”lyxbloggare” och företag….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.