Förmån för vem?

En sak som blev bra tajming i och med att han blev sjuk var att vi kunde testa Nordic Tech House nya investering på riktigt. Vi har nämligen gått in i Qurant. Det är ett företag som sysslar med företagshälsovård. En bra grej inom Qurant är att en sjuksyster ringer upp till den anställda som är hemma och ser till att hen får träffa en doktor direkt om det behövs. Känns fantastiskt som arbetsgivare att kunna ge den förmånen till alla kollegor. //Bella

Nu heter det ju inte sjuksyster utan sjuksköterska men jag väljer att fokusera på de lite större detaljerna här istället. För den här gången.
=)

Bella beskriver en ny typ av tjänst som Nordic Tech House investerat i – företaget ”Qurant”.
Om någon i ens personal sjukanmäler sig så kommer vederbörande bli uppringd av en sjuksköterska som kan boka in ett läkarbesök om det anses nödvändigt.
Jag är lite osäker på om det här är en förmån jag skulle uppskatta som anställd.
Det känns mer som en förmån för arbetsgivaren än för den anställde, något som vissa av Bellas läsare även skrivit bland kommentarerna.
Jag skulle nog bli jättestressad av att få en sjuksyster i örat som på alla sätt ska försöka få mig frisk så fort som möjligt, men så gillar jag ju inte att prata i telefon med någon enda människa i hela världen.
Jag hade förmodligen inte ens svarat om det var ett okänt nummer som ringde…

Vad tycker ni?
Skulle ni se detta som en förmån som anställd eller är det mer arbetsgivaren som gynnas?
De flesta gånger som jag varit hemma från jobbet pga sjukdom så har det varit av anledningar som helt enkelt enbart kräver vila och sömn. De gånger det varit mer allvarligt så jag har kunnat besöka vårdcentralens närakut utan att varken bli uppringd av en sjuksköterska eller remitterad till en läkare så jag är lite tveksam till den här tjänsten just eftersom den framställs som fördelaktig för den anställde.

Jag är kluven.
Vad tycker ni?

238 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag hade fått dödsångest bara av tanken att inte kunna vara sjuk i två tre dagar utan att bli uppkollad

      Förväntade mig inget annat från blondinbella, en slavdrivare som kör sina anställda in i väggen medan hon själv bara flamsar runt, blir sminkad och går på lunch. Hon måste vara tidernas sämsta chef. Nu ska undersåtarna jagas ut med blåslampa om de är så fräcka att bli sjuka. Stasi-bella!

      Haha, samma här! Arbetar själv som sjuksköterska och hade typ bara ”Det är lugnt! Jag har googlat mina symptom och enligt Wikipedia borde jag varit död i förrgår så du behöver inte ringa fler gånger.”…

    Jag skulle inte tycka om det, jag skulle känna mig misstrodd på något sätt. Mår jag så dåligt så vet jag ju själv att jag måste uppsöka läkare. Behöver inte att en sjuksköterska ringer upp mig för att kolla när jag kan komma tillbaka och att bli skickad till läkare. Så nej på den.

    Håller med!! Jag skulle också bli stressad om jag låg hemma och visste att någon försökte nå mig för att kolla status..
    Som du säger tror jag att appen mest gynnar arbetsgivare..

    Låter helt vidrigt. Har jag sjukanmält mig på morgonen så vill jag vila sen och brukar sätta mobilen på ljudlös. Känns nästan lite integritetskränkande att någon från sjukvården ska kontakta mig då, jag kanske inte alls vill dela med mig av min sjukdomsbild (magsjuka, kraftig mensvärk, missfall, graviditetsillamående, precis vad som helst som jag vill hålla för mig själv) just då.

    Mitt förra jobb hade en sån tjänst. Var hemma pga magsjuka en gång och fick prata med en överpedagogisk sjuksköterska om vikten av vätska i små portioner. Försökte fint säga att jag hade koll… men hon fortsatte prata. Slutade med att jag fick be om ursäkt och kräktes medans hon var kvar i telefon ? Tyckte allmänt den tjänsten var jobbigt för det kändes som var tvungen att förklara sig om man var hemma när de frågade detaljerat om symptom mm. Nu var jag typ aldrig sjuk men kan tänka mig att det är ännu mer och jobbigare om man är mer sjuk eller har kanske psykiska problem.

      Uuäh, vilken läskig förklädd omtanke!

      En liknande tjänst har vi, man ringer en företagshälsovård och sjukanmäler sig som ska ge diverse råd. Ibland kan jag ha problem med ångest, ett par ggr har jag sjukanmält mig men brukar inte säga att det är ångest utan feber/influensa… Jag vill bara vara ifred då och inte prata med någon okänd. Men en gång när jag hade kliande utslag mm så var det mkt enklare att prata med dom om råd än t.ex vårdcentralen, så det finns väl både för-och nackdelar. Däremot är det meningen att ens närmsta chef ska ringa upp inom 24h efter sjukanmälan, våran chef är sämst på att både svara och ringa själv så det har han som tur var aldrig gjort haha, det skulle varit jobbigt! Som att dom ändå misstror en! Vad ska dom liksom kolla när man redan pratat med Företagshälsan?

    Hade ej uppskattat detta! Jag har haft sjukfrånvaro pga ”vanliga sjukdomar” (feber, förkylningar, magsjuka etc) och har även en kronisk mag-/tarmsjukdom som gjort att jag behövt stanna hemma ibland (pga svåra magsmärtor, diarre, kräkningar). Jag har även varit långtidssjukskriven pga psykisk sjukdom (ej arbetsrelaterad) samt bitvis varit ”sjuk” under graviditeten pga foglossning och svårt illamående. Det har dock handlat om enstaka dagar, inte flera veckor i sträck.

    Oavsett orsak till sjukdom/frånvaro har jag kunnat lösa problemen på egen hand, antingen genom vila eller genom ssk/läkarbesök som jag själv ansvarat för. Att bli uppringd av företagshälsovården mitt under pågående feberyra eller under en 2 h diarrésittning på toaletten pga skov i tarmsjukdomen hade inte hjälpt det minsta.

    Kontakt med företagshälsovård kan absolut vara bra, men då ska det vara under andra omständigheter.

      Har själv en kronisk mag-/tarmsjukdom och hade jag svarat i telefon då jag suttit på toa under en ”dålig” dag hade personen i andra änden garanterat fått men för livet.

        Haha! Tror jag också ?

        Jag med. Skulle inte ha nån lust alls att berätta detaljerat om mina crohn-symtom (tänk diarréattack på bussen). Tror inte att stackars ssk vill höra om det heller. Och inte kan de göra ett skit (ha!) åt det ändå.

      Har Chrons. Hade nån ringt mig när jag har ett skov hade jag blivit förbannad

    Haha påminner om min förra arbetsgivare. Hade opererats och han ringde varje dag för att fråga när jag kom tillbaka. När jag började jobba igen (pga stress från hans sida) bad jag om att få ta det lugnt första veckan och inga långpannor, dagen efter frågade han om jag kunde jobba långpanna hela helgen… Så nej, det hade inte uppskattas. Det är ens chef inte ens övervakare…

      Påminner om min dåvarande arbetsgivare som ringde flera gånger och frågade ”om det var långt kvar” och när jag kunde tänkas vara tillbaka på jobbet. När min pappa låg för döden.

      Och nej, jag hittar inte på detta. Jag fick närståendepenning som Försäkringskassan betalar, så det var inte arbetsgivaren som betalade.

        Alltså – vilken gränslös människa!

          Tack. Det ”bästa” var att hon (chefen) själv hade förlorat sin pappa ett antal år tidigare och sade att hon blivit helt knäck av förlusten. Vilket bara gör det hela ännu mer absurt.

        Fy fan vad vidrigt! Vissa ska inte vara chefer

    Jag har haft det på ett av mina jobb. Previa som är samma typ av tjänst.
    Det var liksom inte så dramatiskt utan man ringde dit & sa att man hade migrän eller feber eller vad man nu hade, så ringde man och friskanmälde sig dagen efter. Det var ingen som försökte göra en frisk utan det var mer en smidigare sjukanmälningstjänst. Man kunde få träffa en doktor om man nu var väldigt sjuk med, det går snabbare genom dom än vårdcentralen..

      Previas tjänst är superbra!

      Det är min upplevelse med. Visst att jag kan ringa min egen vårdcentralen men där är ofta tiderna slut så det var praktiskt att få hjälp den vägen och när jag blev långtidssjukskriven efter en olycka hjälpte läkaren hos Previa till att skriva nya läkarintyg som FK godkände. Läkaren på sjukhuset fokuserade på skadan i sitt intyg och inte hur det påverkade mitt arbete och på vårdcentralen så tyckte de att de inte visste hur de skulle beskriva mig arbete. Men det löste Previa

      Det är rätt smidigt att ringa sin arbetsplats också. Förstår inte varför man ska ha en extern tjänst till det.

        Man kan ringa 24/7 om man blir sjuk mitt i natten

          Man kan ju skicka ett mail till sin arbetsgivare oavsett tid på dygnet.

        Tja, min arbetsplats hade inte öppet 24/7 och om man blir sjuk på natten och försöker sova så kanske man inte har lust att ställa klockan för att ringa chefen? På restauranger utan en sån tjänst är det väldigt svårt att sjukskriva sig. Man får vara döende och knappt då får man vara hemma. (Ja jag veeeeeeet att hälsan går först och blabla men testa att jobba i restaurang och sjukanmäla dig för en förkylning t.ex. man vill inte sätta alla andra i skiten.)

          Mitt svar var till Eva..

          ” ta en alvedon och kom in iallafall” espresso house 4 life ❤️☕️❤️☕️?

          Svar till ”?”: EH är dock skräp överlag, speciellt där jag var. De hade noll koll att jag faktiskt läst LAS och visste om mina rättigheter. Tji fick de och jag stack därifrån så fort jag bara kunde.

          M. Aa EH är hopplöst… har säkert bokstavligen 100 exempel på helt vansinniga saker min PC gjort. Var där i 2år

        Precis. Min arbetsgivare har sjukanmälan via mail och online också. Funkar utmärkt.

    Oj, jag hade absolut inte uppskattat det. Man är en vuxen människa och kan själv ta upp sin lur och boka tid hos läkare om det behövs. Väldigt underlig ”förmån”.

    Jag HATAR när folk kallar mig syster, sjuksyster eller syrra. JAG ÄR SJUKSKÖTERSKA!!!!!!!!!!!!!!! Har en kandidatexamen i vårdvetenskap och en gedigen medicinsk utbildning. Jag är inte en ”syster”. Mvh sur sjuksköterska som är trött på att mitt jobb är dåligt betalt på folk som förminskar min yrkeskår genom att kalla mig ”syrra”.

      Ta det lugnt

      Varför utbildade du dig till ett yrke där det är vanligt att bli kallad syrra, få dåligt betalt och både stressa och känna sig otillräcklig för?

      Det är ju knappast något nytt att det är så det ser ut så har svårt att tycka synd om folk som själva valt yrken som de sedan går och är missnöjda med sin situation.

      Jag har en heltidstjänst som städare, blir kallad städerska och bryter inte ihop för att jag inte blir kallad lokalvårdare. Tjänar ok med 28.900kr och sköter mig helt själv och lägger upp mitt arbete som det passar mig.
      Arbetade tidigare som HR men tyckte det var för jobbigt med för mycket ansvar och gick och tänkte på jobbet även på fritiden så bytte istället och blev städerska och kan nu njuta av varje ledig sekund fullt ut.

        Fast du är städare. Krävs noll utbildning för det så var du en städare, lokalvårdare eller whatever. En sjuksköterska har ett enormt ansvar för människors liv. Ej jämförbart.

          Nu är jag ju utbildad inom annat iom att jag jobbat inom HR i 8 år, men när jag kände att jag tröttnade så sökte jag mig till något annat.
          Varför skulle jag, som du verkar göra gå kvar på en arbetsplats och vara missnöjd?
          Låter ju typiskt kvinnor att gå kvar och offra sig för ett yrke.
          Tro det eller ej, finns ingen som kommer tacka dig i slutändan för att du offrat dig inom vården och blivit bitter på köpet

          Så du tycker det är vettigt att folk (kvinnor) fortsätter utbilda sig till syrror och uskor trots att de får dåligt betalt? Att de sliter på sina egna kroppar och förhållanden för att de vill hjälpa världen? Det är väl ändå regeringens ansvar och inte den enskilda individen som ska bära det ansvaret ändå.
          Finns ingen yrkesgrupp som klagar och gnäller mer än vårdpersonal och som trots detta fortsätter år ut och år in, klagar och klagar och kämpar via facket för att få någon hundralapp mer i månaden.
          Helkorkat att medvetet gå in i ett yrke där det så tydligt finns bevisat att det är dålig arbetsmiljö och dåliga löner.

          Att sedan säga att de minsann utbildat sig länge… glömde de under dessa år att kola upp vad lönen ligger på??

          Jag tycker det är tråkigt med fördomar när det gäller lokalvårdare. En av de viktigaste yrkesgrupper som finns och tänk så många som är beroende av att ”nån” håller rent på de olika arbetsplatserna.

        Åhh..jag skulle vilja komma i kontakt med dig och få reda på vilket företag du jobbar på nu.
        Jag arbetar inom HR och tänkt många gånger på att byta jobb, lokalvårdare lockar mycket då jag är väldigt noggrann och petig samt vill slippa kundkontakt och bara sköta mig själv….drömmen ju!
        Jag tycker också din lön låter väldigt bra, det är en orsak till varför jag inte riktigt vågar byta jobb.

        Fast jag förstår att hon blir irriterad. Att du som lokalvårdare vilket inte krävs någon utbildning tjänar 28.900kr i månaden, du är medveten sjuksköterskor inte tjänar de summorna? Och då har de pluggat i 3år. Förmodligen tagit studielån för att kunna studera till ett jätte viktigt yrke där det dessutom är brist på. Jag är förskollärare och pluggat 3,5år och 28.900kr är väldigt nära vad jag tjänar.

        Sjuksköterskor och förskollärare är yrken som inte får den uppskattning som det förtjänar. Yrkesgrupper som bokstavligen går på knäna och kämpar för att ta hand om andra människor. Om vi skulle gå i strejk skulle inte sjukvården funka. och lycka till att jobba när ni står där och ska lämna barnen på förskolan och det inte finns någon personal. Samhället skulle inte funka. Ändå får vi skit betalt.
        Och varför vi inte göra det? för vi jobbar med människor och bryr oss mer om de vi tar hand om än om oss själva så vi bara tar skiten

        Nej det minsta man kan begära är faktiskt att få ha sin korrekta yrkestitel. Sjuksköterska och förskollärare. Inte syrra eller dagisfröken. Det är inte så svårt!

          Jag tycker att både förskolelärare och sjuksköterskor förtjänar en högre lön. Däremot tycker jag inte att man har rätt att bli bitter över arbetssituationen om man valt att utbilda sig till det. Jag pluggar också på universitet men jag kollade upp arbetstider, lön och arbetsmarknad innan jag påbörjade utbildningen. Jag tror att det är effektivt att helt enkelt bojkotta utbildningar om villkoren är för dåliga eftersom jag tror att det tvingar upp löner. Jag inser att det är drastiskt och att exempelvis vården blir sämre under övergångsperioden men jag tror ändå att det är effektivt.

          Fast medan en sjuksköterska har studerat i x antal år så har en lokalvårdare utan utbildning jobbat under de åren och betalat in skatt till det offentliga, vilket också gynnar de som väljer att studera.
          Att jämföra löner på kvinnoyrken tycker jag är lite löjligt. Att det är många yrkesgrupper som inte får den uppskattning som de förtjänar är jag överens om men varför skulle inte en lokalvårdare kunna ha en lön som hen kan leva på?

        Okej, jag slutar jobba som ssk! Ska säga åt mina kollegor att sluta också! Så kan du och alla andra som söker vård helt plötsligt inte ha någonstans att gå, inte få sjukvård när ni är sjuka, era gamla föräldrar har ingen som kan ta hand om dem när de blir gamla, osv. Vi gör så absolut så blir allt nog bättre.

          Som sagt du och övrig vårdpersonal offrar era egna liv för andra. Jättefint verkligen men det är ett medvetet val och då inte läge att klaga sedan.

          Hur länge skulle det ta innan lönerna ökade med 10 tusen i månaden tror du om inte en enda person sökte in till att bli undersköterska, barnmorska eller sjuksköterska?

          Men det lär vi ju aldrig få reda på då så många kvinnor är villiga att bära oket på sina axlar istället för att tvinga staten att chockhöja lönerna.

        Hur har du lyckats förhandla fram 28.000 i lön som lokalvårdare. Har du mån typ av gruppansvar eller andra tillägg?

        Grundlönen enligt Fastighets är typ 21 000 i nuläget utan branschvana. Med 6 års branschvana ca 24.000.

        Med tanke på upphandlingarna i branschen som urholkas mer o mer (det ska inte kosta att köpa städ) ser jag inte vinningen att ha många städare som går med en grundlön på 28.000 om det inte finns nån typ av ansvar med i bilden.

        Jobbar själv på ett facilityföretag som gruppchef m 20 anställda under mig och har fått tjata mig till 29.000 så blir fan avis. Kan börja jobba som ”vanlig” städare utan ansvar för 28 istället ??

        Ps. Kan nämna att det blir svårare att få städjobb utan SRY-utbildning nuförtiden. Så att det bara är o ta ett städjobb stämmer inte längre för man har höga krav på sig.

          Arbetar på en mindre privat klinik som är specialiserade på skönhetsingrepp ?
          Nej jag har inget annat ansvar än att städa och ta hand om lokalerna.
          Jag städar kontor, undersökningsrum, operation, kök och toaletter. Beställer städ och förbrukningsmaterial samt tar hand om frukosten varje morgon och beställer mat till lunchen. Har arbetat här i 18 månader utan en sjukdag så förväntar mig att få upp lönen ytterligare några hundra i år.

          Jag är väl helt enkelt duktig på att sälja in mig själv och har en bra utbildning bakom mig. Även om jag ”bara” är städerska så är jag så mycket mer och framför eller en trevlig medarbetare

          I mitt tidigare yrke lyfte jag en lön på 36.000 men hade stort ansvar och kunde aldrig riktigt koppla av så mitt val känns helt rätt för min del.

          Men menade personen att han/hon tjänar 28.900 före eller efter skatt? Det är ungefär vad jag får ut varje månad när skatten är dragen. Våran grund enligt kollektivavtalet med If metall ligger på 27000, men sen har vi ju individuellatillägg och olika risktillägg för gruvbrytning plus att jag har fullt traktamente. Jobbar som maskinförare i en gruva och det är ingen speciell utbildning mer än att du har maskinförarkort för den maskinen du framför. Det handlar mer om intresse och arbetslivserfarenhet. (Jag har jobbat med det här i 7 år, är 28 år gammal). Så jag tänker att han eller hon som jobbade som lokalvårdare kanske också har tillägg på lönen utöver grundlön?

        Men alltså, ja! Jag är sjuksköterska (med magistersexamen, sammanlagt pluggat i…få se 5,5 år). Varför, varför, varför? funderar jag på varje dag. Du har en poäng!

        Får man inte klaga på sin arbetssituation om man själv valt utbildning? Märkligt resonemang?

      Jag är också sjuksköterska men är tillräckligt trygg i mig själv att inte bry mig. Tycker det är mysigt när äldre patienter tilltalar mig ”syster” istället för ”du”.

        Känner samma! Kan inte bry mig mindre om jag blir kallad syrra eller inte sjuksköterska eller kalla mig för den delen jordemor också när jag är färdig barnmorska! (Jordemor låter ju jättefint?) Precis som jag säger dagis när jag pratar med mitt barn om förskolan för det tycker jag låter mysigare ? Säger dock förskola och förskolelärare/pedagog vid andra tillfällen för att slippa kränka människor?

          Fast det handlar om mer än att en individ känner sig ”kränkt” eller inte. Det är strukturer och hierarkier i vården som är tröttsamma som fan och som påverkar löner, arbetsvillkor etc. Good for you att ni inte bryr er men faktum kvarstår att det spelar roll om nån säger syster eller syrra.

          Fast Anonym, det är inte vad patienter eller annan personal (sällan annan personal dock!) använder för benämning på mig som gör vilken status jag känner på mitt jobb. Jag vet att jag är en duktig sjuksköterska och jag utnyttjar mina år av studier och erfarenhet väl, därför kan tex en äldre herre gärna få säga syster när han pratar med mig! Inte heller min benämning som sätter min lön. Jag tjänar en bit över 30k i månaden trots att folk kallar mig syster. Och då är jag inte ens färdig med min utbildning på avancerad nivå ännu.

          Anonym sist: Äh, lär dig förhandla istället.

        Hörde en gammal man på akuten påkalla en sjuksköterskas uppmärksamhet genom att kalla henne syster, tyckte det var fint. Att Isabella kallar en sjuksköterska för syster i skriven text är däremot ganska dåligt.

        Jag tycker det är trist att Isabella (som vänder sig till människor som värdesätter pengar och status högt) inte ens kan bemöda sig med att titulera de som utför tjänsten hon har investerat i rätt. Hon själv berättar gärna att hon har en MBA fast hon inte ens har det.

      Ta dig inte på så stort allvar! Är själv sjuksköterska och har inget problem med att bli kallat syster. Har blivit kallad värre saker under mitt yrkesutövning

        ! En fråga vad tjänar en nyexad ssk? Och vilken höjning kan man räkna med efter några år som yrkesverksam?

        Håller med! ? Jobbar på akuten i triaget, dvs. där sjuksköterskan bestämmer hur vida akuten är rätt vårdnivå utifrån patientens besvär och allmäntillstånd. Kallas oftare jävla- kossa, hora eller bitch än syster!

      Men att du orkar. Jag har pluggat åtta år med trippelexamen som resultat. En av mina examen är lärare och blir ofta kallad fröken. Bryr mig inte ett smack. Arbetar idag som utbildningsansvarig på djurpark och blir kallad djurskötare av besökare. Bryr mig icke om det heller. Finns vettigare saker att bry sig om.

        Precis, det blir vad man gör det till!
        Låter härligt att vara djurskötare. Inte tusan trodde jag när jag pluggade på universitetet att jag tio år senare skulle vara städerska ?

    Arbetsgivare får inte ens kontrollera sjukfrånvaro på sådant sätt. Det måste gå ett par dagar innan läkarutlåtande behövs och AG har ingen rätt att systematiskt undersöka sjukfrånvaro, om det inte är en orimlig nivå av frånvaro vid många tillfällen.

    Luktar illa.

      7 dagar är det. Efter det krävs läkarintyg.

        Jo fast även då har väl inte arbetsgivaren rätt att veta vad man är för sjuk? Bara intyg på att man för för sjuk för att jobba.

          Precis. Läkaren skriver ut ett sjukskrivningsintyg och som arbetstagare är man endast skyldig att lämna den första sidan av intyget till arbetsgivaren, på sida två står diagnos osv och den behöver man inte lämna. Undrar hur sekretessen hanteras när man har att göra med den här typen av tjänster.

          Sekretessen känns sådär då företaget skriver att de kan ge ”tidiga signaler på ohälsa” till arbetsgivaren. Med andra ord bryter de mot sekretessen I guess?

          Jag hade varit positiv till tjänsten om ssk:n inte är asjobbig/ställer tusen frågor om symptom och när man förväntas bli frisk igen för att sedan rapportera allt vidare till bolaget. Att bryta sekretessen är inte ok. Om de däremot håller på sekretessen och ssk:n inte är påstridig utan bara hjälper till att boka läkarbesök OM du vill, så fine, då är det en bra tjänst.

      Man kan skriva avtal om förstadagsintyg med anställda, då ska de visa upp läkarintyg från första sjukdagen. Som arbetsgivare har jag upprättat sådana avtal i de fall personal varit borta upprepade tillfällen. Som arbetsgivare är jag skyldig att ringa mina anställda varje dag de är sjuka för att jag har ansvar för dem. Att istället ha en tjänst som gör det hade sparat mig tid. I min bransch är personal sjuk ofta och av ibland oklara anledningar. Med ofta menar jag minst tre tillfällen på tre månader. När en anställd varit borta så mycket kopplar jag upp dem mot företagshälsovården, där en plan för bättre närvaro upprättas.

        What in the fart. Du ringde på riktigt dina anställda varje dag de var sjuka? Det aktiva ogillandet jag hade känt hade inte haft några gränser. Tror jag hade fått bita mig i handen för att inte ryta till ordentligt aka lämna mig ifred i min misär din påflugna #&%#.

          Nej jag hinner inte ringa, men riktlinjerna är att jag ska ringa. Jag brukar skicka ett sms om jag inte hört något under dagen och höra hur min anställda mår, det är jag som sagt skyldig till. Det är för att jag som arbetsgivare har ansvar för min personals hälsa.

        Usch det är såna arbetsgivare som du som ger mig avsmak för arbete över huvudtaget. Är du helt dum i huvudet? Vill du att folk ringer o terrar dig varje dag när du är sjuk? Ne Fyfan alltså så jävla trött på dessa idioter som behandlar folk värre än arbetsdjur, o när du inte kan arbeta längre är du inte värd ett skit. Sorry , rant.

          Nej jag skulle inte säga att jag är dum i huvudet. Jag har ansvar för personalens hälsa och när personal inte själva hör av sig (vilket de sällan gör) skickar jag ett sms och frågar hur de mår och när de kommer tillbaka. Jag hinner tyvärr inte ringa som jag egentligen måste, men tycker det funkar bra med sms. Mina anställda brukar se det som omtanke, inte som terror.

          Dels har arbetsgivaren ansvar för att följa upp sjukfrånvaro och vidta åtgärder om det t ex beror på arbetsrelaterade faktorer. Dels betalar arbetsgivaren er sjuklön, tror ni på riktigt företag har råd att ha en massa simulanter anställda, hur motiverar ni det? Det finns rätt gott om folk med intressanta sjukfrånvaromönster, alltid en vecka i månaden, nästan alltid måndagar (kan tyda på alkoholproblem, vilket AG har rehabansvar för).

        Du låter som en sjukt dålig chef.

        Chefen, jag tycker du låter som en grym chef! Min nuvarande gör samma sak, men det är aldrig påträngande på något sätt. Hon bryr sig genuint om sin lilla grupp av anställda!

      När min arbetsplats hade det via Previa gick inte anledningen till sjukfrånvaron vidare till arbetsgivaren utan stannade hos Previa

      Får inte? Man får kräva sjukintyg från första dagen om det är motiverat. Vi har som rutin att chefen ringer dag 1 eller 2 när man är sjuk för att kolla hur man mår. Har en arbetstagare många tillfällen med korttidsfrånvaro så har arbetsgivaren en skyldighet att utreda varför. Bland annat för att utreda om det kan vara arbetsrelaterad ohälsa. Alla förstår väl att någon med magsjuka eller feber inte behöver kollas upp av arbetsgivaren, men ni som tycker att det är så hemskt om chefen ringer, det är AG som betalar er sjuklön. Klart som fasen man inte vill ha folk som känner efter lite extra eller tar några dagar sjukfrånvaro för att vila upp sig.

    Låter helt vidrigt. Har jag sjukanmält mig på morgonen så vill jag vila sen och brukar sätta mobilen på ljudlös. Känns nästan lite integritetskränkande att någon från sjukvården ska kontakta mig då, jag kanske inte alls vill dela med mig av min sjukdomsbild (magsjuka, kraftig mensvärk, missfall, graviditetsillamående, precis vad som helst som jag vill hålla för mig själv) just då.

    Känns mer kontrollerande än ’förmånligt’…
    Men, du använder själv ordet ’sjuksyster’ i din text efter att ha påpekat att det inte är korrekt.

      Hon var ironisk

    Ett företag har inte att göra med vilken sorts sjukdom du har. Det är sekretess på det och jag skulle inte lita på att ett företag som anlitar någon att ringa upp mig inte också skulle se till att få tillgång till mina journaler olagligt eller ej. Det ska ju mycket till innan jag fått reda på det.

      Nämen, där är du ju!!!
      Jag har nämligen beskyllts för att inte ha hunnit med att skriva kommentarer i ditt namn idag då vi tydligen är samma person….

      Foliehattarna måste ha haft stormöte i helgen!

        Såg det. Förlåt för att min frånvaro ställt till det för dig. ??

          TRH = THK ? ? Luktar kattkonspiration här

          Sofie: Mjau…?

        Och tänk så fort hen kom in då hehe inte alls genomskinligt öhhrm.. Mag…

          Herregud..

          Ah nu äntligen trillade polletten ner. Du tror alltså inte ens att jag är en kvinna.

          Ha ha, ja om du skulle ha rätt då sitter CamCam här med dubbelmoral ang Mogis blogg för då skulle jag själv lämnat kommentarer till mig själv samt svarat på min egen blogg. ?

            Va fan? Är du Magnus? 😉

          Modd

          CamCam: Ja visst. Duktig jag varit på att hålla det hemligt för dig eller hur. ?

          Ja det hade ju inte varit första och sista gången en bloggare far med osanning så varför inte?
          Sedan vet jag inte om du någonsin sagt att du är en hon eller han så det är ganska så irrelevant.

          Varför jag tror att du är bekant/känner eller ÄR Camcam är för att detta är det enda nicket som får härja fritt i kommentarerna hursomhelst utan en varning. Sedan att du skriver ”modd” då och då bevisar inte så mycket.

          Denna bloggen är minst lika mycket luftslott som Bellas, Mogis, Forni ja alla.
          Får Camcam mothugg svarar hon som en trotsig tonåring eller biter tillbaka som en.

          Arjuntal: Är du ny här? Skulle vara bra att veta innan vi går vidare.

          PS Vad menar du att jag skulle skrivit som ska raderas, varit, elakt etc eftersom du menar på att jag får härja fritt?

          Bra skrivit Arjuntal, du fattar också… tyvärr inte så många som gör det här och camcam och t r h lyckas lura och övertyga folk med sitt fjanteri och försöka vifta och skämta bort, tyvärr köper folk det, många går tyvärr på det och pratar foliehatt.

          Nej camcam jag är inte Arjuntal som du säkert kommer skriva och försöka få folk att tro.

            Jag bryr mig helt ärligt inte om vem du är eller inte är, eller huruvida du svarar på dina egna kommentarer eller inte. Du är galet underhållande så sluta för allt i världen inte med det du håller på med… 🙂

          Jag undrar om Camcam även skriver alla kommentarer som Camimami?

          Näääää…. för så förståndig och vis är hon inte… så där som jag är.

          Arjuntal – en dag skrev t r h att hon vet hur camcam uppfostrats så där avslöjade hen att hon känner henne, en annan gång svarade t h r på sin egen kommentar och det såg ut som om det var camcam som skulle svarat t r h som om det var camcam som skrev ooops… så ja du tänker och tror helt rätt.

          Camimami kom snabbt in också.. Nä ingen som tror, vi vet om att du är hennes mamma och gärna skriver här och hyllar camcam, och vi vet att du har en egen blogg också. Men slug och smart är ju camcam på vissa sätt, bra på att manipulera och prata/skriva sig ur om man säger så..

          Anonym: Aha det var det du menade med att det framkommit att vi känner varandra. ?

          Du fick ju en förklaring till det. Jag har helt enklet läst lite på Cammimammis blogg och hennes kommentarer men också efter vad CamCam själv berättat , och därefter dragit mina slutsatser på hennes uppfostran. Det är liksom inte svårt för vem som helst att dra de slutsatserna . ?

          CamiMami, du är ett kapitel för sig. Jag såg när du gästbloggade och la upp gamla bilder på Dessie och Paow och hånade dem.
          Fult attityd ärligt talat:
          https://bloggbevakning.se/2016/11/22/alla-dessa-fjortisar/#comments

          TRH: Vad har min vistelse att göra med mitt kommenterande att göra?
          Om jag har varit här för länge, har jag då blivit galen?
          Om jag inte har varit här länge nog, vet jag ingenting isåfall?

          TRH skrev en massa smörja om islam och hur en kvinna skulle bli slagen av sin man under en massa inlägg (Ett inlägg om Kissie bland annat). Dessa kommentarerna luktade förövrigt smygrasist på lång väg. Precis som Camcam låter CamiMami hoppa på yngre kvinnor låter hon detta nick skriva ocencurerat.

          Arjuntal: Du ljuger. Har inte skrivit skit om islam eller påstått att en kvinna ska bli slagen av sin man.

          Du vet ju vilka inlägg det gäller. Hade det inte varit bättre att gå in och läsa först så att du inte gör bort dig.

          Känner faktiskt inte att jag gör bort mig. Tack för omtanken.

          Arjuntal: Bra då vet jag. Du ljuger medvetet alltså. ?

          Verkligen inte, men om jag skulle dra referenser till dina uttalanden skulle det behöva startas en ny blogg.
          Men vi kan ju börja med inlägget där du börjar raljera om islam:

          https://bloggbevakning.se/category/kissie/

          Samt kommentaren ifrån detta inlägget:
          https://bloggbevakning.se/2018/03/24/oppet-spar-22/#comments

          ”Ƭĥe real Hmm / 2018-03-23 11:27
          CamCam: Skriver här lite längre bak till dig så att det inte blir lika lätt att hitta för andra. Gör inte så mycket vill mest bara att ”Lisas” kontrollanter inte ska se det.

          Så ett FYI som du inte alls behöver agera på utan bara vara medveten om. Vad som hände under tråden om Kissie var att någon var utskickad av andra på mission och för att fiska efter nya konvertiter. Att det just var salafist ökar att det kan också vara till terrorism. Det är någon som anses kunna kommunicera med ”de vanliga” som blev utskickad och vill sakta men säkert övertyga fler att vända sig till islam. Eventuellt även till att radikalisera när de väl fått in dig på deras hemsidor. Och det kan gå fort till att hjärntvätta någon. Så lite som på några veckor.

          Vad jag inte hade räknat med, dumma dumma jag, var att de skulle kontrollera hur det gått för ”Lisa” och jag ångrar något enormt att jag tog upp hennes familj. Nu kommer de vaka än mer över henne.

          Nej jag har inte foliehatten på ?, detta är vad som hände. Jag är 99,9% säker på det.

          Japp nu vet du. Det fiskas rekryter på din blogg, som överallt på nätet.
          (Min dialog med + hade inget med det att göra)

          Ha en bra dag!??”

          Tydlig isamfobi. Och just det. Vem sitter med foliehatt nu då?

          För att citera dig sedan tidigare: ”Vi säger så :)”

          Arjuntal: Så bra att du hittade inlägget. Nu kan du också läsa vad där stod.

          Der var inger skit om islam. Inte heller om någon kvinna som skulle bli slagen.

          Ska jag skicka ett bidrag till nya glasögon. Du verkar behöva ett par och jag vet själv hur jobbigt det är utan dem. ?

          Arjuntal: Förresten när du fått dina nya glasögon så att du kan läsa så rekommenderar jag dig att läsa om salafister.

          Eller är du en som inte tror på att de rekryterar på nätet?

          Tror du inte det om högerextrema grupper heller?

          Jag har ganska bra syn och tycker ditt inlägg och påhopp var under all kritik. Men vill du skänka pengar för glasögon så go ahead. Hosta upp 5000 så blir jag nöjd.
          Jag väntar på dom *tumme upp*.

          Arjuntal: På vilket sätt var där påhopp? Har jag hoppat på Reinfeldt enligt dig då också? Det är ju mer troligt att du tycker det än ang kvinnan under inlägget om Kissie som jag skickade all min kärlek. Reinfeldt skulle aldrig få det av mig. Inte sientologerna också.

          Och så var nu så snäll och erkänn att jag aldrig sagt något om någon som ska bli slagen varken kvinna eller man. Eller hur oärlig mage har du?

          Svara nu, tror du eller tror du inte på att allehanda extremister oavsett ideologi fiskar på nätet?

          5000kr räcker inte till dina glasögon som du behöver. Jag är beredd att punga ut 15000kr. Ska vi fika?

        Jag tror egentligen att Camcam skriver alla kommentarer. Hon har särkilt fullt sjå på helgerna när det är Öppet spår. Att klämma ur sig 7-8 hundra kommentarer på helgnätterna är fan inte fy skam.

          Nejdu! Även om det är bra teori så faller den på spam-skyddet! ”du postar för snabbt” skulle ALDRIG tillåta att Camcam skrev alla kommentarer. Den lilla rackaren ”head of gatekeeping” kommer ingen förbi

      TRH kommenterar ibland på min blogg som har tolv läsare i genomsnitt inte för att pika camcameller hmm men tror inte hon (cam)har det fokuset i sitt jobb eller tiden att även besöka microbloggar. Trh gör det såklart eftersom hon enbart styrs av sin goda smak o ej bloggbevakningsmotivation.

        ???

        Fast vem säger att Camcam inte har den tiden?

        Jag har sett nicket på andra bloggar också och det säger ju inte direkt någonting.

          Ja i över 10år har CamCam smygit runt och kallat sig Hmm. Du kom på mig. ?

          Vill du nu svara. Är du ny läsare på bloggen? Blir liksom lättare att veta vilken nivå jag ska berätta vad som hänt här och inte.

          Camcam är ju runt mycket på många bloggar små som stora, och t r h-nicket hade ju kapats och användes på andra bloggar har The real Hmm skrivit här. Oooops..

          Jag frågar återigen. Varför är det relevant?

          Jag är ingen femåring om det är det du tror, du kan skriva till mig som en vuxen person.
          Det är inte direkt svårt att själv göra sig en bild av ”vad som hänt” på denna bloggen. Den är inte precis gigantisk med arkiv som sträcker sig tillbaka till 90-talet.
          Så tack, men du behöver inte berätta något för mig. Som sagt är det lätt att skapa sig en egen bild.

          De båda C och Trh skriver väldigt likt och tycker ofta väldigt likt, hatar, skammar och hyllar/försvara samma personer. Och T r h kommer snabbt till undsättning. 😉

          Arjuntal: Tja eftersom att du påstår att CamCam aldrig sagt ifrån till mig så tydligen ja.

          Samma till dig anonym som påstår att vi alltid tycker lika. Gå tillbak i arkivet. Ha så kul. ?

          Vi säger så för nu. ?

          Pinsam du är. Sluta nu.

          Fast lite kul är ju konsperationsteorier även om dom är tydligt osanna typ som att trumph skulle va en ödla, skit kul teori att läsa om och snöa in på men alla vet ju att det inte är sant… typ som youtube-spökjakter

          TRH , 10 år är ju ingenting, Se på Bella, det tar tid att bygga upp ett trovärdigt alterego. Även Viktor den store, Karin -bellas största fan, trött på att vara Prego och mamma80 är egentligen camcam som övertid infiltrerat olika kommentarsfält.

          För inte tala om alla ”M”, det hör man ju caMcaM. Avslöjad.

        Vad heter din blogg Burgschki så kan vi gå in och kolla? Din kommentar osar liiite konspiration typ.

          Så sjukt nöjd med mina få läsare så länkar ogärna. Oj nu kommer du bli ännu mer misstänksam ??

      Ja precis, man kan inte lita på vårdpersonal som Stasi-bella har anställt som angivare. De kommer direkt skvallra vidare till henne om den anställdas magsjuka, graviditet, missfall, depression, självmordsförsök, cancer eller vad det nu är. Arbetsgivaren har ingen rätt att veta vilken sjukdom en anställd lider av. Vilken sjuk tjänst!
      Har haft en sån chef som trakasserade oss när vi var sjuka, ringde tio ggr och försökte manipulera och tvinga oss att jobba trots 40 graders feber. Kan säga att företaget snabbt förlorade all kvalificerad personal, alla sa upp sig och de fick inte tag på annat än naiva ungdomar med noll erfarenhet och kunskap. Föga förvånande tog det inte lång tid innan de gick konkurs. Jag väntar på att bellas i luftslott ska sprängas.

    Jag är hemma idag på grund av migränanfall igår kväll/i natt som gör mig väldigt trött. Vet att vila är det som funkar (ja, jag har varit i sängen hela dagen) och vet också att ingen sjuksköterska skulle föreslå något annat. Likaså för förkylningar, virus, influensa, vinterkräksjuka – typ de anledningar att folk är hemma. Men är kanske inte så att det alltid blir att någon ringer upp?
    Finns för övrigt stora amerikanska plattformar för detta typ workday som används där all Hr-info sköts så de har stora, fungerande konkurrenter.

    Mycket tveksam!
    Nu är det väl så att jag inte behöver ange sjukdomsorsak till arbetsgivaren eller det är ändrat?
    När jag var yrkesverksam för en del år sedan var det så.
    Var själv en tid sjuk av psykisk karaktär och även inlagd men arbetsgivaren fick bara sjukintyg på att jag inte var arbetsför – och inget mer.
    Sekretess är en viktig sak, skulle verkligen bli kränkt ( använder inte detta ord så ofta men här befogat även för mig)

      ”För att få sjuklön måste en arbetstagare lämna skriftlig försäkran till arbetsgivaren om att han eller hon varit sjuk och i vilken omfattning arbetsförmågan varit nedsatt. Försäkran behöver inte innehålla någon närmare uppgift om sjukdomen. Arbetsgivaren är inte skyldig att betala sjuklön innan försäkran lämnats.”

      https://www.lag-avtal.se/nyhetsarkiv/kan-arbetsgivaren-krava-sjukintyg-6553818

    Grym uppdatering de senaste dagarna Camilla! 😀

    Jag har dock ett önskeinlägg. Kan du inte berätta varför du valde att lämna den förra portalen? Fick en känsla av att allt inte var som det skulle samt att det inte enbart handlade om Nellie förbudet. Ha det bra.

      Tack! Det kan jag absolut göra, jag måste bara invänta en grej innan jag kan göra det.

        Lönen de är skyldiga dig? ?

        Måste invänta en grej innan jagkan göra det hahaha som en sann influencer, du blir mer o mer lik vissa andra influencers 😉

          och jag får känslan av att Sanna är camcam själv haha sån smart taktik men ja jag vet nu kommer ni skriva ta av dig foliehatten haha.. ja jag kan ha fel men det är min känsla och om det är så så var det smart av camcam och hon är smart och taktisk 😉

          Nej jag kan lova att jag inte är Camilla. Du kan maila mig på sanna.johanssson@live.se om du vill 🙂

          haha nu kan ju dock camcam och vem som helst skaffa en mailadress i annat namn.

          Men ge dig nu ditt jävla mongo

          Ja, för sanna.johansson var säääkert ledigt, det är ju ett superovanligt namn. ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

      Hon har tidigare skrivit att de sänkte lönen, så hon tänkte därför eventuellt börja göra samarbeten.

      Och The real Hmm vet om att de är skyldiga lön hmm.. undra hur hen vet det hehe.

        Ja undra det. Ett frågetecken betyder ju att jag vet. ?

        Sorry, CamCam det här är för underhållande. Framförallt hur jag så ofta hamnar i modd trotts att jag är du.? Jag är trött och lättroad idag. Har ta mig tusan också en förkylning på gång redan efter förra persen. Ska lugna mig nu. ? Tror jag. ?

          Nja jag tror ju dock inte du är camcam men någon i familj/släkt/hushåll däremot. Ja alla kommentarer oavsett om man känner camcam eller ej kan en stund hamna i modd och vissa avslöjande kommentarer släpper hon inte alls fram el tar bort.

          Ni e jäkligt smarta.. och lättroade.. kul det att vi kan underhålla er så att ni gapskrattar och kan skriva löjliga kommentarer som (konstigt nog) får en massa likes och hejarop…. och camcam tjänar massa stålar 😉

          Du har inte märkt nått mönster om du hamnar i mod när du skriver många inlägg? Du är ju rätt aktiv bland kommentarerna så skulle inte förvåna mig om det finns nått spamm inställning som slår till om många inlägg sker på kort tid, bara för att skydda mot spam.

            Så kanske det är? För de kommentarer som fastar gör det utan anledning. Jag kan i alla fall inte se någon…

          Tina: Nej så lätt är det inte.

          Tex när jag var sjuk och inte hade kommenterar på en vecka så hamnade redan första kommentaren i modd och det på annat ip än mitt vanliga. ?

          Så du är frisk nu menar du. Har det någonsin gått en vecka utan att du kommenterat verkligen?.. jag kollar inte alla kommentarer här dagligen men varje gång jag kollar så ser jag kommentarer från dig haha. Nice try.

    Jag ser många fördelar med det här.
    De gånger jag behövt uppsöka vårdcentral har ingen ansett det vara tillräckligt akut för närakuten och väntetiden varit upp till 6 veckor. Samma procedur händer varje gång och jag ringer runt till olika VC, kollar deras väntetider och är tvungen att skriva mig på vårdcentralen som har kortast väntetid. Vilket aldrig är samma som förut.
    Skulle jag slippa det, och istället bli uppringd är det guld värt.

    Skulle verkligen inte känna mig jagad, jag har rent mjöl i påsen liksom.

    Skulle det vara så att jag är sjukskriven längre slipper jag påminna min arbetsgivare om att rapportera till försäkringskassan (ja, har alltid behövt göra detta då jag alltid arbetat på mindre företag där sådant inte går på automatik). Som anställd är det också positivt att arbetsgivaren får varningar för att sjukfrånvaron är hög, dvs aktioner kan sättas in i tidigt stadium. Hälso och sjukfrånvarorapporter är också en fördel för mig som anställd, så länge arbetsgivaren vet hur man jobbar med rapporterna dvs. Men en rapport svart på vitt är en väldigt bra början tänker jag.

      Okej? Jag tror att de flesta av oss har rent mjöl i påsen men skulle ändå känna oss ”jagade”.

        Varför då? Egentligen.
        Det är väl jättebra att slippa jaga runt på tider på olika vårdcentraler.
        Om man känner att ett läkarbesök är onödigt är det väl ändå bara att säga ”tack, men nej tack”??

      Fast det finns ju massa förmåner man kan ha som bara innebär att man kan ringa direkt och få vård direkt av läkare, dvs slippa akuten osv. Kan vi göra där jag jobbar. Inga väntetider osv. Inga konstigheter och det är såklart bra.

      Skillnaden här är att istället för att den anställda ringer upp på eget bevåg när man känner behov (vilket man oftast inte gör?) så ringer sjukvården upp och stället massa frågor. På vilket sätt gynnar det den anställda, jämfört med en vanlig försäkring?

    Är väl jättebra med företagshälsovård, och om arbetsgivare tidigare kunde upptäcka och förebygga ohälsa. Dock tycker jag när jag läser vad anställda/arbetsgivaren får, att största fördelen verkar vara att det blir enklare för arbetsgivaren att få in/administrera sjukanmälan, samt att få statistik och översikt av anställdas hälsa.

    För den anställda så finns ju redan rådgivning av sjuksköterska på 1177 om man vill ha. Tillgång till relevant vård och ”ökad trygghet” låter ju lite som att man ska få gå före i kön till något privat alternativ, men borde väl skrivas ut om det var så?

    ”Att bli uppringd av företagshälsovården mitt under pågående feberyra eller under en 2 h diarrésittning på toaletten pga skov i tarmsjukdomen hade inte hjälpt det minsta.”

    Precis. Jag har IBS och när jag får diarré eller ordentliga magkrämpor då jag kallsvettas och typ rullar runt i soffan för att det gör så jäkla ont, skulle det inte hjälpa hur mycket företagshälsovården än ringde. Det som hjälper är tiden, man kan inte göra nåt annat än att vänta att det går över. Dessutom verkar inte sjukvården alltid ta IBS på allvar utan förminskar det, skulle INTE vilja bli ifrågasatt i situationerna ovan.

    OT men jag tycker det är lite jobbigt med alla annonser som har bäddats in i kommentarsfältet. Det är inte jobbigt för att det är reklam per se, utan för att det stör när man läser och följer en kommentarstråd. Så tummen ner för detta.

      Ja, när jag läser via mobilen hoppar hela skärmen lite uppåt så fort en ny annons kommer (vilket är typ var femte kommentar), så jag kan inte scrolla ”harmoniskt” längre utan min läsning blir avbruten hela tiden 🙁

      Skulle just skriva något om det.

      Det lurade mig också lite till att tro att det var slut på kommentarer när det i själva verket finns många fler.

    Jobbar på ett stort företag och vi sjukanmäler oss på liknande sätt och får prata med sköterska. Möjlighet att få råd om man vill men inget måste. De sköter sedan all adm.

    Låter lite överdrivet att bli uppringd första dagen. Visst om man varit hemma sjuk i en vecka, då kanske.. Men är man hemma förkyld tex så vet jag inte vad ett samtal med sjuksköterska skulle tillföra.

    Bra att arbetsgivaren tar tag i tex upprepad korttidsfrånvaro. Men att vid vanliga åkommor som magsjuka eller influensa bli uppringd dag 1? Nej tack! Låt mig vara sjuk i fred.

      Men kan folk chilla.. Man kan avböja erbjudandet att bli uppringd. Självklart. All vård är frivillig förutom om du är medvetslös och beslut tas åt dig. Allt du blir kallad till kan du avböja. Allt en läkare vill ge dig kan du neka. Allt är på patientens villkor. Varför tror ni att man blir tvingade? Man blir uppringd ja. Om man vill det. Vilket de flesta vill för det finns inget hot i det här. Folk beter sig som att det är nån jäkla skymf att bli erbjuden hjälp. Herregud. Det är win-win. Såna här tjänster är jättesmidiga och är till för arbetsgivare och anställda. Det underlättar mycket för den anställda. Vill du inte prata med nån dag 1 på magsjuka? Don’t. Det är riktigt svårt att tvinga nån till det. Du behöver inte prata med nån under hela magsjukan.

        Men vad är du inte fattar?? Folk vill vara ifred när de är sjuka, oavsett om man tackar nej till erbjudandet eller ej så vill man bli lämnad ifred. Bättre att dealen gäller om du exempelvis är kvar hemma efter 3 dagar, inte förstå dagen. Fan inte konstigt att vi har ett samhälle där folk bli utbrända, stressade, etc när vi nästan ska bevakas. Ge folk lite jävla andrum!??????

        Det här handlar ju också om att arbetslivet på många sätt som inte skett tidigare inkräktar på privatlivet. Arbetsgivare lägger sig i huruvida de anställda tränar, äter hälsosamt och med sådana här lösningar får man inte vara ifred en dag när man ringer sig in sjuk trots att man har laglig rätt att sjukskriva sig själv i en vecka (om inte ngt annat avtalats). Vad gäller kort, upprepad sjukfrånvaro så har det oftast att göra med arbetsvillkoren och att arbetsgivaren på olika sätt brister i sitt ansvar. På arbetsplatser där folk trivs och har inflytande över sin arbetsistutaution är den typen av frånvaro rätt ovanlig. Men när man börjar kartlägga anställda på det här viset så förläggs ofta problemen och ansvaret på individen/arbetstagaren ist för där det hör hemma.

          Tack och amen! ??

    När jag bodde i Sverige bodde jag i en liten stad där det var jättesvårt att få tid till Vårdcentral så att försöka få vård därifrån om jag var hemma och var sjuk var ett stressmoment i sig. Jag skulle uppskattat den här tjänsten jättemycket om jag ska vara ärlig.

    Alltså din besatthet av Bella haha… Men du tjänar mycket pengar på det, på Bella.. och det är din strategi.

    Hoppas det rasslar in mycket pengar, du tjänar nog mer på din blogg än Bella på sin blogg. Bella får börja fakturera dig 😉

      Du verkar besatt av bloggbevaknings ”besatthet” av Bella. Sluta läs inläggen om Bella så slipper du känna dig kränkt å hennes vägnar!

      Gäääsp!
      Camilla är besatt av alla influncers, därför hon skapade denna blogg!

    Haft sånt på mina senaste anställningar, Previa i nuvarande, men tror de flesta avtal fungerar på samma vis. (Jobbar statligt)
    I båda fallen frågar de om man vill ha kontakt med sjuksköterska och kopplar då vidare när man ringer och sjukanmäler sig.
    Alltså nåt man väljer själv om jag vill prata med någon.
    Gäller både mig och barn vid vabb.
    De frågar också alltid om jag vill uppge sjukdom. Frivilligt – och vet att alla inte lämnar orsak.
    Efter ett par dagar ringer en ssk upp och kollar läger, aldrig varit sjuk sålänge men hänt att jag glömt friskanmäla mig och då har de ringt om man behöver hjälp att kontakta läkare för intyg.
    De anmäler också vabb till FK om man vill.
    De anmäler också till chef och medarbetare samt loggar ur telefonen.
    Så tycker det är rätt bra faktiskt!
    Enda nackdelen att det kan ta tid att komma fram på fm när man ska anmäla.

    Skulle ha absolut noll problem med detta. För det första är det frivilligt med all vård. Är du inte medvetslös behöver du inte nyttja vård. Inga beslut kan tas åt dig. Egentligen är det ett erbjudande. Inte ett tvång. En anställd kan säga tack, men nej tack. För det andra så handlar det om ett samtal. Ett samtal. Ett frivillift samtal. Dramatisera det inte som tvång. Det krävs ingen som helst tillstånd från vården att få vara hemma. Inte första 7 dagarna. Ssk kan säga vad som helst. Och allt handlar om hur man ser på saker. Blir man stressad över att behöva bli frisk eller blir man glad över att få bli frisk så snabbt som möjligt? Vart ligger stressen här? Jag försöker alltid bli frisk så snabbt som möjligt. Det ligger i mitt intresse. Det betyder inte att jag eller en sköterska kan stressa min kropp till det och det är nog inte meningen. De är ju inte dumma i huvudet. Inget samtal från sköterska kan tvinga din kropp att göra något. Inget samtal från sköterska kan tvinga dig jobba eller bestämma hur lång tid det tar att bli frisk. Den makten är din att känna efter. Att bli stressad av rådgivning är inte riktigt friskt. Antingen får du bra tips eller så är samtalet lite överflödigt. Det är väl ganska odramatiskt ändå. Frisk blir du när du blir det. Vill du träffa läkare slipper du ligga på vc och ha dig. Så himla farligt är det väl inte. Att det ens får ett inlägg här är ju helt sjukt.

    Arbetsgivarens sätt att kolla upp sina anställda. Nej, tack! Svarar inte på okända nummer heller.

      Ja, ett telefonsamtal och sen vet sköterskan om du talar sanning.. Det är inte som att dom är hemma hos dig och kontrollerar om du verkligen hostar, om du verkligen har halsont, om du verkligen har diarré. Om syftet var att kolla upp sina anställda så är det ett jävligt dåligt sätt i så fall. Rör det sig om nåt slags fusk är det lika lätt att ljuga om det här på telefon som vid sjukanmälan. Ett telefonsamtal är inget sätt att kolla upp nån på. Helt ineffektivt. Och man kan avböja den hjälpen också. Så där faller hela argumentet platt. Det är inget annat än en möjlighet. För alla parter. Du bestämmer hur länge du är hemma första 7 dagarna. Du behöver ingen tillåtelse. Du kan inte bli uppkollad eller uppringd mot din vilja. Har man bestämt att man vill bli uppringd svarar man väl på numret, eller gör du inte det om en läkare/vc ska ringa upp dig? Jag vet att hen ska ringa men tänker inte svara på okänt nr? Ääh. Det är sånt man bestämmer själv. Inget tvång. Så då tror jag nog man svarar när de ringer också, om man tackat ja till HJÄLPEN.

        Känns som du jobbar för dem? Haha. (Skojar, så chilla..) ???

    Jag jobbar som personalspecialist och mitt ”specialområde” är just sjukfrånvaro.

    Statistisk visar att både korttids och långstidsjukskrivningar minskar drastisk om man har en arbetsgivare som redan första sjukdagarna tar en första kontakt med den sjuke anställde. Så statistiskt sett är det en win win både för arbetsgivaren som minskar sjukantalet på sin arbetsplats och för den anställde som snabbare känner sig bra och redo att jobba igen efter sjukfrånvaron (istället för att känna ”äsch jag är frisk nu, men jag stannar hemma några dagar till. Jag får ju ändå 80% av lönen”)

    I detta fall är det ju ett inhyrt företag som kontaktar den anställde istället för arbetsgivaren, men principen är densamma. Den anställde blir sedd trots sin sjukfrånvaro.

      Jag jobbar med HR och skulle aldrig ringa en anställd första dagen den är sjuk. Jag vet själv av egen erfarenhet att det stressen än och man känner press över att behöva komma tillbaka snabbare än man kanske känner att man är redo för. Så visst, siffermässigt är det kanske en Win-win men tror inte att det är en smart strategi i det långa loppet om man vill ha nöjda medarbetare som känner att de får vara hemma sjuk tills de är friska utan att företaget ringde och ”hetsar”.

        Hade du jobbat med HR så hade du vetat att syftet med att ringa till den anställde första dagen inte är för att hetsa. Du talar enbart utifrån egna känslor över vad du TROR är syftet, vilket som sagt är fel, och har ingenting med det yrkesutövande du tror dig ha.

        Är det så att du faktiskt jobbar inom HR så bör du ta dig en funderare på om du faktiskt är uppdaterad inom ditt yrke.

          Hahaha Amy, bara för att någon inte håller med dig så innebär det inte att de borde byta yrke (eller att de ljuger om vad de jobbar med). Take a chill pill.

          Jag jobbar som HR-ansvarig och är rätt uppdaterad och hr bara det senaste halvåret gått tre kurser/deltagit i seminarie samt kollat några webbinarier och har ytterligare två seminariedagar inbokade de närmsta månaderna. Så jo, jag håller mig rätt uppdaterad. Har jag ett ansvar som arbetsgivare? Absolut! Bara för att jag inte ringer och hetsar redan första sjukdagen så betyder det inte att jag inte hör av mig alls eller inte har koll. Det räcker gott och väl med ett ”krya på dig-sms”’ om personen varit borta ett par dagar. Det visar att vi bryr oss samtidigt som jag låter den anställde vara sjuk tills den känner sig frisk. Skulle någon vara borta mer än några dagar krävs såklart mer uppföljning men det är inget problem vi har i vår organisation.

      De känner sig väl hetsade att komma tillbaka… ? Vilken syn på anställda…

    Här kommer ett önskemål om ett inlägg:

    Kan du inte skriva ett inlägg om vilket som varit det saftigaste (sanna) skvallret/händelsen om respektive bloggare under hela deras bloggtid enligt dig?

    Vad jag undrar är om man måste investera i alla företag man vill använda sig av?

      Man investerar väl ofta i saker man tror på och själv har ett behov av?

      Bella ”investerar” genom att lova reklam mot personliga tjänster och förmåner.
      I detta fall har jag svårt att tänka mig att hon skulle satsat pengar och fått aktier. Dvs vad man normalt kallar investering.
      Nej, väldigt få investeringar som Bella gjort med riktiga pengar. Någon riskkapitalist
      är hon inte för hon är för rädd att förlora sina pengar. Tänker på prins John i Robin Hood
      som sover på sitt guld.

      Hon slipper väl betala för detta i utbyte mot exponering på bloggen. Hon brukar få til spons och gratisgrejer när det kommer till såväl anställda som de egna barnen, den enda hon vill lägga pengar på är sig själv gissar jag.

    Jag har jobbat på ett ställe där man alltid ringde en sjuksköterska och sjukanmälde sig. Det var toppen! Ibland bar det ju bara ”Jag är väldigt förkyld” och de sa ”Okej krya!!”. En annan gång hade jag väldigt ont i sidan och då blev sjuksköterskan orolig för lunginflammation och rekommenderade mig att söka läkare, vilket jag inte hade trott behövdes på egen hand. Man kunde även ringa in och få råd om ens barn var sjuka. Tyckte det var super, kände mig inte ett dugg jagad. 🙂 Däremot på ett annat jobb hade jag en chef som ringde varje dag för att kolla ”tror du att du kommer imorgon?” Och det kändes inte okej…

    På vårt företag har vi en liknande tjänst, man ringer in och sjukanmäler sig samt anmäler vård av barn till en sjuksköterska. Har aldrig upplevt det som integritetskränkande. Tänker tvärtom, att känner man sig så upprörd över att behöva svara på varför man stannar hemma så är det mest troligt att man är en sådan som maskar och ”sjukar sig” då och då för att göra annat/ta en vilodag….

      Håller inte med. Handlar om integritet. Arbetsköparen har ingen rätt att få veta vilken sjukdom du har om du inte vill det. Tycker de ofta utnyttjar och pressar en angående detta (jaha, är du ”bara” förkyld, oj har du varit förkyld i mer än tre dagar?! Osv). Och nej, är verkligen ingen maskare, snarare tvärtom, jobbat fast man borde varit hemma (får ingen vikarie, tänker på kollegor och elever).

    Jag har haft denna tjänst och både uppskattat den och inte.
    Mitt förra jobb använde sig av Previa och då fick man ringa dit och ibland så i telefonkö i upp till 45 minuter för att få komma fram och säga att man är sjuk dag 1 (detta var en enorm nackdel om man hade 39 graders feber och var helt slut och bara ville gå och lägga sig igen..). Man fick då säga vad man var för sjuk (något jag inte uppskattade att jag behövde ange då arbetsgivaren inte har med detta att göra egentligen) och jag kunde få råd som uppskattades eller ibland kändes överdrivna.
    Om man inte hade friskanmält sig dag 3 så ringde en sjuksköterska upp igen och frågade hur man mådde, hur sjukdomsförloppet hade fortskridit osv vilket inte heller uppskattades då man inte har skyldighet att lämna sådan information dag 3 i sin sjukperiod.
    Sedan när man skulle friskanmäla sig så var det bara att ringa igen och stå i telefonkö.

    ”En sak som blev bra tajming i och med att han blev sjuk var att vi kunde testa Nordic Tech House nya investering på riktigt. Vi har nämligen gått in i Qurant. Det är ett företag som sysslar med företagshälsovård.”
    Vän av ordning undrar naturligtvis vad Bella menar med ”investering”…
    Förmodligen menar hon kanske (som vanligt) att hon bidrar med reklam i sociala medier i utbyte mot något. Vad? Pengar, aktier, läkarbesök, plastikkirurgi?
    Jag tycker allt tycks ganska oseriöst – Qurant verkar snarast vara ett callcenter som förmedlar samtal till olika vårdgivare – i samma koncern ingår bl a Geddeholm Callcenter (framlidne Noppe Lewenhaupts bolag) och en resebyrå (!)
    ”Vi som ligger bakom Qurants hälsokoncept är Svensk Vårdförmedling Försäljning AB, en helhetsleverantör av hälsotjänster. Hjärtat i verksamheten är våra erfarna sjuksköterskor och vårt stora kvalitetssäkrade nätverk av privata vårdgivare.”

      ”en helhetsleverantör av hälsotjänster” ?
      med en omsättning av 3,6 mkr 2016 så är jag tveksam till om Qurant är en ”helhetsleverantör av hälsotjänster”. 3,6 mkr kr är långt under vad en privatläkarklinik med några anställda omsätter per år så det tyder på att Qurant helt enkelt bara tar emot samtal och förmedlar kontakter vidare. Ska det vara något? Ett callcenter – hightech?

    Inte smartaste grejen att investera i just nu eftersom att friskvård antagligen kommer bli förmånsbeskattad för den anställde efter 1 juli. Inte många arbetstagare som kommer vilja ha en förmån som de kommer behöva betala (extra) för. Tror därför att många arbetsgivare kommer slopa privatvård som förmån.

      Men vafan, ska det också förmån(s)beskattas nu? Really?

      Jag skattar 60 % på förmåner så nejdu. Om jag går på lunchmöte vill skattemasen att jag ska förmånsbeskattas. För att jag jobbar på min obetalda lunch. Om jag parkerar vid jobbet – förmånsbeskattning. Och nu friskvård? Rödgröna jävla röra. *muttrar*

        Det är inte friskvård som ska beskattas utan privata sjukvårdsförsäkringar. Sorry för förvirring. Tydligen har nuvarande politiker fått för sig att det bara är höginkomsttagare som har detta som förmån och då ska de beskattas. De har ingen tanke alls på att privata sjukförsäkringar antagligen kortar ner vårdköer. På vårt företag ger vi alla anställda detta som förmån men vi kommer antagligen ta bort det då det inte längre kommer vara en attraktiv förmån när de anställda ska börja beskattas för det. Ska vi öka allas löner med samma summa som de kommer bli beskattade med (plus sociala kostnader och pension) blir det alldeles för dyrt för oss, vilket gör att vi antagligen kommer få slopa den förmånen, vilket är väldigt tråkigt då den är uppskattad.

    Jag sjukskriver mig ibland pga ångest (”riktig” ångest, inte lite söndagsågren alltså. Jag tar mitt jobb på största allvar). Mardröm att bli uppringd av vårdpersonal då. Det hade typ dubblat min ångest och jag hade aldrig kommit tillbaka till jobbet igen. Men för normalfungerande människor utan psykisk ohälsa kanske det hade varit bra. Eller jag vet inte. Man kan väl få vara ifred när man ärr sjuk.

    Bella blajar nu en hel massa text om stress (vem är de som skriver alla dessa långa inlägg nuförtiden??) och menar att hon alltid har ett ON och ett OFF-läge där hon under Off-läget aldrig tänker på jobb.

    Var det inte hon som nyss skrev att hon alltid jobbar, att det inte existerar någon dötid i hennes liv överhuvudtaget. Men nu är OFF-läget visst mellan 16-20 då hon icke är nåbar öht. Haha, skönt att offtiden på flera timmar aldrig är dötid iaf! Yeah right.

    Alla de här knasiga konspirationerna om att Camcam är The real Hmm, alternativt att de är i ”maskopi”, och att Camcam skriver sina egna kommentarer och har ljugit om massa saker (oklart vad) kom ju först efter att Camcam flyttat till sin nya plattform. Undrar om det är den där knäppa snubben som tvingade Nöjesguiden att stoppa Camcam från att skriva om Nellie som startat en smutskastningskampanj mot Bloggbevakning? Annars är jag benägen att tro att det är någon inne i Fornis läger som fått för sig att det är en bra taktik att diskreditera Camcam för att avleda uppmärksamhet från Fornis dubbelmoral kring reklammärkning.

      Ja, för man kan ju inte komma som utomstående och ifrågasätta en bloggare?
      Man måste vara ifrån något läger och föra en agenda emot denna bloggen?

      Nu jävlar snackar vi foliehatterier!

        Alltså, det har ju hänt förr…. Dessie, aka ”Lisa”, mailade runt till alla som hon kunde komma på för att smutskasta Bloggbevakning när den först startades upp. Allt under det tagna namnet ”Lisa”.

      Eller hur Arjuntal håller med… nu snackar vi konspirationsteorier och foliehattar.

      HJ (camcam?) jag är iaf inte någon snubbe som tvingat Nöjesguiden till något och Forni känner jag knapp till ens.. men vi verkar vara flera som upptäckt och förstår saker, inte särskilt konstigt att flera ifrågasätter. Men lite konstigt det du skriver och väldigt likt Camcam skriver du också. Jag har dock sett ifrågsättande även innan hon bytte plattform. Och någon smutskastningskampanj mot bloggbevakning har jag inte sett. Nice try. Och NEJ jag är inte samma som Arjuntal.

      Eller Mogi. Hon har väl också motiv…

      Herr Senap med ljusstaken i vestibulen.

        Nej, inte Mogi. De här foliehattarna började innan Camcam började granska henne. Men jag tror stenhårt på att det är någon försmådd bloggare eller kompis till bloggare som härjar. Dessutom anklagar hen alla som inte håller med eller ifrågasätter för att vara camcam eller ”nära till camcam” vilket ju är en logisk slutsats om man själv sitter i den sitsen.

          Så ”foliehatt” är den nya härskartekniken?
          Genom att påstå att jag har en foliehatt vill du tysta mig och mina funderingar eftersom du avskriver mig som en stolle med en jävligt varm mössa. Man tackar.
          Men nej, jag är ingen vän till någon bloggare. Jag är bara en vanlig läsare som har börjat se ett mönster i denna bloggen och ifrågasätter det.
          Tyvärr kommer jag aldrig få reda på sanningen eftersom denna bloggen är lika vattentät som min så kallade foliehatt på huvudet är.

          Bloggen heter ”Bloggbevakning” så varför skulle jag själv inte ha det i intresse att bevaka denna eftersom jag sitter här och läser ändå?
          Det är inte bara att Camcam kommenterar under andra nick som är bekymrande. Det är mycket annat också, men vad jag har märk har fler börjat reagera på det. Vilket jag tycker är bra.

            Kan du inte ge några exempel på kommentarer du tror att jag skrivit under andra namn?

          Vad är det som får dig att tro att camcam kommentarer under andra namn? Och vad skulle hon vinna på det?

          Så tramsigt med detta foliehattsnacket..urlöjligt. Ja Arjuntal en slags härskarteknik och sätt att tysta ner.. och så många går på det. Dumskallarna. Och jag är inte heller någon bloggare eller kompis till någon bloggare, känner ingen irl faktiskt, men det finns ju många som kommenterar här.. och jag ser också ett mönster och tycker det är bra att flera reagerat. Dock har inte jag, och har inte sett någon som anklagar alla som inte håller med för att vara camcam eller närstående, men jag ser och förstår när det är camcam.. Tycker annars att det är camcam som anklagar olika personer för att vara samma och för att vara stolle med foliehatt, vilket ju är logiskt för att avleda misstankar och rädda sitt eget skinn. Också sett hur många som anklagas här för att vara olika bloggare om de försvarar eller ger beröm, själv har jag anklagats för att vara både den ena och den andra, Kissie och Bellas personal bland annat, suck.

          Jag skulle kunna ge flera exempel MEN det tjänar inget till för du kommer då vifta bort det och raljera och gorma och tro att du är fyndig och rolig, och så kommer du få massa likes och du lyckas övertyga. Ta det lugnt ist och tänk på blodtrycket och umgås med familjen lite ist. Ja du ”HJ” (ditt nick har jag inte sett tidigare här btw 😉 ) Vad hon skulle vinna – ja en hel massa, men du får försöka lista ut det själv, tror du klarar det 😉

            Vi säger så då… ???

          Nej, jag kommenterar oftast under Anonym så du kan ju börja spåna på vilken av alla dem jag är…. Jag valde HJ för att kunna vara identifierbar i den här tråden. HJ är helt enkelt mina initialer, Hanne Johansen, så hej hej på dig fröken Anonym.

    Hade något liknande då jag var anställd hos rekryteringsfirma. Då skulle man utöver företaget man var hos även ringa till en som enligt dem satt uppe kl 7 på morgonen redo för att ta emot sjukanmälan och förklara sjukdom. Att ringa och låta frisk men i verkliga fall ha feber fick mig bara att oroa mig att de såg mig som ”skolkare”. Dessutom väckte jag även denna sjukskrivare en gång så vet inte vad det var för system…

    Jag förstår inte riktigt vad som är så upprörande… Jobbar statligt och har ett liknande upplägg för sjukskrivning, tror dock inte vi kan få läkarbesök. Jag tycker det är superskönt att slippa jaga min chef för en sjukanmälan, de svarar dygnet runt, jobbtelefonen blir bortkopplad och sjukfrånvaron läggs in i lönesystemen automatiskt. Man får prata med en ssk direkt och får lite råd om man vill. Sen frågar de om de får skicka anledningen till sjukfrånvaron vilket jag ibland säger nej till. Senast sa jag dock ja eftersom jag hade fått en mentalt sammanbrott på natten av stessen från jobbet så jag ville gärna att min arbetsgivare skulle få se va de utsätter oss anställda för just nu… Friskanmälan sker genom knappval så ingen kö heller.

    Rätta mig om jag har fel, men arbetsgivare får inte fråga om anledningen till sjukskrivning? Inte i min bransch iaf, om inte man vart sjuk så mycket att man måste lämna sjukintyg från dag 1, och för att arbetsgivaren ska få kräva det måste det godkännas av facket, om jag förstått rätt ?

      Nej, arbetsgivaren har bara rätt att ta del av den delen av intyget som berör oförmåga/förmåga att arbeta, inte orsaken till detta.

    Har aldrig haft ett jobb man behöver RINGA och sjukanmäla sig till, har alltid alltid bara skickat ett mejl. Då kan man skicka det på natten/kvällen/när man blir sjuk och sen sova bort veckan i fred.

      På mitt jobb behöver jag ringa och fixa vikarie, dvs ringa fem olika personer klockan sex på morgonen och fråga om dom kan jobba för mig. Alla säger alltid nej. Sen ringa mina kollegor och säga att jag är sjuk, men tyvärr inte hittat någon vikarie. Sen mejla chefen och Maggan, som är någon slags administrativ..eh..nåt. Sen fylla i på självservice varför jag är sjuk.
      På eftermiddagen ringer kollegorna upp och tjatar på mig att komma tillbaka för att det är kaos, eftersom dom inte fick någon vikarie.

        Det låter lite som när man jobbar bemanning, oftast känns det som att dom gör sjukanmälan så jobbig att det ska vara lättare att åka och jobba sjuk än att sjukskriva sig…

    Det bero på! har variy sjukskriven för depression så det hade vare nice!

    Vem fan svarar i telefon om man är sjuk första dagen? Glöm det. Har jag gått och lagt mig så har jag gått och lagt mig.

    Generellt så tänker jag att det absolut kan vara bra att någon kontaktar en även om man självklart måste få vara sjuk med. Som sagt är det frivilligt och ingen information som måste lämnas eller råd sägas ja till. Men en reflektion är att det är tråkigt att så många känner sig så dåligt bemötta av sina atbersgivare (att de är kontrollerande och att de ”jagar” i onödan). Självklart om man är sjuk av privata orsaker så är det inget som behöver delges. Men jag har alltid (iaf väldigt ofta) kännt att det varit bra att min arbetsgivare vet om varför jag varit hemma exempelvis för att få mer förståelse på arbetsplatsen och då upplevt mindre stress (jobbar inom sjukvården).

    Jag vet av erfarenhet att det är en fruktansvärt irriterande sak som arbetsgivare generellt använder för att minska sjukdagarna hos sina anställda. Jag arbetade ett tag för ett benanningsbolag som hade detta system, till och med cheferna sa att det inte var för de anställdas skull. Jag kände mig alltid misstrodd när jag blev uppringd och en sköterska följde ett protokoll av frågor som inte ens var relevanta, slutade ofta med ”ta två alvedon och vila en stund så kan du säkert komma in efter lunch”. Så nej, detta känns verkligen som ren bluff från isdrottningen!

    Så är det för de anställda på Volvo.
    Men de kanske också är slavdrivare och enbart tänker på sitt egna bästa som Bella…..?

    Jag hade en tid en chef som alltid skulle ringa en på första sjukdagen och fråga efter ens symptom och sedan leka hobbyläkare och ställa diagnoser och komma med rekommendationer (jobbade för Försäkringskassan, vilken ironi, i knoooow). Han till och med en gång mer eller mindre krävde att få veta vad som hade orsakat en matförgiftning som jag hade fått och ställde en miljard frågor om vilken typ av mat det var samt ville i detalj höra hur ens spya samt avföring såg ut, man var liksom inte jätte bekväm med att prata om sin diarré med chefen. Han brukade även ringa dag 2 och om du inte svarade ringde han tills du svarade och lämnade röstmeddelanden, vilket var extremt obehagligt. Detta bidrog till att jag trots extrem matförgiftning och vätskebrist som följd gick till jobbet redan dag 3 och höll flera gånger på att svimma och knappt kunde sitta ordentligt men så klart låtsades man som inget för man ville ju inte att han skulle komma förbi ens plats hela tiden o hålla på.
    Den här chefen tog sig även friheten att ringa din vårdcentral och boka in en tid då han ansåg att du behövde det, oavsett vad du själv tyckt… ?

    Likställer inte den här tjänsten med psykopaten jag hade till chef, men om det är en kontrollerande chef man har så finns risken att tjänsten kan missbrukas och användas på fel sätt.

      Åh fy fan vilken påträngande chef. Jag hade inte kunnat hjälpa det, hade bitit ifrån direkt (iaf nu, några jobb in i min karriär). Det värsta är att han säkert tycker han är en bra, omtänksam chef som bryr sig. ?‍♀️

      När min fd manliga chef frågade om varför man skulle till läkaren svarade jag ibland ”gynekologiskt cellprov, du vet när de ska knipsa loss en bit av livmoderhalstappen, eller ja, knipsa loss vettetusan, det är mer som om de sliter loss en bit” (med tillhörande ”köra-upp-spatel-och-knipsa-loss-livmoderhalstapp-handrörelse”. Han slutade omedelbart att fråga mer då. Kontrollbehov funkar inte bra på mig, sparkar bak ut och drar gynekologlögner på rent pin kiv då.

    Vi hade en liknade tjänst på mitt förra jobb. Men då blev man uppringd av en sjuksköterska efter 7 eller 8 dagar. Det kan jag tycka är okej!

    Hur har du lyckats förhandla fram 28.000 i lön som lokalvårdare. Har du mån typ av gruppansvar eller andra tillägg?

    Grundlönen enligt Fastighets är typ 21 000 i nuläget utan branschvana. Med 6 års branschvana ca 24.000.

    Med tanke på upphandlingarna i branschen som urholkas mer o mer (det ska inte kosta att köpa städ) ser jag inte vinningen att ha många städare som går med en grundlön på 28.000 om det inte finns nån typ av ansvar med i bilden.

    Jobbar själv på ett facilityföretag som gruppchef m 20 anställda under mig och har fått tjata mig till 29.000 så blir fan avis. Kan börja jobba som ”vanlig” städare utan ansvar för 28 istället ??

    Ps. Kan nämna att det blir svårare att få städjobb utan SRY-utbildning nuförtiden. Så att det bara är o ta ett städjobb stämmer inte längre för man har höga krav på sig.

    Låter riktigt nazi-aktigt.
    När jag är sjuk så är det oftast (alltså när jag faktist sjukanmäler mig) när jag inte förmår att just den dagen se min chef i vitögat.

    Det jag menar att en inte behöver ha en fysisk sjukdom för att ta en sjukdag.

    Tycker det låter ganska smidigt. Kanske lite överdrivet att få samtal första sjukdagen. Men från sjukdag 8 behöver man lämna sjukintyg, bra att som anställd då få snabb tillgång till att träffa läkare så man kan lämna intyg. Dessutom glömmer många chefer att skicka sjukintyg till HR på det företag jag jobbar på. Vilket leder till att vi missar att anmäla till FK när det gått över sjukdag 14. Bra att ha koll från första sjukdagen så det blir enkelt för medarbetare och arbetsgivare att fullfölja sin skyldighet.

    Men dettar verkar bara vara maskerat som att vara ”bra för arbetstagaren” när allt handlar om att arbetsgivaren ska ha kontroll.

    Kul att Qurant rakt av kopierat Previas tjänst ”Sjuk och Frisk”, tom tagit samma namn?

    Sen verkar de heller inte vara medlemmar i ”Svenska Företagshälsor” vilket inte tyder på att de uppfyller de kraven som finns på en FHV. Det verkar bara vara förmedlare av tjänster och inte ha egna mottagningar/personal.

      Ja, Qurant är ett callcenter som enbart verkar slussa folk vidare till utvalda privatläkarmottagningar/vårdcentraler. Som ett manuellt Bokadirekt.
      Det är samma ägare bakom Qurant som Geddeholms callcenter.

    Både min mans och min syrras jobb har det sådär. Dom blir uppringd på andra dagen och tredje dagen tvingade till vårdcentralen. Som bara säger vila, ät, det är en förkylning. Det är ju bara för att kontrollera personalen, ingen hjälp för dom anställda.

      Vad har dom för yrke?

        Elektriker och lärare

    Innan ni rasar alltför mycket kan jag säga att en del företag redan kör detta. Bland annat finns Medhelp med samma finess – man sjukanmäler sig till sjukskötersksa.

    Hade kanske tur på mitt jobb där sjuksköterskan hos medhelp var ”mänsklig” och de få gånger jag sjukanmälde mig var det inte så att hon tjaffsade emot det minsta.

    OT egentligen..Vill återkoppla till??‍♀️18.48.
    Jag valde att utbilda mig till usk, med ”dålig lön och dålig arbetsmiljö”. Mest pga skoltrött vid gymnasievalet. Trivdes så fort jag kom ut på praktik där jag lärde mig det mesta. Har arbetat inom akutvård, numera äldreomsorg. Varannan helg och delade turer. Trött och slut i kropp och knopp, inte såå gammal. Har många ansvarsområden, såsom schemaläggning, beställningar, handledare, palliativ vård, facklig företrädare, olika register och datasystem mm.
    På min avd bor det äldre personer med många olika diagnoser som kräver lika många förhållningssätt. De bor hos oss i snitt 5-10 år. Vi lär känna varann och deras anhöriga. Vi får vara den största delen av deras sociala liv, vi bjuder på oss själva och lär många gånger känna varann på djupet. Vi vårdar dem i livets slutskede, ser till att de alltid har någon vid sin sida sista tiden. Ibland går vi på begravningen. Det finns bittra och gnälliga kolleger, men vi är fler som arbetar för en bra arbetsmiljö, med glädje och hjärta. Har all anledning att vara stolt över mitt yrkesval, blir sällan kränkt, men tycker att vi ofta anses som lågutbildade och därmed lite mindre vetande. Jag har stor erfarenhet av vård och omvårdnad, önskar att det kunde värderas högre.
    Nu blev det låångt, utsvävande och säkert ointressant för många av er!

      Din kommentar gjorde mig glad att jag faktiskt orkade läsa hela vägen ner och genom allt trist gnäll.
      Tack för att du finns ❤️ Tror att jag är äldre än snittet här och har nyss placerat svärfar på sådant ställe som du jobbar på. Vilket jobb, vilken känsla och vilken kärlek det finns för våra gamla. Det måste kännas jättekonstigt att komma så nära, att tom vara den som är den närmsta ofta, under så lång tid och sedan ”bara” byta patient när någon går bort. Alla som jobbar inom vård har min stora beundran, men just nu är jag sjukt impad av er som jobbar med äldre under så lång tid.

        Tack snälla! Ja, ibland är det tungt och sorgligt, man fäster sig vid vissa som om det vore en kär vän. Härom dagen satt jag brevid en farbror som talade i telefon med en bekant, han sa: ”Hon sitter här intill, glädjen i mitt nuvarande liv.” ❤️
        Hoppas din svärfar och ni anhöriga känner fortsatt trygghet med boendet! Kram

    Det är ju problematiskt att en arbetsgivare tar över leverans av samhällsnyttigheter staten bör leverera men hade jag bott i Sverige hade jag uppskattat detta då läkartillgängligheten i svea rike är så bedrövlig. Jag bodde ett par år i ett uland där sjukvården var kass så försökte tima in läkarbesök när jag var i Europa men hur går man ens till läkare i sverige om man är utförsäkrad? Jag försökte få till ett gynbesök men det gick inte alls. I tyskland kunde jag gå till min gamla gyn privat och fick tid inom 24 timmar. Tyskland har ett skitbra system förresten. Där jag bor nu i Sydostasien är sjukhus lite som hotell haha massa pengar att tjäna men bra service åtminstone. Men Sverige när det inte är akut men man gärna vill bli rådgiven ro hit med bellas tjänst i utbyte mot all min förkylningsdata.

    Jobbar kommunalt och har sjuk- och friskanmälan via extern operatör och fördelen är att man kan göra detta dygnet runt via talsvar och att det känns som att man kan lita på att det gått fram. Dock skulle vi ÄVEN ringa arbetsstället en viss tid och fick därmed ändå t ex ställa klockan på väckning så det slapp vi inte ändå. Likaså var vi hänvisade till vår egen VC oavsett och systemet gjorde ingen skillnad i hur svårt eller lätt det var att få tid.

    Förrutom egen sjukfrånvaro ska vi meddela VAB till samma ställe och kan bli uppringda med en massa frågor. Olika omfattande beroende på vilken person det var men flera gånger har jag deklarerat vänligt men bestämt att det tänker jag inte prata med dem om!

    Har man sjukanmält sig enligt konstens alla regler och inte har en historik av omfattande eller tveksam frånvaro är samtal första dagen eller varje dag som beskrivs i tråden verkligen overkill.

    Hehe, nu vet vi varför hon gick till en psykolog

    Vi hade en liknande tjänst på jobbet tidigare. Jobbigt att få en sjuksköterska som ringer upp och stör när man behöver vila. Dessutom ringde dom upp varannan dag man var sjuk. Slutade med att man stängde av mobilen efter en sjukanmälan så man slapp det. Togs bort efter nåt år då det antagligen kostar mer än det gav för företaget.

    Tycker att min arbetsgivare sköter sig bra där, jag skickar ett sms på kvällen innan eller tidigt när jag vaknar (beroende på när jag märker att jag är sjuk), de svarar med ett ”krya på dig-sms och jag friskanmäler mig dagen innan jag är redo att jobba. Brukar ibland ange orsak t.ex magsjuka eller om jag har skadat mig så det vet att jag kommer vara borta lite längre än en/två dagar så de vet hur läget är och inte behöver ”jaga” mig.

    Tänk om man finge slippa alla dessa fejk-sjuka anställda.. Då hade det varit annat klimat på jobbet

    Med vissa spelar det fan ingen roll hur schysst man är eller hur bra arbetsvillkor som finns. De är ändå notoriskt ”sjuka” lite då och då pga lathet. Och tror inte kollegor och chef märker den röda tråden..det förstör för alla oss andra som har rent mjöl i påsen och då krävs det kanske såna här funktioner som gör det lite jobbigare att sjukanmäla sig.

    Ser inte heller problemet att vid samtalet till chefen direkt tala om ifall jag tror jag kommer vara borta mer än 2 dar. Då slipper man ju automatiskt tjatet. Plus att man lägger till ”hör av mig imorgon em om status”. Är mitt egna ansvar också gentemot arhetsplatsen att meddela om jag kommer el inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.