Arbetsgivare av den gamla skolan.

Saga Scott tar till Instagram för att berätta om det dåliga bemötande hon fick på en arbetsintervju på grund av att hon varit med i Paradise Hotel och även jobbat i bar på Mallis.
Hon är uppriktigt sagt förbannad och tycker att människor borde vara mer öppna istället för att döma folk till höger och vänster på grund av saker de gjort tidigare i livet.
Detta verkar vara första gången som Sagas dokusåpadeltagande kommer tillbaka och biter henne i röven och hur orättvist det än må vara så kan jag inte påstå att jag är särskilt förvånad.
Jag är snarare förvånad över att det tagit så här lång tid för det att hända.

Jag kan tänka mig att många lite äldre människor är jätterädda för att få sitt varumärke förknippat med Paradise Hotel och sex i tv mm, och att de hellre anställer en helt okänd person som kanske till och med är anings sämre på jobbet än någon som medverkat i en dokusåpa som Paradise Hotel.
Arbetar du exempelvis inom restaurangbranschen som servitris eller barista så är ditt ansikte bland de första gästerna ser och då får detta ansikte inte förknippas med någonting som kan uppfattas som negativt.

Är det fördomsfullt? Ja.
Är det rätt? Nej.
Är det troligt att det säkerligen går till så här? Ja.

I en perfekt värld så är det klart att någonting sånt här aldrig skulle hända, att folk har förutfattade meningar om personer och saker de gjort tidigare, men tyvärr lever vi inte i denna perfekta värld utan i en värld där man fortfarande behöver göra en konsekvensanalys för hur saker man gör idag kan komma att påverka en imorgon.
På samma sätt som Saga Scott har rätt att medverka i alla tv-produktioner hon kan hitta så har arbetsgivare samma rätt att bestämma vilka personer de vill anställa till sina företag.
Det är lika lite en rättighet för Saga att få jobbet hon sökt som det är för en okänd låtskrivare att vara med i Melodifestivalen.

Jag förstår om det här inlägget kan uppfattas som både orättvist och dömande på gränsen till ”Slut Shaming” och det är absolut inte min mening.
Folk får ligga med precis vem de vill, när de vill och hur de vill och ingen enda människa ska må dåligt eller dömas för hur man lever sitt liv.
Jag vill mer agera djävulens advokat här eftersom Saga verkar så chockad över bemötandet hon fick.
Jag tror många arbetsgivare tänker så här och det kan nog komma att ta ett tag att ändra på, men ändras på borde det..

Bilder här ifrån.

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT: VARFÖR finns det inte svara-knapp på alla kommentarer? Grymt irriterande när man läser ett drygt svar och inte kan svara.

      Haha, känner precis samma.

        Jag också!

      E: Jag tycker det är rätt lätt att ta sig runt. Bara att hitta den kommentaren i tråden som sist hade en svarsknapp, trycka på den och sedan börja med namnet på den du pratar med. 🙂

        Du tycker inte det vore enklare att varje kommentar hade en egen svarsknapp??

          Grejen är att det blir för många trådar tillslut, så det blir ett ord per rad. Tro mig, DET är irriterande.

            Exakt!

            Och att det t o m blir vitt i högerkanten på mobilen så man får gissa om där ens finns ett svar om man inte vänder på mobilen på tvären så att man kan se den avlånga kommentaren som försvunnit ut i kanten.

      Kan vi ta bort autoplay på videoklipp också? 😀

    Jag kan förstå att arbetsgivare tänker så, men intervjuaren hade ju inte behövt yppa att hon kände igen henne, bara onödigt. Jag förstår också Sagas känsla när det framkommer att platserna redan är tillsatta.

    Jag tror inte att det är nödvändigtvis arbetsgivaren som har fördommar utan att de känner sina gäster och vet hur de tänker.

      Tycker man via dessa tv program får en bra bild av hur personerna är irl, dvs de flesta helt utan moral och konsekvenstänk vilket gör att de är som pestsmittade på vanliga arbetsplatser.
      Man gör aktiva val i sitt liv och väljer man att gå in i vissa program och exponera sig så får man ta konsekvenserna att jobba på barturne, blogga, grabbarna grus osv ett bra tag efteråt tills de förhoppningsvis glömts bort helt

        Precis!
        En fd PH-deltagare sökte jobb på vår förskola… om du har yttrat dig gravt sexistiskt och allmänt dumt samt outat manipulativt beteende i tv så nej, då får du inte det jobbet.

          Men gud vem

            Vi hade en kvinna som jobbade på vår skola ett tag som hade varit med i en dokusåpa, kan inte säga vilken. Eller jobbade och jobbade, hon var sjukskriven en termin och sedan sa hon upp sig. Eleverna skrek efter henne. Men vad trodde hon? Har man gjort en sådan grej borde man fatta att man inte kan jobba inom skolan.

    Det är ju en risk man tar när man är med i en dokusåpa. Man kan ju inte både ha kakan och äta den.
    Sen sköttes det kanske osmidigt.

      Idiotisk resonomang! Fördomfulla människor….. kräks

        Fattar inte vad du menar? Fördomsfull? Saga har visat sitt rätta jag i veckor i offentligt tv-program, om man inte vill ha en person som är som hon får de väl tacka nej! Varför är det fördomsfullt? Så jä@”a korkat att tro att man kan bete sig hur som helst utan konsekvenser.

          ’En person som hon’, det intressanta är att alla vi som inte varit med i en dokusåpa eller lever anonyma liv säkerligen har minst lika smusig byk. Men arbetsgivaren vet inte hur vi har sex, hur vi beter oss på fyllan eller hur hur allmänbildade vi är. Hon är ju inte en sämre arbetare än någon annan, skillnaden är att du kan ha trekanter varje helg utan att någon vet det. Tycker det är något trångssynt av arbetsgivaren och äckligt härskande att också låta henne veta precis vad hon tycker om Saga.

            Vad jag gör privat i mitt hem är en sak. Vad jag gör framför kameran är en annan.

    Härifrån inte här ifrån

    Skulle aldrig i hela mitt liv anställa någon som varit med i paradise hotels skolvecka. Är man så otroligt blåst finns det nog bättre sysselsättningar, typ gå om skolan. Förstår helt och hållet varför man ej vill anställa.

      Nä, det finns bevisligen många lika trångsynta personer.

        Hellre trångsynt är visa upp på tv hur lågt iq man har

          Tönt!

            Äsch, varför då Sandra?

              Om man är tönt och trångsynt för att man gärna vill ha en anställd med över 2 i IQ så okej?‍♀️ Annars kan man alltid bli prinsessa ?

    Såg nu en kommentar hos LD att Simon Sköld berättar för Polly att hans tjejkompis går på någon diet och han ber då Polly att mata kompisen med pommes då det är fet mat antar jag. Läckberg kan säga vad hon vill om sin träning som bara är för hälsan – hennes snubbe förmedlar en annat tänk helt klart. Snyggt att börja befästa det tankesättet hos en 2-åring.

      Ofräscht!

    Vad trist det blev när inga Gilla syns

      Ja 🙁

      Fast har ni märkt hur mycket bättre ton det är bland dem som kommenterar? Inga spydiga gliringar eller annat tråkigt som är ute efter likefiske.
      Jag tycker det är dags att ta bort timmen helt. ??

        Suck

        Tummen*

          Thé real hmm hur mår du? Jag väntar på sol och vårväder. Varit förkyld länge men nu är det över. Följer du madsen i Danmark. Intressant tycker jag men också jobbigt. Undrar vad han får för straff. Ha det fint. ??

            Halloj!

            Långt om länge känner jag mig nästan frisk. Jag längtar också efter sol och vår.

            Jag följer det med ett halvt öga. Tyckte uttalandet från hans dåvarande flickvän är det mest interesanta hittills.

            Glad att du också är frisk nu och så håller vi tummarna för att vi snart har vår. ??

              Tror btw att du vill ta bort gillaknappen för att du alltid blir hysterisk om den du argumenterar mot får fler röster. Alla trogna bloggbevakningsläsare vet det.
              Vet inte var mitt svar hamnar (pga sidans bugg) men det är till TRH.

                Eeexakt Anonym 17.28. Huvudet på spiken ???

                  Håller helt med om detta, spytrött på hmm

                  Vi ser att chattgruppen har samlat sin trupp. Innan ni kom hit så var här ju chill. O jepp det är komiskt att det är ni som vill ha kvar like. ?

                Jasså ?

                Exakt hur manifesterar sig min hysteri menar du på? ?

                (Du skulle bara veta vad jag egtligen tänker. ?)

                  Förresten du som tycker dig förstå hur saker ligger till, hur går detta med att jag vill ha bort tummen med påståendet att jag lever för att få likes?

                  Säger inte det emot varannat? Samma med påståendet att jag inte alls tycker man Jan hitta eller lita på något på Google samtidigt som jag beskylls för att supergoogla i varje ämne. ??

                  Men ett kan jag säga. Ni är grymt underhållande. ??

                LIKE!

                  Till anonym alltså, men någon hann som vanligt klämma sig in…

                Haha det är väl inte sant? Läser alltid alla kommentarer under varje inlägg och jag har då inte sett minsta antydan till hysteri ang antal likes någon annan må eller inte må ha fått från TRH

                  ??

        Precis! Inga onödiga utfyllnadskommentater bara för att. Nu kommenteras det när man faktiskt har något att säga och vill få fram sin synpunkt ???

        Äh, är du rädd för att folk ska säga emot dig och få likes eller? (De brukar få ganska många…) ?
        Lite halvvassa, smarta och roliga kommentarer är bara kul, allt behöver inte vara mellanmjölk…

          Skakar i knäna ??

            Och de som får många likes är inte de som säger emot mig utan dem som kallar mig för dum etc. ?

              Det är det faktiskt inte alls, utan det är de som sakligt och välargumentetat sätter dig på plats som får flest likes. Folk som skriver att andra är ”dumma” eller dylikt tycker nog de flesta inte om. Inte jag iaf.

                Men jo så är det ju. Kommentarer säger tex besserwisser får många likes.

                ”sakligt och välargumentetat sätter dig på plats ”

                Jag kan inte minnas sist någon sakligt försökt att sätta mig på plats. De faller alltid till föga för att beskriva hur de uppfattar min person istället för att hålla sig till sakfrågan. Dessutom så är hela citatet i sig en stor motsägelse.

                Sakliga diskussioner är allt jag strävar efter. Önskar att fler kunde ställa upp på det. ?

                  Du är den sista som ska mena att du söker sakliga diskussioner då du är känd för att tjafsa, ljuga, idka massvis med fallasier och vara en rabiat, verklighetsfrånvänd person utan förankring i de flesta dina påståenden.

                  Senaste tiden har du, the real hmmm, synnerligen skärpt till dig efter alla kommentarer du fått om hur elak och dryg du är men få har glömt vad du egentligen är: en besserwisser som raljerar om det mesta och hetsar kring i stort sett allt, och bara måste ha rätt.

                  Det är (antagligen, vem vet?) din värsta egenskap, att du bara mååååste ha rätt hur jävla fel ute du än är! Du kommer med osanning, falsk fakta och rena ihopkoken för att i desperat försök lappa ihop sina sk. argument. Detta har vi inte glömt om dig Hmmm hur mycket du än försöker framstå som ödmjuk och vän just nu.
                  ”?????”

                  Det är allt du har att säga lösa påståenden som är rent ljug bara för stt jag uppmanat er att leta och ni har inte, och kommer inte, att hitta något eftersom det du ljuger om här inte finns. ?

                  Glömde.
                  Trevligt att du anser att det är jag som har skärpt till mig men din analys om läget är fel.

                  Det är helt enklet så att färre skriver till mig med avsikt att bråka eller ful och tråkig ton och då som du tydligen märkt är jag också trevlig. Jag startar nämligen aldrig ett bråk. Skriver du trevligt till mig är jag trevlig tillbaks.

                  Orsak-verkan. ??

      Ja, vad händer med den Camcam?

        När camcam bytte till nya plattformen var ju gillafunktionen något som väääldigt många efterlyste i början. Kanske en omröstning om vi vill ha den? ☺

      NEJ! Gillaknappen behövs! Punkt.

        Vilken aggressiv kommentar. ? Det verkar bara vara de arga och bittra som vill ha den till varje pris. Gå marsch och ät en pepparkaka. PUNKT!

        Eftersom gillandet inte syns så skriver jag jaaaaa! Håller med.

          Alltså håller med om att den behövs. En annan kommentar slank emellan där.

            Gilla behövs. Att den förknippas med något negativt mer än positivt tycker jag inte. Väldigt bra sätt att visa att man bryr sig utan att ha de ”rätta” orden att skriva. Men visst använder jag den till att gilla lite syrligheter också. Man måste väl få uttrycka sig åt båda håll?

              Annan anonym. Håller med, kopplar den till något positivt. Kommentarsfältet blir mer levande med det.

                Håller med.

                Och man slipper en massa kommentarer som min, dvs bara ”håller med!”

                  Jag tycket inte den är enbart dålig. Då hade jag själv inte använt den.

                  Men en sak är uppenbar. Jämför du ett kommentarsfält med en där den inte finns så är stämningen generellt bättre där framförallt mot andra som skriver bland kommentarena. Blogginehavaren får nog lika mycket skit vilket som.

                  Frestelsen att göra sig lustig på andras bekostnad verkar vara större när de vet att andra kommer belöna dem med likes.
                  Likefiske verkar vara en stor hobby och ett Quick fix till en boost av självförtroendet. Gör det gärna då också elakt så har du slagit två flugor i en smäll. Du får likes och du får också känna att du iaf är bättre en den saten som du tryckte till.

                  Jag har inga problem att ta det för jag ser och tar det för vad det egetligen är. Men alla har inte lika hård hud som jag och mår då dåligt, och jag tycker inte heller de ska behöva tuffa till sig. Jag tycker andra borde bli mer medtvetna om sig självs istället om deras ansvar mot sina medmänniskor.

        Gilla på den.

      Haha, läste ’när Inga Gill syns’ – antagligen på grund av versalt G – och undrade var och när Gäster med gester-ikonen synts till här.

    Det roliga är att hon som är restaurangchef på KOL i Malmö har själv varit med i svenska Bachelor och kom tvåa och jag antar att det är hon som höll i intervjun ? De borde ju stötta varandra när de båda varit med i reality-tv!

      KOI, inte KOL, två olika restauranger 🙂

        Fast jag menar KOI? Tänker att saga skulle passa in precis bland deras klientel så fattar verkligen inte varför hon sitter på höga hästar.

          Den personen du beskriver i din första kommentar arbetar på kol, inte koi 🙂

    Det roliga är att denne person kanske gjort ännu värre grejer men i det PRIVATA, medans Saga gjort saker in public. Hur som helst ser jag inte vad hennes potentiella prestationer inom arbete har med vad hon har gjort på Paradise med att göra såvida hon kan sina arbetsuppgifter. Det är inte som att hon skadat någon person

      Hennes personlighet visade sig i PH, det kanske räcker.

      Vad man gör i det privata angår ingen arbetsgivare. Vad man gör offentligt påverkar i allra högsta grad intrycket kunder får.

        Precis! Men tydligen finns det de här som försvarar folk som visar upp sig som både korkat och rent av äckligt beteende. Kvittar hur grisiga de varit då ska det komma kommentarer om att arbetsgivare minsan inte har rätt att.. osv

          Förstår hur ni menar men det behöver inte alltid vara svart på vitt. Vissa mognar senare än andra (Säger inte att det är just detta det handlar om i Sagas fall) och förändras. Tror få personer hade haft jobb om man ska räkna upp vad de gjort i det förflutna. Det hör till mänskligheten att göra misstag.

            Klart att det hör till mänskligheten, men man måste också stå för de konsekvenser ens handlingar får. Fortsätter man leva som offentlig person efter ett dokusåpadeltagande så kan man ju knappast räkna med att folk ska tro att man mognat speciellt mycket. Man rider ju fortfarande på samma våg. Ville man ta avstånd från det skulle man visa det. Sen är det också som Francis sa ovan, det är STOR skillnad på dumheter i det privata och vad man gör i det offentliga rummet.

            Nu handlar inte detta om Saga, utan detta menar jag i största allmänhet. Vet ej hur hon var i TV eller hur hon är nu.

              Som jag höll på i min ungdom. Oljebrottats på fyllan på fester. Dansat halvnaken, brutit oss in och badat i andras pooler. Kan väl kalla det grisigt om ni vill. Skillnader är ju att jag höll det privat och inte många vet om mitt vilda festande i unga år. Vilken tur känner jag ? hade kansle inte blivit många jobb om det visats på tv haha.

                Gilla på den Emmie!

                  Vilken tur att inte alla tänker som denne person som nekade henne jobb 🙂 Om alla tänkte så hade hon i princip varit arbetslös livet ut.

    Jag håller med arbetsgivaren. Det är varumärket det handlar om och har man byggt upp ett starkt varumärke gör man allt för att behålla det. För det är svårare att bygga upp ett starkt varumärke igen om det har fått sig en törn.

    Fast där har du fel. En arbetsgivare har inte alltid den rätten som du beskriver att bestämma vem man ska anställa, detta regleras med hjälp av diskrimineringslagen som säger att man inte får välja bort en person som besitter rätt kompetens på grund av dennes kön, fritidsintressen, etnisk tillhörighet osv. Jag tycker att det låter som om Saga blev diskriminerad och det är inte okej någonstans.

      Nja, enligt diskrimineringslagen får man inge diskriminera någon på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

      Saga kan mycket väl ha blivit elakt och orättvist bemött, men någon diskriminering i lagens mening är det inte.

        Bara att skriva ’stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet’ i annonsen så kan man ta den man gillar bäst.

      Det beror väl på vad de har för regler? SAS har regler om att deras anställda inte får ha slöja och de ska inte behöva ändra på sina regler för att personen i fråga känner sig ”diskriminerad”.

        Regeln är att man inte får ha religiösa symboler/attribut. Det gäller även kors, kippa eller ett aum.

      Fritidsintressen… haha, nej, det finns inte reglerat i lagen. Du får säga nej till att anställa någon på exakt vilka grunder du vill, förutom de grunder som finns i lagen, vilka någon nyss räknade upp. Man får säga nej för att man tycker att nån har fula naglar, den har legat med ens ex, man är på dåligt humör eller vilka märkliga grunder som helst, oavsett kompetensnivå. Däremot kan man inte bli uppsagd på dessa grunder, men det är något annat.

      Det är helt okej att neka p.g.a. av personlighet, t.o.m. inom den offentliga sektorn. Så länge det är väl motiverat.

      Varför säger du åt folk att de har fel när du inte har någon koll alls?

    Meh! Vem vet ens vad paradise hotel är? Kanske blir nån kort kommentar o flin mellan de gäster som vet. Att arbeta inom Restaurangbranschen är ju inte stället för reko hälsonissar. Kanske någon äppeltuggare?

    Ot: Kan du inte skriva om Bellas kommentarsfält som har spårat ur totalt! Människor skriver och frågor om olika A-kasseregler, berättar om sina psykiska sjukdomar och råder varandra att gå ned i arbetstid. Helt orelaterat till det aktuella inlägget. Man skulle kunna tro att detta är iscensatt för att förstöra stämningen på bloggen.

      Låter som här ju!

        Haha, sant 🙂

    Som arbetsgivare har man faktiskt lov att välja vem som ska anställas. Alla sökanden googlas och det är väl inte konstigt om vissa företag sållar redan där? Tyvärr är det inte alla som låter sig imponeras av dessa figurer som valsat runt i olika dokusåpor.

      Men tror inte det var meningen att ”imponera”? Var får du det ifrån? Har man googlat och tycker att ”Nej, denna person passar inte här” så ringer man väl för fan och säger det istället för någon slags förnedringsintervju. Knas ju.

        Hon kanske inte visste vem det var innan de träffades.

        Nä precis;) Det kanske var därför hon hade hjälp av en ”mellanhand”?

    Nu gör Prison Beauty Blog reklam för Hugo Rosas ”Clean”. Som tack för att
    hon fick en vinterjacka av honom.
    Aja baja ……..

      Det är inte reklam att hon gillar Hugo och själv går och köper en dricka på Pressbyrån? Det är väl just så influencers ska funka – du gillar en person och köper det dem tipsar om – alla som visar upp en produkt eller skriver om det får inte betalt = ej reklam

    Thé real hmm har ett meddeland till dej längre upp. ?

    Sånt där händer hela tiden. Bara det att till skillnad från denna intervjuare fullföljer man intervjun helt neutralt trots att man känner direkt att, nej denna människa kommer inte passa här när man bokat tid. Man lovar inget och sedan meddelar man efter några dagar att: ”tack för att du tog dig tid men vi har valt en annan sökande till just denna tjänst”.

    Mer än så behöver man inte säga om det är en person man inte vill ha in i sin organisation.

    Jag behöver hjälp!! Snart är det studenten och jag har ännu inte hittat något att ha på mig. Min kravlista gör det svårt att hitta något jag gillar: Klänning/Jumpsuit, vit (ofc), spets, stort plus om den är långärmad men inget måste, inte allt för urringad.
    Skriv mer än gärna om ni vet något som stämmer med mina krav!

      En vit kostym annars? Det hade jag när jag tog studenten! Och mens samtidigt hahahaha.

      Jag googlade lite och tyckte att den här var väldigt fin! http://www.nasvikensfolketshus.se/miss-selfridge-vit-jumpsuits-lace-sleeve-jumpsuit-uppkopplad-dam-sp-4180.html Kanske inte exakt en sådan du vill ha men du får lite inspiration i alla fall 🙂

          Sätt upp dig på storleken för deras produkter brukar komma in ganska så snabbt igen. Tänk bara på att tyget är otroligt tunt och lyser igenom.

            Köp hem storleken/-arna närmast. Har du tur kan de ju passa ändå. Det är ju fri retur.

      Bubbleroom??! Du har säkert kollat där men dom har fina kläder ☺️

        Den gillar jag, tack!!

    Nej, jag skulle aldrig anställa någon som har varit med i dokusåpor. Jag tror att även om en del är överdrivet och skådespeleri får man en ganska bra bild av personen, särskilt hur den är i stressade situationer och med andra människor.

    Förlåt, men vad trodde hon? Klart som korvspad att hon kommer få svårt att få jobb om hon är med i dokusåpor.

      Men om du läser vad hon skrivit, så gick hon rakt över Torget och fick jobb där.

    Dumheter kan alla göra men att välja att vara med i ett program som går ut på att spela in dumheter och kabla ut i tv & sedan beklaga sig för att man har svårt att bli tagen på allvar? Cry me a fucking river.

    Jag tycker det är värre med de som varit med i dokusåpor och som aktivt mobbat/retat/fryst ut någon. Det tycker jag säger ganska mycket om en person – och en sån skulle jag inte vilja ha varken som anställd eller kollega. Nu tänker jag på typ Claudia (PH 2016), Andrea, Vanessa, Lisa (PH 2017) och Paow, Emelie (2013?)

    Hade gärna haft Saga scott som kollega, träffade henne en gång och hon var jättegullig 🙂

      Håller med. Tycker saga ska gå till facket. Hon blir ju diskriminerad. tycker också det bättre när gilla knappen inte finns. Det blir bättre stämning då.

        Och du tror att saga är med i facket ??‍♀️

          ??

      Håller verkligen med!!

    OT men vill ge stort eloge till City Gross som efter jag kontaktat dom om att deras tävling var olaglig så tog de bort den och skapade en ny korrekt tävling. Har kontaktat ett par företag (de flesta svarar inte ens) men deras respons var verkligen super!

      Du behöver en hobby eller två jisess! ?

    Heeelt OT, men kan vi prata om Maxinne Björks senaste dygn på Instastory? Hon är min stora girlcrush, verkar så grymt härlig och har ju en utstrålning som smälter berg eller nåt men… det var till och med för magstarkt för mig när hon blandade saft på sin egna mens och klunkade i sig… ?. I nästa filmsekvens stoppar hon upp ett litet marmorägg i muttisen, sätter sig vid sidan av en stig och börjar meditera samtidigt som hon viftar med rökelse?

    Såg jag detta eller drömde jag?

      Jag har så svårt för såna som går all in på sånt där new ageigt trams.

      Men gud vem är denna kvinna? Jag blev lite glad för jag är själv en flummig new age:are men när jag kollade hennes Instagram var det ju typ bara mjukporr och plutiga läppar? Samma sak som alla andra snygga tjejer lägger upp men så skjuter hon in något om månens kraft och tacksamhet här och där. SUCK bara tröttsamt…

    Jag jobbar på en storklädkedja i Oslo som avdelningschef och hade norska versionen av saga Scott på intervju efter att hon åkt ut från Norska PH. Jag fick inget jätte bra intryck och hon pratade en helt del om sitt bloggande under intervjun, jag frågade om bloggen skulle vara ett hinder för henne om hon skulle få jobb hos oss varpå hon svarar nej. Min chef valde att anställa henne trots min dåliga magkänsla. Hon dök upp till jobbet 4ggr på en vecka och sjukskrev sig sedan i ett halvår pga stress. Samtidigt bloggade hon om sitt vilda festande. Grymt irriterande för resten av oss som fick jobba underbemannade då vi inte fick anställa en ersättare eftersom vi tekniskt sätt var fulltaliga :/

    Fast här kan jag känna lite att nej, det behöver inte ändras.
    Missförstå mig rätt. Vad som hände Saga var allt annat än rätt, speciellt när det kom till det bemötande hon fick. Men här kommer några punkter som är viktiga att minnas när det gäller restauarang:
    – Överlag är restaurangare sjukligt överseende och bryr sig sällan om kön, bakgrund eller vad du kommer ifrån. Tvärtom en grym historia snarare mer uppskattad än något annat och den typiska restaurangaren älskar att skratta. En typisk restaurangare gillar också själv att ta en bärs, dra ut på stan och eventuellt dra med sig någon hem: Individuellt såklart men inte ovanligt. Så att bli dömd eller liknanade är rätt ovanligt.
    MEN. När man jobbar i restaurang på riktigt så jobbar man hårt. Ni kan alla komma och skriva saker som fack, antal tillåtna timmar och arbetsplatser ni varit på men sanningen ÄR att restaurangbranchen skiljer sig. Absolut om man vill ha en position: Vi snackar vad som lätt kan vara 60 timmars veckor, obekväma pass, obekväma skor, hetsig miljö och gäster som vill ha så mycket som möjligt för så lite som möjligt, med så lite framförhållning som möjligt. Fraser som ”det kan väl gå och lösa” slängs det med stuo i kvarten utan att någon inser att det ifnns ytterligare 50 människor i lokalen ”som bara vill att det skall lösas”.
    Och vi löser det för det mesta. Kockar, servitriser, bartenders etc är ena jävlar på att få saker att bara gå ihop utan att vi egentligen är skyldiga till det. För vi gillar dig, er och ert sällskap -även om vi gnäller lite. Och vi vill att det skall vara så bra som möjligt, för att vi är passionerade..
    .. Men också: FÖR ATT VI VILL HA ER TILLBAKA. Branchen är känd för att inte göra några jätte pengar, konkuransen är hård och det är snor dyrt med personal. Under en dålig säsong, kass vecka eller vad som så har du med otur människor som bara står och kostar pengar. Som ägare tar du otroligt många risker och bara ett fåtal lyckas driva en framgångsrik restaruang. Bland dem är de flesta ägarna inne och sliter varje dag, hejar på och hjälper till, försöker spara timmar och ser till att allting funkar.
    Kort sagt sliter röven av sig, bara för att allting skall fungera.

    Så om Saga scott vill ha ett jobb i restaurangbranchen så får hon nog inse att det finns 100 tals ställen som gladeligen vill ha henne med, för att inte tala om 1000 tals glada restaurangare som vill jobba med henne.
    Men, för en ägare av en mindre restaurang är det inte aktuellt av många andningar. Det är en för hög risk att det skulle dra till sig fel personer, fel PR, problem om det inte fungerade, för mycket fokus på en person när maten skulle vara i fokus etc etc. Och det är ingenting man skall behöva riskera efter år av slit när man redan riskerar så mycket varje dag.
    Dessutom ser det inte helt bra ut med flera års frånvara från branchen, typ. Och jag kan garantera att det blir en krock när det kommer till timlön etc.

    Sen kan jag väl också känna att det är lite extra korkat att hänga ut potentiella arbetsgivare sådär. Visst, man ska inte ta vad som helst och så klart stå upp för sig och sätta ner foten osv, självklart. Men det jag hade känt om jag var nästa arbetsgivare som var på gång att anställa henne och fick nys om detta, då hade det varit tack och hej direkt. För om hon hänger ut en sådär, för något som inte är ett egentligt problem/olagligt/kränkande, hur skulle hon då hänga ut mitt företag om hon inte fick beviljad ledighet eller ett schema hon inte är nöjd med tex? Det här handlade ju bara om att hon blev besviken, egentligen.

    Rent teoretiskt, så kan detta vara sant också. Hon kan ha blivit kallad till intervju, trots att platserna var tillsatta. Man kan vilja kolla med fler sökande ändå, för att ha en kortare startsträcka vid uppsägningar tex. Sen kan intervjuaren ha sagt sådär med konstig röst för att hon blev lite ”star strucked” eller tagen på sängen när hon insåg att det var en kändis. Det här behöver absolut inte handla om taskig behandling, även om det är så det verkar.

    Camcam fixa gilla knappen så den fungerar igen!

    Största anledningen till att jag inte skulle anställa just den typen av person, är att de har en tendens att hänga ut alla de inte gillar. Och Saga är inte ett undantag. Säg att man skulle anställa henne och sen har jag/nån annan anställd/chef en meningsskiljaktighet med henne…då kommer företaget hängas ut på hennes kanaler. Skulle aldrig anställa en som så tydligt visar att det är hennes sätt att hantera missnöje på. Så oproffsigt.

    Och Anita Schulman har roddat kalas till Penny igen. Sean Banan och massa inbjudna vänner sombarnen knappast känner. Kändes sorgset att se ex Zytomierskas instastories.

      Varför va inte Calle där? Har Anitha och Calle en sån infekterad relation att de inte kan vistas på samma kalas till sin gemensamma dotter?

        Eh… japp!

    Det låter på Saga som om hon inte kan föreställa sig annat än att de SKA anställa henne för de har så ”stort behov” m.m. Man kan inte gå in med den inställningen… Som några diskuterade ovan så får de anställa vem de vill bara de inte frångår diskrimeringslagar.
    Jag och en kollega sökte arbete på samma ställe vid samma tidpunkt. Jag fick tjänsten och hon var HELT säker på att få den andra tjänsten eftersom hon har mer erfarenhet o.s.v. När hon sedan inte fick den tyckte hon de var hemska, falska, hade gjort fel m.m. Men grejen var att hon hade dåliga referenser som berättat att hon inte drog sig för att stanna hemma i tid och otid och vem vågar anställa någon som är hemma två veckor varannan månad för typ huvudvärk? Självklart försöker man anställa personer som passar för jobbet och verkar pålitliga. Man kan aldrig gå runt och anta att alla vill anställa.

      Jag tänkte mer att det lät på hennes berättelse som att de bestämt sig för et tnej redan innan de träffade henne, och då är det ju drygt att inte ställa in intervjuer. Räknar aldrig kallt med att få ett jobb, men tycker ändå de tär dåligt beteende att kalla till intervjuer när man inte är nämnvärt intresserad…

        Fast varför skulle de slösa med sin egen tid på det sättet? Om de har behov av personal kommer de genomföra ett flertal intervjuer och det är både lite trist och tidskrävande. Om de velat plattat till henne hade de sagt värre saker på intervjun. Jag tycker det låter som om arbetsgivaren mitt i kom på var hon sett henne och i den stunden inte ville anställa henne.

    Bra skrivet, förstår relateringen men detta är förmodligen ett vanligt förekommande problem tyvärr. Fel folk i fel position. Ack ack..

    Med tanke på att det är välkänt att Saga köper sitt kokain och umgås med kinesen från M falangen i Malmö så är det väl int ekonstigt att vissa uteställen inte vill anställa henne? Antar att hon blev anställd på baren där M falangen är indrivare och ”beskyddare”. Smuts.

      Vilket ställe då? *nyfiken som fan*

    Jag blir så äcklad. ”’man ska inte döma någon” förutom om de varit med i PH eller annan dokusåpa. Vi ska bara hylla tjocka människor inte smala. Hur fan känns det för er som orkar engagera sig i det här varje dag? Nej det är ingen feministisk kamp, vi vita kvinnor har det bra ändå förutom en chef som tar en på röven. Skenheliga är vad ni är för gör ni NÅGOT överhuvudtaget för de som är förtryckta på riktigt? Så jävla pinsamma

      Härligt att någon kämpar för de verkligt utsatta. För det gör du väll?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.