Fejk, fejk och åter fejk!

Kommer ni ihåg den där Blondinbella som protesterade mot allt för mycket retuschering av bilder och som bara godtog det av Veckorevyn eftersom det var en artikel om smink?
Hade det däremot varit en artikel som handlade om henne så hade hon tyckt annorlunda:

Det hade varit en helt annan sak om det var ett foto till ett reportage som handlade om mig personligen, då hade det inte gjort något om några finnar syntes.

Samma Bella som stolt filmade när hon tvättade bort sitt smink för att visa hur hennes hud egentligen såg ut och som startade tidningen EgoBoost där det inte var tillåtet med extrem retusch, minns ni henne?

Jag har pratat mycket om komplex, gjort klipp där jag sminkat av mig och visat min acne jag kämpat med i många år vilket var viktigt för mig i en värld som är så retuscherad. Jag startade till och med en tidning som skulle vara utan extrem retusch.

Kikar man på Instagram så är det väldigt mycket filter på allting, och har man en så stor blogg som jag har så tycker jag nästan att det är ett krav att visa att allt inte är perfekt. – Föga förvånande är denna film bortplockad från Bellas blogg men finns fortfarande på Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=LmmaWPcmTuA

När jag såg Breakit’s bild på Bella idag så insåg jag att det med största sannolikhet inte finns en enda bild på varken Bellas blogg eller Instagram som är oretuscherad.
Varenda, varenda bild visar upp Bella med en välpolerad porslinshy som hon tackar alla sina hudprodukter för.
Mja, inte va?
Snarare kontorets photoshop-proffs…

Ibland blir jag bara så matt av allt plastigt fejkande och uppmålade låtsasvärldar som inte en enda jäkla människa vill stå för men som de samtidigt kapitaliserar på så mycket det bara går.
Fejk, fejk och åter fejk och extremt kappvändande!
Allt för mer pengar! Pengar, pengar, pengar!
Pengar är viktigare än ALLT tydligen!

När slutade Bella vara den där kvinnan som mest av allt ville vara ett föredöme sina barn och visa dem att man alltid ska acceptera och älska sig själv som man är och att ingenting är viktigare än det?
När blev pengar viktigare än att lära sina barn att alla människor är perfekta som de är och att man aldrig ska tvivla på sitt eget värde oavsett hur man ser ut?
Pengar kan köpa många saker men att ersätta en förstörd självbild eller trasig självkänsla är inte en av dem.
Möjligtvis ett bra retuscheringsprogram men sist jag kollade gick det inte att laga en trasig självkänsla med det, oavsett hur duktig man än är på det.

 

156 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men de måste vara en gammal bild? På tiden hon sminkade sig själv och innan hon satt i löshåret?

      Såg också den bilden på breakit och om den är tagen igår eller för ett är sedan är för mig irrelevant. Men trovärdigheten faller helt för min del, säg inte att du är osminkad när du är överredigerad (för att nämna ett exempels) för vilka signaler ger det våra döttrar? Ett skevt ideal.

      Hur som så retuscherar hon ju sina bilder idag, näsan smalas av, huden poleras osv. För någon vecka sen la Isabella upp en instastory där hon råkade börja filma samtidigt som instas ”snygg-filter” gick igång så hon har filter även på sina stories. Undrar om hajen har filterglasögon hemma på morgonkvisten eller om det bara är utåt – mot oss – hon vill visa den perfekta ytan?

        Vad är ”snygg-filter”? Var hittar man det på insta?

      Tycker hela detta i lägget faller lite på att det inte berättas när bilderna har tagits. Är det dessutom inte enligt upphovsrättslagen att man måste hänvis till källa?

        Det står ju att ena bilden kommer från Breakit och andra från hennes blogg. Det finns inga krav i upphovsrätten att redovisa datum.

          Ok, trodde man behövde vara lite mer tydlig än så

    Alltid samma dramaturgi om Bellas barn och tjäna pengar här. Förstår att det går hem men tycker ändå det är på sin plats att ifrågasätta varför du alltid känner att du måste blanda in hennes barn.

      Det är väl inte särskilt konstigt att nämna det när det var hennes sätt att blogga på då. Att vara så naturlig, äkta och sann mot barnen samt omvärlden för att visa hur mycket som är fejk i den här branchen.
      Nu när hon gjort en helomvändning tycker jag inte att det är märkligt alls att ta upp. Skulle faktiskt vara konstigt att inte ta upp det?

        Så det är ok att sia om hennes barns framtid? Tänk på hur hennes barn kommer att känna sen om de ev läser det här? Att de skulle ha trasig självbild pga deras mamma? Sjukt.

        ”När blev pengar viktigare än att lära sina barn att alla människor är perfekta som de är och att man aldrig ska tvivla på sitt eget värde oavsett hur man ser ut?”
        Det här stycket är endast för att beskriva Bella som en dålig mamma, vilket jag tycker är lågt. Här finns någon lam policy om att inte publicera bilder på barn men inga problem att dra in Bellas barn för att göra en poäng och tjäna lite klick.

          Det är relevant eftersom Bella själv flera gånger på bloggen drog in barnen i sina resonemang om vikten av att visa upp den icke-perfekta sidan. Att gå utan smink etc. Bloggbevakning upprepar och hänvisar bara till vad Bella redan sagt och spinner vidare på det i och med att ytan nu tydligen är viktigare än att visa barnen att alla inte är perfekta hela tiden.

            Anonym 09.55 – Din kommentar o liknande är det så ”tjurig-treårings-fjanterier” över!

            ”Bella gjorde si, då får Camilla göra så”.

      Ja, varför ska det spekuleras om hennes barns ev trasiga självkänsla och självbild? Då måste det gälla alla influencers barn.

      Håller med om att det inte är ok att ta med barnen i inläggen. Tror inte cc skulle göra så om hon hade egna faktiskt.. sånt jäkla slag under bältet!

    Edit by CamCam – Inlägget handlar om retuschering och hur sorgligt jag tycker att det är att det används överallt och ingenstans och att ingen vågar se ut som de gör längre.
    Att kommentera som du gör hjälper knappast till att minska användandet om man säger så…

      Din kommentar är inte superfräsch.

      Skärp dig. Det är inte ofräscht att ha problemhy.

      Vad har över huvud taget ‘fräsch’ med saken att göra? Gissar att hon inte är smutsig (man är väl dessutom renare = fräschare utan femton lager av produkter och smink?). Så ledsamt att vi så fullständigt tappat kontakten med vad en kropp är och hur människor faktiskt ser ut – och att det behövs så lite (rodnad, eksem, torrhet, ärr, smårynkor, sträckmärken etc) för att pekas ut som ‘ofräsch’, trots att det bara är tecken på liv!

      Hon har ju för bövelen akne. En inflammatorisk hudsjukdom om du inte är bekant med det sen tidigare. Vet du hur svårt det är att bli av med det? Jag hade det i tio år och då var jag medicinerad i sex av dem. Två omgångar roaccutan (eller rävgift som min läkare kallade det) krävdes till slut för att ta död på skiten, och den medicineringen är ingen dans på rosor vill jag lova. Skaffa lite hyfs.

    Men orka ?

    Alltså den första är ju knappast en smickrande bild. Sett henne irl och så ser hon inte ut. MEN det är ju väldigt tydligt att den sista är retuscherad. Alldeles för tillslätad. Tycker att det ser så plastigt ut ?

      Jag har också sett henne irl några gånger och tycker visst hon ser ut just som på den vänstra bilden, däremot inte som på högra?

        Jadu, sett i olika ljus kanske. Men kanske skulle förtydligat att hon självklart inte ser ut som på högra heller ?

          Hahah kanske det!

        Sen kan man ju ha ”bättre” och ”sämre” dagar, samt syns det ju olika beroende på hur mycket smink man har och om bilden tex är tagen i solljus osv.

          Bättre och sämre hydagar menade jag. Jag har problemhy men ibland lyckas jag få den att se felfri ut och ibland går det inte

            Så jäkla irriterande att man alltid har de bra hydagarna när man ändå inte ska göra nåt särskilt!

      Jag tycker den första bilden är snyggast, hon ser mer mycket mer trevlig ut på den tycker jag!!

      Har också träffat henne irl och slogs av KAKAN till makeup. Alltså riktigt tungt studiosmink mitt på dagen. Förmodligen för att se snygg ut i alla kanaler, men det ser ju allt annat än fräscht ut i verklighetens dagsljus. Undrar om hon har samma make när hon försöker sälja in LCC? Jag blir iaf inte jättesugen på att använda samma hudvård direkt.

        Fast problemhy kan man ha om man så använder världens bästa ansiktsprodukter, så tycker det är fel att döma henne för hennes Acne.

          Ja, och man är inte ’skyldig’ någon att använda produkter heller bara för att de finns – alla kan välja själva vad de vill lägga SIN tid och SINA pengar på.
          Glöm aldrig när Pippi svarar NEJ! på frågan ’Lider du av fräknar?’ och när parfymeritanten säger: ’Men kära barn, du har ju hela ansiktet fullt!’ svarar Pippi:
          ’JA, MEN JAG LIDER INTE AV DEM!’

          Var läser du att jag dömer henne för hennes acne? Det jag gjorde var att konstatera att hon hade sjukt mycket smink. Däremot tycker jag hon är skenhelig och är en dålig reklampelare för den produkt hon flera gånger menat förändrat hennes hy till det bättre.
          Till S: Jag känner mig inte ett dugg obligerad att köpa hennes produkter, skulle aldrig göra det – dels för att jag inte tror på dem och dels för att jag inte vill stötta BB ekonomiskt på något sett. Började använda NC innan jag insåg att hon investerat i dem. Har tyvärr signat upp mig på ett år, men därefter kommer jag absolut inte fortsätta använda NC utan köpa en Pearly P-dator.

            Anna: Tror du missförstod – jag pratar inte om att det står var och en fritt att köpa Bellas produkter, eller inte – vilket är självklart. Utan jag svarar på påståendet: ’problemhy kan man ha om man så använder världens bästa ansiktsprodukter’ med att man faktiskt har lov att inte se ’problemhy’ som ett problem som absolut måste åtgärdas, ref. Pippi som inte lider av fräknarna hon har, något krämförsäljaren tycker hon borde (surprise!) – man måste inte fixa på allt möjligt bara för att det eventuellt går. Och man är inte ’ofräsch’ vilket man än väljer: naturell eller alla tillgängliga produkter eller något mittemellan.

        Hon ser oerhört hårt sminkad ut nuförtiden, i stort sett alltid. Extremt mycket highlighter och en märkligt brun färg i övrigt. Förstår att hon ofta behöver vara sminkad, men mängden smink känns anpassad för en teaterskådespelare på scen. Synd på någon som är så ung att behöva vara så spacklad hela tiden. + använda filter.

      Nej alltså hon har jättefin hy ju, syns på instastory?

        Är du seriös?

        Filter funkar även på video.

          Är det sant?? Haha visste inte. Det enda jag kan märka är att hon har botoxat. Man kan ju även ta bort acne ärr med olika behandlingar

    ”Jag är inte perfekt” är något jag önskade fler vågade säga. Samma med att erkänna fel, vi är inte mer än människor.

      Jag är perfekt 🙂 det säger min mamma

      Jobbade på H&M när mamma och typ åttaårig grabb kommer fram till kassan för att betala. Sinsemellan har de en liten argumentation för att killen ville ha ett par byxor som vi inte hade i hans storlek. Mamman säger att visst var byxorna fina men att han var för liten för dem. Då svarar ungen:

      Du, det var inte jag som var för liten, det var byxorna som var för stora. Jag, jag är perfekt!

      Jag tänker på det här jätteofta trots att det snart är tio år sedan jag jobbade där. Jag hoppas innerligt att det har gått bra i livet för det här kidd-ot.

        Eller så sitter han som en olidlig 90-talist på jobbet och säger till sin chef:
        Du, det var inte jag som förlorade vår största kund, det var kunden som förlorade mig. Jag, jag är perfekt!

          ???

    Vad gör du själv camcam för pengar pengar peeeengar?

      Levnär sig på att trycka ner andra! ?

        Precis! Men det går ju inte att jämföra med det heeeemska brottet att retuschera bilder ??

        Ja det funkar så länge det finns dom som läser det. Som du.

        Livnär sig på, heter det 😉 (Men jag håller inte med om meningen…)

        Ändå hänger du här inne och bidrar till bloggen?!

      Stämmer skiten ur olika företag och släpar med dem till tingsrätten om de inte hostar upp alla pengar de har! Och tar betalt för att klappa THK.
      Typ så…

        Tycker du ska lyssna på tendens senaste dokumentär http://sverigesradio.se/tendens

            Min rekommendation är inte baserat på ett inlägg.

              Min rekommendation är inte heller baserad på endast en av dina kommentarer.

                Tråkigt att du själv inte är intresserad av att lära dig något nytt.

                  Vad är det som säger att jag inte redan har lyssnat på den?
                  Min SR-app går varm flera timmar varje dag..

                  För att det sändes första gången idag kl 11.04, men visst du kanske får förtur till programmen som den stora bloggare du är!
                  Betalt samarbete?!

                    Ja, jag får ibland både intervjuer och poddar skickade till mig i förväg men det är jag inte ensam om.
                    Det är för att man ska kunna publicera texter om innehållet i samband med att de släpps…

                  Men inte från Sveriges radio o oooom dom skulle skicka en podd som handlar om att vara mobbar, varför tror du att dom gjorde det…

                    För att de hoppas att jag ska uppmärksamma den, så klart.. 🙂

    Kul att folk skriver ”knappast en smickrande bild” eller ”oj, den hyn på första bilden var inte superfräsch…”

    Så sitter ni och skriver sådär… hade ett samtal med en klass 2 om just sådant igår, vad man inte säger om en annan person. Ni kanske behöver lite råd, för ni verkar behöva det.

      Håller med x 1000! ??

      Jag tycker dessutom hon ser ganska vanlig ut? Jag är 29 och har fortfarande akneärr, ojämn hy och lite rödhet. Dessutom börjar det komma antydningar till rynkor runt ögonen. Folk ser olika ut. Vissa har superslät persikohy, men de flesta har ju faktiskt inte det.

        Och vad har över huvud taget ’fräsch’ med saken att göra? Gissar att hon inte är smutsig (man är väl dessutom renare = fräschare utan femton lager av produkter och smink?). Så ledsamt att vi så fullständigt tappat kontakten med vad en kropp är och hur människor faktiskt ser ut – och att det behövs så lite (rodnad, eksem, torrhet, ärr, smårynkor, sträckmärken etc) för att pekas ut som ’ofräsch’, trots att det bara är tecken på liv!

    Jag tror hon lägger krokben för sig själv, hon vill etablera sin blogg i flera nya länder men hon hade behövt visa upp lite mer blandade sidor av sig själv – så som hon ändå genom åren gjort här för oss svenskar – för att bloggen ska bli intressant. Prefekt är tråkigt.

    Visst kan man nå ut som perfekt också men där är konkurrensen helt enorm och det räcker inte att ha lite snygga kläder och snyggt hår, alla kan använda filter. Hon har heller aldrig slagit igenom som modeblogg eller likande här, det har aldrig varit det som intresserat.

    Samma när hon skriver om företagen. Det hade kunnat vara intressant att läsa om företag som växer. Men en berättelse blir inte intressant om den bara består av att man är i en ”intensiv tillväxtfas” att allt är fantastiskt och hur bra det går. Det måste vara en mix av med- och motgångar om det ska bli intressant att läsa.

    Jag har läst hennes blogg i alla år – och då tenderar man ju ändå att fortsätta – men nu tycker jag att det är för enahanda för att jag ska orka fortsätta. Det är som att läsa reklamblad, förutsägbart.

      Verkligen huvudet på spiken. Exakt så uppfattar jag också hela grejen kring Bella.
      Nånstans hoppas hon väl att förändringen går hennes svenska läsare obemärkt förbi, men så är nog inte fallet. För de trogna läsarna är det uppenbart att hon förändrats väldigt mycket. Det man en gång gick in för att läsa hos Bella (vardagslivet, var-som-du-är, barn osv) är numera ersatt med yta. Det är naivt av henne att tro att läsarna är lika entusiastiska inför det och kommer att fortsätta följa henne ovillkorligt.

    Men på den vänstra bilden var hon väl gift? Det är därför hyn har acne och saknar glow. Retuschering har inget med saken att göra.

      Hahahaha ???

      Hon har acneärr så det borde synas i högra bilden med om den inte var retuscherad.

        De ska hon ju operera bort nu skrev hon för några dagar sedan har jag för mig.

        ???‍♀️

      ??

    Jag gullar bevakning men jag gillar inte sådana här inlägg… det är liksom fördummande att diskutera någons acnes vara eller inte vara. Och hur kvinnor ser ut. Lite solkigt ämne tycker jag! Du drar i ganska stora växlar över en bild som troligtvis är gammal.

      *gillar

      Jag tror att du helt har missat poängen med det här inlägget. Det har inget att göra med Bellas utseende eller huruvida hon har acne eller inte. Det handlar om hur hon helt har ändrat ideal. Tidigare stod hon upp för att visa en verklighet utan en massa smink och retouchering till att nu vara lika fejkad som så många andra ”influensers”. Perfekt hy, perfekt kropp, perfekt liv. Hon är precis allt det som hon tog avstånd ifrån för bara något år sedan. Sorligt.

        Synd absolut men so what? Skulle vilja säga att jag kommer hålla min åsikt om kroppspositivism men kan jag garantera det? Knappast.

        För Bella är förstås den enda som har ändrat ideal under sitt liv. Alla vi andra kom ut ur livmodern med våra åsikter bestämda redan från början och har inte rubbat dem en millimeter sedan dess.

          Tråkigt när man regresserar bara. De flesta bryr sig mindre om yta ju äldre de blir

          Men du vet ju mycket väl att det hon syftat på är att Bella gör helomvändningar så extremt ofta. Iaf i vad hon skriver i bloggen, sen kanske hon inte faktiskt ändrar åsikt lika ofta irl.

    Nu verkar torr-schampot gått om se om, enligt henne själv. Hon skrev att den var störst efterfråga.
    Det köper jag mer än att deon säljs en var 3e minut(?)
    Många som använder torrschsmpoot? Vad tycks?

      Köpte en gång, gav inte den lätta, rena känslan utan blev strävt och lukten är hemsk. Stark, sötsliskig koladoft.

      Söt vidrig vanilj/kola doft. Luktar starkt!!

      Blir som sagt strävt men det blir å andra sidan alla torrschampon nästan (iaf de jag provat). Upplever också att håret snabbare blir gråaktigt m LCC än andra (jag är ljusblond naturligt)

      Föredrar ex.vis Lernberger Stafsing framför LCC.

      Avskyr koladoften!! ?

        Unerbar doft men dålig produkt!

      Det finns bättre OCH billigare, tex Batiste. LCC:s torrschampo, även lightversionen, förvandlar mitt hår till en klistrig massa (jag följer instruktionerna och överdoserar inte), den luktar äckligt, som kemiskt godis.

      Jag använder bara LCCs torrshampoo (light versionen), tycker den är mycket bättre än de olika batiste som jag kört på innan. Blir inte vitt i mitt bruna hår, och tidigare torrshampoon har gett mycket mer av den där jobbiga stela torrshampookänslan i hårbotten än denna.

        Batiste har ju färgade torrschampon… Mitt bruna hår blir inte vitt av torrschampo för brunetter 🙂

          Sacha Juan har också färgad torrschampoo (jag använder den för mitt mörkbruna hår).

      Jag älskar torrschampot! Är helt obsessed! Gick inte att få tag på i Oslo så beställde typ 5 flaskor åt gången. 🙂

      Får alltid komplimanger från vänner om hur gott jag luktar när jag har det 🙂

      Tycker torrschamoot är jättebra, men doften är vidrig. Man vill ju att håret ska dofta nytvättat och fräscht, inte godis ?

      Det är så roligt vilken vattendelare det där stackars torrschampot är – särskilt doften, uppenbarligen! Själv älskar jag det, minns inte när jag började använda det men vet att jag fick komplimanger för doften sommaren 2014, så det har hängt med ett tag. Funkar perfekt på mitt hår, och mina ungar älskar att jag luktar godis ?

    På den vänstra bilden ser jag en söt ung kvinna och på den högra bilden ser jag en retuscherad Barbie-wannabe. Sorgligt att man kan tappa bort sig så totalt som Bella gjort.

    Inlägger får mig att minnas att hon nyligen skrev hur hon lärt sig av Foppa hur man säger nej till folk som vill ta bilder på krogen. Hon svarar numera att hon inte vill ta bilder när hon har druckit alkohol. Samtidigt slipper hon att oretuscherade bilder kommer i omlopp! 🙂

    Vi lever i en värld med sjuka krav på hur man ska se ut. Kanske Bella gjort en helomvändning pga kommentarer som finns i det här kommentarsfältet om att ”hon inte ser fräsch ut”. Konstigt ändå att skamma Bella för hur hon väljer hur hon ser ut. Jag skulle heller ALDRIG visa en oretuscherad bild för andra, orka med elaka kommentarer?

    Dessutom är detta ju endast spekulerande i hur hemnes barns självkänsla kommer se ut. Inte bevakning för fem öre.

      Fast hur många sådan kommentarer är det egentligen? Typ 2 av 100. Även om de 2 skulle väga tungt så bör
      Hon väll istället jobba på sin självkänsla.

      Hela tiden ska elaka kommentarer lyftas i denna bloggen även om de är VÄLDIGT få. Tror bloggarna får värre och fler kommentarer på sina plattformar. Överlag är det ettriga människor här inne och jag verkligen älskar folket här inne!

        Ja, hon får några här, så hennes kommentarsfält ser säkert värre ut. Och diverse skvallertrådar.
        Jag tycker det är bra att de elaka kommentarerna tas upp och bemöts, en är redan en för mycket.

    Den vänstra bilden fotade breakit för bara vågar veckor sen, den är inte gammal. Den är ju fotad på det nya kontoret. Hon bloggade om det då men orkar inte leta upp länk

      Bilden verkar vara tagen vid samma tillfälle som denna – med skillnaden att bilden publicerad 22 februari verkar vara
      ”förbättrad”:
      https://www.breakit.se/artikel/11671/isabella-lowengrip-klar-for-breakits-nya-beauty-tech-konferens

    Men den första bilden är tagen i otroligt ofördelaktigt ljus och med väldigt lite smink. Den andra med med superbra fotoljus, proffssminkare och en redigerare med fokus på skönhet. Är det då konstigt att bilderna är så olika?

      Lite smink på den vänstra? Njaaa, hur mycket som helst ju. Den högra är dock extremt redigerad.

      Lina, har du läst inlägget? Är väl ingen här som inte fattar att det är så det ligger till? Det är ingen som har sagt att det är KONSTIGT att de är olika, det är ju precis det inlägget beskriver. Vi vänder oss emot anledningen till VARFÖR dvs att Bella bara lägger upp bilder där smink, ljus och retusch är perfekt och att hon alltså visar en falsk och fixad bild av verkligheten. Är du med?

    En liten undersökning:

    Hur många av bloggbevaknings läsare har en väninna, syster, granne, kollega, mamma eller bekant som ändrat en hel del av sin personlighet, intressen, utseende och värderingar vid en skilsmässa/separation?

    Jag räcker upp handen! Finns många exempel i min närhet. Kvinnor som gått ner i vikt, ändrat frisyr, börjat träna, skaffat nytt umgänge etc.

    Inte så konstigt att Bella också förändrats tycker jag. Hon är väl också lååååångt där inne också en helt vanlig människa. Att hon sedan gör det inför ”halva världen som följer henne” gör ju bara att det är fler som har åsikter om det.

    P.S. Jag läser inte Bellas blogg länge eller köper hennes produkter.

      Men hon var ”naturlig” innan odd också väll? Tycker inte det blev så stor skillnad på henne när de träffades men den största vändningen hon någonsin gjort är denna efter skilsmässan.

        Nej det var hon inte. Hon har alltid varit intresserad av skönhet och mode. Jag reagerade mer på att den Bella hon var med Odd var avvikelsen. inte den här hon är nu, den går mer i linje med hur jag har uppfattat henne under åren.

      Skillnaden ligger i hur hon når ut till så många unga och lättpåverkade. Perfektion. Det går inte att jämföra det med din väninna/syster/granne. Det är mer hur Bella totalt ändrat det hon alltid så varmt förespråkat än att hon ändrat sin levnadsstil folk reagerar på.

      Jag förstår din tanke, men grejen är ju att Bella har känt ganska ”likadan” sedan hon var typ 18-20 och la ner sitt provocerande tonårssätt. Hon förespråkade oretuscherat, visade upp magen som inte var platt, visade acneärr, o.s.v. Sedan gifte hon sig med Odd och blev ännu lite mer ”hemmatjej” med gympaskor och osminkad för det mesta. Så vad är det som efter skilsmässan har gjort att hon helt ändrar personlighet? Jag förstår också att människor förändras hela tiden, och det är SUNT att växa och förändras, men just med Bella känns det väldigt oäkta och det är väl det som skaver hos många av oss. Från förespråkare av naturligt och oretuscherat så istället numera massvis av smink, retuschering, höga klackar, spray tan, hårförlängning, och stela poser där hon visar upp sig som någon slags mannekäng. Detta är ju rena värderinga hon har förändrat, inte ytliga hobbies.
      Jag tror det handlar om ren business. Hon vill ut i Europa och USA med inte bara sitt hudvårdsmärke utan hela sin blogg och person. I Sverige gillar vi mysiga bullbakande mamman med sletna kläder, men i typ Sydeuropa och USA vill man se en välpolerad yta och någon som har gått från ”rags to riches” samt från ”ful mammakropp” till supersnygg kropp. Lyckas hon få lite publik i USA så kan jag tänka mig att hon släpper tränings- eller kokbok om några år. Mycket pengar i industrin som får kvinnor att hetsbanta och hata kroppen.

      Tror hon fick många följare under tiden när hon var ärlig med acne och hängbröst, man skulle älska sig själv. Klart de följarna känner sig lite lurade när det är helt andra bullar (inga bullar) som gäller nu. Vill man vara trovärdig kanske man får förklara mer varför man ändrat sig, för självklart får man det. Men man får ju också räkna med kritik, och att folk kanske känner sig svikna (för en bloggare man följer kan säkert uppfattas lite som en vän),

      Ett utmärkt exempel är ju Angelica Lagergren som ena veckan lägger upp en bild där hon skiver typ älska dig själv o dina skavanker och sen en vecka senare är hon på nån klinik och ska frysa bort fett…

    Nä, nu börjar jag ledsna på att läsa om BB här. Kan lika gärna läsa hennes blogg istället. ?

      Scrolla vidare??

        Då får jag scrolla länge.

      Gör det, det vinner vi alla på. Du slipper bli irriterad på inläggen och vi slipper ditt gnäll. Öppet mål!

    Ni som tjatar om huruvida oschysst det är att diskutera hennes akne etc – det handlar inte om aknen i sig eller huruvida håret inte ligger perfekt eller hyn i övrigt. Det handlar om att Bella vid så många tillfällen pratat om hur fel retuschering är och hur hon iaf VILLE visa upp en verklighet istället för en tillfixad, perfekt fasad. Bella har en enorm plattform och kan påverka så mycket, att då inte förstå hur detta är problematiskt blir väldigt konstigt. Och att nämna barnen är inte heller konstigt så Bella själv vid flera tillfällen pratat om hur hon absolut inte framstå som ytlig, syssla med ingrepp, klaga på sin kropp så att barnen hör osv.

    But I guess money its all…no matter what.

      Har hon inte sagt flera ggr att hon är testperson för sitt märke och att hennes produkter har tagit bort hennes acne?
      Där klämmer skon för mig.
      Blev väldigt förvånad av att se vänstra bilden då jag har tänkt på hur väldigt mkt bättre hennes hy har blivit. Tänkte att hennes produkter kanske var bra och milda. Nu? Hmmm

        Ja det har hon, att hon testar mycket och får vara försökskaninen så att säga. Grova akneärr vet jag inte om det verkligen finns medel för? Alltså krämer etc? Är en person som aldrig lidit av akne så jag vet inte hur det fungerar. Däremot reagerar jag på att LCC prånglar ut produkter i parti och minut, de verkar inte fokusera på något särskilt utan produktion känns som det största fokuset, Och Bella som prisar produkterna går ändå och handlar så mycket andra märken? Gärna då hon är ute och reser vilket är lite konstigt, med känslig hud och prova nya märken kan leda till allergiska reaktioner. Jag hade inte velat få en allergisk reaktion på semestern ….:-/

      Det är ju inte det enda problemet. Hon ljuger och låtsas som hennes (skit)produkter gjort hennes hud perfekt när den är väldigt långt från perfekt och knappast är någon bra reklam för hennes produkter utan 10 lager teatersmink och 18 filter. Hon filmar även med snyggfilter så låt er inte luras, vänsterbilden är hur hon ser ut i verkligheten MED proffs-smink men utan photoshop. Samma med håret som blir så perfekt av hennes fantastiska hårprodukter, i verkligheten är hon tunnhårig och har satt på sig håret till någon stackars fattig indisk kvinna som tvingades sälja sitt hår för några få kronor eller se sina barn svälta. Handlar inte om att det är fel att ha ansiktet fullt av fula acneärr eller ha tunnt hår, sånt kan man inte hjälpa. Men hon är rakt igenom oärlig. Alla hennes produkter marknadsförs på ett oärligt och vilseledande sätt. Allt blondinbella säger och gör är lögn. Hon ÄR en lögn.

        Men snälla nån, hur mår du ?

    Men även i videos ser hon ju bra ut? Det är väl inte lika lätt att fejka?

      Jorå. Lite filter och grejer bara. Tar inte många minuter

      Det är jätteenkelt att fejka. Rörligt filter finns på de flesta apparna nu

    Fast, det är inte så konstigt att hon kanske behöver retuschera bilderna då hon arbetar med skönhet. Att hon väljer att vara ytlig (som nästan alla är) handlar nog mer om att hon 1. Vill 2. För bolaget

    Med det sagt påstår jag inte att make up gör en fin-are utan att samhället och världen är så fasta i att slät hy och glansigt hår är det rätta.

    Amen to that! Jag har aldrig känner mig så ful som jag gör nu understrålningsbehandligen och värre blir det tydligen av cellgifter☹️☹️☹️ Inte ens” snyggfiltret” på snapchat räddar det här ansiktet!

      ❤️❤️❤️

    Min reaktion på hela alltet är att det måste vara förbaskat jobbigt att hålla den perfekta fasaden jämt, både på ytan och inombords. Bara det ett heltidsjobb.

      Och som någon annan skrev häruppe – hur ointressant är det inte med perfektion? SNARK

      Men jaaaa! Alltså, jag blir verkligen aldrig avundsjuk när jag ser dessa ”perfekta” bloggare. Snarare tycker jag lite synd om dem. Allt de gör kretsar runt dem själva och deras utseende, och hur snygg/bra/mycket värd man är definieras av antalet likes och sånt. Tänk när det sjunker för att man är lite ful en dag? Vilken press!!!! Man får aldrig vara nere, aldrig ha semester från perfektionen osv, för det speglar inte bara att man inte gör ett bra jobb inom sitt yrke, det blir ju som att ens egen person inte är bra nog. Nä fy. Det är verkligen ingenting jag skulle vilja utsätta mig själv för.

    Kenzas nya tatueringar är av arabiska motiv. På en står det ”Zouiten” på arabiska. På den andra är det ögat på Khamsa (Fatimas hand). Har för mig att hon gjorde en tredje också?

      So? Vad vill du komma fram till?

      Jaha. Hon sa ju att det var för att hedra pappan och släkten typ.

        Men vem bryr sig om varför hon tatuerat in arabiska motiv? Måste hon ha en giltlig anledning eller? Hon får väl tatuera vad hon vill så länge det inte stör någon annan. Hon är ju halvarab dessutom?

          Men va? Kommentaren konstaterar att tatueringarna är arabiska motiv och vad de är. Vad är ditt problem Kell? Det låg väl inte nån som helst negativ värdering i de kommentarerna, det är ju rent informativ text om Kenzas tatueringar som hon inte visat upp sen hon gjorde dem. Det är väl lika intressant information som allt annat alla skriver om i denna skvallerblogg, det var väl inga konstigheter eller? Folk skriver sån här info här hela tiden och den här informationen var vare sig konstig eller värderade, ren information. Varför så förbannat kaxig? Mår du bra? Helt harmlösa saker och du kan inte ens bete dig. Fattar inte. Okej så du tycker inte att det var intressant att hon tatuerat in det och varför. Då vet vi. Då kan man vara tyst, eller om man verkligen tror att världen behöver ens åsikt, skriva det. Men den enda som tjafsar är du. Ingen har sagt att hon inte ”får” tatuera in vad hon vill eller ”måste” ha en giltig anledning, bara för att man berättade om anledningen. Störtlöjligt.

    ”När slutade Bella vara den där kvinnan som mest av allt ville vara ett föredöme sina barn och visa dem att man alltid ska acceptera och älska sig själv som man är och att ingenting är viktigare än det?
    När blev pengar viktigare än att lära sina barn att alla människor är perfekta som de är och att man aldrig ska tvivla på sitt eget värde oavsett hur man ser ut?”

    Hon har aldrig slutat vara den kvinnan. För hon har aldrig varit den till att börja med. Är det så svårt att förstå att hela Bella är en fasad? Ni som läst hennes blogg, ni har aldrig kunnat relatera till henne – även om ni känt det, för henne har allt bara varit ett spel. Ett sätt för henne att nå dit hon vill. Och det har hon ju lyckats med, genom att dupera alla läsare. Hon har aldrig varit ”riktig” för att hon valde att ta av sig sminket och vara oretucherad eller posera naken på sitt eget magasin, förstår ni inte att allt bara varit ett spel?

      Så… vem är hon då, undrar man ju? Vilken Isabella Löwengrip vi sett från 2005 till idag är den ’riktiga’ personen?

        Ingen av dem. Är säker på att hon är en rätt obehaglig person, på ett heeelt annat sätt än vad som framgått I bloggen. Om vi lämnar barnen utanför det hela, så ger hon intryck av att vara en halvkorkad, elak person som nog har åtskilliga åsikter som inte är pk.

          Vilken taskig analys ?

    Vilken fin liten film!!!!! Har hon liknande acne idag, undrar jag? Isåfall önskar jag att hon kunde visa sig på en liknande film, det skulle peppa många, tror jag. Om hon blivit av med sin acne vore det intressant att veta hur. Acne ÄR inte roligt, oavsett hur underbar och vacker och älskad man är. Acne i sig är inte kul.

      Håller med dig helt! Tror det hade hjälpt många unga att se en influenser visa upp en icke perfekt hy.

    Tycker det är jätteviktigt att prata om ideal och retuschering, det borde göras oftare! Dock känns det inte bra när du utgår från bilder på Blondinbella, säga vad man vill om henne men det är inte snällt.

      Vem ska man utgå ifrån då?

    OT: Hur tar man bort prenumerationen på inläggets kommentarer? Någon som vet?

      Hittade det! 🙂

    Bluff från början, ett sätt att göra sig ett namn. För en sådan helomvändning som hon gjort, samtidigt som hon blivit äldre och ”mognare”!, är inte trovärdig.

    Om hon var äkta och fortfarande vill vara en bra förebild så hade ju hon lätt bara kunnat erkänna att hennes nya stil har med lansering utomlands att göra eller whatever. Men hon har bara varit knäpptyst! Njutit av frågor och spekulationer. Så fult tycker jag

    Bella arbetandes för LCC 2018 vs. Bella involverad i Egoboost är ju direkt motstridande. Så märkligt ändå, vad hade den dåvarande Bella sagt om den person hon är idag?

    Ja, visst, till viss del kan vi ju hävda att detta också varit en strategi. Men hur mycket kan man skylla på det egentligen? Hon måste ju kunna framstå som trovärdig som affärskvinna.

      Bella har alltid haft mycket finnar och med finnar kommer ärr och gropar och detta går inte att sminka bort. Så alla bilder på Bella där hyn är perfekt är till 99 procent retusch

        Fast man behöver inte få ärr och gropar, alla får inte det. Och JO det går att sminka bort och över, idag finns bra produkter. Sedan försvinner ofta akne med tiden eller blir bättre i perioder. Kan också synas mer i visst ljus och sken osv…

        Vet inte riktigt vad detta har att göra med mitt inlägg, men men. 🙂

    Jag tror att det är väldigt, väldigt svårt att stå emot samhällets och influencer (hatar det ordet men…ja…) världens ideal. Jag har inte mycket bra till övers för Bella men just i den här punkten känner jag mer sorg än ilska/avsky för henne.

    Det är så otroligt jävla sorgligt att de elaka kommentarerna och idealet till slut nådde henne. Jag stod inte bakom många av hennes åsikter eller värderingar tidigare men gillade att hon var den enda(?) som stod upp för att inte filtrera sönder sig själv, acceptera acne och sin kropp, duga som man är etc… Kvar finns bara ett skal med studiosmink och filter.

    Jag förstår dock (tyvärr) att när man jobbar inom beauty så måste steppa up sitt game lite och tas inte seriöst om man dyker upp osminkad, ofixad och blossande acne för att sälja in sina hudprodukter (kanske när man väl är ett stort och etablerat märke men inte när man är på införsäljning), men det måste finnas en gräns?

    Det är nu spraytan (herregud SÅ mycket spraytan?! Ranelid where you at?!), det är löshår, det är tungt studiosmink och det är tandblekning som slår över i neon! Som om det inte räcker så ska bilderna retuscheras och filmas det så läggs instagram ”snygg-filter” på?!

    Jag vill känna avsky mot Bella in person för allt det här men jag kan inte! Någonstans så känner jag att vi kan inte lägga hela ansvaret på en enda person. JA hon har det coming för att hon själv har gått från Natural to Fake it til you make it men VARFÖR HÄNDE DET? För att samhällets ideal kom ikapp henne, de elaka kommentarerna om hennes hy, hennes hår som tunnats ut efter 2 amningar, vikt, you name it… Bella framstår ibland som en robot men inte ens hon kan stå emot i slutändan.

    Det är sorgligt och jag känner mig ledsen för hennes skull att hon har brytits ner till det tomma och ytliga skal hon är idag.

      Alla kvinnor känner av den pressen, så är det ju. Och jag är helt med på att enskilda kvinnor inte ska skämmas och belastas för de normer som finns. Tänker ändå att en person som Bella har tillräckligt med makt och inflytande för att hon åtminstone skulle kunna vara ärlig med att det hon väljer att visa upp av sig själv inte är verkligheten. Många andra gör det och de brukar bli positivt bemötta när de är ärliga med vad som sker bakom kameran.

        Damned if you do and damned if you don’t. Kom igen nu först är hon för tjock, smal, osminkad, för hängiga bröst, sen för stylad, för fake, för glad… Det spelar ju ingen roll vad hon gör. Det är ju alltid kritik som riktas mot henne.

        Nu håller du med om att hon, precis som vi andra, känner av pressen av hur en kvinna förväntas vara. MEN ÄNDÅ ska hon av göra mer, ha andra förväntningar. Och många andra gör det är sällan ett starkt argument.

    Det verkar som att Bella tar väldigt starkt intryck av sina pojkvänner. Med Odd var det som att hon lekte familj och skulle vara den perfekta mamman hela tiden. Nu är hon ihop med Hajen som tjänar/eller försöker tjäna stora pengar och nu är det viktigast i Bellas liv. Hon målar upp en stereotyp bild av den vackra upptagna affärskvinnan som hon nu vill vara. I intervjun i Schulman show säger hon sig ha drag av Asperger, och verkar vilja vara som Saga i bron (enligt henne är hennes pojkvän likadan). Hon vänder väldigt ofta i stora frågor och även gällande hennes liv. Man undrar faktiskt vem Bella egentligen är. Hon verkar väldigt vilsen.

      Har också märkt det, verkar förändras beroende på vilka hon träffar m.m. Apropå det hon sa i Schulman show är ju också rätt absurt, att säga sig ha drag av en diagnos som säkerligen inte är lätt att leva med?

        Tvivlar inte på att hon faktiskt har Asperberger, utan att lägga negativ vikt i det. Håller även med om att hon verkar påverkas otroligt mycket av starka personer i hennes liv för stunden, det gör väl alla på ett eller annat sätt men Bella särskilt starkt – därav känslan av att hon vänder kappan efter vinden. Hon försöker ge ett intryck av att hon är så trygg och stark i sig själv men jag får mer en känsla av att det är svårt att hitta en mer vilsen och identitetssökande varelse.

          Kan också vara ett tecken på EIPS (Borderline). Man har mycket starka känslor att hantera och därmed svårt att veta riktigt vem man är, vad man gillar/inte gillar kan skifta beroende på dagskänslan. Därmed inte på något vis att det är något Isabella har, blir bara lite trött på adhd/asperger/autism-diagnosticerandet så fort någon beter sig lite annorlunda.

    Inlägget med den här bilden som är tydligt retuscherad : http://www.isabellalowengrip.se/2018/04/trott-mandag-2/
    Dessutom får hon in en snygg passning till Odd, och kommentarer om att hon ser pigg och fräsch ut….!

    Åh minns den videon så himla väl. Jag fick mens när strax innan jag fyllde elva och min hud kaosade ur. Det var ok i börja. Men när jag började på högstadiet så slog det till hårt och jag skämdes så. Inte en dag utan fundation var mottot. Sen kom denna videon när jag gick i gymnasiet ocu när Bella sa något i stil med ”jag testade att gå utan fundation en dag och jag såg att ingen kollade konstigt på mig även fast jag visade min acne hy” då var det som om ett skynke föll ned. Dagen efter gick jag utan fundation till skolan och INGEN stirrade på mig (som jag trodde skulle hända). Nästan så jag blev förskräckt över att ingen stirra på mig. Så det har jag faktiskt Bella att tacka för, hennes video gav mig mod och acceptans till min egna hy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.