Den där när Aftonbladet går Isabella Löwengrips ärenden

Ett par saker slår mig när jag läser den här artikeln från Aftonbladet som tar upp faktumet att Isabella Löwengrip ljugit om sin statistik på bloggen och eventuell använt den för att tillskansa sig fördelar, och med fördelar menar jag mer betalt.

Det första är journalisten Mathilde Albinssons totala avsaknad av kritiskt tänkande och ifrågasättande av Bellas uppenbart fabricerade uppgifter.
Det andra är att hon – på grund av detta – helt okritiskt återpublicerar samma falska påstående som Isabella gjort sitt bästa för att göra till sanning genom att upprepa det om och om igen.

Isabella Löwengrip har varit en framträdande profil hos United influencers sedan ett miljontrakt skrevs 2015 och nätverket har också ansvarat för Löwengrips kommersiella samarbeten och annonsförsäljning under lika lång tid. I början av april valde Löwengrip att avbryta samarbetet för att starta ett eget internationellt säljteam.

Mathilde Albinsson – var kommer den här informationen ifrån?
Har du själv kontrollerat sanningshalten i påståendet eller har du bara svalt Bellas lögner med hull och hår?

Och så slutligen – min sista punkt:
Jag nämns alltså med för och efternamn i den här artikeln men Mathile Albinsson har bara brytt sig om att ringa upp Isabella för en kommentar. En kommentar som givetvis endast handlar om att försöka dränka lögnerna i en massa siffror för att ingen ens ska orka försöka förstå dem.
Men ni kan vara lugna – jag kommer försöka göra det åt er! 🙂

165 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad roligt att hon blir ”jätteledsen” och bryr sig om att svara journalister när det rör sig in hennes statistik, men inte i andra frågor alls.

    Dessutom otroligt oprofessionell journalist som inte ifrågasätter Bella mer. Vem vill läsa en artikel om ”stackars” Bellsan som lurat samarbetspartners?

      Menar alltså att det hade haft mer nyhetsvärde om de kunde ”call her off” än att skriva att hon är jätteledsen att folk har missförstått henne och att hon är jätteledsen.

      OK, kollade nyss upp denna journalist och det visar sig att jag känner henne :O
      Hursom, min tanke som jag ville framföra är att journalisten är nöjesreporter och det ligger inte så mycket granskning i deras rapportering tyvärr. De ska snabbt skriva ihop en artikel och bryr sig inte om att faktakolla m.m. som man gör med lite seriösare rapportering.

    Jag håller med. Aftonbladets artikel var anskrämligt dålig. De vill uppenbarligen inte granska henne. Behöver du hjälp med någon granskning?

    Vilken sjukt slapp och oprofessionell ”journalist”. Aftonbladet granskar? Jo tjena. Jag får panik om det här bara glöms bort nu och får fortsätta.

      Ja, exakt vad är det Aftonbladet ’granskar’ här egentligen? Inte Bella i alla fall, den granskningen är det ju du CC som gjort – har de tagit på sig att granska granskningen? Och i så fall, jobbar de på uppdrag av BB?..

    Har du kontaktat den här journalisten? Det är ju riktigt pinsamt beteende.

    Har du kontaktat den här journalisten? Det är ju riktigt pinsamt beteende.

    Hur kan Aftonbladet ens låta Bellas påståenden gå oemotsagda när det nu finns data som visar att hon ljuger? De har endast ringt henne för att höra samma gamla påståenden igen men inte ens bett om underlag från hennes sida som skulle kunna styrka hennes påståenden. Dålig journalistik.

      Dem vill ju bara stötta henne och har inget intresse av att blåsa sönder luftslottet.

        Frågan är varför. Det här är ett intressant ämne med tanke på att det handlar om en växande sektor (influencer marketing), ny bransch (digital kommunikation), en C-kändis (Isabella), konceptet fakta vs påståenden (#fakenews eller post-fact era), något som intresserar milleniegenerationen och äldre osv.

        Men framför allt hade jag tagit denna chans som journalist och grävt djupare om hur influencers använder sig av skeva statistiksiffror till att (eventuellt) begå bedrägeri. Mathilde hade kunnat göra något stort av detta (bra för hennes egen journalistkarriär) men verkar vara en ganska dålig journalist som inte ens lyckas få ihop en ordentlig artikel när någon annan redan har gjort allt undersökningsarbete.

          +1!!!!!

    Nu kommer krokodiltårarna. Ändå satt hon bara för några veckor sedan hos Schulman glatt malande om hur hon provocerar och håller på. Jag tror inte detta kommer bli något större, kommer ha blåst över på nån vecka men det vore ju förbannat skönt om hon äntligen kunde ställas till svars för allt trams och ljugande. Ja, jag tycker det är sjukt, riktigt sjukt, att få tjäna massa pengar på ljug, överdrifter, provokationer.

      Gillar!!!!

      +1

      Verkligen!! Och folk som ursäktar henne med ”alla ljuger, alla företag gör så”.
      Kräks

      Håller med, hon är rakt igenom falsk och beter sig som vanligt vidrigt. Hon ljuger om allt möjligt bara det gynnar hennes plånbok och är oerhört manipulativ. Hoppas hennes luftslott sprängs i 1,5 miljoner bitar!

    Inget att vinna på det?! ???? Att kunna ta hutlösa överpriser på samarbeten! Hon är bra korkad!! Halva hennes Instagram är köpta följare, skulle inte bli förvånad att hon köper kommentarer med.

      Visst MÅSTE det vara köpta följare? Hon har ju typ 450 000 likes men får ju typ 0 kommentarer och likes per bild. Det går ju inte ihop?

        Om du kollar hennes följare så ser du att många är fejk. Om hon köper eller inte är svårt att veta dock, hon har ändå ett stort konto så kan tänka mig att hon får många spamkonton hur som

          Hon köper! Likaså därför hennes serie läs mer, hon köpte visningar! Sponsorn genomskådade henne!

            Har du källa på det?

            Det som funkade bäst var väl Alexander Bard eftersom så många ville att hon skulle bojkotta honom på grund av hans uttalanden ang metoo. En bellaprovokation brukar ju ge många klick.

              Kontakta sponsorn vettja! Bella lär knappast svara ?

              Äsch det berodde inte på det utan folk såg igenom henne…nHon är inte intressant längre!

        Eeh hur är det med din syn? Jag kan iaf se att hon alltid har många kommentarer och har en hel del likes också. Alltså att ni orkar… Okej om man retar sig men att ljuga och hitta på, att sitta och sprida rena lögner det är fan så lågt. På vilket sätt är ni bättre än Bella. Försvarar inte allt med Bella men alltså pengar och framgång det skapar ilska och avundsjuka. Blir mörkrädd.

      Haha, och det kommer dessutom från en person som är besatt av att prata om siffror heeela tiden.

    Ska vi tillsammans anmäla hennes köpa förljate?

    Jag vill så himla gärna höra om vilka siffror Hannah och Amanda samt American express fick se innan de klubbade igenom sina storsatsningar! Måste ju vara så att A quest for success gick så förjävla dåligt mot förväntat pga de uppblåsta följarsiffrorna att American express lade ner direkt? Va?

      varje youtube-video fick ju runt 400 visningar bara första dagen, trots ”enorm” exponering och reklam för den i Bellas alla kanaler. så ja, mycket konstigt att de inte fick mer visningar på youtube 😉

      Ja, hon köpte sidvisningar och åkte dit på det av sponsorn!

        Källa?

        Det där vet du inte Sandra, det har någon skrivit och påstått här och då tror några på det, men du vet inte om det verkligen är sanningen. Nu gjordes det ju ett antal avsnitt, är väl egentligen inte konstigt man slutar eller tar uppehåll efter ett tag, kanske tyckte de att det inte gick så bra som de förväntat och beslutade att sluta med det, kanske annat kom upp istället som tar tid.

      Bella har inga seriösa samarbeten nu för tiden.
      Tror faktiskt att hon blivit en no-go-zone för alla seriösa företag som vill göra samarbeten på sociala medier.

        Men hallå, hon har ju Daniel Wellington, det seriösaste företaget av dom alla när det kommer till marknadsföring!!

          Ja, samarbetet med just företag som Daniel Wellington visar på det jag menar. T o m KRY verkar ju ha dragit sig undan från Bellas blogg. Och Unionen backade väl ur eftersom Bella var emot kollektivavtal som är Unionens anledning att existera över huvud taget.
          Nu väntar jag bara på att Bella ska bli ”ambassadör” för Vitamin Well likt Forni 🙂
          Bella får väl ta upp kontakten med de grönländska räkorna. Kanske kan Bella denna gång tänka på att det kunde vara läge att åtminstone ta med en bild på en fiskgratäng med räkor?

            Glöm inte twistshake, hon har faktiskt barn!

              Jotex, cellbes och kids brand store.

                Clubxprs

    Kanske spinner någon utanför nöjesbladet vidare på det?

    Alltid när hon blir påkommen med för mycket provokation eller lögner är hon jätteledsen. Medan annars så kaxig och o-ödmjuk.

    Ska de göra en artikel på det här så får de ju göra det ordentligt, annars finns ju 0,0 värde i en sån här artikel!?

    Aftonbladet är ju en riktig skräptidning numera. Bra journalistik är väl det sista de sysslar med. Däremot läggs mycket tid på att gå igenom kändisars Instagram och leta YouTubeklipp av typen ”Du vill inte veta vad som kröp ut ur henne öra” och ”De höll på att svimma när de såg vad som fanns i flingpaketet/hamburgaren/chipspåsen”.

      Håller helt med! Superuselntidning, massa amerikanska ”storys” och inget vettigt alls.

    hon har ju haft sitt Economista-program nyligen på Aftonbladet så givetvis backar de henne 😛
    Sveriges mest oseriösa tidning.

    Nu kommer såklart Breakit och ska backtracka och försvara Bella: https://www.breakit.se/artikel/13072/isabella-lowengrips-statistik-ifragasatt-hur-manga-foljare-har-bloggstjarnan-egentligen

    Hon ljuger och ljuger och nu ska Breakit hjälpa henne ljuga? Pinsamt. Det står ju fortfarande IDAG på Bellas instagram att hon har 1.5 miljoner LÄSARE på sin blogg! Herregud, hur svårt kan det vara med journalistik? #fakenews

      Med den här logiken har ju liksom Kenza typ 3 miljoner läsare varje vecka om man ”slår ihop” hennes FB, Linkedin, Instagram, osv, och därav absolut mycket mer än vad Bella har? Hon LJUGER så mycket.

        Och nu: dagensmedia!
        https://www.dagensmedia.se/medier/digitalt/isabella-lowengrip-anklagas-for-att-ha-blast-upp-sina-siffror-6911939

        Dem har ju gjort lite jobb och bestämt sig för att kontakta UI.

          Den var bra, de har inte valt sida utan bara skrivit båda sidor. Bella ser ut som en lögnare i den, bloggbevakning kommer med fakta, Bella kommer med ord utan bevis

          Breakit är en ”startup” som är beroende av Bellas exponering. Nästan alla deras mest lästa artiklar är såna som handlar om Bella, eftersom hon har länkat dem. Hon har dessutom valt ut dem som hennes ”allierade” och meddelar oftast nyheter först till dem.

          Mycket fegt att inte vara objektiv och neutral i sin bevakning.

            Breakit är inte bättre än Aftonbladet.
            Bella ringer upp Breakit och de kommer rusande för en intervju.
            Bella ger klick eftersom hon är känd och alltid har något nytt för läsarna att irritera sig på.

          Första vettiga artikeln!

      störande att de skriver ”följare”, ”besökare” och ”läsare” om vartannat!!!

      ”Istället för 1,5 miljoner unika följare varje vecka landar siffran istället på 260 000 unika besökare”…… de försöker ju förvirra!!!

      Tobias Blixt som skrivit denna artikel kan ju säkert då förklara varför Bella och Pingis firma gått ut med ett officiellt pressmedelande för några veckor sedan att bella har 1,5 miljoner unika besökare på bloggen varje vecka!

    I artikeln står det att hon når ut till 1,5 miljoner människor. Har aftonbladet också så dålig koll så de inte förstår att en person kan följa henne på flera ställen?

      Eller hur! Så absurt att tro att man bara följer på ett sätt om man nu är intresserad…

    Bra också att Aftonbladet dåliga artiklar synas, två flugor i en smäll kan man säga

    Ett tips är att skicka in krav Aftonbladet på 71000@aftonbladet.se och säga att de borde granska Isabella på riktigt! Den här artikeln är ju löjlig. Det kan inte få vara så här orättvist!

      SKRIV in och klaga! Det har jag gjort!

      Då kanske de granskar camcam också.

        Det får de så gärna göra. Har du något förslag på inriktning eller bara i generellt syfte?

          Kanske om det du sysslar med är förtal för visst har du väl skrivit att förtal är när man skriver saker – sant eller osant – som kan få en person att framstå på ett negativt sätt och som gör att det inverkar negativt på personens yrkesroll så är det förtal – något sådant skrev du väl?

            Det är en fråga du i så fall får ställa till de personer som godkänt publiceringen – chefredaktör/ansvarig utgivare, företagets ägare och företagets VD.

    Nu tillhör ju inte Aftonbladet inte gräddan av medierna direkt men om någon lägger fram argument för att en person ljuger så vore väl det journalistiskt korrekta att försöka få fram fakta, inte skriva om att personen är ”jätteledsen”. Alla som blir påkomna med lögner, brott, etc tycker väl att det är jobbigt? Man kan ju föra fram ledsenhetsaspekten om man tycket det är viktigt, men samtidigt söka fakta i frågan och presentera dem för personen i fråga. Ja, du är ledsen men enligt våra efterforskningar så är det som Bloggbevakning skriver korrekt alt. så får man väl presentera fakta som bestrider det som Camilla fått fram? Nu dumpade jag Aftonbladet när de fortfarande höll Fredrik Virtanen/Ramqvist om ryggen, och det verkar ju inte finnas anledning att ompröva det beslutet om detta är vad de kan prestera i form av ”journalistik”. Eller är BB kategoriserad i kändisfacket så detta presenteras i skvallersektionen?

    i slutet av artikeln hos Breakit:

    ”Men statistiken att du har 1,5 miljoner unika följare i veckan på bloggen stämmer alltså inte?

    – “Nej, det är en och en halv miljon unika följare, det är inte bara på bloggen. Men det är fortfarande 1,5 miljoner personer som jag når ut till hela tiden.””

    så nu försöker hon få det att låta som att hon menar TOTALT 1.5 milj med alla kanalerna, men senast IDAG på hennes instagram står det ju ”blog with 1.5 milj readers”….. som hon sagt i otaliga intervjuer också, det är ju bara googla.

    ”1.5 miljoner besökare per vecka på bloggen” är ju hennes mantra.

      Precis det jag skrev ovanför, det är såna absurda resonemang hon för!! Och att ingen ifrågasätter krokodiltårarna och säger ”Men du har ju sagt X här?”… helt sjukt!

      Alltså snacka om att hon dumförklarar sina fänz. Följer jag henne på insta och läser hennes blogg så är jag alltså två personer? Schizofren much

      Det ärju inte heller 1.5 miljoner personer, så hon fortsätter att ljuga…

      Fast inte ens det stämmer väl? När jag följde henne gjorde jag det på både blogg, Facebook och Instagram, räknas jag som tre unika besökare då eller??

      Sen är det väl också extremt otroligt att även om det blir totalt 1.5 miljoner unika besökare om man lägger ihop alla hennes kanaler, att det faktiskt är 1.5 miljoner unika? Dom som besöker hennes blogg kollar aldrig hennes instagram, instagramföljarna klickar aldrig in sig på hennes twitter osv. Mest troligt är det väl till stor del exakt samma följare i alla kanaler, +/- några st så klart. Eller tänker jag helt galet? Hade jag velat marknadsföra en av mina produkter om jag haft ett företag, hos en influencer, finns det inte en chans att jag hade gått med på att räkna ihop alla besökare på de olika kanalerna som 100% unika…

    Artikeln är bedrövlig.

    Dock är det ingen grävande journalistisk tanke bakom den. Ska vi vara krassa så är det en artikel om ”bråket” inte om innehållet.

    Bara det borde få Abladet avhålla sig från att publicera. Artikeln är bara pinsamt dum.

    //Moa

    Man kan ju oxå betala både tidning för utrymme och ”betala” journalist att skriva om en på ett positivt sätt.
    Jag tror nog Mathilde Albinsson har lite extra pengar i fickan idag haha
    Det finns inte mycket heder eller granskande reportage i media längre tyvärr.

      Kanske inte pengar men väl en låda av nya Löwengrip att ställa in i badrummet?
      Inte första gången Aftonh*r*n går Bellas ärenden.
      ”Hej det är Isabella Löwengrip. Har ni sett mitt senaste blogginlägg? Tänkte ni kunde göra en grej på det och lägga till en kommentar från mig. Ni vill väl som vanligt få många klick och det får ni ju om ni skriver om mig”.

    bella i tidigare intervju med breakit:
    ”Jag har en större räckvidd än många mediehus i Sverige med mina 1,5 miljoner unika följare i veckan på bloggen och 426.000 på Instagram.”

    bella i sitt försvarsinlägg 26/4:
    ”När jag säljer kampanjer eller när vi kliver in i bolag för att ta minoritetsposter pratar vi att jag når ut till 1,5 miljon människor. Då har vi slagit ihop alla mina sociala medier”

      Vi kanske skulle maila breakit och fråga om det är de som hittat på siffrorna i ena artikeln eller om Bella ljuger. Om de trots allt publicerat två olika siffror. Så kanske de tänker till

      Man godkänner alltid innehållet i såna intervjuer. Bella har alltså godkänt lögnen, vilket hon borde stå för istället för att dra den längre och längre.

        Nja inte alltid man godkänner innan tryck, det vet vi inte om hon gjort. Och det är så att media/journalister ofta förvränger vad som sägs och skriver annat än vad som faktiskt sades, det är väldigt vanligt, mer regel än undantag.

          Vadå? Breakit skriver precis vad den de intervjuar vill ha sagt. Som ett pressmeddelande.
          Breakit är inte en fristående seriös publikation utan en reklamfinansierad sida där företagen kan lägga ut de budskap de vill. Blir man ”felciterad” på Breakit så har man inte varit tillräckligt tydlig med sitt budskap.

            Dessutom ”felciterad” gång på gång.

    Något man måste tänka på är att vi nu vet att hon har 260 000 unika besökare i veckan vilket inte på något sätt innebär att hon kan lägga ihop detta till 2,2 miljoner besökare i månaden.

    Det är heelt befängt och lögnaktigt!!

    Troligtvis är det till 90 % samma besökare varje vecka och som dessutom besöker hennes övriga kanaler.

    Hur man då än vrider och vänder på det tror jag att hon månadsvis aldrig kommer upp i mer än runt 500 000 unika besökare då det tillkommer några nya varje vecka men till största delen är det samma 260 000 besökare varje vecka.

    Sedan kan man ju inte räkna de gånger hon haft flest besökare vid några specifika tillfällen som generell besöksstatistik.

    Riktigt dålig journalist på Aftonbladet, eller är de bara försiktiga i detta skedet. Men då tycker jag man kan avstå att skriva en artikel tills man har mer kött på benen.

      Precis. Det går ju att vrida om siffror till sin egen fördel till viss del, men det här är ju bara löjligt. 260000 kan väl inte bli 1,5 milj hur man än räknar om det.
      Pinsamt för en företagare som vill framstå som seriös, att ljuga så uppenbart. Hon kan ju inte må bra.

    Pinsamt Aftonbladet!

    Hon borde anmälas för bedrägeri, hoppas att tidigare sponsorer går ihop. Inte ett okey beteende.

    Hoppas hon sparat ihop lite pengar dessa år för nu är du rökt din mytoman!! ?

    Heja dig Camilla!!

    Det skulle också vara intressant att se hur många hon ”når ut till” nu på Instagram, med tanke på Kissies inlägg i debatten för några dagar sedan. Antal följare är inte detsamma som hur många man når ut till. Men å andra sidan, är ju det antagligen lika för alla. Alltså, sponsorer kan kolla på hur många följare man har och jämföra med andra och därur dra slutsatser av vem som når ut till flest? Eller?

    Alltså jag blir ledsen på riktigt. Det känns som att folk nuförtiden kan komma undan med precis vilka påstående som helst. Blir så frustrerad. Finns det ingen heder?

    All respekt till dig Camilla.

    Har alla glömt bort Mogis Instakonto nu? Efter att antalet följare sjönk med 900 st, främst pga alla anmälningar vi har gjort antar jag, så ökade nu antalet med 300 över senaste natten. Jag har kollat igenom och det är massor av nya fejkkonton som följer! Nu har jag nästa förslitningsskador i fingrarna av allt anmälande, fick väl iväg ca 100 nu på fm. Hjälp till vettja!

      Var är det nu man kan se följarstatistik för Insta? Den sidan där nya följare blir gröna och avföljare röda.

    hon påstår ju till och med på sin profil på instagram att hennes blogg har 1,5 miljoner läsare. Det är ju alltså inte bara något som har ”misstolkats” i någon artikel

      Från hennes blogg – Som pionjär byggde hon upp det som idag är nordens största plattform med 1,5 miljoner följare världen över. Isabellas blogg kan idag läsas på fyra språk.

    De siffror som Isabella nu går ut med är alltså:

    250 000 – 500 000 läsare per vecka (enligt Nordic tech house)

    2 miljoner följare vid vissa tillfällen (barnafödande, bröllop, skilsmässa) (Ingen källa)

    Minst 2 miljoner unika läsare per månad ( Ingen källa, dessutom oförenligt med påstående 1 ovan)

    3,4 miljoner sidvisningar per vecka (ingen källa)

      Så mycket bs. ? De verkar blanda riktiga följare/unika besök/sidvisningar hejvilt så som det passar dem. ?

      3,4 per MÅNAD Hanna! I genomsnitt 2 milj per månad, mer läsare vid bröllop, barnafödande, skilsmässa.. och mindre andra perioder! Folk läser vad Bella skriver som fan läser bibeln, de som vill hitta fel de hittar fel. Suck…. Nej jag är inte hajen och inte Bella eller någon anställd, inte familj eller vän heller och inget fanatiskt fan!

        I bloggen står det:
        ”Mäter man bloggen sidvisningar varje vecka är det 3,4 miljoner. Det är sjukt mycket klick.”

          Jepp mätar man sidvisningar varje vecka landar det på 3,4 milj per månad, hon skriver per månad just innan den meningen va. Men vill man missförstå, hitta fel och shama så visst.. suck.

    Bellas krishantering idag verkar vara att inte uppdatera alls. Duck and cover 🙂
    Finns en gammal regel i krishanteringsbranschen som säger
    ”Har man trampat i klaveret skall man stå still och inte hoppa upp och ner, för då blir det ett j‑la liv!”
    Jag tror att Bella försöker ligga lågt idag efter att ha försökt bemöta kritiken igår vilket inte fungerade.
    Sen hoppas hon att det blir måndag och allt ska vara som vanligt och ingen ska komma ihåg vad det blev sånt liv om.
    Men så enkelt kommer det nog inte att bli.

      Hon skulle ju ta sovmorgon (nu när det blev lite jobbigt), kanske en snoooze också trots att hon aldrig snooozar

        Hoppas hon unnar sig en HEL chokladbit idag nu när det blåser så kallt.
        Och kanske ett HELT glas vin också eftersom det är fredag.
        Bella borde lära sig att njuta av det hon lurat sig till.

      Nästa inlägg blir väl om ett biblioteksbesök och lite inköp av godis i en helt vanlig mataffär efter det! 🙂

        Varför inte köpa ett sällskapsdjur till barnen? Kanske en kanin som kan vara i en bur i trädgården?
        Hö kan köpas i mataffären så det blir inga problem.
        Och Bella kan mata kaninen med morötter när barnen är hos Odd.
        Det borde skapa en trevlig stämning i bloggen och ta fokus från statistiken.
        Heja lille Skutt!

      Och hon ställde in den beställda middagen hemma emd kidsen så de kunde gå ut o shoppa
      och äta ute istället. hmm

    Jag får verkligen inte ihop hur 260 000 unika besökare per vecka kan bli 2,2 miljoner unika besökare i månaden. Så många fler kan det väl inte vara som läser hennes blogg månadsvis? Följer man en blogg läser man väl den hyfsat regelbundet oftast. Så jag tänker att det är runt 260 000 – 300 000 som läser Bellas blogg och då borde det väl inte spela så stor roll om man kollar vecka/månad/år, resultatet borde ju bli ungefär densamma. Plus/minus några som tillkommer/slutar läsa kanske. Eller tänker jag fel?

    Trevlig fredag ??

    vet du alltså att hon har ljugit om sina siffror till de som köper av henne? har hon inte visat sin statistik till dem? Anklagar du inte henne för att göra något du inte kan vet aifall hon gjort eller inte? ja, hon har sagt i en tidning att hon når ut till 1,5milj, men det betyder inte att då hon ingått samarbeten använt de siffrorna

      Bella skrev själv igår att hon uppger 1,5milj till de hon gör samarbeten med. Så oavsett om Camcam visste det eller inte så bekräftade Bella det på sin blogg. Hon sköt sig själv i foten skulle man kunna säga

        Men hon berättar väl isåf hur hon kommit upp till de siffrorna. jag antar att hon svart på vitt ändå visar dem sin statistik? Har de som ingår avtal med henne alltså ingen plikt att kolla upp vad hon menar? Isåf har hon inte gjort något annat fel än säga sin egen lilla uträkning i en tidning. Hon har alltså inte begått något brott som vi vet om iaf vilket cami verkar insinuera.

          Är du eller vill du bli advokat?
          Du låter i alla fall som du just blivit utsedd till allmän försvarare för Bella.

            Nej, men skulle vilja få svar på frågorna ändå!

      Exakt! Med det som är presenterat här än så vet vi ju inte om hon har ljugit till företag i avtal eller inte.

      ????????kan.inte.sluta.skratta.??????

    Aftonbladet är Bonnier ägt och Bonnier älskar Bella. Det är därför!!!!!!

      Aftonbladet är en kvällstidning och skriver om uppgifterna och ”bråket”. Ingen granskning. Skulle en sponsor eller liknande anmäla henne skulle de skriva helt annorlunda

      Expressen ägs av Bonnier. Aftonbladet ägs av Schibsted.

    Jag har sagt det förr och säger det igen, om alla som stör sig på henne slutar gå in på hennes blogg så kommer hon inte kunna ljuga om sin statistik så länge till..
    Jag har slutat läsa hennes blogg för länge sen.. min ska hon inte tjäna pengar på …

      Att hon inte får besökare stoppar ju dock inte henne från att låtsas som att hon har det? 🙂 Med Bellas räkneexempel kommer 1000 läsare magiskt omvandlas till en halv miljon läsare!

    Journalisten har ju redan valt sida. Det handlar inte om att ”sätta dit” Bella – det handlar om att bibehålla respekten för det yrke hon och så många andra unga tjejer har. Då måste sådana här saker komma fram och granskas. Hon tar ju gladeligen på sig rollen som Sveriges största osv, med det följer att bli granskad. Vilket också Aftonbladet borde fatta och göra en mer gedigen granskning. De är välkomna att granska andra influencers också givetvis, bara problemen lyfts fram!!

    Vännerreferens i inläggets rubrik? 🙂

    Tänk att drömma om att bli journalist och så får man sitta och skriva såna här skitartiklar, värdelöst.

    Alltså Camilla jag förstår inte den personliga vendettan mot Bella. Hur många inlägg har du gjort om hennes statistik?
    Det är så tråkigt med mobbade barn som växer upp till mobbare. Flitigt påhejad av dina följare i ett kommentarsfält som ser ut precis som flashback/familjeliv med bittra lantis småbarnsmammor som skiter på sig av lycka så fort ngn mer intressant än dem gör ngt korkat.

      det är inte mobbing när man avslöjar bedragare!

      Verkligen konstruktivt av dig att kritisera bloggen och dess läsare i samma mening som du drar till med ”bittra lantissmåbarnsmammor” .

        Haha spot on.

        Vaddå? Det stämmer ju.

          Knappast va? Jag jobbar som ekonomiansvarig på ett utländskt företag i Stockholm, är född här dessutom, är 29 år gammal och har inga barn… och vet du vad? Jag ÄLSKAR Bloggbevakning!

          Shit vilket larvigt svar. Du har ingen aning om vilken bakgrund folk har. Hade du följt denna blogg tillräckligt länge hade du sett de många gånger folk har berättat vad de jobbar med/har för bakgrund. Och det är inte som du påstår.

          Men ja.. Varför lägger jag ens ned tid på att förklara detta för dig… Orka.

      Det du verkligen inte förstår är vad den här soppan innebär för branschens anseende – att en av de mer respekterade och hyllade ikonerna ljuger företag rakt upp i ansiktet med påhittad statistik som hon sedan använder för att få bra betalt, riktigt bra betalt både i form av pengar och aktier. Om vi skrapar lite mer på ytan än Aftonbladet gör så ska du nog få se att det finns en väldig massa företag där ute som är besvikna över det resultat de fått av samarbeten med henne eftersom att de trott sig nå ut till sjukt många fler. Hur tror du de tänker idag när de ser detta, när de lagt massa pengar eller gett bort aktier värda många hundratusen eller mer? Tror du att dessa företag nu är sugna på att köra samarbeten med dem som har ”mindre” bloggar etc. när den ”största” och mest ”ansedda” gav dåligt resultat och ljög dem rakt upp i ansiktet? Jag skulle iaf fundera ett varv till innan jag gav mig in i ett nytt samarbete som företagare. Hon sabbar tilliten till hela branschen, inte bara sig själv, och det är det som är den långsiktiga konsekvensen. För alla. Varför ska hon få fortsätta med det ostört och oemotsagd? Varför ska hon få begå möjligt bedrägeri helt ostört och oemotsagd?
      Att förminska det här avslöjandet till att det handlar om ett personligt vendetta är bara korkat eller åtminstone en grov förenkling av frågan som gör livet lite lättare att leva eftersom man inte behöver fundera så mycket.

        Men herregud. Du har väl inte ngn jävla aning om vad företag fått ut av samarbeten med Bella? Sitt inte där och killgissa.
        Den personliga vendettan handlar snarare om mängden inlägg om olika ämnen som publiceras för att ge en så negativ bild av Bella som möjligt.
        Att över tid publicera typ 10-20 inlägg om Bellas statistik är ju enbart intressant för Bella haters. Kom igen, så spännande är det inte. Lär kanske inte tilldelas guldspaden för detta liksom.

          Hej Simon!
          Nu har du verkligen fått upp ångan 🙂
          Heja!

          Bellas egen trollfabrik <3

          10-20 inlägg, räknar du som Bella nu? 100% mer eller mindre hit eller dit spelar inte så stor roll? Det är en upplevda känslan av mängden som räknas?

          ”Bella haters”?
          Bara någon i Bellas trollfabrik använder det uttrycket.
          Hennes små fans begriper inget av statistik och är bara intresserade av vilken Löwengrip-produkt de ska använda var och hur på vilken del av kroppen.
          De som brukar försvara Bella i kommentarsfältet på hennes blogg kommenterar knappast här på Bloggbevakning.

            Men tröttsamt. Jag har aldrig läst Bellas blogg så slappna av. Det här handlar inte om henne utan om att den här bloggen är ett mobbningsforum. Lika tröttsam rapportering om Anna Book, Paow osv.
            Och ja jag skrev 10-20 inlägg, det var en uppskattning baserad på att Bellas statistik är ett återkommande ämne här. Men det går ju ganska lätt att kontrollera för.

            Och kul för dig som va född i sthlm. Kommentarsfältet blev inte mindre likt familjeliv för det.

          Du verkar för övrigt också killgissa rätt bra;) Har du några bevis för det du påstår?

          ”Så spännande är det inte” Nej det är din personliga åsikt som du är helt fri att ha. Men av kommentarerna att döma tycker majoriteten att denna bevakning är relevant. Alltså kommer man fortsätta granska. Inse.

          Är väl då bättre att du som verkar sitta inne med ”sanningen” berättar för oss andra så vi slipper killgissa.

      Haha tänkte samma! Är så fascinerad över hur arga folk blir över det här och kan riktigt se hur de sitter där hemma och småmyser över detta JÄTTEstora scoop! Huuuur orkar man bry sig så mycket? Folk svälter och polarisen smälter liksom. Get a grip.

        Är du så intelligensbefriad eller låtsas du bara?

        Haha ja? årets scoop och guldspade.. nja, skulle inte tro det

        Så du menar att vissa ska undslippa påföljder o låta få vara ifred pga polarisen smälter, för att det är ett viktigare problem?

        Varför hänger du här istället för att rädda polarisen och lösa hungerkrisen?

          hahahaa, EXAKT. Dra nu iväg på några manifestationer och insamlingar eller vad fan du räknar som vettigt jämfört med att läsa här. Vi andra klarar däremot att hålla flera tankar i huvudet samtidigt, dvs, både läsa här och engagera oss.

    Kolla hennes Facebook presentation, står tydligt där hur de räknar: dvs fel. Plus att hon är fortf gift med Odd.

    Känns som en typisk Aftonbladet-artikel. Läser aldrig den tidningen längre då det bara är urusel journalistik.

    Om hon nu hade så många unika följare som hon hävdar hade det väl varit hur enkelt som helst att bevisa det med några skärmdumpar på siffrorna… Men nä istället ska hon komma med konstiga resonemang och siffror som inte går ihop alls. Var är head of krishantering när de behöver hen?

      Ja men vad är det för idioter till företag som (kanske!) inte har bett henne bevisa siffrorna!?? Det tycker jag är mer förvånansvärt än att hon hittar på när hon blir intervjuad.

    Äntligen genomskådad, stört mig på hennes lögner som fått stått oemotsagda i mängder i åratal..

    ytterligare ett ”personligt” inlägg uppe på bloggen nu för att försöka fiska sympatier xD

      Ja, Bella inbillar sig väl att hennes ångest och torgskräck ska få alla andra att sluta kritisera henne för påhittad statistik.
      Hon är förutsägbar n är man väl kommit på den enkla mekaniken i hennes bloggande.
      Men jag har väldigt svårt att tycka synd om Bella eftersom jag vet hur beräknande och falsk hon är 🙁

      Hon förnekar sig då aldrig. Genomskådad!

      Vad skriver hon?

      Men sluta läs den!!!

    Men Du själv kontrollerar ju inte alltid sanningshalten i det du skriver, du skriver ju det som bloggare skrivit ibland och verkar anta att det stämmer och är sanning fast det inte är sanningen, så mycket du skrivit som inte varit helt sant så vad är skillnaden?!

    Aftonbladet går Isabellas ärenden? Men det är väl lka mycket ditt ärende de gått isåfall, Du omnämns ju med både ditt namn och bloggnamnet var väl bra och kul för dig, och det Du skrivit om Bella står ju med.

      är ju ganska självklart att aftonbladet nämner Camilla när det är hennes research de tagit del av och referrerar till. hade ju varit helt åt helvete annars.

        Ja precis och det var väl kul för Camilla att omnämnas. Och att de kontaktar Isabella för kommnetar är väl inget särskilt konstigt, så det brukr gå till. Nej är inte Simon eller Hajen så fjantigt när dessa haters påstår det så fort man försvarar Bella eller bara tycker att en del som skrivs är sjukt och felvinklat. Är det hajen som försvarar Mona och Kissie också då när de får oförtjänta, sjuka, fåniga kommentarer. Alltså…

      Hej Simon!
      Har du vaknat nu?

        Börjar bli lite uttjatat med Hej Simon och hej hajen så fort man inte kräver att bella ska avrättas offentligt. Kan vi ha en vettig diskussion där man antingen bemöter någons argument eller inte skriver något alls? Vad är vitsen med ett kommentarsfält där ”diskussionen” går ut på att alla ska hålla med varandra?

          ”Anonym”, du kan ju börja med att uppfinna en signatur så du verkar mer seriös.
          Att Bella skulle ”avrättas offentligt” på denna blogg är väl att ta i. Hon konfronteras med uppgifter om hur många läsare hon har på sociala medier och hur stor räckvidd hennes annonsörer och samarbetspartners betalar för – i verkligheten och i teorin.
          Som affärskvinna och entreprenör är det normalt att Bella får stå till svars om det finns tveksamheter kring hennes verksamhet.

            Ok seriösa ”curre”, om du vill haka upp dig på att jag är anonym så gör det. Sen namnen inte sparas automatiskt längre så kör jag under anonym. Jag har varit med här inne länge nog för att veta att ”Hej Simon!” inte är specifikt för detta inlägg utan så fort man inte håller med de som är emot bella, om det så är hennes föräldraskap, andning, uttal eller statistik. Det är inte saken i sig jag ifrågasätter, jag tycker också att hon ska vara ärlig med siffror. Det som jag irriterar mig på är att de som inte håller med blir avfärdade som simon eller hajen i stället för att deras argument blir bemötta. På samma sätt som språkpoliser väljer att kommentera grammatik i stället för att bemöta argumenten. Men du bemötte inte heller det jag skrev i min kommentar, vilket inte var så förvånande.

          Instämmer, så sjukt fånigt med detta Hej Hajen och Simon så fort man tycker att saker och ting inte är fair. Alltså vissa folk här haha. Dårarnas paradis detta. Blir fan mörkrädd.

          Gäller det också fans som skriker att man är bitter och avundsjuk för att man har förmåga till objektivt, kritiskt tänkande?

    OBS även Isabellas senaste inlägg där hon är förvånansvärt personlig och sårbar, vilken uppenbar strategi att få folk att få lite mer välvilja för henne nu när hon är i blåsväder. Gäsp.

      Varför ger du henne klick?

    Hela den här diskussionen ger mig panik. Panik för att hon sitter hos Schulman och skrattar åt hur hon manipulerar folk. Hon försöker inte ens dölja det för hon räknar kallt med att vinna miljoner gånger om över sina idiotiska fans, som hon ser ner på och bara vill ha till en sak – att ge henne sina pengar. Så fort någon ifrågasätter henne kommer ändå bisvärmen av fans och skriker att kritikern är bitter och avundsjuk.

    Nu har ÄNTLIGEN det här luftslottet granskats med FAKTA på ett så briljant sätt och plötsligt är det kristallklart hur omfattande manipulationen varit.Och man tänker Äntligen! Nu måste ju luftslottet rivas en gång för alla!! Äntligen kom lögnen som var så stor att det brast och alla kunde se att kejsaren är naken. Men nej?!! Media reagerar inte utan skriver snyftartiklar om att hon är jätteledsen. Och Bella själv brer på tjockare än nånsin med tårar som bränner, stackars mammahjärtat, stackars barnen, stackars henne, plötsligt uppfunnen torgskräck, terapi för den inre resan och oj vad hennes liv plötsligt är hårt och hon är ju bara människa….

    Jag får panik om det slutar här med att allting rinner ut i sanden. Med att hon kommer undan igen. Med att det onda vinner. Med att hon gapskrattar hela vägen till banken.Med att media inte tar sitt granskande ansvar. Det här är systematiskt bedrägeri av ”Sveriges mäktigaste affärskvinna 2018” och inte en stackars ung tjej som råkade blanda ihop begreppen.

    Camilla, jag hoppas du full on känner det massiva stöd du har!! Du har makten och the voice of sanity och du talar för oss alla som inte når ut. Det här är större än Bella, det är fan Good vs Evil. Vi behöver en värld som är bättre än så här.

      +1

    Bellas blogg går inte att komma in på nu ens.. Står ”Bad Gateway”… för mig iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.