Therese Lindgren pratar om varför man inte ska fråga folk om de är gravida

Inlägget som Therese pratar om i sin video är det här.

Jag blir så ledsen när jag hör människor som mår så dåligt av sina egna hjärnspöken och även fast jag har fått bukt på de flesta av mina egna så händer det titt som tätt att de tar över och totalt fuckar med mig.
Inte så mycket att jag tittar mig i spegeln och tycker att jag är jätteful och det är trots att jag vaknar varje morgon med att luggen står rakt upp och förvandlar min frisyr till en hockeyfrilla som skulle göra David Spades karaktär i Joe Dirt grön av avund, utan mer det klassiska tjejproblemet.
(Tror jag i alla fall…)
Ni vet när man – trots att alla kläder passade som handen i handsken igår – står på sitt rum och slänger kläder omkring sig och skriker ”JAG KAN INTE HA DEN HÄÄÄÄÄR! OCH JAG KAN INTE HA DEN HÄÄÄÄÄR!!!”
”JAG SER BARA TJOCK UT I ALLA KLÄDER OCH JAG TÄNKER INTE FÖLJA MED LÄNGRE!!!!!”

Jag tycker alltså helt plötsligt att jag ser tjock ut i alla kläder och ingenting känns bra trots att jag tyckte att plagget funkade jättebra igår.
Med andra ord är det bara min hjärna som fuckar med mig och trots att jag inser det så ändrar det föga.

Men jag håller med Therese.
Jag tror inte att lösningen är att operera sig. För när man gjort det som kommer man förmodligen hitta nästa sak att vilja operera. Och så nästa. Och så nästa.
Så tror jag i alla fall att det hade varit för mig om jag opererat mig när jag mådde som sämst över saker i mitt utseende. Jag minns särskilt en sak.
Jag var runt 14 år och nyfrälst pingstvän. Jag tyckte att min mage var tjockast i världen och låg varje kväll och bad till Gud att han skulle göra min mage smal och om han gjorde det så skulle jag minsann aldrig någonsin be honom om någonting igen.
Varje kväll bad jag till Gud om en platt mage och jag borde kanske vara nöjd med att jag inte fick det för vem vet hur insyltad jag hade kunnat bli i Knutbyförsamlingen då?
Platt mage av Gud = total hängivenhet till Helge Fossmo?

Dit jag vill komma är att allt satt i mitt huvud.
Jag hade förmodligen en betydligt plattare mage då än nu och ändå var det då jag hatade min kropp.
Min kroppsuppfattning var lika med noll och jag var både tjock och ful i mitt huvud, och då spelar verkligheten ingen som helst roll.
Och ingen operation i världen hade kunnat ändra på det.

Idag gillar jag mig själv och ändå är det samma mage nu som den som jag hatade när jag var 14.
Den har utrustats med några operationsärr lite här och där men det gör mig absolut ingenting.

Tack för tips, Karin!

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Håller med till 100%
    Aldrig varit ett stort fan av henne innan men det senaste året har hon växt och jag gillar henne skarpt. Väldigt pedagogisk och inkluderande i den mån hon kan. Som en influenser ska vara. Hon och Margaux är typ bland de få vettiga där ute.

    Och varför är alltid det värsta en tjej kan vara just att vara tjock? Så tröttsamt. Tjock är inte fel eller farligt. Fetma är farligt. Tror knappast många känner ”åh det ser ut som om jag har fetma idag” ?

    Det som stör mig med Therese är att om hon nu känt så här i flera månader, varför söker hon inte hjälp för det? Hon är 31 år gammal men när hon sitter och skriver om hur ful hon känner sig så känns det som att hon är 14.

      Man kan må dåligt fast man är 30+, 40+ och – jag tror man kan må dåligt pga sitt utseende när man är 70+ med. Sedan ”varför söker hon inte hjälp” är ju otroligt skambeläggande, det är ju en av del utav problematiken med psykisk ohälsa. Svårigheten att be om hjälp, via vården. Jag tycker man skall vara försiktig med att döma personer, kan man inte förstå hennes känsla har man nog aldrig känt den känslan och då ska man nog inte uttala sig.

        Håller med bli fan mörkrädd av folks brist att inte kunna tänka och fatta att folk är olika..

        Det kan man. Vet en som är pensionär sen minst 10 år som har anorexi.

          Jag jobbade i hemtjänsten förut. Inte ovanligt att äldre kvinnor (till och med döende i vissa fall) inte ville äta sig mätta för att de var rädda att bli tjocka. Så sorgligt. Och ja, självklart var det bara kvinnor.

            Min farmor är 96 och har realistiskt sett bara några år kvar att leva. Hon kan ju dö i morgon rent krasst. Men ändå oroar hon sig över vikten och ransonerar intaget av choklad och annat hon tycker om. Jag hoppas att om jag blir 96 så vill jag äta choklad, bröd, kakor, goda ostar och dricka vin varje dag!

            Guuuud ja! Jag jobbar oxå inom äldrevården – så många äldre kvinnor som ständigt pratar om sin vikt och tackar nej till kaffebröd eller grädde eller mat (!) för att de säger att de ska tänka på vikten. Stackars små gummor som har såna tankar i huvudet 🙁
            Och så många små gummor med demenssjukdom som har ångest för att de måste hem och ta hand om barn och hushåll – men inte en enda gubbe med demenssjukdom har jag hört prata om sånna saker. De har ångest över jobb. Tänk så samhället format oss olika!
            Obs jag vet att alla är olika och demenssjukdom är olika osv osv detta är bara mina erfarenheter från senaste 10 åren och ingen fakta!

              Detsamma gäller dementa som ska hem till sina mammor, men jag har aldrig hört någon som vill hem till sin pappa.

                Det där tänkte jag på en dag när jag var och hälsade på en kompis som ligger på sjukhus och delade rum med 4st dementa äldre kvinnor/män – samtliga låg och ropade efter ”mamma” och efter ”mormor” men inte en enda efter ”pappa”….

                fast SÅ konstigt är det ju inte. ingenting att bli förvånad över vill jag säga. pappor har ju endast nyligen börjat ha en närmare relation till barnen. hade nog också ropat efter mamma och jag född på 90talet

                  Ja precis – tänk hur samhället format oss olika, män och kvinnor ?

      Ja, det är ju suuuperlätt att söka hjälp ? alla med hjärnspöken kan ju bara söka hjälp och så ”poff”! Alla problem försvinner direkt magiskt. Problemen stannar absolut inte kvar samtidigt som du arbetar med dem.

        Yup. Man får hjälp direkt, bra hjälp, bara man ber om den. Som gör att man blir botad. Ungefär som att lämna in bilen på verkstaden, fast gratis. Exakt min erfarenhet av den svenska psykvården.

      Alltså va? Förvinner komplex bara för man fyller 30 ? suck.

      Senast igår ringde jag vårdcentralen och grät för att jag inte kan hantera min ångest och depression längre. Jag kan inte äta, inte sova, inte jobba. Jag är rädd att jag ska hoppa från balkongen, på dåliga dagar.

      Jag fick en läkartid om två månader. Då startas utredningen (som jag redan gjort innan och fått diagnoserna svår ångest och depression) och efter det kan dom sätta mig i kön till psykolog. Kön är för tillfället sex månader lång.

      Det är inte att ”bara söka hjälp”. Man måste kämpa, ligga på, vänta. Något som inte är jättelätt när man lider av psykisk ohälsa.

        Oj hade jag varit du hade jag bytt vårdcentral, jag har samma problematik och får alltid tid innom 2 veckor!

        Då vill jag verkligen rekommendera att söka psykolog/terapeut privat. Jag gick i KBT, det kostade 600 kr per tillfälle, fick tid några dagar efter jag ringde. Finns säkert bättre pris på andra ställen men jag bor på en liten ort. Håll ut, hjälp kommer komma ❤

        Här har jag sökt för att kolla upp järnbrist och magproblem i flera månader. Läkaren tar hb och tycker att det räcker, sen säger han att jag kanske är deprimerad för järnet är bra. Vården… <3 är så trött att jag inte orkar någonting längre

        Många privata vårdgivare är anslutna till försäkringskassan och kostar då inte mer än ett vanligt besök – jag bor i en mellanstor stad och här finns tex sjukgymnast, allmänläkare, tandläkare, kurator, psykolog, kvinnosjukdomsperson(?)….så värt att kolla upp!

        Anonym 07:46 det där låter som mig. Ringde jourhavande präst inatt pga rädd att hoppa från balkongen. Är inte ”aktivt troende” men visste fan inte vart jag skulle vända mig. Han bad för mig iallafall och det kändes väl lite bättre. ”Man måste vara frisk för att vara sjuk” – angående att ligga på för att få tid. Min pappa hjälper mig med psykologtider/köer/psykiatrin osv, utan honom hade det inte gått öht.

        Samma här. Plus att de behandlar en som samhällets avskräde på psykvården. De ser verkligen ner på patienterna.

      Den där kommentaren osade okunskap Sanna.

      Jag har gått i terapi i fem år och hatar fortfarande min kropp.
      Jag är närmare 40 än 30.
      Jag skrev om min ångest här en gång och fick till svar ”men gör något åt det då om du är tjock”.

      Jag är normalviktig och ser bra ut (i omgivningens ögon, inte mina) vilket gör det svårt för människor omkring mig att förstå mitt självhat.
      Att ”söka hjälp” för självhat är så otroligt svårt och det är ännu svårare att få rätt hjälp.

      Efter fem års terapi vill jag fortfarande bara dö för att jag inte tycker att jag duger.
      Vad vill du, Sanna, att jag ska göra åt det?
      Se mig i spegeln varje morgon och säga ”du är vacker” 10gånger? Eller nej, jag vet, jag ska börja älska mig själv, ett tips jag ofta får. Ja! Där har vi lösningen på problemet! Att jag inte tagit till mig det under alla åren.

    Jag ser tjock ut varje dag. Det är inget som finns i mitt huvud.

    Skrev på min instagram igår om hur smala människor alltid utgår från att publiken är smal (när de gör film eller podd eller tidningar) och att tjocka inte lyssnar och detta är ett exempel på just det.

      Meh. Du kan ju inte lura in oss på din Instagram med hopp om att läsa något vettigt, och så är den LÅST?! Som världens sämsta click bait.

      🙁

      …fast det här med att må dåligt över hur man ser ut, sitter nog i huvudet och inte huruvida man är tjock eller inte. Så tolkar jag detta inlägg.

      Hej lady Dagmar ?

      Intresseklubben antecknar. Sååå intressant med bild nr 356775432 av dig i linne med lite gnäll i bildtexten.

      Varför är din instsgram låst?

    Det är så här det blir när man lever i ett samhälle som säger att man är ful om man är tjock. Jag var livrädd för det som tonåring för vad skulle jag ha för värde om jag var ful? Då var jag ingenting och jag ansåg mig inte ens snygg utan jag tänkte att jag i alla fall var smal. Jag har fortfarande skev kroppsbild och jag ser olika i spegeln dag för dag, det är så sjukt, kommer jag till jobbet en dag och någon säger att jag ser smal ut så ser jag det plötsligt i spegeln också. Samma sak när jag tränat hårt en period, då är benen plötsligt sjukt biffiga i spegeln. Denna hetsen på smalt och rädslan för tjockhet fuckar upp självbilder å det grövsta och det är så sorgligt att det har bytts ut mot ”hälsa”. Som att chiapudding ist för havregrynsgröt gör någon större skillnad. Vi måste sluta värdera kroppar efter vikt och nu hälsa, vi är alla precis lika värdefulla och har lika stor rätt att existera, synas och höras. Är du tjock är du ful lika lite som att du är grön. Våga utmana dina tankar om tjocka kroppar idag och se dig för den du är och möt dina medmänniskor utan fördomar.

      Raderad av Cam.

        Ja men i de flesta fallen är det för att optimera ens utseende enligt normen, inte enligt ens egen åsikt. Hade vi inte haft en norm som säger smal = snygg och tjock = ful så kan man ju undra hur många som hade svält sig för att gå ner några kilon extra.

          Raderad av Cam.

            Raderad av Cam.

              Kristina Kristina… Normen är det som samhället säger ska vara norm. Det handlar inte om vad ”folk tycker är mest attraktivt” Normen bestämmer vad folk ska tycka är mest attraktivt.
              För 20 år sedan var det döden att ha en stor rumpa. Rumpan skulle vara så liten som möjligt. Om någon idag skulle säga att jag har en liten rumpa skulle jag bli grymt förolämpad. Det är inte JAG som ändrat uppfattning, det är samhället som fått mig att ändra mig. Det visas bilder på stora rumpor, putande, tränande.
              Om samhället bara kunde börja acceptera feta människor också så skulle nog många må väldigt mycket bättre. Att känna sig tjock ska inte vara något hemskt. Sedan kan man känna sig svullen m.m. vilket vi nog är många som gör ibland pga hormoner. Men just uttrycker ”kunna sig tjock” som något negativt, är något så nedvärderande för människor som faktiskt är tjocka.

            Det finns en stor industri som tjänar multum på att bygga upp ett ouppnåeligt skönhetsideal. Att tro att det kommer från vad vi generellt uppskattar är bara naivt. Men du kämpar på bra med ditt förakt här inne.

        ”Enligt deras åsikt” du tror att vi föds med tanken om att smalt är snyggt?

          Raderad av Cam.

            Fint, då har du inte åsikter om ifall någon strävar efter att vara överviktig och är nöjd över det ??

              Raderad av Cam.

                Ifrågasätter du över hälsoriskerna man utsätter sig för när man strikt följer en diet (risk för ätstörning), tränar (risk för ortorexi, skador) eller gör gastric bypass också? Eller är överviktigas hälsa din hjärtefråga?

                Aha, bara tjockas hälsorisker då eller? Varför är det viktig för dig? Utgår du från att alla tjocka har hälsoproblem?
                Bryr du dig om människors hälsa annars också? Tex ätstörningar som kan orsaka alla möjliga fysiska skador? Bryr du dig om psykisk hälsa också? Alla ungdomar som mår dåligt över sina kroppar?
                Varför är just övervikt och hälsa så viktigt för dig om du själv är smal och enligt dig hälsosam genom det? Det borde ligga hälsofrågor närmare just dig.

                  Raderad av Cam.

                  Kristina, jag hoppas att du inte jobbar med barn och ungdomar.

                  Kristina, du lever i en annan värld. De flesta ungdomar mår dåligt över utseendet för att det spelar för stor roll.
                  Preferenser är inviduella men om någon är tjock så ska hen veta att hen är ohälsosam och borde göra något åt saken? Oavsett om de är hälsosamma och nöjda över sina kroppar och vikt. ”De mår dålig av att de inte har kunskap om mat och träning”.. verkligen. Speciellt i en tid då hela världens information finns vid fingerspetsarna. Men Kristina här har lösningen, du kanske ska börja föreläsa på skolor så slipper vi ätstörningar och oro för övervikt, lite svårt dock att kombinera det med att infon om hur övervikt är skadligt.

            Absolut har man olika preferenser, men även de är till stor del präglade av det samhälle vi lever i. Det är bara att se på alla skönhetstrender som funnits genom historien. För x antal hundra år sedan strävade man efter att vara så stor som möjligt då man tyckte det var vackert och att det antydde att man hade mycket pengar. Nu har trenden sedan länge varit att man ska sträva efter att vara smal = snygg. Få (om någon?) strävar efter att bli tjocka då det inte anses vara snyggt enligt samhället/rådande normen. Att någon gillar att ha lite mer kurvor är fortfarande nära den rådande normen där smalhet och kurvor (på rätt ställen) hyllas.

            Jag har inte träffat någon som tycker att det är snyggt/snyggare att vara tjock än ”smal”. De i min vänkrets som är tjocka tycker inte att det är snyggt och vill gå ner i vikt (troligtvis pga att deras utseende går emot normen och inte är ”okej” i det samhälle vi har idag).

            Lek med tanken att normen i vårt samhälle varit att tjock = snyggt och smal = äckligt. Att vi konstant möts av budskapet att det är ohälsosamt, fult, äckligt, etc att vara smal. Att den tjocka kroppen hyllats, varit den enda vi sett i reklamer, teveprogram, tidningar, sociala medier. Att majoriteten av alla kläder som säljs är anpassade till tjocka, att istället för bantnings tips hade vi fått tips om hur man kan gå upp i vikt för att få drömkroppen. Då hade troligtvis situationen varit helt annorlunda.

              Raderad av Cam.

                Du säger längre ner att du är emot hur vi uppmuntrar och hyllar övervikt. Hur ska du ha det?

                Kristina: ”alla får vara som de vill och jag shamear inte tjocka, MEN…”

                antingen så är man för att folk får vara som de är eller så är man emot. Att sätta upp villkor för när och hur man får bestämma själv betyder att man är emot.

                Ser man till historien har idealen sett olika ut. Tittar man på olika kulturer och länder skiljer sig idealen också åt. En vän som är tjock åkte till ett land i Afrika och blev mer uppvaktad än hon någonsin blivit – där var hennes stora storlek otroligt attraktiv. Men i vårt västerländska samhälle ser idealen/normen annorlunda ut, och du har kanske rätt i att den situationen inte skulle uppstå just här. Min poäng är att den normen som just nu råder påverkar och styr vad vi tycker är vackert.

                Och det här med att samhället och media inte skulle uppmuntra något skadligt håller jag inte med om. Många av de dieter, bantningsprodukter och bantningstips är både felaktiga och skadliga. För att inte tala om alla retuscherade modeller som får oss att tro att deras utseende är normalt eller kan uppnås om vi bara tränar/äter/bantar rätt. Se bara på de växande problemen med olika sorters ätstörningar som kryper ner i åldrarna som ett resultat av allt detta, och knappast kommer bli gratis för samhället.

              Man får ju dock inte vara FÖR smal, då får man minsann höra. Man ska ha FORMER, annars ser man inte ut som en kvinna. Jag har hört massa gånger hur killar tittar på anorexiska tjejer och tycker att de ser äckliga ut och ”borde äta mer” etc. Men ja, de säger om tjocka då att de ser äckliga ut och borde äta mindre.. Så, gyllene medelvägen är väl det som duger för dessa kåtbockar -_-

        Fast många tycker att frasen se så bra ut som möjligt inte är det samma som att vara smal. En varm och snäll människas utstrålning är för mej det vackraste som finns. Man känner sej trygg och respekterad när man möter en sådan person. En människa som ser det inre hos andra för insidan är viktigast.

      Folk måste inse att skönheten sitter i betraktarens ögon, tex blondinbella tycker säkert att hennes kille är attraktiv medans jag inte skulle ta i han med tång. Vissa tycker säkert att jag är attraktiv o andra gör det verkligen inte, vet massa killar som INTE är attraherade av en smal tjej, dom vill lixom ha en mullig eller tjock tjej, det är vad dom attraheras av. Smaken är helt enkelt som baken, delad.

    Raderad av Cam.

    Förlåt, men jag vill inte ens ha dina dumheter här inne och det är fan inte ofta jag gör så.

    DU och dina åsikter är en hälsorisk betydligt större än några kilo extra på magen om du frågar mig.

      Vad intressant, har du berättat detta för alla överviktiga du möter? Ringt Aftonbladet? Känns oschysst att sitta på lösningen och inte dela med sig av den till världen.

        Raderad av Cam.

          Nej, i dagens samhälle saknar INGEN kunskap om träning och kost. Vi matas dagligen med träningstips och dieter. Men vore det så enkelt att bara träna och äta mindre så vore väl ingen överviktig? Finns också annat som spelar in. Så det är inte så enkelt.

            Raderad av Cam.

              Vilken tur att du är här och vet bättre då. Vänta.. Nej just det.

            Fast det är väl just det som är problemet. Att folk inte tränar eller äter rätt, utan saknar disciplin. Det är ju svårt att träna konternuerligt och ständigt säga nej till allt gott som finns.

            Men vad finns mer än att träna och äta rätt egentligen? det är det enda som har effekt, om vi bortser från att någon inte kan gå ner pga medicinska skäl.

          Tycker du att Therese är överviktig? Varför skulle kunskapen saknas? Jag tror att alla människor vet hur man går ner i vikt, det är liksom så uttjatat så det kan inte ha undgått någon. På samma sätt som alla vet att vill man vara rik så måste man tjäna pengar. Allting är enkelt i teorin. Hade vi inte lagt så stort värde i hur vår kropp såg ut som hade vi sluppit videos som denna från Therese.

            Raderad av Cam.

              Ja? Vad har det att göra med att ens värde sitter i hur man ser ut? Istället för att låta en kulmage bestämma ens värde eller vara jobbig så kan man förändra sitt sätt att se på saker. Utseende spelar roll men på vilket sätt och vilka utseenden som anses bättre är skevt.

                Raderad av Cam.

                  Har man en kulmage kan man försöka bryta tankemönster och acceptera sin kropp för hur den är.

                  Det ena utesluter inte det andra?
                  Man kan ju ta dig en funderare över varför man inte trivs med magens storlek. Sen om man kommer fram till att man kommer må bättre av att träna bort den eller genom att ändra sin syn på sin kropp är ju upp till var och en.

          Therese är inte ens i närheten av att vara överviktig! Det finns hälsorisker med att banta och högre prelatens av en mängd sjukdomar även hos underviktiga/undernärda.

          Det är ju olika från dag till dag, ibland är jag lite svullen och har vätska i kroppen. Det har inget med att jag inte trivs i min kropp, jag skulle ha samma problem om jag åt mindre. Therese klagar inte över hur hon ser ut utan över hur andra beklagar sig över hur hon ser ut.

          Kunskap saknas nog inte, snarare ork. Jag är smal, ca 50kg till mina 165cm. Så jag ser ju väldigt smal ut med kläder på, men egentligen är jag vad jag kallar smaltjock. Är typ som ett skelett med bara fett, har knappt några muskler alls. O en ganska puffig mjuk mage.. o äter alldeles för mycket skit. Vet ju att jag inte har så lång väg att gå för att få en vältränad kropp men endå orkar jag inte träna trots att jag verkligen vill förbättra min kropp. Så klandrar verkligen inte större människor som har en jättelång väg framför sig.. Och ja jag är lat och orkeslös när det kommer till träning. Jag har jobb o småbarn o orkar lixom inte lägga fokuset på träning. ? sorry

      Äta mindre, äta bättre. Varken kosten eller träningen är någon mirakelkur till perfekt hälsa och platt mage. Börja med huvudet. Lär dig acceptera din egen kropp som den är, små steg i taget. Sen kan du ta hjälp av bättre uppstyrd kost och den träning som känns bra. Om man tränar, eller äter, för att bli snygg, tränar och äter man på fel sätt.

        Min ”gravidmage” ploppar dessutom upp någon gång i veckan beroende på vilken dag det är i menscykeln, vad jag åt till lunch och om jag rört på mig eller inte. Det känns inte så roligt att ha väderspänningar men det är absolut ingenting jag kan rå för och jag vet att det går över om en liten stund, eller någon timme. Acceptans. En bristvara idag.

          Min med och jag har BMI på 20 och tränar 4-5 ggr i veckan. Det är helt normalt och ingenting man varken kan äta eller träna bort. Speciellt efter 2 graviditeter så kan den verkligen bukta ut vissa dagar.

          Raderad av Cam.

            ”Klokt av människor att välja den träning och kost som optimerar (enligt deras egen åsikt) deras utseende.”
            Stämmer detta inte eller? Gäller det bara när ens ”optimerade” utseende är smalt?
            Som sagt, alla vet redan hur man blir smal så du behöver inte oroa dig för att det finns tjockisar som går runt och undrar varför de är tjocka.

              Raderad av Cam.

                Du tror men du vet inte, du kanske ska sluta sprida din egen sanning och lyssna på dem som är överviktiga?
                Sen kanske inte alla vill gå ner i vikt? De kanske ha övervikt som preferens, är det ok då eller?

                Varför skulle överviktiga ha missat det? Jag lovar dig att INGEN överviktig har missat det. De kan förmodligen mer om kalorier och dieter än den smala gruppen. Och var inte orolig, finns alltid folk runt omkring tjocka som mer än gärna ger råd och tips (likt dina skitråd) vare sig man ber om det eller inte. Man kan inte vara överviktig och missa det. Tro mig

        Raderad av Cam.

          Och för vissa är det en mirakelkur till ätstörningar, ortorexi och ökad psykisk ohälsa. Men så länge magen är platt!

            Raderad av Cam.

              Really?

          Zzz fortsätt att rabbla ditt mantra om det gör dig nöjd. Ett tips om du vill framstå som trevlig är att göra det tyst för dig själv. du verkar tro att det är en nyhet som överviktiga (och smala) har missat och att du gör en god gärning genom att sprida din upptäckt. Rätt så tydligt att du bara döljer ditt tjockishat under falsk omtanke om hälsa.

            Raderad av Cam.

              Fine. Men var åtminstone ärlig med ditt fatshameande. Och OM du var mån om överviktigas hälsa så skulle du inte tala som du gör, för åsikter som dina skadar mångas psykiska hälsa. Men den kanske inte är lika viktig. Spela roll om folk är ätstörda, självskadar och svälter sig så länge de är smala, eller!?

              Fast det är medfött för de flesta bebisar är tjocka, det finns en anledning till det och det är att de klarar sjukdomar bättre. Samma sak med tjock person vs en underviktig.

          God hälsa, absolut. Platt mage, nej.

      No offense men håll käften.

      No offence men den naturliga lösningen på att inte verka totalt korkad är att helt enkelt vara tyst när man hade något korkat att säga. Just saying.

      Ej nej!!! Mvh IBS mage!

      Det där är bullshit. För en viss del av befolkningen, som har gener som svarar bra på att ”äta mer, röra sig mindre” funkar det där tipset. Men på ett stort antal andra människor är det tipset bara ignorant, grymt och elakt, för det är inte så enkelt.

      fast theres har ju ibs, vilket gör att tarmarna svullnar och du kan få en put mage under dagen.. ibs är liksom antingen förstoppning regelbundet med gaser eller Diarre med gaser..magen svullnar, tarmarna svullnar för att magen antingen jobbar RENT FÖR slött eller RENT för SNABBT när du äter…

      så att hålla på att säga ät minder fungerar inte när man har tarmproblem!
      vissa har så SVÅR jävla ibs att dem inte kan äta något utan för en liten liten ram men olika produkter.. (jag är en av dem som har så grov ibs att jag inte ens kan jobba)

    Förutspår ett kommentarsfält fullt av fatshame

      Som vanligt här inne kommer det att sluta med:

      -ät mindre och träna så blir du smal
      -fetma är ohälsosamt och ska inte på något sätt uppmuntras. Säger du annat så är det för att du är tjock
      Och
      -skyll er själva om ni blir triggade av ”sanningen” i de två punkterna ovan

        (Menade övervikt, inte fetma)

        Min kommentar hann inte ens gå igenom modd innan allt på listan uppfylldes.

      Japp. Tjockhat är lite som den sista utposten för folk som i alla fall offentligt har varit tvungna att hålla igen med rasism och sexism. Äntligen en socialt accepterad grupp för dessa personer att rikta sitt ogillande mot.

        Raderad av Cam.

          Orkar inte med allt vad du häver ur dig här i kommentarsfältet. SLUTA sprida lögnen om att folk uppmuntras till övervikt och att tjocka hyllas. Det är så uppenbart för alla människor som inte låtit vettet helt ruttna bort att det inte stämmer. Låt folk existera! Det är vad det handlar om.

          Ditt beteende här är förbannat respektlöst och skadligt.

          Men alla vill inte vara smala? Varför behöver du lägga dig i andras val, Kristina? jag kan väl få vara smal, tjock, rödhårig eller brunett om jag vill, vad skadar det dig?

            Ja speciellt när hon själv skrev att det är klokt av människor att välja den kost och träning som optimerar deras utseende. Gäller tydligen inte dem som inte passar in i hennes bild av vad som är snyggt och hälsosamt.

          Kristina… kan inte du bara hålla käften?
          Har läst vad du har att säga i detta kommentarsfält och du är så outbildad på ämnet att det är pinsamt.
          Läs på om människokroppen och hur den fungerar, läs på om fatshameing, läs på om ätstörningar och om psykisk ohälsa.. läs på om hälsa också för den delen och snälla yttra dig inte i ett kommentarsfält igen tills du faktiskt vet vad du pratar om.
          Du har fel, du gör människor ledsna och du gör skada.

      Ja, du är ju här och lägger ved i elden.

        Hon har väl lika stor rätt att kommentera som alla andra? Att skriva att hon lägger ved i elden bara genom att skriva sitt perspektiv i en debatt om övervikt är jättekonstigt?

          Vad är hennes perspektiv? Att det hon förutspår ett kommentarsfält fullt av fatshaming? Det är inte fatshaming att tycka att övervikt är ett problem, framförallt inte när det drabbar barn och unga mer än någonsin.

    Man ska överhuvudtaget inte alls fråga kvinnor om de är gravida. Dels för att det är en jävla gränslös, oförskämd fråga men också för att man inte har en aning om kvinnans liv och mående, hon kanske vill bli gravid men inte kan? Förjävligt då att få den frågan.
    Häpnas hela tiden över att folk verkar sakna hyfs, – finns mycket jag kan tänka om mina medmänniskors utseende men skulle aldrig i livet öppet prata/fråga om det. Låt folk vara för helvete.

      Amen.

      En tant jag hämtade en hemlös kattfamilj från (de bodde i deras trädgård) frågade mig om jag var gravid, och när jag sa nej så ändrade hela hennes sätt mot mig, man kunde tydligt läsa av hur hon såg ner på att jag helt enkelt bara är tjock.. Lite roligt i efterhand men mår ändå sjukt dåligt över att jag är överviktig och sådana kommentarer hjälper inte mycket..

    Är det inte lite samma sak som att fråga en man som är 35+, som inte har barn, om han är impotent/steril?

    Det är bara en tanke. För det skulle ju ärligt talat aldrig hända.

      Nej.

      Ja, det är då lika jäkla åt skogen.

    OT: Det går inte att komma in på finest bloggar. Har de kastat in handduken? De verkar ju onekligen vara struliga att ha att göra med, betalar inte ut löner osv.

    OT – Nån som sett Jon Olssons svensexa-vlogg? Vad tycker ni om att det var strippor inblandat? Jag tycker det är otroligt smaklöst och respektlöst mot Janni.

      Tja… Är hon ok med det så är det väl fine. Vet han att hon inte gillar det men har strippor ändå så är det respektlöst. Jag har ingen mer åsikt då det inte berör mig.

      Respektlöst mot stripporna snarare.

      Varför ska vi ha en åsikt om detta?! Alla är inte osäkra fjortisar. Huvudsaken dom är överens!

      men gud va töntigt…

        Jag hade iaf inte velat att min framtida man ska ha andra kvinnors nakna kroppar upptryckta i ansiktet och ta på diverse kroppsdelar. Ja man fick se detta i videon och sen censurerades resten.

      Han är ju äcklig hela han.

    Det är så tragiskt att Therese visar upp en normsmal mage i videons thumbnail och att det då dyker upp kommentarer om att äta mindre för att få bort den där ”gravidmagen”. Kroppens utseende (och vikt) varierar från dag till dag, särskilt för folk som påverkas av menscykeln. Det är liksom ingen stor hemlighet. Ändå verkar vissa fortfarande ”luras” av det faktum att de flesta stora konton på t ex Instagram VÄLJER att enbart lägga upp bilder på när magen INTE är svullen av mat, vätska, gas, whatever. När skall vi sluta kasta upp objudna, ”välvilliga” kommentarer och bantningstips till höger och vänster? Det är inte din kropp. Bry dig om din egen istället. Om ingen ber dig personligen och uttryckligen om bantningstips, ge dem inte – det finns verkligen ingen anledning.

    För övrigt borde det verkligen vara allmänt känt vid det här laget att det är extremt oförskämt att fråga någon om denne är gravid. Om så inte är fallet kan du i värsta fall såra någon som kanske gärna vill bli gravid, men inte kan. Om så ÄR fallet berättar personen själv för dig när personen vill att du skall få veta. Tygla din nyfikenhet, människa.

    Alla har sina bekymmer, vare sig man är smal el tjock, har pendlat i vikt hela livet, upp och ner, har inte brytt mig så mycket om utseendet, men orkade inte vara åt det tjockare hållet, då tog orken slut, jag vill orka jobba till pensionen, leka med barnbarn etc, nöjd nu, det är det viktigaste, sen vad andra tycker berör mig inte ett skit, jag är jag.

    Varför återkommer vi alltid till att alla ska få se ut som de vill? Jag vill inte se ut så här. Jag vill ha längre ben, mindre bröst och jag vill inte ha så breda fötter. Men nu ser jag ut så här oavsett vad jag vill. Jag fått helt enkelt vara nöjd. ”Man får så klart vara tjock om man vill”, ja det får man men man får vara tjock även om man inte vill det också men har accepterat det (för guess what, alla har inte tid att träna 5 dagar i veckan eller orken att svälta sig).

    Tjock. Hur kan ett ord stå för så mycket negativt? Vad gör vi människor mot varandra egentligen? Tänk på det ett tag…

    Jag minns även att Camcam som tonåring, tyckte att hon hade en jättestor näsa. Jag hörde det flera gånger. Jag tittade och tittade och såg en helt vanlig näsa.
    Där… kan vi också snacka om hjärnspöken.

    När jag var i tonåren… tyckte jag att jag hade jättekorta ben. Särskilt underbenen. Idag förstår jag inte hur jag tänkte. Idag är jag fluffig med noll kondition. Är det något som jag ska göra åt… så är det konditionen. Där gäller det bara att få tummen ur ”rövva”… och börja hurtbulla mig lite.

    Det är så himla skönt att bli gammal och skita i vad folk ev. tänker och tycker. Vilket de förmodligen inte ens gör. För att tro att alla har synpunkter på en… är höjden av egocentricitet.

    Tack camcam för att du rensar upp❤ vissa åsikter är mer skadliga än extra kilon

    Alltså jag fattar och kommer aldrig fatta att man är så idiotiskt eller dåligt uppfostrad att man VET att just DEN frågan frågar man ALDRIG nånsin!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.