Elsa Billgrens blogg är i en klass för sig

En medelklassbricka alltså?
Snajsigt värre! Ska man ha mellanmjölk på den, månne?
Elsa Billgren – hennes blogg och hennes värld är lika främmande för mig som de som kyler sin Cola Zero eller som envisas med att dricka mjölk i vuxen ålder.
Hennes inlägg om olika typer av stilleben ligger på exakt samma nivå i märklighet. För vem bor så här?
VEM skapar stilleben i sitt barns rum där det är menat att man ska leka?
VEM spikar upp gamla löv, träbestick och en heilande trädocka på väggen för att skapa ”konst?
VEEEM?
DET ÄR ORIMLIGT!!!!!

Men…
Om hon nu ska envisas med att kalla saker för ”medelklassbricka” så tänker jag utöka min webbshop med brickor för alla andra samhällsklasser för att det ska vara rättvist.
Och förresten – hand upp alla medelklassinnehavare av denna bricka? *räcker upp handen* Min är i zink – är det närmare underklass än överklass? Metall tänker jag… måste ju vara närmare guld än trä…
Liiiiiite finare, liiiiiite bättre helt enkelt, men så hr jag ju också en sambo som hejar på Djurgården sås jag får anses som aningens skadad.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL MIN WEBBSHOP!!!!!!
Där kan ni hitta följande ting:

Tillägg: Jag är för kass som influencer som inte ens erbjöd er rabattkod! Förlåt! Om ni använder rabattkoden ”THK15” så får ni 15% på alla köp förutom guldbrickan som tydligen är riktigt billig redan. Guldet i den är ekologiskt och framvaskat för hand i Norra Kalifornien av arbetare med bra arbetsförhållanden.

Tack för tips!

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte så ”classy” utan rabattkod! Man kunde ju likt riktigt influenceranda fått i alla fall 10% rabatt med koden ”tjockahetsatarkatten”…

      Ja mängdrabatt på vykorten tack!!!

      Det har du fan rätt i! Sorry alltså…

    Haha, ok. Men då är jag väl underklass då för vi kör skärbräda av trä som ”medelklassbricka” 🙂

    Jag köper idol kortet genast. Heja THK du är bäst du är den vi älskar mest. Forever ??

      Här har du en likasinnad. THK är så fin!!!!

    Bästa skärbrädan sådana i glas med olika motiv. Hållbara och bara skölja av.

      Men döden för knivarna…

    Hahaha, vadå medelklassbricķa? Är överklassen för fina för att laga mat i sina marmor/mässing/rå betongkök? Eller är det olivoljan som är medelklassig?

    Känner mig inte träffad själv, jag är uppvuxen i ett kök belamrat på varje yta, så jag gillar att ha allt bortställt. Det ser lite tråkigt ut faktiskt, men kanske är renstädade marmorlaminatbänkar den ultimata överklassmarkören? ?

      Alltså överklassen är så försvinnande liten så vi knappt behöver prata om den. Medans medelklassen är gigantisk med alla från typ receptionister och sjuksköterskor till sådana som Elsa, vidare till halvt framgångsrika konstnärer och IT-konsulter och jurister som drar in 150 000 sek/månad.

      Men efter att ha besökt ”riktig” överklass i herrgårdar i Sörmland, de har inte marmorlaminatbänkar i köket, utan typ lackad ek som är gjord på ek som fälts på deras egen mark typ och de behöver inte bekymra sig om stilleben eftersom de bor så stort så halva bostaden är ett stilleben i sig själv eftersom det inte används.

      Tycker nog att marmor och mässing endast ser ut som dåliga försök till att få hemmet att se ”rikt” ut.

        Marmor är dessutom sjukt opraktiskt i ett kök. Aluminiumbänkar är tåligast men kanske inte så snyggt…. Svart granit är annars mycket bättre om man vill ha snygga stenskivor.

          Hoppar du menar rostfritt, tvivlar på att aluminium är det mest hållbara ?

            Tack, menade rostfritt men kom inte på rätt ord!

            Aluminium går att skära med kniv…

          Jag har bänkskivor i svart granit sedan sju år tillbaka och de enda dagarna på året jag inte ångrar mitt val är när jag är bortrest och slipper se eländet!! Allt, precis allt, syns på dessa bänkar. Ett endaste litet saltkorn lyser lång väg. Man får putsa ihjäl sig. Fördelen är att de inte alls är lika känsliga som marmor utan tål spill och kladd hur bra som helst. Och är grymma att baka på.

          Men jag rekommenderar det enbart till städfreaks som orkar putsa flera gånger om dagen, alt någon som står ut med den ostädade looken.

        Många överklasshem jag besökt ståtar med både marmor och mässing, men då är det gamla grejer med minst 10-20 år på nacken 🙂

        Huset vi tillbringar mest tid i har bänkskivor i brun emperadormarmor, riktigt snyggt och visst har det fått lite fläckar genom åren men de syns knappt pga den brunspräckliga färgen. Den trendiga grå marmorn verkar mer gå hem hos en yngre målgrupp som t ex hemma hos Emilia De Poret på Strandvägen (gift med en fransk greve). Men det hemmet har jag tyvärr aldrig besökt.

          Det är inte överklass.
          Det är nyrikt.

          ’Fransk greve’ haha! Hört om franska revolutionen? (PS: han är från Schweiz..)

    Det är väl ganska många som har intresse för det som skapar stilleben även i barnens rum, trots att det några sekunder kommer stökas runt där.
    Har inga barn själv men älskar att kolla på barnrumsinspo ?

    Här används endast skärbrädor i trä… ekträ. En jättestor och en mindre. Enkla att hålla rena, med hjälp av ättika och salt… och vi har haft dem i över 20 år. I ett anfall av sinnesförvirring köpte vi en i plast med grön kant… på IKEA. Den är nu slängd, eftersom skivan rispades upp efter bara en användning.
    ”En riktig kock använder trä!” Han skiter även i vad som är trendigt för tillfället.

      Njaaa, alla kök jag jobbat i har haft plast ? Trä är dock finast!! Men själv föredrar jag global’s skärbräda, men det är för att den håller mina knivar vassa

        Ja, i restaurangkök slänger man ju bara in plastskärbrädorna i disken varje dag och det kan man ju inte göra med skärbrädor i trä. Och ingen orkar hålla på att göra dem hygieniska med salt och ättika varje kväll…

      Skärbrädor i trä, rengörs ju bara med ättika och salt, kanske en gång i veckan i ett restaurangkök. Där emellan skrubbas de. Huggkubben… så fort de hade styckat några grisar eller andra djur.
      Här hemma…en gång i kvartalet.

        Gör ni rent er huggkubbe en gång i kvartalet? Vilken huggkubbe och vad styckar ni på den? Gamla vildsvin och svårhanterliga kantareller? 🙂

          Kantareller ? Ut mähn på kubben!! *okej hej Småland liksom*

          Knäppgök! När vi haft eller jobbat på olika restauranger. 🙂 vår egen huggkubbe sålde vi för två år sedan.

            Har aldrig varit med om att de använder skärbrädor i trä på restaurang. Delvis är det osmidigt att rengöra men också betydligt dyrare. Plast tills det blir repor, då köpa nya.

              Inte alls osmidigt. Man häller på ättika och salt varje kväll, innan man går hem. Man kan ha flera skärbrädor. Kom just på att vi har tre här hemma.
              Samt att bakterier inte växer lika fort på trä. (Googla)
              Jag har lagt ut en bild på Insta, på en skärbräda som använts ett par gånger… och nu är slängd. Sicket skit! Aldrig mer en skärbräda från IKEA!

          Jag må vara lättroad, men höll på att kissa på mig lite av den här kommentaren.

        Inte stött på något kök med bräda i trä dock, gick hotell och restaurang, vi hade plast i skolan sen alla kök jag var i efter det hade också plast. En färg till grönt och en färg till kött. Kallskänken hade trä till bröd dock ? Är nog för att tiden inte riktigt finns för att stå och rengöra på det sättet

      Han?

        Japp… kocken i detta huset, är en han. 🙂

    ”Överklassbrickan” verkar vara ett kap.
    4000 gram 24 karat guld för 125 kr/gram är ett riktigt kap.
    Guldpriset är i nuläget ca 300 kr/gram för 24 karat 🙂
    Köp alla ni som har cash.

    hahahaha älskar detta xD

    Om man inte har någon bricka alls, vad är man då?

      Mer wt än de utan vantar? Haha, vad finns mer på den listan?

        Att öppet diskutera sin ekonomi, politiska åsikter eller sexliv.

      Fasen Anonym, jag tror vi måste skaffa en bricka. Eller skulle man inte ha en? Äsch nu blev jag förvirrad ? Ingen bricka här hemma heller. Dock en skål till frukt och grönsaker, räknas det? ??

      Jag trodde sådana brickor bara fanns på lägenhetsvisningar/plåtningar, finns det folk som faktiskt har dem framme? Men varför, det tar ju bara upp plats?

        För att undvika kladd på bänkskivan om man har olja och liknande ståendes framme

          M

        Samlar ihop de kryddor och kryddkvarnar och sockerburken jag använder dagligen. Istället för att spridas ut över bänken står de snyggt och prydligt samlat och ger en ren bänk i övrigt ?

          Samma här! Samt att pepparkvarnarna alltid läcker lite peppar efter användning och då är det trevligt att ha dem på en bricka, lätt att skaka av!

    En fråga, är det någon som förstår vad Elsa och hennes man drar in så absurt mycket pengar på? Elsa typ inreder, hyr ut bröllopskläder och bloggar, men hon tillhör inte de mest välbesökta enligt bloggportalen, och de andra två grejerna kan man inte dra in så mycket på att man kan ha den livsstil hon visar upp i bloggen enligt vad jag förstått. Hennes man är musiker, vilket inte heller det brukar dra in enorma summor på om man inte är världsartist eller typ Håkan Hellström.

    Eller är det helt enkelt så att med rätt kontakter kan man dra in absurda summor även på sådant som andra knappt får ihop det för att leva på?

    Jag gillar Elsas blogg fina bilder och lättsamt och hon har en supermysig röst, men blir ibland fundersam.

      Rika föräldrar från båda håll.

      Hon är journalist och stylist och jobbar bl.a. med TV4z hennes man är musiker, klubb och festarrangör. Tror de klarar sig väldigt bra.

        Journalist : tuff arbetsbranch, ej högavlönad, medellön ca 30 000 kr/månad. Stylist: tuff bransch ej högavlönad, medellön 23 000 kr/månaf. Hon drar inte in mer än 30 000 kr/månad på det direkt om hon inte är extremt överbetald pga namnet Billgren.

        Musiker :går att överleva på om man är skicklig och har tur, klubbarrangör och festarrangör : du drar inte in typ 100 000 sek/månad på det direkt om du inte är Michael Bindefeldt. Medellönen ligger på 30 000 kr/månad.

        Säg att de är överbetalda pga kontakter, de kan ändå inte dra in mer än 100 000kr/månad gemensamt inräknat bloggen. Men det är inte tillräckligt för en bostadsrätt på söder, lyxiga ostronsmiddagar ute varje vecka mm och ett sommarhus på Gotland.

          Njae. Har själv en stor bostadsrätt på Söder och vi drar ”bara” in 100 000kr i månaden. Och det räcker till bil, sommarställe etc.
          Har du gjort bostadskarriär och inga lån (som vi tack vare köp av lägenhet för 15 år sen) så är det absolut görbart.

            Okej, valid point. Glömde det fördelaktiga läge som funnits om man ”bara” varit född typ 10 år tidigare. Får fortsätta sura över priserna på bostadsrätter och radhus i Stockholms närområde i dagsläget.

        Journalist?

        Hon är väl inte journalist? Menar du programledare?

      Jag tror Elsa drog in rejält när hon var programledare i Äntligen hemma, men tror också att hon har en hel del stålar hemifrån. Hennes karl har jag dålig koll på, men med tanke på sitt adliga efternamn kan det ju hända att han också är rätt tät från början.

        Googlade precis Pontus, han är som till en engelsk konstnär som fick sitt adliga efternamn från sin fru han hade innan Pontus mamma, så nja.

        Sedan tycker jag det är fruktansvärt märkligt om hon blir försörjd på sina föräldrsrspengar när hon är 30+, det skulle inte ske i mina kretsar även om det finns mycket gott om pengar.

          Varför tror du att de Wolfe är adligt?
          de Wolfe kommer tydligen från Pontus farfar som var från Holland. Pontus hette egentligen Hellström till helt nyligen.
          Pappan Ronald bytte namn i Sverige på 90-talet från Ronald de Wolfe till Ronald Jones och det gör man knappast om man har ett adligt namn 🙂
          Elsa Billgren skriver om namnet här:
          https://elsa.elle.se/svar-pa-era-kommentarer-om-kroppen-hemliga-tradgardar-och-var-bebis-efternamn/

          Så Elsa har tagit namnet till sin mans döda pappas förra fru?
          Ja, vad gör man inte för lite adelsglans..!

            Snurra inte till det.
            Första frun (mamma till Lorne de Wolfe från Hansson de Wolfe United) hette Astrid Munthe.
            Namnet de Wolfe är från Ronald de Wolfes pappa som var holländare.
            Namnet är inte adligt (åtminstone inte i Sverige).

              Ronalds riktiga efternamn var Jones…

                Och Pontus Hellström…

      Ja, tror absolut att hennes kulturfamilj spelar stor roll. Hon jobbar säkert mycket, men lever samtidigt ett priviligerat liv i och med det kulturella kapital hon fötts med. Hon behöver förmodligen inte armbåga sig fram på samma sätt som andra med samma ambition och kompetens som saknar ”rätt” bakgrund.

      Pontus har jag dock inte koll på.

        Tar det slut i hushållskassan kanske pappa Ernst bjuder dottern på en tavla?
        En Billgren-tavla på Bukowskis brukar gå på 200-400 tkr så det ger ett bra tillskott i hushållskassan.
        Skönt att slippa gå hungrig.

        Har hon tid att ställa upp stilleben, samtidigt som hon har en snart tvååring, så jobbar hon inte så väldigt mycket…

    Vem fan, F-A-N, dricker cola överhuvudtaget varm? Värsta jag läst i år… ?

      Kall burk-zero är det absolut bästa! Från flaska smakar inte lika mkt, och varm ska vi inte ens tala om…

        ?Amen!!!

    Underbart inlägg hahahahah

      Älskar inlägget!!!!

    Man ska inte förvara olivolja så nära spis/ugn. Den trivs bäst i ett skåp i mörkret.

      Just det ja! Tack! Ska ändra direkt (ja inte hos CamCam, utan här hemma hos mig. ?

    Japp brickan är given och snyggt! ?

    Det här stilleben-inlägget av Elsa är det sjukaste jag läst. Låter som en parodi på inredningstips. Och den perfekt stylade byrån var det rörigaste, minst tilltalande ”stilleben” jag sett. Alltså. Jag orkar inte.

      +1000

      Tänker bara på dammet – DAMMET!!!

        Tror tyvärr inte Elsa bryr sig om damm, för hennes kök har cirka noll skåpsluckor och massa krimskrams överallt. Tänk allt stekos och så damm på det…

    Velar mellan ”Clongvasen” och ”Underklassbrickan”… Fast de två tillsammans med idolkortet hade blivit ett utmärkt stilleben!

    Ja alla dessa ”personliga” kök? Är det brist på fantasi, dåligt självförtroende eller någon konstig tro på status som gör att genomsnittet av de svenska hemmen ser mer eller mindre lika ut? Har vi slutat att tänka självständigt? Själv älskar jag inredning men skulle aldrig komma på att försöka kopiera någon annans stil.
    Nä, livet är för kort att bara leva som en renodlad kopia och mottot löp å köp är inte aktuellt?

      Man kan inspireras utan att kopiera, jag får inspiration från olika ställen och tar lite av varje och gör till mitt egna

    Elsa Billgrens blogg är en av mina favoriter. Kanske för att den just är så långt ifrån mitt eget liv. Hon lämnar på förskolan (jag jobbar på förskolan 22 barn på tre personer på deltid) hon fin promenad till jobbet. Jag cyklar i illfart efter lämnat av egna barn i skolan. Hon äter lunch på något trendigt inneställe, jag är glad om jag får mina 30 minuter rast. Kanske därför man gillar en del bloggar trots att man skakar på huvudet åt dem ibland. Som verklighetsflykt. Ja hon lever ett privilegierat liv.

      Oj, jag tycker hon verkar helt talanglös. Hennes “konstverk” är ju anskrämliga.

        Vad menar du för konstverk? Har kanske missat det, men hon gör väl ingen konst? Gillar Elsa för hennes kloka tankar om föräldraskap.

          Jag menade hennes stilleben, ursäkta om det var otydligt.

            Fast det är ju inte ens hon som gjort dem – hon har väl bara samlat ett gäng bilder…

        Det är hennes pappa som gör anskrämlig konst, och hennes mamma gör cool konst.

    CamCamsclongvas ?❤

    Eftersom du fått en del skit om innehållet de senaste dagarna känns det extra viktigt att poängtera hur mycket jag gillade det här inlägget!

      Muah!!!!

      Instämmer helt ?

    Helt OT men Blondinbella har fått en så jäkla skum kommentar på sitt senaste inlägg. Snacka om att hennes kontrollanter silar mygg och sväljer kameler… De släpper fram allt knäppt som ger Blondinbella sympatier men vägrar släppa fram minsta lilla kritik.

    ”Modigt och spännande! Skriv en hemlig privat dagbok för hand kanske? Neurogena skakningar låter intressant, det måste jag googla på. Vad jag dock ville säga var, att å ena sidan kunde jag köpa min favorit ansiktskräm billigare via CD-on men å andra sidan var den borttagen från båda de två butikerna jag brukar köpa den i – vilket INTE är schysst, för då blir plötsligt dels inköpet försenat (min var slut och jag försökte leta reda på den på andra ställen och mådde dessutom inte bra) och dels påtvingat postorder, istället för att kunna välja det och bli glad för bättre pris och bonus! Tyvärr ser det ut som det har med din blogg att göra, appropå det inlägget du gjorde om just samla poäng. Och det är polisanmält som sabotage eller vad det nu ska kallas (försök till monopol kanske). Hoppas det inte var du. Må bra!”

      Jag tror att den kommentatören är lite ökänd i bloggvärlden.

      Jag tycker hela Bellas senaste inlägg var väldigt skumt, ”neurogena skakningar”, och så oerhört självutlämnande, är det bara sympatiragg eller har hon blivit galen på riktigt?

        Hon tror förmodligen att ju mer hon lämnar ut om sitt psyke, desto fler produkter köper läsarna.
        Jag är inte helt övertygad om att det fungerar så.
        Jag skulle tro att hon får mest sympatier om barnen får söta husdjur t ex kaniner i trädgården nu till sommaren.
        Nu finns det folk i huset alla dagar så kaninerna kan få mat även om Bella är på HAJk 🙂

        Det måste vara sympatisökande syfte. Hela metoden verkar dock ytterst suspekt, och enligt läsarkommentarerna inget som utförs av leg. psykologer.

          Googlade på det och det kom inte upp något vettigt.

          Hm hm, tja människor är lättlurade. Skulle också kunna vara en nära släktin till mig skulle kunna försöka med för att gräva fram något trauma från barndomen istället för att ta eget ansvar.

    Tycker det var lite skojigt här om dagen när Elsa och Sandra skrev om hur dålig restaurang de varit på i Antibes, för att de fått potatismos när de beställt krabba… Bara att de beställt ’Parmentier de crabe’ vilket betyder potatismos med krabba… Lite som att dissa en restaurang som har potatis i Janssons frestelsen, eller vara sugen på lax och beställa en halv special och bli sur för att man fått korv…

      Hahaha eller hur! Spyr på deras fånerier.

        Ja, och Elsa skrev:
        ’Tycker fransmän ska ta det lite lugnt med att göra mousse av så mycket som är gott som det är.’
        För det första är det skojigt att skriva mousse i stället för mos, mer franskt liksom, och så undrar jag hur fransmännen ska göra mos, utan att… tja, mosa…
        Och ’gott som det är’ – potatis? Jag vet inte..

          ?

      ???

      Hachis Parmentier är normalt ett slags fransk variant på shepherd’s pie dvs köttfärspaj med potatismos.
      Byter man ut köttfärsen mot krabba får man tydligen Parmentier de crabe 🙂
      Parmentier var enl Wikipedia en fransk gubbe på 1700-talet som tyckte man skulle äta potatis för det var billig och näringsrik mat.
      Som Jonas Alströmer i Sverige alltså.

        Skrev ca detta i en kommentar till Sandra, tänker att hon som matintresserad kunde vilja veta, men fick bara surt och defensivt svar. Tydligen lättare att racka ner på restaurangen än att erkänna sina begränsade franskakunskaper och att man gjort en felbeställning…

          Jag läste din kommentar hos Sandra B nu när du påpekat detta.
          Ja, vi var överens om hur det ligger till.
          Bra när research leder till samsyn 🙂

    OT!!
    hahahaha Camcam kan du plz kommentera att SandHHHHHra har lagt upp en ”how to sätta upp en scarf i håret” på insta, som AnitHHHHa Schulman gjorde väldigt ofta (på solsemester med Calleballe) och som senast la upp en för några dagar sen från Maldiverna.

      Härmar de varandra.. inspireras av varandra 😉

    Elsa verkar inte bo tillsammans med Pontus de Wolfe, han är skriven på en annan adress?
    Extra hyresinkomst på andrahandsuthyrning!

      Han får nog inte plats i hennes antikvitetshus ?

      Jag tycker att det är ganska vanligt (i Stockholm i alla fall) att man ser gifta eller ogifta föräldrar skrivna på olika adresser.
      Normalt ska man ju vara folkbokförd på den adress man ”har sin dygnsvila” som Skatteverket kallar det. Dvs där man oftast lägger sig på kvällen och vaknar upp på morgonen.
      Självklart kan det finnas anledningar till att vara skrivna på olika håll – det behöver inte betyda att man har något fuffens med bidrag för sig.
      Kan ju t ex vara att ena parten har en hyresrätt som hen inte vill riskera att förlora.
      I det konkreta fallet ser det ut så eftersom fastigheten i B-hagen är en hyresfastighet tillhörande Familjebostäder.

        Men vadå ’inte riskera att förlora hyresrätt’?
        Det är väl att ha något fuffens för sig…
        Här är Familjebostäders regler:
        ’Vill du hyra ut din lägenhet i andra hand? Först och främst behöver du då ansöka om tillstånd och ha ”beaktansvärda skäl” för uthyrning. Det kan t.ex. vara studier eller tillfälligt arbete på en annan ort, en längre utlandsvistelse eller att inleda ett provsamboende med ny partner i en annan bostad. Provsambo kan du göra under max 1 år.’
        Efter detta måste man flytta tillbaka eller säga upp kontraktet…

          Många chansar ju så länge det går. Som bostadsmarknaden i Stockholm ser ut så släpper man inte frivilligt ett förstahandskontrakt. Jag lyckades hyra ut min lilla hyresetta i andra hand ganska många år efter att jag flyttat till annan lägenhet. Beror på vilken hyresvärd man har och det var länge sedan då det gick enklare att behålla hyreskontrakt även om man flyttat.

            Men, _att_folk gör det för att tillskansa sig fördelar gör det inte mindre fuffens…

              Att behålla en hyreslägenhet ett tag efter man flyttat och låta någon annan bo där istället är i alla fall mindre omoraliskt än att vara skrivna på olika håll för att få bidrag som ensamstående. Just saying.

        O det är såna här kommentarer som gör det roligt o underhållande att läsa bloggen. Elsa som lever på att mysticera sig själv, ditt liv o ja nu även en död släktings efternamn. så att läsa att de myglar med en HR tycker jag bara är skönt för det gör att allt det dr glittriga, bohemiska, drömmiska hon visar upp – är skrattretande fake. Jag menar hon badar i pengar (arv) men att ändå fuska o behålla hr tycker jag är otroligt skamligt!

    Har alltid både inspirerats av och stört mig på Elsa. I hennes och Sofia Woods pod sjunker hon dock lite mer per avsnitt i mina ögon. Den senare har en rätt nasty överklasstil över sig, vilket tycks inspirera Elsa till detsamma. De nämnde ”medelklassbrickan” för något avsnitt sedan. I ett annat nämnde Elsa att hin som tolvåring köpt ett diamanthalsband till sin syster i studentpresent. Vem gör så?!

      Elsa skulle nog själv väldigt gärna vilja vara överklass.

        Alltid väldigt noga med att påpeka sin ’bohemiska’ och ack så speciella bakgrund på ett ganska ängsligt sätt..

          Ja och att lyfta fram att hon bodde i ett vanligt radhusområde när hon var liten i Gbg. Ba nej Elsa, Änggården är inte ett vanligt medelklassradhusområde.

            Änggården är visst ett medelklassområde, vad skulle det annars vara menar du?

              Övre medelklass, sure. Det är fina gamla hus som ligger supercentralt mellan botaniska och linneplatsen. Men hon uttrycker sig som att hon bodde i typ en radhuslänga i Utby, vilket ÄR ett vanligt medelklassområde. I mina öron skär det lika illa som när man snackar som söder i Sthlm som en arbetarstadsdel, eller envisas med att kalla det knivsöder. Nej nej nej nej.

    Men en sån överklass-bricka har ju jag.. överklass minsann hehehe.. kanske min inte är i äkta guld iofs 😉

    camcam jag hade köpt idolkortet! älskar katter <3

    Jag köpte i vintras precis en sån bricka som Elsa har, ställde den på köksbänken och skulle på denna placera väl utvalda kryddburkar, örtkrukor, flaskor med typ tryffelolja osv.
    När jag vände ryggen till försvann brickan!
    Återfanns senare i F-08:s rum framför dockhuset.
    ”Jamen mamma, jag trodde den var till mig, för jag behövde en sån för att anlägga en liten stenträdgård utanför mitt dockhus”

    Gillar Elsas blogg, den är bjussar. Det är många bilder och mycket text. Innehållet varierar, så hon är ju absolut kreativ. Hon vågar också vara personlig. Jag är mer intresserad av bloggare som lever andra typer av liv än jag.

      Bjussig…

    Någon som följt Elsa bättre än jag som vet vad hon menar när hon skriver ”sin nya stil”? Tycker hon skriver det ofta, men fattar inte, för tycker hon har klätt sig likadant hela tiden, kanske lite mindre färg nu för tiden?

      Håller med om att honkanske lite väl ofta skriver om den nya stilen.
      Tidigare var hon mer färg och mönsterglad, nu är hon lite mer återhållsam och använder också en del nya plagg från Zara, & other stories osv.
      Hursom hat jag alltid gillat Elsa och har överseende med att det kan bli lite väl mysigt och pretentiöst ibland, gällande pengar så tror jag inte att hennes föräldrar bidrar till deras leverne. De tjänar nog ganska bra bägge två på allt de sysslar med.

        Haha, men jag skulle bara kalla det att växa upp och mogna liksom? Jag hade också mer färg och mönster när jag var yngre, men nu när jag blivit äldre är jag mer neutral

      Åh det där är jag så fascinerad av! Tänkt jättemycket på hur hon menar egentligen och kommit fram till det här: hon lägger jättejättemkt tid på att tänka på det här och får pyttesmå saker att framstå som gigantiska i hennes eget huvud. Sen att vi ser samma sak som tidigare beror bara på att vi inte tänker lika mkt på Elsa Billgrens stil som Elsa Billgren gör.

        Pöbeln förstår inte dessa estetiska intryck, helt enkelt 😉

    Pju! Där kom rabattkoden! Tur, tack CamCam dig kan vi alltid lita på. Fem st av Idolkorten på THK ska jag beställa snart. Ska bara gå in och följa ditt Instagramkonto först. ?

      Har du förresten många CamCams Clongvaser i lager? Skulle behöva vänta tills jag får lön. Förstår om det är stor åtgång på dem! De tillverkas väl för hand också. Fint hantverk ju. ?

        Ja, de är ett exklusivt hantverk som signeras i botten för att kunna garantera att den är autentiskt.
        Varje vas tar omkring fyra månader att färdigställa då tejp är lite av en bristvara så här efter en extra intensiv jul med mycket paketinslagning.
        Men köper du en av CamCams Clongvaser så kommer du aldrig mer vara ”fel” eller ute så det kan vara värt väntan. Tro mig.

    Jag tror dig! ? Jag vill ha en CamCam Clong på en gång. (Tulpanen?ingår, hoppas jag)

    Vad tror du om att jag ställer fram den när vännerna kommer på middag, eller kan det tas fel? De kanske tycker att jag är förmer och tror att jag anser jag ”är nå’t”?!

    Lite som att hänga fram en äkta Carl Larsson tavla och låtsas som ingenting, trots att man inte kan vara mer stolt.

    De frågar: ”Vad är det där? Vadå? (Här låtsas man vara oberörd) Jaså den? En CamCam Clong ”bara”.

    Lite så.

    Hahaha bästa inlägget jag läst 😀
    Underklassbrickan! haha!
    Har precis börjat läsa din blogg och är redan beroende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.