Sluta genast!!!!

Alla ni som spekulerar kring Kenzas inlägg och huruvida det handlar om fertilitet, graviditet eller liknande – SLUTA GENAST!

Det är så otroligt respektlöst och HÄR är varför!

Slut på rant

 

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tror inte att det handlar om fertilitet utan något helt annat. Oavsett är det onödigt och drygt att spekulera i VAD det kan tänkas vara, även om hennes inlägg på sätt och vis bjuder in till spekulation. Men man behöver ju inte följa första bästa impuls för det:)

      Fast ärligt, kag har aldrig förstått mig på det här med att säga A och inte B, det behöver man ju inte heller göra? Klart det spekuleras!

        Ibland märks det att Kenza inte är så välutbildad. Talesättet går: har du sagt a får du säga b. Om hon inte vill ha spekulationer eller berätta mer borde hon inte ta upp det alls.

    Har Annika Leone och NB gift sig? Tänker på Annikas senaste instagram inlägg.

      Ja, såg det och undrade också om hon lagt ut förlovningsbilden igen och varför…

      Tror att de har gift sig…. fortsättningen följer…..

      Tror att det bara är ”japp, vi är fortfarande förlovade”. Om de hade gift sig så hade ju hon haft en ring till.

        Och alla kommentarer om ’grattis!!!’ – grattis till att fortfarande vara förlovad två veckor senare..?

          Ja, och från samma människor.

      Japp.

      Finns på hennes blogg med. Kommentarerna är inte nådiga..

        Oj…

          Vem är ens NB? Vad heter han?

    Heja dig CamCam! ♥️

    Helt rätt! I såna här känsliga frågor är det alltid bättre att hålla käften än att riskera att gräva i någons öppna sår..

    Ja det är så fruktansvärt okänsligt att spekulera kring graviditeter och om folk vill ha barn eller ej.

    En god vän till mig har försökt bli gravid i flera år och hon mår tidvis jättedåligt, dels för att hon inte blir gravid och får sitt efterlängtade barn och dels eftersom folk på jobb och privat inte kan sluta fråga när hon och hennes kille ska skaffa barn (de är i stadig relation sedan många år, bra jobb och boende och 30+). Till vissa av de närmaste släkten och kollegorna har hon berättat om deras svårigheter, men varför ska hon behöva basunera ut det på sin stora arbetsplats för att folk ska sluta spekulera?

      Jag håller med. Jag har en sjukdom som gör att jag antagligen aldrig kommer kunna få barn och står inte ut med frågor om när det är dags för oss att få barn… Samma med folk som ständigt frågar när det är dags för bröllop. Jag förlovade mig för 8 år sedan, men på grund av enormt krångliga juridiska processer som rör en mängd gamla bedrägerier min fästman blev utsatt för som förstörde hela hans liv så har ett eventuellt bröllop skjutits fram ett år i taget hela tiden. Jag pratar själv aldrig om ett eventuellt bröllop, så det är så jobbigt när folk fortsätter fråga mig när det ska bli… Även folk jag berättat hela berättelsen för…

      Fruktansvärt hur det ska vara.
      Jag var sjuk och fick äta en giftig medicin i ett år innan min sköldkörtel full med tumörer kunde opereras bort. Vi hade precis bestämt oss för att försöka bli gravida men fick lägga det på hyllan ett par år tills jag var frisk… det tjatet… folk har ingen respekt för sjukdom/ofrivillig barnlöshet eller annat när det kommer till bäbisar tydligen.
      Tur att mitt mål i livet inte är att tillfredsställa någon annan på nått sätt!

      Måste bara vika in med hur fantastiskt medmänskliga gänget är som hänger på kommentarerna. Alltså, kan vi inte alla typ ses på aw och sedan där natten tar oss?

      ”Influencers” huggs mitt itu – men det ber om typ iom att de väljer att bjuda in till sitt liv. Men ändå finns medmänskligheten kvar hos gänget och säger STOPP! När det gått för långt. ÄLSKAR DET! Kommentatorerna på BB är tamejfan BÄST! Så inspirerande (ja jag är en djup jävel). <3

    Stackars Kenza, hoppas allt löser sig med tiden ?? vi har fantastiskt vård i Sverige, och hjälp går att få.

    Spekulera… Det är precis vad du gör dagligen… ?

      Fast Camilla gillar ju Kenza, då får man inte spekulera 😉

        Har du sett mig tillåta spekulationer om någons eventuella graviditet?

          Catrin Hedlunds

            Skillnaden där är väl att Catrin faktiskt gick ut och SA att hon var gravid. Sen spekulerades det i huruvida det var sant eller inte.

              Förvisso, men tror du själv att Camilla skulle skriva ett STOPP-inlägg om någon började spekulera i att Catrin var gravid igen? 🙂

                Jag skriver överhuvudtaget inte om Catrin då hon inte är intressant längre så hon kan vänta fjorton nya barn om hon vill… 🙂
                Praktiskt om man vill kunna spela fotboll om några år och inte har några grannar som vill vara med.

                  Men nu gjorde du faktiskt det med hennes sista

                    Vad? Tvivlade på hennes graviditet?
                    Jag såg den med egna ögon under hennes rättegång så det var inte mycket att tvivla på…

        Alla gillar väl Kenza? Hon verkar leva i en fredad zon jämfört med t ex Bella och Kissie.
        Kenza slipper t ex kritik för all smygreklam hon gör eftersom hon inte anser sig ha ”lovat” något trots att hon låter sig bjudas på än det ena och än det andra plus flashar sponsrade kläder med loggor stora som garageportar. Reklam. Njet.
        Men ändå strösslar Kenza reklam för Steam Hotel i Västerås både i bloggen och på Insta.
        Reklam? Nej, absolut inte. Det är inte vad det ser ut att vara.

          Ja hon får en pass på allt verkar det som

            Kan ha att göra med att hon verkar genuin, trevlig och inte det minsta benägen att skryta, ljuga eller hacka på andra. Då ser man mellan fingrarna utan att tänka på det, tror jag.

          Jag gillar inte Kenza, vad är det på hennes kanaler, outfits, outfits, outfits och resor?

      Ja, men fan aldrig om NÅGONS graviditet. Om du inte håller med så får du gärna länka till där jag tillåtit det..
      Googla på ”skilja på äpplen och päron”…

        Man fick definitivt spekulera kring Catrin Hedlunds graviditet i alla fall.

          Du spekulerade ju själv kring Catrin Hedlund när det begav sig

          Minns du inte själv hur diskutionerna gick här om hon fejkade graviditet för att slippa rättegång?

            sorry anonym, var menat till Camilla

          Catrin sa ju högt och tydligt att hon var gravid.

          Ska det vara så svårt att förstå? Om man inte sagt att man är gravid så pratar vi inte om det. Punkt.

            Vad är det du inte förstår?
            Tycker du det är okej allt snack som gick om Catrin här att hon skulle fejka graviditet och ljuga och alla ”bevis” som diskuterades om att graviditeten var fejk.
            Det tycker du är okej

      Det handlar inte om att man inte får spekulera, utan VAD man spekulerar i, det finns gränser. Herregud väljer folk att missförstå eller finns det på riktigt folk som missuppfattar inlägget så grovt ?

    Hur kan folk vara SÅÅ besatta av graviditeter att det till och med spekuleras out of the blue? Ser inget i hennes text som pekar mot det, kan gälla precis vad som helst. Folk asså…

      Kvinnor och graviditeter… Sin egen har jag inga problem med att man pratar om 24/7 pga givetvis en väldigt stor grej! Likaså om man är både ofrivilligt och frivilligt barnlös, om man så önskar att prata om det. Men att prata om andras eventuella graviditeter och fertilitet eller barnlöshet är bara så jävla illa, när ALLA vet hur känsligt ämnet kan vara. Håll mun för bövelen.

      Haha asså sorry, men måste bara kommentera hur lustigt det låter.

      Håller med om att det är onödigt att spekulera i nåns graviditet offentligt o allt det där med respekt för personen det gäller

      Men besatt? Tänk om man skulle säga samma om allt folk bara random undrar över ? Ska börja säga det på jobbet om nån frågar vad jag har gjort i helgen. Varför är du så besatt av min helg??? Så besatt att du frågar om den varje vecka.

        Öh håll mun? Det var ju exakt den poängen jag försökte få fram? Man får prata om sin egen sits hur mycket man vill men HUR mycket man älskar barn och graviditeter, vilket extreeemt många gör, anser jag det olämpligt att spekulera i andras situation.

        Och yes, aaabsolut… att jämföra att fråga om helgen varje vecka är exakt samma sak som att fråga om barn varje vecka. Båda är ju lika känsliga och är socialt accepterat vid kaffemaskiner eller middagsbord. Eller var man nu befinner sig………. Eller inte…

        Till sist – visste inte om hennes tillstånd, så liiite backar jag på den fronten. Men känner nog ändå lite att ett sånt inlägg borde kunna finnas utan att folk spekulerar i graviditet.

        I’m out innan någon mer känslig tå känner sig trampad på

      Fast hon har skrivit tidigare att hon har endormitros (stavning?) och har mkt problem med magen och äter medicin för det, och hon har sagt att hon vill ha barn framöver men inte får ägglossning pga sjukdom. Så helt out of the blue är det inte.

      Dock håller jag helt med om att man ska låta bli att spekulera kring sjukdomar, graviditet och fertilitet. Det är otroligt respektlöst och ogenomtänkt och saltar redan öppna sår. /genomled tre missfall förra året medan folk tyckte det ’började bli dags för mig att skaffa barn’

        Japp, hon har ju skrivit mer eller mindre direkt om problemen många gånger. Det inbjuder till diskussion och det lär hon vara mycket väl medveten om. Kenzas image är att vara snäll och älskad, därför slipper hon alltid undan med i princip vad som helst jmf med sina kolleger. Jag gillar henne och hon är säkert trevlig och snäll, men glöm inte att Kenza är en miljonindustri och ingen privat liten dagbok. Hon vet precis vad hon gör när hon väljer att säga A men inte B och hon är jätteduktig på att väcka läsarnas empati, sympati och lojalitet.

      Kenza har flera ggr i bloggen skrivit om att hon vill ha egna barn i framtiden. De gifte sig förra året och hennes man är väl några år över 30? Det är det naturliga steget liksom, det är klart att folk spekulerar om barnfrågan. Hon har även skrivit om konstig menscykel och om sin ägglossning. Tänker man inte på barn skriver man väl inte om sin ägglossning? Speciellt inte när hon annars är så privat. Så ja det är inte konstigt att folk börjar spekulera hit och dit.

    Men en annan fundering: vad är skillnaden med att felicia aveklew kan kolla på halvnakna kvinnor som gör nägot slags uppträdande och det är okej, men herregud om någon kille gör samma sak så är helvete löst? Iaf i sverige, har märkt att feminist grejen har gått överstyr ? (sorry är från finland och min finlandssvenska är inte perfekt)

      Blir kvinnor fortfarande mördade pga kvinnohat? Ja? Då har inte ”Feminist grejen” gått för långt, så sitt ner i båten.

      För att kvinnor inte våldtar och objektifierar kvinnor..

    Ringde om preventivmedel för tre veckor sen. Barnmorskan svarade med att fråga ifall det inte var dags att lägga det på hyllan eftersom att jag börjar bli gammal.

    Fyller 30 i sommar. Gjorde lite ont, vill inget hellre men det är inte läge för oss just nu..

      Men hjälp, det där måste ju vara snudd på tjänstefel att säga..? Iaf är det ju så över gränsen och verkligen inte OK, jag tycker du ska påpeka till någon instans hur du blev bemött!

      Det var galet oproffsigt av henne! Inte okej!

      Men what? Är du säker på att hon förstod att du är 30? En utbildad barnmorska borde väl ha koll på att det är en väldigt fertil ålder ?? vem har inte koll på det liksom

        Eller aha, förlåt missuppfattade. Har nog inte vaknat riktigt ännu .
        Förstod nu att hon tyckte det var dags att skaffa barn. Men så borde man ju verkligen inte få säga! Du borde kontakta hennes chef

      Näe, så får man inte säga! Jag blir 30 i januari och jag har inte haft några problem med barnmorskan. Anmäl rövhatten till någon chef. Så får man inte bete sig

      Jag har fått samma kommentarer från barnmorskor flera gånger när jag diskuterat preventivmedel. Alltså flera olika barnmorskor som vid olika tillfällen tyckt det är lämpligt att påpeka att jag kanske borde fundera på att sluta med preventivmedel för att det är dags att skaffa barn innan det blir för sent. Jag tror man blir barnmorska för att man tycker att barn är det bääääästa som finns och då har man svårt att förstå att inte alla vill ha barn.

        Det är så märkligt att folk verkar tro att man har GLÖMT att skaffa barn. ”ska ni inte skaffa barn snart?” Men bra att du påminde om det hörrö, vi hade glömt!
        Speciellt när man sitter hos barnmorskan just för att förnya sitt preventivmedel, det är ju ändå en väldigt medveten handling. Boka tid, ta sig dit osv.

        Blir 30 snart och gifter oss i sommar, jag gissar att barntjatet kommer nå nya höjder.

          När jag fyllde 30 hade jag inte ens funderat på att skaffa barn en enda gång. Jag var för fokuserad på mitt jobb / karriär och allt annat i livet som jag tyckte var viktigare. Det får komma sen sa jag alltid om någon frågade. Jag tänkte verkligen så, sen. Förstod såklart inte vad det innebar.
          8 år senare när dessa tankar kom på riktigt ( med ny partner) så var det nästan omöjligt för oss att bli gravida. Pga ålder och dålig produktion av viktiga hormoner) Ytterligare 4 år senare och 20 ivf försök fattigare ( mycket pengar kan jag lova er ) så har vi äntligen blivit gravida. Nu önskar jag verkligen att jag hade börjat tidigare och inte behövt gå igenom kampen det har varit, pumpat i mig alla dessa hormoner och gifter. Jag får hålla i mig för att inte basunera ut till yngre kollegor och vänner att de ska försöka bli med barn tidigare än vad vi gjorde.

            Håll dig. Du vet inte vad som händer bakom. Dom kanske försöker men inte kan, dom kanske inte kan ha det just nu pga sjukdomar eller liknande.
            För oss är det rätt enkelt, vi vill inte ha barn, men är rätt så jävla trötta på att behöva förklara VARFÖR. ”Ja, jag är förskollärare, ja vi älskar varandra, nej vi hatar inte alla barn, ja vi kanske ångrar oss i framtiden, ja vi vet att du tycker att det är meningen med livet.”

            Vill man inte ha barn när man är 30 kan man ju inte skaffa det för att det kanske blir svårt sen?

            Men vadå, menar du att du hellre skaffat barn med random snubbe innan du var klar för det? Och att du vill ’tipsa’ yngre tjejer om det? Du vet ju faktiskt inte heller om det gått lättare då… Konstigt resonemang, ja, man kan önska att mycket i livet ’gått lättare’, men nu hade ju du flera tydliga anledningar till att inte försöka få barn tidigare?

        Fruktansvärt oproffessionellt. Det är en stor skam att jobba inom vården, speciellt som barnmorska /gynmottagningar och slänga sig med sådana kommentarer. Skulle ringt hennes chef och sagt ifrån på skarpen.

        Exakt så har jag upplevt barnmorskor jag träffat genom åren. Sen som gravid fick jag ett heeelt annat bemötande!!

      Jag har också varit med om att barnmorskor har sagt så till mig när jag varit på kontroll för påfyllning av preventivmedel, två gånger med två olika barnmorskor. Verkar väl ha någon aura omkring mig att jag vill ha barn?! Skämt åsido, men det blir känsligt, särskilt eftersom jag första gången nyligen hade blivit tillsammans med min partner igen efter ett jobbigt breakup. Jag hade inte ens en tanke på barn då och var dessutom ”bara” runt 25. Andra gången var jag 27-28 och då fick jag p-piller för ett år och då avslutade hon med ”sen nästa år kommer du väl inte hit, för då är det väl dags för barn?” är helt sjukt hur man kan lägga upp det så som barnmorska. Tycker det är en sak om de frågar generellt, ex hur tänker du med barn i framtiden, men att anta att det ska ske inom en viss tid är bara oförskämt.

        Jag var hos gyn igår för bl.a preventivmedel och vi pratade om att min mens varit fuckad sen jag va längst ner i missbruket 2014. Innan det försökte jag och exet bli gravida i sex år och innan det ett missfall i vecks 13.

        Efter 2014 blev det ny pojkvän som inkluderade misshandel och vi blev gravida två gånger (jag trodde att ingen mens = ingen ägglossning så vi skyddade oss inte). Jag gjorde abort båda gångerna pga aktiv i missbruk, levde på soc och ville inte ha honom som pappa till mina barn trots att jag har stor barnlängtan. När jag sa anledningarna till barnmorskan tittade hon på mig som om jag var dum i huvudet och sa att jag ju börjar bli till åren.

        Som om det är bättre att skaffa barn som aktiv drogmissbrukare, utan ekonomi, med kronofogdsskulder, boende tillsammans med en ännu aktivt missbrukande snubbe som både fysiskt, psykiskt och sexuellt misshandlade, på 34 kvadrat…. Mmm, bästa förutsättningarna för ett barn att sättas till världen.

          Beundrar din styrka! Du verkar väldigt klok med

      Den frågan ha jag med fått av en gynekolog när jag var 32 år. Jag har aldrig känt mig så misslyckad som då. Så här nästan 10 år senare får jag fortfarande ont i magen när jag tänker på det.

      Jag är 34 och fick för inte längesen liknande kommentar om att det kanske vore läge att börja tänka på att skaffa barn för ”klockan tickar ju” – i samband med ett cellprov!! Blev förbannad (vill ej ha barn!) och sa ifrån, men önskar jag hade gjort det tydligare (eh man är ganska utlämnad när man ligger där…). Nästa gång jag får en kallelse tänker jag ringa upp dem och berätta, så jag i alla fall slipper träffa just den k****** igen.

      Det har antagligen att göra med varningsrapporterna om att förstföderskor blir allt äldre, och allt fler ofrivilligt barnlösa. De faktum är att biologiskt borde vi få barn i sena tonåren och tidiga 20-års åldern. Allt fler vill dessutom ha 3 barn, vilket för att det ska vara goda chanser innebär att första barnet bör födas innan 30.

        OM man nu vill ha barn. Ingen, speciellt inte folk inom vården, ska förutsätta att alla vill ha barn.

        Nej, det har att göra med dåligt omdöme.

          Det finns säkert bättre sätt att ta upp frågan. Jag skulle dock inte bli stött om en barnmorskan tog upp det. Men det kanske är för att jag kan både tänka mig ett liv med barn och ett liv utan barn.

      Har också hört det från barnmorska men det är inget som jag blev ledsen över. Det vore snarare tjänstefel om människan inte informerade mig om att min tid som fertil minskar drastiskt vid den åldern.

        Det går att lägga upp det snyggare. Till exempel fråga om personen överhuvudtaget VILL ha barn innan man börjar ge massa råd.

    En del människor verkar ha en tvärtom-hjärna. Om någon säger eller skriver:

    ”Snälla berätta inte för andra om… (här berättar de någonting riktigt hemligt, fyll i själva, annars är några alternativ uppsägning, graviditet, otrohet, abort och annat privat)

    Så vad gör de det första de gör?

    Jo, berättar så klart! Vuxna, intelligenta, livserfarna, välutbildade människor… berättar! Direkt.

    Eller om någon skriver på nätet: ”Snälla sluta skriva då där, jag blir ledsen! Bara sluta, jag ber er!”

    Vad gör folk då? Jo gör den personen ännu mycket mer ledsen och skäller dessutom ner den (med ord) ”… du får faktiskt tåla…” osv.

    Men idag är det ju ofta mesigt enligt en del att vara snäll, att tacka, att be om ursäkt.

    Jag förstår inte varför du länkat till inlägget om foki?
    Jag förstår att det inlägget handlar om graviditetsspekulationer men varför länkar du till just det inlägget? Det spekuleras ju Hej vilt om graviditeter hos diverse bloggare hela tiden. Varför just detta inlägget? Upplys mig tack

      Läste du inte inlägget?

    Bra rant!

    Haha asså sorry, men måste bara kommentera hur lustigt det låter.

    Håller med om att det är onödigt att spekulera i nåns graviditet offentligt o allt det där med respekt för personen det gäller

    Men besatt? Tänk om man skulle säga samma om allt folk bara random undrar över ? Ska börja säga det på jobbet om nån frågar vad jag har gjort i helgen. Varför är du så besatt av min helg??? Så besatt att du frågar om den varje vecka.

    Vad är rant? Betyder det slut på diskussionen eller vad?

      Det är engelska. Rant = utläggande.
      Om du t.ex är upprörd över något och drar hela saken för en vän, då kör du en”rant” för vännen. Camilla är upprörd och skriver wall of text = rant.
      Hoppas förklaringen var ok ?

    Bra CamCam! Jag kan själv inte bli gravid med syskon och jag VILL INTE få frågor, jag VILL INTE att folk ska spekulera, det är ingen annans ensak än min och min familjs och jag har ingen skyldighet att berätta någonting

      Ingen bör bli ”gravid med syskon”…..

        Gissar att Emmis har barn och att folk frågar när det är dags för syskon.

        Så var det för min syster. Inte ens en månad efter att hennes dotter föddes i januari fick hon frågor om när det var dags för nummer två. Det ska tilläggas att hon hade haft svårt att bli gravid vilket hon (modigt nog) delade med sig av till de flesta i sin umgängeskrets. Fruktansvärt respektlöst att direkt fråga när nästa barn kommer. Hon kan väl få njuta av att äntligen ha fått sitt efterlängtade barn istället för att stressa med ”tvåan”?

          Jag tror inte att det var så hon menade.

          Undrar också vad hon menar med att stressa med tvåan?

          Skoja, jag är ett troll

          Jag har också svårt att bli gravid pga av divrse sjukdommar, har valt att öppet och ärligt att berätta de för min familj, släkten och mina kollegor. Jag går under behandling för att försöka få till en graviditet men efter 3 försök har de inte fungerar. Medicinen suger all kraft och ork jag har och mår så jävla dåligt av den. Ingen respekterar mig förutom kollegorna, dem stöttar mig alltid och tjatar inte. Min mamma är värst av alltid sitt tjat om att bli mormor. Redan för fyra år sen när mitt syskonbarn föddes (var så himla lycklig för den lilla tösen) började släkten fråga mig, är det inte din tur snart!? Njut av den lilla som nyss kom istället. Så trött på alla sådana frågor. Det gör mer skada än nytt med tjatet om man har det svårt eller bara inte vill.

            <3 känner med dig, o hoppas allt blir bra.

    Tips: när du vill stoppa spekulationer så skriv bara ”alla ni som vill spekulera kring Kenzas inlägg – sluta genast”. Du behöver liksom inte skriva vad folk spekulerar kring för det blir ju ytterligare ett sätt att sprida något vidare. Har hänt tidigare här inne och det är ju bara så onödigt. Säg bara stopp.

      Precis!!!

      Håller med. Undrar nästan om det inte är medvetet för att typ få kommentarer.

      Tror du? Jag tror folk blir nyfikna då och tar reda på vad det är, tror att det är något mer upphetsande än bara vanliga spekulationer i graviditeter hit och dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.