Man äter alltså det här frivilligt?

I brist på riktig norrländsk kaffeost i kaffet så fick det bli hushållsost. Så snuskigt gott när den smälter ?//Hannah Graaf

Att folk äter alla möjliga märkliga, äckliga kombinationer som pommes i milkshake och friterad kyckling till våfflor är jag helt på det klara med, men den här bilden inne på Hannah Graafs blogg fick det nästan att vända sig i magen på mig.
Jag var helt övertygad om att någon antingen busat med henne och knölat ner en massa ost i hennes kaffe, eller att kaffemjölken blivit så pass gammal att den antagit formen av en enorm snorkråka som är på väg att krypa ur hennes kopp, men ack så fel jag hade.

Tydligen har hon stoppat ner ost i sitt kaffe av helt fri vilja, och inte nog med det! Hon skriver om det med samma värme som när jag kärleksdiktar om rumstempererad Cola Zero.
OST!?!? I KAFFET????

Det här kan nog vara topp tre av äckliga saker som folk äter någonsin!
Ost i kaffet?
Varför inte ketchup och prinsesstårta?
Ostron i chokladsås eller slå till på en iskall Pepsi Max med citron i? Åh, the horror!!!!!!!!!

Snälla, säg att ni inte äter (dricker?) ost i kaffe!!!

184 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kaffeost är supergott, men fy och blä för vanlig ost i kaffet!

      Dom gör så i Norrland. Min mamma var från Haparanda men hon gillade det inte.

        Ja jag vet 🙂 min mamma kommer från korpilombolo

        Kaffeost – JA! Fast gammalt tillbaka så var det getost som man stoppade i kaffet. Är från Västerbotten men sen många år bosatt I Norge där man lätt kan få tag i riktig getost. När man tar upp osten ur kaffet ska den vara lite seg och nästan gnissla mellan tänderna när man tuggar?

      Gammalt tillbaka så var det vanligt med getost i kaffet. Är från Västerbotten men numera bosatt i Norge där det är lätt att få tag i getost. Bästa osten är den som är lite seg och liksom gnisslar när man tuggar den?

        Man kan prova med grekisk hallomiost också. Gnisslar på samma sätt och lite likt i smaken.

    Men va? Haha hur kan man inte ha hört talas om kaffeost?! Innan jag blev vegetarian så älskade jag det 😀 dock ser det vidrigt ut med vanlig ost..

    Det enda jag kan tänka på när jag ser den bilden är varet som finns i mjölkprodukter pga juverinflammation som är vanligt hos mjölkkor. Som att äta en stor snorig varklump. ?

      Jag har aldrig stött på något sånt :/ menar du att man kan finna det i mjölk ibland?

        Var finns i alla mjölkprodukter, det finns dock en övre gräns för hur mycket var som mjölken får innehålla. Det handlar inte om några jättemängder men ändå. Lite äckligt att tänka på. Tror dessutom att det alltid finns var i mjölkprodukter och inte bara ibland, men någon får gärna rätta mig om jag har fel. ?

          Fast de där stämmer inte riktigt. Klart kor kan få juverinflammation men då mjölkar man den separat och häller bort den mjölken tills inflammationen är borta. Så att det finns var i alla mjölkprodukter är inte sant. Skulle de upptäckas att de är något fel på mjölken när mejeriet hämtat den av bonden så kasseras den och bonden får ersätta mejeriet för den mjölken och för arbetet att tvätta tankbilen.

      Allvar? Är inte det en skröna? Ja, inte juverinflammationen, förstås, men att där skulle finnas varklumpar i mejeriprodukterna vi köper? Hm….

        I UK får mjölk tydligen innehålla 400 miljoner varceller per liter, antar att den gränsen finns just för att det lätt kommer var i mjölk och inte för att det är en skröna.

        https://www.lrf.se/om-lrf/organisation/branschavdelningar/lrf-mjolk/expertomraden/mjolkkvalitet/kvalitetsparametrar/celltal/

        Här kan man läsa lite mer. Cellerna är alltså varceller. Det är ju tydligt när man läser rapporten att det finns i mjölkprodukter, men ofta i en liten skala och att det inte är farligt för hälsan. Handlar ju inte om stora varklumpar. Men ingen skröna alltså. ?

          Celler är inte samma sak som var. Gränsen för hur höga celltal som får förekomma ligger långt under den nivån där det eventuellt skulle finnas var i juvret.

            De cellerna de pratar om är främst vita blodkroppar, var består till största delen av fagocyter vilket är döda vita blodkroppar.

              Nja. Alla vita blodproppar är inte fagocyter. Och enstaka fagocyter bildar inte ”var” på det sätt som jag antar att de flesta ser framför sig, typ bilden i inlägget. Att använda just det ordet görs ju uppenbart för att det ska låta äckligt.

                Men herregud. Läs vad jag skriver. ?

                  Jag har läst och är inte så imponerad. Ska du försöka mästra någon i det här behöver du nog mer info än gymnasiebiologi och en snabb googling.

                Men det är ju ändå var. Att säga något annat är ju att dra en Blondinbella-sanning. ?

                  Känns lite som när en del veganer/vegetarianer påpekar att ägg är detsamma som att äta någons mens. Ok, i slutänden är det kanske jämförbart men ändå definitivt inte.
                  (Säger jag, som är vegetarian, nästanvegan men inte kör den militanta linjen).

      Påminner mig om när jag jobbade på slakteri och vi skulle hugga kotletter och karré. Var inte helt ovanligt att man råkade hugga på en varböld och så splash var det var över hela maskinen.

        Var, cancer och bölder ? Lite korvstroganöff någon?

        Var var det var?

      Om en jobbar juverinflammation får den behandling och mjölken slängs den skickas alltså inte till tanken från mjölkgropen utan ”vaskas”

        *om en ko har

        Fattar noll

          Om en ko har juverinflammation behandlas den med antibiotika och den mjölk som mjölkas från den sjuka kon får alltså inte säljas utan slängs istället. Är du med?

            Och det litar man ju på i den vidriga industrin…

              Du vet att det görs noggranna kontroller? Sluta sprida din naiva konspirationsattityd Kajsa. Var det du som så härligt jämförde att äta kött med förintelsen i tidelagsinlägget?

                Nej det var inte jag. Vad har det med detta att göra? Den enda som är naiv är du som försvarar.

      Uppväxt på landet med flera mjölkko-anläggningar runt om, can confirm… Vidrigt hur det gick till, hur djuren behandlades och vad som egentligen fanns i mjölken… Jag kan inte ens prata om det utan att magen vänder sig. Fy fan.

      Aldrig upptäckt något sånt i mina mjölkprodukter ?

      Hallå vänta stopp. Kor får ibland juverinflammation, kallas mastit. Då blir det fler celler i mjölken än vad som är tillåtet, alltså slängs mjölken långt innan den hamnar på mejeriet. Det finns höga krav och ordentliga kontroller på detta, ingen bonde skulle nånsin sälja mjölk med var i! Herregud. Håll tyst om saker du inte kan något om istället för att sprida okunskap och veganpropaganda.

        Mastit är mjölkstockning och kan variera i grad, hur vet du att en bonde aldrig skulle sälja mjölk med ens en ynka procent var i?
        Kött säljs ju med varbölder och cancersvulster och du tror att mjölken är bättre kollad?

          Naturligtvis kan en bonde missa det men eftersom majoriteten av alla bönder är måna om sina djurs välmående (och att följa de regelverk som finns) så gissar jag att de är väldigt få bönder som missbrukar systemet och medvetet säljer kött eller mjölk från djur som är sjuka. Det görs dessutom kontroller, både standard och stickprov för att kontrollera kvalitén på produkten.

          Här står lite om kontroller:
          https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/produktion-handel-kontroll/branschriktlinjer/mjolkens-kvalitet—kontroll-av-den-obehandlade-mjolkens-kvalitet.pdf

            Hahahaha. Måna om sina djurs välmående, det var dagens skratt. Om man räknar in att separera mjölkkor från deras kalvar efter födseln samt att hålla djuren inomhus under hela vinterhalvåret är att bry sig om hur djur har det, plus massa andra sjuka grejer, så visst. Vem vill inte vara en ko under de premisserna, verkar underbart,

              Kan du inte gå någon annanstans?

                Vill du bara höra saker som passar in i din världsbild?

              Fast? Separera kalvar och kor gör man först när kalven har slutat dia. När kalven inte behöver mamma mera. Man mjölkar bara kon så mycket att det räcker till kalvens di också..

          Återigen, celler är inte samma sak som var. Att använda ordet var är görs uppenbarligen bara för att väcka äckelkänslor. En ko kan ha uppåt 50 000 celler per liter mjölk utan att det finns en enda bakterie i mjölken. Det är helt naturligt. Mejerierna betalar mer pengar för mjölken ju mindre celler den innehåller, bl. a. för att det då är lättare att processa den till olika mjölkprodukter. Om man använder sig av mjölkrobot mäts antalet celler hos varje enskild ko varje gång hon mjölkas. Så självklart har man koll på detta.

            Vet du själv vad var är? Det är alltså främst fagocyter, vita blodkroppar som ätit bakterier och sen dött. Fagocyter finns i komjölk. Alltså finns var i komjölk. Läs mer här:
            https://www.lrf.se/globalassets/dokument/om-lrf/branscher/lrf-mjolk/forskningsrapporter/for_7091_systemanalys_celltal_2011-10-20.pdf

              Ja, jag vet vad var är. Att du använder det ordet ( speciellt i sammanhang med bilden i inlägget) och påstår att var finns i mjölk gör du uppenbarligen för att du vill att folk ska tycka att mjölk är äckligt. Jag arbetar med detta varje dag och är inte det minsta orolig för varklumpar i mjölken.

              Du behöver inte dricka mjölk om du inte vill men jag är så trött på den här skrämselpropagandan.

                Men det finns ju var i mjölk? Det är inget hittepå för att göra mjölk äckligt. Mjölk innehåller var och det ÄR äckligt. ?

              Var innehåller fagocyter men fagocyter är inte var. Det du påstår är ju som att säga att jordgubbar är en slags sylt för att vissa sorters sylt främst består av jordgubbar. Jordgubbar är inte sylt utan bär, precis som att fagocyter inte är var utan vita blodkroppar.

        Så om det bara finns lite var i mjölken räknas det inte som var eller? ?

          Om det finns jord och gödselbakterier på din morot, räknas det inte som bajs då eller?

            Det är väl klart det är bajsbakterier! Därför jag alltid tvättar, skrubbar och skalar mina morötter.

    Mina föräldrar och bröder brukar ibland ha kaffeost i kaffet, jag gillar mitt kaffe som det är ?

    Självklart har man ost i kaffet!! Dels kaffeost som egentligen är en typ av finsk ostkaka. Den smälter inte utan när man haft den ett tag i det varma kaffet och sedan tuggar den så gnisslar det härligt 🙂 Men jag gör också så med annan ost lägger den i the eller varm choklad och låter smälta lite…. smaskens!

    Kaffeost är mums! Även ost i köttsoppa med klimp.

      Åh Gud jaaaaaaaa! Galet gott!

    Inte vanlig ost, men kaffeost är ju kanske något av det godaste som finns att förtära.

    Jag!! Har druckit kaffe med ost i. Norrlänning och allt….. Inget som blev till någon vana, men inte det minsta äckligt. Smält ost är ju inget ovanligt? Testade även kaffe med salt i (samisk specialitet) men det var ingen höjdare.

      Om du har salt i ska du bara ta en nypa och då med bönorna/det malna kaffet. Det tar bort beskan. Funkar inte med mjölk dock. Men ta verkligen ytterst lite.

    Nej. Bara nej.

    Efter en snabb googling av vad kaffeost faktiskt är, så framstår det väl inte som så himla vansinnigt. Hushållsost i kaffet är väl rätt skumt dock.

    Blä på denna sjuka ersättning, men riktig kaffeost är underbart!!! Lite som en mjukare halloumi som ger en fyllig smak åt kaffet ????

    I Finland äts kaffeost med sylt (jättegott!).
    Tycker det låter logiskt att ha ost i kaffet. Även testat smör när jag hade slut på mjölk. Funkade okej.
    Smaken är olika. Jag gillar inte rumsvarm cola.

      Görs det? Aldrig hört talas om det haha. Kanske det är en lokal grej nånstans?
      Mvh finlandssvensk

        Fått det av min svåger men de är finska (han är sverigefinne och mamman är finska) dvs inte finlandssvensk. Var i Fredrikshamn och de stekte kaffeosten (minns inte finska namnet) och sen fick vi det med sylt till. Det var alltså hemma hos dem så kanske någon lokal grej?

          Har också ätit kaffeost med antingen hjortron eller jordgubbssyl. Supergott mvh en annan finlandssvensk.

        I Österbotten har jag i alla fall ätit kaffeost (har för mig att vi använt annat namn) med hjortronsylt. Inte det godaste jag vet men det är helt okej. Mvh ännu en finlandssvensk.???

      Leipäjuusto.

        Finsk kaffeost med hjortronsylt är ??

      Många som kör LCHF häller ju kokosfett i kaffet!

    Smält ost=gott
    Kaffe=gott
    Smält ost i kaffet, nja, ser inte speciellt nice ut.

    Åååh det är så smarrigt ???

    Åh, nostalgi!! Detta fick mig att tänka på att jag brukade äta ost i varm choklad när jag var liten!! Mmmummms!

    När jag var liten skar mamma små ostkuber som hon doppade i sitt kaffe och gav till mig ? minns att jag tyckte det var gott! Dock var osten inte smält som på bilden.

    Men det går ju inte att jämföra kaffeost med vanlig ost! Heeeeelt annat! Är som att likställa spolarvätska med champagne – visst, båda innehåller alkohol men det är också den enda likheten.

      Mvh norrbottning/tornedaling

        Var i Tornedalen? 🙂
        / Korpis

          Pajala! Rätt kommun med andra ord! ??

        Min mamma var från haparanda. Varit där mycket som barn. Vad vackert det är.

    Varför hamnar jag i modd? 🙁

    OT men har mailat skincity och frågat om de tänker ta in Löwengrip. Har även kommenterat på hudspecialistens blogg men min kommentar har inte godkänts. Är det någon mer som skrivit?

      Finns massa kommentarer om det och svar från Annica? Hon säger att hon aldrig sagt att hon ska ta in produkterna utan hon träffar och har möten med många företagare. De har ett hudvårdsmärke, Skincity säljer hudvård… Är inte jättekonstigt. Tråkigt om de tar in det, men inte konstigt

    Aldrig hört talas om detta, men nu blev jag ju lite sugen på att testa. Ni som har druckigt/ätit detta, jag sökte på recept och är det så enkelt som det står?
    Gammaldags mjölk och ostlöpe?

      Jag med!! Men jag vill prova den riktiga kafferosten – inte hushållsost….

      Hyfsat lätt är det faktiskt. Kan vara lite svårt att få en snygg form och perfekt konsistens, men att göra en okej kaffeost är inte så krångligt!

    OT men Camcam: Kan duinte göra ett reseinlägg där man letar resekompisar till sommaren för oss som inte har synkat semesterar med vänner etc. Behöver hitta ett par resekompisar i juli till min semester! (eller tips på vart man kan hita resekompisar uppskattas också)

      Gå med i gruppen Friendcation SE på Facebook. Endast för tjejer tror jag så anonym om det är aktuellt så är nog det något. Kommer många inlägg om resesällskap. Där ser ju medlemmarna vem det är som postar (sluten grupp) till skillnad mot här där det är anonymt. Dvs måste ändå ta det vidare till annat forum ju.

        Tack! 🙂

    Kaffeost är ju supergott. Den smälter inte utan blir ”gnekig” när man tuggar på den. Testa! Lätt att göra egen.

      Älskar att stöta på dialektala uttryck som jag aldrig hört förut! Vad är gnekig??

        Vet inte om det är dialekt eller eget ord ?
        Det låter gnek gnek i huvet när man tuggar på den ?

          Så typ som att det gnisslar alltså? Gnekig = gnisslig??

            Haha gnekig vet jag inte om jag hört förut egentligen, men det makes perfect sence för mig. Jag är norrbottning ska tilläggas, vi norrlänningar kanske förstår varandra vad vi än säger? ?

              Gnekig förekommer iaf i Umeå 😀

                Gnekigt förekommer i fjälltrakterna också. Hä kun gnek i spiralfjädra å?

              Haha ja, jag reagerade inte ens på ordet. Är gnekig en norrlandsgrej alltså?

                Kaffeost påminner om halloumi i sin ”gnekighet”. En kvalificerad gissning är att fler känner till den cypriotiska halloumiosten än norrbottniska kaffeost.

                Jag är från Östergötland?

            Nästan. Gnissel är mer gällt. När nått gnekar låter det dovare. Typ en träbåt gnekar :p

            Typ. Fast det låter gnek ?

      Har du ett recept du kan rekommendera?

        Finns massa bra recept på nätet.

      Åh snälla – berätta hur man gör. Blev så himla nyfiken. Nu ska här experimenteras med hemgjord kaffeost i Keurigs D&D kaffe!!

    Inte din mjölk. Det är kalvens.

      Vad är egentligen vårt?

        Ingenting är vårt, vi tar det enbart för att vi kan.

      Kalven får sin andel men en svensk mjölkko idag producerar mycket mer mjölk än vad en kalv kan dricka.

        Det är ju inte naturens verk direkt.

        Menar du att alla mjölkkossor diar även sina kalvar?

          Nej, det har jag inte sagt. Ekologiska kalvar får gå med sin mamma 3 dagar, övriga skiljs oftast åt några timmar efter födseln. Men en del av mjölken från korna ges ändå till kalvarna, i hink t.ex. De behöver ju liksom den för att kunna växa. Däremot går köttraskalvar med sina mammor och diar hela sin uppväxt.

            Så generöst. 3 dagar efter 280 dagars graviditet. Vidrigt och oacceptabelt.

            Fruktansvärd behandling av djur, bara för att vi vill ha mjölk. Stackars djur.

            Mjölkpropaganda, industrin är sjuk punkt slut. Girigt profiterande på andra djurarter.

            Öööh varifrån får du detta med tre dagar? Våra grannar är ekomjölkbönder, enligt reglerna måste då kalven gå med mamman i tre MÅNADER, inte dagar.

              Tror att antingen du eller dina grannar har missförstått något då. Enda kravet enligt KRAV-produktion (dvs ekologiskt) sist jag kollade är att kalven ska få dia från sin mamma i 1 dygn. De flesta låter dom gå ihop i tre dygn. Kalven ska däremot få helmjölk (inte ersättning) i tre månader. Sedan får man självklart låta kalven gå med sin mamma hur länge man vill, men det är inget krav.

          Om kalven tas från sin mamma så får kalven ändå mjölk från ko. Pm man vill att kalven ska få gå med sin mamma ska man BETALE MER FÖR MJÖLK!!!!! Det är inte att kalven dricker mjölk som gör att den behöver tas från sin mamma, det beror mer på hur ladugårdar är utformade. För att kalven ska kunna gå med kossan måste man bli av med spaltgolv, kalven kan fastna och när utgödslaren kör under så kommer den kapa kalvens ben. Det blir även svårt vid mjölkning i mjölkgrop.
          Så om man tex skulle ha en djupströbädd toll korna krävs mycket mer strö -halm =kräver mycket åkermark. Då behöver man både betesmark+åkermark för strö. Du behöver mer personal för att mocka/andra maskiner.
          Så vill man att kalven ska få gå med sin mamma så måste vi värdera våra bönder deras arbete o de produkter som kommer där ifrån.
          Ang att kalven tas från mamma tidigt så har mätningar gjorts på kalv o ko, det är mindre stressfaktor för båda att skiljas tidigt än om man drar ut på det, men självklart om man tycker att kalven ska få gå med sin mamma så kan de bli verklighet om man betalar typ 4dubbelt för mjölkprodukter så bönderna kan köpa mer mark, mer personal för att bruka marken, pengar att bygga om ladugårdar, pengar att köpa in andra utgödslingsalternativ, andra gödselshanteringssätt (halm behöver brinna och tar stor plats) mer personal som kan sköta mockninge , ett bättre alternativ till mjölkgropen där kalven inte kan komma till skada, större ladugård då det kommer behövas mer plats att hålla kor o kalvar tillsammans tills kalven ska bli ko alt säljas/slaktas

            Sjuk industri som måste bort! Ingen människa behöver komjölk. Eller getmjölk heller för den delen.

              Säg det till de fattiga jordbrukare i u-länder som är beroende av sina fem getter för att barnen ska få nått protein.

                Fast det är väl en jäkla skillnad på att hålla djur för sin egen och familjens liv och uppehälle, och att producera mjölk eller kött i industriell skala? Välmående västerlänningar kan välja andra proteinkällor än just mjölk och kött, eller dra ner på sin konsumtion.

                Är det att jämföra med hur vi har det i Sverige? Det finns massa saker vi inte behöver här men som är livsviktigt för andra, det betyder inte att vi har samma rätt till sakerna.

    Uppväxt på landet med flera mjölkko-anläggningar runt om, can confirm… Vidrigt hur det gick till, hur djuren behandlades och vad som egentligen fanns i mjölken… Jag kan inte ens prata om det utan att magen vänder sig. Fy fan.

    Och jag dricker mitt te med smör och grädde. I koppen naturligtvis. Osaltat smör. Och vispgrädde. Då är man mätt länge ?

      Det låter mer som LCHF än en del av norrländsk/finsk matkultur?

        Kanske bägge delarna. Eller, alla tre, då jag kategoriserar mig som samtliga.

      Kaffegrädde är för mig väldigt skånskt, pluggade i Lund och i Skåne är det ofta grädde på kaféer osv. Föredrar mjölk utan för mycket fett. 🙂

      Låter vedervärdigt och hälsovådligt med smör i kaffet. Smör överhuvudtaget.

        Smör är riktigt nyttigt ??

        Hälsovådligt? På vilket sätt? Smör är väl en utmärkt källa till nyttigt fett?

    Hushållsost är jättegod smält, kan man ha till det mesta!!

    Nä urs va äckligt de låter ?
    Fast själv älskar jag potatissallad på mjuk macka ?

      Varförvarförvarför stavar alla helt plötslig ’usch’ som ’urs’?

        Jag säge även så som jag stavat URS! ??

    Lchf människor har 50 g smör i kaffet.

      Gäller väl inte alla, jag kan ta 100g om jag känner för det, godast är att mixa smör, ägg och kaffe ??

        Fy fan vad äckligt.

          Du äter säkert något jag inte uppskattar, det är väl tur vi gillar olika

      Ohälsosamt nå jävultskt

        Vad är det som är ohälsosamt?

    Åhhhhh, McDonalds fries med McFlurry Daim <3
    Använder flurryn som dipp för pommesen 😀

    Jag har börjat dricka kaffe med propud vaniljmilkshake, så jäfla gott!

    När jag var i tonåren hade jag dille på att gå till korvkiosken och enbart köpa en mosbricka och en liten påse grillchips. Sen doppade jag chipsen i moset och åt! Så gott det var, blir nästan sugen nu igen! ?

    CamCam! Du borde titta på Edward Bloms Baksmälleost på YouTube ?
    Bara att söka på ”Edward Blom ost” and BAM!

    Treat yo’self haha

    OT:
    Vi har väl alla förstått att influencers har arbetsdagar som väsentligen skiljer sig från vad ”vanligare knegare” har.
    Här beskriver Forni sin två-timmars skrivdag:
    ”Hur mår ni idag? I Stockholm är det 28 grader och jag har min skrivdag. Min tanke för dagen var att gå upp vid åtta för att kolla på Nyhetsmorgon och äta frukost i sängen. Efter frukost skulle jag gå upp, sätta på mig sköna kläder och sätta mig för att skriva. Ingen telefon, inga intryck. Ta en lång promenad runt Djurgården på lunchen och sen gå och vaccinera mig i eftermiddag. Äta vegansk burgare till middag och kolla på två avsnitt av en serie.”
    Låter ganska behagligt, eller hur?
    Men stackars Forni fick några jobbsms vilka gjorde att hon fick ont i magen. Ja, det är trist när en arbetsdag inte blir så avslappnande och trevlig som beräknat 🙁

    Aldrig hört talas om kaffeost eller ost i kaffet men måste testa, smält ost är ju såå gott.

    Är kaffeost samma som kalvost? Kalvost är ju jättegott, lite likt ostkaka och inte direkt ost.

      Pingis skriver 11:45 medan Bella skriver 11:30… Undrar vad som gäller…

        Dumt att chansa på 11:45 🙂

        11:30 enligt Löwengrips insta

      fult att dom ändrade tiden, säkert endast för att man ska missa, i promise you! xD

    Tror du det tastear like feet?

    I like it!
    Coffee – good
    Milk – Good
    Cheese- GOOOOOD ?

    Inget oaptitligt i jämförelse med det som personer skrivit under tidigare inlägg här, om att de äter snorkråkor och biter på tånaglarna, frivilligt dessutom. Vet iofs. inte om de immundigar detta tillsammans med kaffedopp?☕

      Men de människorna måste ha nån störning. Jag höll på kräkas när jag läste det. Och att de kommentarerna fick likes- det finns alltså fler. Usch

    Jag har aldrig smakat så vet ej om det är äckligt. Men inlägget och många kommentarer visar i liten skala exempel på det ”härliga” mänskliga draget att tycka att allt som är okänt och annorlunda automatiskt måste vara äckligt… ?

    Har aldrig hört talas om det men det är säkert inte mer äckligt än något annat – speciellt för den som tycker om det. Är allergisk mot folk som skriker att saker är äckliga bara för att de själva inte tycker om dem.

    Asså den där bilden…? gillar inte kaffe och smält ost får mig att vilja spy. Usch!

    Förresten, kolla vilket romantiskt snyftinlägg Blondinbella nu radade upp! Nu händer det grejer! Inte kan väl hon som är så mysig ljuga om så mycket som hon gjort väl? Det fattar väl alla? Hon är ju bara mänsklig liksom. /Ironi

      Nä, kan inte kolla för unvisit fortfarande nere!

        Använd inkognitofunktionen så borde det funka 🙂

    Jag dricker inte kaffe men det här ser ändå gott ut! En gammal klasskamrat hade ketchup på äpple haha.

    Haha skrattade högt när Bella precis sa att hon hade störst blogg i Norden.

      Rapportera mera, please!

        Dom vill bland annat inte kommentera varför Stefan slutade då dom inte vill ”kommentera enskilda arbetare”. Sen är det en miljon frågor om Dubai som dom bara duckar för och säger att det är en marknad som dom inte prioriterar nu.

        Ååå nu svarade hon på vad som hände med ”A quest for success”. Det lades ner då hon märkte att följarna var mer intresserade av henne än dom hon intervjuade… Hahaha.

      Fast det är väl förvisso sant, att hon har Nordens största blogg, det har ju camcam klargjort här på bloggen.

        Trodde Kenza var större, my bad.

      Så jäkla oproffsig Instastories live. De har inte ens mikrofoner utan använder mikrofonen på telefonen så man knappt hör vad de säger… Hela upplägget andas damage control i panik.

    Varför är du inte inne och frågar Bella massa frågor nu när hon sänder live?

      Kan man se Blondbellan utan att registrera sig for hennes instastories? Var?

        De sänder på @lowengrip och ja, du kan se det utan att vara följare.

          I slutet sa dom att dom skulle ha en livesändning näsa vecka igen. Då får du varar redo CamCam!

      Men va är hon inte? Cam som hade frågor till Bella hon så gärna ville få svar på, då skulle hon ju passat på nu, är väl därför de har denna frågestund, men då får hon en ny chans då.

    Blä två onda ting.
    Ost är äckligt. Kaffe är äckligt.
    Dubbeläckligt tillsammans. Ryser.

    Vilken fruktansvärt dålig livesändning av Bella och Pingis

      Maste man ha en app for att se det? Kunde ej se det. Hoppas nagon lagger ut har eller pa youtube.

        Du måste ha Instagram-appen.
        Livesändning fungerar inte i webbläsare (märkte jag).

        Det var helt onödigt att se, knappt några svar på frågor, massa prat om produkter. Pingis proffsig, Bella nervös och flamsig. Enda intressanta svaret var väl hur Bella mäter sin statistik, men det har hon väl svarat på innan, hon har tagit ett snitt bara. Hon tar inte illa upp över inlägg här men hon tar illa upp när hennes familj och anhöriga blandas in

    HERREGUD vilken jävla livesändning. Känner närapå avsky. Tycker att både P och I kör en översittarattityd och ser ner på ”oss” som ”skvallrar” (que?). Vidrigt gjort av dem.

    Kom igen nu camcam, recension på liven av Isabella och Pingis! Intresserad av din tolkning gällande deras uttalande om bloggbevakning.

      Ja, det var visst något om avundsjuka och Jante 🙂
      Vill man inte se verkligheten så är det förstås lätt att skylla ifrån sig.

        Sen när hon sa att tack vare bloggbevakning så blir det mer trafik på hennes blogg och hon tjänar mer pengar är ju enbart för att hon inte vill att camcam ska granska henne känns det som.

          Ja. Också Camcams ”fel” att de fick en stor beställning på amazon ?

            Ja hahaha herregud. Nä nu går jag och tvättar för head of tvättstuga fick ledigt idag.

    Uhm, iskall Pepsi max med citron låter förbannat fräscht ju?! ? Rätta mig om jag har fel någon, men innehåller inte Coca cola och Pepsi någon form av citrus?

      Ingefära i alla fall.
      Den nya Pepsi Max Lime var för övrigt svingod.

      Har ju funnit Coca Cola lime och Pepsi twist (citron) förr.

      Varför slutade de säljas? Så bra kombo.

      Det är riktigt svingott med citron till cola!! Man brukat få det på restauranger ibland ju, det smakar riktigt fräscht.
      http://Www.caloveline.com

    Riktig kaffeost är hur gott som helst, men vanlig ost seg hur äckligt som helst ut.
    Släkt med både finlandssvenskar och från Vittangijärvi så det serverad både kaffeost, pascha (googla för recept) och memma i barndomshemmet, mums!
    Min älsklingsrätt hos mamma är när hon steker upp kaffeost (blir lite som halloumi i konsistens men annan, söt och kolaaktig smak) i smör och serverar med mylta på hjortron. Har man tur ska hon också friska surdegen så då häller hon ut det i pannan och steker till en jättegod typ friterad variant på pannkaka/våffla som vänds i socker och serveras till.
    Hjälp, vad jag blev sugen nu!

    Det är ju jätte gott med pepsi med is och citron i?? Speciellt coca cola.
    http://Www.caloveline.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.