Ida Warg svarar på kommentar om ätstörning

Ida Warg är en influencer som varit väldigt öppen med att hon tidigare lidit av ätstörningar men att hon nu under sin graviditet haft en mer avslappnad inställning till mat än någon gång tidigare.
I videon här ovan så bemöter hon en kommentar som hon såg inne hos Svenska Youtubers som tog upp just detta, och hon berättar i klippet att hon är både arg och ledsen över det som stod i den.
Enligt Ida på Svenska Youtubers så är det den här kommentaren det ska handla om:

Så här säger Ida i sin video för den som inte vill/kan/orkar titta:

Jag kom in på en kommentar på en skvallerblogg där det stod att jag fått tillbaka mina ätstörningar och klagar på att magen blir stor. Jag vet inte var denna personen har fått den informationen ifrån för jag har ju gjort allt annat än klaga på att jag är för stor. Om den personen hade sett min senaste video så är jag mer orolig för att min mage inte har växt.

Att folk går på att jag tränar för mycket. Men vet ni vad. Träning är superbra. Att föda ett barn är lika jobbigt som att springa ett maraton. Ju mindre tränad man är, desto jobbigare blir förlossningen.

Jag har aldrig haft ett mer avslappnat förhållningssätt till kost. Jag har noll ångest när jag äter. Jag känner att jag kan äta exakt det jag vill, när jag vill utan att få någon ångest. Så alla ni som är oroliga över att jag har fått tillbaka mina ätstörningar, så kan jag säga absolut inte. Jag har ett barn i magen som måste ha mat. Han är viktigast av allt.//Ida
I det här inlägget så tar Ida upp oron över att måtten på hennes mage inte vuxit, samtidigt som hon skriver att hon nu för tiden alltid köper två luncher i stället för en.
Med andra ord så innehåller kommentaren här ovan inte mycket substans att tala om men jag förstår samtidigt att Ida vill bemöta den.
Jag vet att några reagerat på att Ida har med sig smink i sin bb-väska och jag kan hålla med om att det låter lite märkligt, men samtidigt så vet jag att GabJoss berättade att hon ställde sig och lockade håret när hon fick verkar när Jason skulle födas, mest för att hon inte visste vad hon skulle göra.
Marguax fick sina tånaglar målade på förlossningen och Ida Warg vill ha solpudrade kinder – märkligare saker HAR hänt.

Jag kan tänka mig att det är lite som reaktioner vid trauma och i chock.
Många av oss vet nog hur vi SKULLE vilja reagera, men har ingen aning om ifall det är hur vi skulle agera om vi någonsin hamnade i den situationen.
Jag såg nyligen en dokumentär på Netflix om terrordåden i Paris – ”November 13th: Attack on Paris” –  där de tar upp just det här – människornas reaktioner på sina egna reaktioner under dåden.
Väldigt intressant!

Klart alla vill vara rationella, omhändertagande och hjältemodiga men sanningen är den att man inte har en aning om sin egna reaktion förrän man hamnar där.

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dumt öht att spekulera i om andra har ätstörningar eller inte, på nätet och i ett anonymt forum är ju enda andledningen till det att skvallra, och sprida spekulationer. Folk får väl lita på att MVC och de närmaste anhöriga reagerar och erbjuder hjälp om de ser att en blivande mamma eller bebisen inte mår bra.

      Håller helt med men vad hon säger om att vara vältränad stämmer inte. Det är givetvis en enorm påfrestning på kroppen att föda barn men hur ”bra” det går har snarare med hur avslappnad och trygg man känner sig. Jag var sängliggande i 9 månader med min första graviditet. Alla mina muskler förtvivlade men förlossningen gick hur bra som helst. Många varken kan eller vill träna under graviditeten och de betyder inte att de kommer få en mer komplicerad förlossning.

    Att folk bara inte kan låta bli! ? Stackars Ida.

    Tycker det är respektlöst att spekulera ifall hon fortfarande är ätstörd eller inte. Låt henne vara. Hon oroar sig redan tillräckligt nu under graviditeten, hon behöver inga pekfingrar från folk som hon inte känner.

    Jag hade också med mig smink i BB-väskan inför min första förlossning. Många hånskrattade åt mig & sa att jag inte skulle ha användning för det. Funderade mycket på varför jag ville ha med det & om jag skulle strunta i det, men kom fram till att det ”kändes bra” för mig att ha med det. Man ska ut på en jävla resa man aldrig varit på & är så nervös & snurrig att TA MED VAD FAN SOM ÄN FÅR DIG ATT KÄNNA ATT DU HAR KONTROLL ÖVER SITUATIONEN! Du har det ändå inte.? Folk har med sig de konstigaste saker. Min kompis hade med sig en liten tavla för att få lite hemmakänsla & en brieost som hon längtat efter i nio månader. Inte fullt normalt?, men ingen tog skada av vad hon hade i sin väska.

    & nej, jag använde aldrig nåt smink, men nån annan kanske gör det & vad betyder det då? Att du inte älskar ditt nyfödda barn???‍♀️

      Jag hade med mig en plätt-stekpanna ?
      Inte i någon BB-väska dock då allt blev akut under en kontroll och förlossningen fick sättas igång. Skulle vidare hem till min syster och steka plättar efter kontrollen men livet hade andra planer.
      När pappan kom in till förlossningen och allt var lite lugnare redan skojade barnmorskorna med honom om att verkligen uppföra sig och stötta mig eftersom jag hade med mig ett vapen i form av en stekpanna ?

        Bara i vecka 17 men om allt går vägen har jag redan instruerat min kille att ta med minst två sorts mögelostar, lufttorkad skinka och salami. Den enda mat jag längtar efter nu.

          Frys parmaskinkan i tre dagar så är den ofarlig för gravida. Jag gjorde det, älskar lufttorkad skinka.

          Känner igen det från mina graviditeter men ett tips om du inte tänkt på det tidigare är att frysa in salamin och skinkan i minst fem dagar så kan du äta iaf det sen ☺️

      Jag sminkade mig på BB, eftersom att jag har mörkbrunt hår & är väldigt blond i mig själv.. ser typ ut som Marilyn Manson utan smink. ??‍♀️ Alla påpekade att ”det kommer vara den minsta prioriteringen för dig hur du ser ut”.
      Mitt svar var: ”hade mina ögonbryn synts så hade jag inte brytt mig om smink heller.”
      Jag går inte utanför dörren utan att ha fyllt i ögonbrynen. Och ja, jag fyllde i dom innan vi åkte in på förlossningen ?
      Kan tillägga att jag färgat brynen både hemma & på salong – men färgen sätter sig inte.

    Tyckte det var så intressant att jämföra hennes och Helen Torsgårdens bb-väskor. Helen bara ”detta hade jag med sist men använde inte så det tar jag inte med mig nu” medan Ida såg lite ut att packa inför en hotellvistelse. Gillade hur olika de packade,
    Visar ju bara att det inte finns några rätt och fel?

      Sedan så väntar ju Helen bebis nr 2. Då vet hon nog vad hon kommer använda och inte använda.

        Ja jag skrev ju att hon sa det? ”Detta hade jag med sist”?

          Lite konstigt att jämföra deras och skriva att hon packa för hotellvistelse

    Jag tog med puder och mascara men mascaran pallade jag inte för det kunde inte rädda mig haha. Men smackade på lite mineral puder dagen vi åkte hem just för jag inte sovit på 2 dygn. Och fick ett ryck att sminka mig när vi skulle in och föda andra gången, men skippade mascaran när värkarna Kom värre för då började jag gnugga ögonen och ville smälla av direkt. Sket blanka i hur jag såg ut då kan jag säga… men hade jag varit influenser hade jag nog också velat pudra lite bara inför eventuella kort.

    Sminkade mig inte, men har bilder efter akutsnittet med vår bebis där min hud är heeeeelt perfekt! Min sambo frågade om jag var sminkad haha, ’’du dog nästan HUR kan du se så fräsch ut??’’ Hade inte med smink heller, däremot tofflor!

      Fick också jämn hud av blodbristen

        Samma här. Sjukt ideal när man nästan ska dö för att se ut på rätt sätt ???

    Det stämmer inte att förlossningen blir lättare om en är vältränad. Jag är väldigt otränad och hade ändå en amidig förlossning. Med det sagt så ska en självklart träba så länge en mår bra av det!

      Samma här, tränar aldrig och mina barn typ flög ut efter några timmar ? jag tror det är genetiskt, alla kvinnor i min släkt har haft lätta förlossningar.

      Och jag som är vältränad födde på två timmar, 16 min krystvärkar.

      Precis va ja skulle skriva 🙂 Jag har inget emot att Ida tränar, och det är säkett jättebra. Men det finns inga garantier på att det blir en smidig förlossning. Jag är väl ”vanlig” i kroppen, varken tjock eller smal, men tränat har jag inte gjort på flera år. Foglossning Allan Ballan under graviditeten vilket gjorde att ja gick på kryckor. Men förlossningen gick jättebra! Så pass bra att ja sa 30 min efteråt ”de här var ju inte så farligt”.

        Behöver inte vara att förlossningen blir lättare, tar kortare tid osv!
        Men som tränad är man ju mer uthållig och orkar mer?
        Skulle Ida få en jävligt utdragen förlossning lär hon ha mer krafter kvar till sluttampen än vad en helt otränad människa har?

          Och framför allt återhämtar sig kroppen nog snabbare om man är vältränad redan innan tror jag

      Samma här. Otränad men har haft 2 snabba och lätta förlossningar

      Jag är inte helt säker men är det inte så att återhämtningen blir lättare?

      Jag upplever inte att Ida menar att man inte kan ha en enkel förlossning om man inte är tränad. Jag uppfattar det mer som att om förlossningen t ex drar ut på tiden har en vältränad kropp generellt förutsättningen att orka bättre. Jag tycker det låter rimligt, bör ju inte va till nackdel iaf?

      Själv är jag avundsjuk för att hon orkar träna. Jag har ingen motivation alls även fast jag mår tillräckligt bra fysiskt fortfarande för att träna.

        Lofsan diskuterade i någon podcast att förlossningen kan bli något svårare om man är väldigt vältränad; kroppen håller liksom emot mer.

        Men sedan kanske man har mer av en marathonmentalitet om man sysslar med den typen av träning, vilket kan vara användbart vid förlossning.

        Men att hon diskuterar träning som en garanti för en lättare förlossning är ju ???????? Hade hon snackat återhämtning hade jag dock förstått.

    Som gravid kan du inte gör något rätt. Du är för smal eller får upp för mycket eller träningar för lite eller för mycket. Du lever för mycket som vanligt eller är tråkig som tar hänsyn. Det är så tråkigt att man inte kan FP vara som man vill under sin graviditet utan att andra människor ska hålla på och påpeka och fundera. En graviditet innebär tillräckligt med funderingar utan andras inblandning.

      Verkligen, det är lite peak-kvinna att vara gravid, alla får döma och komentera utseende, livsstil, allt du gör är fel och alla tar sig rätten att pilla och ta på dig.

    Här är nästa som vill tjäna pengar på sitt ofödda barn, som det verkar innan graviditeten enligt utsago ens var bekräftad.

    https://laila.mabra.com

      Fattar nog inte riktigt – hur kan hon tjäna pengar på att berätta att hon är gravid? Hur går tänket då?

      blir ju lite b om den här bloggen ska gå ut på att hänga ut alla influencers som skriver att de väntar barn

    Stod hemma i badrummet och sminkade mig med rinnande vatten och värkar varannan minut innan sambon övertalade mig att det var dags att åka in. Sminkade mig inte för att vara snygg, utan för att kunna fokusera på annat än värkarna?

    Mja… fast det ÄR inte lättare för en vältränad att föda alla gånger. Har man mycket magmuskler kan det verka i motsatt effekt. Men absolut – det är jättejobbigt att föda. Jag har dock aldrig tränat i hela mitt liv & har fött 6 barn, varav första tog 5 timmar från första känning till att dom 3 senaste har tagit mindre än 1 timme. Så Idas formulering är kanske lite fel där – dock kommer hon säkerligen återhämta sig fysiskt snabbare. Allt kommer dra ihop sig snabbare, det är jag säker på.

      Fast hon påstod inte att det alltid är lättare, bara att det KAN underlätta.

        Fast då kan ju man även påstå att det är lättare att föda om man bara äter big Mac hela graviditeten. Det BEHÖVER inte bli lättare men det KAN bli. Samma logik.

        ”Ju mindre tränad man är, desto jobbigare blir förlossningen.”

        Jag ser då inget ”kan”.

        Hennes påstående är inte bara felaktigt utan riskerar även att stressa de kvinnor som inte tränat under graviditeten.

    Det är nog rätt självklart att träning är överflödigt när man väntar barn. Har blivit ganska hysteriskt med det och är bara en tidstrend. För trettio år sedan diskuterades det precis tvärtom: idrottskvinnor fick trappa ner pga magmuskler etc och för lite fett/svag viktuppgång.
    Och om man tänker efter: återhämtningen efter en förlossning beror inte på hur vältränad man är. Den sker i sin egen takt oavsett. Avslaget blir inte kortare pga löppass.
    Tycker synd om dagens kvinnor, ingen får bara bli gravid, föda barn och skita sitt utseende.

      Det är bra att träna under andra perioder i livet, varför inte under en graviditet? Om du menar att träna för utseendets skull förstår jag vad du menar.

    Hade varit kul att höra om folk har haft något ”konstigt” med sig i sin BB-väska.
    Har inga barn o har således inte packat nån BB-väska.

      Jag packar alltid med mig de märkligaste saker när jag ska resa utomlands eftersom jag av någon anledning tror att NU är det perfekta tillfället att bära de där plaggen jag hittills aldrig velat ha på mig, så jag kan bara ana vad som skulle ligga i min bb-väska.

    Äh, alla tar väl med sig det de känner att de behöver. Jag hade också med mig smink, eller i alla fall concealer för de mörka ringarna under ögonen. Fick mig att känna mig i alla fall lite mer fab när jag rullade runt i rullstol efteråt pga blodbrist ?
    Min kille fick också måla mina tånaglar kvällen innan förlossningen (blev igångsatt), borde kanske inte vara prio 1 men för mig var det viktigt mentalt av någon anledning!

      Min syster spenderade hemma-värks fasen med att smörja in sig… jättmycket, med nån bodylotion med lite glitter i, men eftersom hon överdrev lite där hemma så glittrade hela magen så barnmorskan sa att hon hade svårt att koncentrera sig.

    Jobbar som tidigare skrivet på kvinnokliniken. Är inte så mycket på förlossningen men på BB och det ligger ju på samma ställe. Gud vad vi har fnissat med (framförallt förstföderskor) om vad de har med sig i BB-väskan! Notera MED och inte ÅT. Det är självklart de nyförlösta mammorna som tar upp att de till exempel hade med sig en locktång in i förlossningssalen och sedan asgarvar för att de inte fattade ur de tänkte. Skulle aldrig skratta ÅT någon. Så himla kul vad vissa packar med sig i farten när de ska åka in. Jag lär säkert vara likadan, haha!

      Med första barnet stod väskan packad 2 månader innan med välvalda kläder till både mig och bebis, smink, schampo, balsam, mysiga tofflor, morgonrock, snask, tidningar, padda, filtar, ja allt möjligt. Andra barnet satte värkarna igång och jag åkte in i det jag hade, hade mobilladdare, id och en filt till bebisen. Den åkte hem i filt och blöjor och jag i preggokläder. Det var nice ?

        Precis! Finns absolut inga rätt och fel. ? Vi har asyllådor med massa kläder till barnen om mammorna kommer hit som flyktingar och inte har så mycket. Dessa kläder får även barn som föds sådär snabbt så man inte har med sig något alls. Om man vill såklart. En filt som du hade funkar ju toppen om man ej har så långt!

          Ja, det var högsommar och 32 grader ? Ville själv åka hem i blöjor ?

      Min vän som väntade tvillingar hade med sig jeans från innan hon blev gravid med sig för att åka hem i. Dom passade inte…

        Hahaha precis! Såna saker kan vi fnissa åt lite (om mamman gör det själv). En gång hade en mycket förvirrad ung pappa packat väskan i panik och slängt i kläder till barnet i väldigt stora storlekar och mammans gamla kläder sen innan graviditeten. Mamman och jag fnissade lite och pappan tyckte väl det var sådär kul i början men skrattade sen när han började slappna av. Så himla kul hur det kan bli. Så länge barnet kommer ut som det ska och alla mår bra spelar det ingen roll vad man har med sig. ?

    Ni kanske har tagit upp det tidigare, men är det allas vår Odd som är med i ”De vet du”:s musikvideo för deras VM-låt?
    Han stoppar in en snus och gör tummen upp.
    Eller är det bara Mackan från gruppen som är grymt lik honom just där?

      nej det är inte thor, det är frasseking

    Jag blir duktigt provocerad av påståenden som säger ”ju mindre tränad man är desto jobbigare förlossning”
    Det är ett jävla skitsnack. Du _kan_ få en lättare förlossning om du är vältränad men det är ingen garanti. Däremot kan det vara lättare _efter_ förlossningen om du varit vältränad innan du födde. Men återigen. Kan. Den mentala styrkan är mycket viktigare än den fysiska just vid förlossningen eftersom en stor del av de muskler som arbetar är sådana som du inte kan träna upp. Därför kan man tex se att det inte är ovanligt att kvinnor som är förlamade kan få snabba och enkla förlossningar.

    Jag tycker att det är jättebra för de kvinnor som vill och kan träna, gör det. Men det gör inte per automatik att förlossningen blir lättare. Nyckeln är snarare mental styrka och hur väl du kan slappna av i kroppen, och inte hur mycket du tar i bänkpress.

      En vältränad bäckenbotten borde vara det enda i så fall. Jag vet att min förlossning tog väldigt lång tid med första barnet och jag var ganska vältränad och tränade ända in i slutet helt enkelt för att jag hade energi och förmåga. Andra barnet som kom tätt in på landade redan i en kropp som var klar för graviditet och förlossning och kom ut på 4 timmar och 2 krystvärkar.

    OT. Någon som vet om det kan komma upp gamla sökningar på instagram? Alltså under ”senast” på sökhistoriken. Min kille sökte på sina ex och han hävdar nu att det helt plötsligt hux flux kan komma upp gamla sökningar. Inte under förslag utan under sökningar.

      Är det under ”senast” och inte ”förslag” så har han sökt på henne, 100%.

      Spelar det någon roll? Jag kollar vad mitt ex har för sig ibland, både på fb och insta. Absolut inga känslor kvar, jag är bara en nyfiken jävel

        Kanske inte spelar jättestor roll men blir ju ledsen och funderar på om han inte kommit över

          Man kan söka på sitt ex av många olika anledningar, jag gör det av ren nyfikenhet. Finns noll känslor kvar.

          Nu får du väl ge dig… Jag är tillsammans med min sambo sen fem år och jag söker på mina ex av ren nyfikenhet då och då. Noll känslor inblandade, bara ”hoppas hen har det bra undra om det hänt något spännande sen sist”.

            Haha jag kollar med men mer ”åh hoppas det går dåligt för honom” ???

          Killen som tog min oskuld brukar va inne och snoka på mina storys ibland. Han har fru, barn och allt sånt + vi va ihop för 16årsen. Tror knappast det betor på att han har känslor kvar för mig.

          Och jag checkar av alla mina ex på sociala medier emellanåt, kul att se vad de har för sig. Ex är ex av en anledning, du skulle också ha varit ett ex om han inte tyckt om dig mest.

          Jag är desutom nära vän med exet jag va ihop med i sju år. Vi köpte hus, förlovade oss, blev gravida (missfall) och drev företag ihop, men idag är han en sv mina närmsta vänner och inget mer. Försök se det ur din killes perspektiv, jag skulle bli irriterad om min nuvarande var på mig om att jag hade allt på ex. De är ju fortfarande någon man haft i sitt liv och älskat, har sällan med känslor att göra att man vill ha lite koll.

          Tror folk måste chilla lite ang. partners ex.

      Tror det är en lögn…

      Är det under senaste så är det såklart de han senast sökte på, men det sagt så behöver det inte betyda att det är något att vara ledsen över, 60% av mina senaste sökningar är mina ex, och 40% är deras nya flickvänner. Lovar att jag kommit över förhållandena och mer går in pga nyfikenhet. Sen är det ju aldrig bra att ljuga om det, men lite socialamedia-stalking av ex är nog inget man behöver dra så stora växlar på om det är det enda problemet.

      Tror inte nån sökning nån gång betyder så mycket. Är väl typ tillfällig nyfikenhet. Däremot så tycker jag det är lite märkligt att mitt ex skickade följförfrågan till mig i våras. Gillar inga bilder men kollar nästan alla stories. Även dom när jag solar i bikini. Jag följer inte honom. Men det skulle jag blivit svartsjuk över om jag var hans nya.

    Haha vilket trams, fan vad man ska vänliga dömd som gravid. Klart man har med sig sminkväskan om man är van vid att ha smink, för mig var att sminka mig en slags återgång till att känna mig mänsklig! För övrigt så håller jag med en föregående kommentar, blodbristen gjorde huden sjukt jämn. ? Jag önskar så att vi kunde sluta döma, det är jobbigt nog som det är att bära ett barn, föda det och ta hand om det. Kan man unna sig någon lyx lite här och var ska man!

    Jag är också väldigt smal men inte så vältränad. Födde ut min onge lätt.
    Ligger säkert något i maratonlöpningen och föda men det gällde inte mig..
    Kommer inte ihåg om jag packade ner smink. Tror det. Men faktum var att jag aldrig känt mug så snygg som efter min förlossning. Måste varit adrenalinet! Jag sov inte på dygn men svassade omkring som en Hollywood-stjärna ändå:)

    Jag hade väl inte med mig nåt konstigt direkt, däremot tvingade jag syrran att smuggla in bananer åt mig efteråt. Jag var så jävla sugen på bananer efter förlossningen, men av nån anledning fick jag inte äta frukt (?) för BB-personalen. Ringde syrran och grät tills hon kom med en klase ?

      Haha va? Varför skulle man inte få äta frukt?

    Jag är så ofattbart trött på människor som hela tiden pratar om, visar upp och bedömer kroppar. Allt är så utseendefixerat nu för tiden, så jag kan inte förstå hur unga människor orkar/kan stå emot detta. (Skulle kunna skriva spaltmeter om detta… men låter bli… för Er skull.)
    Alla har vi en kropp och ett personligt utseende. Räcker inte det?

    Som vanligt är jag glad över att jag slapp växa upp i ”Interneteran”.

    Denice Moberg på Instagram är också gravid och ska ploppa när som helst och hon håller fortfarande på att styrketränar osv. Men man känner väl själv hur mycket man klarar tänker jag?

    Visst är det bra att träna under graviditeten MEN hon har fel i en sak, det innebär inte att man får det lättare att föda. Möjligen att man har mer ork. Men det är också så att elitidrottare till exempel brukar få längre förlossningar för deras magmuskler ”spjärnar emot”, så det är inte alltid bäst att vara vältränad i förlossningssammanhang.

    Som tur är vet man ju inte innan om det går fort eller tar lång tid utan man får bara hänga med när det väl är dags.

    Här kan ni läsa mer
    Om en vältränads erfarenheter.:)

    https://www.alltforforaldrar.se/forumarchive/forums/viewArticles/13/7490082

    Alltså. När jag packade min flera BB-väska hade jag med maaassa ombyten tillbebisen, myskläder till mig, nya duschtvålar från Lush (unna mig!), amningsbehåar, godis, fina hemresekläder med mera.

    Väl där, efter förlossningen mådde jag som en överkörd bajspåse. Fyfan. Jag levde i sjukhusets morgonrockar (bara hämta ny å slänga i tvätten om det behövdes – asskönt!), de där världsbästa nättrosorna och flipflops.
    Thats it. Bebisen var naken hela tiden (bortsett från hemresan) och parfymerade duschgrejer vill man INTE ha när en nyfödd skör bebis ligger och snuttar på dig.
    Nästa gång tar jag med mig plasttofflor, hemresekläder och tandborste. Det räcker!

      Jo. En bärsjal kommer jag ta med nästa gång oxå.

    Att understryka att man bara tror något om något så allvarligt som en ätstörning borde vara en indikation på att man bara ska vara tyst och hålla den spekulationen för sig själv.

    Jag tänker såhär; har man träning som en del av ens liv, som Ida Warg & Denice Moberg har, så försvinner inte ens intresse bara för att man är gravid. Graviditet är ett tillstånd & ingen sjukdom. Att träna för hälsans skull är ju alltid bra. ?

    Jag tränade själv till vecka 25 under båda mina graviditeter, innan jag fick HVF (med båda barnen) & jag fick lyssna på kroppen.

    Man har ju hört om delade magmuskler. Hjälper det om man har en väldigt stark och vältränad mage? Kan man operera sig om man skulle få just delade magmuskler? Låter som att det är sjukt svårt att träna tillbaka det. Någon insatt?

      Jag är inte expert men den av mina vänner som fått problem med delade magmuskler som inte går ihop efter graviditet var elitidrottare och i sin livs form innan graviditeten. Hon hade riktiga magrutor och såg galet atletisk ut. Rent anekdotiskt, men hade vältränad mage hjälp så borde inte hon fått problem. Hon lyckas inte träna ihop det som det verkar trots disciplin, stor träningsvana och tagit hjälp av duktiga tränare och fysioterapeuter. Jag gissar att det är mest ett lotteri vilka som får problem eller inte.
      Det går att operera men de flesta landsting betraktar det som en skönhetsoperation och man får betala det själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.