Fejk, fejk, fejk för att få följare på Instagram

Det här kontot har i skrivande stund 2197 följare medan Nikes officiella konto har 78.3 miljoner följare.
Det är är alltså fejk från början till slut – det finns inga gratiskläder, det finns inga ambassadörskap att söka och det finns inga presentkort.
Vid en första anblick kan man kanske tro att det här handlar om smygreklam, men med tanke på siffrorna här tidigare så skulle Nike med största sannolikhet använda sitt miljonkonto till all typ av marknadsföring och jag tvivlar på att de skulle göra så här taffliga samarbeten generellt.

Så vad handlar det här om?
Det här kontot vill att du ska följa dem för att delta och de vill även att du ska tagga dina vänner som också ska följa kontot.
Resultatet blir en massa följare på det här kontot som med största sannolikhet drivs av en privatperson.

När följarantalet på ”Nikekontot” blir tillräckligt högt för att innehavaren ska känna sig nöjd så försvinner alla de här bilderna genom ett trollslag, namnet kommer bytas ut och vips så har vederbörande ett personligt konto med massor av följare som inte ens är medvetna om att de nu följer en person och inte längre tävlar om ett ambassadörskap.
Eftersom Instagrams algoritm använder sig av användarens aktivitet för att avgöra vad vederbörande ser i sitt flöde så kommer bilder från Nikekontot kanske aldrig dyka upp där och bluffen aldrig avslöjas.

Men det är vad detta handlar om och vet du med dig att du har du delat inlägg från detta eller liknande konton så kan du radera alltsammans på en gång, för det finns ingen skatt i slutet på den Instagramska regnbågen.
Om man känner sig manad kan man alltid anmäla kontot då de falskeligen utger sig för att vara ett känt företag. 

 

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    där snackar vi luremus

      Betyder inte Luremus typ Groggluder på norska ?

        Jag tänkte mer DT (dickteaser)… sjukt jäkla uttryck egentligen men minns att det var killar som sa så.

        Hon ändrar sig i sista stund trots att hon spelat med tidligare;)

          Med all rätt 🙂 att saker inte alltid blir som man tänkt får man lära sig att hantera redan som barn.

        Det betyder en kvinna som uppträder förförande utan att hon vill ha något intimt med mannen i fråga.

    Sjukt smart, vill med göra så för att få följare! Alldeles för jobbigt dock

    Men ändå, på tal om algoritmtjatet. Jag följer tex Engla mf som nu lägger upp bilder som uppmanar att man ska gilla osv för att de tyvärr försvinner pga den nya algoritmen. Jag gillar aldrig Englas bilder men ser dem ändå, så hur mycket sanning ligger det i detta ”gråtande” över algoritmen?

      Skulle ändå säga att det ligger en del sanning i det. Jag likear bilder väldigt sällan, fastnar med scroll-tummen. Upptäckte sen att mitt flöde främst var ”stora” konton. Min mammas bilder kom inte ens upp utan gick in på hennes profil och upptäckte att det var 30 poster jag inte hade sett så fick gå in och likea allt för att hon skulle dyka upp igen.

        Mmm okej… Så lamt!

        Jag likear de flesta mina vänner lägger upp men aldrig de stora kontona jag följer (känns som en like i havet) men det känns som man fortsätter få upp de stora ändå?

          Det jag också upplever!

          Jag ser alla mina vänner och de stora konton jag likar mest.

        Alla inlägg från konton du följer på Instagram visas i ditt flöde. Instagram döljer inte inlägg från dem du följer.

      Engla brukar göra olika snyftinlägg på bloggen och nu även på Instagram. Hon gör så för att få upp intresset för bloggen när det dalar. När bloggen gått på tomgång en längre tid som nu så brukar det komma något tårdrypande från henne. En ren taktik, ibland är det utbrändheten, ibland något om den hemska anhörige, ibland sorg efter släkting och ibland näthat. Allt återkommer och inget är nytt under solen i hennes blogg.

        Fast det där är enbart din personliga teori, inte fakta.

          Har jag skrivit nåt om att jag har doktorerat om Engla?
          Det är ingen jäkla faktabok som jag skrivit. Det är en kommentar på en blogg om bloggar…

      Det finns inte jättemycket sanning i det. Har postat det i en kommentar tidigare, men här står mer om hur algoritmen fungerar: https://help.instagram.com/1986234648360433 🙂

    Om det influenciska sättet att köra bil, nu är det Mona som demonstrerar. Det ena benet i vädret och hörlurarna på: http://www.monasuniversum.se/2018/06/21/japp-jag-ar-i-skane/

      Men så dumt. Nu har jag inte körkort själv men är det inte bättre att höra trafiken runtomkring?

        Jo. Och helst ha benen i närheten av pedalerna.

          Det är en bil med automatlåda, vilket gör att bara ett ben behövs på bromsen. Och hon verkar ju ha två ben till sitt förfogande… men möjligtvis lite opraktiskt och inte redo direkt om nåt plötsligt händer.

          Hörlurar är väl okej…finns väl ingen maxgräns på stereon i vanliga fall ändå. Och hörselskadade borde väl inte ha problem att framföra en bil….men mer uppsikt i speglar är nog att rekomendera.

            Fast det är ju vänsterbenet man bromsar med? Spelar ju ingen roll om man kör automat, man ska kunna bromsa ändå

              Nej, man använder högerfoten till gas och broms. Vänsterfoten används endast till kopplingen om man har en sådan.

              Tycker dock att man ska sitta ordentligt när man kör och inte som om att man sitter och chillar i en solstol med hörlurar på.

            Stereo och hörlurar är inte samma sak, hörlurar ”stänger av” omgivningen och inte ok när man kör bil.

          Ja just ja! Körkortet är som sagt väldigt avlägset… 🙂

    I am a girl. Only a girl. So keep u hands off me.

    ”The Nike” ?? AHAHAHAHAA DÖR

    Syftet med det hela är att få mycket följare och sen sälja kontot. Der är organiserat.

    Visst gjorde folk så här med Facebook-grupper innan? Kanske fortfarande, jag vet inte.
    Typ gjorde en grupp som hette ”vi som älskar mamma” eller något annat ganska allmängiltigt. Fick tusentals medlemmar och bytte sedan till något mer…hatiskt. Ofta rasistiskt eller jättelakt. Typ ”alla som tycker att ebba i 9b r en hora”. Så såg ebba det och trodde att tusentals personer hatade henne.

    När man ser alla de här sidorna på FB som ”tävlar ut” resor till maldiverna, presentkort på 15000 på IKEA så undrar man hur alla de som deltar tänker. Nästan så de borde omyndigförklaras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.