Definitionen av åtaganden?

Idag ska jag avverka en del åtaganden som jag skulle ordnat i veckan men får ta tag i idag istället. Främst en del skönhetsbehandlingar så att jag är tjusig till Almedalen, samt en fitting så att jag har något fint att ha på mig till kvällarnas festligheter. Jag ska klämma in ett yogapass på lunchen och ikväll blir det en snabbpackning.//Michaela Forni

Förstår ni hur många åtaganden jag haft i helgen?
Jag har duschat, filat fötterna, målat tånaglarna, borstat tänderna hela två ggr om dagen – borstat håret och putsat glasögonen.

Vilken tur att jag blivit bra på att djupandas, hur skulle det annars gå med mina kortisolnivåer?

Herregud, om några timmar är det dags för ytterligare åtaganden.
Tandtråd.

Tack för tips, Patricia!

 

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Låter stressigt att vara en influenser.Jag hade liknande åtagande i helgen,fan jag är helt slut?Lite ot,Blondie tror att hon har kommit på 5 plats av 12 av Chef,fast det står klart att det är helt utan inbördes ordning?

      Hahaha!

      Hon läste väl bara siffran och kollade efter sitt namn, tror hon sket totalt i att läsa texten för isåfall hade hon sett att detta inte ens var någon ”tävling”, de har bara listat 12 unga drivna chefer.

        Blir nyfiken på hur mycket hon snappar upp av alla böcker hon ”läser” i rekordfart. Har alltid tänkt att hon bara låtsas att hon läser så mycket.

      För en gång skull verkar Bella lite ödmjuk.
      Eftersom det var utan inbördes ordning så kunde hon lika gärna ha sagt att hon hamnat på första plats. Det skulle vara med i hennes stil. Bästa chef och Sveriges mäktigaste näringslivskvinna! Vad ska väl bli av denna ”superwomen”?
      Undrar varför hon har fått uppfattningen att hon blev femma bland cheferna? Kanske lästes namnen upp i den ordningen…
      Eller ren inbillning? Precis som skilsmässan som gick igenom i november förra året 🙂

        Fast det stod en femma brevid hennes namn, därför trodde hon att hon kom femma. Hade hon läst texten hade hon nog aldrig kallat sig själv femma utan uttryckt sig på något annat sätt som fått utnämningen att låta riktigt bra 😉 trots att det egentligen bara var en lista och inte någon rakning av de allra bästa i Sverige.

          Om man vill presentera 12 av framtidens ledare utan inbördes ordning
          https://chef.se/har-ar-framtidens-ledare/
          så begriper jag inte varför man numrerar dem 1-12. Är det utan inbördes ordning behöver man väl inte sätta en siffra framför varje namn? Då blir det tolkningar likt Bellas.
          Använd en annan symbol för varje namn i listan om det inte står klart att det är ett nytt namn genom typografin eller så.

            Klart det kan bli feltolkat men de flesta läser nog hela artikeln, och är man dessutom med på listan borde man väl snappat upp vad det handlar om ?

          Kanske ännu en liten vit lögn som blir sann om den upprepas tillräckligt många gånger? Men hon har fått en kommentar från en på Chef som säger att listan är utan inbördes ordning, så Isabella kanske ändrar i texten.

            En annan sak jag lagt märke till angående Blondinbella, varför filmar de alltid bara när hon går upp på scen på event? (Instagram) Varför inte när hon faktiskt pratar också? Så märkligt

            Hej Isabella!
            Det är ingen inbördes rankning mellan er tolv i listan! Utan ni är de tolv som vi tror kommer att göra stor impact framöver. Och ni har ju redan börjat. Varmt lycka till. // Sara Hammarkrantz, reporter Chef.

              Vilka är de andra 2 personer som är med på bellas instagram? Säkerhetsvakter?

                Menar du nissarna från Nordic Tech House?

                  Är väl viktor och linus men de andra 2? Är de också med i deras lilla grupp

              Hej Sara Hammarkrantz!
              Om tidningen du är reporter för är svenskspråkig så kan du med fördel använda det svenska uttrycket ’få stort inflytande’ i stället för det svengelska ’göra stor impact’.
              Varmt lycka till!

                Sara skrev inte här ? Det är någon som kopierat hennes kommentar från Bellas blogg. Så du får nog inget svar här 😉

    Hon är för go den Fornin

      Jag blir alldeles utpumpad av att läsa Fornis veckoscheman!
      När hinner människan sova egentligen med så fullspäckat program av viktiga åtaganden?
      Och så skriver hon på en bok samtidigt! Multitasking de luxe.
      Fast skriva kan man kanske göra med en ansiktsmask på? Effektivt utnyttjande av tid som Bellas brukar säga. Heja Forni!

        Åtaganden? Vad idiotiskt.

    Alltså, skämtar dessa influäääääncers? Åh – ge dem ett traditionellt jobb (butik? hemtjänst? whatever…) och låt dem ordna sina ”åtaganden” på fritiden, de skulle bränna ut sig hela bunten. (Vill inte vara orättvis, förstår att deras 24/7-jobb bär en annan form av stress – att vara tillgänglig och bygga content ständigt – men att kalla dessa saker ovan för åtaganden är ju liksom ett skämt).

      Men ta det lugnt, jag tror bara ordet har en annan betydelse för henne än vad det står i denna ordlista 🙂

        Fast när man som influenser har skriftlig kommunikation som ett verktyg för att nå sin målgrupp är det ju bra om man förstår orden betydelse. En dag med diverse skönhetsbehandlingar kan vara hektisk, fullspäckad och till och med lite stressig. Men inte av åtaganden.

          Ibland tror man att man vet innebörden av ett ord 🙂 Ibland har man fel. Oavsett yrke så är vi alla fortfarande bara mänskliga 😉

      Jag tänker att det verkligen är ett val att vara bloggare eller liknande. Inget hindrar dem från att studera och jobba med något annat. Det finns ju inget i samhället som är beroende av eller kräver att det ska finnas influencers. Om de försvinner (själva jobbet alltså) så rullar samhället på ändå, till skillnad från läkare, sjuksköterskor, busschaufförer, kassabiträden, socialsekreterare, byggarbetar, lokalvårdare, lärare, sopåkare mfl.

        Finns väl massa jobb som inte är ett måste i dagens samhälle, men folk har valt att jobba med det för att det är kul/ eller för att man måste ha ett jobb. Och blir man av med jobbet någon gång eller vill testa något annat så kommer det nog gå bra det med 🙂 Man måste ju ha mat på bordet. Så tror ju knappast någon influencer skulle hamna på gatan för att den inte kan livnära sig på sociala medier mer.

          Det var nog inte det ”Anonym” ovan menade heller, att de skulle hamna på gatan alltså. Snarare att omvärlden inte är beroende av att se ex. Kenzas outfit och Bellas fnittrande, skulle de en dag sluta outfitta och fnittra rullar samhället på ändå.

            Ja men så är det väl för många. Skulle företaget jag jobba på stänga hade världen fortsatt rulla på också, en del hade nog blivit glada tillochmed.

              Kronofogden? Skatteverket? Mcdonalds? Inkasso?

              Synd att vara på en sådan arbetsplats… Samhället skulle definitivt stanna om mitt företag försvann 🙂

                Samhället skulle kanske inte stanna om min arbetsgivare inte fanns, men förmodligen skulle det vara betydligt mer kaosartat.

                Varför är det synd? Måste man jobba med något som är livsviktigt för hela samhället? Jag trivs bra på mitt jobb men som sagt, det är inget företag som måste finnas 🙂 Precis som denna bloggen inte måste finnas, men jag tror både camcam och många av oss är glada att den finns 🙂

                  Jag menade tråkigt, jag hade redan skickat när jag kom på att ordet jag letade efter är tråkigt, och inte synd 🙂

          Det är iaf tur att inte alla väljer att bli influäänsers för vem skulle då ta hand om den riktiga världen runt om?

      Vissa mäklare kan vara super otrevliga! Jag har också ett utländskt namn. Vann budgivningen till en lägenhet. Ville se lägenheten en sista gången innan jag skrev på kontraktet – för att dubbelkolla att lägenheten var i bra skick. Klockan var kl 19:30, och allt såg bra ut så jag ville skriva på direkt. Då säger mäklaren ”Äsch, vi kan signa imorgonbitti istället”. Jag tvekade mycket men han sa ”Om du inte får den så är det ÖDET, vi skriver på imorgon”. Dagen efter skulle vi skriva på kl 08:00. Kl 07:30 får jag ett sms att någon annan har lagt högre bud.

      Mitt hjärta sjönk. Grät i telefonen till mäklaren, som sa ”det var ödet”. Det var den dagen jag förstod hur luriga alla mäklare är 🙁

        Ehh hur var det otrevligt? Mäklaren ställde upp och jobbade kväll för dig, varför skulle hen göra det om denne ändå visste att ett till bud skulle komma in dagen därpå? Det är inte som att mäklare springer och håller kvällsvisningar istället för att ha en fritid för att de tycker det är kul. Även om du skrivit på kontraktet på kvällen efter visningen är det inte säkert att säljarna hade haft möjlighet/velat göra det och då hade kontraktet ändå inte gällt, förmodligen därför mäklaren tyckte det var lika bra att ta det dagen efter. Mäklare skiter fullständigt i om du är utländsk, de bryr sig bara om att bostaden blir såld. Inte okej att dra rasistkortet bara för att du själv gjorde bort dig och bad om en extra visning istället för att skriva kontrakt på den tiden. Att mäklaren sa att det var ödet var förmodligen bara för att försöka få dig på bättre humör, vad ska hen annars säga som är trevligare? ”Nä men vet du, jag lägger in mellanskillnaden mellan ditt bud och de nya budet och övertalar säljarna att sälja till dig istället”? Ser faktiskt inte vart denna mäklare varit otrevlig mot dig.

          Håller verkligen med Ella! Dessutom är inte säljare tillgängliga jämt för att skriva kontrakt. Dessutom om mäklaren tror att affären är klar och inga fler bud kommer att komma in så ligger det i allas intresse att skriva så snabbt som möjligt. I detta fall verkar det som att den tidigaste möjligheten var dagen efter på morgonen….

            Precis! Man ska inte ens lägga bud om man inte är beredd att skriva kontrakt på en gång om man vinner budgivningen. Inte ”jag lägger det här budet och om jag vinner ska jag ha en till visning så får vi se sen”. Då du lägger bud ska du ha tittat klart på bostaden, känner du att du behöver titta igen så be om en till visning innan du lägger bud! Förstå hur kostsamt det kunnat bli för säljaren om du budat upp bostaden med bud du inte står för, drar du dig ur har du då mest troligt förstört hela affären och de måste börja om på nytt. Har du någon gång sålt en bostad så förstår du hur mycket energi det tar och då förstår du också hur egoistiskt och nonchalant det är att lägga bud som du inte är beredd att skriva på på en gång, utan extravisning!

              Man måste inte börja om på nytt bara för att den med högst bud drar sig ur.

    Förlåt för OT men jag kan inte vänta till på fredag, jag behöver er hjälp! Jag och min man har hittat en lägenhet här i Stockholm som vi vill köpa. När min man ringde och presenterade sig för mäklaren för att be om visning en annan dag än dom som var inbokade så fick han ett kort nej (min man har ett utländskt namn). När jag sen hörde av mig och frågade samma fråga så var det inga problem. Redan där blev jag jätte irriterad! Mäklaren är otroligt dryg och sa i princip att han inte kommer slösa tid på dom som inte lägger något bud. Vi vill såklart inte få igång en budgivning för att kunna köpa lägenheten så billigt som möjligt. Vad ska vi göra, avvakta trots mäklarens hot eller lägga ett bud?

      Om ni ska köpa innan de ordinarie visningarna får ni räkna med att lägga bud en bra bit över utgångsbudet.

        Astrid:Snack, du kan ingenting om Stockholmsmarknaden, ser jag. Följt i över ett år, har full koll och det du säger stämmer inte alls. Marknaden är fullkomligt volatil just nu, en del är lockpriser (mindre lägenheter) vissa av dem går upp, andra inte alls. Bra objekt kan ligga en månad, oklart varför. Annat budas upp såpass att de som köper lär få vänta läääänge på att få tillbaka pengarna.

          Budapå: Du beskriver marknaden som en och samma i hela Stockhlolm. Vissa gator påverkas inte alls av marknaden utan är alltid eftertraktade.

            Nja, det är en sanning med modifikation. Strandv Danderydsg Narva, Tysta o fler på Ömalm, ngra enstaka på Söder, få i Vasastan, dito Kungsholmen. Läge är viktigt men det skiljer sig åt ändå. Hur lägenheten ser ut, storlek, en mängd parametrar. Men det går inte att förutsäga som innan oktober 2017. Sett tokbudningar, objekt som borde bli sålda men inte och rena kap för köpare. Tittar brett-från 35 kvm till 120, inom tullarna. Så har extrem koll.

      Strunta i mäklaren, vill ni ha lägenheten så kör! Kan ju dessutom vara fint att motbevisa mäklarens förutfattade meningar genom att faktiskt lägga ett bud och visa att ni är seriösa ”trots” utländskt namn.

      Lägg ett bud. Det finns liksom ingen budgivningstaktik som fungerar, bara någon/några som vill ha objektet och till slut är beredda att betala mest. Mäklare är ofta för dryga, tyvärr.
      Har varit på många visningar och det är rätt otroligt hur många dumskallar det finns i den branschen. Samtidigt som det finns skitbra mäklare, trevliga, kunniga, ofta med utländskklingande namn. Tyvärr dras många över en kam.

      Om man ska få igenom ett köp under sommaren så gäller det att säljaren är motiverad att sälja under sommaren.
      Kan säljaren vänta till efter sommaren dvs fram till mitten av augusti så är det risk att det inte blir någon affär nu.
      Är säljaren motiverad att skriva de närmaste veckorna så gäller det att lägga ett bud som säljaren är nöjd med oberoende av det utgångsbud som mäklaren anger. Billigare lär det inte bli. Men det behöver inte heller bli så dyrt som det kan bli efter budgivning senare i höst.
      Sommaren är köparens marknad eftersom de säljare som vill komma till avslut under sommaren ofta är motiverade av personliga skäl, ekonomisk nödvändighet, familjeförhållanden, flytt osv.

        Så var det förr, Anton. Bara se på utbud just nu. Och hösten, valår? Du tror bopriserna skenar? Det tror inte jag. Amorteringskravet bl a

          Det beror förstås på vilket objekt vi pratar om. Och jag tror inte heller att några priser kommer att ”skena” i höst.
          Men det är fortfarande brist på vissa attraktiva objekt särskilt i Stockholms innerstad. Bra treor, fyror och femmor i Vasastan t ex är fortfarande bristvara och där finns likvida köpare som inte är berörda av vare sig amorteringskrav eller lånebegränsningar.
          Men visst, att köpa på en marknad där priserna riskerar att sjunka är alltid ett vågspel. Ingen vill göra en dålig affär. När priserna ständigt är stigande är det den som säljer för snabbt och för billigt som är förloraren, idag är den köparen som har för bråttom som kan sitta med svarte petter 🙁
          Fast det kommer alltid att finnas en marknad eftersom folk behöver en bostad 🙂

      Trist med bemötandet, men låt det stå för mäklaren. Fokusera på lägenheten och skit i snack om bud. Gå på visningen och har ni lust att lägga ett bud så gör ni det. Planera tillsammans för vad som händer om någon ger ett motbud och hur långt ni är villiga att gå. Kommer ni dit och lägenheten inte känns rätt så tackar ni för besöket och struntar i att lägga ett bud. Det är inte olagligt att gå på visning utan att lägga ett bud.

    Som när Elsa beskriver en av sina ’fullspäckade veckor’:
    – brunsch på hotell X
    – fira Ys födelsedag
    – packa in presenterna till Y
    – fixa håret
    – hämta ut gratisgrejer på posten
    – gå på middag hos Z
    – gå på loppis
    – arrangera om alla kuddar
    – köpa skaldjursplatå
    – fundera på vilken ljusstake som ska stå var och vilket sängöverkast som ska på
    – ha bloggdate med Å
    – göra nåt samarbete som är att baka paj och posera med hushållsassistent

    Alltså ALLT det här är ju sånt man får klämma in när man INTE jobbar – dvs aldrig…

      Precis. *suck*

      Ja, och nu är hon stressad eftersom hon efter två veckors semester bara har sex veckor kvar…

        Hahaha å en annan som är stressad redan nu för att semestern och sommaren snart är slut…
        Kanske ska tillägga att jag är ledig hela veckan. Och sen får jag 4 veckors semester vecka 29…?

          Ja, är lite stressad för att jag _skulle haft_ semester just nu men blivit tvungen att ta en krisgrej (driver eget) och hoppas kunna vara ledig ett par veckor i slutet av juli…

      Eller Engla som blir semesterstressad av städning och ångest över att inte hinna träna…

      Det där hade vi ”vanliga” gjort på en dag.

    Men är det inte det här som är så vidrigt med dessa influencers , att de ”bränner ut” sig på sånt som vi vanlisar skulle kalla för lyx/avkoppling/egentid. När man fokuserar så stenhårt på yta att man tillslut börjar må psykiskt dåligt ifall man inte hinner spraytanna,fixa fransar,naglar,löshår osv innan man kan visa sig bland folk el resa någonstans. De måste vara så trasiga och osäkra invärtes hela tiden för att inte de ska framstå som perfekta . Osäkerheten når sin peak när man inte längre kan klä sig själv efter egen smak samt sminka och fixa sitt hår ens till vardags. Ingen nämnd, ingen glömd…..

      Är nog iofs inte dessa saker de bränner ut sig på.

        Vad bränner de ut sig på då?

    Patetiskt ?

    Lite som när Nellie B skrev om att hon skulle på ett event och att det var obligatorisk inbjudan. Obligatorisk närvaro har jag hört talad om, men jag är kanske bara gammal och lite off..?

    Hon är, som vanligt, bara en vinlunch från att bryta ihop.

    Hahah komiskt är bara förnamnet! Jag får vara glad om jag orkar duscha efter mitt heltidsjobb.

    Ja det är lite lätt provocerande när man själv har så mycket att göra på sitt jobb att man har hjärtklappning. Hinner inte ens ta upp mobilen under arbetstid. Nu är jag på semester och försöka repa mig. Men sånt här .. Nej fasen vad det provocerar.

      Varför blir du provocerad? Hon påstod väl aldrig att detta var stressigare än ditt jobb eller att det är några problem? Hon förklarade bara vad hon ska göra idag.

        Tänk om alla skulle skriva om hur mycket de har att göra på dagen? Hur skrattretande att se hur man på alla vis vill försöka framstå som om det har ett viktigt liv. Hur avtrubbad kan man egentligen bli?

      Haha, fast egentligen, Ska man verkligen ta upp mobilen på arbetstid????

        Hört talas om rast?

          Fast rast är ju inte arbetstid

      Och försäkringskassan nekar sjukpenning på deltid så man måste jobba heltid för att få ekonomin att gå ihop så för varje dag man tvingar sig till jobbet kommer man ett steg närmare att braka ihop fullständigt. Underbart! 4 dagar till semester, bara att bita ihop

      Och tänk, jag som går hemma hela dagarna går också runt med hjärtklappningar och är stressad hela tiden. För mig är det provocerande att såna som dig ska tycka att det är sååå synd om dig och har noll insikt i att andra kan må minst lika jävla dåligt av stress av att bara vara hemma. Vissa blir stressade av att ha en smutsig diskbänk. Sluta tro att din verklighet är det enda rätta..

      Det låter inte alls hälsosamt. Har du en HR avdelning som du kan prata med? Om inte de kan erbjuda bättre arbetsvillkor eller mindre arbetsbörda tycker jag uppriktigt att du ska överväga att byta jobb!

    Tyvärr är många bloggare oberäkneliga i sina åsikter. Lite ”Head of ombytlig”…

    Jag tycker det har blivit riktigt tråkig stämning de senaste dagarna. Har följt den här bloggen sens första veckan den skapades (och älskat den!), men what’s up med stämningen? Folk är så hatiska, människor går över lik för likes, det är plötsligt helt okej att trampa på människor som redan ligger lågt (jag menar, VEM bryr sig ens om Sassa? Varför så brutala kommentarer och varför flera inlägg ägnat åt henne?), de som försvarar dem eller om exempelvis denna donnan Forni, varför ska vi sitta och håna henne för att hon använder ett ord som hon inte kan behärska? Hon använder inte ordet ”stress”, kanske det alltså är ett rent nöje till åtagande – eller bara en update till hennes följarskara? Personligen är det mycket märkligt att förstå att sånt här, som jag gör med nöje, är jobbigt för andra (OM vi nu ändå antar att hon hade tyckt det var jobbigt) – Men fasiken vet jag, kanske hon är trött på det ytliga livet, konstant att vara uppkopplad och behöva vara top notch?

    Kan vi inte återgå till att åtminstone FÖRSÖKA vara lite snällare och tänka till en extra gång innan vi trycker på ”skicka kommentar”? ?

      Skrivit samma flera gånger. Helt sjukt hur mycket ilska det är i folk här inne nu för tiden. Allt ska hackas på, pikas, rättas och bara vara allmänt spydiga. Skriver man en kommentar så kan man nästan alltid räkna med ett spydigt svar på några ord (bara för att hen vill fiska likes) eller en rättelse med samma attityd och typ: ”Du glömde en punkt..”

      Jaha? So What? Det är en blogg på internet jag skriver hos, det är inte en krönika i en välkänd tidning som kanske behöver lite mer korrläsning.

      /Nu har jag gnällt klart

        När det är värmebölja eller pissväder brukar folk skriva mer negativt här inne. Noterat det ett tag nu (japp, sjukskriven så mycket fritid ?)

          Dvs, det gäller även de som gnäller på stämningen här inne.

        Precis. Har flera gångar blivit rättad för mina kommentarer och grammatiska fel i dessa (jag är dansk, därav inte proffs på svenska språket). Vad har det ens med innehållet i den här bloggen att göra förstår jag inte? Eller de som ber andra ”dra härifrån” och liknande kommentarer, bara för att de nämner att stämningen har ändrats. Eller de tio som skriver att OT inte är välkommet till personen som verkar självmordsbenägen.

        Like-hunters eller uppriktigt bittra människor? Do not know, önskar bara att alla tar ett djupt andetag och tänker till innan de postar kommentarer som kan såra andra…..

          Om man själv är självmordsbenägen kan det ju trigga om man ser sånt på en blogg många läser pga humor, lättsam etc. Så de som mår så kasst kanske borde vända sig till rätt ställe (som alla vi som mår dåligt får göra) istället för att be om hjälp på en blogg.

      Nej! Helt nöjd m klimatet här på bloggen

    Men orka märka ord. Hon skriver ju bara vad hon ska göra idag och använde uppenbarligen ett ord som har en annan betydelse för henne.

    Zzzzzzzzz….

      Ja, det blir ju inte ett dugg konstigt när någon faktiskt använder ordet så som det är tänkt att användas medan någon annan använder det för något helt annat. Det är inte många av dessa influencers som egentligen behärskar det svenska språket tillräckligt bra för att uttrycka sig i skrift. Det jag inte förstår är varför man inte håller sig till ord man förstår betydelsen av? Det är bättre att skriva ett ”enkelt” språk som är korrekt än att svänga sig med uttryck som man uppenbarligen missförstått. Så hade hon t ex använt ordet ärenden, så hade alla fattat vad hon menar och vi hade inte fått tillfälle att göra oss smålustiga över alla hennes tunga åtaganden.

        Forni är författare utöver bloggare så hon borde rimligtvis ha bättre förmåga att skriva svenska än många andra influencers.

          Men det är ju Bella också…

      Det är ju bokstavligt talat vinterväder i södra Sverige idag.
      Bokstavligt talat betyder ’absolut inte’ för mig, inte mitt fel om andra går efter ordets riktiga betydelse och missförstår mig.

        Ja, exakt samma! Mycket bra exempel.

    Bella ska starta bolag med Petter Stordalen.
    ”En av de hetare scoopen kom kring hennes affärsplaner tillsammans med den norska hotellkungen Petter Stordalen. Enligt Isabella Löwengrip för hon konkreta diskussioner om ett projekt just nu.
    ”Vi har en bolagsidé på gång”, säger Isabella Löwengrip direkt efter att hon klivit av Breakit-scenen.
    ”Vi är två själar som tänker lite lika”.
    https://www.breakit.se/artikel/14263/petter-stordalen-och-isabella-lowengrip-har-en-affar-pa-gang

    Bella nobbar 400 miljoner kr.
    ”Isabella Löwengrip berättar att hon och parhästen Pingis Hadenius flugit runt och träffat en rad riskkapitalbolag – utan att imponeras. ”Vi har fått en jättefin värdering, det har varit upp mot 400 miljoner och man har tänkt ’ska man casha ut och byta upp huset hemma’”, berättar hon.”
    https://www.breakit.se/artikel/14260/lowengrip-nobbade-400-miljoner-och-forsokte-salja-foretaget-till-filip-tysander

    Naturligtvis är det Breakit som rapporterar dessa nyheter i detalj.

      Så klart det är. =)

        Ja, och nu skriver en reporter i en annan artikel: ”Ingen av Sveriges nya medieprofiler har så smart som Isabella Löwengrip lyckats kapitalisera på sitt kändisskap. Hennes blogg har hundratusentals besökare varje vecka och Isabella Löwengrip använder den valutan för att köpa in sig i olika startups. Det ryktas om att Isabella Löwengrip tar 400.000 kronor för ett sponsrat inlägg på sin blogg. Säg att en startup får tio sådana inlägg så kan Isabella Löwengrip i utbyte få aktier för flera miljoner kronor.”
        https://www.breakit.se/artikel/14250/darfor-ar-anders-borg-och-isabella-lowengrip-lika-som-bar

        Breakit är lite besatta av Isabella… Men reportern skriver ju själv nu att bloggen endast har hundratusentals besökare varje vecka.

      I ett nyhetsprogram i Norge för nån vecka sen gick Stordalen ut med att man måste låta kvinnorna komma fram o företagsvärlden eftersom de fanns så många fantastiska kvinnliga företagare.
      Kändes som det var Bella som imponerat?

        Eller så var det på grund av att han just deltagit i norska regeringens konferens om kvinnliga toppledare i näringslivet. Allt behöver inte ha med BB att göra…

    Hela poängen , iaf som jag tolkar CamCam, är att dessa influencer påstår sig ha häcken fulla med vad som vi ”vanliga” faktiskt vackert får göra på fritiden. Att påstå att man har ett sååå tajt schema för att få håret klippt, prova kläder, samla ihop rekvisita till bilder, göra samarbeten och vad det nu är mer för icke-väsentligheter som influencers sysslar med.

    Som tidigare, influencers har såklart sysslor men att hålla på och stånka över tidsbristen och hur tärande det är blir ju löjligt.

      +1!!

    Det är därför jag har så svårt att ta ”influencers” seriöst. Vissa målar ju upp det som att de på riktigt räddar världen genom sina jobb och att de arbetar sååå hårt, när deras stressiga arbetsdagar innefattar sådant som brunch, ansiktsbehandling, frisörbesök (det vill säga sådant som vi andra heltidsarbetande gör på vår fritid) och kanske något enstaka möte. Det är är en så galet verklighetsfrånvänd bransch.
    Sedan är jag självfallet medveten om att det finns profiler inom sociala medier som faktiskt jobbar hårt med sina bolag och som ändå verkar ha fötterna kvar på jorden, men dessa upplever jag som för få tyvärr.

      ..och många har ju assistenter som fotar, redigerar, hämtar paket osv. Men blir ändå ”utbrända”. Gah!

      Jag fattar inte heller det här med att de ”jobbar stenhårt” och har sååå mycket att göra. Jobbar stenhårt hela dagarna för nåt som bara kretsar kring sig själv? Det är som sagt ingen som hindrar dom från att skaffa ett vettigt jobb som bidrar till att världen och samhället går framåt och förbättras. Göra nåt för nån annan. Allt handlar ju om de själva hela tiden. Bygga content runt sig själv och sin egen person bara. Ego ego yta yta. Skäms de inte när någon frågar vad de jobbar med? ”Mig själv och att jag hela tiden ska tjäna pengar och se bra ut”
      Så jävla tomma liv där allt handlat om deras ego och som bidragit till noll när de dör.

    The struggle is real

    Sorry för OT här!

    Hade egentligen tänkt fråga i öppet spår i lördags men kvällen slutade inte som planerat och jag kan inte vänta till helgen.

    Nu under sommaren vill jag lyssna på massa true crime- och thriller poddar, men jag behöver tips på nya poddar. Jag har lyssnat på och gillar rättegångspodden, en mörk historia, thriller podden och my favorite murder. Jag gillar INTE seriemördarpodden, vad blir det för mord och mordpodden. Vad har jag missat som jag morse testa?

      True Crime All The Time och kanske Sword and Scale, men den är tidvis så mörk att man mår dåligt.

      Sök på murder. Finns minst 20 utländska!

    Tänk att vara som en blindtarm, att finnas men inte behövas och dessutom bara kan skapa obehag?

      Men gud.

        Precis som du nu då?

          CamCam – det är sådant här som stör stämningen.

    Men kan det inte vara så att de här ”lyx grejorna” blir mer ett måste än lyx? Jon Olsson sa för några år sedan i en intervju att han kopplade av när han diskade eller tvättade för det var något han aldrig hade tid att göra när han flängde runt som mest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.